Dota 2 / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Dota 2

En löytänyt omaa lankaa Dotalle, joten here goes.

Ja tässä tulee vähän taustoja, koska ne ovat pakollisia aloitusviestissä: Defense of the Ancients eli DotA oli WarCraft 3:n suosituin modi, joka synnytti kokonaan uuden pelien genren, MOBAt eli Multiplayer Online Battle Arenat. Näissä pelaajat kontrolloivat yhtä hahmoa ja yrittävät tiimityön keinoin kukistaa vastustajan joukkueen, päästä näiden baseen ja tuhota Ancientiksi kutsutun rakennuksen. Tuohan on tietysti karkeasti yksinkertaistettu versio pelin tavoitteista, sillä Dotassa on runsaasti syvyyttä eikä sille voi tehdä oikeutta lyhyellä esittelyllä, mutta you get the picture. Valve on palkannut modin alkuperäisen tekijän IceFrogin tekemään tämän standalone-version, joten se on täysin autenttinen.

Jokainen peli alkaa tasolta 1 ja hahmot kartuttavat levelejä pelikohtaisesti eli seuraava peli alkaa aina taas tasolta 1. Tämän vuoksi haaste ei Dotassa kumpua hankituista kamoista tai läpivedetystä contentista, vaan taidosta ja pelin tuntemuksesta. Dota 2 on todella haastava ja varsinkin aluksi anteeksiantamaton peli, mutta älkää antako sen estää teitä kokeilemasta, jos ette ole jo niin tehneet. Se on nimittäin hauskaa ja kuulemma todella palkitsevaa siinä vaiheessa kun todella oppii pelaamaan kunnolla. Itsehän en ole vielä päässyt sinne asti, vaan olen aivan uusi ko. pelissä minäkin. WarCraft 3 aikaan pelasin jonkin verran DotAa, mutta se vähä taito mitä siellä kartutin on jo päässyt unohtumaan, joten opittavaa on paljon. Peli on vielä betassa, mutta koska avaimia on runsaasti jaossa, moni pelaa sitä jo nyt.

Tällä hetkellä olen tykästynyt Venomanceriin, mutta moni hero vielä kokeilematta ja tosiaan kuten sanottu, paljon on opittavaa. Muita Dotan pelaajia täällä? Arvostaisin myös, jos joku Dotaveteraani mahdollisesti voisi tulla jakamaan viisauttaan ja antamaan vaikka jotain pelivinkkejä.

Kuukauden verran on nyt tullut ahkerammin tahkottua Dota2:sta ja pelejä onkin kertynyt jo lähemmäs 300, mutta pidän itseäni silti vielä aika noobina. Mm. kaikkia heroja en ole vielä pelannut.
Alkuperäisestä Dotasta ja HoNista löytyy myös vähän kokemusta.