E3 2013 - Open fire with megatons!!!! / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
E3 2013 - Open fire with megatons!!!!

IMAGE(http://icrontic.com/uploads/features/2012/07/1306262203-e3logo.png)

Mikä?: Ei enempää eikä vähempää kuin pelialan suurin vuosittainen tapahtuma.
Missä ja milloin?: LA Convention Center 11-13.6.2013 (tarkemmat aikataulut tulossa)
Mitä luvassa?: Pelialan julkistuksia jotka ovat lipsahtaneet nettiin jo pari viikkoa ennen itse tapahtumaa. Lisäksi myös muutama ihan oikea superyllätys sekä tietysti messutyttöjä jotka tosin saattavat olla tänä vuonna aiempia vuosia pienemmässä roolissa.

(Laita tämä soimaan lukiessasi niin pääset tunnelmaan)

On taas se aika vuodesta kun pelimaailma pysähtyy hetkeksi ja pätkivät nettistriimit valaisevat useita öisiä koteja ympäri maailmaa. E3-messut ovat puolentoista kuukauden kuluttua luonamme ja tänä vuonna se kuuluisa kakka tulee todellakin muuttumaan todelliseksi sillä tämän vuoden messut tulevat olemaan uuden konsoli(sota)sukupolven lopullinen esiinmarssi. Kerrataanpa hieman mitä on tapahtunut sitten viime vuoden...

Lupauksia ja lisää lupauksia...

Viime vuoden messuista päällimmäisenä jäivät mieleen Ubisoftin sangen sekopäinen Mr.Caffeine, Watch Dogs sekä WiiU. Messut eivät tarjonneet kovinkaan suuria megayllätyksiä ja tämän johdosta vuoden 2012 messuja pidetäänkin varsin pienessä arvossa pelaajien keskuudessa varsin mitäänsanomattomina messuina. Mitä sitten onkaan tapahtunut viime vuoden messujen suurnimikkeille?

Heavy Rainilla ja Fahrenheitilla nimeä itselleen tehnyt David Cage paljasti Beyond: Two Souls-nimeä kantavan pelinsä josta tiedämme kutakuinkin yhtä paljon kuin viime vuonnakin. Uudet osat Call of Dutylle ja Assassins Creedille tekivät sen mitä niin peli- kuin markkinapuolella odotettiinkin mutta valitettavasti samaa ei voi sanoa Resident Evil-sarjan kuudennesta osasta joka oli aika lailla farssi joka osa-alueella. WiiU:n startti ei ole ollut aivan niin ruusuisa mitä Nintendo antoi odottaa eikä myöskään Microsoftin tilaisuudessa kosolti aikaa saanut Xbox SmartGlass ole ollut mikään maailmoja muuttanut tapaus. Ai niin joo, olihan siellä esiteltyjen pelien joukossa myös Wonderbook...

Mitäs laitetaan?

Kuten totuttua, keskittyy tänäkin vuonna suurin mielenkiinto kolmen konsolivalmistajan väliseen paremmuuteen ja tänä vuonna, tuo taistelu tulee olemaan entistä raivoisampaa sillä uusi konsolisukupolvi on luonamme ja ensimmäiset siirrot koskien tuota tulevaa taistelua, tullaan tekemään messulavoilla ja esittelytilaisuuksissa. Katsotaanpa vähän että millaisilla aseistuksilla Sony, Nintendo ja Microsoft lähtevät taisteluun?

Sony

Sony tiputteli odotettuja pommeja jo hyvissä ajoin paljastamalla maailmalle Playstation 4:n. Vaikka itse konsolista emme ole vielä nähneet vilaustakaan, ovat sille jo julkistetut pelit enemmän kuin tuttuja. Näistä peleistä saatetaan niille mediaseksikkäimmille (Killzone, inFamous) antaa merkittävää esittelyaikaa kuin myös. Messujen aikana julkaistava Last Of Us tulee varmasti olemaan myös kovassa myllytyksessä ja viime vuonna hämmentänyt Beyond: Two Souls tulee varmasti saamaan odotettua lihaa virtuaaliluidensa ympärille. Entä sitten ne uudet julkistukset? Sonyn yksinoikeushelmistä God of War pyörii parhaillaan pelaajien levyasemissa joten Kratos kavereineen taitaa jättää nämä messut väliin. Uncharted-sarjan jatkumista moni odottaa vesi kielellä ja yleisen maailmanrauhan vuoksi toivon että tämä julkistettu korttipelipohjainen Uncharted-peli ei tule viemään sekuntiakaan esittelytilaisuudesta vaan PS4:n Uncharted voisi olla se megaton-tason paljastus? Naughty Dogin tekemisistä ei vielä olla aivan tietoisia joten siinäkin on ässä jonka Sony voi hihastaan vetää. Sitten on tietysti hardware ja myyntiluvut joita komedian toivossa voisi ainakin VItan osalta näytellä. Hinnanpudotuksia tuskin tullaan näkemään mutta riippuen täysin PS4:n lukkoon lyödystä julkaisuajankohdasta, saatetaan kolmospleikkarissa nähdä messujen jälkeen sangen pieniä numeroita?

Nintendo

Nintendo aloitti uuden konsolisukupolven ensimmäisenä ja meno ei ole ollut yhtä suurta juhlaa kuin Wiin kanssa aikoinaan. Myynnit takkuavat ja tärkeät exclusive-nimikkeet karkailevat myös kilpailijoiden konsoleille. Nyt kun ykkösvaihteella ollaan körötelty kohta vuoden verran, on aika laittaa isompia vaihteita silmään. Nintendolla on mainittu pitkin vuotta useita nimikkeitä joita pelaava kansa toivoo näkevänsä messuilla. Luvatut supernimikkeet (uusi Mario Kart ja uusi Marion kolmiulotteinen tasoloikinta) on messuille nähtäväksi luvattu mutta entäpä Bayonetta 2, uusi Smash Bros-sarjan peli tai vaikkapa Retro Studiosin uusi tuotos? Käsikonsolipuolella tulee tarjonta olemaan myös laajaa mutta kiitos kevään mittaan nähtyjen Directien, valitettavan uutuudenköyhää. Pokémon tulee varmaankin saamaan kosolti esittelyaikaa mutta entä ne täysin uudet 3DS-nimikkeet?

Microsoft

Ehdottomasti messujen kiinnostavin pressi tulossa muutaman vuoden mitäänsanomattomuuden jälkeen. Kaksi kilpailijaa ovat jo korttinsa ja kikkansa paljastaneet joten Microsoftilla on saumat lyödä kaikki ällikällä esittelemällä jotain uutta ja mullistavaa. En jaksa edes luetella kaikkia fan fictionin puolelle kallistuvia spekulaatioita mjoita netti on pullollaan tästä tulevasta konsolista joten odotellaan faktapohjaisia tietoja. Pelirintamalla tullaan taatusti näkemään se perinteinen Call of Duty-demoaminen mutta kovimmat pommit voisi säästää uuteen Haloon (uuden konsolin julkaisupelinä totta kai!) ja uuteen Forzaan. Jännittäviä aikoja elämme ja toivottavasti galaksit räjähtävät.

Mitä tapahtuu sitten muualla? EA tulee tarjoamaan totta kai pelikuvaa uudesta Battlefieldistä ja Ubisoft tulee tarjoamaan aimo annokset Raymania ja uutta AC-peliä ja Rockstar tulee tarjoamaan jollekin konsolivalmistajalle hyvät pisteet konferenssisodassa tarjoamalla GTA:n esiteltäväksi mutta mitä muuta? Pätkiikö moni striimi? Mitä tulee tekemään Reggie? Onko Beyond Good&Evil 2 vihdoin pelattavissa? Tuleeko Last Guardianista Vita-yksinoikeus? Kohta se nähdään!

Nyt sitten spekulaatio- ja fiilistelypallot peliin ja mehustelemaan messutarjonnasta.

Omat odottelut:

Sony
PS4 kiinnostaa paljon, tahdon kuulla siitä kovvaa faktaa. Niin tarkat tehot, hinta sekä julkkaripäivä. Varmana nuita jo julkistettuja pelejä esitellään paljon mutta uusia nimikkeitä kiitos, ja tosissaan tarkoitan uusia ip:tä eikä vaan vanhoja jo tuttuja sarjoja. Vaikka paljon olen naureskellut Pleikkaria/Sonyä kohtaan tänä sukupolvena niin totta hitossa toivon että he parantaisivat meininkiään ensi sukupolvessa. Niin ja toivottavasti jättävät presentaatiossa PS Vitan pieneksi osaksi vaan, kiitos.

Microsoft
Uusi Xbox, kiitos. Kaikkea samaa toivon tähän laitteeseen liittyen kuin PS4:kin kanssa. Ei vain sitä ainaista Haloa tai Forzaa vaan uusia nimikkeitä kehiin. Samanlaista tykitystä kuin mitä X360 tarjoili alkuvuosinaan niin tämä vehje lähtee ostaan day 1. Hieman pelottaa se että MS on taas keskittynyt vain jenkkeihin ja tarjoaa sinne pelkästään yhtä jos toista palvelua joista täällä ei ikinä kuulla. Kinect myös helvettiin eikä todellakaan pakollista nettiyhteyttä. Jotenkin epäilen että tästä heidän setistä tulee joko todella, todella hyvä tai sitten Sony 2006 tasoinen fiasko jota vielä vuosienkin jälkeen muistellaan legendaarisen paskana.

Nintendo
Oivoi, 'tendo. Tänä vuonna en jaksa oikein mitään odotuksia laittaa heitä kohtaan. Viime vuonna eniten odotin heidän showta ja sehän oli enintään keskinkertainen. WiiU on itselle osottautunut pettymykseksi ja eipä Nintendokaan tähän asti paljoa ole tukenut omaa laitettaan. 3DS pelit enemmän tällä hetkellä kiinnostaakin koska kyseisen vehkeen jopa meinaan tässä joskus ostaakin. Mutta niin, WiiUlle uutta Zelda/Metroid/F-Zero niin innostus ainakin jollain asteella minulla kasvaisi. Tietenkin uusia nimikkeitä saisi heilläkin tulla mutta heikolta näyttää.

Mitä nyt sitten 3rd partystä odottelen eniten niin Watch_Dogsista lisää matskua kehiin ainakin. Varmana paljon ylläreitä tulee monelta tekijältä seuraavalle sukupolvelle sekä loppuvuodeksikin nykyisille vehkeille.

Sony
Sonylta odotan 1st partyn pelipuolelta ainakin The Last of Usia ja uuden Infamouksen pelikuvaa. Toivon myös että ND porukka tulisi esittelemään uutta peliä, oli sitten Uncharted tai joku uusi IP (tosin NDllä tapana ollut julkaista uusi peli VGA gaalassa viimeaikoina). Playstation meetingissä mainittu uusi Final Fantasy kiinnostaa myös, koska toivon sen paljastuvan olemaan FF versus 13 (uudelleen nimetty vaikka siksi FF XVksi, jossatapauksessa peli saattaakin olla yksinoikeus, varsinkin aikaisempien huhujen valossa joiden mukaan Sony olisi autellut pelin teossa). Myös MGS5 The Phantom Painin ympärille on alettu kasaamaan jonkunnäköistä E3 paljastusta (paras olisi jos Kojima ja Hayter kävelisivät käsikädessä lavalle ilmoittamaan Hayterin mukanaolosta), joten hyvin luultavasti Kojima tulee näistä kolmesta isosta Sonyn lavalle (ainakin historian puolesta) peliä esittelemään. Tosin koska Kojiman pelit tulevat olemaan nykyään multiplattareita, niin ei voi viivata yli sitäkään, ettäkö hän menisikin mikkiksen konffaan vahvistamaan uutta kantaansa (toivon silti Sonya). Pistää kyllä miettimään, että koska esityksen aika on rajattu sinne vajaaseen puoleentoistatuntiin, että kuinkaamonta peliä Sony ehtii esitellä. Kun ajattelee, niin ainakin Ps4 on esiteltävä uudestaan ytimekkäästi, sekä sen ensimmäiset pelit ( voisi kuvitella että ainakin Killzone ja Knack tulevat olemaan julkaisuikkunan pelejä). Ahdasta tulee, koska Sonyn on pakko esittää aikaisemminkin mainitsemani The Last of Us sekä luultavimmin Beyond Two Soulskin. En sitten tiedä puhuvatko myös jossakin välillä Vitasta, vaikkakin he voisivat välttää sitä vain mainitsemalla että kaikki nähdyt PS4 pelit ovat heti pelattavana myös Vitalla. Voisi kuvitella että Sony kyllä yrittäisi järjestää jonkunlaista yllätystä loppuun. Sony Santa Monicalla on ihan varmasti jotakin tekeillä, niinkuin on myös NDllä, Media Moleculella ja Ready at Dawnilla. Myös Quantic Dream on varmistanut että uusi peli on tekeillä PS4 selle, joten aika monta isoa nimeä jää kyllä vielä piiloon E3ssa odottamaan sitten myöhempää tykitystä. Odotukset on kyllä korkealla.

Microsoft
Tosiaan uusi kone tulossa, joten se varmasti on isossa roolissa. Vois myös kuvitella että mikkis korjaa näitä huhuja mitä ollaan kuultu tässä lähiaikoina, koska en voi uskoa että he olisivat oikeasti niin tyhmiä. Hyvä kone sieltä tulee, niinkuin Sonyltakin enkä usko oikeastaan mihinkään huhuun mitä ollaan kuultu, paitsi että uskon että tulee olemaan jonkunlainen backwards compatibility sekä samantasoinen laite tehoiltaan kuin PS4. Hyvin todennäköistä on, että Bungie ainakin tulee esittelemään enemmän Destinyään. Muita lavalle tulijota on luultavimmin Activision (Cod) EA (BF) ja Ubisoft (Watch Dogs). Luultavimmin kuullaan myös jotakin uudesta Halosta sekä Forzasta. Uskon myös että tulee pari yllätys yksinoikeutta, niin omiltaporukoilta kuin myös 3rd partylta. Myös kaikki tv etc palvelut tulevat olemaan isossa roolissa, kuin myös Kinect. Joten ahdasta taitaa mikkikselläkin tulla pelien kanssa. Vaikken itse konetta varmaan tule hankkimaankaan, niin uskon silti että loppujenlopuksi hyvää kamaa on tulossa.

Nintendo
Nintendo on näistä kolmesta se jolla on nyt jotakin todistettavaa, joten tullaan näkemään paaaaaljon pelejä. Uuden Zeldan odotan näkeväni, sekä sitä perus Mario höttöä. Alkuvuoden nintendo directissä paljastettu X (Xenobladen näköinen peli) kiinnostaa ehkä eniten, koska tämmöisiä hieman FF12 tyylisiä pelejä ei voi olla liikaa. Taisi nintendo jo lupailla Smash brothersiakin, joten se on tulossa. Ehkä saattaa tulla joku 3rd party yksinoikeuskin, josta ei olla aikaisemmin kuultu, koska Nintendo haluaa vielä varmaan yrittää saada porukkaa uskomaan että kone saa tukea jokasuunnalta. En kyllä muuten tiedä, millä Nintendo voisi kuitenkaan yllättää, mutta se jää nähtäväksi.

Kaiken kaikkiaan tulee kyllä varmasti tosi kova E3 kaikilta osapuolilta + publisherit.

Vielä en laita odotuksia Sonyn ja Microsoftin seteistä, koska seuraavasta x-lootasta on tulossa jonkinlainen julkistusshow ennen suurta ja mahtavaa E3:sta. Mutta pelikehittäjä puolelta odotan suuresti mitä Respawn Entertainment julkistaa. Myös kotimaiset lafkat kuten Remedy ja Frozenbyte ovat luotaimessa. Odotan, että Kojima lopettaa kikkailun ja lyö faktaa tiskiin, enää ei naurata. Sitten muutamia heittoja: Onko Cliffy B palaamassa minkään sorvin ääreen? Onko Peter Moore tatuoinnut taas itseään? Nähdäänkö Peter Mölynöö lavalla?

Nintendo ei kiinnosta, mutta voin veikata että tuttua ja turvallista nähdään jälleen kerran. Mario, Zelda jne.

No ei show ainakaan voi huonompi olla kuin parina-kolmen aikaisempana vuonna...onneksi vihdoin ja viimein se konsolisukupolvi vaihtuu myös MS:n ja Sonyn osalta, toivottavasti nyt tosiaan saataisiin niitä uusia nimikkeitä, eikä vain lisää samojen vanhojen sarjojen jatko-osia. Microsoftin osalta uusi Forza on melko varma juttu, mikäli Turn10 on pitänyt kiinni aikataulustaan julkaista sarjaan uusi peli joka toinen vuosi (2005, 2007, 2009, 2011). Uutta Haloa konsolin julkaisupeliksi on turha odottaa, Microsoftilla olisi ollut mahdollisuus lykätä Halo 4:n julkaisua vuodella, mutta näin ei tehty. Ensi vuodeksi Halo 2:n Anniversary Edition on tosin hyvinkin mahdollinen. Toivottavasti Remedy kävisi lavalla julkistamassa Alan Wake 2:n, mutta muuten en ole jatko-osien kannalla, vaan nyt niitä uusia pelisarjoja kehiin Microsoft! Valitettavasti uuden Codin gameplayta tulemme varmasti lavalla jälleen kerran näkemään, mutta josko nyt olisi sentään pelimoottori pistetty uusiksi...ja eiköhän myös jälleen nähdä näitä "upeita" media-ominaisuuksia, joita Eurooppaan ei tosiaan koskaan saada. Toivottavasti sentään Kinect-paska oltaisiin jätetty minimiin, mutta pahoin pelkään että Kinect 2.0:lle uhrataan vähintään kolmasosa koko showsta....jokatapauksessa Microsoftin tilaisuudet ovat parin viime vuoden ajan olleet sellaista kuraa, että sieltä ei ole suunta kuin ylöspäin.

PS4:n aiemmat pelijulkistukset eivät tehneet juuri minkäänlaista vaikutusta, joten toivottavasti E3:ssa tarjotaan joitain parempaa, ja edelleen, niitä uusia pelisarjoja kehiin, kiitos.

Nintendolta taas en tuttuun tapaan odota yhtään mitään, mutta Wii U:n omistajien kannalta toivon, että uusia merkittäviä julkistuksia tulee ainakin muutama...pitkälti laitteen tulevaisuus taitaa kuitenkin olla juuri Nipan omien pelisarjojen varassa, vaikka sieltä esim. Bayonetta 2 onkin tulossa.

Toivottavasti sentään jotkut asiat/julkistukset onnistutaan pitämään salassa, eikä kaikki vuoda nettiin seuraavaan kuukauden aikana. Mitään suuria odotuksia en tälläkään kertaa messujen tarjonnalle aseta, mutta ellei uusia pelisarjoja/odottamattomia julkistuksia saada, niin tulen olemaan pettynyt.

Hmmm. . . Tämän vuoden E3? Tämä on hyvin kiinnostava aihe, sillä elämme aikaa jolloin uuden sukupolven konsolit odottavat esiintymisvuoroaan, ja se jolla on paras esittely tulee voittamaan. Tietysti Nintendo on jo julkaissut Wii U:n, joten ainoa tapa millä se saa jalansijaa on näyttää meille hyviä tulevia pelejä. Sony kun on jo julkistanut PS4:n ja sille tulevia pelejä, uskoisin että saamme nähdä niistä lisää materiaalia ja ehkä itse konsolinkin. Microsoft saa taasen aloittaa puhtaalta pöydältä, joka on joko hyväksi tai haitaksi. Vain aika näyttää. Mutta mennään itse asiaan.

Sony

Tämän vuoden E3 tulee ainakin itselleni olemaan se paikka jossa katsotaan tuleeko PS4 vaiko seuraava Xbotti kotiin. PS4 on jo aloittanut vahvasti esittäytymällä, mutta kun ei ole PS3:sen yksinoikeuksia pelattua, joten nuo yksinoikeudet eivät voita minulta mitään pisteitä. Ainoa tapa jolla Sony saa minut puolelleen on uusia pelejä jotka tuovat maailmaamme jotain uutta. Last of Us ja Beyond kyllä vaikuttavat hienoilta, mutta ne ovat vain kaksi peliä. Ei niillä voiteta ihmistä joka rakastaa Haloa ja Rattaita.

Microsoft

Ai, ai, ai Micro. Nyt on aikasi loistaa. Uusi konsoli heti tiskiin, Kinect roskakoriin ja ne huhut jatkuvasta netin käytöstä sitten sinne helvetin seitsemänteen rinkiin. Näytä vielä päälle seuraava Halo ja jotain uutta, niin seuraava Xbotti tulee tähän taloon. CoD ei sinällänsä kiinnosta niinkään paljoa, taikka Bäfä, joten FPS rintamalla Halo on se ainoa sarja joka saa minut kiinostuneeksi. Ken tietää, ehkäpä näemme jotain uutta konsolille joka painottaa samaan vanhaan.

Nintendo

Wii U omistajana ja Nintendo fan-boyna odotan Nintsikan esitystä eniten. Ikävä kyllä Wii U taitaa jäädä samanlaiseksi kuin Wii, luottaen vain Nintendoon itseensä. 3DS tulee myöskin olemaan esillä, mutta toivottavasti vähemmän kuin Wii U. Tiedämme jo tarpeeksi 3DS:n tulevista peleistä, haluamme nähdä Wii U:lle niitä pelejä! Smash Bros, Legend of Zelda ja Mario tulevat toivottavasti olemaan esillä, sillä ne ovat kaikkein kiinnostavimmat. Ja ehkä Nintendo Landissa oli piilotettu viesti. Uusi F-Zero voisi olla tuloillaan. Ja jos tekijänä on Rare, en voisi odottaa muuta kuin laatua. Toivotaan parasta.

Muut

Uusi MGS saisi olla esillä, mutta Kojima kun on niin kettu (heh), niin näemme taas jonkin psykedeellisen minitrailerin siitä. Ja jos uusi MGR tuotaisi esille kiljuisin onnesta, mutta en odota tätä kuin parin seuraavan vuoden päästä. GTA V:n esittely olisi jotain niin eeppistä, kaikkihan me olemme halunneet siitä nähdä pelikuvaa.

Mutta on yksi odotuskohde yli kaiken. Sellainen joka pitää kirjoittaa pelkästään mustennetulla jotta kaikki sen näkisivät. Näyttäkää. Seuraava. Fallout.

Alle kaksi kuukautta tämän vuoden E3:een. Vaimot, tyttöystävät, lapset, kissat ja koirat voi tässä kohtaa heittää jo ulkoruokintaan ja pomolle ilmoittaa, että kesäkuun alussa iskee paha norovirus päällensä.

Microsoft

Pienimmät odotukset itsellä jälleen kerran MS:ää kohtaan. Koskaan en ole lafkan pelikonsoleita omistanut, mutta tulee tämäkin tilaisuus toki seurattua. Kristallipalloni kertoo, että uusi Boksi tulee panostamaan entistä enemmän mediaan ja olemaan vähemmän pelikonsoli kuin PS4. Konsoli tulee hellimään jokaista ihmistä Jenkkilässä, koska sen kautta voi katsoa yhteistyökumppanien ansiosta lähes kaikki televisiosarjat suoraan omalta sohvalta omasta isosta töllöstään. Konsoli pyörittää kuitenkin myös Haloa ja Gearsia ja tukee nettiyhteyttä, mutta ei vaadi sitä. Melko varmasti uusi Boksi tulee olemaan enemmän medialaite kuin pelikonsoli ja melko varmasti myy Jenkkilässä kuin Mäkkärin hampurilaiset konsanaan. Eurooppa ja muu maailma, no bonus.

Sony

Sonylla on näytön paikka. Omassa tilaisuudessaan todistivat, että myllyssä on suuret ja painavat rattaat, mutta mitä niillä jauhetaan. Vaikka esitellyt pelit (KZ, inFamous) olivat melkoisen nättejä, niin ainakaan oma viisari ei kilahtanut kahteentoista. Jos tehot kerran tarkoittavat sitä, että pelit paranevat muutenkin kuin ulkoisesti, niin näyttäkää se. ND:n mukana oloa odottelen mielenkiinnolla, vaikka Uncharted 4 ei kiinnostakkaan millään tasolla. Jotain kokonaan uutta tahi sitten voisivat tuoda jotain kuolleita pelihahmoja mukaan kehiin. Crash, ei mulla muuta. Uuden konsolin hinta tulee kristallipalloni mukaan reilusti yli 500 dollaria ja siihen suomilisät. Ellei Sony sitten todellakin ota perseeseen ja myy konsolia selkeällä tappiolla. En ole moneen vuoteen odottanut Sonylta mitään, mutta tänä vuonna olen jopa hieman innoissani. Oman telkkarin alta on aina löytynyt Sonyn konsoleita, PS3:n ostin jopa julkaisussa (miksi ihmeessä, tätä mietin usein), mutta saavat vakuuttaa, etten luisu kilpailijoiden leiriin. Pahimmassa tapauksessa, uudessa konsolissa tulee olla linkitettynä Facebookin profiili ja sosiaalisuus tungetaan väkisin kurkusta. Tässä kohtaa toivotan onnea ja menestystä muualta.

E: R&C-sarjaan lisää (oikeita) osia. Giitos.

Nintendo

Pelejä. Ei muuta. Viime aikoina ovat kovasti paljastelleet 3DS:n tulevaa tarjontaa, missä ei tänä vuonna ole mitään valitettavaa, joten olettaisin, että E3:t pyhitetään nyt kokonaan Wii U:lle. 3DS saa oman pienen iltatapahtumansa, missä hehkuttavat Pokemonia ja muita tulevia pelejä. 3DS:n suhteen tuskin tulee enää kovinkaan monia yllätyksiä, mutta ensi vuodelle voisivat yllätyksenä ilmoittaa uuden Advances Warsin. Oi, miten ihanaa se olisikaan. 3DS:n suhteen asiat ovat kuitenkin niin hyvin, että saavatkin panostaa Wii U:n peleihin. Wii U:lle tulee uusi Mario Kart, uusi 3D-Mario ja ainakin uusi SSB.-sarjan edustaja. Wind Wakerin remakesta varmasti myös sanovat muutaman sanasen, mutta kokonaan uudesta kotikonsolin Zeldasta paljastavat korkeintaan jonkin kiusoittelevan kuvan. Retro saa astua esiin uudella tuotoksellaan ja koska olen todella tylsä, toivon sen olevan Metroid Primea. Jos noiden lisäksi saataisiin vielä jotain Bayonettasta, Yarn Yoshista ja vielä jokin kokonaan pimennossa ollut hupsu peli, niin tapahtuma olisi enemmän kuin onnistunut. Pikmin 3:sta ei kannata enää numeroa tehdä ja ulkoisten kehittäjien tuki on oltava läsnä. Eniten 'Tendolta odottelen ja osittain melko surrealistisia nämä odotukset, mutta pommeja on oltava. Suurin pettymys olisi melko varmasti jos Retro jättää jälleen bileet väliin. Silloin booli jäisi ilman kaivattuja promilleja. Reggien kehon on oltava valmis.

Mitäs muuta. Rocksteadyn uudesta pelistä kuulisin mieluusti. Ubilla ja EA:lla omat juttunsa, mutta niistä en jaksa nyt alkaa läpisemään.

Microsoft

Tällä hetkellä on kovat odotukset Microsoftin pressiä kohtaan. Next-gen Xbox on tietysti se kiinnostavin asia koko pressissä. Haluan kuulla mahdollisimman paljon informaatiota konsoliraudasta ja käyttöjärjestelmästä. Uuden konsolin pelitarjonnassa toivoisin näkeväni mahdollisimman paljon uutta IP:tä. Kinect/Kinect 2 pelleilyt voisi tällä kertaa jättää vähemmälle, sillä mikään viime vuosina esitellyistä Kinect-peleistä ei ole saavuttanut isoja myyntejä, lukuun ottamatta Dance Central –sarjan pelejä. Niin ja alan vähitellen kyllästymään siihen, että show pitää aloittaa/lopettaa uudella Call of Duty:lla.

Sony

PS4:n julkistustilaisuus asetti kovat odotukset E3-messuja kohti. Koska julkistustilaisuudessa saatiin kattavasti tietoa konsoliraudasta ja ohjaimesta, joten pressille kaipaan enemmän kovia pelijulkistuksia. Haluan nähdä enemmän uutta IP:tä ja vähemmän vanhempia pelisarjoja. Lähes pakolliset PlayStation Move -osuudet kannattaa tehdä hyvin fiksusti ja ennen kaikkea lyhyesti. Viime vuoden E3-pressin Wonderbook ja PS4:n julkistustilaisuuden Media Moleculen Move-leikit aiheuttivat sen verran naamapalmuilua, että meinasi pää haljeta. Vitalta en odota mitään suuria, mutta hinnanpudotus ja pari kovaa pelijulkistusta voisi edes jotenkin parantaa taskukonsolin tilannetta.

Nintendo

Nintendolla on kieltämättä kova haaste edessään. Sony ja Microsoft ovat tuomassa uutta konsolirautaa markkinoille ja Nintendo vastaa haasteeseen Wii U:n uusilla peleillä, mutta riittääkö se vakuuttaman pelikansaa? Omat odotukset pressiä kohtaan ovat hyvin maltilliset. Eiköhän sieltä tule pari kovaa pelijulkistusta joiden takia haluaisin hommata Wii U:n omaan talouteen. 3DS-tarjonta jäänee tällä kertaa hyvin minimaaliseksi, mutta eiköhän syksylle nakata pari uutta peliä Pokemonin seuraksi.

Sony
Haluan nähdä uusia Vita pelejä. Psp:n klassikoille kuten Locorocolle, pataponille ja varsinkin Syphon filterille olisi pakko saada jatkoa. En halua että Gabriel Logan (kirjaimellisesti) kuoli Logan Shadown lopussa, joka jäi hirveäksi glifhangeriksi. Julkaiskaa jatkoa edes Playstation kolmoselle/neloselle, vaikka en laitteita omista vielä vuosikausiin. Uutisia Gravity Rushin jatkosta olisi myös kiva kuulla.

Microsoft
Uusi Xbox kiinostaa eniten nistä kaikista konsoleista, mutta haluan että laitteella pystyy edelleen pelaamaan 360 pelejä ja siirtämään dataa siltä konsolilta uudelle Haluaisin nähdä myös kinectin päivitetyn version, sillä nykyinen kamera kärsii epätarkkuudesta, vaikka osa sitä käyttävistä peleistä on ihan hyviä. Gears of War ja Halo kaipaavat jotain uutta. Sarjojen uusimmat pelit muistuttivat liikaa edeltäjiänsä.

Nintendo
Wii-U vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta. Kyky pelata pelejä suoraan ohjaimen ruudulta olisi tervettullut tähän talouteen, sillä paras televisio on jatkuvasti käytössä. Arvostan taaksepäin yhteensopivuutta, missä konsoli loistaa. Wii pelit toimivat ja paremmalla kuvanlaadulla kiitos HDMI kaapelin. Peleissä ei valitettavasti ole kehumista. Zombi U ja tuo Lego gta olivat kiinostavimmat, mutta tiedä vaikka messuilla näytettäisiin enemmän. 300 euroa en silti uskalla upottaa konsoliin. Kiinostus 3Ds kohtaan on laskenut, sillä Residen Evil Revelation julkaistaan myös sohvakonsoleille ja pc:le. Uusia pelejä tällekkin!

Sony
PS4:sta ja sen peleistä lisää tietoa. Onhan tämä aika varma ostos jo, kun en kilpailijoiden konsoleita edes harkitse. Seuraavassa genissä se on joko tämä PS4 tai sitten ei mitään. Saisivat jättää Move-turhuudet vähemmälle tai kokonaan pois. Eiväthän nuo liiketunnistushommelit ole kummallakaan olleet mitään menestyksiä. Mikseivät ymmärrä, että tällainen ei ihmisiä kiinnosta? Vitalle en odota mitään, koska laite ei kiinnosta.

Microsoft
Toivon, että Microsoftin laite on PS4:sta tehottomampi ja että panostavat Kinectiin. Mitään merkittäviä yksinoikeuspelejähän ei boksilla olla nähty aikoihin, joten tuskin nähdään nytkään.

Nintendo
Wii U:ta en miellä next-geniksi enkä pidä konsolin suunnittelusta, esim siitä ohjaimesta. Tehoiltaan hyvin lähellä nykygenin konsoleilta. En aio hankkia, ellei ole tulossa jotain aivan mullistavaa (esim. Pokemon). Hinnanalennus olisi myös paikallaan, ennen kuin voisi edes harkita. 3DS on hankintalistalla lähinnä Pokemonin takia, mutta myös muutama muu peli kiinnostaa. Vieläköhän tästä nähdään uusia malleja, 3DSi XL tai 3DS XXL? Eihän siinä mitään järkeä olisi, mutta ei ollut siinäkään, että DS:stä tuli neljä eri mallia. No jokatapauksessa aion hankkia konsolista sen parhaan mallin sitten Pokemonin julkaisun aikoihin.

Sony, Microsoft ja Nintendo: Toivon että kaikki ilmoittavat yhteistuumin lopettavansa konsolibisneksen ja alkavat julkaisemaan lautapelejä.

Jotain järkeä näihin odotuksiin.

Eipä tässä oikein osaa odottaa mitään, jos Inazuma Eleven 3:lle tarkkaa päivää saisi tietää niin arvostaisin todella. Sekin ehkä ensi kuussa jo saadaan kuulla... muuten tässä pystyn vain odottelemaan uusia kiinnostavia pelijulkistuksia, vaikka epäilen kyllä että koko tapahtumaa tulee hirveästi seurattua.

Ai mutta niin, Ace Attorney 5:lle ei ole länsimaalaista julkaisupäivää. Lisää tietoa pelistä ei enää kaivata, julkaisupäivä olisi nyt tärkein.

Odotan mielenkiinnolla julkistuksia ja faktoja pöytään.

Sony
Toivon heiltä tietoa että tuleeko GT6 nyt PS3:lle vaiko PS4:lle ? kumpainenkin vaihtoehto on enemmän kuin tervetullut, Dust 514:stä olisi kiva saada tietoa itse en kuitenkaan osta PS4:ää aivan uutena koska nykyisellekkin riittää vielä pelaajia & annettavaa

Microsoft
Luojan tähden jos ei käytetyt pelit toimi taikka vaaditaan jatkuvaa nettiyhteyttä niin saa jäädä, Halo ja Gears ei kiinnosta tipan tippaa mutta monet muut pelit kylläkin, Forza etunenässä.
Nostan hattua M$:lle jos oikeasti tekisivät jotain pelaajienkin hyväksi, tietoa miten käy aikanaan sille DLC:lle jonka ostit Xbox360:lle, kaatuuko serverit, voinko enää koskaan pelata vanhoja pelejä joihin olen DLC:n hankkinut jatkossakin, vaikkapa vuonna 2020 ? Jos vastaus on että kaatuu ja en niin hyppään sitten täysillä Sonyn leiriin.

Nintendo

Pelien kanssa tuskin tulee pulmia, jo Wiillä oli monia pelejä jotka olivat oikeasti erilaisia muiden tarjontaan nähden ja parhaat japani-ropet, Zeldat, Metroidit ja monet muut kyllä auttavat uskomaan Nintendoon jatkossakin
Olenhan tukenut heitä jo vuodesta 86 lähtien...

Muuta yleistä

Watch Dogs on peli jota täytyy pitää silmällä, Saints Row 4 kiinnostaa ja tulee hankittua jo aiempien osien perusteella, GT6 julkaisu olisi toivottavaa, Doom 4:sta saisi tihkua tietoa ja mahdollisesti uudet Falloutit / Elder Scrollsit.

Ja tietenkin, suotavaa on että messuilta tulisi jotain oikeasti uutta ja hienoa, välianimaatiovideot kun eivät koskaan vastaa oikeata peliä joita youtubekin pursuaa olan takaa ja pettymys on yleensä suuri.

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Sony, Microsoft ja Nintendo: Toivon että kaikki ilmoittavat yhteistuumin lopettavansa konsolibisneksen ja alkavat julkaisemaan lautapelejä.

Jotain järkeä näihin odotuksiin.

Moderoidaanko näitä aivopieruja täällä enää ollenkaan?

Mitkä odotukset täällä ovat olleet järjettömiä? Jokainen viesti ollut ihan täyttä asiaa. Väitteesi perustelemiseen olisi kulunut aikaa mahdollisesti jopa kokonainen minuutti, joten olisi se varmaan ollut tosiaan liian vaikeaa.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä Kingsta+Sony, Microsoft ja Nintendo: Toivon että kaikki ilmoittavat yhteistuumin lopettavansa konsolibisneksen ja alkavat julkaisemaan lautapelejä.

Jotain järkeä näihin odotuksiin.

Moderoidaanko näitä aivopieruja täällä enää ollenkaan?

Mitkä odotukset täällä ovat olleet järjettömiä? Jokainen viesti ollut ihan täyttä asiaa. Väitteesi perustelemiseen olisi kulunut aikaa mahdollisesti jopa kokonainen minuutti, joten olisi se varmaan ollut tosiaan liian vaikeaa.

Itse ainakin näin maxwellin viestin lyhykäisyydessään näin: "Odotan vain PS4:sta ja toivon että varsinkin Microsoft tekee jotain todellä tyhmää ja todellä huonon konsolin, että siitä ei olisi kilpailemaan uuden pleikkarin kanssa." Mikäli asia ei näin (muiden mielestä) ole, olen pahoillani viestistäni, jonka myönnän kirjoittaneeni kymmenessä sekunnissa sen kummemmin aivojani käyttämättä.

E: En väitä etteivätkö kaikki ketjun postaajat olisi nähneet vaivaa viestejensä kirjoittamiseen, päinvastoin. Omaan korvaani (silmääni?) särähtää vain pahasti tuollainen toisten epäonnistumisen toivominen.

Itse en lajittele mitään että mitä odotan ja keneltä, tasapuolisella tuulella kun olen.
Konsolisotaankaan en liity, sillä tulevassa laatikossa ja PS:ssä tulee olemaan plussansa ja miinuksensa.
Eniten odotan pelejä, joista jotkut ovat tottakai vain huhuja:
- Sly 5 (?)
- Uusi Fallout (?)
- AC IV: Black Flag
- inFAMOUS Second Son
- Batman: Arkham Origins

itse odotan 3ds omistajana että professor layton vs ace attorney saataiisiin eurooppaan siinä olisi tosi hyvä cross over peli. tietenkin myös wii ulle uus metroid retro studiosilta ja uus super smash bros wii uulle ja 3dslle jossa cross platform multiplayer.

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Näit viestini aivan oikein. En aio tukea Microsoftia ja toivon että Sonyn konsoli on parempi, jotta sille tulee paremmat multiplattarit. Ihan vaan siitä syystä, että ärsyttää Microsoftin toiminta tässä genissä. Sony hommailee kiinnostavia yksinoikeuksia omalla konsolilleen, kun taas Microsoft maksaa kehittäjille siitä, että viivästyttävät sisällön julkaisemista kilpailijan konsolille (esim. CODin DLC:t). Kunnon yksinoikeuksiahan ei M$:n konsolille juuri ole. Lisäksi ärsyttää se, että yleensä multiplattarit kehitetään M$:n konsolille ja käännetään usein varsin paskasti ja halvalla PS3:lle. Toivon siis, että osat vaihtuisivat seuraavassa genissä, ja että PS4 olisi se ensisijainen kehitysalusta. Suurin syy sille, miksi alunperin valitsin Sonyn konsolin oli ilmainen nettipeli ja muutenkin reilumpi meininki.

Respawn Entertainmentin projektista odotan myös jotain infoa. Ovat siis nämä entisen Infinity Wardin tyypit, jotka tekivät kaikkien aikojen parhaan pelin eli MW2:n. Hiukan tosin huolettaa tuon projektin puolesta, kun niiltä on lähtenyt porukkaa jonkin verran jo pois mm. pääsuunnittelijoita ja myös itse Jason West jätti studion. Roycewicz sentään palasi takaisin. Saas nähdä mitä sieltä on tulossa. Toivottavasti jotain vähintään MW2:n tasoista moninpeliräiskintää. Tarvetta sellaiselle olisi, nyky-CODit kun ovat täysin rikkinäisiä ja muutenkin huonosti tehtyjä ja vanhemmat ovat huijareiden takia pelikelvottomia.

Mitäs nyt itse E3:lta odotan? Noh pelejä ja lisää tietoja uudesta sukupolvesta. Aika pieni todennäköisyys, että PS4 tai Nextboxi omaan tassuun kaupassa tarttuu, kun kuitenkin lähes kaikki pelit tulevat PC:lle kuitenkin. Silti on mukava saada tietoa uudesta!

Lainaus käyttäjältä maxwell83

--toivon että Sonyn konsoli on parempi, jotta sille tulee paremmat multiplattarit.

Eikö Sonyn kone ollut "parempi" jo nyt ja se ei riittänyt "parempiin" multiplattareihin? Hyvät multiplattarit saat kun koneet ovat mahdollisimman samankaltaisia arkkitehtuuriltaan; nyt Cell taitaa olla suurin syy huonommille versioilla pleikkarilla, eikä se, että Xbox 360 olisi "parempi". Tajuat kai mitä ovat multiplattarit, sillä tuo kommenttisi logiikka on hieman omituinen.

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Sony hommailee kiinnostavia yksinoikeuksia omalla konsolilleen, kun taas Microsoft maksaa kehittäjille siitä, että viivästyttävät sisällön julkaisemista kilpailijan konsolille (esim. CODin DLC:t). Kunnon yksinoikeuksiahan ei M$:n konsolille juuri ole.

Etkö näe tässä kommentissasi mitään typerää? Kummatkin (DLC viivästys ja yksinoikeudet) ovat todellisilta pelaajilta pois, sillä näiden tapauksessa pitäisi omistaa molemmat koneet kaikesta nauttiakseen. Sitä paitsi Sonylla on paljon exclusive dlc-kamaa jota ei boksilla nähdä. Tämä taas on yhtä ärsyttävää kuin tuo MS:n DLC-viivästys ja itse asiassa jopa pahempi, sillä viivästys ja kokonaan omiminen painivat ihan eri sarjoissa. Sinulle tuo Sonyn kehittäjille maksaminen (joka on vain "hommailua" eikä maksamista) ei haittaa mutta MS:n kohdalla haittaa. Näetkö kommenttisi typeryyttä?

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Lisäksi ärsyttää se, että yleensä multiplattarit kehitetään M$:n konsolille ja käännetään usein varsin paskasti ja halvalla PS3:lle.

Olisiko syynä ihan vain Sony, PS3 ja sen vaikea Cell? Tulevat konsolit ovat onneksi molemmat lähempänä pc-arkkitehtuuria (tms.) joten eiköhän molemmille saada hyvätasoista multiplattaria.

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Toivon siis, että osat vaihtuisivat seuraavassa genissä, ja että PS4 olisi se ensisijainen kehitysalusta. Suurin syy sille, miksi alunperin valitsin Sonyn konsolin oli ilmainen nettipeli ja muutenkin reilumpi meininki.

Miksi olet näin himona juuri multiplattareihin? Kai tajuat että yksinoikeudet ovat juurikin koneelle yksilöityä kamaa joten niiltä voi odottaa paljon enemmän? Etkö ole tässä genissä nähnyt mitä ongelmia ja myönnytyksiä niissä tehdään joka tapauksessa? Lisäksi jos "osien vaihto" tapahtuu, tarkoittaisi se sitä, että nextbox joutuisi ottamaan huonommat versiot uuden pleikkarin rajoittuvuuden takia, sillä se on tilanne nykygenissä. Tämä tarkoittaisi sitä, että nextbox olisi "parempi" (tehokkaampi, pystyvämpi, whatever) laite.

Tämä kaikki vuodatukseni kuitenkin menee varmasti hukkaan paristakin syystä. Ensinnäkin näitä sinun samanlaisia kommenttejasi saa lukea niin monesta paikkaa että tuskin voit näidenkään jälkeen nähdä näitä asioita kenenkään muun kannalta tai edes hieman avarammin. Toisekseen tämä aihekaan ei oikein ollut tätä varten, josta pahoinpyyntöni muille lukijoille. Lisäksi ihan sivuhuomiona on pitänyt jo pitkään kysyä, että mistä tuo 83 nimeesi tulee, sillä on rehellisesti hyvin hankala uskoa syntymävuodeksi juttujesi tason perusteella. Mikäli nimimerkkisi olisi esim. "Maxwell98", olisi paljon todennäköisempää antaa kommenttiesi olla, sillä silloin niitä olisi helpompi ymmärtää.

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Lainaus käyttäjältä Kingsta+
Näit viestini aivan oikein. En aio tukea Microsoftia ja toivon että Sonyn konsoli on parempi, jotta sille tulee paremmat multiplattarit. Ihan vaan siitä syystä, että ärsyttää Microsoftin toiminta tässä genissä. Sony hommailee kiinnostavia yksinoikeuksia omalla konsolilleen, kun taas Microsoft maksaa kehittäjille siitä, että viivästyttävät sisällön julkaisemista kilpailijan konsolille (esim. CODin DLC:t). Kunnon yksinoikeuksiahan ei M$:n konsolille juuri ole. Lisäksi ärsyttää se, että yleensä multiplattarit kehitetään M$:n konsolille ja käännetään usein varsin paskasti ja halvalla PS3:lle. Toivon siis, että osat vaihtuisivat seuraavassa genissä, ja että PS4 olisi se ensisijainen kehitysalusta. Suurin syy sille, miksi alunperin valitsin Sonyn konsolin oli ilmainen nettipeli ja muutenkin reilumpi meininki.

Aivan, konsolisotaahan tänne kaivattiinkin. Kiitos syvällisistä näkemyksistäsi, joita ei ollakaan koskaan ennen varmasti kuultu. Pakko kysyä, miksi pitää toivoa toisen epäonnistumista? Eikö kannattaisi toivoa, että kaikki konsolit ovat hyviä, jotta on sitten mistä valita? Itse ainakin meinasin avoimin mielin katsella, mitä Sony ja Microsoft - ja miksei Nintendokin - tarjoilevat ja valita sitten sen laitteen, joka vaikuttaa parhaalta. Kaikenlainen fanipoikuus on täysin turhaa. Miksi tahtoisin väkisin taistella jonkin amerikkalaisen ohjelmistosuuryrityksen tai japanilaisen viihde-elektroniikkajätin puolesta? Omiin intresseihini ei kuulu toimiminen palkattomana mainosmiehenä.

Lainaus

Näit viestini aivan oikein. En aio tukea Microsoftia ja toivon että Sonyn konsoli on parempi, jotta sille tulee paremmat multiplattarit. Ihan vaan siitä syystä, että ärsyttää Microsoftin toiminta tässä genissä. Sony hommailee kiinnostavia yksinoikeuksia omalla konsolilleen, kun taas Microsoft maksaa kehittäjille siitä, että viivästyttävät sisällön julkaisemista kilpailijan konsolille (esim. CODin DLC:t)

Sonyn kiinnostavia yksinoikeuksia tosiaan on vaikea hommata, kun niitä tekevät pääosin lafkan omistamat studiot. Toki siellä on seassa Resistancen ja Playstation All-Stars Battle Royalen kaltaisia suuria ja innovatiivisiakin pelejä, mitkä tulevat muilta studioilta. Sony ei myöskään esimerkiksi viivästyttänyt BF3:n lisäsisältöjen tulemista muille konsoleille. Ne vain tulivat tosiaan parhaalle konsolille ensin.

Lainaus

Kunnon yksinoikeuksiahan ei M$:n konsolille juuri ole.

Juuh. Siellä ei olekkaan kuin esim. Halo, mitä pidetään FPS-genren isänä ja Jumalana. Vieläpä täysin syystä.

Lainaus

Lisäksi ärsyttää se, että yleensä multiplattarit kehitetään M$:n konsolille ja käännetään usein varsin paskasti ja halvalla PS3:lle. Toivon siis, että osat vaihtuisivat seuraavassa genissä, ja että PS4 olisi se ensisijainen kehitysalusta. Suurin syy sille, miksi alunperin valitsin Sonyn konsolin oli ilmainen nettipeli ja muutenkin reilumpi meininki.

Niin. Se ei ollutkaan Sonyn päätös laittaa konsoliinsa prosessoria, mille on lähes mahdotonta kääntää pelejä laadukkaasti. Toki Sonyn omat tiimit handlaavat jutun hyvin, kun eivät muita prossuja ole kosketelleet. Ihan syystä heivasivat sen Cellin romukoppuun PS4:stä. Ilmainen nettipeli taas ei ole tuonut oikein mitään hyvää. Sure, säästää sen pienen summan, mutta Boksin nettipalvelut ovat paremat laadultaan, ihan sama mistä näkövinkkelistä asiaa katsoo.

Et ilmeisesti ymmärrä tasaväkisen kilpailun vaikutuksesta yrityksiin ja yritysmaailmaan. Jos jollain yrityksellä on monopoliasema tai kilpailua ei ole, niin laatu heikkenee silloin selkeästi koska ei ole tarvetta panostaa. Eli jos kaikki muut konsolivalmistajat menisivät konkurssiin tahi lopettaisivat toimintansa, heikentäisi tämä Sonynkin pelien/laitteiden laatua.

Jottei osaltani menisi ihan vain off-topiciksi ja internetin vääryyksien korjaamiseen, niin laitetaanpas omiakin odotuksia:

Yleisesti: Uusia nimikkeitä. Olkoon sitten yksinoikeuksia tai multiplattareita, niin jotain uutta ja mielenkiintoista pitäisi saada eikä sitä samaa massaa. Pelko (ja aika varma ennuste) taitaa olla että päivitettyä kamaa saadaan nykygenistä. Onhan sieltä (joskus) tulossa Remember Me ja Watch Dogs mutta muutakin uutta odottelen. Olisiko Thief ja Beyond Good & Evil 2 myös esillä?

Sony: Playstation 4 vaikuttaa tosi hyvältä vehkeeltä ja mikäli hintakin on kohdillaan ja samalla tasolla (tai halvempi) kuin kilpailijan, niin vakavaan harkintaan menee. Tähän asti nähdyistä peleistä ei mikään ole jäänyt erityisesti mieleen. Samoja pelejä uudella raudalla tuntuisi olevan. Joku indie-tyyppinen peli tosin vaikutti mielenkiintoiselta mutten nimeä enää muista. Tosin nykygeniltäkin Sonylta eniten (MGS4:n ja Unchartedien lisäksi) kiinnostaa juuri vaikkapa Journey.

Microsoft: Mitäpä tähän voi sanoa? Huhuja on ollut ja ne ovat olleet negatiivisia. Uskon etteivät pahimmat pelot kuitenkaan toteudu ja sieltä ihan ok vehje tulee. Tosin tuo Kinect ja multimedia-hössötys vähän harmittaa, sillä itseä eivät kiinnosta kummatkaan. Pelaamista varten oma 360 ja niin on tulevakin konsoli, joten hukkaan menee kohdallani mikäli painostus on muualle. Tosin eipä se mahdollisuuksien laajuus pelejä huononna ja kukaan ei pakota vaikkapa Kinectiä ja Nextflixiä (jne.) käyttämään. Mielenkiinnolla odotan, tukeeko uusi masiina aiempaa XBLA-sisältöä.

Nintendo: Kuulun siihen porukkaan joka aina jättää option Nintendon laitteelle muttei kuitenkaan koskaan saa sitä hankittua. Kaikki Nintendon laitteet ovat aina jollain tasolla kiinnostaneet mutta ostopäätökseen asti ne eivät ole riittäneet. Tosin eipä siellä peleistäkään ole kiinnostaneet kuin Mariot ja Zeldat. Wii U on nähty jo, joten en oikeastaan mitä erikoista edes odota.

Lainaus käyttäjältä zappah

Eikö Sonyn kone ollut "parempi" jo nyt ja se ei riittänyt "parempiin" multiplattareihin?

Sonyn konsoli on parempi, jos kehitystyö tehdään kunnolla. Tämän voit todeta helposti itse, kun vertaat PS3:n ja XO:n yksinoikeuspelejä keskenään. (Esim. Heavy Rain vs Viva Pinata).

Lainaus käyttäjältä zappah

Sinulle tuo Sonyn kehittäjille maksaminen (joka on vain "hommailua" eikä maksamista) ei haittaa mutta MS:n kohdalla haittaa. Näetkö kommenttisi typeryyttä?

Sony maksaa siitä, että saa omalle konsolillensa hyviä pelejä, kun taas Microsoft maksaa siitä, että saavat molemmille konsoleille ilmestyviä tuotoksia ensimmäisenä. Eli Sony maksaa siitä, että PS3-pelaajat saavat pelattavaa, ja Microsoft maksaa siitä, että PS3-pelaajat eivät saisi pelattavaa. Näin minä asian näen. No eipä tuo niin kauheasti haittaa, kun en DLC:n perään muutenkaan ole, mutta jokseenkin typerää toimintaa tuollainen on. Keskittyisivät siihen omaan konsoliinsa.

Ei ollut tarkoitus mitään konsolisotaa aloittaa, kunhan kerroin omia odotuksiani. Kuten sanoin, en pidä siitä miten Microsoft on tässä genissä toiminut ja siitä syystä en aio heidän konsoliaan hankkia. Tämän vuoksi toivon, että PS4 on parempi. Eikös tämä ole ihan ymmärrettävää. Ei tartte vetää hernettä nenään, eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.

Pitkään olen pohtinut onko maxwell vain Rambon kaltainen trolli, mutta näköjään todellakin on (katkera) sony-fanboy.

Maxwellille tosiaan tiedoksi, että Sony on harjoittanut tuota samaa DLC-"poltiikkaa", esim Mafia 2 ja Far Cry 3 saivat sellaista DLC sisältöä mitä Boxilla ei koskaan nähty. Lisäksi multiplattarien heikompaa laatua saat vain ja ainoastaan Sonya, koska menivät luomaan konsoliinsa vaikean arkkitehtuurin ( Cell-prosessori), ja tästä syystä valta-osa kehittäjistä valitsi pääkehitysalustaksi Boxin. Turhaan siinä Microsoftia syytät, että he osasivat tehdä järkevämpiä ratkaisuja kuin Sony.

Täysin turhaa tuollainen "brändi"-uskovaisuus tai Microsoft-viha...ja eihän siellä Mikkisoftan konsolilla tosiaan ole kuin sellaisia pelisarjoja kuin Halo, Gears, Fable ja Forza, joista etenkin kaksi ensimmäistä ovat omalla alustallaan menestyneet paremmin kuin valtaosa PS3:n yksinoikeuksista myynnillisesti...se on sitten makuasia kummalla on paremmat yksinoikeudet, mutta maxwellin fanboy-kommentit menevät kyllä naurettavuuden puolelle....noinkohan sitä ikää on kuitenkaan 30-vuotta :D

Onko sillä iällä oikeasti väliä?jeeesh....Luulisi että nuoremmillakin on mielipiteeseen oikeus ilman noitavainoa, olkoot se sitten "kehittymätön" tai "kehittynyt" sellainen. Jokainen on tavalla tai toisella fanipoika/tyttö.

Sony
En tiedä odotanko sonylta sen kummemmin enään mitään, kaikki playstationit olen julkaisussa hommannut.
Noh ps1 ehkä puolivuotta julkaisun jälkeen...Sonyn laitteilla olen saanut uskomattomia kokemuksia nuoruudesta saakka ja siitä iso kiitos heille, Mutta ps3 kiirehdin ostamaan MGS4 takia jota ikävä kyllä lykättiin ainakin 8 kuukaudella, sen jälkeen oli suhtkoht tyhjän panttina koko masiina jonkin aikaan. Toki Uncharted sarja ja God of war on ollut minulle tärkeitä, mutta uusin god of war ei ole jotenkin vaan napannut. Löytyyhän myös monia muita josta olen nauttinut. Olin iloinen kuullessani että Ps4:lla ei tarvitse kehittäjien ratkaista enää puzzlea ennenkuin voidaan tehdä peli. Myöskin kuulostaa lupaavalle share toiminto kun esim lets play videot kiinnostaa. Muuten ei kyllä tällä hetkellä tule mieleen itse laitteesta mitään muuta mikä kiinnostaisi, pelin streamaukseen en oikeen jaksa uskoa, sekä move valot ja kamera hössötykset sekä kosketuspaneeli saa minut melkein yökkimään, lieneekö mielikuvituksen puute? Toki mielenkiintoisia Pelejä odotan innolla ja jos nyt jotenkin saisivat näytettyä ettei kaikki laitteen uudet luvatut toiminnot ole vaan pelkkä kasa paskaa, niin Avot.
Toisaalta odotan mihin itse laite pystyy kun itse Mark cerny on pääarkkitehti, Huomattavasti kasvanut muisti voi lisätä peliin niin paljon yksityiskohtia(ei en puhu grafiikasta)että oksat pois(myös muilla koneilla).Sonyn pitää todistaa nyt että otetaan kunnon pesäero PS3:n osittaisista törttöilyistä/puutteista. Eli siis nähtävästi odotan sittenkin sonylta jotain :)

Microsoft
Koin Halo 2:n aikoihin totaalisen burnoutin FPS peleihin, Tarkotuksena oli ostaa myös 360 mutta se vain jäi. Ekan boksin omistaneena ja uudempaa en, Kaikki kiinnostavat yksinoikeudet kuten esim.Gears of war sarja, olen pelannut kavereitteni koneilla. Odotukseni uutta boxia kohtaan on aika korkealla, mitään ei pahemmin tiedä ennenkuin julkistus on tapahtunut, mutta eiköhän sieltä suhtkoht samoilla tehoilla toimiva kone tule kun Sonyltakin. Microsoftin kauppapaikka ja nettipelaaminen ovat kyllä olleet niin pahasti sonya edellä että huhhuh. Vaikka Microsoftin kauppapaikan minimimaksu vaatimukset lisäsisällölle ja muille jutuille, joita joskus ainakin oli ei minua ilahduta. Toivoisin hyviä pelejä näytettävän sekä laitteen mahdollisuuksia. Sama kuin sonylla, minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta liikkeentunnistus pelit tai kuinka minun laitteeni toimii viihdekeskuksena ja muu sellainen hömpötys, im all about the games! Ikävä kyllä tosiasia on se että kaikki konsolivalmistajat haluavat liittää laitteeseen lisää kaiken maailman netflix toimintoja sunmuita multimedia juttuja. Sen lisäksi että nämä harmittavan usein tuntuu jävän pelkästään jenkkien herkuksi. Muuten jopa ehkä odotan microsoftin e3 esitystä enemmän kun sonyn.

Nintendo
Voi sinua nintendo kun olet sellainen vekkuli. Nintendo 64 jälkeen en ole omistanut yhtään nintendo konsolia, Toki ostin vanhemmilleni julkaisussa Wiin koin että se olisi heille hyvä laite, Ja aina lainata voin kun tulee joku peli jota haluan pelata. Mario galaxy pelit ovat jääneet minulta välistä, Zeldat kaikki pelanneena vanhana fanina, ja kaverin wii u:lla pelejä pelanneena olen jotenkin pettynyt nintendoon(ollut wiin julkasusta asti).
Haluaisin ostaa wii u:n mutta en saa sitä aikaseksi, Toki nintendon omat pelit ovat aina olleet laadukkaita ei siinä mitään. En ole tykästynyt minipelejä kummemmin uuteen ohjaimeen enkä kyllä wiin kapulaankaan.
Potentiaalia on, mutta haluan nähdä sen. Haluan nähdä kun Nintendo palaa entiseen loistoonsa.
Osa syy pettymykseen voi olla myös että olen kyllästynyt tietyn tyylisiin peleihin. Joten nyt nintendo kehiin niitä Pelejä (myös uusiakin) zombie u näytti että kyllä nintendolla pystyy pelata muunlaisiakin pelejä (ihan kuin esim.gamecuben resident evilit sitä olisi minulle tehneet).

Loppu summauksena odotan kaikilta oikeastaan mielenkiintosia pelejä, Mieluiten uusia pelejä ja näyttäkää nyt mihin uusilla laitteilla kyetään(EI....ei graafisesti).Uskoisin että joka tapauksessa saadaan parempi E3 messu kuin vuosiin, YEAH THUMBS UP :D

EDIT:

Lainaus

[b]Käyttäjältä zappah[/b]

ja erityisesti ymmärtää, ettei oma vaihtoehto ole se ainoa oikea kaikille.

Tämän kohdan kun saisi iskostettua kaikkien internetin ihmeellisten ihmisten takaraivoon, niin maailma olisi täydellisessä harmoniassa :)

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Tämän voit todeta helposti itse, kun vertaat PS3:n ja XO:n yksinoikeuspelejä keskenään. (Esim. Heavy Rain vs [b]Viva Pinata[/b]).

No olipas puolueeton vertailu :D Itse asiahan meni nyt kuitenkin ohi, sillä puhe oli multiplattareista. Näiden kohdalla menisi liikaa aikaa ja rahaa alkaa koodaamaan peliä uusiksi Celliä (jne.) varten, joten sitten tulee sitä kehnompaa kamaa. Edelleen se erilainen arkkitehtuuri on ongelmana. Nextgenissä tämän ongelman pitäisi olla poissa tai ainakin pienempi, joten sen kautta odotuksesi luultavasti toteutuu. Tosin ei sen kautta että nextbox olisi huonompi, vaan koska laitteet ovat lähempänä toisiaan.

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Eli Sony maksaa siitä, että PS3-pelaajat saavat pelattavaa, ja Microsoft maksaa siitä, että PS3-pelaajat eivät saisi pelattavaa. Näin minä asian näen.

Asia on sama myös toisinpäin mutta et näe metsää puilta.

Lainaus käyttäjältä maxwell83

Ei tartte vetää hernettä nenään, eikä mennä henkilökohtaisuuksiin.

Mietin tuota nimestäsi kommentoimista kyllä pitkään mutta lopulta päätin sen postata. En itsekään pidä siitä että henkilöt riitelevät itse asian sijasta. Pahoittelen. Olen silti sitä mieltä, että mielipiteesi ovat harvinaisen suppeita ja rajoittuneita mahdolliseen ikääsi nähden, erityisesti kun perustelusi ovat lähinnä tasoa "koska olen sitä mieltä" ja logiikka seuraa samaa linjaa. Ja katso nyt tuota lainaamaani pelien vertailuasikin ;)

Lainaus käyttäjältä ryukenden

Onko sillä iällä oikeasti väliä?

Mikäli kommenttiini liittyen, niin ei sillä sinäänsä olekaan kuin ehkä sen verran että osaa ottaa mielipiteen oikealla tavalla. Yleensä nuorempana fanituksen kohde on "virheetön" mutta ajan kuluessa osaa ne puutteetkin pitämästään asiasta huomioida ja erityisesti ymmärtää, ettei oma vaihtoehto ole se ainoa oikea kaikille.

Hyvin hämmentävä oli Nintendon päätös. Toisaalta Nintendon pressit ovat olleet poikkeuksetta surkeita jo vuosien ajan, joten ei kai nyt mikään suurikaan menetys ole. Muutenkin kun E3-tapahtuma on menettänyt merkitystään vuosien varrella aivan valtavasti, kun kaikki joko vuotaa tai paljastetaan jo kauan ennen itse tapahtumaa, joka on harmittavaa.

Nintendo on osannut kyllä mielestäni pitää suht hyvin mölyt mahassa aiempina vuosina, ja itseäni ei ainakaan haitta ettei isoa pressiä pidetä kun Directit ovat tarjonneet oikein hyvää tavaraa. Ja nyt siis luultavasti ne isoimmat "pommit" tullaan myös Directien kautta kuulemaan.

Mitä nyt kahvitauoltani ja Pokemonin peluultani ehdin kännykällä kirjoitella muita odotuksia kirjoittaa niin....yksinoikeudet! Niitä enemmän Sonylta ja Microsofilta niin olisin iloinen. Jos ei tule mielenkiintoisia yksinoikeuksia niin turha ostaa konsoliakaan, PC:llä sitten muliplattarit. Joskin itseäni kiehtoo paljonkin kaikki sosiaalisemmat puolet Playstationin puolella...saa nähdä mitä kuullaan Xboxista.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Nintendo on osannut kyllä mielestäni pitää suht hyvin mölyt mahassa aiempina vuosina, ja itseäni ei ainakaan haitta ettei isoa pressiä pidetä kun Directit ovat tarjonneet oikein hyvää tavaraa. Ja nyt siis luultavasti ne isoimmat "pommit" tullaan myös Directien kautta kuulemaan.

Japanilainen "herrasmieskerho" melko varmasti aika tehokkaasti likvidoinut kaikki ketkä ovat olleet aikaissa mitään lipsautella. Ihmeellistä miten 'Tendo tosiaan isosta kolmesta ainoa minkä suuret jutut eivät livahda verkkoon huhuina paria viikkoa ennen kesää.

Hitusen ristiriitaiset fiilikset tuosta E3-uutisesta. Sure, pelipaljastukset ja kaikki vastaava saadaan directeissä selville ihan yhtä hyvin, mutta ainakin tähän asti on niistä puuttunut se sama komiikka ja glitteri mitä Shigge ja Reggie saavat lavalla aikaan. Tärkeintä kuitenki se, että pelit ovat pelattavana ja ihmisten ihmeteltävänä edelleen E3:ssa. Hyvällä tuurilla tosin aloittavat E3:t jo ennen kesää ensimmäisellä directillään.

Mielenkiinnolla odotan.

Sony
Ei mitään odotuksia kyseistä firmaa kohtaan. PS3:lle ei ilmestynyt yhtään itseäni kiinnostavaa yksinoikeutta ja kyseinen lelutoosa onkin ollut lähes pelkässä elokuvakäytössä viimeiset 1,5 vuotta. Tulevaa konsolia en edes harkitse hankkivani ja Sonyn pressin skippaan suosiolla.

Nintendo
Wii U ollut sen tason pettymys ja tekninen alisuoriutuja, että mielenkiinto ja usko koko Nintendon touhuun mennyt aivan täysin. Mario pursuaa korvista ja eipä ole montaa mielenkiintoista 3rd party julkaisua tiedossa (yllättäkää minut). Zelda sarja raiskattiin totaalisesti pilalle Skyward Swordilla joten tulevaa HD Zeldaakaan kohtaan ei ole mitään odotuksia. Kyseessä sentään oma lempi pelisarjani. Jätän suosiolla myös Nintendon touhut tästä eteen päin muiden pällisteltäviksi.

Microsoft
Tässä on omalta osaltani pressi jota odotan. X360 on ollut nykykonsoleista itselleni ylivoimainen ykkönen. Tulevan laitteen tekniset tiedot kiinnostavat sekä luonnollisesti julkaisussa nähtävät pelit. Uusi konsolikin jää kuitenkin hankkimatta jos esimerkiksi Kinectin paskaa tyrkytetään uudella boksilla autopeleistä räiskintäpeleihin ja mikäli kaikki konsolia koskevat huhut sosiaalisen median taivaasta toteutuvat. Vittuun Facebook!

Mitäpä sitten E3:sta odottaisi tänä vuonna, hypeä pukkaa monesta tuutista. Parempi kai vain pitää se pää viileänä ja olla odottamatta mitään ihmeitä niin ei tule ainakaan sitten petyttyä? On kuitenkin kutina, että tänä E3:na olisi tarjota jotakin erikoista viime vuotisten laimeiden esitysten sijaan, ilmassa kun on monenmoista tekijää.. uudet konsolit, uusia nimikkeitä, omistajavaihdoksia, sotkuisia omitstussuhteuta.. no ehkä tuleva E3 raottaa jälleen esirippuja?

Star Wars: Battlefront 3
Disney sai ne Lucasin ja Star Warsien oikeudet, mutta LucasArts säilyy sellaisenaan? Pandemic Studio teki aikaisemmat Battlefrontit, jonka kai omistaa nykyään Electronic Arts? BF3:sta kehiteltiin jo "aika pitkälle" Free Radicalin (nyk. Crytek) johdosta, mutta menettivät oikeuden sitten peliin ja ne päätyivät LucasArstille ja peli kulki koodonimellä "Version Two"? Tilanne on hieman monimutkainen, mutta mielellään tästä ikuisuusprojektista jotan kuulisi.

Valve
Perääntyminen E3:sta. Pienoinen kysymysmerkki ilmassa leijuu aina näin E3:n alla, HL2:EP3? Soppaa sekoittaa Steambox. Olisiko tässä laitteen yksi mahdollinen vetonaula? Ehkäpä Valve sitten pitää oman pienimuotoisen pressinsä siinä sivussa tai sitten joskus myöhemmin mahdollisesti oman tilaisuutensa kuten on tullut trendiksi isoilla nimikkeillä?

Destiny
Bungien uusi luomus. Liian vähän tuosta vielä oikeastaan on kuullut, joten mielellään tästä myös lisää. Hieman erikoinen veto on että peli tulee olemaan multiplättäri sekä nykyisille, että tuleville konsoleille.

GTA V
Tästä näkisi myös mielellään jotain uutta. Pelikuvaa ja silleen. Paluu San Andreasin maisemiin (Los Santosiin) on tervetullut tapaus, pääsee vihdoinkin vaihteeksi pois osittain Liberty Cityn tapaisesta betoniviidakosta. Tämän vuoksi osittain GTA IV jäi omalla kohdallani kesken, mutta sitä edeltänyt San Andreas tuli puolestaan pelattua pariinkin otteeseen läpi ja sekoilu siellä sun täällä muuten vain oli hauskaa ajankulua.

Fallout: Boston / Fallout 4
Jotain tiedon murusia myös tästä kuulisi mielellään lisää. Aikaisemmat Bethesdan Falloutit ovat olleet runsaista bugeistaan huolimatta (ja puoliksi niiden kustannuksella) olleet mainiota viihdettä, joiden parissa aika kuluu kuin siivillä ja maailmaan on helppo samaistua.

Doom 4
Pelistä ei tiedetä vielä paljon mitään, ehkä sen että peli on kehittelyvaiheessa. Joku naseva video olisi kohdallaan.

Entäs se iso N?
Taktinen perääntyminen niin ikään main eventiltä ja jatkossa homma hoidettaisiin directeinä? Wii U:n alku on ollut aivan lupaava mitä tulee multiplättiksien suhteen verrattuna Wiin vastaavaan tilanteeseen. Tilanne saattaapi heiketä oleellisesti kun kaksi muuta saavat tehokonsolinsa ulos ja multiplättärit kuin noiduttuna valuvat kilpailijoille. Toivottavasti tulevaisuus ei olisi kuitenkaan näin mustavalkoinen että Wii U jäisi niin ikään niiden omien isojen nimikkeidensä varaan Wiin tavoin. Toisaalta ne omat nimikkeet on hoidettukin sitten mainiosti. Konsoli tulee todenäköisesti hankittua jomman kumman suuren konsolin kaveriksi joka tapauksessa.

Sony ja Micosoft
Viimeisenä, mutta ei vähisimpänä, kahden tehokonsolin lopullinen esiinmarssi. Sony on jo osittain näyttänyt korttinsa vilauttamalla ohjainta ja muutamalla pelillä. Konsoli D3 herätti mielenkiinnon, mutta mitenkä on sitten toteutus. Mikkiksen tiet ovat vielä hämärän peitossa, mutta täällä ne kujeet viimein paljastetaan? Jokunen yksinoikeuspommi sieltä ehkä molemmilta tippuu uusien konsolien kunniaksi, sormet ristissä että ei mitään Kinectiä/Movea.

Lainaus käyttäjältä Burning

Star Wars: Battlefront 3
Disney sai ne Lucasin ja Star Warsien oikeudet, mutta LucasArts säilyy sellaisenaan? Pandemic Studio teki aikaisemmat Battlefrontit, jonka kai omistaa nykyään Electronic Arts? BF3:sta kehiteltiin jo "aika pitkälle" Free Radicalin (nyk. Crytek) johdosta, mutta menettivät oikeuden sitten peliin ja ne päätyivät LucasArstille ja peli kulki koodonimellä "Version Two"? Tilanne on hieman monimutkainen, mutta mielellään tästä ikuisuusprojektista jotan kuulisi.

Et ole tainnut seurata uutisia viimeaikoina?...

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/legendaarisen-lucasarts-pelitalon-pelinkehitys-paattyy

Kehitteillä oli Battefrontin henkinen seuraaja, Star Wars: First Assault, mutta ellei joku muu studio halua pelin kehitystä jatkaa, niin sitten ei peliä koskaan nähdä..... sama juttu SW 1313-pelin kohdalla. LucasArts ei kuitenkaan pelejä enää tee.....toivossa on tietenkin hyvä elää, mutta minkäänlaista jatkoa Battlefrontille tuskin tulla näkemään lähiaikoina, jos koskaan. Disneyn suhtautuminen pelialaan tai ainakin "perinteiseen" konsoli/PC-pelaamiseen on PUREn, Split Secondin ja Epic Mickeyn heikoin menestyksen jälkeen varsin kylmä.

Lainaus käyttäjältä Balnazzard

Et ole tainnut seurata uutisia viimeaikoina?...

Kehitteillä oli Battefrontin henkinen seuraaja, Star Wars: First Assault, mutta ellei joku muu studio halua pelin kehitystä jatkaa, niin sitten ei peliä koskaan nähdä..... sama juttu SW 1313-pelin kohdalla. LucasArts ei kuitenkaan pelejä enää tee.....toivossa on tietenkin hyvä elää, mutta minkäänlaista jatkoa Battlefrontille tuskin tulla näkemään lähiaikoina, jos koskaan. Disneyn suhtautuminen pelialaan tai ainakin "perinteiseen" konsoli/PC-pelaamiseen on PUREn, Split Secondin ja Epic Mickeyn heikoin menestyksen jälkeen varsin kylmä.

Juu, tuo juttu on mennyt täysin ohitse. Harmi että asiat ovat pelien osalta näin kuin ne ovat. Disney voisi nyt osaltaan tehdä jotain hyvää peleille raottamalla sitä isoa kirstuaan, mutta aika epätodenäköiseltä vaikuttaa juurikin viimeaikaisten heikkojen pelimenestysten pohjalta.

Sony

Odotan Sonyn esittelevän PS3:n halpisversion, joka irtoisi mieluiten alle 150€:lla. Kyseinen konsoli on vielä hankkimatta ja himottaisi päästä keräilemään laitteen laatujulkaisuja. PS3:n back catalogue voi pitää minut tyytyväisenä vielä vuosia.
PS4 ei ole onnistunut herättämään vielä minkäänlaisia ostohaluja. Tuntuu, että laite on tosi yllätyksetön ja varman päälle vedetty. Ok, siellä on lisää prosessoritehoa ja hienoja muistipiirejä, mutta mitä niillä tehdään? Tuoko kasvaneet tehot aidosti uudenlaisia pelikokemuksia, vai meneekö se polygon countin kasvattamiseen, parempiin fysiikkamallinuksiin, skarpimpiin tekstuureihin, efekteihin, framerateen yms. "kosmeettiseen hienosäätöön", sisällön ollessa sitä samaa, mitä aiemilla generaatioilla? Jos menee, niin nykyiset laitteet (x360 ja PS3) vaikuttavat vielä erittäin elinvoimaisilta alustoilta, jotka tarjoavat erinomaista arvoa, budjettihinnalla.
Jos Sony ei vedä jotain ässää hihasta, niin pelkään, että laite jää early adopterien hankinnaksi, laitteen tarjoaman arvon jäädessä useimmilta hämärän peittoon.

Microsoft

Xbox 360 on suosikkikonsolini kyseisestä generaatiosta, joka tarjosi runsaasti laadukasta sisältöä (se olisi voinut olla todennäköisesti ihan yhtä hyvin PS3, en vain ole hommannut kyseistä konsolia vielä). Tästä johtuen toivoisin, että Microsoft esittelisi jotain, joka saisi minut harkitsemaan seuraavan xboxin ostoa vakavasti (Illumiroom!!!). Viimeaikojen huhut ovat kyllä olleet sen verran jäätäviä, että pahaa pelkään. Melko todennäköistä, että ero grafiikassa edelliseen sukupolveen nähden on pienin koskaan, joten toivoisin, että Microsoft ei laskisi hommaa puhtaasti kasvaneen suoritustehon varaan.

Nintendo

Nintendolla on nyt näytön paikka. Vaikka mielestäni Wii U:ssa on valtavaa potentiaalia, ovat kokemukset laitteen parissa jääneet aika laimeaksi tähän mennessä. Laite on hienosti suunniteltu ja Gamepadin konsepti saa mielikuvituksen lentämään siitä, minkälaisia uudenlaisia pelikonsepteja sille pystyttäisiin kehittämään. Valitettavasti parasta Wii U:ssa tähän mennessä on ollut vain se potentiaali, ei varsinaiset pelikokemukset, vaikka vaatimattomaan pelivalikoimaan muutama laatupeli mahtuukin. Koen, että Nintendolla on mahdollisuus hoitaa homma vielä kotia ja nostaa Wii U jopa generaationsa myydyimmäksi alustaksi, mutta nyt on oltava oikeasti kovat paukut piipussa. Tai menee usko koko touhuun.

3DS tarjoaa tasaista laatua ja sitä odotan näkeväni lisää E3:silla. Laitteelle on jo nyt julkaistu/ilmoitettu niin paljon laatupelejä, että tulee melkein stressiä, kun ei ehdi kaikkia hommaamaan/pelaamaan

Sony

Vaikka en pleikka 3:sta ole hommannutkaan, en pidä mitenkään mahdottomana ajatuksena siirtyä Sonyn kelkkaan uuden konsolin saapuessa, mikäli microsoftin tekele on jotain roskis kamaa. Sosiaalisen median ominaisuudet eivät toisaalta kiinnosta, mutta katsellaan nyt minkälaisia pelejä on tulossa. It's all that matters.

Nintendo

Konsoli jo julkaista ja eipä pahemmin kiinnosta. Mariot sun muut pomppupelit ihan jees, mutta en niiden takia konsolia ostaisi. Tällä hetkellä ainoa oikeasti kiinnostava peli kyseiselle konsolille on ZombiU. Pelejä olisi siis enemmän kuin kiva nähdä, myös tältäkin suunnalta.

Microsoft

Pessimistiselle asenteella odottelen uutta konsolia. Sössitty kuitenkin liiallisella kinect/sosiaalinen media hömpötyksillä. Toki jos kinect toimisi paremmin kuin nykyään, niin oli mahdollista tehdä sillekkin sangen mielenkiintoisen näköisiä pelejä. Mutta jää varmaan haaveeksi. Huhujen mukaanhan kyseinen peli kyllä olisi todella tulossa seuraavan Forzan kanssa uudelle boxille. Niin ja joo, näyttäkää niitä pelejä!

Pelejä mistä olisi siisti nähdä enemmän: GTA V, tuleva XCOM, Witcher 3 ja saman studion cyberpunkpeli. Ja hei! Call of Duty: Ghosts :p Ainoa ketä kiinnostaa?

Witcher 3, Cyberpunk 2077, Batman: Arkham Origins ja Fallout 4(?). Pelikuvaa kolmesta ensimmäisestä ja Fallout 4:n julkistus pelikuvan kera kiitos. Sitten tietenkin kiinnostaa info PS4:stä ja sen tulevista peleistä, samaten Vitalle sais tulla pari killeri julkistusta. Siinäpä ne kohokohdat olisi itselleni.

Sony

Pelejä, pelejä ja pelejä. Uskon että Sony jatkaa valitsemallaan linjalla ja keskiössä on pelaaminen. Tietenkin odotan minkälainen design itse konsolissa on. Hinta ja julkaisupäivä olisivat mukava tieto. Pienellä toiveen kipinällä odottelen PS-Storen esittelyä ja sitä kuinka homma on laitettu uusiksi eli sulavaa ja helppoa käyttökokemusta. Vitan liittäminen PS4-systeemin osaksi kuulosti ja näytti hyvältä, siksi haluan nähdä lisää miten tästä otetaan ilo irti. Uuden DualShock-ohjaimen kosketuslevy näytti mielenkiintoiselta, joten olisi kiva nähdä miten sitä hyödynnetään. Yksinoikeuksista odotan että Naughty Dog esittelee uuden Unchartedin, Sucker Punch näyttää enemmän Infamous: Second Son-peliä, luultavasti David Cage nähdään lavalla ja toivottavasti myös kertoo uudesta pelistä joka on tekeillä Quantic Dream:llä. Uusi God of War olisi mukava, mutta jotain aivan muuta kuin Kratosta. Uusia IP:tä olisi mukava nähdä ainakin muutama.

Microsoft

Odotukset ovat todellakin nollissa eilisen jälkeen. Toki katson esityksen, mutta luultavasti siellä suolletaan samaa tauhkaa urheilun, musiikin, elokuva/tv-sarjamoskan ja kinectin kautta. PGR ja Forza-pelikuva on ehkä ainoa mielenkiintoa herättävä tekijä. Jep ei kiinnosta edes Remedyn ihmeellinen tv-sarja/videopeli-hybridi, joka julkaistaan varmaan 4 vuoden päästä. Toivottavasti olen väärässä ja Mikkis keskittyy E3:ssa peleihin ja helvetin kinecti on vaan muuta viihdettä varten ja täten sen kanssa heiluminen loistaa poissaolollaan.

Tuli varmaan selväksi kumman esitystä odotan enemmän Pelaajana.

Sitten voisi listata muita pelejä joista haluaisi nähdä videoita ja kuulla uutta tietoa:
Frozenbyten peli
Respawnin peli
Destiny
Cyberpunk 2077
MGS 5(asiat selväksi Kojima-san, ei mitään kikkailua kiitos)
Knack
Fallout 4
Thief
Assassins Creed: Black Flag
Dragon Age 3 ja yleensäkkin BioWaren pelit
Star Wars peleistä jotain

Sonyn tilaisuuteen varmoja nimikkeitä tällähetkellä ovat Final Fantasy ja Destiny. Todennäköisesti Beyond Two Souls ja Gran Turismo ovat mukana myös, kuten The Last of Uskin (jossakin muodossa). Sonyllä on tietyssä mielessä paha tilanne, kun Mikkis on jo tavallaan oman osuutensa itse konsolista näyttänyt ja voi keskittyä täysin peleihin (tuskin ihan näin tulee kuitenkaan menemään), kun taas Sonyllä on omastaan vielä suht paljon kerrottavaa ja näytettävää. 3rd partyn puolelta yksinoikeuksilta voi Sonyn pressissä viedä aikaa myös mahdollisesti MGS5, AC4 ja Watch Dogs (uskon kuitenkin, että ainakin WD on tälläkertaa mikkiksen puolella esittelyssä). Oma veikkaus on, että Sony ehtii esitellä korkeintaan about 2-3 uutta AAA nimikettä, kun taas Mikkikseltä tulee 1 tai 2 enemmän. Joten todennäköisesti boxi tulee saamaan hieman maata takaisin jalkojensa alle sitten E3ssa, olettan että yksinoikeudet ovat oikeasti HC pelaajille kiinnostavia. Plösö tulee itselleni, mutta kilpailu ei kyllä tosissaan ole pahitteeksi.

Lainaus käyttäjältä Narastel

Sonyn tilaisuuteen varmoja nimikkeitä tällähetkellä ovat Final Fantasy ja Destiny. Todennäköisesti Beyond Two Souls ja Gran Turismo ovat mukana myös, kuten The Last of Uskin (jossakin muodossa). Sonyllä on tietyssä mielessä paha tilanne, kun Mikkis on jo tavallaan oman osuutensa itse konsolista näyttänyt ja voi keskittyä täysin peleihin (tuskin ihan näin tulee kuitenkaan menemään), kun taas Sonyllä on omastaan vielä suht paljon kerrottavaa ja näytettävää. 3rd partyn puolelta yksinoikeuksilta voi Sonyn pressissä viedä aikaa myös mahdollisesti MGS5, AC4 ja Watch Dogs (uskon kuitenkin, että ainakin WD on tälläkertaa mikkiksen puolella esittelyssä). Oma veikkaus on, että Sony ehtii esitellä korkeintaan about 2-3 uutta AAA nimikettä, kun taas Mikkikseltä tulee 1 tai 2 enemmän. Joten todennäköisesti boxi tulee saamaan hieman maata takaisin jalkojensa alle sitten E3ssa, olettan että yksinoikeudet ovat oikeasti HC pelaajille kiinnostavia. Plösö tulee itselleni, mutta kilpailu ei kyllä tosissaan ole pahitteeksi.

Toisaalta eikö Sonyn E3-pressit ole aina kestäneet pitempään kuin Nipan ja MS:n vai onko tämän vuoden aikataulut jo selvillä? No joka tapauksessa, mikäli Sony näyttää vähemmän yksinoikeuksia, niin tuskin ajanpuute on siihen syyllinen. Jos yksinoikeuksia on riittävästi ja halua julkistaa niitä, niin kyllä Sony niitä näyttää. Luulen, ettei tässä vaiheessa kuitenkaan kannata näyttää paljon muita nimikkeitä kuin niitä, jotka osuvat lähelle konsolin julkaisuikkunaa. Näin huomio keskittyy niihin peleihin eikä niihin, joiden julkaisu on jossain hamaassa tulevaisuudessa.

Voisiko joku kertoa, milloin alkaa Sonyn ja Microsoftin pressit Suomessa?

Oliskohan Mikkiksellä 19:30 10.6 ja Sonylla 04:00 11.6. Joku voi korjata jos meni väärin.

Päivämäärät korjasin päivällä aikaisemmaksi.

Lainaus käyttäjältä Narastel

Oliskohan Mikkiksellä 19:30 10.6 ja Sonylla 04:00 11.6. Joku voi korjata jos meni väärin.

Päivämäärät korjasin päivällä aikaisemmaksi.

Näinhän se taitaa olla. Hemmetin Sony, kun on aina pressi niin myöhään meidän aikaa. Taitaa olla taas MS ainoa, jonka seuraan livenä. Sony sitten seuraavana aamuna.

Ei saatana sitä pitääkin herätä ajoissa tuolloin O_o. Meinaakohan Sony tarjota jotain "väkevämpää" kun noin illalla pressin pitää :D

Lainaus käyttäjältä JayeizH

Meinaakohan Sony tarjota jotain "väkevämpää" kun noin illalla pressin pitää

Sonyllahan on ihan tavanomaisesti ollut noihin aikoihin pressi ennenkin.

Täytyy kyllä sanoa että on hyvä tilaisuus Sonylla muuttaa oman vehkeen hintaa sen mukaan mitä Microsoft kertoo ensin. Tullaankohan siis edes kuulemaan boksin hintaa jos Microsoft vaikka jänistää ja tahtoo jättää itselleen sen pienen varan vähentää hintaa? Mikähän olisi tähän reaktio?

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Täytyy kyllä sanoa että on hyvä tilaisuus Sonylla muuttaa oman vehkeen hintaa sen mukaan mitä Microsoft kertoo ensin.

Sonyn kokoinen firma ei toimi niin nopeasti, että pystyisi muuttamaan jonkun laitteen hintaa muutamassa tunnissa

Saattaahan Sonyllä olla joustava hintahaarukka. Jos Mikkis pistää kalliin koneen, niin Sonykin heittää sen isoimman mahdollisen summan ja toisinpäin.

Näin isoista firmoista kun puhutaan, niin tuollainen "Laitetaan sitten se mitä kaveri laittaa"-toimintamalli ei oikein tule kysymykseen. Kun laitteen rautaa on alettu suunnitella, niin samalla on koko ajan laskettu myös masiinan kylkeen kertyvää hintaa. Vaikka MS alkaisi myydä omaa laitettaan jäätelötötterön (kyllä muuten maistuisi, pitää tyytyä kylmään lonkeroon) hinnalla, niin Sony tuskin voisi enää tässä kohtaa omia suunnitelmiaan muuttaa. Ihan sama miten paljon Twitterissa ulistaan MS:n tekemistä valinnoista Boksin suhteen, tässä kohtaa ei laiva enää ehdi kääntymään.

Ajattelinkin vain että olisiko mahdollista kympin tai parin tiputus ihan vain että pystyisi sanoa omaa vekotinta halvemmaksi.

Ai juu ilmeisesti (huhujen mukaan) Microsoftilla olisi seuraavanlainen lista pelejä esillä E3:lla.

[spoiler]
Halo 5
Killer Instinct
Banjo-Kazooie: Grunty Land
Forza Motorsport 5
Quantum Break
Halo: Spartan Assault
Ryse
Fable IV
Crackdown 3
Fortnite
Dead Rising 3
Call of Duty: Ghosts
Battlefield 4
The Witcher 3: Wild Hunt
Dying Light
Prey 2
Homefront 2
Beyond Good & Evil 2
Mirror's Edge 2
Rainbow 6: Patriots
Brother in Arms: Furious Four
League of Legends
[/spoiler]

Eipä mitään sellaista mistä itse olisin kovin täpinöissäni ainakaan tässä vaiheessa. Katsellaan näitäkin tarkemmin sitten viikon päästä.