E3 2016 - hypeä, unelmia ja muuta keskustelua / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
E3 2016 - hypeä, unelmia ja muuta keskustelua

E3-messut ovat käytännössä taas täällä ja sen myötä internet on tulvahtamassa jälleen täyteen monenlaisia julkistuksia. Miltä meno on tuntunut tähän asti ja mitä odotuksia porukalla vielä onkaan?

Tämän viestin kirjoitushetkellä EA:n ja Bethesdan osuudet on nyt tavoiteltu. EA oli omasta mielestäni kohtalainen tänä vuona siihen nähden, miten mitäänsanomattomia vetoja yhtiöiltä on välillä totuttu näkemään. Toki pääosa show'sta nojasi jo julkistettuihin peleihin, eikä Mass Effectista tai Star Warsista nähty paljoa, mutta Titanfallin ja Fe'n vilauttaminen auttoivat pitämään show'n siedettävänä.

Bethesdalla oli vuorostaan varsin hyvä meno päällä. Quake-julkistus oli näin Doomin jälkeen kova, vaikkei pelistä vielä paljoa tiedetäkään, ja olihan se kiva kuulla Preystakin taas hieman jotain, vaikka uusi peli tuntuukin ainakin toistaiseksi vielä varsin persoonattomalta siihen nähden, mitä Prey 2:sta aikoinaan nähtiin. Harmi, ettei huhuilta Wolfensteinia nähty kuitenkaan osana tilaisuutta.

Tästä on ihan kohtalaisin fiiliksin hyvä jatkaa maanantaihin ja siihen varsinaiseen pressispäivään. Toivottavasti Microsoftilla ja Sonylla olisi vain reilusti yllätyksiä hihassaan.

Pressisten aikatauluja voi pidellä silmällä vaikkapa tästä.

En odottanut Nintendolta mitään sen jälkeen, kun ilmoittivat että NX ei ole esillä messuilla. Ja vielä kun kertoivat että uusi Zelda tulee olemaan ainoa pelattava peli tapahtumassa, niin veti hiljaiseksi, siitäkin huolimatta että Zelda on henkilökohtaisesti lempipelisarja. Mutta pikkuhiljaa eekolmosten lähestyessä ilmoittivat että muitakin pelejä nähdään, joskaan ei tiedä ovatko pelattavissa ja onko mukana yllätysjulkistuksia. Nyt messujen pressien lähestyessä odotus kuitenkin kasvaa.

Zeldaa kohtaan onneksi sai aikaan jo hieman hypeäkin, kun katsoi tämän videon. Ei ole likimaillakaan Los Angelesia ja E3-tapahtumapaikkaa, mutta mukava nähdä satoja Zelda-faneja jonottamassa kaduilla Nintendo New Yorkin edustalla, että pääsevät ensimmäisten joukossa pelaamaan uutta Zeldaa Wii U:lle.

Happy E3!

Dishonored 2 näyttää kyllä todella hyvältä. Eka osa oli varsin mainio, ja kakkonen tuntuisi olevan kaikkea mikä teki ykkösestä hyvän ja vielä vähän päälle. Oliskohan Day1-ostos. Näin muuten en jaksa hypettyä E3:sta, ei tule enää niin hirveästi pelailtua, joten katon kaikki kiinnostavat traikut jälkikäteen, ei riitä mielenkiinto katsoa lähetyksiä. Mitään en oikeastaan odota.

Ei ollenkaan hassumpi pressi Microsoftilta....pelkäsin jo ettei Project Scorpiosta tultaisi kuulemaan vielä mitään, mutta tulihan se virallinen julkistus sieltä :D

Toki varmaan monet sanovat että miksi kukaan nyt enää haluaisi ostaa Xbox-konsoleita, kun kaikki sen yksinoikeudet tulevat myös Windows 10:lle, mutta itse nostan hattua Microsoftin päätökselle, ei hiellä ole yhtiönä mitään järkeä lähteä näitä kahta alustaa erittelemään ja mikäli vain osaavat hinnoitella konsolinsa oikein vs PC hardware, niin eiköhän ne konsolitkin mene vielä myynniksi. Loppujenlopuksi veikkaan että Microsoftille on kuitenkin samantekevää kumman alustoista pelaajat valistevat, kunhan vain valitsevat joko Windows 10 tai Xboxin.

Hyvä puhe vielä lopuksi että vanhoja konsolimalleja ei unohdeta ja kaikki pelit ja lisälaitteet toimivat kaikilla konsoleilla. Uusia julkistuksia olisi voinut olla enemmän, nyt pääpaino oli niillä peleillä, jotka jo viimevuonna julkistettiin teasereiden muodossa, mutta kaikkiaan hyvä, vaikka melko yllätyksetön kattaus. Ehkä eniten hymyn huullille sai Forza Horizon 3, jumankauta että peli näytti maukkaalta :D. Myös Sea of Thieves, sekä We Happy Few olivat Microsoftin pressin mielenkiintoisinta tarjontaa.

Veikkaan että Sony voi lyödä kampoihin parilla yllätysjulkaisulla kuten viimekin vuonna, vaikka kokonaisuutena mielestäni MS-show oli silloin(kin) parempi.

Highlightsit tähän mennessä Quake Champions ja Halo Wars 2, ja sivussa mainitut Fallout 4 ja Doom VR-käännökset.

Voisi vähän pistää kasaan ajatuksia M$:n pressist' Sonyn pressiä odotellessa.

En odotanut oikein mitään, enkä oikein saanutkaan mitään. Suurin yllätys oli Scorpion. Ja suoraan sanottuna, 6 tflopsia, se on oikeasti kova luku, tällä hetkellä. Esim. PS4 vääntää vajaa 2tflops. Mutta varmaan puolet tehojen merkityksestä tappaa se, että pelien pitää toimia myös perus XOnella. Se on aika lose-lose tilanne, koska XOnen vajaa 1,5tflops vs Scorpion 6tflops ero on vain valtava. Ensinnäkin, se kahlitsee selkeästi pelien kehitystä. Toiseksi, se aivan varmasti aiheuttaa sen, että joidenkin pelien XOne versiot tulee toimimaan huonosti, verrattuna Scorpio versioon. Eli XOne versiot kärsii siitä, että peli tehdään kovemmalle raudalle ja Scorpio versiot siitä että peli tehdään huonommalle raudalle. Ja käytännössä tämä ero tuskin voi olla resoluutiota ja fps:ää suurempia eroja. Joissain tapauksissa toki ihan jees juttu, mutta suuremmat tehoista tulevat innovaatiot jäävät.

Muuten M$:n pressi oli aika meh -kamaa. Ei mitään mitä ei olisi tiennyt jo, eikä mitään mikä suuremmin säväyttäisi. Se mikä peleistä jäi päälimmäisenä mieleen oli, että Scalebound näyttää edelleen pettymykseltä ja FFXV näytti järkyttävän huonolta. En tajua mitä FFXV kanssa tapahtuu, mutta hyvältä se ei vaikuta tämän demon perusteella.

Joooo...MS:n pressi oli mielestäni aika helvetin pitkästyttävä. Kohderyhmä on harvinaisen selkeästi dudebro ja pressiä katsellessani mietin, että olenko minä kasvanut tästä videopelimaailmasta täysin ulos. Alkaa olemaan tosi pahanlaatuinen sota/sci-fi shootteri ähky ja toivoin, että shown voisi vetää pikakelauksella Nintendon Zelda-esittelyyn. Hyvää siellä oli Fallout 4 VR (vaarallisen hyvää) ja se piraattipeli, joka näytti varsin mielenkiintoiselta. Perinteisesti myös mielenkiintoisinta tarjontaa näytti taas olevan siellä indie-puolella.

Mutta Sony......huh. Mitä mä sanoisin. Helvetin kova show...Sinfoniaorkesteri, mielenkiintoisen näköistä peliä toisen jälkeen, RE VR, Star Wars VR, Horizon...God of War avasi shown hienosti, vaikka näyttikin raskaasti scriptatulta hollywood rännijuoksulta (kuten aika moni muukin peli showssa). Mutta mutta...kyllä musta tuntuu, että tässä aletaan pistämään rahaa säästöpossuun PSVR:ää varten - toki olennainen kysymys jäi vastaamatta, että pyöriikö se perus PS4:llä.

EDIT: toisaalta jos PSVR tulee ulos jo lokakuussa, niin eiköhän se perus PS4:llä pyöri; Neoa tuskin vielä tuohon aikaan julkaistaan. En usko myöskään, että Sonyllä on varaa julkaista ensiksi rampaa versiota VR:stä ja myöhemmin raudan, jolla saat ostamasi VR hardwaren toimimaan...

Nintendolla olisi nyt taas hieno slotti tarjota se kovasti kaivattu vaihtelu showhun, mutta hepä eivät näytäkkään juuri mitään ;( No, Zelda tulee varmasti olemaan tämän vuoden E3 highlightsejä, joten sitä odottelemaan...

Sonyn pressi. Ei nyt mitään ihmeellistä. GoW oli kiva nähdä, mutta tästä tuli aivan liikaa mieleen Witcher ja Skyrim. Miksi pitää tehdä "sitä samaa" mitä muutkin. Entisenlainen GoW olisi ollut piristysruiske nykyvalikoimassa. Viimeisin hyvä Hack'n Slash on Bayonetta 2. Nieriä ei taida näkyä koko messuilla, niin tälle genrelle ei paljoa saada.

Horizon oli varmaan pressin paras vaikkakaan ei tullut suuremmin mitään uutta. Kiinnosti ennen ja kiinnostaa edelleen. Toivottavasti pitävät juonen mielenkiintoisena, eivätkä mene alkuasetelman jälkeen sieltä mistä aita on matalin. Alkuasetelma kun on hieno.

Jos Crashit on halpoja niin voisihan ne latailla tai kantaa kotio. Aikoinaan kun jäi vähän väliin. SpiderMan on lupaava, mutta tuli jotenkin mieleen Infamous joka ei iskenyt. Saa nähdä. Days Gone...taas zombiselviytymistä. Nyt avoimessa maailmassa. Ei kiinnosta. Samoin REVII. Detroit näytti mielenkiintoiselta, mutta saa nähdä saako siitä kunnon peliä. Kojiman Death Stranding... ömmm... kai se peli on? Muuta pätkä ei kertonut. Ihan turha julkistus koko juttu. Varmaan tulee näkemään vielä kahdet tai jopa kolmet E3:t ennen kuin saadaan edes julkaisupäivää.

Kaiken kaikkiaan... meh. Ei nyt niin syvä meh kuin M$:llä, mutta ei mitään viime vuoden tapaista. Jos Nintendo olisi tuonut NX:n jo tänne, se olisi pyyhkinyt lupauksilla todennäköisesti molemmilla lattiaa. Zelda totta kai kiinnostaa, mutta mielenkiinnolla odotan mitä pelistä paljastetaan ilman, että annetaan NX:stä mitään vihiä. Jos esim. ruututähtäys on pysynyt, tiedetään että NX sisältää samanlaisen. Jos se on taas tiputettu, tiedetään että NX:ssä sitä ei ole. Mutta, Tokyo Game Showssa sitten.

EDIT:
Niin VR. Star Wars lentely voisi olla hubaa. FFXV VR taas oli enemmän facepalm kamaa. REVII ei kiinnosta.... Mielenkiinnolla odotan, mutta VR täytyy päästä kokemaan, ennen kuin voi oikeasti sanoa mitään. Potentiaalia totta kai on, mutta tuntuu että pelit nojaavat enemmän VR:ään kuin itse peliin, mikä on aina vähän huono juttu. Voihan se VR kantaa, mutta näin kun sitä ei ole kokenut, haluaisin vähän enemmän. Star Wars kiinnostaa, koska se maailma on aina mielenkiintoinen.

Legend of Zelda: Breath of the Wild. On muuten Best Game of E3 2016. Helposti.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Legend of Zelda: Breath of the Wild. On muuten Best Game of E3 2016. Helposti.

Ihan mielenkiinnosta, miksi mielestäsi parempi kuin esimerkiksi Arma 3 Apex, Tyranny, Dawn of War III, jne?

Videon perusteella vaikutti kolkolta, yksinkertaiselta ja helpolta - ovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?

Lainaus käyttäjältä edqe

ovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?

Paskooko karhut metsään?

Lainaus käyttäjältä edqe

Videon perusteella vaikutti kolkolta, yksinkertaiselta ja helpolta - ovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?

Eivät ole.

Mun täytyy kyllä sanoa, että en ole kovinkaan liekeissä siitä, miltä tuo Zelda näyttää. Open world ei ole todellakaan mikään kovinkaan novelli idea enää post Skyrim, Witcher, Xenoblade jne maailmassa, eteenkään kun tuo open world näyttää aika tyhjältä ja vaatimattomalta. Suurin ongelma tuossa on silti mielestäni se, että tuo ei mäytä ZELDALTA. Odotan koko ajan, että heittäisivät jotain tärppiä, johon voisin samaistua, ja tulisi se odottamani "JES THAT'S IT"-fiilis ja voisin alkaa odottamaan innolla uutta Zelda-seikkailua, mutta ei...ei vain yksinkertaisesti lähde. Toivon hartaasti, että ennakkoluuloni osuvat harhaan. Ja mähän olen tosiaankin die hard Zelda-fani, joten en kevyesti lähde nillittämään Zeldasta...

ps: ei nuo mainitsemasi pelitkään kyllä väräyttäneet viisaria senkään vertaa....just for the record

Enpä oikein itsekkään ihastunut Zeldan uusimpaan traileriin tai pelikuvaan. Hyvältähän peli toki näyttää ei siinä mitään, mutta enpä tuon perusteella nyt lähtisi sentään messujen parhaaksi peliksi hehkuttamaan, itse en vain näe pelissä mitään sellaista mistä erityisemmin pitäisi innostua. Kyllä kaiken nähdyn jälkeen eniten kiinnostusta herättivät edellä mainittujen Forza Horizon 3:n, Sea of Thievesin, ja We Happy Few:n lisäksi, Horizon Zero Dawn, joka jo vuosi sitten teki vaikutuksen, sekä sitten mahdollisesti Preyn "reboottaus", mutta siitä nyt on vielä liian aikaista sanoa mitään.

Olivathan nuo melko yllätyksettömät pressi-tilaisuudet, mutta ei tästä silti läheskään yhtä paska tai pettynyt maku jäänyt suuhun kuin joskus menneinä vuosina. Sonyllakin oli tosiaan hyvä pressi, mutta omaan makuhermooni kokonaisuutena Microsoftin presissä esitellyt pelit iskivät paremmin.

Lainaus käyttäjältä gurgi+

Lainaus käyttäjältä edqeovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?Paskooko karhut metsään?

Eli missä piilee se koukku, joka tekee pelistä/sarjasta vanhempienkin pelaajien mielestä messujen "parhaan" pelin?

Edit: no vastauksia tulikin viestiä kirjoittaessani. Kiitokset Megamanille ja Balnazzardille asiallisista vastauksista.

Lainaus käyttäjältä edqe

Eli missä piilee se koukku, joka tekee pelistä/sarjasta vanhempienkin pelaajien mielestä messujen "parhaan" pelin?

Selviää tutustumalla kyseiseen pelisarjaan. Täällä ainakin erään, uhkaavasti keski-ikää hipovan pelaajan all-time rakkain pelisarja

Lainaus käyttäjältä edqe

Lainaus käyttäjältä gurgi+Lainaus käyttäjältä edqeovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?Paskooko karhut metsään?
Eli missä piilee se koukku, joka tekee pelistä/sarjasta vanhempienkin pelaajien mielestä messujen "parhaan" pelin?

Olisikohan sellainen taikasana kuin pelimaku?

Lainaus käyttäjältä ExPReS

Lainaus käyttäjältä edqeLainaus käyttäjältä gurgi+Lainaus käyttäjältä edqeovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?Paskooko karhut metsään?
Eli missä piilee se koukku, joka tekee pelistä/sarjasta vanhempienkin pelaajien mielestä messujen "parhaan" pelin?
Olisikohan sellainen taikasana kuin pelimaku?

No jos haluaa päästä helpolla, mutta toisaalta voi myös tarkentaa, että mitkä piirteet tekevät pelistä/sarjasta sellaisen että siitä pitää. Mielestäni olisi ainakin hauska tietää, että miksi peli/sarja tekee niistä foorumilaisten mielestä hyvän tai huonon. "Paras peli" ei kovin paljoa yksityiskohtia paljasta.

Mielestäni Microsoft vei selvästi voiton kotiin, sillä Scorpion julkaisu oli monella tapaa kiinnostava sekä liuta mielenkiintoisia pelejä. Sonyn ainoa kiinnostava peli oli God Of War, mutta sekin oli turha lisäys kyseiseen sarjaan, koska sen tarina on loppunut ja nyt sitä jatketaan väkisin, eli ei hyvä juttu. Nintendon Zelda ei kiinnosta minua yhtään ja Bethesda oli toinen yllättävä esittäjä. Suurin pettymys oli kuitenkin Electronic Artsin.

Lainaus käyttäjältä edqe

No jos haluaa päästä helpolla, mutta toisaalta voi myös tarkentaa, että mitkä piirteet tekevät pelistä/sarjasta sellaisen että siitä pitää. Mielestäni olisi ainakin hauska tietää, että [b]miksi peli/sarja tekee niistä foorumilaisten mielestä [u]hyvän[/u][/b] tai huonon. "Paras peli" ei kovin paljoa yksityiskohtia paljasta.

Siihen on moniakin syitä, mutta se suurin koukku on se tutkiminen ja seikkailu. Toisena tulee tietysti luolastot, joissa suuressa roolissa on ongelman ratkaisu (puzzlet) jotta selvittää tiensä loppubossiin. Tässä pelisarjassa on muutenkin sellainen fiilis/tunnelma, jota on vaikea selitää.. se pitää kokea. En tiedä kuinka helposti sellainen "Zelda-Taika" syntyy, mikäli hyppää mukaan vaikka vasta nyt, koska olen itse ollut pelisarjan parissa alusta asti. Kannattaa kokeilla, ja aloittaa tietysti vanhimmista.

Parasta aikaa Miyamoto on Treehousessa puhumassa, ja kertoo että tässä uudessa Zeldassa on paljon piirteitä ensimmäisestä Zeldasta. Kuten jo ennakkoon monella oli teorioita, että tällä on jotain taustoja alkuperäiseen Zeldaan, niin tämä vahvistettiin nyt. Yksi asia mikä unohtui mainita, on äänimaailma. Se tekee pelisarjasta myös sen mitä se on, eli Zelda-tiimi on aina osannut luoda äänet tukemaan pelin tunnelmaa.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Selviää tutustumalla kyseiseen pelisarjaan. Täällä ainakin erään, uhkaavasti keski-ikää hipovan pelaajan all-time rakkain pelisarja

Minullekin rakkain sarja, jonka parissa on kasvanut. Nesin Zelda ja Snesin Zelda 3 toivat ikimuistoisia elämyksiä ala-asteella ja kuuluvat vieläkin satunnaisesti pelattaviin peleihin. Varsinkin jälkimmäinen on vieläkin aivan uskomattoman hyvin säilynyt seikkailupeli, joka vetää mukaansa kiehtovalla maailmalla, jota haluaa tutkia.

Kaikista Zeldoista voisin jotain mainita, mutta itselleni erityinen suosikki on Windwaker, jonka graafinen ilmaisu, humoristiset hahmot ja vetoava maailma, jossa on hauska seikkailla, vetää otteeseensa.

Kaikkia Zeldoja kohtaan annan kuitenkin kritiikkiä loparitaisteluiden helppoudesta. En muista olenko edes kuollut lopareille kertaakaan.

Tuleva Zelda on minulle pakko-ostos, mutta jaan huolia muutamien muiden kanssa. Pelin grafiikka miellyttää eikä muutenkaan mitään vikaa vaikuta olevan paitsi maailma on huolestuttavan aution oloinen. :/

Mutta, mutta. Kyllä sieltä loisto peli tulee vielä.

Joo-o, E3 tuli ja meni. Tämä vuosi oli kyllä pettymys viime vuoteen verrattuna, mutta viime vuosi nyt olikin aika kovaa tykitystä että en usko sen häviävän helposti.

EA täytti tarkalleen odotukset eli mitään kiinnostavaa ei tapahtunut. Wow FIFA jossa on tarina. ooh Madden, eli sitä sama. Titanfall 2 olisi ollut kiinnostava jollei traileri olisi pyörinyt netissä jo aikaisemmin. ME:stä kun ei nähty gameplaytä niin ei kiinnosta. Kiinnostavin peli näytillä oli se indiepeli.

Bethesda kuului aika samaan luokkaan kuin mitä EA, en odottanut sieltä Dishonored 2 enempää. Skyrim remaster, eli modattu Skyrim, ei sytyttänyt. Yllätyksenä tuli Preyn reboot, pelikuvaa odotellessa. Dishonored 2 näytti siltä miltä odotinkin, sitä odotellessa.

Mikkisofta voitti minusta tämän E3:en. Pelejä näytettiin ilman mitään liiallisia pausseja ja asiassa pysyttiin. No olihan siellä se Minecraft ja se Liven mainostus, mutta muuten tykkäsin showsta todella paljon. Xbonen ja W10:n yhdistyminen ei tullut uutena uutisena, mutta nautin kyllä siitä että Xbone exclusiivit saadaan tietokoneelle myös, sillä Xbone ei konsolina kiinnosta. Suurin hype on tällä hetkellä Sea of Thievesiä kohtaan, kukapa nyt ei haluaisi olla merirosvo. Scalebound myös näytti nätiltä, nyt kun se jopa saatiin pyörimään.

PC-showlta en myöskään odottanut paljoa, joten en kyllä pettynytkään. Suurin osa esitetyistä nimikkeistä näytti kivoilta mutta en niitä mene kuitenkaan hommaamaan. Paitsi Bannerlordin. Se on pakko-ostos.

Girlwood-show alkoi kyllä erikoisesti, mutta show itsessään oli ihan ok. Joihinkin peleihin jäätiin roikkumaan ehkä liian kauaksi aikaa ja mitä ne oikein ovat miettineet siellä Ubilla kun päättivät uudelleen tehdä "nämä pelaajat puhuvat toisilleen tällälailla kun pelaavat ihan oikeasti." South Park oli juuri sitä mitä odotinkin, se tulee ostettua. Olin viime vuonna kovassakin hypessä For Honoria kohtaan, mutta tuo pätkä vähän latisti tunnelmaa. Siitä tuli mieleen ennemminkin länsimainen Musou, pitää nyt nähdä josko siinä PvP on tarpeeksi hyvä että sen ostaa. Antti ja Trials oli jäätävää, ehkä paras esitys näin huumorikannalta. Steep vaikutti mielenkiintoiselta, mutta en tiedä jaksaako se kiinnostaa tarpeeksi että tuon 60 eurolla ostaisi.

Sonyllä oli myös kova show. God of Us, vai oliko se Last of War, ei oikein tipahtanut itselle elokuvamaisuudellaan. Oikeastaan voisin käyttää tuota adjektiivia kuvailemaan koko Sonyn showta, elokuvamaisuus paistoi kaikista näytetyistä nimikeistä. Horizon näytti hyvältä, hype sitä kohtaan suurin. Se zombi prätkä mikälie oli hiukan liian geneerinen omaan makuun. Olihan siellä ihan kaksi elokuvaakin, kuka oikeasti antaa Cagen tehdä "pelejä," ja olihan siellä Kojima 3deep5me Strandedillään. Odotan kyllä innolla mitä Kojima senkin kanssa keksii, mutta en usko että ostan sitä. Crashin alku oli todella hype, mutta sitten remaster, ja sitten Skylanders tappoivat sen kokonaan. Spiderman peli oli yllätys, toivotaan että nyt viimein saadaan se peli joka on Spiderman 2 arvoinen.

Summattuna, ihan kiva E3 kyllä, mutta ei edelleenkään uutta Armored Corea. Ehkä sitten TGS:sä.

Lainaus käyttäjältä edqe

[quote='käyttäjältä JayeizH+']
Legend of Zelda: Breath of the Wild. On muuten Best Game of E3 2016. Helposti.[/quote]
Ihan mielenkiinnosta, miksi mielestäsi parempi kuin esimerkiksi Arma 3 Apex, Tyranny, Dawn of War III, jne?

Erikoinen ajatus verrata Zeldaa sotasimulaatioon ja RTS :ään. Tyrannyyn vertauksen ymmärrän kyllä, varsinkin Breath of the Wildin osalta, koska niissä on samoja elementtejä.
Mutta vaikka väittely on turhaa, varsinkin pelien kesken, se on myös niin hauskaa että tartun syöttiin.

Jos verrataan yli genre rajojen, pitää genren edustajan olla jollain tavalla oman genrensä parhaimmistoa tai tässä tapauksessa ainakin lupaava genrensä edustaja. Sovitaan että tämä täyttyy kaikilla.
Ja kun kyse on tulevista peleistä, voidaan katsoa onko aikaisempien osien perusteella tulossa hyvä peli. Zeldan tapauksessa on. Armaan en ole tutustunut, koska genre ei kiinnosta, mutta Dawn of War 3 on ymmärtääkseni varsin onnistunut pelisarja. Voidaan sopia että kaikilla on.
Seuraavaksi voisi katsoa tuoko peli jotain uutta genreen tai tässä tapauksessa omaan sarjaan. BotW tuo omaan sarjaansa aika koviakin uudistuksia. Suoraan sanottuna muutos on huima (joka itseäni innostaa). Mitä nyt hiukan perehdyin näihin muihin, niin ymmärtääkseni kyseessä ei ole suuria muutoksia sarjan sisällä. Voit korjata jos olen väärässä.
Seuraavaksi, mutta ei missään tapauksessa vähäisimpänä, on lähestyttävyys. En tarkoita tällä helppoutta, vaan sitä että se voi kiinnittää myös heidän huomion jotka eivät ole aikaisemmin genreen tutustunut. Tämä vertailu on ihan siksi, kun kyse on eri genren edustajista, jolloin niitä pitää kohdella peleinä joita tarkastellaan sokkona, ilman lähtökohtia, koska muuten tulee eturistiriita. Arma 3 Apex, sotasimulaationa voidaan sano suorilta käsin häviäjäksi. Peli ei ole aloittelija ystävällinen. Dawn of War 3:n en myöskään usko olevan niin aloittelija ystävällinen kuin Zelda, koska kyseessä on kuitenkin enemmän faneille tehty tuote, eikä tuote joka tutustuttaisi RTS -genreen. Nintendon pelit ovat aina sellaisia, jonka voi ottaa käsiinsä kuka tahansa joka on pelannut ennen, usein muutkin.

Näillä perustein, Zelda on niinkin laajaan käsitteeseen kuin Game of the E3 2016 paljon osuvampi kuin Arma 3 Apex tai Dawn of War 3.

Tyrannyyn vertaaminen on helpompaa ja osin hankalampaa. Helpompaa siksi, että se osin samaa genreä. Hankalampaa siksi, että se on ensimmäinen sarjassaan ja siitä tiedetään vähemmän kuin Zeldasta. Eli on aika vaikea tarttua mihinkään. Siitä vähäisestä tiedosta mitä siitä löysin, sanoisin että Diablon kaltainen moninpeli RPG. Joten tämä tyssää osin tiedon puutteeseen, mutta Zelda vaikuttaa ainakin uniikimmalta kuin Tyranny.

Oletko ollut koskaan samaa mieltä virallisten Game of the E3 titteleiden kanssa? En siis tarkoita muiden kanssa, vaan virallisten?

Lainaus käyttäjältä edqe

...ovatko Zeldat enempi lapsille suunnattuja pelejä?

Pakko myöntää, nyt veti sanattomaksi. Useammasta kuin yhdestä syystä.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Mun täytyy kyllä sanoa, että en ole kovinkaan liekeissä siitä, miltä tuo Zelda näyttää. Open world ei ole todellakaan mikään kovinkaan novelli idea enää post Skyrim, Witcher, Xenoblade jne maailmassa, eteenkään kun tuo open world näyttää aika tyhjältä ja vaatimattomalta. Suurin ongelma tuossa on silti mielestäni se, että [b]tuo ei mäytä ZELDALTA[/b]. Odotan koko ajan, että heittäisivät jotain tärppiä, johon voisin samaistua, ja tulisi se odottamani "JES THAT'S IT"-fiilis ja voisin alkaa odottamaan innolla uutta Zelda-seikkailua, mutta ei...ei vain yksinkertaisesti lähde. Toivon hartaasti, että ennakkoluuloni osuvat harhaan. Ja mähän olen tosiaankin die hard Zelda-fani, joten en kevyesti lähde nillittämään Zeldasta...

Mikä sitten näyttää Zeldalta? Itsekkin olen kaikkia Zeldoja pelannut, ja varsinkin uusimmissa on jokainen tehnyt jotain uutta. Kyllä, BoW näyttää ottavan aika paljonkin uskaliaita askelia avoimella maailmallaan, aseiden kierrätyksellä ja sillä että nyt ei ole vain vihreä tunika ja sen väriversiot, mutta Zeldalta se minusta näytti.

Onhan BotW selkeästi erilainen kuin muut Zeldat. Selkeästi mennään hiukan lähemmäs lännen RPG -pelejä. Mutta tämä on silti mielestäni se kuori. Parasta Zeldassa on aikoinaan ollut se tunnelma ja BotW hoitaa sen hyvin Zeldamaisesti. OoT on minulle yksi kaikkien aikojen peleistä ja parhaimmista pelikokemuksista ja se oli suuri uudistus sarjaan. BotWista tulee sama fiilis. Aikaisemmat Zeldat olivat enemmän tai vähemmän OoT kierrätyksiä, Skyward Swordia lukuunottamatta ja ne tuntuivat liiankin tutuilta. Mutta BotW,.. tämä on oikeasti uusi Legend of Zelda.

Maailman "elottomuus" on mielestäni hiukan hassu näkökanta. Kuinka monessa pelissä metsät kuhisee eläimiä? BotW:ssa niitä tulee kyllä vastaan, mutta ei niitä koko aikaa tule. Kasvustoahan on enemmän kuin yhdessäkään aikaisemmassa Zelda pelissä. Lisäksi pelissä tuntui olevan ainakin ensimmäisellä alueella hylätty linna. Joku on siis ajanut porukan sieltä pois. Silloin on hiljaisempi meininki. OoT:n verrattuna metsistö on hyvinkin elävän oloinen, vaikka sielä ei eläimiä ja kansaa tulekaan koko ajan vastaan.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Maailman "elottomuus" on mielestäni hiukan hassu näkökanta. Kuinka monessa pelissä metsät kuhisee eläimiä? BotW:ssa niitä tulee kyllä vastaan, mutta ei niitä koko aikaa tule. Kasvustoahan on enemmän kuin yhdessäkään aikaisemmassa Zelda pelissä. Lisäksi pelissä tuntui olevan ainakin ensimmäisellä alueella hylätty linna. Joku on siis ajanut porukan sieltä pois. Silloin on hiljaisempi meininki. OoT:n verrattuna metsistö on hyvinkin elävän oloinen, vaikka sielä ei eläimiä ja kansaa tulekaan koko ajan vastaan.

Tuli katsottua Treehouse Live kokonaan, ja loppupään osioissa Bill Trinen totesi että tämä Zelda BotW:n versio on E3-versio, josta on tarkoituksella jätetty pois kaikki asiat mitkä voivat peliä spoilata. Esimerkiksi kyliä ja muita hahmoja/ihmisiä ei pelatessa näkynyt, koska niitä ei siellä ollutkaan, mutta valmiissa versiossa on paljon eri hahmoja ja niiden tarinoita. Peli oli tosiaankin demo, ja kuten Reggie alussakin jo sanoi, pelistä ja sen hahmoista tiputellaan pikkuhiljaa lisätietoa matkan varrella kun mennään kohti julkaisua. Näinhän se yleensä menee Nintendon peleissä, erityisesti isoimpien nimikkeiden kohdalla.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Erikoinen ajatus verrata Zeldaa sotasimulaatioon ja RTS :ään. Tyrannyyn vertauksen ymmärrän kyllä, varsinkin Breath of the Wildin osalta, koska niissä on samoja elementtejä.
Mutta vaikka väittely on turhaa, varsinkin pelien kesken, se on myös niin hauskaa että tartun syöttiin.

Tuo oli juuri pointtini - pelien vertaaminen eri pelityyppien välillä tuntuu todella oudolta, mutta siitäkin huolimatta meillä on nämä '(Best) Game of the E3', 'Game of the year', jne. En koskaan ole ymmärtänyt millä pelejä voidaan pistää paremmuusjärjestykseen varsinkaan yli pelityyppirajojen.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Näillä perustein, Zelda on niinkin laajaan käsitteeseen kuin Game of the E3 2016 paljon osuvampi kuin Arma 3 Apex tai Dawn of War 3.

Ihan mielenkiintoiset kriteerit, mutta auttamattomasti sulkee automaattisesti monet pelityypit ulos.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Oletko ollut koskaan samaa mieltä virallisten Game of the E3 titteleiden kanssa? En siis tarkoita muiden kanssa, vaan virallisten?

En tainnut koskaan noihin listoihin törmätä. GOTY uutisia on vuoden lopulla mahdotonta välttää, joten listat hyppivät usein silmille. Niissä ei pelaamiani pelejä ainakaan ole näkynyt.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Onhan BotW selkeästi erilainen kuin muut Zeldat. Selkeästi mennään hiukan lähemmäs lännen RPG -pelejä. Mutta tämä on silti mielestäni se kuori. Parasta Zeldassa on aikoinaan ollut se tunnelma ja BotW hoitaa sen hyvin Zeldamaisesti. OoT on minulle yksi kaikkien aikojen peleistä ja parhaimmista pelikokemuksista ja se oli suuri uudistus sarjaan. BotWista tulee sama fiilis. Aikaisemmat Zeldat olivat enemmän tai vähemmän OoT kierrätyksiä, Skyward Swordia lukuunottamatta ja ne tuntuivat liiankin tutuilta. Mutta BotW,.. tämä on oikeasti uusi Legend of Zelda.

Ethän unohda Windwakeria? Olihan sekin aikalailla omanlaisensa ja hyvällä tavalla vielä! :)

Maailman elottomuuteen liittyen olikin mukava kuulla, mitä mainitsitkin ja itse taisin hätäillä jo turhaan. Zelda-peliä odotellessa. Katsoo vielä sitten, että mille alustalle hommaa.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Mikä sitten näyttää Zeldalta?

Tämäpä ihan hyvä kysymys. Kyllähän vaikkapa Wind Waker poikkesi dramaattisesti aiempien Zeldojen ilmeestä (toki voi argumentoida, että se oli ALttP-Zelda tyyli muutettuna 3D:ksi), mutta on silti ehkä "Zeldoin peli koskaan". Ehkä se punainen lanka on joku määrittelemätön "Zeldamaisuus", joka yhdistää eri osia hyvinkin toisistaan poikkeavasta tyylistä huolimatta, mutta tuossa uudessa mielestäni sitä oli varsin vähän. Lukemattomat muut pelit siitä kyllä tuli mieleen...

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Onhan BotW selkeästi erilainen kuin muut Zeldat. Selkeästi mennään hiukan lähemmäs lännen RPG -pelejä.

Ja tässäpä ehkä juuri se ongelma. Muistan kun Aonuma puhui Skyrim inspiraatiosta ja Zeldan "länsimaalaistamisesta" ja tämähän särähti tosi ikävästi mun korvaan jo heti lähtökohtaisesti. Zeldan ei tarvitse tulla milliäkään länttä kohti, saati sitten apinoida Skyrimejä yms. Zelda on suunnannäyttäjä - apinoikoot muut sitä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

OoT on minulle yksi kaikkien aikojen peleistä ja parhaimmista pelikokemuksista ja se oli suuri uudistus sarjaan. BotWista tulee sama fiilis. Aikaisemmat Zeldat olivat enemmän tai vähemmän OoT kierrätyksiä

Hmm...mä en ihan äkkiseltään keksi toista "OoT kierrätystä", mitä TP. Wind Wakerhan oli aivan totaalisen erilainen, kuin myös DS:än Zeldat.

OoT:n tyyli ei mielestäni juurikaan ole kestänyt aikaa, ja on mun silmään kaikista tylsin Zelda-ilme...Tästäkin syystä en toivoisi, että sitä tyyliä tuotaisiin takaisin.

Mutta...mun E3 highlightsit on varmaankin tässä:

• Star Wars VR
• Star Trek VR
• Fallout 4 VR
• Se varsin mielenkiintoisen näköinen piraattipeli, jonka nimeä en muista.
• Horizon
• Se Zombie/prätkäpeli
• The Last Guardian

Zelda ei harmillisesti kuulu highlightseihin...no, heillä on vielä pitkä aika kehittää sitä, joten toivon, että se saadaan läjään julkaisuun.

Lainaus käyttäjältä edqe

Ihan mielenkiintoiset kriteerit, mutta auttamattomasti sulkee automaattisesti monet pelityypit ulos.

Ei nyt kovinmontaa pelityyppiä, mutta monia pelejä kyllä. Game of the Show ja vuoden pelit jne. on sellaisia jotka voida tuoda uusia pelaajia ja genrestä huolimatta voivat sopia heillekin jotka eivät pelejä ole pelanneet. Olen aika varma että sinä et tälläisiä pelaa, koska sinä et tarvitse alun syvennystä, vaan haluat päästä suoraan asiaan. Tälläinen peli ei ole aloittelija ystävällinen, joka karsii pelaajia.

Lainaus käyttäjältä Rokkijani

Ethän unohda Windwakeria? Olihan sekin aikalailla omanlaisensa ja hyvällä tavalla vielä!

Lainaus käyttäjältä Megaman

Hmm...mä en ihan äkkiseltään keksi toista "OoT kierrätystä", mitä TP. Wind Wakerhan oli aivan totaalisen erilainen, kuin myös DS:än Zeldat.

Kannettavien Zeldat on toki erikseen, mutta OoT:sta lähtien sielä pohjalla on ollut aina se sama runko. Aseissa, pelimekaniikassa, ja Linkin kehittymisessä. Toki joka Zeldassa on aina se oma "kikka" (olen tästä muistaakseni kirjoittanut aiemminkin), OoT: aikamatkailu, WW: Merellä käynti ja TP: Susi muunnos. Mutta se runko on aina se sama, tuttu OoT:stä.

Wind Wakerin suurin juttuhan oli se graafinen uudistus ja sitä myötä tuleva tietty tunnelman muutos. Mutta edelleen sielä pohjalla oli mielestäni aina se Ocarina of Time. En väitä että se olisi mitenkään huono juttu, kaikki Zelda mitä itse olen pelannut, ovat olleet hienoja pelejä. Mutta muutosta alkoi jo kaipaamaan ja Breath of the Wild tuo sitä, hukkaamatta sitä Zeldan syvintä fiilistä, vaikka runko selvästi muuttuu.

EDIT: Pakko vielä mainita kertoja äänestä. Hienosti kyllä valittu. Sopii täydellisesti. Ja vielä englannin kielen ääni. Yleensä se viimeistään ryssitään, vaikka japanin ääni olisikin hyvä.

EDIT2: Aunoma also confirmed that Breath of the Wild will support the more regular Wii U Pro Controller. Hell yeah!!

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Kannettavien Zeldat on toki erikseen, mutta OoT:sta lähtien sielä pohjalla on ollut aina se sama runko.

No eikö se ole ollut kutakuinkin sama runko ekasta Zeldasta, tai vähintäänkin ALttP:stä lähtien? Eri alueilla (lumi, aavikko, metsä jne) on eri temppelit, josta saa eri kamat ja jotka pitää duunata tietyssä järjestyksessä. Lopussa linna, jossa Ganon.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

EDIT2: Aunoma also confirmed that Breath of the Wild will support the more regular Wii U Pro Controller. Hell yeah!!

Äh...tämäkin vielä. Tämän Zeldan uhottiin olevan juuri se Wii U:n kaivattu proof of concept-tason peli, joka tulee hyödyntämään laitteen uniikkia infraa luovasti, aivan kuten Skyward Sword oli Wiille. Innostus tätä Zeldaa kohtaan lässähti entisestään

Lainaus käyttäjältä Megaman

[quote='Lainaus käyttäjältä JayeizH+']
Kannettavien Zeldat on toki erikseen, mutta OoT:sta lähtien sielä pohjalla on ollut aina se sama runko.
[/quote]
No eikö se ole ollut kutakuinkin sama runko ekasta Zeldasta, tai vähintäänkin ALttP:stä lähtien? Eri alueilla (lumi, aavikko, metsä jne) on eri temppelit, josta saa eri kamat ja jotka pitää duunata tietyssä järjestyksessä. Lopussa linna, jossa Ganon.

Osin totta kai, mutta OoT:n tuoma siirtymä 3D:hen on aika selvä vedenjakaja pelimekaanisesti, jonka myös mainitsin osana tätä runkoa.

Lainaus käyttäjältä Megaman

Äh...tämäkin vielä. Tämän Zeldan uhottiin olevan juuri se Wii U:n kaivattu proof of concept-tason peli, joka tulee hyödyntämään laitteen uniikkia infraa luovasti, aivan kuten Skyward Sword oli Wiille. Innostus tätä Zeldaa kohtaan lässähti entisestään

Siinähän oli se tähtäys systeemi, kun tulee hidastus. Nyt se tähtäys vain hoidetaan tateilla, tabletin ruudun sijasta.

Proof of concept-tason pelistä on puhuttu käytännössä jokaisen Nintendon pelin kohdalla, DKC:tä lukuunottamatta. Haistoin pettymyksen tämän osalta jo pari peliä sitten.

Ja Nintendo avaa toisen treehouse-päivänsä tosi tyylikkäästi mobiilisyövällä. Ensiksi näytetään kaksi peliä, ja sitten siirrytäänkin mobiilisyöpään. Hienoa. Tässä alkaa kohta fanitakin väri vaihtumaan.

Annettakoon tämä nyt Nintendolle anteeksi, koska he joutuvat varmaankin pistämään kaikki paukut nyt NX:ään, mutta tämän vuoden E3 on Nintendon osalta ollut aika pohjanoteeraus. No....ainakaan ei ollut Wii Music drummeria tai snoukkamammaa. Tai toisaalta kyllä mä katselisin niitäkin mieluummin, mitä mobiilisyöpää...

BUUUUUUUUUU!! Rahat takaisin!!!!!

Näin vähän ei ole tullut seurattua E3:a moneen vuoteen, mutta aika hiljaista siellä oli uusien paljastusten merkeissä. Eivät nuo nyt huonot messut olleet, mutta ei ehkä kokonaisuutena niin hyvät kuin aina välillä.

Sonylta ei tullut uutta konsolia ja oikeastaan ainut puhtaasti kiinnostava peli oli se uusi Hämähäkkimies. Avoimen maailman zombimättö ei tuntunut miltään, kun taas GoW voi yllättää positiivisesti, mikäli Kratoksen hahmosta ei leivota samanlaista kuin aikaisemmin. Crash toki kova juttu, mutta mitään konkreettista siitä ei ollut näyttää.

Olin varma, että Zelda ei voisi tehdä enää vakuutusta, kiitos Witcher 3:n, mutta olin väärässä. Näytti suorastaan huikealta ja aidosti tuoreelta, mutta tutulta. Lisää siitä varmaan pelin omassa ketjussa... Zeldan lisäksi mieleen jäi uudemman kerran Ubin For Honor, mikä ei toivottavasti petä.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Olin varma, että Zelda ei voisi tehdä enää vakuutusta, kiitos Witcher 3:n, mutta olin väärässä. Näytti suorastaan huikealta ja aidosti tuoreelta, mutta tutulta.

Tuota mieltä oli varmaan moni muukin, ainakin mitä voi päätellä kun katsoo viimeisen messupäivän hypeä!

Crashin ja Skyrimin paluu kyllä itselle kovimmat uutiset sitten PS4:n julkaisun. Eikä saa unohtaa uutta God Of Waria, joka kyllä hieman arveluttaa, onko peli enää oma itsensä vai jotain aivan muuta..