Earthbound/Mother / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Earthbound/Mother

IMAGE(http://starmen.net/mother2/images/screenshots/title.png)
Earthboundin uudelleen julkaisu juuri ilmoitettiin nintendo directissä. Peli tulee WiiU virtual consoleen vuoden loppuun mennessä
Olen aina halunnut pelata Earthboundia mutta en ole pystynyt pelin naurettavan hinnan takia (En tykkää pelata emulaattoreilla).

Sarjan ensimmäinen peli julkaistiin alun perin japanissa 1989 nimellä Mother ja peli piti kääntä englanniksi sekä julkaista Amerikassa 1991 nimellä Earthbound. Mutta valitettavasti SNES:in julkaisun ja Japanilaisten epäilyt RPG markkinoista esti pelin ilmestymisen.
Sarjan seuraava peli Mother 2 julkaistiin vuonna 1994. Tällä kertaa peli julkaistiin Ameriikkaan nimellä Earthbound vuonna 1995. Valitettavasti peli ei menestynyt huonon mainoskamppanijan takia sekä vain 80 dollarin versio pelistä ei tehnyt pelistä menestystä.
Mother 3 AKA Earthbound 64 piti olla N64 peli nintendo 64DD lisälaitteelle mutta valitettavasti peli peruttiin 64DD huonon menestyksen takia.
Mutta Mother 3 heräsi henkiin 2006 kun peli julkaistiin GBA Japaniin. Länsi julkasua ei nähty, mutta fani käännöksien avulla peliä pystyy pelata Emulaattorin avulla (jos siis selalista tykkää käyttää)
Muutama earthbound hahmo saattaa olla tuttu Super smash bros sarjan takia, jossa on näkynyt NESS ja LUCAS.

Toivottavasti tämä nyt saataisiin myös Wiin virtual consoleen. Jotenkin tuntuu ihan älyttömältä, että julkaistaisiin vaan Wii U:n VC:ssä.

Lainaus käyttäjältä luasanen

Toivottavasti tämä nyt saataisiin myös Wiin virtual consoleen. Jotenkin tuntuu ihan älyttömältä, että julkaistaisiin vaan Wii U:n VC:ssä.

En jaksa uskoa että tulee Wiille sikäli kun vasta loppuvuodesta julkaistaan. Wiin nettipalveluiden ylläpito kun on muutenkin jo osin lopetettu.

Kun directissä alettiin puhumaan Earthboundista, niin hetken aikaa pelkäsin jopa kokonaan uutta peliä sarjaan, mutta maailmankaikkeutta ei aivan revitty kahtia. Pienoinen pettymys, vaikka olihan tämäkin fanien kannalta kiva uutinen. Ostoon varmasti menee, kun VC pelien hinnat ovat loppupeleissä todella alhaisia.

Silti, jotenkin tämä uutinen herätti uskoa siihen, että sarja saisi kokonaan uusia osia tahi HD-remakeja. Mielenkiintoista se tosiaan olisi...

Ei tarvinnut odotella syksyyn kun laittoivat pelin pihalle jo tänään. Tulee tuo joskus ihan kuriositeettina ladattua, mutta tuskin heti kun pitää Ducktalesin uuteen tulemiseen säästää rahoja eShopin tilillä. Mitä nyt noita netin erilaisia foorumeita selaillut, niin yllättävän moni meinaa pelin konsolilleen napata. Ehkä peli sittenkin myy kymmenen kappaletta, mitä en itse oikein uskonut.

Kukaan muu sutena mennyt pelin nappaamaan? Fiiliksiä plis.

Ei ole vielä tullut hommattua, mutta jossain vaiheessa varmasti.

Ostoonhan tämä varmasti menee, vaikka en mitään kiirettä aiokkaan pitää. SNES pelit kyllä sopivat mielestäni erittäin hyvin Wii U:lla pelattavaksi, erityisesti eräässä blogissakin mainitusta syystä.

Vähän myöhässä, odottelin tämän julkaisua vuosia ja sinä aikana ehdin jo hankkia Super Famicomilel ja Gamrboy Advancelle. En kyllä kolmatta kertaa aio ostaa Earthboundia, vaikka onkin nerokkain peli ikinä
.

Nyt on Daily Login mukaan vajaa 7 tuntia huomaamatta vierähtänyt EarthBoundin parissa, vaikka tuntuu että vasta ihan ekoja kyliä tullut kierreltyä ja leveleitä vähän grindailtua päähahmolle.

Peli vaatii tottakai tietynlaisen retromielialan, mutta kun sen jaksaa kaivaa esille niin hyvää on meininki! Tunnelma on loistava ja dialogi on ainakin alun perusteella huvittavaa ja kekseliästä. Ja virkistävää pelata aina välillä yksinkertaista old school jrpg:tä. Ei tarvitse opetella syvällistä taistelumekaniikkaa tai harkita millaisilla valinnoilla ja mihin suuntaan kehittelee hahmojaan, vaan levelit nousee simppelisti taistelemalla ja sitä mukaan tarvittavia kykyjä tulee matkaan.

Tappelu on yksinkertasta touhua, mutta iän huomioiden EarthBound on kyllä yllättävän kehittynyt jrpg-peli. Ei satunnaisia taisteluja, kun hahmojen levelit nousseet niin heikot vihut juoksevat karkuun/kaatuvat ilman varsinaista taistelua, mahdollisuus laittaa auto battle päälle jne. Ja turpaan tullessa peli ei heitä silmille game overia ja alkuvalikkoa, vaan kaatumiseen asti kerätyn kokemuksen saa pitää. Loistava ominaisuus kun ainakin alkuun peli on melko haastava ja grindausta saa jonkin verran harrastaa. Levelit kuitenkin nousevat hiljalleen ja siten peli etenee kokoajan vaikka välillä turpaan tulisikin.

Kokonaisuutena kyllä loistava retrolisä Wii U:n tarjontaan. Tämäkin peli sopii loistavasti Wii U:n gamepadilla pelattavaksi, huomaamatta tulee grindailtua ja leveleitä nostettua esim. tv:tä katsellessa. Ja ilman VC-julkaisua olisi varmaan jäänyt pelaamatta ja kokematta. Keräilen kyllä vaihtelevalla tahdilla ja valikoivasti retropelejä, mutta ihan niin HC-keräilijä en taida olla että EarthBoundia alkaisin SNES-versiona metsästämään. Vaikka kieltämättä hienoa olisi omistaa peli ihan oikeana hyllykelpoisena kappaleena...