Elokuvat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Elokuvat

Elokuvat, tuo yksi viihteen suurimmista ja suosituimmista muodoista. Vanhoilla boardeilla oli aika paljon suuria elokuvien ystäviä ja keskustelua syntyi paljon. Ei siis anneta boardien uudistuksen estää meitä jatkamasta tätä ihanaista harrastustamme pelien ja muun touhun ohella.

Ideana siis on käydä vapaata keskustelua vanhoista klassikoista nykypäivän filmatisointeihin. Keskustelulle ei ole minkäänlaisia rajoituksia, paitsi se, että se liittyy jotenkin elokuviin. Eli tänne voi pistää juttua esimerkiksi näyttelijöistä, ohjaajista, lempileffoista (ei mitään kuivia listauksia, perustelut mukaan!), odotetuimmista leffoista kuten myös uutisista elokuvarintamalta. Eiköhän asia tullut näin kaikille selväksi?

Tässä vielä sitten linkkejä:

The Internet Movie Database

Finnkinon nettisivut

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyt on ollut minulla sairaan hiljaista elokuvarintamalla. Leffoissa on tullut käytyä viimeksi kesällä katsomassa uusin Planet of Apes (josta muuten tykkäsin paljon). Välillä olen kierrellyt kauppoja läpi, jos löytyisi jotakin mielenkiintoista, mutta ei ole onnistanut.

Viimeisin leffaostos on itseasiassa Star Wars Complete Saga paketti Blu-rayna. Olen katsonut tuosta vasta uuden trilogian (paras osuus jätetään viimeiseksi) ja vähän tutkaillut extroja. Odotin jostain syystä paljon enemmän Star Warseilta teräväpiirtona, mutta ainakin tämä uusi trilogia tuotti jonkinasteen pettymyksen.

Ihan kuin homma olisi jätetty väliajoin kesken, sillä eri kohtausten välillä huomasi kuinka edelliset kohtaukset olivat oikeasti paljon terävämpiä. Myös äänet tuntuvat olevan aika-ajoin epätasossa, ensiksi ne ovat hiljaisia ja yhtäkkiä volume nousee roimasti. Tätä ei kuitenkaan tapahdu usein.

Olen kuitenkin tähän mennessä ollut varsin tyytyväinen, että myin sieluni Lucasille uudestaan. Hiemankin itseään kunnioittavan miehen (miksei naisenkin) kuuluu ostaa tämä paketti, sen verran kovista leffoista tässä puhutaan.

Extroja muuten näyttää olevan ihan kivasti, tosin en ymmärrä miksi tähän ei voitu heittää myös kaikkia DVD-julkasuiden extroja. Esimerkiksi Episode III:n poistetuissa kohtauksissa ei ole mielestäni samoja klippejä kuin DVD:llä. Outoa.

Kun olen saanut katsottua ne oikeat ja alkuperäiset Star Wars leffat, voin tulla pistämään tänne uutta viestiä. Mietin hetken että jaksanko alkaa kyhäämään Star Warseille omaa ketjua, mutta päädyin ajatukseen että boardeilla on vain yksi henkilö, joka on tähän hommaan kelvollinen. Demppahan se.

PS. Näköjään sitten jaksankin kirjoitella tänne taas pitkästä aikaa ja pahoittelen pieniä typoja. Alkaa olla myöhä.

Katsoin alkuviikosta sellaisen elokuvan kuin Perhonen lasikuvussa. Elokuva kertoo 90-luvun lopussa sairauskohtauksen saaneesta ranskalaisen Elle-lehden päätoimittajasta. Kohtauksen seurauksena miehen keho on tavallaan halvaantunut vaikka ei pitäisi olla, ainoastaan vasen silmä toimii. Miehelle kehitetään kuitenkin kommunikaatiokeino. Hoitaja luettelee aakkoset ja mies räpäyttää silmää haluamansa aakkosen kohdalla. Ja sama homma uudestaan kunnes sana on valmis. Lopulta mies kirjoittaa elämänkertansa tällä tavalla.

Elokuvassa käydään läpi miehen muistoja ja näytetään sitä surullista arkea sairauskohtauksen jälkeen. Kaikkein parasta tässä on se, että tämä perustuu käsittääkseni tositapahtumiin. Pitää ehdottomasti metsästää se kirja jostain ja lukaista läpi. Kirja on samanniminen kuin elokuvakin.

Jos tällainen hieman surullinen draama kolahtaa niin suosittelen katsomaan. 4/5

http://www.imdb.com/title/tt0401383/

Elokuvia olen jo harrastanut ihan pienestä asti. Ostan yleensä elokuvat, jotka haluan nähdä joko DVD:llä tai BluRayllä, mutta enimmäkseen vielä kannatan DVD-formaattia elokuvissa. Harvoin katson enään tv:stä leffoja, varsinkaan semmoisilta kanavilta, joissa on mainoskatkot. Menee se tunnelma vaan niin pilalle kun yhtäkkiä lätkästään mainokset siihen päälle.

Lempigenrejäni lienevät draama, jännitys, kauhu, toiminta. Taitaa olla aika järjestyksessä nuo, eli draamasta pidän kaikkein eniten. Noiden lisäksi pidän erittäin paljon studio Ghiblin animeista. Tällä hetkellä omistankin lähes kaikki Suomessa julkaistut. Niissä on niin iloinen tunnelma, varsinkin Miyazakin ohjaamissa, että ei niistä voi olla pitämättä. Eniten pidän niistä vanhemmista Ghiblin teoksista, mutta on Henkien Kätkemä, Liikkuva linna sekä Ponyo rantakalliolla ollut omasta mielestäni yhtä laadukkaita teoksia kuin Naapurini Totoro, Mononoke jne.

Olen yleensä vähän mattimyöhäinen näkemään elokuvia, koska en niitä osta heti kun julkaistaan, vaan odotan että niiden hinta laskee johonkin 10 euroon. Tämän vuoksi näin Slummien miljonäärin vasta tänä vuonna, joka on siis ollut yksi parhaista näkemistäni draamoista. Sain elokuvan aikana kylmiä väristyksiä monen monta kertaa ja loppua odotin todella jännityksellä, että miten tarina huipentuu. En ollut yhtään varma, onko tässä onnellinen vaiko ei niin onnellinen loppu. Suosittelen katsomaan!

E: ainakin yksi kirotusvire huomattu

Eilen kävin tämän uusimman suomalaisen "kauhun" katsomassa elikkä Syvälle Salattu. Yllättäen tämä osottautui ihan kivaksi leffaksi jossa oli pari hieman jännempää kohtaakin seassa. Taitaa kyseessä olla maailman ensimmäinen näkki-kauhuleffa joten siitä plussaa. Mukavaa vaihteeksi nähdä kauhua/jännitystä suomalaiseen mytologiaan liittyen eikä aina vaan sitä perus jenkkipaskaa.

Mikään 5/5 pätkä tämä ei todellakaan ollut. Monella tavalla turhan kliseinen (heti kun pimenee alkaa tapahtuun HUI) mutta pari omaakin juttua sentään seassa. Näyttely oli perus hyvää eikä mitään moitittavaa sen suhteen. Loppu oli ehkä huonoin osa elokuvasta kun liikaa koitetaan selitellä kaikkea tapahtunutta. Kuitenkin ihan mukava pätkä joka kannattaa tsekata jos jännärit/kauhut nappaa.

Lainaus käyttäjältä Oselot

Eilen kävin tämän uusimman suomalaisen "kauhun" katsomassa elikkä Syvälle Salattu. Yllättäen tämä osottautui ihan kivaksi leffaksi jossa oli pari hieman jännempää kohtaakin seassa. Taitaa kyseessä olla maailman ensimmäinen näkki-kauhuleffa joten siitä plussaa. Mukavaa vaihteeksi nähdä kauhua/jännitystä suomalaiseen mytologiaan liittyen eikä aina vaan sitä perus jenkkipaskaa.

Mikään 5/5 pätkä tämä ei todellakaan ollut. Monella tavalla turhan kliseinen (heti kun pimenee alkaa tapahtuun HUI) mutta pari omaakin juttua sentään seassa. Näyttely oli perus hyvää eikä mitään moitittavaa sen suhteen. Loppu oli ehkä huonoin osa elokuvasta kun liikaa koitetaan selitellä kaikkea tapahtunutta. Kuitenkin ihan mukava pätkä joka kannattaa tsekata jos jännärit/kauhut nappaa.

Pyh ja pah. Trailerin näin tästä pätkästä kun olin katsomassa ylivoimaisesti vuoden paskinta elokuvaa, Pussikaljaelokuvaa, ja jo tuolloin päässä pyöri sanat "näkemättä" ja "paskaa". Ainoa suomalainen katselun arvoinen elokuva on yhä edelleen kasariklassikko Kuutamosonaatti, jonka katselemista varten kannattaa varata nenäliinoja viereen sillä kovin nauraessa alkavat silmätkin vuotamaan.

Eilen tuli sen sijaan isolta kankaalta tsekattua kovia arvosteluja kerännyt Drive joka osoittautui kaikkien kehujen arvoiseksi pätkäksi. Ryan Gosling vetelee todella vakuuttavan roolisuorituksen vähäeleisenä kuskina, toiminta ja dialogi ovat tiukkaa ja fyysistä ja leffasta huokuu jatkuvasti eräänlainen intensiteetti joka on etenkin miespuolisen katsojan silmin nähtynä hyvä asia ja täytyyhän sitä tietysti mainita aina loistava Ron Perlman jonka läsnäolo takaa aina viihtyvyyden. Leffan suurin tähti on kuitenkin Los Angeles joka esiintyi viimeksi yhtä komeana elokuvassa Cruisen tähdittämässä Collaterallissa ja välillä oikein toivoo että leffateatterissa olisi rewind-nappi jotta uskomattoman komeita kaupunkikuvia näkisi uudelleen. Ehdottomasti vuoden kovimpia elokuvatapauksia. Suosittelen jos pitää ylipäätään hyvästä elokuvasta.

Ai niin joo... kuka ihme on Oselot?? Joudunko nyt kaiverruttamaan kihlasormukseni uudelleen?!?

Drive on tosiaan yksi vuoden parhaista elokuvista ellei se paras. Tunnelma osaa olla ajoittain niin helvetin tiivistä että sydän meinaa tulla kurkusta ylös. Ja se väkivalta... aah niin brutaalia. Haulikon pamaukset kaikuvat korvissa ja tapahtuuhan eräässä hissikohtauksessa yksi viime vuosien raaimmista tapoista. Herkullista. Ainoa marinan aihe itselläni on ajoittain ilmeentyvä liiallinen teennäisyys etenkin hahmojen välisissä keskusteluissa, joissa puhutaan kerralla enintään muutama sana. Joskus vähemmän ei ole enemmän. Se että dialogi on näinkin minimalistista ja yksinkertaista ei tee siitä automaattisesti hyvää. Minusta tästä saa syyttää pelkästään käsikirjoituksen alkeellisuutta, sanokoot Cannes homot mitä sanovat. "Mutta..mutta se on TAITEELLISTA!"

Mutta joo, on kyseessä kuitenkin kova leffa. Ryan Gosling oli meikän mielestä aluksi vähän jäinen, mutta elokuvan edetessä hän osoittautuikin olevan kovemman luokan badass. Ja täytyy tähän loppuun vielä kehua elokuvan loistavaa soundtrackia. Saisi muut elokuvat ottaa mallia. Esimerkiksi introskibale on soinut mulla jo useamman kerran kajareista tänään. Kuuntele tästä.

Tuli äsken katsottua tuo Disneyn ja Pixarin vuoden 2009 luomus Up. Ja oli kyllä sellainen kokemus, että heti oli saatava tänne vähän fiilareita.

[spoiler]En oikein tiedä mistä aloittaa. Ensimmäisenä mielessä on vieläkin elokuvan ensimmäinen puolituntinen. Elokuvan päähenkilönä toimii Carl. Lapsena hän rakastuu tulevaan vaimoonsa ja molemmille on yhteistä seikkailjaluonne. Naimisiin mennään ja seuraavaksi olisi tavoitteena saada lapsia. Tämä ei kuitenkaan onnistu, ja tämä tilanne kuvataan hyvin tahdikkaasti mutta silti koskettavasti. Pariskunta pysyy vahvana ja lohduttautuu suunnitelmallaan matkata Etelä-Amerikkaan, mutta Carl saa ostettua liput vasta vaimonsa sairastuessa ja kuollessa. Nämä tapahtumat esitetään elokuvassa niin hienovaraisesti ja koskettavasti, että ei oikein uskoisi kyseessä olevan animaatio. Pelkkää itkua ei elokuva ole, sillä aivan yhtä paljon saat nauraa. Useat sivuhahmojen rooleissa toimivat eläimet ovat todella lystikkäitä ja tuovat katselijalle hyvän mielen. Herkistyä saa muulloinkin kuin ensimmäisen puolituntisen aikana. Kun Carlille selviää, että avioelämä hänen kanssaan olikin vaimollle paras seikkailu, ovat silmät lähes väkisin kosteina. Tai aina kun Carl puhuu vaimovainajalleen. Pieneksi mysteeriksi itselleni jäi Carlin aisaparina toimiva Rasmus-poika, kuka on melko varmasti orpo, tai ainakin isätön. Äidistäkään ei kuitenkaan ole varmuutta tai oikeastaan vain ristiriitaista tietoa. Elokuva käsittelee useita teemoja joita ei välttämättä uskoisi Disneyn animaatiossa näkevänsä, kuolema, lapsettomuus, vanhuus. Monia asioita tehdään oikein kun animaatio sisältää sympaattisempia hahmoja ja koskettavamman tarinan, kuin ne niin sanotut "oikeat" elokuvat. Nämä vaiketa teemat myös käsitellään mestarillisesti.[/spoiler]

Spoilerit loppuvat tähän. En paljastanut läheskään kaikkea, joten hyvillä mielin voin suositella kaikkien katsovan itse elokuvan. Lopuksi voisin kehua Up:in musiikkia ja ulkoista antia. Musiikki on aivan nerokasta. Se tukee kohtauksia täydellisesti, olivat ne surullisia tai iloisia. Animaatio on uskomatonta ja blu-rayn kuva lähes käsittämättömän hyvä. Disneyllä on käytössään noitia, ei se muuten voisi näyttää ja kuulostaa noin hyvältä.

Elokuvalle annan: *****/***** ja blu-rayn uskomaton ulkoinen anti on muuten vain kiva lisä tähän mielestäni melkein täydelliseen animaatioon. Siksi siis täydet pisteet. Ihana animaatio, kerrassaan ihana. Lisää tätä Disneyn taikaa.

Pitipä minunkin tuo Drive käydä tsekkaamassa. Pahemmin en ennen menoa ollut tuosta lukenut, sen vaan tiesin että kehuja saanut melkoisesti. Hyväksi elokuvaksihan tuo osottautuikin. Ryan Gosling ei ennen tätä ollut tuttu näyttelijä mutta nyt viimeistään pitää jätkän tekosia alkaa seuraamaan. Herran esiintymisessä oli vain jotain niin "kuulia" että huhhuh. Moni näyttelijä ei voi esittää tuollaista osaa mutta hän veti tämän ihan nappiin.

Kuten sanoin, en katsomaan mennessäni pahemmin ollut etsinyt leffasta tietoja (miksipäs sitä spoilata itseään jne) enkä tiennyt tämän olevan edes K18 pätkä. Sen tiesin että pakokuskista tämä kertoo mutta en todellakaan olettanut näin brutaalia menoa. Tämä siis tuli positiivisena yllärinä ja pari kohtausta pisti mukavasti hymyilyttämään [spoiler]Hissi kohtaus oli aivan paras![/spoiler]. Kyllä tämä tällä hetkellä menee vuoden parhaiden joukkoon, ellei jopa paras tähän mennessä. Viihdytti mukavasti iltaa ja varmana tulen joskus uudestaankin tämän katsomaan.

Tuli tsiigattua kaverin hehkuttama martyrs. Nuo trailerissa näkyvät kohtaukset on leffan alusta ja tuolle haulikon kanssa riehumisellekin nauraa. Sitten alkaakin homma menemään sellaiseksi ettei enää naurata ja ymmärrän miksi kaveri sanoi, että tämä on masentava ja ahdistava pätkä. Eräs sairaimmista leffoista jonka olen nähnyt ja kuitenkin tullut katsottua ichi the killerin kaltaisia pätkiä.

Lisätään vielä, että vaikka trailerin perusteella niin voisi luulla niin tämä ei todellakaan ole mikään splatteri jota katsotaan ja nauretaan.

Kävin lauantaina katsomassa Terrence Malickin uusimman, The Tree of Lifen ja tässä hieman sekavia mietteitä tuosta taideteoksesta: Ensinnäkin, kyseessä on selkeästi nimenomaan taideteos, niin hyvässä kuin pahassa. Tämä on syytä pitää mielessä jos tämän aikoo katsoa sillä asennoituminen ratkaisee aika paljon. Elokuva on upea lapsuudenkuvaus ja sellaisena osuukin maaliinsa, The Tree of Life sisältää kasapäin toinen toistaan upeampia otoksia joissa kaikki lapsuuden hämmennys, pelko ja yksinkertaiset ilot saadaan taltioitua henkeäsalpaavalla tavalla ja varmasti jokainen pystyy tunnistamaan itsensä monesta kohtauksesta. Kuvaus, siis cinematography (onko tuolle sanalle järkevää suomenkielistä vastinetta? "Elokuvaus" kuulostaa jotenkin typerältä), on muutenkin todella hienoa kautta linjan. Tarvittaessa arkista ja tarvittaessa yllättävänkin abstraktia, vai miltä kuulostaa että elokuvassa joka pohjimmiltaan on arkinen lapsuudenkuvaus nähdään niin tyhjyydessä tanssivia värikkäitä kaasuja kuin dinosauruksiakin ja mm. maailmankaikkeuden synty? Karu tosiasia on se, että elokuva on taide-elokuvaksi kovin turvallinen ja perinteinen ilmaisultaan, siis vähän liian perinteinen taide-elokuva, tiedättehän sellainen jossa kuvataan jotain näennäisesti täysin asiaan liittymätöntä ja ääniraidalla kuiskitaan miten jumala on kohtuuton ja kuka minä olen jne. Ihan kainalopiereskelyksi asti ei sentään mennä vaan rakenne pysyy jotenkuten kasassa mutta dialogi on unohdettavaa ja juonta ei käytännössä ole. Edellinen näkemäni "ison luokan" taide-elokuva, Enter The Void onnistui joka osa-alueella Tree of Lifea paremmin, luovemmin ja säväyttävämmin.

Olikin jännä huomata miten IMDB:ssä mielipiteet ovat jakautuneet kahtia tämän elokuvan kohdalla. Käyttäjäarvostelut näyttävät olevan lähinnä kymmentä tai yhtä tähteä! Impressive. Voisi sanoa Malickin onnistuneen työssään sillä tuohan on joka taiteilijan unelmavastaanotto, teosta rakastetaan tai vihataan. Haaleita puolivälin arvioita ei juurikaan löydy. Itse kyllä en kuulu kumpaankaan ääripäähän, Tree of Life ei ollut mielestäni mestariteos mutta ei missään nimessä huonokaan. Turhan paljon haahuilua, leikkauksessa olisi parantamisen varaa mutta toisaalta upeita kuvia riittää kyllä koko kaksituntisen ajaksi. Elokuvan pohjimmainen sanoma on hvyin kliseinen ja esitystapa ei ole lainkaan niin luovasti taiteellinen kun mitä annetaan ymmärtää. Suosittelen varauksella, itse antaisin viiden tähden asteikolla 3,5.

Lainaus

Lempigenrejäni lienevät draama, jännitys, kauhu, toiminta. .... Noiden lisäksi pidän erittäin paljon studio Ghiblin animeista.

Jos pidät sekä draamasta, että Ghiblin elokuvista, suosittelen, että tutustut Tulikärpästen hauta nimiseen elokuvaan. Se on yksi surullisimmista, mutta myös kauneimmista elokuvista jonka olen nähnyt. Leffa on selkeää Ghibli-laatua animoinnin ja käsikirjoituksen osalta, vaikkakin isä Miyazakin kevyt ote puuttuu.

Lainaus käyttäjältä Frageria

Jos pidät sekä draamasta, että Ghiblin elokuvista, suosittelen, että tutustut Tulikärpästen hauta nimiseen elokuvaan. Se on yksi surullisimmista, mutta myös kauneimmista elokuvista jonka olen nähnyt. Leffa on selkeää Ghibli-laatua animoinnin ja käsikirjoituksen osalta, vaikkakin isä Miyazakin kevyt ote puuttuu.

Se onkin yksi ainoista Ghibli leffoista, joita en ole nähnyt tai omista :/ nyt olis rahaa tilata se, kun en ole ikinä nähnyt sitä myynnissä muualla kuin nettikaupoissa. Pelkkää hyvää kuullut tuosta ja kyllä se vaikuttaakin todella upealle animelle.

Lainaus käyttäjältä partajeesus+

Tuli tsiigattua kaverin hehkuttama martyrs. Nuo trailerissa näkyvät kohtaukset on leffan alusta ja tuolle haulikon kanssa riehumisellekin nauraa. Sitten alkaakin homma menemään sellaiseksi ettei enää naurata ja ymmärrän miksi kaveri sanoi, että tämä on masentava ja ahdistava pätkä. Eräs sairaimmista leffoista jonka olen nähnyt ja kuitenkin tullut katsottua ichi the killerin kaltaisia pätkiä.

Lisätään vielä, että vaikka trailerin perusteella niin voisi luulla niin tämä ei todellakaan ole mikään splatteri jota katsotaan ja nauretaan.

Tovi sitten suosituksista tuon itsekin katselin ja kyllähän tuo kieltämättä mielenkiintoinen oli ensimmäisen puolikkaan soheltamisen jälkeen. Vaikkei nyt ihan samaan genreen menekään niin kyllä tuo tyylilajin muutos toimi Martyrsissa yhtä hyvin kuin esim. Dead Snow vastaava twisti. Martyrs ei kuitenkaan itselleni jättänyt mitään syvää ahdinkoa tahi kaihoa, vaikka pakko onkin myöntää että elokuvan poikkeuksellinen kerrontatapa ja vähintäänkin mielenkiintoinen lopetus olivat parempia kuin tusinassa jenkkikauhuja yhteensä.

Viime aikoina kinoklassikot ovat kiehtoneet ja olen pyrkinyt yleissivistymään elokuvilla kuten Tuulen viemää, Singin' in the Rain ja Viettelysten vaunu. Jotenkin tuo sen aikainen ylitsepursuava romantiikka ja elokuvien upea tunnelma vetävät nyt paljon paremmin mukaansa kuin monikaan nykyleffa. My Fair Lady ja Aamiainen Tiffanylla pitäisi varmaan seuraavaksi katsoa, mutta jos täällä pyörii ketään vanhemman aikakauden leffoihin perehtynyttä niin ehdotuksia klassikoista saa heitellä.

The Avengers - Official Trailer. Ainakin elokuvasta tulee pitämään marvel sarjakuva fanit. Leffasta on paha vielä sanoa mitään, paitsi näyttää vauhdikkaalta.

IMAGE(http://www.v2.fi/images/entertainment/news/12008/pic1.jpg)
Ja The Expendables 2 kuvaukset ovat meneillään ;) Epic!

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

The Expendables 2 kuvaukset ovat meneillään ;) Epic!

Olen varmaan vähemmistössä kun sanon että Syltty, Arska ja Bruus voivat puolestani suksia nevadan huitsiin sillä itse olen tyytyväinen jo pelkästään siihen faktaan että JCVD ja nykypäivän kovin "straight to DVD"-toimintasankari, Scott Adkins, tulevat tähdittämään myös tätä hienoa elokuvaa. Etenkin viimeksi mainittu britti tulee olemaan mielenkiintoni kohteena sillä ukon esitykset ja kierrepotkut ovat olleet viime vuosina kovastikin mieleeni. Ai niin joo, ja onhan meillä tietenkin vielä Dolph... kaunista.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

The Avengers - Official Trailer. Ainakin elokuvasta tulee pitämään marvel sarjakuva fanit. Leffasta on paha vielä sanoa mitään, paitsi näyttää vauhdikkaalta.

Suurena Marvelien leffojen ystävänä en kyllä malta ollenkaan odottaa..näillänäkymin tulossa täyttä tykitystä..Iron Manit, Thor ja Cpt. America olivat ihan marvelien parhaimmistoa (Hulk oli kanssa tosi jees). Ehdottomasti ensi vuoden odotetuin elokuva tiedossa. Vielä on odottamista jäljellä...

Kävin katsastamassa Horrible Bosses -pätkän jostain käsittämättömästä syystä. Pakko myöntää, että Jen Aniston osasi yllättää positiivisesti. Ehkä se johtui roolihahmosta (-kröhöm-), mutta en uskonut sietäväni häntä enää missään Frendien jälkeen. Muuta ei kyllä leffasta juuri irti saanutkaan. Pari hyvää läppää ja ihan nimekäs näyttelijäkaarti, siinä se. Ja Jason Sudeikis on rasittava.

Positiivisempi kokemus oli 300, joka tuli nähtyä vihdoin ihan Blu-Raylla ja kyllä yllättikin mukavasti. Elokuva on visuaalisesti kerrassaan upeaa kamaa ja sen aihealue jaksaa aina innostaa. Näyttely on juuri sopivan ylidramaattista ja väkivalta hilpeän överiksi vedettyä. Joo, onhan leffa tavallaan täysin naurettava, tyhmä ja älytön, mutta osasin kyllä nauttia sen menosta täysin rinnoin. Ehkä tämä iski siihen samaan äijäilysuoneen kuin Manowar ja vaikka Space Marine -peli. 300:n hahmoissa oli kyllä huomattavasti enemmän persoonaa ja muistettavuutta kuin suuressa osassa Hollywoodin nykyleffoista. Pidin siis kovasti.

Avengers näytti muuten trailerin perusteella todella kovalta kamalta. En ole ensimmäistä Iron Mania lukuunottamatta noita Marvelin uudempia (post Spider-Man) leffoja hirveästi jaksanut (Captain America nyt oli vielä ihan jees), mutta kyllä teki hyvää nähdä joukko tuttuja sankareita samassa kuvassa heittämässä läppää keskenään. Ja Scarlett Johanssonin mukanaolo nyt ei voi olla kuin plussaa. En tosin vieläkään tajua Thorin pointtia Marvel-universumissa...

Lainaus käyttäjältä Karmacoma+

Viime aikoina kinoklassikot ovat kiehtoneet ja olen pyrkinyt yleissivistymään elokuvilla kuten Tuulen viemää, Singin' in the Rain ja Viettelysten vaunu. Jotenkin tuo sen aikainen ylitsepursuava romantiikka ja elokuvien upea tunnelma vetävät nyt paljon paremmin mukaansa kuin monikaan nykyleffa. My Fair Lady ja Aamiainen Tiffanylla pitäisi varmaan seuraavaksi katsoa, mutta jos täällä pyörii ketään vanhemman aikakauden leffoihin perehtynyttä niin ehdotuksia klassikoista saa heitellä.

Ensimmäisenä mieleen pomppasi Casablanca ja Citizen Kane, molemmat wanhaa Hollywoodia ja vielä tänäkin päivänä todella kovia leffoja. Jos on noiden kohdalla aukko sivistyksessä niin heti paikkaamaan!

Lainaus käyttäjältä illosipuli+

En tosin vieläkään tajua Thorin pointtia Marvel-universumissa...

Onko siinä jotain tajuamista? Toisesta maailmasta, supervoimat, ollut aikaisemmin pallolla jolloin palvottiin jumalana...mielestäni aika perussettiä. Ja aika köykästä kamaa jos ajatellaan Marvel universumia laajemmalti.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa+

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+The Expendables 2 kuvaukset ovat meneillään ;) Epic!
Olen varmaan vähemmistössä kun sanon että Syltty, Arska ja Bruus voivat puolestani suksia nevadan huitsiin sillä itse olen tyytyväinen jo pelkästään siihen faktaan että JCVD ja nykypäivän kovin "straight to DVD"-toimintasankari, Scott Adkins, tulevat tähdittämään myös tätä hienoa elokuvaa. Etenkin viimeksi mainittu britti tulee olemaan mielenkiintoni kohteena sillä ukon esitykset ja kierrepotkut ovat olleet viime vuosina kovastikin mieleeni. Ai niin joo, ja onhan meillä tietenkin vielä Dolph... kaunista.

Miten voit unohtaa sen tärkeimmän............. Chuck Norrisin?

Lainaus käyttäjältä Apinaboy+

Lainaus käyttäjältä Norsukampa+Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+The Expendables 2 kuvaukset ovat meneillään ;) Epic!Olen varmaan vähemmistössä kun sanon että Syltty, Arska ja Bruus voivat puolestani suksia nevadan huitsiin sillä itse olen tyytyväinen jo pelkästään siihen faktaan että JCVD ja nykypäivän kovin "straight to DVD"-toimintasankari, Scott Adkins, tulevat tähdittämään myös tätä hienoa elokuvaa. Etenkin viimeksi mainittu britti tulee olemaan mielenkiintoni kohteena sillä ukon esitykset ja kierrepotkut ovat olleet viime vuosina kovastikin mieleeni. Ai niin joo, ja onhan meillä tietenkin vielä Dolph... kaunista.Miten voit unohtaa sen tärkeimmän eli............. Chuck Norrisin?

"Khuk" on oikeasti vain väsynyt nettimeemi (ja Conan-sketsi) jonka toimintatähtistatuskin on aina ollut vähintään kyseenalainen. Delta Forcet ovat kovia leffoja kyllä mutta eipä sieltä löydy mitään niin legendaarista kuin esimerkiksi Dolphin, Seagalin tai Van Dammen repertuaarista. Arnoldia ja Stallonea en laske tähän poppooseen mukaan sillä muutamat heidän leffoistaan ovat ihan oikeasti arvostettuja pätkiä.

EDIT: Melkoisen hyvin näyttää toimivan tuo quoten sisällä oleva quote...

kannan oman korteni kekoon:

Kävin tuossa eilen Anttilassa ja helve*in hyvä tarjous näkyi. Osta elokuvia 30€ edestä, ja saat 10€ lahjakortin Meninpä kumminkin ostamaan 10€ hyviä, kuin 30€ roskaa. Eli tälläistä lähti mukaan.

Max Payne harder cut
Hitman Unrated
North Face – pohjoisrinne
Noista olen katsonut jo Hitmanin ja pohjoisrinteen ja vallan mainioita elokuvia kummatkin (tosin Hitman ei kovinkaan paljoa iskenyt, mutta oli 3.99 arvoinen).

!SPOILER SEURAAVAT KAPPALEET!
Hitman
Hitmanissä Agentti numero 47 on saanut asiakkaaksi Venäjän presidentin, joka haluaa, että 47 tappaa hänet julkisella paikalla. Tällöin numero 47 tehtävänä olisi tappaa presidentti, mutta presidentillä on kaksois-olento. Noh, 47 tappaa hänet kyllä, mutta samalla, hän ei aavista, että se oli kaksoisolento, jonka hän tappoi. Interpol on myös 47 perässä ja varsinkin 1 komissaari (en muista nimeä). Tässä vaiheessa saalistajasta tulee saalis. 47 tapaa myös ainoan silmin näkijän, presidentin ”huoran” kuten elokuvassa häntä kutsuttiin. Venäjän salainen poliisi on ”huoran” ja 47 perässä. 47 tehtävänä olisi tappaa silminnäkijä. Jostain syystä 47 alkaa suojella tätä ja salainen poliisi ja Interpol on kannoillaan. lopulta 47 onnistuu tappamaan aidon presidentin ja jahtaus päättyy salaisenpoliisin osalta. Lopulta 47 käy vielä tämän komissaarin talossa ja käskee häntä lopettaa etsinnät ja elokuva loppuu.

Pohjoisrinne
Vuosi 1936. Kaksi saksalaista vuoristojääkäriä haluavat kiivetä Eiger vuoren pohjoisrinnettä pitkin huipulle, jota kukaan muu ei ole tehnyt koskaan aikaisemmin. Saksan oma Hitler on luvannut Olympia mitalit niille, jotka kiipeävät sinne. noh, nämä kaksi kilpailijaa ryhtyvät nyt sitten tositoimiin. He matkustavat Sveitsiin, josta heidän on määrä aloittaa. Ensimmäiset 2pv menee matkalla suht sutjakkaasti, kunnes lumimyrsky iskee heihin. Matkan teko hidastuu ja sekään ei auta, että toinen heistä murtaa luunsa ja menehtyy. Lopulta he luopuvat toivosta ja alkavat laskeutua. Mutta toinenkin menehtyy samalla. Näin siis elokuva loppuu tekstiin, jossa lukee, että vuonna 1938 Eiger vuoren pohjoisseinämä valloitettiin ja Hitler piti sitä urheilullisena syynä Itävallan ja Saksan yhdistämiselle.

!SPOILER PÄÄTTYY!

Jos olet kiinostunut, niin ehdottomasti kannattaa katsoa, ainakin pohjoisrinne.

Kalle Kinnunen kertoo Tintti-elokuvasta. Juuri sopivasti ensi-ilta lähellä syntymäpäivääni.

Tuli tänään käytyä katsomassa Real Steel Lontoon Imax teatterissa. Elokuva itsessään oli kyllä ihan mukiinmenevä. Tosin melko ennalta-arvattava juoni, mutta se ei menoa haitannut kun robotit oli mallinnettu loistokkaasti ja musiikki oli elokuvassa erittäin hyvää. Aluksi tuli naureskeltua mainoksille ennen elokuvaa jotka olivat normaalin valkokankaan resoluutiossa, jolloin kuva oli kuin televisio keskellä suurta kangasta. Jos vain kenelläkään on koskaan mahdollisuutta käydä imax teatterissa, en voi kun suositella. Itse tuli käytyä kaksi kertaa kahden päivän aikana.

Leijonakuningas tuli katseltua blu-raylta ja hitusen ajatuksia ajattelin heittää tänne.

Joku kommentoi Zelda-ketjussa, että OoT:sta on vaikea sanoa mitään, koska se on jo kehuttu kaikilla mahdollisilla tavoilla (täysin aiheellisesti), ja mielestäni se pätee myös Jellonakuninkaaseen. Tarinaa ja teemoja en tässä ala hehkuttaa, koska se on täysin itsestäänselvää, kuinka mahtavia ne ovat, mutta jotkin asiat voisin silti nostaa tapetille. Ensinnäkin, animaatio on täysin uskomatonta. Leijonien liikkeet esimerkiksi herättävät vieläkin ihmetystä. Todella lähellä oikeita kissaeläimiä. Hahmot ovat myös säilyttäneet eeppisyytensä, hellyyttävyytensä ja huumoriarvonsa. Esille nostan toki Mufasan ja hänen hienot opetuksensa, pikku-Simban joka on aivan liian ihana, kirjaimellisesti liian ihana, ja Scarin koko mahtavuudessaan ja kieroudessaan. Emmekä saa unohtaa Timonia ja Pumbaa.

Ääninäyttelijät tekevät myös vaikutuksen. James-Earl Jones vetää Mufasan basson tooooooooodella hyvin, samoin Jeremy Irons antaa Scarille aivan oman ulottuvuutensa. Myös Simban ja Nalan lapsinäyttelijät ovat todella loistavasti tehtäviensä tasalla, eivät käy missään välissä rasittaviksi. Myös Timonin ja Pumban ääninäyttelijät pelaavat näppärästi yhteen.

Sitten on vielä elokuvan musiikit. No, mitä voin sanoa. Elton John ja Hans Zimmer tekevät uskomatonta työtä. Elokuvassa on todella monia kappaleita, joissa laulaa mielellään mukana. Olivat nämä sitten surullisia, iloisia tai romanttisia. Upea, kerrassaan upeaa.

Entäs sitten itse blu-ray. Elokuva näyttää upealta. Värit ovat kirkkaat ja eloisat, ja vanha piirrostyyli säilyttää hyvin tyylinsä. Leijonakuningas ei ole ikinä näyttänyt näin hyvältä. Myös äänipuoli on kunnossa. Levyn ekstrat ovat myös hyvää viihdettä. Mokaotokset, poistetut kohtaukset ja tekijöiden mietteet elokuvan historiasta ja musiikaliversiosta ovat kaikki mainioita.

Itse elokuvalle antaisin ilman epäröintiä täydet pisteet eli 5/5. Jos et omista, ja vaikka omistaisitkin DVD-version, niin suosittelen lämpimästi tämän blu-ray-version hankkimista. Kuva ja ääni ovat lähes täydellisiä, ja itse elokuva on mestariteos. Pikku jellonat ovat niiiiiiiiiiin sööttejä.

Tässä vielä linkkejä elokuvan biiseihin, pääsettepähän fiilistelemään. Ja saa laulaa mukana!

Can you feel the love tonight

I just can't wait to be king

Be Prepared

Spoilers:

Lainaus

En oikein tiedä mistä aloittaa. Ensimmäisenä mielessä on vieläkin elokuvan ensimmäinen puolituntinen. Elokuvan päähenkilönä toimii Carl. Lapsena hän rakastuu tulevaan vaimoonsa ja molemmille on yhteistä seikkailjaluonne. Naimisiin mennään ja seuraavaksi olisi tavoitteena saada lapsia. Tämä ei kuitenkaan onnistu, ja tämä tilanne kuvataan hyvin tahdikkaasti mutta silti koskettavasti. Pariskunta pysyy vahvana ja lohduttautuu suunnitelmallaan matkata Etelä-Amerikkaan, mutta Carl saa ostettua liput vasta vaimonsa sairastuessa ja kuollessa. Nämä tapahtumat esitetään elokuvassa niin hienovaraisesti ja koskettavasti, että ei oikein uskoisi kyseessä olevan animaatio.

Sama täällä, erityisesti se kohta, missä Carl on ainoana niissä hautajaisissa, ja siellä on ilmapalloja. Todella surullinen kohtaus. Spoilers end

Tulipa tässä viikonlopun ratoksi käytyä katsastamassa Almodovarin uusin pätkä Iho jossa elän. Täytyy vaan sanoa, että on siinä miehellä mielikuvitusta! Harvinaisen herkullinen kostotarina, jossa kaikki henkilöhahmot ovat sekä samaistuttavia, että inhottavia. Ja tuo koston teema kietoo kaikki niin sievään solmuun, että hämmentyyhän siinä vähäisempi ihmisolento. Itselleni juuri tällaiset hämmentävät tapaukset ilman selkeää sankaria ovat ne mieleenpainuvimmat ja usein myös mieluisimmat. Mutta täytyy vain sanoa, että ihmetytti kovasti minkä arvostelun perusteella katsomoon oli eksynyt myös noin 12 vuotias poika isänsä kanssa - kyseessa on kyllä loistava elokuva, mutta kuten Almodovarin elokuvat usein, se ei ole ihan niitä helpoimpia käsitellä noin esimurrosikäisen tasolla (avainsanoina vulvoplastia, raiskaus ja sen rajat sekä ajoittain pehmopornoa lähentelevä kuvamateriaali, joka varmasti olisi nannaa ilman sitä isukkia istumassa vieressä).

The Hobbit behind the Scenes 4. Näyttää ihan hyvältä :) Pääaiheena: 3D.

Vuoden kovin elokuvatapaus Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus tuli nähtyä 3d:nä tänään. Olihan se juuri niin hyvä kuin osasin odottaa: vuoden parhaimpia elokuvia. Vaikka jotkut arvostelijat ovat kritisoineet elokuvan olevan liian vauhdikas Tintiksi, itse olen Tinttien fanina täysin eri mieltä. MIelestäni elokuva tavoitti Tinttien hengen täysin ja yhdisteli mielikuvituksellista toimintaa sulavasti vakavampaan pohdiskeluun. Haddockin alkoholiongelmatkin olivat positiivisen läsnä. Käsikirjoittajat olivat saaneet sulatettua elokuvaan elementtejä monista albumeista sortumatta kuitenkaan täyttelyyn. Leffa oli huikea elämys ja iski itseeni kovempaa kuin mikään muu elokuva pitkään aikaan. Suosittelen elokuvaa kaikille.

Käväsin eilen katsomassa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus, yhen pelaajaboardilaisen kanssa.
Elokuva yllätti mukavasti! Andy Serkis veti älyttömän hyvän roolin kapteeni Haddockina.
Pitkästä aikaan oli kiva nähdä tämmöinen "perinteinen" seikkailuelokuva.
Toivottavasti saadaan jatkoa, koska kertakaikkisesti mahtava elokuva.

Suosittelen katsomaan, vaikka ei tietäisi paljoakaan sarjakuvasta.

4/5 tähteä.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Käväsin eilen katsomassa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus, yhen pelaajaboardilaisen kanssa.

And that someone is me. :)

Tosiaan omasta mielestänikin todella viihdyttävä leffa. Sarjakuvia en ole lukenut mutta aina silloin tällöin telkkarista tulleita jaksoja on tullut katsottua ihan mielenkiinnolla. Nopeasti kaksi tuntia meni kyllä tämän leffan parissa. Voi todellakin suositella lämpimästi.

Snow White And The Huntsman trailer. Vähän erinlainen Lumikki satu.

Pixarin: Brave trailer. Upean näköinen. Vuoden 2012 paras animaatio?

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Pixarin: Brave trailer. Upean näköinen. Vuoden 2012 paras animaatio?

Pixarin animaatio on aika useasti julkaisuvuotensa paras animaatio. Mutta vaikka tämä onkin useasti näin, Brave näyttää kyllä helvetin hienolta. Ensimmäisen trailerin kun katsoin niin meno näytti ihan hyvältä mutta itse sankaritar näytti joten yksiulotteiselta ja persoonattomalta. En tiedä miksi mutta nyt sankari näyttää jostain syystä paljon paremmalta tai..."tuntuu" joltain. Tiedä sitten onko vaan omasta päästä kiinni vai onko Pixar hionut hahmoa tai sen animointia.

Mutta tätä odotellaan kyllä joka tapauksessa.

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Pixarin: Brave trailer. Upean näköinen. Vuoden 2012 paras animaatio?

Melko varmasti ensi vuoden parhaita elokuvia, ei voi tässä vaiheessa veikata muuta. Aihepiirinä tuo skottien(?) mytologia on jälleen yksi neronleimaus Disneyn suunnasta ja tuo päähahmokin vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Liekö ensimmäinen naispäähahmo, kuka ei ole prinsessa. Animaatio tulee trailerin perusteella olemaan uskomatonta, kuten aina Pixarilla.

Ja kun tekijätiimi on aikaisemmin taikonut eloon sellaisia hittejä kuten: Nemoa Etsimässä, Wall-E ja viimeisimpänä lähes täydellisen UP:n, niin ei sitä kovin mönkään voida mennä.

Empire-lehdestä otettuja kuvia: The Dark Knight Rises. Hyrrr..."kylmät väreet" ja talveksi on luvattu ensimmäistä traileria.

Lainaus käyttäjältä MJL+

Tuli juuri tilattua tällainen dokkari: Blood, Sweat + Vinyl: DIY in the 21st Century...tarkempia mietteitä luvassa kunhan saan tuon käsiini parin viikon päästä.

Nyt on tullut kyseinen pätkä katsottua kolmesti bonuksien kera.

Homman nimi on nykypäivän raskaan/kokeellisen indie-musiikin tarina Hydra Head, Neurot ja Constellation levy-yhtiöiden ja niiden artistien tarinoiden kautta kerrottuna. Yksikään levy-yhtiö ei ole omien piiriensä ulkopuolella millään tavalla tunnettu, mutta kaikki ovat silti erittäin merkittäviä ja arvostettuja. Dokkarin tarkoituksena on kartoittaa syitä, miksi muusikot tekevät tällaista musiikkia lähestulkoon nälkäpalkalla (hyvä esimerkki on dokkarissa esitellyn äärimmäisen arvostetun Oxbow'n laulaja Eugene S. Robinson joka on käsittääkseni tällä hetkellä koditon ja vararikossa). Asiasta esittää omia tulkintojaan hyvin laaja ja mielenkiintoinen joukko ihmisiä levykauppojen pyörittäjistä ja taiteilijoista kymmeniin eri yhtyeisiin. Pientä miinusta kuitenkin Seldon Huntin ulkona tehdystä haastattelusta, josta ei aina meinaa saada mitään tolkkua viereisen moottoritien hurinan takia.

Haastattelujen ohella suurimmassa roolissa on ohjaaja Kenneth Thomasin ja muutaman hänen kaverinsa kuvaamat eksklusiiviset livevideot bändeistä. Tämä oli minulle yksi suurimmista syistä hankkia elokuva, sillä kaikista dokkarissa edes ohimennen mainituista yhtyeistä tasan 2 oli minulle entuudestaan tuntemattomia (hangedup ja MGR). Livepätkät on pirun tyylikkäästi kolmella kameralla kuvattuja, melko huonolaatuisia ja useimmiten mustavalkoisia. Heikko kuvanlaatu ei ole todellakaan ongelma, päinvastoin, se sopii musiikkiin täydellisesti. Ainoa hieman ärsyttävä juttu on monissa videoissa melkein keskellä ruutua oleva pieni valkoinen täplä. Se myös harmittaa, että elokuvan bonukset, eli kaksi tuntia leikkaamattomia livevideoita, on lähestulkoon poikkeuksetta vain itse dokkarissa käytettyjen pätkien täysmittaisia versioita. Olisin paljon mielummin nähnyt jotain aivan uutta, kuin 5-10 minuttia enemmän pätkää, josta olen jo nähnyt osia sieltä täältä. Harmillisesti dokkarin nettisivuille postatut Cuttin Room Floor videot ovat paljon mielenkiintoisempaa kamaa, kuin mikään virallisella bonuslevyllä. Bonuksiin olisi voinut mielestäni myös laittaa lisää haastatteluja, sillä ne ovat dokkarin parasta antia ja laatu materiaalia jäi varmasti yli lukemattomia tunteja.

Suurimmat palat elokuvasta nappaa, ansaitusti, Constellationin Godspeed You! black Emperor, Hydra Headia pyörittävä Isis ja Neurotia pyörittävä Neurosis. Kaikkien kolmen historiat ja motiivit kolutaan perinpohjin. Vähemmän aikaa saavista yhtyeistä etenkin Cave Inin osuus on hyvin mielenkiintoinen ja yhtyeen tarina sopii dokkariin ehkäpä parhaiten kaikista yhtyeistä. Bändihän aloitti uransa Hydra headin riveissä soittaen hämmentää matikkametallia, siirtyi hapokkaan progelevyn "Jupiter" jälkeen isolle levy-yhtiölle, alkoi soittaa radio pop/rockia, "epäonnistui" ja palasi Hydra Headiin. Joidenkin yhtyeiden osuudet on kuitenkin jossain määrin pettymyksiä. Esimerkiksi Jesun, Oxbow'n ja Grailsin osiot on aivan liian lyhyitä parin minuutin pätkiä. Kaikki kolme ovat kuitenkin paljon merkittävimpiä yhtyeitä, kuin vaikkapa Do Make Say Think tai A Storm of Light, joiden osiot on julmetun pitkiä. Made Out of Babies oli aika hassu bändivalinta, ja bändin osio tuntui lähinnä joltain ohimennen tehdyltä maininnalta, joka unohdettiin leikata pois.

Kaikenkaikkiaan Blood, Sweat + Vinyl: DIY in the 21st Century on aivan helvetin kova musadokkari, ja etenkin äärimmäisen pienellä budjetilla ja tiimillä (ohjaaja Kenneth Thomas ideoi, rahoitti ja leikkasi sen yksinään...true DIY) tehdyksi yllättävän eheä ja taidokkaasti kasattu kokonaisuus. Dokkarista suorastaan huokuu rakkaus kyseisiä bändejä sekä aihetta kohtaan, ja kaikki pienet aloittelijan virheet on helppo antaa anteeksi. Harmi vain ettei pätkää ole (vielä) mahdollista saada kuin jenkeistä tilaamalla, eikä tuossa ole tekstityksiä. Kyllä mä tämän uskaltaisin laittaa American Hardcoren ja Black Metal Satanican rinnalle parhaimpien musadokkareitten joukkoon.

Se olisi sitten äijääkin äijempi viikonloppu tiedossa, vai mitäpä sanotte seuraavanlaisesta setistä, jonka poimin Anttilan leffahyllyltä? Heti ensimmäiseksi katseeni vangitsi niinkin upea tekele kuin ensimmäinen Terminator, joka nyt oli pakko saada kokoelmiin, koska Arnold on vastustamaton. Aina. Paitsi niissä komedioissa. Ja siinä yhdessä viileän kylmässä leffassa, jonka haluaisin jo unohtaa. Arska-linjalla jatkaakseni nappasin mukaani myös legendaarisen Commandon, joka loputtomien one-linerien tulvoittamana on jotain... korvaamatonta. Tietäjät tietää.

Ainoa ostamastani satsista, jota en ole vielä nähnyt, on neljäs Rambo. Sanotaan nyt näin, että odotan verta, irtoraajoja ja tahatonta komiikkaa. Veikkaan, etten pety.

Vielä jäävuoren huippuna löysin niinkin kermaisen teoksen kuin sen yhden ja ainoan Super Mario Bros. -elokuvan! Olen nähnyt tämän teoksen viimeksi joskus 90-luvun puolella, joten mikäpä olisikaan parempi tapa tuhota lapsuuden muistot täysin kuin katsoa tämä upean hienoihin kansiin pakattu mestariteos lisäekstroineen, voi pojat!

Kostea viikonloppu tiedossa, kenties.

Olive is the first full length feature film shot completely on a N8
Aika hyvää jälkeä. Onhan siinä tuon adapterin kanssa laitettu laadukkaampaa linssiä luuriin kiinni, mutta monessa kohdassa on kuvaus hoidettu pelkällä N8:lla ilman mitään extra linssejä. Eikä ole ihan mikään pikku projektikaan kyseessä sillä tarkoitus olisi saada tuo 2000 teatteriin jenkeissä.

Kannattaa katsoa se video mikä tuolla on. Sisältää pikkasen making of pätkää ja viisi ekaa minuuttia leffasta.

Seikkailuni Tarantinon maailmassa jatkuivat Kill Bill vol. 1:n parissa ja aika sanattomaksi se veti. Onhan tuo todella "yksinkertainen" tarina, mutta kaikki on tehty niin huolella, että stoorista muodostuu hyvin suuri osa leffaa. Yleensä mättöleffojen tarinat ovat enemmänkin kehyksiä kaikelle tappamiselle, mutta Tarantino on jälleen tehnyt asiat omalla tavallaan. Sanoisin jopa, että yksi elokuvahistorian tyylikkäimmistä taistelukohtauksista on täysi sivuseikka tarinan eeppisyyden rinnalla. Kaikista hahmoista kerrotaan juuri tarpeeksi, eikä tarinan kuljetus tuntunut kiirehdityltä tai liian hitaalta. Saa nähdä, miten käy keskusteluihin enemmän painottuneen jälkimmäisen puoliskon kanssa.

Suosittelen lämpimästi kaikille niille, jotka eivät ole tätä mestariteosta nähneet. Kyseisen pätkän maine on harmittavasti tahraantunut väkivallan kauhistelussa, mutta mielestäni lähes kaikki verellä mässäily on tehty todella "tyylikkäästi". Lähimainkaan kaikkea hurmetta ei edes näytetä, mikä tekee ns. tärkeistä hetkistä sitäkin tehokkaampia.

IMAGE(http://www.v2.fi/images/entertainment/news/12391/pic1.jpg)
"Amerikan isoimmat IMAX-teatterit pyörittävät elokuvasta parhaillaan 6 minuutin maistiaista, jossa esitellään tarinan konna Bane. Pätkää esitettiin ennakkoon myös toimittajille, jotka ovat olleet erittäin myönteisiä ja ennustaneet teoksen pärjäävän edeltäjälleen." - V2.

Uuh! Tuleekohan Suomeen mitään maistiaisia?

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

"Amerikan isoimmat IMAX-teatterit pyörittävät elokuvasta parhaillaan 6 minuutin maistiaista, jossa esitellään tarinan konna Bane. Pätkää esitettiin ennakkoon myös toimittajille, jotka ovat olleet erittäin myönteisiä ja ennustaneet teoksen pärjäävän edeltäjälleen." - V2.

Uuh! Tuleekohan Suomeen mitään maistiaisia?

Ui jumalauta ei malta odottaa! Varmasti itselle ensivuoden merkittävimpiä elokuvia. Toivottavasti ei pettäisi odotuksia ( no eihän se voi ku se kerran on Batman-leffa! )

Aluksi vähän epäilytti onnistuuko Tom Hardy olemaan Bane mutta eilettäin katsottuani Warriorin en enään tippaakaan epäile jätkää. Leffassa Hardy on oikea eläin ja alkaahan tuota massaakin olemaan jo melkoisesti kropassa. Toivottavasti antaa Batmanille kunnolla selkään (murtamalla sen hoh).

Tuo Ton-Tonin laittama juliste on kyllät todella päheä, kelpaisi.

Tuleeko tuo uusin leffa siis koska teattereihin? Kesällä 2012, mutta olisiko mitenkään mahdollista että se tulisi ennen heinäkuuta? Muuten ei ole mitään väliä, mutta astun armeijan harmaisiin heinäkuun alussa ja tuo elokuva on nähtävä ensi-illassa. Olen nimittäin odottanut sitä kuin kuuta nousevaa.

Juliste on kyllä siisti vaikka pelottaakin hiukan että leffa tulee olemaan pettymys. Edellinen osa oli niin hyvä, että siitä on vaikea pistää paremmaksi, mutta jos leffa on tarpeeksi synkeä niin kyllähän tästä tulee 2012 elokuvatapauksia. Vanhentunut Batman, piru vie, se toimii. Mutta Anne Hathaway kissanaisena.. Hyi. Halveksun syvällä sisimmässäni häntä näyttelijänä ja varsinkin Kissanaisena vaikka tekikin hyvän roolin Brokeback Mountainissa.

Men in Black III Traileri.
Vau! Vaikuttaa paremmalta, kuin 2.

E: Takaisin lepakkomieheen:
Muksu muistaakseni luin jostain, että heinäkuun lopulle olisi suuniteltu ensi-ilta.

Ai että tekisi mieli jo nähä tuo uusi Pätmäni. Edellinen oli helkutin hyvä. Kyllä toi uus MIB näyttää ihan mielenkiintoiselta, tosin en aiemmista ole kauheesti tykänny. Onko muuten kukaan käynyt katsomassa sitä Real Steel -leffaa? Vaikuttaa ihan hyvältä, mutta en viittis kauheesti mennää törsää turhasta, kun oon vähä peeaa just ny.

Tulipa sitten katsastettua tuo 6 minuutin prologi uudesta Batmanista, ja kyllä se Bane on vaan raudanluja valinta pääpahikseksi. Kyllä oli sellaista rautaa, että oksat pois. Stuntit olivat huikeita ja Bane vaikutti todella fanaattiselta ja uhkaavalta. Ainoa nillityksen aihe on Banen ääni, sillä siitä ei oikein tahtonut saada selvää se voi toki johtua videon paskasta laadusta, mutta brittiläinen aksentti sopi täydellisesti ja antoi hiukan Bondmaisen kuvan. Ja vaikuttaisi siltä, että tällä kertaa Batman taistelee päivänvalossa ihmisten seassa, en oikein tiedä miten suhtautuisin siihen. En jaksa odottaa ensi viikkoon kun saamme ensimmäisen oikean trailerin. Nolan on varmaan ainoa Popcorn ohjaaja jonka tuotoksista jaksaa innostua.

MY DICK IS STILL BIG (Kyseinen prologi)

Bane Gif.
[spoiler]IMAGE(http://i.minus.com/iTGsv70tSQO83.gif)[/spoiler]

Tässä sama pätkä niille jotka eivät youtubesta saa katottua :) (pitää olla täys ikänen käyttäjä...)

Youtubesta on turha yrittää enää katsoa, sieltä se on saatu napsaistua poies. Toinen linkki toimii vielä, mutta kuvanlaatu on melkoisen kamala.

Siltikin, ektoplasmaa juoksee huoneen seinille. Hardy vetää paremmin kuin osasin toivoa ja tuo brittiaksentti toimii tosiaan uskomattoman hyvin. Hype nousi jälleen tämän leffan osalta pilviin.

Lainaus käyttäjältä Pilipali

En jaksa odottaa ensi viikkoon kun saamme ensimmäisen oikean trailerin.

Kiitos tästä tiedosta, nyt on jotain mitä odottaa. Joulun lisäksi :D. Eihän traikun julkkaripäivää ole annettu?

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä PilipaliEn jaksa odottaa ensi viikkoon kun saamme ensimmäisen oikean trailerin.

Kiitos tästä tiedosta, nyt on jotain mitä odottaa. Joulun lisäksi :D. Eihän traikun julkkaripäivää ole annettu?

Perjantaina sitä esitetään uuden Sherlock Holmes leffan näytöksissä (US only varmaankin) ja joskus ensi viikolla saamme virallisen HD traikun verkkoon, tarkoista ajoista ei minulla ole mitään hajua.