Fantasy Life / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Fantasy Life

Fantasy Life on Level-5:n kehittelemä roolipeli 3DS:lle. Japanissa kyseinen peli julkaistiin jo vuonna 2012, ja Euroopassa julkaisu tapahtui 26. syyskuuta 2014. NA julkaisu on 24. lokakuuta.

Fantasy Lifessa pelaaja valitsee itselleen mieluisan elämän, Lifen. Nämä Lifet vastaavat samaa kuin hahmoluokat yleensäkin roolipeleissä, tosin valinta ei ole pysyvä ja pelaaja saa vapaasti vaihdella Lifesta toiseen. Lifejä on yhteensä 12, jotka voi jakaa gathering, crafting ja fighting luokkiin. Esimerkiksi Minerinä hahmo pystyy keräämään metalleja, jotka Blacksmithinä voi takoa miekoiksi ja armoriksi ja sitten Paladinina hyödyntää näitä tappeluissa. Jokainen luokka kuitenkin taitaa perustappelemisen taidon, joten koko pelin voi vetää läpi vaikka pelkästään kokkina pelaten.
Questit jakautuvat Lifeen liittyviin tehtäviin, Flutterin requesteihin jotka vievät tarinaa eteenpäin, sekä NPC:iden antamiin tehtäviin. Life-tehtäviä suorittamalla hahmo pystyy nostattamaan rankiaan, joka avaa uusia taitoja. NPC-tehtävistä osa on suoritettavissa vain tietyllä Lifellä.

Pelin tarina sijoittuu Reveria-nimiseen maailmaan, jota uhkaa tuho kun taivaalta alkaa putoilla Doom Stoneiksi nimettyjä kappaleita. Alkumetreillä pelihahmo tutustuu Flutter-nimiseen puhuvaan perhoseen, joka lyöttäytyy mukaan ja jolla tuntuu olevan aavistus miten tuho vältetään.
Tarinan edetessä pelaaja voi lisätä tiettyjä NPC:itä partyynsa, joita voi olla enimmillään kaksi kerrallaan. Peliä voi pelata myös verkossa kahden muun pelaajan kanssa.

Fantasy Lifeen voi hankkia 7.99 €:n hintaisen DLC:n, joka sisältää kokonaan uuden alueen Origin Islandin, sekä lisää vaihtoehtoja hahmokustomointiin ja lemmikkeihin sekä lisää esineitä. Itse Origin Islandille pääsee kuitenkin vasta kun on pelannut tarinan läpi ja saavuttanut 50 tason.

Ja hieman omia mietteitä. Tätä on tullut nyt pelattua päälle 50 tuntia ja olen tarinan viimeisten osioiden kimpussa. Tarinan saa kyllä pelattua läpi hujauksessakin, mutta itse olen keskittynyt kaikenlaisiin sivutehtäviin ja eri Lifejen kehittämiseen (Master rank jo kolmessa). Reveria tuntuu varsin laajalta maailmalta ja näyttää myös upealta. Musiikkikin on mainiota ja hyvin tunnelmiin sopivaa.
Itse aloitin Minerinä, sillä näin loogisena edetä gatheringistä craftingiin ja lopulta vasta taistelijaksi. Hyvin on toiminut, ja tällä tavoin säästää rahaa kun voi itse hankkia ja tehdä kaiken.

Tarina ei ole erityisen ihmeellinen, ja harmillisesti tarinaosuuksien aikana peli opastaa todella kädestä pitäen minne mennä ja mitä tehdä. Parhaita hetkiä onkin maailman vapaa tutkiminen ja tehtävien suorittaminen. Olen lukenut että joitain nakertaa erityisesti NPC:t, jotka tykkäävät harrastaa kaikenlaisia sanaleikkejä, ja Flutterin sanotaan olevan rasittava kuin Zeldan Navi. Minä taas rakastan suurinta osaa näistä hahmoista, niiden persoonallisuus tekee niistä helposti muistettavia ja varmasti sieltä jonkun hahmon löytää josta pitää.
Online-peluuta en ole päässyt kokeilemaan kun niin harvoin wifin äärellä olen. Tänään kävin tosin nappaamassa tuon DLC:n ettei pelaaminen lopu kesken :D

IMAGE(http://38.media.tumblr.com/316e54520c34f5219a28073a656b1522/tumblr_ncz59yG7v91r605apo6_400.jpg)