Final Fantasy / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Final Fantasy

Tähän aiheeseen kyseistä pelisarjaa liittyvää keskustelua.

Final Fantasy on (nyk.) Square-enixin suurin ja arvostetuin pelisarja. Pelisarja on myös muutenkin maailman arvostetuimpia pelisarjoja. Pelisarja on lajityypiltään japanilainen roolipeli (J-rpg). Pääsarjan pelejä on tähän asti ilmestynyt 14 kappaletta (joista XI ja XIV ovat MMO-pelejä) , ja myös osa peleistä sisältää omia jatko-osia kuten esimerkiksi IV:llä (ten years after), VII (dirge of cerberus). Pelisarjalla on myös muita spin-offseja kuten vaikkapa Final Fantasy Tactics ja Dissidia, mistä on jatko-osia myös tullut. Tactics-sarja on enemmänkin taktista roolipelaamista, Dissidia-sarja taas on kolmiulotteinen tappelupeli.
Pelisarjan suosio räjähti vasta kunnolla seitsemännestä osasta (VII), mikä on edelleenkin kaikkien aikojen arvostetuimpia pelejä maailmassa. Sarja alkoi alunperin pelkästään Japanissa, vasta muutaman pelin jälkeen ne ilmestyivät muuallekkin.
Vaikka pelisarja on edelleenkin arvostettu, niin kuitenkin viime osat ovat saaneet melko ristiriitaisia mielipiteitä ja pelien tyyli muuttunut aika paljon.

Seuraava FF-peli on tulossa seuraavana vuonna ja se on jatkoa 2010 ilmestyneelle XIII:lle ja peli kantaakin nimeä Final Fantasy XIII-2. Myös X:stä julkaistaan pian päivitetty versio PS3:lle ja Vitalle.

Pelisarjasta on myös tullut tietääkseni 2 leffaa, toinen on jatkoa VII:lle (Final Fantasy VII: Advent Children) ja toinen leffa on ihan omanlaisensa, mikä ei liity pelisarjaan pahemmin.
--------
Pelisarja on minulle se kaikista rakkain ja paras, joten siksi halusinkin tehdä kyseisestä pelisarjasta aiheen. Mikään muu pelisarja ei ole tuottanut lähellekkään samanlaista viihdettä ja yhtä paljon pelitunteja kuin FF. Vaikka XII ja varsinkin XIII saivat ristiriitaisen vastaanoton, niin pidin itse kyseisistä peleistä ja XII on jopa allekirjoittaneen mielestä sarjan parhaimmistoa. Olen pääasiassa pelaillut vasta IV:stä eteenpäin aina XIII:hin asti (miinus XI), ja olen tykännyt jokaisesta osasta todella paljon vaikka en ole omistanutkaan jokaista peliä. Pelisarjasta kuitenkin VII nousee kevyesti omaksi suosikiksi ja ihan kaikkien aikojen lempipelikseni. Pelisarjassa minulle parhaiten toimivat tarina, hahmot, pelimekaniikat ja (varsinkin Uematsun) musiikit.

Tuli tuossa pari viikkoa sitten aloiteltua taas FF XII:tä pelailemaan ps2:lla kun tuli hankittua uusi toimiva ohjain vihdoinkin ja odottaessa Ragea kun ei keksinyt muutakaan pelaamista.

Itsellä tällä hetkellä menossa FF X-2 koska XIII bartholomeus vai mikä nyt onkaan pysäytti minut. Jumissa ollaan. Apua!

Itse olen vielä... Sanoisinko, aika 'aloittelija' FF-pelaaja. Omistan FFVI, FFVII, FFVIII, FFIX, FFX, FFX-2, FFXII ja FF Dissidia Duodecim, ja kaikki kesken / en ole aloittanut... FFVI-FFIXtä en omista levyinä, poikaystäväni latasi ne PSPlle, jonka sitten antoi minulle. FFIXtä ja FF Duodecemia olen PSPllä olevista eniten pelannut. FFIXssä mennään nyt Cleyrassa ja Duodecemista puuttuu vain Cecilin ja Tiduksen tarinat niin olisi kaikki pelattu läpi.

FFIX on mielestäni hyvä peli, eikä sitä poikaystäväni turhaan ole kehunut! Lempparini on YLIVOIMAISESTI Quina Quen! ♥ Duodecim on myös todella hyvä peli, ja tykkään pelata aika monilla hahmoilla. Yunalla, Terralla ja Shantottolla tyksin pelata eniten.

Muista FF-peleistä sitten... FFXssä tyssään Seymouriin... Mäkin rakastan sua niin paljon, Seymour-kulta ♥ Ei vois enempää ärsyttää Seymour ja sen ihana Anima... JUURI kun saat sen Animan tapettua, niin TADAA ihana Seymour käyttää double Firagaa tai jotain muuta, mikä tappaa 2/3 sun tiimistä ja tällee... Ihanaa ♥ FFXssä lempparihahmoni on ehkäääh... Lulu tai Yuna :3 FFX-2sta olen pelannut sinne Farplane-paikkaan asti, ja olen yrittänyt sitä piano-paikkaa mutta, se kirjaimellisesti tyssäs. FFX-2sesta lempparini on Paine ♥

FFXIIssä tyssään johonkin luolaan, missä on zombeja, lentäviä lepakoita ja muita ärsyttäviä vihuja, jotka tappaa tyyliin koko tiimin ja tiimiläiset jää niiden kanssa sinne tappeleen ja potionit loppuu ja hirvittää ._. FFXIIstä lempparihahmoni on ylivoimaisesti Fran! ♥

Ja vielä FFXIIIstä juttua, jota en ole pelannut, mutta on silti todella lähellä sydäntä. Lempparihahmoni on selvästikkin Oerba Dia Vanille! ♥ Pidän myös mm. Fangista, Snowista ja Hopesta :3 Toivon että joskus saisin pelata FFXIIItä! Enkä malta odottaa FFXIII-2sta, Type-0ta tai Versusta. Vaikka Hope ja Snow näyttääkin tyhmiltä XIII-2sessa, niin en silti malta odottaa mitä siinä oikein tapahtuu! Ja Noelkin on aika tyhmän näköinen mielestäni... Type-0ssa taas jokainen hahmo on jollakin tapaa mielenkiintoinen! Lemppareitani ovat Celestia, Rem ja Sice ♥ Versus vaikuttaa myös todella siistiltä! Noctis vaikuttaa coolilta ja Stella on tosi nätti ♥ Kunpa Versuksesta tulisi pian enempi inffoa!

Toivottavasti pian tulisi intoa pelata mm. FFVItä sekä muita FF-pelejä... Ja olisihan se etes kiva joskus saada joku FF-peli läpi! >:| Vaikka en mikään super-hirmu--über-pelaaja olekkaan, niin kyllä ne FF-pelit ovat lähellä sydäntä ♥ Vaikka ovatkin minulle liian vaikeita...

FFX HD remake! Woo! Yeah! Mr. Thomas Puha ei kyllä ymmärrä hyvän päälle kun aina valitteli kuinka kymppi on järkyttävää putkea. 160 tuntia olen itse pelin parissa viihtynyt yhden pelikerran aikana, joten tekemistä kyllä riittää ja tutkimistakin, vaikka kentät ovatkin vähän "putkimaisempia". (Vihaan sitä kun puhutaan "putkipeleistä")

FFIX on tottakai pelisarjan paras osa, muut mielipiteet ovat vääriä. Lähes jaetulla sijalla tulee sitten FFVII, joka minut tutustutti sarjan pariin (en laske niitä paria tuntia jota on nappulana tullut vietettyä ihan ensimmäisen Final Fantasyn parissa). Ja vaikka IX onkin pelinä se paras, on hahmoista Sephiroth rakkain. Syytä tähän en tiedä, niin se vain on.

FFVIII:tä kun pääsin pelaamaan, taisi vuosi olla 2000, jolloin olin jo sen verran angstinen 13-vuotias, että samaistuin jotenkin hyvin paljon Squalliin, ja peli olikin nerokkainta shittiä koskaan. VIII on tosiaan neljänneksi paras FF omalla asteikollani.

Ai mutta kolmas sija, no sehän on FFXII. Tätäkään en ole loppuun asti onnistunut pelaamaan, kun on aina ollut hirvittävät kasat muuta pelattavaa, mutta sen verran rautaisa peli on että uskallan sen kolmannelle sijalle laittaa. Vaan on ärsyttävä nulikka, mutta Balthier ja Basch ovat hyvinkin mielenkiintoisia hahmoja. Taistelusysteemi on todella hyvä, ja taistelu on addiktoivaa. Edes grindaaminen ei tunnu mielestäni tylsältä. Tarina onkin sitten pelissä aavistuksen verran heikompi, ainakin siihen asti mitä itse olen pelannut. Se ei vain jaksa pitää mielenkiintoa yllä niin hyvin kuin monet muut.

13 näyttää kieltämättä todella hyvältä, mutta sekin on minulla kesken. Kaikki pelit tuppaa jäämää kesken kun hamstraan niitä liikaa...

Versus XIII:tä odottelen kyllä innolla. Vaikka spin-off onkin, niin nähty materiaali on vaikuttanut erittäin siistiltä.

Lainaus käyttäjältä Rasse+

Itsellä tällä hetkellä menossa FF X-2 koska XIII bartholomeus vai mikä nyt onkaan pysäytti minut. Jumissa ollaan. Apua!

Missä chapterissa?

Tässä on videot boss killeistä jotka tein sillon aikoinaan (siis FF13). Muistakaa subata kanavalle! :D
Muistaakseni oon selittäny videoitten descriptioneissa takuja ja jos valmistauduin tappeluu jotenki (tietyillä paradigmeilla yms.) Toivottavasti on apua:

Chapter 9 Barthandelus tappelu 1/2

Chapter 9 Barthandelus 2/2

Chapter 11 Barthandelus 1/2

Chapter 11 Barthandelus 2/2

Spoiler alert, cutscenet sisällytetty videoissa

Itsekkin olen suuri Final Fantasy fani. Sarjan peleistä omistan IV (DS), VII-IX (PSN), X, X-2, XII (PS2) ja XIII (PS3). XIII-2 odotetaan suurella mielenkiinnolla. Spin-offit ovat jääneet enemmän tai vähemmän itselläni paitsioon. Tosin Dirge of Cerberuksen pelasin läpi ja todella paljon tykkäsinkin, vaikka peli saikin enemmän kuin tarpeeksi lokaa niskaansa.

Peleistä olen läpi pelannut VII, X, X-2, XII ja XIII. IV jäi alun innostuksen jälkeen täysin kesken, eikä sen pariin ole tullut palattua vaikka hyvä peli onkin. Itsellä on muutenkin paha tapa jättää useat (yleensä jrpg) pelit kesken. Mitä kauemmin peli on ollut pelaamatta, sitä vaikeampaa sen jatkaminen uudelleen on, kun ei muista mihin kohtaan on jäänyt tai mitä pitäisi tehdä. Tuntuu vain helpommalta aloittaa peli alusta ja sitä ei vaan niin helposti jaksaisikaan. VIII:aa ja IX:ää en ole vielä edes aloittanut. Muita pelejä mitä olen pääsarjasta pelannut on V ja VI, mutta näitä en ole koskaan itse omistanut ja aina ne ovat jääneet kesken.

Aloitetaan itselle siitä ensimmäisestä Final Fantasysta ja lempipelistäni eli VII:stä. Peli oli aikanaan jotain aivan mystistä pienelle pojalle. Kaveri sai vasta muutama kuukausi aikaisemmin julkaistun pelin synttärilahjaksi, ja voi pojat kuinka hienolta peli silloin vaikuttikaan. Muutamaa vuotta myöhemmin pääsin itse vasta pelaamaan peliä. Peli tuli jopa kahteen kertaan vedettyä alusta loppuun läpi, joka on minulle erittäin harvinaista. Molemmilla kerroilla tuli hankittua esim. kultainen Chocobo ja materioita kehitettyä master tasolle. En ole täysin varma sainko ensimmäisessä tallennuksessani kuitenkaan yhtään master materiaa, sillä olin unohtanut poimia matkaan w-item materian. Jos joku siis muistaa, niin tämä kyseinen materia mahdollisti itemien kloonauksen, jolloin sai helposti esim. 99 Megalixiriä. Tämä helpotti luonnollisesti Elixirien hankintaa, joita tarvi viimeisessä luolastossa, jotta sai erään vihollisen tapettua, jolta sai älyttömästi kokemusta ja AP pisteitä.

Toisella läpipeluukerralla sain mielestäni lähes täydellisen läpipeluun. Keräsin kaikki aseet, armorit ja accessoryt, hankin itse materiat kehittämällä kaikki kolme master materiaa ja kaikki muut materiat kehitin master leveliksi, kaikki Enemy Skill -materiat "masteroin", kehitin itselleni kultaisen chocobon, voitin sekä Ruby että Emerald Weaponit, olisikohan siinä kaikki. Ainoat saavutukset, mitä itseltäni jäi saavuttamatta olivat Aeriksen neljännen tason Limit Breakin hankkiminen (itse itemi löytyi mutta en sitä koskaan päässyt hänelle antamaan), kaikki hahmot eivät olleet tasolla 100, eikä yhdelläkään hahmolla ole max statseja. Ei siellä Gelnikassa jaksanut vain pyöriä farmaamassa sourceja. Pidin itseäni aikanaan suurena FFVII guruna. Tosin käytin myöskin kaikkien aseiden ja muiden tavaroiden löytämiseen läpipeluuoppaita ja muita Internetistä löytyviä ohjeita, että sinällään en ollut kovinkaan itseoppinut.

Itse pelissä viehätti sen tarina, hahmot, pelimekaniikka ja omasta mielestäni Uematsun paras säveltämä musiikkiraita. Yksikään VII:n jälkeen pelaamistani Final Fantasyista ei ole yltänyt samaan. Toisaalta tähän saattaa myöskin vaikuttaa suurelta osin, että VII oli tosiaan ensimmäinen kosketukseni kyseiseen sarjaan.

Jos joku vielä jaksaa lukea, niin kerron vielä (toivottavasti lyhyesti) kokemuksiani pääsarjan muista pelaamistani peleistä. X oli ensimmäinen pelini PS2:lla. Peliä tuli pelattua ahkerasti aina Calm Landsiin asti, jonka jälkeen eteneminen vain tykkäsi paikoilleen ja peli jäi kesken. Jonkun ajan kulttua kuitenkin päätin aloittaa pelin uudelleen alusta ja tällä kertaa pääsin pelin läpikin. Tosin menin ja pilasin itselleni pelin lopun haasteet sillä kehitin hahmojani hieman liikaa ja hankin kaikille hahmoille parhaat aseet. Pelin viimeinen pomokin kaatui kahdella iskulla. Mutta pelistä kyllä pidin paljon. Aloitin pelin jopa kolmatta kertaa uudelleen, mutta pääsin vain Macalania Forestiin ennen kuin kiinnostus lopahti ja peli jäi jälleen kesken.

X-2 tuli myös pelattua paljon, pelin sain jopa pelattua läpikin ensimmäisellä tallennuksella. Lisäksi aloitin kokonaan uuden pelin (ei siis New Game +) käyttäen läpipeluuopasta tarkoituksena päästä pelin tarina 100% läpi. Olin melkein saanut urakan jo valmiiksi, kunnes jostain mystisestä syystä innostus peliin katosi ja peli jäi kesken. Nykyään tuntuu vaikealta palata peliin, joten se 100% saa vielä odottaa itseään. Ehkä vielä joskus.

XII on mielestäni aivan loistava peli. Kaikki eivät tykänneet MMO-maisesta pelityylistä, mutta itse nautin suuresti pelin pelimekaniikasta. Pelin tarinakin oli mielenkiintoinen vaikka aina en pysynytkään kärryillä siitä mitä tapahtui. Pelin käyttämä englanti oli ainakin silloiselle itselleni välillä hieman hankalaa ymmärtää ja kun hahmot puhuivat niin nopeasti, ei aina kerennyt edellistä asiaa sisäistämään kun jo uutta lausetta pukkasi. Peli myöskin näytti aivan törkeän upealta. En voinut uskoa, että pelasin peliä PS2:lla.

Suurin marinan aihe löytyy pelin musiikeista. Toisin kuin aikaisemmissa peleissä, Nobuo Uematsu ei säveltänyt yhtään kappaletta XII:n vaan pelin sävellyksestä vastasi Hitoshi Sakimoto. Tämä näkyi hyvin erilaisena äänimaailmana kuin muissa sarjan peleissä. Itse musiikeissa ei sinänsä ollut valittamisen aihetta ja ne sopivatkin hyvin peliin, mutta ääniraita ei vain ollut läheskään yhtä eeppinen kuin aiemmissa sarjan peleissä eikä pelistä löytynyt oikeastaan yhtään muistettavaa ääniraitaa, jota esim. VII, VIII ja X olivat pullollaan. Ainut kappale, jossa oli edes vähän tunnetta mukana oli tämä.

Peli oli hyvin avoin ja siitä löytyi valtavasti erilaista tutkittavaa. Itse en kuitenkaan koskaan pelannut enempää kuin vain päätarinan läpi ja jätin sivutehtävät sun muut väliin. Tarkoituksena olisi vielä palata pelin maailmaan uuden läpipeluun muodossa ja löytää suurin osa salaisuuksista. Kunpa vain jaksaisin kaivaa PS2:n uudelleen esiin.

Pelisarjan tuorein tapaus eli XIII oli varmasti monelle suuri pettymys. Putkessa juoksentelu ensimmäisen 20h ajan ei varmasti ollut kenenkään mieleen eikä hahmojen kehittämisen rajoittaminenkaan tuonnut hymyä huulelle. Mutta kaikista näistä pelillisistä vioista huolimatta pidin pelistä paljon. Tarina ei ollut ehkä kaikista parhain, mutta piti kuitenkin otteessaan loppuun asti. Pelin alkuvaiheilla muutamat hahmot, erityisesti Vanille, olivat enemmän tai vähemmän rasittavia, mutta pelin edetessä kaikista alkoi pitämään. Mitä nyt Hope onkin perusturha angstiteini. Lisäksi itse pidin pelin taistelusysteemistä. Vaikka usein taistelut menivätkin pelkäksi x:n hakkaamiseksi, myös silloin kun sitä ei tarvinnut, niin pidin siitä, että jopa tavallisille rivivihollisillekin oli mahdollista kuolla. Lisäksi pomotaistelut sisälsivät yleensä mukavaa taktikointia eri paragdimien kanssa. Lisäksi kuoleminen ei tarkoittanut paluuta edelliselle save pointille vaan jos sattui taistelussa häviämään, niin peliä pystyi jatkamaan samasta kohtaa ennen taistelua. Pelillä oli tietysti puutteensa ja suurella innolla tulenkin odottamaan pelin jatko-osaa. Toivottavasti SquareEnix on onnistunut jatko-osassa korjaamaan edellisen pelin pahimmat puutteet ja jo paljastetun tiedon valossa XIII-2 vaikuttaa erittäin lupaavalta sen suhteen.

Lainaus käyttäjältä Ekumimi

Vaikka Hope ja Snow näyttääkin tyhmiltä XIII-2sessa, niin en silti malta odottaa mitä siinä oikein tapahtuu! Ja Noelkin on aika tyhmän näköinen mielestäni...

Siitä olen kyllä eri mieltä, että Snow muka näyttäisi XIII-2:ssa tyhmältä? Kaverihan on über cool! Ainakin viisaamman näköinen kuin XIII:ssa. Noel taas vaikuttaa täysin turhalta hahmolta, mutta totuuden hahmosta näkee vasta sitten, kun pääsee peliä itse pelaamaan.

Niin ja jos joku haluaa seurata enemmänkin XIII-2:n kehitystä, kannattaa silloin suunnistaa selaimellaan tänne.

Voi elämä kun tuli taas romaani väännettyä. Toivottavasti joku jaksoi kaiken myös lukea.

EDIT: Jatkossa lupaan olla kirjoittamatta romaaneja. Eihän tuollaista tekstiseinää jaksa kukaan lukea. Noh, menkööt foorumiuntuvikon piikkiin. ;> Täytyy kyllä opetella tiivistämään tekstejä järkeviin mittoihin.

Eipä tuo pitkä tekstinpätkä häirinnyt yhtään, ihan hyvä vaan että löytyy sanottavaa :P. Tottatosiaan, kyllä sitä itsekki välillä jätti aika pahasti kesken pelit jos ei onnistu, XIII:ssäkin kun jäin jumiin viimeseen bossiin niin pidin ainakin muutaman kuukauden mittaisen tauon pelistä ja sitten vasta pystyin pienien alkuvaikeuksien jälkeen pääsemään pelin läpi..vielä pitäisi nuo sidequestit hoitaa loppuun. Ja bossitaistelut sisältivät tosiaan mukavaa taktikointia ja tässä pelissä tuli muutenkin hirvittävä määrä kuolemia :D.

XII:n päätallennus on Yiazmatia ja Omegaa vailla vetämättä, jäi tuo Yiazmatin tappo pahasti keske kun tuli ps3 taloon ja ps2-ohjain sekä XII alkoivat kiukuttelemaan , nyt sitten vasta parin viikko sitten tuli hankittua anttilasta halpa mutta laadukas ohjain ja sitä ennen pari viikkoa uusi kopio XII:stä..päätin kuitenkin aloittaa pelin uudestaan alusta ja tällä hetkellä sitä ollaan menossa kohti Archadiaa. Nuo huntit kyllä tuovat mukavaa lisähaastetta päätarinan sivussa. Kuten Demppakin sanoi, niin tuo tappeleminen on minustakin todella sulavaa ja mielekästä puuhaa. Pelin musiikki tosin jää aika pahasti muiden pelien varjoon, mutta löytyy sieltäkin muutama helmi, kuten Esper theme, boss theme sekä final boss theme.

Onkos kukaan kokeillut vetämään peleillä tiettyjen haasteiden kera? Itselläni menossa tällä hetkellä VII:ssä kaksi erilaista; Low Level(ei randomtappeluita) sekä Initial weapons(alkuaseet), No items..X:ssä keskeytin No sphere grid -runin päästyäni Calm Landsiin.

Ainiin, unohtu ihan mainita tuossa romaanissani, että itselläni jäi FFXIII moneksi kuukaudeksi kesken kunnes viime kesänä otin pelin uudelleen työn alle ja läpihän se lopulta meni. Meni siis yli vuosi aikaa pelin julkaisusta sen läpäisyyn. Läpäisyn jälkeen aloin suorittamaan niitä huntteja tai millä nimellä ne pelissä kulkeekaan, mutta se jäi lyhyeen ja nyt on ollut taas useamman kuukauden tauko pelistä. Ja vaikeaa sinne on palata, kun on kerennyt unohtamaan jo kaikki pelimekaniikan hienot jipot.

Mitä mieltä muuten olette läpipeluuoppaiden käytöstä? Itse olen yleensä pelin tarinan vetänyt ensin ilman apua mitä nyt XIII osan kohdalla sorruin käyttämään opasta melko aikaisesta vaiheesta. Opasta en oikeastaan käytä siksi, että pääsisin pelin pomotaistelut sun muut helposti läpi (toki sitäkin harrastan) vaan siksi, että olen himo hamstraaja ja minun on aina pakko saada kaikki mahdolliset esineet summonit sun muut vastaavat mitä peli sisältää. Ilman apua kaikkia salaisuuksia en kyllä ikipäivänä tulisi löytämään. Nytkin olen väitellyt itseni kanssa aloitanko VIII:n pelaamisen oppaan kanssa vai ilman. Todennäköisesti ilman, sillä kokemus on silloin parempi, mutta kyllä jää hampaaseen kolottamaan tieto siitä, että olen todennäköisesti missannut jotain hyvin arvokasta.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Onkos kukaan kokeillut vetämään peleillä tiettyjen haasteiden kera? Itselläni menossa tällä hetkellä VII:ssä kaksi erilaista; Low Level(ei randomtappeluita) sekä Initial weapons(alkuaseet), No items..X:ssä keskeytin No sphere grid -runin päästyäni Calm Landsiin.

Itse en näihin koske pitkällä tikullakaan, en pidä itseäni niin hyvänä pelaajana että pärjäisin. Ja vaikka alottaisinkin jonkun haasteen, jäisi peli erittäin suurella todennäköisyydellä kesken. Mutta kieltämättä arvostan pelaajia, jotka näitä tekevät.

Aloitin valitettavasti Final Fantasyiden pelaamisen vasta vuoden 2010 alussa, jolloin huomasin storessa olevan myynnissä FFVII, josta en kyllä tiennyt yhtään mitään, muutakun että kyseessä on todella suosittu ja kehuttu pelisarja/peli. Otin riskin ja ostin sen ja siitä lähtien olen ollut suuri FF fanboy.

Nykyään omistan FFI, V, VI, VII, VIII, IX sekä XIII, näistä XIII on ainut joka on levyversio, muut ovat digitaalisessa muodossa.
Olen pelannut läpi noista vasta 7-8-9-13, järjestyksessä ja ehdoton lempparini on noista ollut VIII. Yhden kerran vain olen mennyt senkin läpi, mutta silti tämä peli on mennyt kaikkien muiden pelien yli. Pidän sen junction systeemistä todella paljon, opin sen käytön melkein heti (tai ainakin omasta mielestäni opin) sekä magesysteemi on kanssa tosi kivaa drawittaa hahmoille niitä spellejä. Minulle FFVIII:n loppubossi on ollut kaikkein vaikein, jouduin jopa nettiin turvautumaan, että sain tietää hyvän guiden siihen. Mutta pakko se oli tehdä, että pääsen näkemään pelin loppuvideon! Sen jälkeen pääsinkin sen ensimmäisellä yrityksellä ja oli se kyllä kaiken vaivan arvoista!

FFIX ei koukuttanut minua niin kovaa kuin edellinen osa, pelasin sitä vain korkeintaan 3 tuntia putkeen ja pidin sen aikana monta monen kuukauden taukoa ennenkuin taas jatkoin pelaamista. Sen keskiaikainen maailma ei enään iskenyt 7:n ja 8:n jälkeen, joissa maailma oli futuristinen, mutta upeita paikkoja tässä oli todella paljon, omana lempparinani Black mage village. Mitä loppuun tulee, niin en omasta mielestäni kehittänyt hahmojakaan yhtään, muutakun mitä tarinan ja sidequestejen aikana random battleja tuli. Pääsin sen silti ensimmäisellä yrittämällä läpi, enkä edes aluksi tiennyt että olen nyt lopputaistelussa. Jotenkin en päässyt siinä ollenkaan eeppiseen tunnelmaan, niinkuin FFVII:n ja VIII:n aikana, joissa sen tiesi että nyt on lopputaistelu tulossa.
Noh jokatapauksessa, loppuvideo oli kyllä todella upea siinä ja sai kyllä yllättymään!

FFXIII oli sen verran koukuttava, että menin sen kahteen viikkoon läpi, eli pidin siitäkin yhtä paljon kuin sarjan muistakin peleistä. Tämä oli ensimmäinen uudempien konsoleiden (PS2&3) FF jota olen pelannut, siksi ehkä pidinkin siitä niin paljon. Kaupunkeja odotin kyllä tähän, koska pelin maisemat oli melko samantyylisiä kaikkialla. Sidequesteja oli valitettavan vähän kanssa, mutta ne patsaiden haasteet oli mukava lisä peliin.

Nyt odotan innolla FFX HD-remakea, vaikka en tiedäkkään yhtään millainen tuo osa on. Mutta varmana se on täyttä FF laatua! Sen lisäksi tottakai FFXIII-2 on day 1 ostos, sillä haluan todellakin tietää, miten tarina jatkuu.

FF VI on ehdottomasti sarjan paras peli (Ja mahdollisesti oma kaikkien aikojen suosikkipelini). Hahmoja on paljon, mutta ne on kaikki kirjoitettu mukavasti paria salahahmoa lukuunottamatta. Lisäksi peli käsittelee varsin vaikeita teemoja onnistuneesti ottaen huomioon pelin ikä (Perheen kuolema, itsemurha..) Rakastan myös pelin iätöntä grafiikkaa ja musiikkeja. Kefka on kaikessa järjettömyydessään sarjan onnistunein ja rakastettavin pahis.

Final Fantasy IX on myös todella hyvä, mutta tämän jälkeen ollaan menty alamäkeä ja lujaa; parhaimpana esimerkkinä se uusin putkijuoksu ikävillä hahmoilla ja huonolla tarinalla.

Edit: Sanottakoon vielä tähän väärinkäsitysten välttämiseksi, että seiskakin on jees. : )

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+Onkos kukaan kokeillut vetämään peleillä tiettyjen haasteiden kera? Itselläni menossa tällä hetkellä VII:ssä kaksi erilaista; Low Level(ei randomtappeluita) sekä Initial weapons(alkuaseet), No items..X:ssä keskeytin No sphere grid -runin päästyäni Calm Landsiin.
Itse en näihin koske pitkällä tikullakaan, en pidä itseäni niin hyvänä pelaajana että pärjäisin. Ja vaikka alottaisinkin jonkun haasteen, jäisi peli erittäin suurella todennäköisyydellä kesken. Mutta kieltämättä arvostan pelaajia, jotka näitä tekevät.

Pidän itseäni myös todella huonona pelaajana, mutta FF:T ovat sen verran hallussa (huom, vain ne osat jotka on pelattu väh. 2 kertaa läpi) joten ajattelin hieman lisätä haastavuutta. Mainitsemani VII-haasteet ovat kuitenkin sieltä helpoimmasta päästä (varsinkin Initial Weapons, No Items), joten mitään suurempia vaikeuksia ei ole ollut..Noihin vaikeimpiin haasteisiin en kyllä koske varmaan ikinä, huono pelaaja kun olen.

LL-haasteessa ollaan jo 2. discin paremmalla puolella (carry armor oli ihan hauska, samoin schizo)
IWNI-haasteessa taas ollaan vasta päästy Corelista pois.

Onkos kuinka monella tuo PSP-versio IV:stä..Voin muuten sanoa, että on jopa alkuperäistäkin versiota helposti parempi (sen tylsän DS-version nuo nyt voittaa ihan 100-0). Vielä kun päälle pistetään Ten Years After, niin paketti on täydellinen..Ja tulihan tuossa muutakin krääsää mukana ;).

Eniten tällä hetkellä odotan Squarelta Final Fantasy Versus 13:ta. Peliä on mainostettu jo vuosia, mutta jostakin syystä sitä ei olla vielä saatu valmiiksi. Kuitenkin nyt tässä jokuaika sitten pelistä tuli ilmoistus, että se olisi siirtynyt 100% vahvuudella tuotantoon, kun XIII-2 tuotanto alkaa olla loppusuoralla. Nähtäväksi jää saadaanko tämä upealta näyttävä ja uuden suunnan FF peleille tuova osa, pelihyllyille vuoden 2012 aikana vai jääkö julkaisu vuoteen 2013. Kuitenkin kyseessä on ainakin vielä tällähetkellä PS3 sen yksinoikeus peli ja kun puheet uudensukupolven pleikkarista (eli luultavasti PS4 sesta) on jo käynnissä ja sen on epäilty näkevän päivänvalon vuoden 2014 aikana, niin täytyy vain toivoa että peli nähdään vielä nykyalustalla.

Tässä on kuvaa FF Vs. 13 (youtube) ihmisille, jotka eivät ole sitä jostain syystä nähneet.

Omasta mielestäni paras FF peli on XII. Tosin olen pelannut ainoastaan VII, VIII, X, X-2, XII ja XIII. Itse FF 13 yksi suurimmista asioista mistä en pitänyt ja mikä muille saattaa olla tosi pieni asia, on tappeluihin siirtyminen. Mielestäni nähtävät vastustajat ja silti erilliseen tappelutilaan siirtyminen ei sovi yhteen (toisinkuin normi random encounterissa) ja tällöin luo tunteen että taistelut ovat pitempiä kuin ehkä oikeasti ovatkaan. Ja jos omat silmäni eivät valehtele, niin Versuksessa tämäkin asia on korjattu, tosin taistelumekaniikka on täysin erillainen 13 verrattuna.

Itse omistan näitä Ds:n remakeja ja XIII:n. Ne ds:n remaket olivat loistavia, ja jaksoin ne pelata parikin kertaa läpi. Ne olivat juuri sopivan pitkiä, ja tunnelmallisia.

Sen sijaan tämä XIII oli ainakin vielä 10 pelitunnin kohdalla todella tylsä ja putkimainen. Tosin kaveri sanoi, että paranee 20 tunnin kohdalla huomattavasti. Noh, sinne asti en jaksanut pelata, vaan peli kerää pölyä hyllyssä.

Sen verran historiasta että heti ku ekan kerran näin final fantasyn (VII) niin jäin sarjaan koukkuun.
Sen jälkeen pelattu kaikkia mahdollisia FF:iä jonkun verran. Seiskan edeltäjiä emulaattoreilla lähinnä.

itse omistan tällä hetkellä X, X-2, XIII.

XIII alotin taas uudestaan pitkän tauon jälkeen, kun oli päässyt vähän tarina unohtumaan ja muutenkin oli kikat hukassa.

Ja olisikin sellainen kysymys esittää teille, että onkos jonkinlaista "taktiikkaa" upgradee aseita oikein/nopeammin/paremmin, vai riittääkö vain, että niihin saa xp:tä lisättyä?

Lainaus käyttäjältä SmeaGeliii

Sen verran historiasta että heti ku ekan kerran näin final fantasyn (VII) niin jäin sarjaan koukkuun.
Sen jälkeen pelattu kaikkia mahdollisia FF:iä jonkun verran. Seiskan edeltäjiä emulaattoreilla lähinnä.

itse omistan tällä hetkellä X, X-2, XIII.

XIII alotin taas uudestaan pitkän tauon jälkeen, kun oli päässyt vähän tarina unohtumaan ja muutenkin oli kikat hukassa.

Ja olisikin sellainen kysymys esittää teille, että onkos jonkinlaista "taktiikkaa" upgradee aseita oikein/nopeammin/paremmin, vai riittääkö vain, että niihin saa xp:tä lisättyä?

Hmm, en itse osaa oikein tähän vastata muuten, muuta kuin että ensin kannattaa käyttää orgaanisia itemeitä, joilla saa exp kerrointa (max. kerroin taisi olla 3.0) nostettua, ja sitten vasta käyttää näitä muita itemejä (en nyt valitettavasti muista nimeä, kai olivat jtn metalleja) mistä saa paljon exp. Itsehän en paljoa aseiden kehittelyä harrastanut kuin vasta kun olin pelissä jo aika pitkällä, silti pärjäsin ihan kiitettävästi. Joku asian paremmin osaava voi jatkaakin tästä.

Huhhuh, reilut 40 pelituntia täynnä DIssidia 012:ssa, ja vielä on pelattavaa reilusti. Tällä hetkellä mennään chapter 013:ssa (Final Battle, tjsp.) Bartzin kristallia hankkimassa. ja tämän jälkeen vielä viimeinen kristalli warrior of lightilla..Ja melkein kaikki raportitkin on pelaamatta. Pääasiassa peliä on tullut pelattua bussimatkoilla ja ym. muissa lyhyissä pelipätkissä, joten onhan tässä mukavasti kuukausia vierähtänyt kyseisen pelin parissa :D. Peli on muutenkin maistunut todella viihdyttävältä ja peli eroaa erittäin mukavasti muista tappelupeleistä. Terra on ehkä tähän asti ollut eniten viihdyttävin hahmo pelata, lisäksi myös mm. Cecil, Cloud ja Tifa ovat olleet muita suosikkeja.
Toivottavasti tämä 012 aka duodecim ei ole Dissidia-sarjan viimeinen osa, vaan toivoisin todella että sarjaa jatkettaisiin Vitalla. Myös vähän laajempi Dissidia-peli ps3:lle olisi kiva saada.

Wau. Täällähän on kunnon romaani keskustelu käynnissä. Ite en kyllä osaa mitään 30- rivistä kommenttia kirjoittaa, mutta lähetään nyt jostain..

Ite en oo ikinä pelannut mitään muuta Final Fantasya, kuin Dissidian demoa psp:llä. Ihan mukavaa mättöähän se oli, mutta en kuitenkaan koko peliä ole ostanut (ja myyn PSP:ni kuukauden sisään). Omistan kuitenkin Final Fantasy VII: Advent Children leffan, ja siitä kiinnoistuin aikalailla. Juoni kiinnostaa, ja Sephiroth ja Cloud ovat hauskoja tyyppejä. Ajattelin siis, että voisi ostaa jonkin Final Fantasy pelin (PS3, PS2). Lähi Prismassa taitaa olla myynnissä XII, PS2, ja XIIIkin kiinnostaa (XIII-2:sen takia, ja muutenkin). Yksi vaihtoehto olisi myös ostaa Storesta FF:iä, mitä niistä siellä on? Ja onko niitä järkevä ostaa? Vitalle taidan tuon X:n HD remaken ottaa, sitten kun jaksan.

Mutta mikä näistä kannattaisi ottaa ensimmäisenä? XIII:n saisin kaverilta ehkä, halvalla, ja se kiinnostaa ehkä eniten, koska pidän putkimaisista ja lyhyistä peleistä, jotka kuitenkin ovat komeita ja hyviä. Jos pitäisin siitä, voisin ostaa XIII-2:sen, XIIn, Xn remaken, Storesta vanhoja FFiä... Kyllähän mä tän vuoden aikana saisin nuo kaikki, jos vain innostun. Eli paras pitäisi saada ekana. Netistä tilaaminen on myös käypä idea, kunhan hinta pysyy järkevänä.

Tietenkin ensimmäisenä suosittelen hankkimaan ainakin nuo ps1:n klassikot, eli VI (vaikka olikin alunperin SNESille)->IX. Lisäksi uskaltaisin suositella tuota XII:tä todella lämpimästi, sillä onhan se henk. koht. kakkossuosikki koko sarjassa. Mutta, jos sitä parasta pitäisi sanoa, niin on se VII, mikä on sekä sarjan suosituin peli että yksi pelimaailman kovimmista klassikkopeleistä.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

XIII:n saisin kaverilta ehkä, halvalla, ja se kiinnostaa ehkä eniten, koska pidän putkimaisista ja lyhyistä peleistä, jotka kuitenkin ovat komeita ja hyviä.

Noista luettelemistasi ominaisuuksista pätee Final Fantasy XIII:n ainoastaan komea ja putkimainen, joten se kannattaa omasta mielestäni jättää suosiolla hyllyyn. Lyhythän se ei missään tapauksessa ole, tai ainakin puuduttavuudessaan tuntuu äärettömän pitkältä.

Kuten ZaleraFF tuossa totesikin, on helpoin (ja paras!) aloittaa hankkimalle PS1:lle uudelleen julkaistut versiot klassikoista. Kutonen tulee aina olemaan omasta mielestäni se paras ja on roolipelinä ensiluokkaisin Final Fantasy-kokemus, muttei kylläkään kovin lineaarinen jos sitä toivoo. FF7 on ulkoasultaan ruma kuin synti, mutta oikein hyvä muuten, Kasia en ole pelannut tarpeeksi suositellakseni. Omat suositteluni olisivat FF VI ja FF IX. Kympin ja Kolmentoista jättäisin hyllyyn, mutta onhan niilläkin tykkääjänsä.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Mutta mikä näistä kannattaisi ottaa ensimmäisenä? XIII:n saisin kaverilta ehkä, halvalla, ja se kiinnostaa ehkä eniten, koska pidän putkimaisista ja lyhyistä peleistä, jotka kuitenkin ovat komeita ja hyviä.

Lähinnä putkea on ehkä FFX. Siinä ei paljoa harhalla. Monet, sanoisiko nuoremmat (poikkeuksiakin varmasti on), pelaajat pitävätkin tästä osasta. Joten voisin uskoa että FFX sopii sinulle parhaiten. Vaikka myönnän että itse en pidä FFX:ää kovinkaan kummoisena. Tarina, fiilis ja hahmot on suht kaukana aikaisemmista osista, yhtä tai kahta poikkeusta lukuunottamatta. FFXIII voisi olla siinä mielessä jees koska se on ainakin aluksi ihan pelkkää putkea. Mutta tätäkään en itse jaksanut pelata juurikaan. Taistelun monimutkaisuus tai moniulotteisuus tuntuu väkisin väännetyltä ja hankalalta. Hahmot on aika onnettomia. Ja jotenkin en päässyt tähän oikein sisään.

Uskallan sanoa olevani hiukan vanhempi pelaaja niin suosikkini on FFVII, FFIX, FFVIII ja FFXII tuossa järjestyksessä. Vanhemmista en uskalla sanoa kun en ole pelannut kuin DS Remakeja, jotka sinulla ilmeisesti ei ole tähtäimessä. FF:n "peruspelaaminen" on aika putkea kaikissa, mutta (melkein) kaikissa oleva kartta tuo avoimen maailman fiiliksen ja varsinkin FFXII on aikamoista samoamista, jos niin haluaa.

Itse suosittelisin aloittamaan FF:t niistä PSX aikaisista. Kutosta en suosittelisi itse ensimmäiseksi, sillä siinä on todella rumat grafiikat. Paitsi jos se ei haittaa yhtään, niin sitten senkin voi aloittaa tietenkin ensimmäisenä.

Seiskalla aloitin itse tuon sarjan ja omasta mielestäni jo siinä oli hyvät grafiikat (ajatellen pelin kokoa ja ikää), lisäksi sen tarina ja hahmot on erittäin mielenkiintoisia. Peli on täynnä eeppisiä kohtauksia, sen mukaan pääsee todella nopeasti ja pelissä on hyvin paljon tutkittavaa. Oma ehdotukseni, mistä tämä sarja kannattaisi aloittaa.

Kasi taas, oma henk. koht. lemppari. Ei niin monimutkainen tarina kuin seiskassa, mutta itselleni sitä paljon koukuttavampi. Tuolla aiemmin kerroin jotakin pelistä, miksi sitä pidän parhaana. Itselleni tämän osan läpipeluuseen meni ~70 tuntia, eli lyhyttä peliä ei ole luvassa.

FFIX, noh, omasta mielestäni heikoin FF. Grafikoiden puolesta se komein PSX FF, mutta ei niiden perusteella se paras osa tule. Olen enemmän futuristisen miljöön ystävä tässä pelisarjassa, eli sen takia peli ei iskenyt minuun niin kovaa. Juoni oli hyvä ja hahmot jälleen mieleenjääviä, mutta antiikinaikaiset linnat sun muut ovat liian meh. Helpoin osa omasta mielestäni, loppubossi ei vaatinut minkäänlaista grindausta, pääsin sen ensimmäisellä yrittämällä läpi, vaikka yksikään hahmo ei omistanut parhaita aseita/armoreita, eikä myöskään lyönyt läheskään 9999.

Ja sitten vielä se XIII, vaikka siitä pidänkin todella paljon, en suosittele aloittamaan sarjaa siitä. Saatat saada väärän kuvan, millainen sarja oikeasti on. Putkimainen tämä osa on, mutta juoni oli kiinnostava ja myös hahmot. Lyhyt peli ei ole, 50 tuntia minulla sen läpipeluuseen meni.

Ihan ekoja osia (I - II) en suosittele aluksi, vaativat erittäin paljon grindausta, eikä hahmot todellakaan ole mielenkiintoisia. Juonikin vähän on mitä on, mutta noh, nuo ekat osathan ovat todella todella vanhoja. Ja PSP:llä ne näyttävät todella komeille, koska ovat paranneltuja versioita.

PS2 versioita en ole pelannut, mutta X ainakin on tosi kehuttu. XII ei omasta mielestä näytä niin FF:lle, sen taistelun vuoksi.

Lisäksi Storessa on myynnissä PSP:lle FFI, II, IV. Ja PSX classicit V, VI, VII, VIII, IX.

Lainaus käyttäjältä Temathael+

FF7 on ulkoasultaan ruma kuin synti.

:| Sanotaan näin että laatikkomainen ja ehkä jollakin tapaa omalaatuinen, mutta (ainakin omasta mielestäni) ei kyllä millään voi sanoa että "ruma kuin synti". Tietty jos vertaa esim. IX:ään, joka varmasti repi ne viimisetkin tehot pleikkarista nuin laajaan peliin, niin voi sanoa jo että ei niin nätti :D

Mutta oli miten oli, jos jollekulle pitää Final Fantasy peli suositella, on se ehdottomasti Final Fantasy VII. Sen saa myös ostettua tuolta PSN Storesta joten ei tarvi alkaa metsästämään alkuperäistä PS1 -versiota kun sattuvat yleensä olemaan suht kalliita. VIII kannattaa sitten skipata kokonaan, se on ihan paska. IX on melkein yhtä hyvä kuin VII. Myös alunperin SNES:lle julkaistut FF:t on (vissiinkin) ihan pelattavia, ite en ole kuin tuon VI:n pelannut joskus 10 vuotta sitten.

Silmäkarkkia jos haluaa eikä voi sietää laatikkomaisia grafiikoita, kannattaa ottaa vaikka tuo XIII, ja jättää hyvät pelit pelaamatta.

Okei, ehkä mä sit ton VIIn ostan. 20€llähän tosin saa 2 Final Fantasyä (Halpaa?), eli saattaa lähteä joku toinenkin mukaan, kuten VI. Pitäs kyllä ostaa Oddworld ja Rayman 3HD:kin (sitten kub tulee), mutta eiköhän mulla rahat riitä. Aika ei kylläkään, koska pitäs pelata Dark Soulsia, Red Dead Rwdemptionia, MW3a, Rayman Originsia, Jak & Daxter HD Collectionia Yms. Näitä nykyajan ajantappo pelejä. Eli tuollainen 70h peli EI sovi mulle, koska saan pelata päivässä n. ~4-6h, 4pv/viikko. 5 viikkoa samaa peliä? En usko. Mutta katotaan nyt, jos saan edes yhden noista läpäistyä.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Eli tuollainen 70h peli EI sovi mulle,...5 viikkoa samaa peliä? En usko.

En nyt halua olla liian tyly, mutta tässä tapauksessa voi olla parempi unohtaa FF-pelit. Nämähän ovat pelejä joihin "unohdutaan" tai syvennytään aika paljon. Pelit eivät ole nopea tempoisia, eikä maisemat vaihdu joka tunti. FFVII voi olla siinä mielessä parempi vaihtoehto kuin muut, koska siinä hahmonkehitys ja materia systeemi on yksinkertaista mutta nerokasta. Tosin esim. peli- ja "taisteluhalli" Golden Saucer vei minulla monia tunteja kun metsästin parhaita aseita ja Summoneita.

Mutta esim. FFXII:ssa todennäköisesti pelkkään valikko seikkailuun menee tunteja. Samoin FFVIII vaatii jonkin verran ns. grindausta, koska taiat jne. "varastetaan" vastustajilta. Tämäkin on varsin toimiva systeemi sinänsä, mutta ei kaverille jolla on kiire eteenpäin.

Muutenkin FF-pelit ovat aika paljon myös lukemista. Totta kai välivideot vie juonta eteenpäin aina suuria harppauksia, mutta paljon hoidetaan myös hahmojen välisillä keskusteluilla. Yksi ominaisuus joka vaatii ehkä kärsivällisyyttä.

Mutta totta kai jos vaan kiinnostaa kannattaa FF-sarjaa testata, ehdottomasti. Mutta ehkä neuvoisin varmaan kalenteriin aikaa jos peliä oikeasti haluaa pelata ;)

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy Eli tuollainen 70h peli EI sovi mulle,...5 viikkoa samaa peliä? En usko.

En nyt halua olla liian tyly, mutta tässä tapauksessa voi olla parempi unohtaa FF-pelit. Nämähän ovat pelejä joihin "unohdutaan" tai syvennytään aika paljon. Pelit eivät ole nopea tempoisia, eikä maisemat vaihdu joka tunti.

Mun on kyllä pakko komapata hieman tuota. Ei todellakaan kannata ostaa ees läpällä yhtään FF -peliä jos tuntuu että on muutakin pelattavaa, nämä pelit vaativat todellakin aikaa. Ehkä jonku pelin voi juosta suht nopeastikkin läpi, mutta onko se mielekästä? Ja silti, pitkä peli on kyseessä jos speedrunfriikit nakkaa tuota FF VII:tä 8-9 tuntiin. Mieti siinä kauan itselläsi menee pelatessa tuo peli, edes ilman mestojen tutkimisia tai mitään.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Eli tuollainen 70h peli EI sovi mulle, koska [b]saan[/b] pelata päivässä n. ~4-6h, 4pv/viikko.

Ehkä kannattaa pelata tuommosia pelejä sitten kun SAAT pelata niin paljon kun haluat ;)

Oho en tiennytkään että ihmisillä on pelirajoituksia. Mutta osaako kukaan sanoa 3DS:lle tulossa ff-sarjan pelejä tai onko niitä aiemmin ollut Ds:llä? Ainiin! Olen vieläkin jumissa Bartoholomeuksen 1. osassa...

Lainaus käyttäjältä Rasse+

Oho en tiennytkään että ihmisillä on pelirajoituksia. Mutta osaako kukaan sanoa 3DS:lle tulossa ff-sarjan pelejä tai onko niitä aiemmin ollut Ds:llä? Ainiin! Olen vieläkin jumissa Bartoholomeuksen 1. osassa...

Voi kuule, DS:lle on tullut aika montakin spin-offia ja sekä myös remakeja (mitkä imo ei mielestäni ole läheskään yhtä hyviä kuin alkuperäiset) vanhoista sarjan peleistä, kuten IV:stä..Ja jos vaa löytyy PSP, niin suosittelen mielummin sille hankkimaan IV:n remaken.
DS:lle on myös Final Fantasy Tactics 2 sekä FF XII: Renevant Wings (jatko-osa XII:lle).

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Kutosta en suosittelisi itse ensimmäiseksi, sillä siinä on todella rumat grafiikat.

wat

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+

:| Sanotaan näin että laatikkomainen ja ehkä jollakin tapaa omalaatuinen, mutta (ainakin omasta mielestäni) ei kyllä millään voi sanoa että "ruma kuin synti". Tietty jos vertaa esim. IX:ään, joka varmasti repi ne viimisetkin tehot pleikkarista nuin laajaan peliin, niin voi sanoa jo että ei niin nätti :D
.

Vertaan ihan Final Fantasy Kuuteen. SNES:n kaunis 2D-spritegrafiikka on ikääntynyt niin jumalaisen paljon paremmin kuin Playstationin kammottavat laatikot. Ei ulkoasu tietenkään FFVII:stä yhtään huonompaa pelinä tee.

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+

[quote='käyttäjältä sasukeluffy']
Eli tuollainen 70h peli EI sovi mulle, koska saan pelata päivässä n. ~4-6h, 4pv/viikko.
[/quote]
Ehkä kannattaa pelata tuommosia pelejä sitten kun SAAT pelata niin paljon kun haluat ;)

No, en tiedä kuinka paljon porukka pelaa, mutta harvemmin tuli pelattua pelaamisen huippu vuosinakaan niitä huippupelejäkään 6h pidempään. Ja joka päivä nyt ei ole ehtinyt ikinä pelaamaan. No okei, myönnän FF-pelejä pelatessa saattoi peli kyllä vetäistä hiukan tiukemminkin mukaan ja tunnit vaan vierähti. Mutta siis kyse on siitä kuinka monta tuntia viitsii viettää yhden pelin ääressä. Pelin kesto ei muutu miksikään vaikka pelaisi 6h joka päivä. Tietysti päivät vähenee, mutta eihän pelejä sen takia pelata että pitäisi pelata joku peli, vaan sen takia että haluaa pelata. Jos peli ei kiinnosta, ei siinä väkisin kannata roikkua. No, pelaajan porukka on tietty eri juttu kun työkseen sitä tekee.

Niin tarkotin kyllä tuolla jutulla sitä, että aika varmasti pelaan muuta peliä siinä välillä. Esim. MW3:a on pakko pelata joka viikko. Pelien määrähän ei ikinä vähene, koska kokoajan tulee lisää pelattavaa. Tänä vuonna ei näytä niin pahalta (onhan sillä XII-2, X HD Reamke, Far Cry 3, Jak & Daxter, Sly 4, CoD 9, Vita, mutta ei niin paljoa kuin viime vuonna). Kunhan nyt saisin sen alkuinnnostuksen, niin aitten saattaisi jäädä muut pelit vähemmälle. Tarvitsenkin irtiottoa MW3:sta...

Lainaus käyttäjältä Temathael+

Lainaus käyttäjältä RätsettiKutosta en suosittelisi itse ensimmäiseksi, sillä siinä on todella rumat grafiikat.
wat

Niin siis tarkoitin, että on vaikea löytää minne pitää mennä noiden graffojen vuoksi, koska itse en ainakaan erottanut kaikkia reittejä sun muita. Huononna ne ei peliä yhtään, eikä sitä myöskään tietenkään paremmaksi tee.

XIII-2:n demo pitäisi rantautua huomenna eurooppaan kummallekkin alustalle...

Näin ainakin squaren oma virallinen sivusta sanoo

https://member.eu.square-enix.com/en/blogs/final-fantasy-xiii-2-demo-coming-x360-and-ps3

Pitkästä aikaa pamautin FFVI Super Famicomiini ja tsekkasin japanilaisen tyypin jättämän saven. Kaikki tyypit, kaikilla on kaikki taiat, kaikki on 45-50 lvl ja save juuri ennen viimeistä tappelua Päätin kokeilla Kefkan kaatamista, sillä ennen olin aina hinkannut hahmot melkeimpä maksiimin sivuhommia tehdessä, joten otin haastena tuon. Yksi muoto kaatui Ultima spämmin edessä, kunnes alkoi viimeinen vaihe ja tappelu jäi siihen. On muuten aika turhaa valita tuo hahmojen järjestys, kun tulevat vain muodon vaihdoksen aikana jos joku on kuollut kentällä. Miksi minun 8 muuta jätkää seisoo vain katsomassa, kun kaverit kuoli kentällä?

En edes halua kuvitella tappelua ilman Ultimaa, turhan voimakkaita hahmoja tai muita tapoja, joilla Kefka yleensä hakataan.

^Onhan se Ultima "aika" ylivoimainen taika kyseisessä pelissä, ja ilman sitä voi tehdä aika tiukkaa. Mutta jos haluaa lisää haastetta, niin voihan sitä olla käyttämättä tuota taikaa. Muistan kun yks kaveri pelas tuon vikan paikan lävitse alusta loppuun käyttämällä vain kolmea hahmoa (piti luoda kolme tiimiä loppupaikkaan..valitsi sitten jokaiseen tiimiin vain yhden hahmon), tosin en muista kuinka korkea levelisiä hahmoja olivat.
Omasta FF6 läpipeluusta on sen verran aikaa, joten en muista kuinka vaikea tuo Kefka oli oikeasti "normihahmoilla", mutta sen muistan etten ihan heti ekalla yrityksellä päässyt läpi. Pitihän se sitten ladata PSP:lle tuo VI ja aloiteltua peliä hieman. Ja onko tuo VI oikeesti noin hidastempoinen vai onko minussa vain vikaa.

Pari päivää pitäis vielä jaksaa oottaa uutta fantsua...eiii jaksa millään odottaa :3

Omalla viimeisimmällä läpipeluukerralla Kefkan jokainen muoto kaatui aina yhden tai kahden kierroksen aikana. Pienellä kikkailulla Locken sai muistaakseni lyömään jopa 16 lyöntiä vuorossa, joten siitä tuli ihan mukavat vahingot. Ultimaa en tainnut edes saada hahmoilleni tuolla kierroksella. Edelleen kutonen pitää omalla pelien top-listallani ykköspaikkaa. Nostalgialla tämän kanssa on varmasti jotain tekemistä, mutta onpahan peli yhä tänä päivänäkin täyttä timanttia.

Uusin FF on myös laitettu ennakkotilaukseen; vieläpä crystal-versiona. Soundtrackin mukanatulo lopulta vakuutti senkin tilaamaan, joten toivottavasti musiikit eivät petä. Näitä FF-soundtrackeja on nyt muutenkin tullut viimeaikoina hommattua. FFVIII:n OST tipahti juuri muutama viikko sitten postista ja ensi viikolla toivottavasti saapuvat IX:n ja X:n OSTit perille.

Edge meni pyöräyttämään Kolmetoista-Kahdelle 5/10, joten eipä varmaan tarvi tätä ostaa.

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Huhhuh, yhden arvostelun takia jätät ostamatta? Edge on omissa kirjoissani se vähiten ostoon vaikuttava tekijä.

Omaan ostopäätökseeni vaikuttaa reilusti enemmän maailman parhaan pelilehden arvostelu kuin jonkun fanipojan kirjoittama "arvostelu", joita olen onneksi pystynyt välttämään.

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Jos tuo ei ole fanipoikamaisuutta niin ei mikään. Enkä sanonut missään vaiheessa, että kannattaisi ''fanipojan'' arvostelujen perusteella se ostaa. On niitä muitakin pelilehtiä olemassa kuin Edge. Itse en vain yhden lehden arvostelun perusteella tee valintaa, vaan yleensä sen arvosanojen keskiarvon. Järkevintä tosin on ostaa peli avosteluista välittämättä.

Yleensä se demo + Edgen arvostelu kyllä riittää.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Edge meni pyöräyttämään Kolmetoista-Kahdelle 5/10, joten eipä varmaan tarvi tätä ostaa.

Huhhuh, yhden arvostelun takia jätät ostamatta? Edge on omissa kirjoissani se vähiten ostoon vaikuttava tekijä.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Omaan ostopäätökseeni vaikuttaa reilusti enemmän maailman parhaan pelilehden arvostelu kuin jonkun fanipojan kirjoittama "arvostelu", joita olen onneksi pystynyt välttämään.

Jos tuo ei ole fanipoikamaisuutta niin ei mikään. Enkä sanonut missään vaiheessa, että kannattaisi ''fanipojan'' arvostelujen perusteella se ostaa. On niitä muitakin pelilehtiä olemassa kuin Edge. Itse en vain yhden lehden arvostelun perusteella tee valintaa, vaan yleensä sen arvosanojen keskiarvon. Järkevintä tosin on ostaa peli avosteluista välittämättä.

Komppaan ja ihmettelen kyllä myöskin, että suht helpolla jätät ostamatta..mut ei siin kai mitää väärin. Itselleni pelisarja on kuitenkin sellainen, että tuleva peli on pakkohankinta ilman arvosteluja ja mielipiteitä kattomatta. Tähän mennessä tuo on onnistunut joka kerta (= vain 4 kertaa(IX, X-2, XII, XIII), sillä aiempia on tullut aikoinaan lainailtua kavereilta kun en omaa kopiota VII:stä ja VIII:stä omistanut kuin vasta digitaalisena storesta hankittuna).
Lievästi kyllä vielä ärsyttää ne ihmiset, jotka sanovat X:n jälkeisiä osia "vääriksi" ff-peleiksi. Jos tarkkaan miettii, niin jokainen osa on ollut jollain tavalla aivan omanlaisensa.

E: FFVI:tä tullut pelailtua ihan mukavasti PSP:llä, kun ei nyt pahemmin muutakaan tee mieli pelata..hyvältä on taas maistunu, ja on tämä kyllä IV:n ohella paras 2d-fantsu. Ekassa Ultras-bossissa oli jälleen pieniä hankaluuksia, kunnes tajusin siirtää kaikki hahmot takariviin..johan mokoma kaatuikin heti.

Dodii kaatuhan se Bartohomoleus. Piti vaan grindata aivan helvetisti ennen sitä. XIII-2 voisi ostaa sitten kun on rahaa. Nyt vielä jatkamaan 13...

Mit, Kefka päätti olla kiltti, eikä tehnyt mitään viimeisessä vaiheessa ja sain kaadettua sen kokonaan Ultimalla. Voisi jatkaa tota oma savea ja kaataa Kefka jonain päivänä sillä omalla tiimillä.

Mitä tuon uusimman FF:n arvioita katsellut, niin jää kyllä useiden kilometrien päähän sarjan parhaista peleistä ja näistä Wiin JRPG-eepoksista mitkä kampeavat genreä suosta. Tuskin tämä uusin osa huono on, varmasti sarjan fanille todella kovaa viihdettä, mutta itse laittaisin mieluummin rahani Xenobladeen ja Last Storyyn. Xenobladen kohdalla uhkaus on toteutettu ja Viimeisen Tarinan kohdalla se tulee toteutumaan.

kävin äsken hakemassa Final Fantasy XIII-2 Crystal editionin Gamestopista, yllätyin kuinka iso kokoinen tämä paketti onkaan ja en saanut mitään preorder bonuksia kun unohdin kysyä noista ;(

Mitääää, oisko gamestopista saanut Crystal Editionin?! voihan vitalis. Jos ois vaan tienny ajoissa, niin ois jääny ennakkotilaamatta Limited Collector's Edition. Noh, ainakin oma kopio on maksettu ja tilattu.

E: Onko kellään muuten tietoa, pitäiskö tuon tulla tänää postiin? Discshopista siis tilattu.

Itsellä lähti ainakin tulemaan Verkkikseltä Ahvenanmaalta maanantaina, joten olettaisin sen tänään tulevan. Ja julkaisupäivä on vissiinkin siirretty ainakin Pohjoismaissa täksi päiväksi? Lähde

Joka tapauksessa uskoisin, että muualtakin tilatut pelit tulisivat jo tänään.

Tuollahan se postissa nyt odottaa noutoa, siellä on vaa nii kerpeleen kylmä niin joutuu pyytää autokyytiä. Mitä nyt pikkasen seuraillu tekstejä, ni kovin samanlainen vastaanotto kuin edellisosalla. Onko täällä jo jotkut päässyt peliin kunnolla syventymään, että voi heittää jotai mielipiteitä?

Saa nähdä miten oman FFXIII-2 versioni tulee käymään. CDON:sta ennakkotilasin PS3:lle Crystal Editionin, mutta ilmeisesti eivät näitä saaneet tarpeeksi. Varsin ystävällisesti lupasivat kuitenkin toimittaa minulle Crystal Editionin XBOX-version JA Nordic Editionin PS3:lle tuolla samalla hinnalla. Asiakaspalveluun piti tätä varten olla yhteydessä, mutta tulipa siinä todettua CDON:n palvelun olevan melko heikkoa tasoa. Ensimmäiseen viestiin sain vastaukseksi pisteen (.) ja toisella kertaa kiittivät vain yhteydenotosta. No.. ehkä se sieltä vielä saadaan tulemaan.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Tuollahan se postissa nyt odottaa noutoa, siellä on vaa nii kerpeleen kylmä niin joutuu pyytää autokyytiä. Mitä nyt pikkasen seuraillu tekstejä, ni kovin samanlainen vastaanotto kuin edellisosalla. Onko täällä jo jotkut päässyt peliin kunnolla syventymään, että voi heittää jotai mielipiteitä?

Noin 5h takana ja alku on ainakin ollut ihan mukiinmenevää viihdettä. Taistelut ovat vielä olleet samanlaista X:n hakkausta kuin edellisessäkin pelissä. Nyt tosin kun avasi mahdollisuuden monstereiden nappaamiseen, niin ehkä taisteluistakin tulee hieman erilaisempia. Lisäksi nämä QuickTime-kohtaukset ovat itseasiassa ihan hauskaa puuhaa. Ainakaan vielä en ole epäonnistunut niissä niin en tiedä tuleeko siitä mitään rangaistusta. Tämä toinen uudistus, ns. Live Trigger, jossa valitaan hahmolle jotain sanottavaa, tuntuu kovin turhalta. En oikein ymmärrä mikä niiden tarkoitus oikein on. Nyt kun on kaksi aluetta pelattuna tarina tuntuu ainakin vielä pitävän otteessaan. Tarinanhan on sanottu kärsineen avoimemmasta pelattavuudesta, mutta alkuun sitä ei juuri huomaa.

Pitääpä tästä lähteä pelaamaan hieman lisää.

Noniin, nyt itsekkin päässyt kunnolla peliin mukaan ja pelitunteja muutama vasta takana. LCE:ssä tuli mukana ihan kivaa krääsää, ja voittaa se nyt ainakin kokonaisuudessaan Arkham Cityn keräilyversion (siihen nyt ei vaadita ihmeitä :D). Ne kortit oli mukavia, ja myös hologrammi-juttu oli hienon näköinen. Siihen pikkuiseen soundtrackiin en ole vielä perehtynyt.
Itse peli on ollut aika samanlaista meininkiä kuin aiempi osa, tosin pelimaailma on reilusti avoimempi. Hieman muistuttaa X-2:sta tuo eteneminen. Vaikka kyseisen pelin tarina olikin siihen astisista heikompaa laatua niin loppujen lopuksi peli oli muuten viihdyttävää..Sama juttu tuntuu olevan myös XIII-2:ssa. Jo se Flan-bossi toi edellisosasta mukavaa ja tuttua taktista taistelua, ja oli jo suht kova pala.
QTE:t ihan hauska lisä.

So far, so good..Vaikka edelleenkin odotan Squarelta sitä XII:n tasoista mestariteosta.

E: Nyt vähän enemmä tunteja takana, ja meininki on maistunu vieläkin paremmalta. Aikamatkustelu on mukavaa vaihtelua. Tullut myös tykästyttyä entistä enemmän tuohon uuteen random encounter -systeemiin..todella toimiva ainakin minusta ja on parempi kuin edellisosan taisteluunmeno.

Tuplaa pukkaa, mutta ei voi mitään.
Nyt on sitten tänään päästy viimeiseen bossiin, ja onhan sitä vastaan tullut taisteltua koko päivän, mutta ei vaan onnistu..Täytyykin varmaan pistää peli pienelle jäähylle ja sitten palata myöhemmin pelin pariin ja kehittämään hahmoja paremmaksi. Tuntuu, että jotain olen mennyt kusemaan hahmojen ja monstereiden kehityksessä. Viimeinen alue nosti verenpaineita, ompahan taas rasittava aika ja paikka.

[spoiler]Mukavan pitkä tuo lopputaistelu. Ensin Caiuksen Bahamut-muotoa vastaan taistelu. Sitten Caiusta vastaan kolme kertaa. Eikä siinä vielä kaikki, aivan loppupomona 3 erittäin mukavaa Bahamutia, joista tosin 2 on helpompi saada alas väliaikaisesti (kyllä, palaavat henkiin aina välillä) [/spoiler]

E:Peli tuli läpäistyä päiviä sitten, minkä jälkeen tuli pidettyä pari päivää taukoa pelistä ennen kuin aloitteli metsästämään fragmentteja. Tänään tuli sitten saatua viimeinenkin fragment ja voitettua viimeiset bossit uudestaan. Noel ja Serah molemmat grindattu täysille levuille kaikissa rooleissa, mihin nyt oikeestaan ei kummallisempaa tarvittu. Ja hankin myös ehkä koko pelin voimakkaimman petin, Chichun(COM)..Kyllä kaatu viimeiset bossit todella naurettavan helposti kyseisen monsterin avulla :D. Fiilikset pelistä ovat vieläkin hyvät, vaikka onhan tämä lyhin pääsarjan peli pitkään aikaan, jopa silloinkin jos haluaa ottaa pelistä kaiken irti. Itelläni jotain 60-70 tuntia plakkarissa ja aikalailla kaikki on nähty, jotain pientä uupuu vielä (kuten loput trophyt esim.).

Tulipahan tahkottua läpi tuo XIII-2 ja varsin positiivinen maku jäi suuhun ensimmäisen läpipeluun jälkeen. Oma pelityyli on sellainen että pitää koluta aina kaikki paikat läpi niin yhteensä meni sellaiset 50 tuntia ennen kuin läpäisin viimeisen bossin. Oli kyllä varsin hyvä peli, juonesta tykkäsin oikein paljon ja loppuratkaisu oli kaikessa ärsyttävyydessään nerokas ja jäi mieleen pyörimään vielä pelin jälkeenkin että mitä siinä oikein tapahtui. Musiikit oli myös parasta mitä uusissa peleissä olen vähään aikaan kuullut, mieleenpainuvia melodioita toistensa perään ja toivat kyllä lisää tunnesidettä pelin tarinaan roimasti.

Pieni miinus tulee taisteluiden vaikeusasteen tasapainottamisen puutteista, välillä tuntui että perusvihulaiset oli kaikki nyrkillä tapettavia kun taas jotkut astetta kovemmat hemmot oli mahdottomia ensimmäisellä yrityksellä. Tämä ongelma vähensi hieman taktiikan makua pelistä koska suurin osa taisteluista meni alusta loppuun Relentless Assault paradigmilla tai jollain muulla vastaavalla. Jos vertaa esim. edelliseen XIII osaan niin vaikeusaste oli siinä mukavan haastava läpi koko pelin ja jouduin säännöllisesti turvautumaan esim. synergistiin tai saboteuriin partyssa.

Pelattavaa tässä riittää paljon vielä varsinaisen juonenkin jälkeen, itse sain about 90/160 fragmenttia kerättyä vaikka olevinaan kiersin paljon kaikkea ei-pakollista joten tahkottavaa vielä riittää. Hahmot tuli perinteiseen tapaan kehitettyä ihan väärin ensimmäisellä läpipeluulla kun monet hienoudet aukesi vasta kymmenien tuntien pelaamisen jälkeen joten siinäkin suhteessa uudelleenpeluuarvoa riittää. Vaikka pelin ulkonäkö ei ratkaisekaan kaikkea niin välianimaatiot olisi mielestäni saaneet olla enemmän näitä ns. pre-rendered tyylisiä, periaatteessa sitä ei pelin aikana tajunnut ajatella mutta sitten kun loppuanimaatio olikin astetta hienomman näköinen kuin muut pelin animaatiot niin siinä vaiheessa ajattelin että kaikki olisi saaneet olla samaa tasoa.

Olen melko lailla uusi FF pelisarjan ystävä, VII olen pelannut kerran läpi ja VIII lähes loppuun asti. XIII on sitten tullut tahkottua jopa kolmesti alusta loppuun, kaksi kertaa omin avuin ja yhden kerran opaskirjan avustuksella. Itselle kyllä nämä uudet kolahtaa erittäin kovaa yhtään vanhempia pelejä väheksymättä. VII on kyllä myös todella hyvä eikä vanhentunut ulkoasukaan haitannut yhtään vaikka pelasin peliä ensimmäistä kertaa vasta pari vuotta sitten. Aloittelin juuri tänään pelaamaan VI-osaa kun tuli hommattua PS3:lle tarjousmyynnistä osat V-IX. Siitä lisää sitten tuonnempana. :)

Mukavaa nähdä, että on myös näitä sarjan uudempien pelien ystäviä..eikä aina näitä väsyneitä "FF X oli viimeinen oikea FF-peli, sen jälkeiset pelit on paskaa" -tyylisiä "faneja". On kyllä viime aikoina ihan törkeästi alkanut himottamaan aloittamaan XIII:n läpipeluu alusta, varmaankin johtuu XIII-2:n peluusta...Olisi taas nii mukavaa päästä pelailemaan Snowilla, Sazhilla ja kumppaneilla. Sazhista puheen ollen, Sazhin XIII-2 DLC tuli pelattua eilen läpi..Ihan hauska, mutta olisin toivonut jotain muutakin sisältöön.
Myös IX:n läpipelaaminen taas alkanut kiinnostamaan..Eihän tässä ole aikaa kun pitäisi pelata ensin Catherine läpi sekä hiiviskellä parin pelin verran!

Lainaus käyttäjältä escudo+

Tulipahan tahkottua läpi tuo XIII-2 ja varsin positiivinen maku jäi suuhun ensimmäisen läpipeluun jälkeen. Oma pelityyli on sellainen että pitää koluta aina kaikki paikat läpi niin yhteensä meni sellaiset 50 tuntia ennen kuin läpäisin viimeisen bossin. Oli kyllä varsin hyvä peli, juonesta tykkäsin oikein paljon ja loppuratkaisu oli kaikessa ärsyttävyydessään nerokas ja jäi mieleen pyörimään vielä pelin jälkeenkin että mitä siinä oikein tapahtui. Musiikit oli myös parasta mitä uusissa peleissä olen vähään aikaan kuullut, mieleenpainuvia melodioita toistensa perään ja toivat kyllä lisää tunnesidettä pelin tarinaan roimasti.

Pieni miinus tulee taisteluiden vaikeusasteen tasapainottamisen puutteista, välillä tuntui että perusvihulaiset oli kaikki nyrkillä tapettavia kun taas jotkut astetta kovemmat hemmot oli mahdottomia ensimmäisellä yrityksellä. Tämä ongelma vähensi hieman taktiikan makua pelistä koska suurin osa taisteluista meni alusta loppuun Relentless Assault paradigmilla tai jollain muulla vastaavalla. Jos vertaa esim. edelliseen XIII osaan niin vaikeusaste oli siinä mukavan haastava läpi koko pelin ja jouduin säännöllisesti turvautumaan esim. synergistiin tai saboteuriin partyssa.

Tuosta loppuratkaisusta olen kyllä samaa mieltä..Vaikka kuinka ärsyttävä se olikin, niin oli se kuitenkin nerokas..odotappas vaan kun näet secret endingin :). Nähtyäni loppuvideon aloin janoamaan lähes heti jatkoa, oli se sen verran "hauska".
Tappeluiden vaikeusasteiden tasapainottamisesta olen myöskin samaa mieltä. Mutta olipahan XIII-2:ssa imo parhaimpia ja vaikeimpia loppupomoja mitä on viime ff-peleissä koettu. Ja Caiuksesta tuli myös heittämällä yksi pelisarjan suosikkipääpahiksista.