Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (PC, PS3,PS4) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Final Fantasy XIV: A Realm Reborn (PC, PS3,PS4)

Kyseisen MMO -pelin viimeinen betatesti on tulevana viikonloppuna 16.-19.elokuuta ja tarkoituksena on kokeilla pelin PS3 -versiota tällä kertaa, heti huomenna tottakai.

Kyseessä on siis flopanneen Final Fantasy XIV:n täysin uudelleen kehitetty "A Realm Reborn " -versio, joka tulee lisäksi PS4:lle ensi vuonna. Xbox One -versio ei ole kehitteillä, koska Square Enixin tarkoitus on saada kaikki versiot samoille servuille telmimään.

Kyseessä on kuukausimaksullinen (n.11 euroa) morppi, mutta katsotaan kuinka kauan tätä jatkuu.

Itse odotan peliä mielenkiinnolla, vaikka MMO -aika tuntuu olevan lentänyt minusta ohi jo aikoja sitten. Konsoliversio on oikeastaan ainoa syy miksi annan pelille mahdollisuuden. Sohvapelaaminen FTW

http://na.finalfantasyxiv.com/

EU:
http://eu.finalfantasyxiv.com/en/product/

Itsekin olin aluksi hieman kiinnostunut pelistä, mutta suljetussa betassa ei millään sitten kuitenkaan kiinnostanut jatkaa hahmon luomisen jälkeen. Jotenkin taas alkaa tulla korvista kaikki geneerinen "high"-fantasia. Enkä millään kykene uskomaan että kuukausimaksullinen mörppi pärjäisi enää länsimaissa. Pidän itseäni yleisesti aika optimistisena, mutta vaikea uskoa että tästä mitään hyvää tullaan kuulemaan.

Onko porukkaa pelaamassa? Tänään on ilmeisesti servuja kasvatettu, koska itse sain tehdä liudan uusia hahmoja :). Cerberus -serveri ja vasta nyt alan kunnolla pelaamaan, ollut peli sen verran tukossa.

Ennen betaa peli vielä kiinnosti jonkin verran mitä myös XI aikoinaan vaikka MMO-peleistä ei ollutkaan muuten kiinnostusta ja eikä kokemusta. Betaan tuli kuitenkin osallistuttua yhden illan ajan, ja en oikein saanut mitään irti. Tosin, ehkäpä se vähäinen kiinnostus MMOta kohtaan on yksi syistä. En ole kuitenkaan tehnyt mitään ostopäätöstä, eli ostanko vai en.

Kokeilemisen arvoinen ainakin, pelin saa noin 20€ ja tunnelma on hyvin tuttu, Nobue Uematsu myös mukana tutuilla biiseillä. Itse en myöskään tiedä pelaanko tätä enää kuukauden jälkeen mutta yksi kuukausi pelattavaa kahdella kympillä ei ole huono diili.

Koska olen konsolipelaaja eli en peli-PC:tä omista niin odottelen tuota PS4:n version julkaisua ja sitten mietin uudestaan kokeilenko. Peli kyllä vaikuttaa ihan kivalta, betaa PS3:lla pelasin jonkin verran. Kuukausimaksullisista peleistä en kyllä pahemmin välitä (eikä niitä kyllä oikein konsoleilla ole), koska itselläni on paha tapa sitten pelaa vain sitä peliä. Eihän sitä pidä turhaan maksaa...

Ja sitten puraisi taas Mömmö-kärpänen. Vaimon kanssa olemme suuntaamassa Moogle serverille. Ei tosiaan paha hinta kun 17,90€ (PC) saa sen 30 päivää peliaikaa mukaan. ;) Jos vaikka tällä kertaa antaisi oikeasti pelille aikaa, kun betan aikoihin taisi olla paljon muuta viriteltävää niin ei kyennyt pitämään kiinnostusta yllä.

Onko muita boardilaisia pelaamaassa? Lantatuikku selvästi, mutta eri serverillä. :(

Itse pelaan Odinilla. Meinasin tehdä ehkä hahmoja muillekkin servuille, mutta taisi olla joku rajoitus. 8 hahmoa Odinilla, 18 levulla on eka.

40 hahmoa voi tehdä, 8 per serveri.

Paladiniksi olen itse ajatellut ryhtyä. Vähän vaihtelua kun normaalisti tykännyt DPS rooleista niin koitetaan nyt tankkia. Hauska systeemi että voi tosiaan yhdellä hahmolla levelöidä vaikka kaikki classit täyteen, ja sitten yhdistelemällä saa noita jobeja. Hieman tulee Secret World mieleen, muissa ei taidakaan samanlaista systeemiä olla.

On kyllä ihanan paljon tullut FF12 vibaa pelistä. Tietyt musiikit ja ääniefektit, leve(?)-tehtävien tekeminen muistuttaa mukavasti niitä monstereiden metsästyksiä jne. Ja peli toimii ohjaimella pirun hyvin!

Itsekin varmaan nyt Odinille tulossa.

Itsekin ostin pelin tuossa parisen päivää sitten, tuli vain semmoinen yllättävä mmo-into-fiilis ja kun en ole ennen fantasia mörppejä pelannut, niin vaikutti tämä mainiolta vaihtoehdolta, olen kyllä tähän mennessä tykännyt!

Pelaan siis itse Odin serverillä. Onko vielä olemassa mitään pelaajalehti-guildin tyyppistä juttua?

Voin viritellä killan/free companyn pystyyn jahka pääsen oikealle tasolle, vai onko Angel of Death jo jossain? Praemorior Niflheimr tosiaan hahmoni nimi, ja siinä klo 19 maissa pitäisi olla online, niin voi sitten.kaverikutsua pistellä. 15,90€ pelillä hintaa tällä hetkellä, kaikki mukaan. Vissiin mika.hakala ja ZaleraFF tulossa myös.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Voin viritellä killan/free companyn pystyyn jahka pääsen oikealle tasolle, vai onko Angel of Death jo jossain? Praemorior Niflheimr tosiaan hahmoni nimi, ja siinä klo 19 maissa pitäisi olla online, niin voi sitten.kaverikutsua pistellä. 15,90€ pelillä hintaa tällä hetkellä, kaikki mukaan. Vissiin mika.hakala ja ZaleraFF tulossa myös.

Hyppäsin kiltaan jossa on porukkaa Order of the Sith Lords -ajoilta, Mordin Gaol taisi nimi olla, leijonanosa jäsenistä ja perustaja suomalaisia. Caern oli guildmasterin hahmon nimi, Garn taisi olla sukunimi. Killattomia lv 1 altteja on itselläni tosin vielä 7.

Itse olen hankkimassa pelin PS4 kertokaahan mielipiteitänne pelistä?

Kaipasin jotain MMO:ta pelattavaks pitkästä aikaa ja piti nyt testata kun tämä Realm Reborn on saanu paljon vähemmän haukkuja kuin alkuperäinen. Jumankauta oli kyl positiivinen yllätys! Melkeinpä juurikin sitä mitä etsiskelin, eli sopivan WoWimaista peliä joka ei kuitenkaan olisi WoW. Ennoo aiemmin näihin MMO FF:iin perehtyny, mutta nyt kyl innostuin ihan tosissani kun tässä on kaikki niin kivasti Final Fantasymäistä voittofanfaareja myöten. Kun nostalgia ja odotukset kohtaa niin eipä tässä voi kuin hymyissä suin pelailla ^_^

Lancerilla nyt alottelin koska dragoonit on ihQja ja haluan sellaseksi. 23 leveliä plakkarissa ja main questi ollu tähän mennessä sopivan kiinnostava ja muuten on saanu mennä miten lystää eli valinnanvapaus on tuttua MMO-laatua. Pelimekaniikka on muutenkin sopivan toimiva mitä nyt UI meinaa välillä olla vähän vaikea. Tyksin erityisesti tosta graafisesta suuntauksesta joka on sopivan värikäs ja anime. Naureskelin kyllä noille alun koulupukuarmoreille jotka ei tolle mun partaselle muskelikasalle oikein sovi, mut onneks viimein alko tippumaan haarniskan näköstä kamaa jonka tietenki värjäsin heti pinkiksi!

Ja PC:llä tosiaan pelailen, en oikein osaa mieltää MMO:n pelaamista pädille...

Tuli myöskin hommattua tämä, nyt kun Steamista saa 50% alennuksesta melkoisen halvalla. Yllättävän kovaa tosiaan iski tämä ja enpä ole henk. koht. innostunut mörpeistä samalla lailla sitten Age of Conanin. White Mage on tähtäimessä, joten lv.16 Conjurer löytyy tällä hetkellä. Tosin viime aikoina on mennyt reippaasti aikaa crafting ja gatherin ammatteihin tutustuessa ja Botanist onkin jo levelillä 9 ja Leatherworker 10:llä. Gathering classit tuntuvat todella puuduttavilta, mutta tuo craftaus yllätti hyvinkin positiivisesti. Eihän se mitään mahtavinta tekemistä ole, mutta pientä minipelihenkeä on kivasti saatu mukaan. Muuten odotankin sitten party-tehtäviin pääsyä, jotta pääsisi toden teolla hyödyntämään tuota hahmon parannusosaamista. Johonkin free companyyn tarvisi varmaan jossain kohtaa hankkiutua, kun muutaman alun party-tehtävän perusteella en uskalla vielä kovin laadukasta kommunikaatiota odottaa ryhmiltä (kukaan ei vielä ole sanonut sanaakaan partyissa, vaikka jotain kyselisikin).

Hahmoni majailee tosiaan Shiva-serverillä, joten huudelkaapa, jos muita löytyy samasta paikkaa! :)

Onkos vielä innokkaita pelaajia?

Tuli eilen ostettua FFXIV PS4:lle. Ajattelin etukäteen pelin olevan kaunis ja sulava. Nyt kaduttaa, kun en etukäteen katsonut netistä tietoja. Kyseinen tuotos on 30fps ja visuuaalinen anti on lähempänä edellistä konsolisukupolvea. Aivan hanurista. Olisi pitänyt vaan ostaa suoraan pc:lle. No enään en tee samaa virhettä uudestaan. Kaikki pelit tarkastan huolella läpi. Nyt meni 35€ aivan hukkaan, kun en halua sijoittaa valtavasti aikaa teknisesti heikkoon teokseen. Netistä onneksi löytyi kyseinen peli pc:lle 15€.

Eikös tuon saa pyörimään 60fps kunhan pelaa 720p resolla. Tosin sitten se visuaalisuus on vielä heikompaa.

Edit: Ota tuosta nyt sitten selvää. Googletin ja jossain ainakin sanottiin, että olisi 60fps maksimi ihan 1080p resollakin. Sitten on tämä artikkeli jossa todetaan, että peli pyörii paljon paremmin 720p resolla.

Mitä pelin kauneuteen tulee niin en minä ainakaan näe noissa 1080p shoteissa mitään vikaa.

Ei tuossa tarvita mitään testejä huomaamaan tuo alhainen ruudunpäivitys full hd:lla. Melkoista diashowta, kun kameraa pyörittää. En edes tiennyt tuota 720p vaihtoehtoa, kun ei sitä mainita missään. Täytyy testata myöhemmin. Ennemmin silti pelaan pc:llä, niin ei tarvitse tehdä turhia kompromisseja.

Lainaus

Mitä pelin kauneuteen tulee niin en minä ainakaan näe noissa 1080p shoteissa mitään vikaa.

Kyllähän osa maisemista näyttää ruutukaappauksissa kauniilta, mutta heti kun alkaa pelaamaan, niin tuntuu kun olisi takaisin last genissä juurikin ruudunpäivityksen ansiosta. Omaan silmään näyttää aivan hirveältä.

Kuulostaa hieman siltä, että Hugejorma joko liitoittelee lastgen-kommenttejaan tai sitten ei ole testannut kunnolla PS3-versiota.

Nimenomaan PS3-versiota aktiivsesti pelanneena loikkaus PS4-versioon on ollut erittäin huomattava. Ulkoasu on reilusti terävämpi, lastgenin huomattavat popupit loistavat poissaolollaan, ruudulla näkyy rutkasti enemmän tavaraa ja jopa ruudunpäivitys on parempi. Täydellinen se ei ehkä ole, mutta konsolipelaajana ei tuo ole suuremmin päässyt häiritsemään.

PC-versioon nähden on vaikeaa sanoa, koska siihen ei ole tullut tutustuttua.

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

Kuulostaa hieman siltä, että Hugejorma joko liitoittelee lastgen-kommenttejaan tai sitten ei ole testannut kunnolla PS3-versiota.

Nimenomaan PS3-versiota aktiivsesti pelanneena loikkaus PS4-versioon on ollut erittäin huomattava. Ulkoasu on reilusti terävämpi, lastgenin huomattavat popupit loistavat poissaolollaan, ruudulla näkyy rutkasti enemmän tavaraa ja jopa ruudunpäivitys on parempi. Täydellinen se ei ehkä ole, mutta konsolipelaajana ei tuo ole suuremmin päässyt häiritsemään.

PC-versioon nähden on vaikeaa sanoa, koska siihen ei ole tullut tutustuttua.

PS3 versiota en ole päässyt testaamaan, mutta aikoinaan tuli pelattua pc:llä betaa. Siltä pohjalta kommentoin tuota ulkoasua. Omaan silmään tuo ei todellakaan näytä / tunnu uuden sukupolven peliltä. Täytyy tehdä vertailuita, kunhan saan illalla tuon asennettua pc:lle.

Lainaus käyttäjältä Hugejorma

PS3 versiota en ole päässyt testaamaan, mutta aikoinaan tuli pelattua pc:llä betaa. Siltä pohjalta kommentoin tuota ulkoasua. Omaan silmään tuo ei näytä / tunnu uuden sukupolven peliltä.

I see. No, se oikea lastgen-versio on kieltämättä huomattavasti lastgenimpi :)

Täytynee varmaan napata pc-versiokin pikatestiin. En ainakaan videovertailuissa niin huomattavaa eroa graafisesti bongannut, mutta verkkovideot toki ovat aina hieman suttuisia (ruudunpäivitystä niistä on mahdotonta vertailla, mutta sen nyt oletinkin olevan alhaisempi PS4:llä).

Lainaus käyttäjältä Ville Arvekari+

I see. No, se oikea lastgen-versio on kieltämättä huomattavasti lastgenimpi.

Juu eiköhän se PS3-versio ole kohtuu karun näköinen. Esimerkkinä voisin kuitenkin käyttää DC universe onlinea, joka näytti last genillä melkoisen vanhahtavalta ja pyöri heikosti. PS4:llä peli rullaa uskomattoman sulavasti ja näyttää kauniilta. Hieman vastaavaa hyppäystä haluisin itsekin nähdä Realm Rebornin kohdalla. Harmittavasti tämä PS4 versio FFXIV:stä tuntuu hieman nopeasti kasatulta. Kunnon optimoinnilla peli oltaisiin saatu varmasti rullaamaan sulavammin.

Edit. Tässä olen asentanut Realm Reborn pc-versiota yli tunnin ja vasta noin 10% ladattu. Aivan uskomattoman lapsenkengissä tuntuu olevan Squaren puolella hommat. Vertailuna PS4-versio asentui n. 25-30 minuutissa.

Edit.2 Nyt melkein neljä tuntia myöhemmin asennus kaatunut / keskeytynyt useaan otteeseen ja vieläkin reilusti ladattavaa jäljellä. Aivan naurettavan heikko suoritus Squaren porukalta. Vertailuna esim WoW, jota pääsee pelaamaan muutaman minuutin jälkeen, kun launcherin käynnistää.

Edit. 3 Nyt kuuden tunnin jälkeen pääsin vihdoinkin pelaamaan. Kyllähän tämä on hieman mukavampaa pelailla kolmella näytöllä ja sulavalla ruudunpäivityksellä (60 fps).

Mä tässä koitan keksiä jotain pelattavaa PS4:lle jos sellasen kävin hakemassa tässä viikonloppuna kaupasta.
Eniten tuntuu kiinnostavan tämä, mutta paljonkos tässä on kuukausimaksut?
Kamalia summia ei viitsi alkaa maksaa kun ei kuitenkaan kauheasti tule pelattua...

10,99€ on tuo halvin vaihtoehto, jolla saa yhden hahmon per serveri kuukaudeksi. Minulle ainakin tuo riittänyt, kun yksi hahmo voi kuitenkin pelata kaikkia classeja.

Siitä on kyllä aikaa, kun viimeksi olin näin koukussa johonkin peliin. Reilu 500h taitaa jo olla takana ja tällä hetkellä ansiolistalta löytyy tapot kaikista EX primaleista ja ensimmäinen Coil of Bahamut on myös suoritettuna. Second Coil of Bahamutin turn 1 pitäisi seuraavaksi päästä, kunhan pääsee harjottelemaan hieman lisää sitä. Oma hahmoni on tosiaan ilv93 White Mage ja hyvin on toistaiseksi maistunut tuo parantelu. Scholari alkaa sekin lähestyä jo lv.50:tä, mutta tuolla ei varmaan niin paljoa tule pelattua, kun ei oikein petin ohjaaminen nappaa.

Shivalla pelailen itse ja kuulun Singularis Suomi-FC:hen. Tervetuloa mukaan ;)

Onko todella niin, ettei täällä kukaan tätä hienoa peliä nykyään pelaile? Vai ovatko kaikki kenties niin koukussa, ettei kirjoitella ehdi? :)

Ensi tiistainahan on jälleen merkkipäivä vuorossa: nimittäin 2.3 patchin julkaisu tapahtuu edeltävänä yönä. Tavalliseen tapaan .X patchina uutta pelattavaa tulee helposti normi lisälevyn verran. Ulkomuistista voisi mielenkiintoisimmista heitellä 3 uutta dungeonia, 1 uusi primal tappelu, 1 uusi alliance-raid, chocobojen kasvatus, omat huoneet fc-taloon, uusi PvP moodi Frontlines, hunt-tehtävät ja ties mitä kaikkea muuta jännää. Itse ainakin odotan tätä kuin kuuta nousevaa ja erityisesti Crystal Towerin jatko ja Hunt-tehtävät kuulostavat mahtavilta.

Oma progress on tällä hetkellä vähän jumissa, kun FC:ssä moni on kesätauolla, eikä oikein päästä Second Coilia harjoittelemaan. Siispä olen ottanut asiakseni Paladinin ja Monkin kehittämisen lv 50 kohti ja samoin crafteja koittanut puskea ylös leveleissä. Scholarin ehdinkin jo lähes täysin hylätä.. ei vain ole minun juttuni se. Monk sen sijaan on huiman hauska classi ja toivottavasti pääsisi kohta koittamaan taitoja sillä end gameen.

600h tulee varmaan tänään täyteen :P

Hehei! Mun eka postaus ja se on mainos:

Final Fantasy XIV -yhteisöpäivä järjestetään lauantaina 23.4.2016 klo 12 alkaen Helsingin Pelitalo Maximum Gamingissa.

Meno alkaa siis klo 12 Helsingin Sörnäisissä sijaitsevalla Maximum Gaming -pelitalolla.
Ohjelmassa tietenkin XIV:n pelailua, visailuja, herkkuja ja yllätyksiä kaikille!

Jos haluat ottaa ystäväsi mukaan ja hän ei vielä pelaa XIV:tä, annetaan hänelle paikan päällä ilmaiseksi pelikoodi eli uudet pelaajat saa pelin ilmaiseksi!

Lisätietoa tapahtuman facebook-sivulta tai vaikka multa:
https://www.facebook.com/events/212438455783076/

Tervetuloa!

Terveisin
Final Fantasy XIV -fanit

Hoi!

Suomalainen Rank 8 Hauki on kala <Hauki> etsii uusia kaloja! Me ollaan aktiivisia ja kasuaaleja pelaajia. Tykätään pelata yhdessä ja joskus harhaudutaan kaljagrindiin. Hauki Manor Hard (eli meidän talo) löytyy Lavender Bedsistä. Kaiken ikäiset, kokoiset, leveliset ja lalat tervetulleita! Me ollaan kivoja, mutta vitsit on huonoja. Tuu kertoon sun parhaimmat puujalat!

Meidän Free Company löytyy Verberukselta.

http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/freecompany/9234631035923248134/

Pelissä voi laittaa Janni La nimiselle hahmolle viestiä!