Gradututkimus Itä-Suomen Yliopistolle / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Gradututkimus Itä-Suomen Yliopistolle

Hei pelaajakunta, tarvitsisin apuanne.

Teen tutkimusta pelaajien kommunikoinnista Itä-Suomen Yliopiston humanistisen osaston englannin kielen ja kääntämisen graduani varten. Tähän tarkoitukseen tarvitsisin vapaaehtoisia, joiden suomenkielistä pelikommunikointia voisin äänittää. Kyseessä olisi siis teille normaali pelitilanne, jonka kommunikointiin minä liittyisin joko Teamspeakin, Skypen tai muun käyttämänne VoIP-ohjelman kautta. Teidän (vähintään 2 pelaajaa) pelatessanne (peli vapaavalintainen) äänittäisin VoIP-ohjelman kautta tulevan pelikommunikoinnin omalla ohjelmallani. Tutkimussyistä kysyisin myös jokaisen pelaajan sukupuolta, ikää ja pelikokemusta (eli kuinka kauan te olette pelanneet kyseistä peliä). Myöhemmin sitten analysoin nämä tiedot tilastollisesti ja käytän niitä tutkimukseni apuna.

Tässä vaiheessa tämä voi ruveta kuulostamaan vakavalta, mutta yksityisyytenne on täysin turvattu, koska teitä ei voi tunnistaa kukaan muu kuin minä (tämäkin vaatisi minulta ylimääräistä työtä), joka teen tutkimusta. Muuten henkilöllisyytenne on täysin suojattu ja anonymisoitu tutkimusmateriaalin osaksi. Tarkoitukseni on käyttää tätä dataa oman graduni ja mahdollisten jatkotutkimusten materiaalina. Lupaan olla pelin aikana hiirenhiljaa, jotta keskittymisenne ei herpaannu, ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan jännittäviä tuotepalkintoja.

Jos haluat edistää ihmiskunnan tieteellisiä pyrkimyksiä (ihan kiva), ja minun valmistumistani (tosi kiva), voit ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen eetu.ohtonen@gmail.com...., ja voimme vaihtaa yhteystietoja ja aikatauluja, jotta voin äänittää sinun ja pelikaveriesi pelikommunikointia. Kissa kiitoksella elää, mutta kiitos mahdollisesta avusta joka tapauksessa.

TL;DR, Teen gradututkimusta, jossa tarvitsen apuanne. Jos kiinnostaa, laita jatkotiedustelua osoitteeseen eetu.ohtonen@gmail.com.

Jäi hieman epäselväksi, että miksi kieleksi haluat että siellä voipissa mölistään? Onko tutkittavat henkilät oltava suomalaisia?

Itse vetelen yhden melko suuren peliyhteisön naruja ja voisin kyllä todnäk saada järkättyä sulle kuuntelusessioita, suomalaisiakin kyllä porukasta löytyy useampia, mutta eivät pääsääntöisesti pelaa samoja pelejä. Mutta jos monikansallinen ryhmä kelpaa, jotka kommunikoivat englanniksi pelaamisen yhteydessä, niin sitten pystyn ehkä auttamaan. Yhteisö keskittyy ennen muuta tiiminä pelaamiseen, eli ihan hirveän hiljaista ei pitäisi VoiPissa olla ja se keskittyisi paljolti käsillä olevaan peliin eikä naisseikkailujen ruotimiseen :D

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Tutkimuksille & kyselyksille on oma viestiketju, joka löytyy tämän linkin takaa. Siirräppä viestisi sinne.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Tutkimuksille & kyselyksille on oma viestiketju, joka löytyy tämän linkin takaa. Siirräppä viestisi sinne.

Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta voiko tämän ihan jotenkin siirtää sinne, vai että siirtäisin viestin kirjoittamalla uuden viestin kyseiseen ketjuun ja antamalla tämän viestin vaipua unholaan?

Lainaus käyttäjältä Core

Jäi hieman epäselväksi, että miksi kieleksi haluat että siellä voipissa mölistään? Onko tutkittavat henkilät oltava suomalaisia?

Itse vetelen yhden melko suuren peliyhteisön naruja ja voisin kyllä todnäk saada järkättyä sulle kuuntelusessioita, suomalaisiakin kyllä porukasta löytyy useampia, mutta eivät pääsääntöisesti pelaa samoja pelejä. Mutta jos monikansallinen ryhmä kelpaa, jotka kommunikoivat englanniksi pelaamisen yhteydessä, niin sitten pystyn ehkä auttamaan. Yhteisö keskittyy ennen muuta tiiminä pelaamiseen, eli ihan hirveän hiljaista ei pitäisi VoiPissa olla ja se keskittyisi paljolti käsillä olevaan peliin eikä naisseikkailujen ruotimiseen

Pelikommunikoinnin pitäisi olla suomeksi, koska tutkin suomen kielen ominaisuuksia. Pelaajien ei välttämättä tarvitse olla suomalaisia, mutta tarpeeksi hyvin suomea osaavat ulkomaalaiset taitavat olla aika harvinaisia. Jos peliyhteisöstäsi ei löydy samoja pelejä pelaavia suomalaisia, niin eihän sille mitään voi. Joka tapauksessa kiitos kysymyksestä ja mielenkiinnosta.

Topic locked