Gran Turismo- The Real Driving Simulator / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Gran Turismo- The Real Driving Simulator

IMAGE(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSNHebetevRqYQI_1P8iRt7o-KpztJrckJ4S_d1qWv7F8y076IE)

Gran Turismo 178 autoa
Gran Turismo 2 about 650 autoa
Gran Turismo 3 150 autoa
Gran Turismo 4 721 autoa
Gran Turismo 5 1031 autoa ja noin 200 sisältä kuvattua autoa
Gran Turismo PSP noin 800 autoa

Tätä oikeaa ja ainoata autoilu pelisarjaa on tehty jo Playstation- pelikonsolin ajoista asti (1. osa julkaistiin 23.Joulukuuta 1997) ja sarja on Sonyn yksinoikeus, eli tätä ei ole saatavilla PC:lle tai XBOX360:lle. Sarjan uusin osa julkaistiin viime jouluna ja ensimmäinen DLC tällä viikolla. Pelisarja on erityisen tunnettu aidosta tunnelmastaan, kuten sisältäkuvattuja autoja, jotka ovat erittäin aitoja, ja näitä autoja on paljon.

GT5 sisältää myös online mahdollisuuden ps networkin kautta. Myös autoja voi vaihdella kavereiden kautta. Lisäksi pelissä on myös radanmuokkaus ominaisuus, joka tosin vaatii hieman opettelu aikaa.

Nämä autot saat, jos ostat GT5:den DLC paketin:
Red Bull X2011 Prototype '11
Dodge Challenger SRT8 Touring Car
Honda CR-Z Touring Car
Mazda Roadster Touring Car
Mazda RX-7 Touring Car
Mitsubishi Lancer Evolution X Touring Car
Nissan GT-R R35 Touring Car
Nissan SKYLINE GT-R R33 Touring Car
Nissan SKYLINE GT-R R32 Touring Car
Nissan SKYLINE GT-R R34 Touring Car
Subaru IMPREZA Touring Car
Toyota PRIUS Touring Car
Gran Turismo RACING KART Jr.
Gran Turismo RACING KART 100
Gran Turismo RACING KART 125

Omasta mielestäni sarja on hyvä ,mutta monia asioita oltaisiin voitu tehdä paremmin. Tästä seurasi se, että kyllästyin peliin 3vk päästä ja pelaan sitä noin 1-2kertaa viikossa.

Millaisia kokemuksia sinulla on Gran turismo sarjasta? Onko koko sarja rahan ja ajan haaskausta, vaiko pelien virstanpylväs? Mitä mieltä olet lisäsisältöpaketista? Mitä toivotte sarjan seuraavalta osalta? Onko jokin auto liian ylivoimanen netissä? Harkitsetko GT- sarjan pelien ostosta? Onko ongelmia pelin kauan?

Kotisivu
Pelaajan arvostelu:9/10
GTplanet

Olen kyseisen pelisarjan suuri ystävä ollut jo sarjan kolmannesta osasta asti (toki sitäkin ennen sain kosketusta ykkösestä, ja siitähän ei voinu olla tykkäämättä mitenkään..laatukamaa). GT3 A-spec oli myös yksi ensimmäisistä ps2-peleistäni ja samalla myös ensimmäinen omistamani GT-peli. GT:ssä olen aina pitänyt todella paljon radoista, autovalikoimasta sekä mukavasta uratilasta. Oma suosikkiosani sarjassa on GT4, mikä tuli siis PS2:lle..ja olihan 3 kans todella lähellä tuota titteliä. Koska olin jo tässä vaiheessa kova Gran Turismo -pelisarjan ystävä, odotin seuraavaa osaa paljonkin..ja eihän se pettänyt ollenkaan, mutta täytyy kyllä myöntää että ei ihan yhtä hyvin pitänyt otteessaan kuin vaikkapa kaksi viimeistä osaa, joita tuli pelailtua todella paljon.

Kaikki GT-pelit olen ostanu ja tämä on paras kun tässä on online pelaaminen,Eihän muuta tavitakkaan
yksin pelaaminen niille ketä kiinostaa.Uuudesta silällöstä mitä tuli niin olen tyytyväinen,En valita autoistakaan mitä sain,kart radat ja kart autot oli tervetulleita,sekää span rata,sitä on nyt kavereita vastaan netissä ajeltu.
Ylivoimasesti tää on paras GT5 ,ratilla tietenkin peli on ajettava.

Itse muistan hyvin, kun kaverit puhu eskaris et mitkä renkaat ja paljo on kiihdyttänyt gt3:ssa. Itse myös pidin sarjasta jo alku aikoinaan. pitäisi ehkä ostaa rattikin, kun padillä se tuntuu kangertelevan ohjaus. Milläs ratilla porukka muuten pelaa?

Vuodenvaihteessa tuli hankittua kyseinen peli ja G27 ratti. Peli oli kyllä erittäin hyvä ja tuntuma ratin kanssa loistava. Kuitenkin yksiössä ratti oli aina edessä ja lopulta jatkuvaan siirtelyyn kyllästyneenä myin setin pois parin kuukauden jälkeen.

Viikko taaksepäin hankin pelkän pelin uudestaan ja ei tätä kyllä voi oikein padilla pelata sen jälkeen, kun ratilla oli aloittanut. Kämppä vain on edelleen sama, joten tuskin sitä rattia tulee hommattua.

Itseltä löytyy vain ensimmäinen GT. En tarviste muita.

Lainaus käyttäjältä Galactus

Itseltä löytyy vain ensimmäinen GT. En tarviste muita.

Eikös ykkösessä saanut aika monesta vai peräti kaikista autoista viritettyä kilpa-auton?

Vaikka vitonen onkin ehkä se paras Turismo, niin jotenkin tuntuu että kunnianhimo meni tässä hiukkasen yli ja se näkyi PS2 HD-autojen muodossa. En tiedä muista, mutta itselleni olisi riittänyt kevyesti yli puolet vähemmän autoja, sillä ajettua tulee vain murto-osalla sekä osassa autoja ainoa ero tuntuu olevan joku kirjain auton mallissa ja autojen mallinnuksestakin olisi mielestäni voitu vähän tinkiä. Kyllähän toki pelin upeille autoille aluksi huokailee "ooh, aah", mutta vähempikin riittäisi, sillä itselleni ei ole niin väliä pystynkö lukemaan valmistajan nimen auton jostain mutterista.

Tietysti jos autoja olisi ollut vaikka 500, niin olisinkohan täällä sitten valittamassa "Vain 500 autoa!? Gran Turismo 2:ssa, 4:ssä ja jopa PSP-versiossakin oli enemmän! IHAN PASKA!"...?

GT-sarjalaisista meikäläisellä on vain 4 ja 5. Myös kolmosta kuolasin paljon, kun näin siitä videokuvaa, mutta silloin ei vielä ollut PS2:sta, tai sitten tiesin, että GT 4 tulisi vuoden sisään. Kyllähän tuo GT5 on näistä se parempi, kuten pitäisikin. Tosin vähän siitä jäi kyllä jo heti ensikäynniksestä "kuollut" fiilis. Alueittaiset kilpailut oli poistettu ja nyt tilalla oli vain lista sarjoja joita ajella ja loppupelissä grindata, kun eri sarjoja oli yksinkertaisesti liian vähän.

Olisin ollut ihan tyytyväinen siihen 500 autoon ja vaikka niistäkin edelleen vain 200:n premium autoon, jos se loppuaika vain olisi käytetty kunnolla muuhun peliin. 1000+ autoa ei oikein lämmitä, jos ei ole mitään missä ajaa niillä.

Tosin on kyllä pakko sanoa, että peli on parantunut roimasti ensiviikoista patchien myötä. Etenkin tämä Spec 2 teki ajamisesta taas nautittavaa. Ennen tätä etenkin standard autojen ohjaus tuntui hieman "muoviselta" ja tunnottomalta, mutta nyt ainakin pikatestauksella niidenkin tuntuma on paljon parempi ja nyt sitä jopa tietää mitä ne jouset siellä alla tekevät. Myös Formulan ohjaus padilla on parantunut reippaasti. X2010:aa en vielä sillä kokeillut, mutta arvelisin että se on edelleenkin samaa hampaat irvessä vääntöä.

Täytyy muutama viikko pohtia tuota DLC-pakettia. Spa kyllä syyhyttää todella paljon, sen poisjäänti julkaisuversiosta oli todella suuri miinus. Toisaalta ne Kart-radat näyttävät erittäin hyviltä, mutta jos niillä voi ajella vain Karteilla, ne jäävät aikas varmasti vain sivuun heti. Näinpä ei ainakaan vain ratapakettia viitsi ostaa ~5 eurolla. Toinen vaihtoehto olisi tietenkin ostaa full pack 12 eurolla, mutta siinäkään mikään muu ei oikein innosta kuin tuo Spa. Autopaketti tuo taas vähän lisää Skylinejä niiden 50:n vanhan viereen, ajopukuja ei näe muutenkaan ja maaleista nyt ei varmaan tarvitse edes puhua. Saapi nähdä.

Mutta joo, jospa syyslomalla sitten vähän 24h endurancea!

Lainaus käyttäjältä 1nsane

Täytyy muutama viikko pohtia tuota DLC-pakettia. Spa kyllä syyhyttää todella paljon, sen poisjäänti julkaisuversiosta oli todella suuri miinus. Toisaalta ne Kart-radat näyttävät erittäin hyviltä, mutta jos niillä voi ajella vain Karteilla, ne jäävät aikas varmasti vain sivuun heti.

Spa on ihan jäätävän siisti. Hymy vaan levenee, kun päästelee menemään formulaferrarilla Eau Rougeen lämä tiskissä. Ja mitä noihin karting-ratoihin tulee, niin nyt viimeisimmän päivityksen myötä niitäkin pääsee ajelemaan millä tahansa autolla.

Joo, ostin ton paketin tosiaan muutaman päivän pohdinnan jälkeen. Viikko sitten pääsin kokeilemaan uusia ratoja ja autoja vähän paremmin ja se kyllä palautti taas innon ton ajamiseen! Spa on todellakin aivan mahtava. (Olispa vaan jokin vanhempikin versio tarjolla, mut tääkin kelpaa) Siitä taitaa tulla mulle nyt samanlainen grindausrata mitä Nyrre oli GT4:ssä.
Oli kyllä myös varsin mielenkiintosta rullata Kart-radoilla täyskokoisilla autoilla. Ne ei... oikein mahdu sinne. Toisaalta se tekee siitä entistä hauskempaa sillä autot pitää pakottaa kääntymään kurveihin.

Itsellä ollut nyt loman alettua taas mukava kiihko pelata vitosta. Savet menivät joskus maaliskuussa pleikan kuoltua, mutta nyt ollaan taas levelillä 21 ja eteenpäin olisi tarkoitus vielä kohota. Oikein hyvin on maistunut ja kyllä se spec 2 -päivitys toi kaivattuja pieniä, mutta sitäkin tärkeämpiä uudistuksia. Trophyja kait 38% tällä hetkellä ja tarkoitus olisi tässä lomalla yrittää hankkia vielä kaikki "helpot" pokaalit. Tahtoo sanoa sitä, että sellaiset, jotka eivät vaadi liikaa taitoa tai sadan tunnin grindailua.

Paras valtti ehkä GT5:ssä on itselle ollut sen vakaus. Ruudunpäivitys pysyy aina hyvänä ja peli on vain kerran kaatunut. Kerran vuodessa kaatuminen on ihan hyvin, kun tässä on viime aikoina pelannut tuota toista ääripäätä. Köhköh Skyr...khöh.. Alkaa arvostamaan peliä, joka osaa teknisen puolen, kuin omat taskunsa. Myös tälläiselle vähän casualimme ajajalle noita A-spec -kisoja on ihan sopivasti ja Special Eventsit on myös hyvää vaihtelua. Ratojakin on ihan passelisti.

Autojen tuunailu on jäänyt oikeastaan kokonaan. Ei ole ollut vielä tarvetta, mutta nyt alkaisi jo olla. Joissain kisoissa ei vaan tunnu pärjäävän, vaikka kuinka hyvin ajaisi. Huomenissa sitten taas radalle. Kannattaa antaa GT5:lle uusi mahdollisuus, jos se alussa jätti tylsän tai kylmän maun suuhun. Peliä on hyvin paranneltu ja itselle tämä ei kyllä ole tuntunut kertaakaan hengettömältä tai mitenkään tylsältä. Vähän kärsivällisyyttä, niin peli kyllä palkitsee hyvin. Ja pelattavaa riittää jopa enemmän kuin tarvitsisi. Tuskin kellään vielä täällä platinan väristä pokaalia pelistä? Vai löytyykö? Saa ilmoittaa ja kertoa miten on homman jaksanut hoitaa.

Eilen piti vitosta pikaisesti koittaa ja se venahti sitten 12t sessioksi. Ainakin vielä maistui hyvin kun viimeksi pelannut proloa silloin kun se julkaistiin. Aluksi sekavalta tuntuvat valikotkin osottautuivat sujuviksi kun oli puolisen tuntia pelannut.
Mukavasti pääsi myös heti ajamaan pikkasen kovempiakin seasonal eventtejä kun tuon collectors editionin mukana tuli ne kuusi chromeline autoa. Ekan seasonal kisan jälkeen oikein hämmästyin kun leveli nousi vitosesta kolmeentoista. Alle neljän tunnin pelaamisen jälkeen oli pari miljoonaa rahaa ja levu 20.

Kaikki rallit tuli vedettyä kullalla läpi ja vaikka moni niistäkin itkee niin itse tykkäsin. Ne kun on aina ollut vaan kiva bonus sen muun sisällön ohella. Oma moka jos odottaa edes jonkun ekan colin mcraen tasoista rallia. Nyt sentään oli jo point to point kisoja ja kartturi sanomassa nuotit. Oikeaan suuntaan ollaan menty.

Itse en ihan ymmärrä sitä kauheaa itkua jota nuo standard autot on aiheuttaneet. Odotin jotain hirveää, mutta eipä noita kilpaa ajaessa pahemmin premiumeista erota. Startissa kyllä eron jo huomaakin kameran panoroidessa auton ympärillä jostain valokuvaamisesta puhumattakaan, mutta en valittaisi vaikka kaikki autot näyttäisi tuolta. Se spec 2.0 päivityksen mukana tullut ohjaamokin ajaa asiansa ihan hyvin.

Tuli pari räpsyäkin otettua. Lancer kuva pääsi jopa koneen taustakuvaksi vaikka kyseessä onkin standard auto.
Mitsubishi lancer
Loebin citroen

Kyllähän tuo GT5 löytyy hyllystä ja rattikin löytyy mutta jotenkin se ei iske niin kovaa kuin ajattelin. Vauhdin tuntu ei jotenkin välity ruudun kautta kunnes huomaa että ajaa vahingossa mutkaan 130km/h....Silloinhan kurvi menee pitkäksi ja auto leikkaa ruohoo. Autolla täytyy ajaa jotenkin liian hiljaa että se kääntyisi mutkassa. Tai sitten minulla on huonot säädöt ratissa.

Joten jos jollain on omasta mielestään hyvät asetukset rattiin nimeltä Logitech Driving Force™ GT voisi laittaa ne tänne,niin voisin vielä yrittää...

Kokeilin ensimmäistä kertaa photo travelia: Kuva 1, Kuva 2, Kuva 3 ja Kuva 4.
Maksimi resolla kaikki neljä kuvaa joten kelpaa katsella.

Täällä on myös lisää kuvia jotka on otettu replayn aikana.

Tyylikkäitä kuvia kyllä ! Itse olen syttyny tälle pelille enemmän kuin odotin. Autojen lainaaminen kavereilta, sekä autojen vaihtaminen päittäin on mukavaa hommaa, unohtamatta tietenkään itse ajamista. Tuo valokuvaaminen on myös yllättänyt, sillä siinä menee ehkä vähän liikakin aikaa erilaisia asetuksia ja kuvakulmia kokeillessa. Siis hyvässä mielessä !

Tässä meikäläisen ottamia kuvia. Äskettäin ostin Bugatti Veyronin ja rikoin sillä vihdoin 400 km/h, on kyllä hurja vehe. 2 000 000 maksoi siellä käytettyjen autojen mestoilla ja 0km oli ajettu. Tiedä sitten miksi se siellä käytetyissä oli.

Lainaus käyttäjältä VivaEmptiness

Äskettäin ostin Bugatti Veyronin ja rikoin sillä vihdoin 400 km/h, on kyllä hurja vehe. 2 000 000 maksoi siellä käytettyjen autojen mestoilla ja 0km oli ajettu. Tiedä sitten miksi se siellä käytetyissä oli.

Koska ainoastaan premium autoja myydään uutena.

Tuli pelattua b-spec moodia nelisen tuntia. Ihme kyllä siihenkin jäi koukkuun vaikka alunperin ei kiinnostanut ollenkaan. Laskeskelin, että likemmäs 30t tullut pelattua eikä a-spec puolelta ole ajettu kuin sunday cup, like the wind ja formula gt championship. Special eventseistä kaikki rallit ja karting ja loppu aika mennyt ilmeisesti sitten seasonaleissa ja kuvaamisessa.

Tänään kuviin pääsi mazda rx-7 TC ja mini. Nuo kuvat löytyy alimmaisina.

B-spec itseasiassa tuossa taustalla jauhamassa juuri nyt. Välillä tulee ihmeteltyä kuskien toimintaa siinä, kun ei millään tunnu pysyvän radalla, vaikka kuinka laittaa kuskia hidastamaan. Tosin se on kyllä helpottanut aika paljon, kun ukkeli on saanut noita levuja lisää, nyt taitaa olla 24 tai 25.

Välillä kyllä tuntuu noissa a-specin kisoissa, että tietokone ajaa kilpaa keskenään, eikä ota pelaajaa huomioon mitenkään. Välillä tullaan puskuriin kiinni niin, että heiluu ja kisa onkin ohi silmänräpäyksessä.

Lainaus käyttäjältä VivaEmptiness

Tässä meikäläisen ottamia kuvia. Äskettäin ostin Bugatti Veyronin ja rikoin sillä vihdoin 400 km/h, on kyllä hurja vehe. 2 000 000 maksoi siellä käytettyjen autojen mestoilla ja 0km oli ajettu.

Eikös tuon kaaran saanut sieltä jostain mestaruus-turnauksesta palkinnoksi? Joulun tienoilla itsekin tuon trophyn hankin. Vähän oli ärsyttävä tapaus, kun joutui säätämään kaikki nupit kaakkoon, jotta auto kulki yli tuon rajan. Sitten vielä jotain säätöä ajoapujen kanssa ja palkinto kilahti tilille.

Itsellä lopahti innostus, kun aloin niitä tuhatta autoa hankkimaan. 10 miljoonaa oli tilillä ja siitä vielä yli puolet jäljellä, joka hyvin riittäisi tuhanteen kart-autoon. No laskeskelin siinä ostellessa, että tähän hommaan menisi vielä noin 10h, joten jätin suosiolla siihen 200 autoon. Muutenkin nämä GT5:n trophyt ovat kyllä aikamoisia ajansyöppöjä. Haastavuutta kyllä löytyy kiitettävästi. Itse kait levelillä 31 a-specissä. Seasonal Eventsit kyllä tekevät rahan hankinnasta ja levelöinnistä turhankin helppoa varsinkin, jos on tullut aktiivisesti pelattua ja on se 2x kerroin noihin molempiin. Hävisi ainakin itselle hehku siinä, kun miljoonan sai kasaan kahdella kisalla.

Lainaus käyttäjältä VivaEmptiness

B-spec itseasiassa tuossa taustalla jauhamassa juuri nyt. Välillä tulee ihmeteltyä kuskien toimintaa siinä, kun ei millään tunnu pysyvän radalla, vaikka kuinka laittaa kuskia hidastamaan.

Mulla on bob pysynyt radalla alusta alkaen. Ohittamisessa se vaan himmailee ärsyttävästi. Nyt se on 25 tasolla ja kakkos kuski 7 tasolla. Kolmos kuski on vielä nollissa. Aattelin ehkä kokeilla tänään miten tolla ykkös miehellä pysyy formula gt kintaissa.
En enää ihmettele, että niihin seasonaleihin on palanut aikaa sillä eilen pelasin kolme a-spec kisaa ja kolme b-spec kisaa ja kaikkia joudun 2-3 kertaa koittamaan jotta voitto tuli ja siinä meni kolmisen tuntia jotta hujahti. Pieni raha ongelma alkaa kyllä olemaan kun tilillä on yli 18 miljoonaa eikä tiedä mitä ostaisi. Nascarin ostin eilen, mutta siihen meni vain puoli miljoonaa. Senkin saisi kyllä ilmaiseksi special eventin nascar koulusta jos vetää kaikki kullalle, mutta minä en siinä tule onnistumaan.
Itse tykkään siitä, että rahaa ja expaa tulee ovista ja ikkunoista kun on 200% log-in bonus ja ajelee seasonaleja. Tosin nyt on kaikki ajettu enkä minä niitä grindaamaan ala.

Mulla tuli helposti se 400km/h trophy kun otti redbullin X2011 perseen alle :D Tuli ihan yrittämättä like the windin kisassa jossa ajettiin ihan sitä normaalia indy rataa eikä siis ovaalia. Ihmettelin vain miksi tuota autoa haukutaan varsinkin padilla ajaessa kun minusta sillä oli kiva ajaa. Ehkä mielipide muuttuu kun vettel challange aukeaa.

Tullut gran turismo tv:stä katsottua koosteet nyrren 24h kisoista vuosilta 2010 ja 2011 ja tänään voisi imaista festival of speedin. Hemmetin hieno lisä peliin ja onneksi se osaa ladata noita videoita taustalla samalla kun pelaa. Useampi kiinnostava maksullinenkin video näyttää olevan ja varmasti tulee jossain vaiheessa niitäkin pienessä sievässä ostettua kun hinnat on ihan ok tasolla.
Myös tuo collectors editionin mukana tullut apex kirja on aivan loistava. Normaalisti minua ei kiinnosta autojen tekniset puolet ollenkaan, mutta tuota on tullut joka ilta luettua mielenkiinnolla ja olen jopa oppinut uusia asioita. Nytkin tuo versio maksaa netanttilassa 29.9e ja normi platinum briteissä 19e niin jo pelkkä tuo kirja on minusta helposti sen kymmenen extra euron arvoinen.

edit: Taas tullut uusia kuvia.

edit: Nyt on B-spec formulasta kolme ekaa kisaa voitettu kevyesti. Säädöt otin gtplanetin foorumilta. Kovin ne sanoi, että alun jälkeen ei tarvitse edes käskyttää kuskia, mutta kyllä tuo meitsin Bob olisi hävinnyt taas kerran jollen olisi pitänyt sitä palkkia kokoajan pikkasen punaisella. Hyvin sillä kyllä formula pysyy hanskassa. Tosin sehän on niin kova kuski, että ajaa sillä vaikka nyrrellä täysin pimeässä.

Tuli myös ostettua eka maksullinen video gran turismo tv:stä elikkäs D1 tokyo drift. Nauraa ainakin sai kun esiteltiin kuinka hienoja hidastuksia pojat saa kuvattua sillä yli 100 000$ high speed kameralla. Ensin ammutaan vesipyssyllä ihan kohtuu seksikästä mimmiä jolla on valkoinen paita päällä ja sen jälkeen näytetään kuinka hienolta vesi-ilmapallon heittäminen kyseisen naisen rinnuksille näyttää hidastettuna. Viimeisenä vielä sama mimmi hyppii hyppynarua uimapuku päällä ja kameralla tietenkin kuvataan pelkästään rintojen liikettä. Että mä sitten tykkään noista japseista. Yhtä pervoja kuin minä.

Oli se kyllä muutenkin hyvä video. Kestoa 1t 19min ja hintaa se 2.95e. Ainoa miinus tulee kuvanlaadusta. Kokoa tuolla kuitenkin 1.4gt ja laatu on kohtuu heikko. Tuohon tilaan kuitenkin saadaan mahtumaan yli kaksi tuntinen laadukas dvd rip 5.1 äänillä. Tai mistä minä tuollaisia tietäisin ;)

Itsellä oli GT5 kerran lainassa kaverilta, 2 kertaa koitin ja palautin. Jotenkin se ajaminen tuntui puiselta ja tylsältä, latausajat oli pitkiä ja autot näyttivät rumilta. Tämä siis ennen päivityksiä. Nyt, kun on peliin saatu momta päivitystä, olen kuullut että pelistä on tullut parempi. Onko tässä perää? Onko edellämainitut ongelmat korjatyu? Jos on, niin voisin harkita tän ostoa.. Tai sit lainaan uuestaan kaverilta ja sitä kautta mietin.

Ps. Oli muuten hauska ajaa samalla autolla GT5:sessa, kun mitä löytyy omasta pihastakin. Nimittäin Toyota Prius ja Yaris. Nämä siis ensimmäiset ja ainoat autoni.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Itsellä oli GT5 kerran lainassa kaverilta, 2 kertaa koitin ja palautin. Jotenkin se ajaminen tuntui puiselta ja tylsältä, latausajat oli pitkiä ja autot näyttivät rumilta. Tämä siis ennen päivityksiä. Nyt, kun on peliin saatu momta päivitystä, olen kuullut että pelistä on tullut parempi. Onko tässä perää? Onko edellämainitut ongelmat korjatyu? Jos on, niin voisin harkita tän ostoa.. Tai sit lainaan uuestaan kaverilta ja sitä kautta mietin.

Ps. Oli muuten hauska ajaa samalla autolla GT5:sessa, kun mitä löytyy omasta pihastakin. Nimittäin Toyota Prius ja Yaris. Nämä siis ensimmäiset ja ainoat autoni.

Ajoitko muita autoja, kuin noita kahta ? Koska et todellakaan saa mitään kuvaa pelistä noilla vehkeillä. En tiedä minkälainen peli oli alkuaikoina, kun itsellänikin se on vasta kuukauden suunnilleen ollut, mutta koukussa ollaan. En oikeastaan yleensä edes pidä autopeleistä, tässä pelissä oli vain jotain mikä kolahti. Ehkä se on oman ajokortin puute. Saa näyttää tyttöystävälle, että olen jo iso poika.

Itse kaipailisin peliin enemmän kisoja, GT4:ssa oli automerkeille omia kisoja muistaakseni, mutta jostain syystä tässä niitä ei enää ole. Nyt suurin osa autoista jää kokonaan ajamatta, tai korkeintaan käyn kokeilemassa radalla ja ehkä otan pari kuvaa.

Itsellä lopahti into siinä vaiheessa, kun päästään ajamaan vähän tehokkaamilla kotteroilla kisoja. Tekoäly ei vain näköjään pysy millään vauhdissa, ja muutenkin tasaisten kisojen aikaansaaminen vaati aikamoista sätöä Performance Pointseilla. Netissä taas en jaksanut ajaa, kun ei ole kaveripiiriä, joka peliä pelaa, eikä public servuilla kehtaa edes ajaa, niin rajua se oikominen ja töniminen on pahimmillaan.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Itsellä oli GT5 kerran lainassa kaverilta, 2 kertaa koitin ja palautin. Jotenkin se ajaminen tuntui puiselta ja tylsältä, latausajat oli pitkiä ja autot näyttivät rumilta. Tämä siis ennen päivityksiä. Nyt, kun on peliin saatu momta päivitystä, olen kuullut että pelistä on tullut parempi. Onko tässä perää? Onko edellämainitut ongelmat korjatyu? Jos on, niin voisin harkita tän ostoa.. Tai sit lainaan uuestaan kaverilta ja sitä kautta mietin.

Ps. Oli muuten hauska ajaa samalla autolla GT5:sessa, kun mitä löytyy omasta pihastakin. Nimittäin Toyota Prius ja Yaris. Nämä siis ensimmäiset ja ainoat autoni.

Latausajat eivät ole lyhentyneet, mutta nyt voit päästä kisavalikkoon aikaisemmin vaikka säätelemään omaa ajokkiasi. Peli lataa siinä samalla, mutta varsinaisesti latausajat eivät ole siis lyhentyneet.

En tajua mitä tarkoitat puisella ohjauksella, minusta GT5:ssa on yksi parhaimmista ajotuntumista konsoleilla. Toki jos olet vain Priusta ajanut niin sillä köröttely voi toki tuntua sellaiselta. GT5 ei myöskään ole sellainen "kaikkimullehetinyt" -peli, vaan pelikokemus on parhaimmillaan GT-modessa kun pääset pikku hiljaa ajelemaan isompia kisoja ja ostamaan parempia autoja. Enkä voi vähätellä edes jonkunlaisen ratin merkitystä. Nautittavuus nousee huimasti.

Autot olivat kyllä heti julkaisusta asti hienon näköisiä, vaikkakin Standard-kaarat ovatkin melko suoria porttauksia GT4:sesta.

Juu en kyllä ajanut muilla autoilla kuin Toyotilla, mutta verrattuani niitä Forza 4:jään, ei GT:llä ollut mitään mahdollisuuksia. Voishan sitä kokeilla vielä ajaa hieman nopeammilla autoilla, sillä pidän esimerkiksi Need for Speedeistä hyvin paljon. Into ei vain riitä sellaiseen köröttelyyn, mitä GT5 tarjosi.

Tuli pari päivää sitten kokeiltua course makeria. Muistin, että siinä pystyy tekemään myös point to point kisoja, mutta taisin muistaa väärin. No eipä hätää kun noista rinkuloistakin saa tarpeeksi pitkiä. Meni varmaan kymmenen minuuttia kun tein viisi soralla ajettavaa rallia ja neljä lumella ajettavaa. Speksit vaan niin, että maksimi määrä sektoreita ja radan leveys minimiin ja mutkien jyrkkyys maksimiin. Yhteen kierrokseen meni 4.5 - 5.5 minuuttia ja ne oli paljon parempia ratoja mitä ne valmiit special eventin puolelta löytyvät.

Tekoäly pisti ihan hyvin kampoihin kun oli professional taso ja agressiivisuus 10. Tuo siis soralla jolloin minulla oli kahden kierroksen jälkeen välillä alle 2s johto. Lumella olikin sitten 52 sekuntia :D Kyllä tuolla tarttee vielä karting ratojakin tehdä kun niitäkin kisoja oli uramoodissa liian vähän kuten ralliakin.

tuo course maker on itellä äänyt jotenkin mystiseksi, kun en oikein ymmärrä puoliakaan niitä asetuksia. Pystyykös siinä tehdä oman muotoisia ratoja, kuten modnation racer:ssä?

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

tuo course maker on itellä äänyt jotenkin mystiseksi, kun en oikein ymmärrä puoliakaan niitä asetuksia. Pystyykös siinä tehdä oman muotoisia ratoja, kuten modnation racer:ssä?

Kyseessä on generaattori, joten pystyt syöttämään koneelle vain arvoja sektorikohtaisesti, kuten mutkan jyrkkyyksiä, ja sen perusteella peli tekee sinulle radan. Eli et pysty tekemään yhtä yksityiskohtaisesti ratoja, kuin vaikkapa Modnation Racersissa.

Tänään tuli väännettyä yksi lisenssi naama irveessä. Kultaahan niistä piti yrittää saada. parin tunnin jälkeen oli 5 kultaa ja loput hopealla. Kyseessä taisi olla IC-lisenssi. Oli pakko laittaa peli pois, kun viimeisessä testissä, joka on 2 kierroksinen kisa, hävisin ehkä 0.1s kisan voittaneelle autolle. Aaahaah, ampukaa minut nyt !

Onneksi en ota tuosta kullan saamisesta paineita. A-spec kisat tosin olisi kiva voittaa, mutta jotkut lisenssit saa jäädä pronssille jos tulee sitäkään. En ole vielä yhtäkään kokeillut kun ei ole pakko. Jää se vettelin haastekin kyllä ajamatta. Ajoin ekaa rataa niin kovin kuin vain taidot antoi myöden ja jäin pronssi ajasta kaksi sekuntia ja tuohon kun lisää sen, että kun auto menee hiukankin nurtsille niin hylsyä tulee.
Onneksi en ole perfektionisti.

Päivän paras räpsy:
[spoiler]IMAGE(http://img204.imageshack.us/img204/5199/toscanatarmacl.jpg)[/spoiler]

Perhana nuo teikäläisen kuvat on kyllä tyylikkäitä ! Vielä tuohon lisenssien kultaamiseen, että en itsekkään yleensä tavoittele kultaa niissä, nyt vaan napsahti päässä ja siitä tuli hetkeksi pakkomielle. Oli aika ikävä kokemus.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Päivän paras räpsy:
Spoileri!Näytä spoileri

Nokkelaa ;)

Jos jotain kaipaan seuraavan gran turismon photo travel moodiin niin se on aidommat taustat. Esim tästä olisin halunnut ottaa sellaisen kuvan, että kaikki on tarkkaa, mutta tuo rakennus ja kukkaset näyttää oikeasti kohtuu hirveiltä joten pakko oli kikkailla aukon kanssa jotta sai ne sumeaksi.
Kyllähän tuo jossain foorumilla jonain 800*600 kokoisena näyttää hyvältä ja aidolta vaikka kaikki olisi tarkkaa, mutta kun se orkkis reso on 3840*2160 ja sitä kun zoomailee niin karu totuus iskee päin naamaa.

Tänään tuli katsottua kaikki 2008 gt academyn jaksot ja oli kyllä taas kerran todella mielekästä katseltavaa. Miksiköhän GT-TV:stä ei löydy myöhempien academyjen jaksoja ollenkaan. Olisi kova hinku koittaa joku videokin tehdä ja ideakin olisi valmiina ja useampi replay josta matskua saa. Vielä tarttis muutama replay tehdä. Kaappauskorttia kun en omista niin täytyisi N8:lla kuvata telsun ruudulta, mutta eiköhän siitä ihan ok tule kun tri-podia käyttää jos vaan tarkennus toimii oikein.

Tuosta subarusta on kolme kuvaa täydellä resolla täällä. Noidenkin ottamiseen meni vain tunti kun aluksi tuntui ettei niistä saa edes siedettäviä mitenkään. Tuli niistä sentään ihan ok.

Noni tuli sitten se videokin väsättyä. Kuvanlaatu parempi kuin oletin. Muutenkin olen tyytyväinen ja nyt ei tartte tuollakaan enää päätään vaivata.

Nyt ois bob valmiina lemansin 24h kisoja varten eli b-spec levu on 35. Enduranceista puuttuu molemmat 24h kisat ja sitten on professional ja amateur eventit ajamatta. A-spec puolella levu 32. Kaikki endurancet ajamatta ja beginner eventeistä puuttuu kuusi ja kaikki amateur eventit. Ennduranceja lukuunottamatta yhden päivän homma vetää nuo puuttuvat a-spec kisat.

Äsken tuli taas pari tuntia kuvailtua ja sain jopa huimat yhdeksän uutta kuvaa.

Jatkan puhumista yksinäni.
Kun se perkeleen kusti ei tänäänkään tuonut mass effect kolmosta niin traumoista selvittyäni jatkoin gran turismon pelaamista. Nyt on kaikki muut A-spec kisat voitettu paitsi endurancet. Tuli myös ajettua kaikki lisenssit. Minua ei tosin kiinnosta mikä pokaali niistä tulee kunhan läpi vedetään, mutta taisi sieltä silti muutama kulta tulla, useampi hopea ja iiiiso läjä pronssia.
Pääsin myös vettel challengen läpi, tosin senkin vain pronssilla. Alkoi kummasti paremmin sujumaan kun veti ohjauksen herkkyyden täysille ja alkoi käyttämään oikeaa tattia kaasuna. Sinänsä hassua, että tietääkseni yleinen mielipide on se, että dualshock on liian herkkä ja sitä herkkyyttä täytyy laskea. Lisäksi en ole mitään autopeliä koskaan osannut ajaa käyttäen toista tattia kaasuna/jarruna enkä osaa tässäkään muuta autoa sillä ajaa kuin tuota X2010 hirmua.

Ja ylläripylläri tuli otettua taas pari kuvaa ja tällä kertaa pääsi bemari ja vanha corvette kuvattavaksi.

[spoiler]IMAGE(http://img38.imageshack.us/img38/8117/redbullhangar7o.jpg)[/spoiler]

Varsin hyvejä kuveja. Omat otokseni ovat huomattavasti kömpelömpiä, luulisin. Joskin en ole käyttänyt photo modea paljonkaan, vaan replayn kautta napsinut. Voin koittaa tänne linkittää jotain, jahka olen kotona ja voin ladata niitä koneelle...

Olen myös viimeaikoina pelaillut Gran Turismoa jonkin verran, enimmäkseen netissä kaverin kanssa. Uusimman autopaketin myötä olen ihastunut Lambo Aventadoriin, mielestäni pelin parhaita autoja... ja olenkin sillä rikkonut useita omia ennätyksiäni.

Äsken tuli käytyä 350Z:n kanssa special stage route 7:lla kokeilemassa saako jotain aikaan ja tulihan sieltä viisi uutta kuvaa. Tuossa tunnelissa saa kyllä komeita kuvia. Melkein tekisi mieli ostaa se special stage route x vai mikä se viimisin dlc rata olikaan kun tuntuu, että siellä porukka ottaa kaikista aidomman näköset kuvat.

Mitenköhän... onko GT5 seuraajasta mitään huhuja ollut? Pelillä kun alkaa olla ikää ja kilpailijoita (joskin omasta mielestä GT5 voittaa Forzan edelleen joka osa-alueella)

Parannettavaa on mielestäni radoissa. Yksinkertaisesti niitä vaan tarvitaan lisää. Myös aivan upea lisä olisi ns. "grand tour" pelimuoto/radat jossa voisit ajaa kuuluisia (tai vähemmän) maantiepätkiä hienoissa maisemissa ympäri maailmaa. Sitä tuskin tulee kuitenkaan tapahtumaan, mutta...

Itse en ainakaan ole mitään kuullut, enkä kyllä osaa vielä kaivatakkaan moista. Peli on vielä erittäin pahasti kesken ! :D

Tullut taas pelaitua tätäkin parin viikon tauon jälkeen, tuo nettipeli on koukuttanut nyt viime aikoina aika rajusti. Hyvässä porukassa ilman sikailua on mukava pelailla.

B-spec osaa aiheuttaa yhä harmaita hiuksia, Gregory on lvl. 28 mutta ei silti voita Mini-kisaa, vaikka on aika ylivoimainen auto alla. Voi juma... !

Enpä ole minäkään mitään kuullut, kunhan vain pohdin. Tuntuisi jotenkin loogiselta, kun kohta on tullut 2 Forzaa sitten GT5 julkaisun ja aikaa on kulunut. Tosin enpä itsekään kaipaa sitä uudempaa vielä, enkä usko että sen alustana on enää PS3... Mutta toisaalta, kaikille PS konsoleille on tullut 2 GT peliä, saa nähdä. Odotan innolla, sitten joskus kun tästä projektista jotain kuullaan.

"in the meantime" ...kuvia:

http://postimage.org/gallery/a4ddvbk/

Muutama omasta mielestä onnistunut otos.

Uusia ratoja. Jos jotain kaipaisin tähän vielä lisää niin ison kasan uusia ratoja. Tänään tuli pelailtua GT:tä taas pari tuntia pitkästä aikaa, ja mukavaahan se oli.

Ajoin myös Nurburgring Nordschleife radalle uuden henk. kohtaisen ennätyksen. 6.25.500, autona BMW M3 GTR race car. Tiedä sitten onko tuossa mitään kehumista :D ...Millasias aikoja te muut olette ajaneet?

Hyvin onnistuneita kuvia ja videokin oli jees. Keep up the good work! :)

Keskiviikkona tuli viimeinkin b-spec lvl40. Bob grindasi 12-16t/päivä enduranceja samalla kun pelasin boxilla mass effectia. Taisi mennä kaksi 24h lemans kisaa, 3-4 9h tsukubaa, useampi 4h nyrre, indy 500 ja ehkä vielä jotain ja kaikki nuo 200% bonuksilla.
Ennen tuota leveli taisi olla 36. Enää 24h nyrre ja amateur sekä professional kisat niin koko b-spec olisi läpi.

Ihan kunnioitettava saavutus. Itse en ole B-speciä juuri jaksanut pelailla.

Lainaus käyttäjältä partajeesus+

Keskiviikkona tuli viimeinkin b-spec lvl40. Bob grindasi 12-16t/päivä enduranceja samalla kun pelasin boxilla mass effectia. Taisi mennä kaksi 24h lemans kisaa, 3-4 9h tsukubaa, useampi 4h nyrre, indy 500 ja ehkä vielä jotain ja kaikki nuo 200% bonuksilla.
Ennen tuota leveli taisi olla 36. Enää 24h nyrre ja amateur sekä professional kisat niin koko b-spec olisi läpi.

Itsekkin aina teen jotain muuta, kun Gregory ajelee b-speciä. On se vaan aika puuduttavaa seurata, kun tekoälyt ajelee ja oma kuski on aikalailla ainut mikä tekee virheitä. Eikös edellisessä GT:ssa ollut mahdollista kelata näissä b-speceissä vai muistanko ihan väärin ?

Muistaisin myös että B-speciä oli mahdollisuus kelata. En kyllä edellisessäkään sitä paljoa pelannut..

Muutamia kuvia tuli napsittua 458 Italiasta, mm: http://postimage.org/image/5koabt3db/

Olihan GT4:ssa tosiaan mahdollisuus kelata 3x nopeudella, PS2 yöksi päälle ja avot, harmi vain että jokainen Pit in palautti sen välittömästi normaalinopeuteen.

Pelaako tätä GT5:sta enää kukaan ? Itse koitan päivittäin käydä kurvaamassa ratoja ympäriinsä, kaikenlaisia testejä ym. tehden.

Zeeri0us saa lisätä jos siltä tuntuu.

Kunhan jätetään se "rämmäily" pois, ja mielellään se iänikuinen X1 myös.

Hoo, nostit ketjun taas unholasta. Tosiaan ennen Ridge Racerin saamista tuli viime viikko kurvailtua taas Gran Turismo 5:n upeissa maisemissa. Meikälle tämä peli on oikeastaan paras hyllystä vedettävä peli niihin hetkiin tai ajanjaksoihin, jolloin muuta pelattavaa ei ole. Ja kun pelissä on tällaiselle sunnuntaikuskille vieläpä paljon avattavaa ja saavutettavaa, niin eipä ole edes a-spec kisat vielä loppuneet kesken. Tällä hetkellä expert-kisoista puuttuisi vielä kaksi, jonka jälkeen voisi siirtyä sinne kovien poikien extreme kisoihin. Enduroa tuskin tulen koskaan kisaakaan pelaamaan. Ei ole mun heiniä tuollaiset 400 kiekkaa, mutta siisti juttu, että niitä pelissä on.

Muutenkin GT5 avautuu aina vaan enemmän, kun sitä pelaa. Ja antaa myös paljon, kunhan pääsee vauhtiin. Ehkäpä omalla kohdalla myös bugien osalta tämän konsolipolven vakain peli. Yhden kerran on alkuvalikossa tekstikentät menneet mustiksi, mutta itse peli ei ole kaatunut kertaakaan ja aina ruudunpäivitys pysyy nautittavan pehmeänä.

Pelissä on niin paljon kaikkea avattavaa ja kerättävää, että itse olen vähän kääntynyt noiden trophyjen keräilyyn, kun niistä saa aina sopivia välietappeja suunniteltua. Vetäisempä vaikka tuosta kaikki professional-kisat lävitte tai keräämpä sen 10 miljoonaa kokoon. Tosin tuhannen auton ostoa en ole vielä jaksanut edes aloitella. Crediitit kyllä riittäisivät, mutta tuossa kuluisi noin 7 tuntia olettaen että yhden auton ostoon menee kaikkine latauksineen sellainen minuutti aikaa.

Kaiken kaikkiaan aikaa on GT5 syönyt ihan mukavasti ja varmaan tulen taas palailemaan sinne radoille, kunhan tuo Unbounded on kahlattu läpi. Seuraavaa osaa tuleekin sitten joskus odoteltua huomattavasti kiinnostuneempana sillä ennen vitosta olivat sarjan kokemuksen aika lailla vain kaverilla kokeiltua kolmosta joskus kauan kauan sitten. Sai myös tämä peli meikän innostumaan uudelleen realistisemmista autopeleistä.

Onko täällä kukaan yrittänyt ladata tuota 2012 GT Academyä? Itse kun äskettäin yritin niin sain vaan viestin "this content can't be accessed from this account" tai jotain sinnepäin. Mistäköhän tässä on kysymys? Eikä vaikuttaisi PSN muuten bugaavan yhtään, jos tuo nyt bugi sattuisi olemaan..

?

Lainaus käyttäjältä K-7.+

Onko täällä kukaan yrittänyt ladata tuota 2012 GT Academyä? Itse kun äskettäin yritin niin sain vaan viestin "this content can't be accessed from this account" tai jotain sinnepäin. Mistäköhän tässä on kysymys? Eikä vaikuttaisi PSN muuten bugaavan yhtään, jos tuo nyt bugi sattuisi olemaan..

?

Alkuun taisi olla vain tiettyjen maiden pelaajille tuo koko Academy, mutta pari päivää sitten sain ainakin itse ladattua.

Vähän hiljaiselta vaikuttaa täällä. Pelaileeko muut vielä aktiivisesti? Itse aloitin vastikään ihan puhtaalta pöydältä ja ennen kisoihin siirtymistä ajoin kaikki lisenssit kullalle. Eipä tarvitse niistä enää murehtia. A-Spec lvl tällä hetkellä 20, bobia en ole vielä ajattanut. Suosikki omista autoistani on punainen VW Beetle 1200 '66. Kova menijä, kun vähän näkee vaivaa säätämisessä.