Ikärajat ja muut vastaavat rajoitukset / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Ikärajat ja muut vastaavat rajoitukset

Ikärajakeskustelu oli sen verran innokasta, että ohjataas juttu suosiolla omaan ketjuun. Keskustelua tänne siis laajalti ikärajoista ja vastaavista rajoituksista. Esimerkiksi niin mietteet kuin aiheeseen liittyvät tarinat ovat tervetulleita.

Foorumityökalut eivät vielä salli viestien siirtoa, joten yllä mainitusta linkistä voi löytää jo hyvää pohjaa keskustelulle alustavasti.

No itsellä ei ole miltei koskaan ollut näitä henkkarin näyttämis tilanteita, vaikka paljon ostelen 18 ja 16 ikärajalla leimattuja leffoja ja pelejä.
Ehkä kummiskin typerin/naurettavin tilanne oli 3 päivää sitten kun ostin Men In Black blu-ray:n ja ikärajana oli 12.
Myyjä kysyy, että minkä ikäinen ole, hitto vie vastaan rehellisesti että 18 ja pyysi näyttämään sen jälkeen henkkarit.
Ei antanu ylpeyks periksi enkä näyttäny. Sitten menin toiselle kassalle. 12,95 €, kiitos otatko kuitin ?
Nuo ikäraja kyttöykset todella on myyntikohtaisia ja esim. anttilassa ei koskaan kysytty vaikka 13 vuotiaana haki jonkin k 15 leffan tai pelin.

Kun puhuin ikä-rajojen tiputuksesta en todellakaan tarkoittanut kaikkia k-18 rajojen tiputuksesta, en todellakaan tarkoittanut että KAIKKIEN ikä-rajojen olisi syytä tippua. Pidän itsekkin alkoholissa, tupakassa ja pienessä osassa peleistäkin tätä aivan asiallisena. Esim. Gta IV on asiallinen, mutta miksi elevetissä splinter cell: chaos theory on k-18?! Samaa voisin kysyä mass effect 1:stä. Ja tällä tarkoitin, että k-16 ->k-14 jne.

Tarkoitin myös, että assasin's creed KOKO sarjaa voi jo 16 vuotias ymmärtää, että kyseessa on PELI! K-18 matskua voisi mennä Fallout 3 ja eräät skyrim moditkin voisivat olla sillä merkillä, koska niissä on ns. Alastomuutta.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

miksi elevetissä splinter cell: chaos theory on k-18?!

Omasta hyllystäni lötyvä painos on 16+, mutta ovat näemmä muuttaneet sitä HD-julkaisuun. Tuo on kieltämättä sillä rajalla Mässyn kanssa. Half-Life 2 on toisaalta toisella tapaa arveluttava.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tarkoitin myös, että assasin's creed KOKO sarjaa voi jo 16 vuotias ymmärtää, että kyseessa on PELI! K-18 matskua voisi mennä Fallout 3 ja eräät skyrim moditkin voisivat olla sillä merkillä.

Assassin's Creedissä on sen verran verinen ja teatraalinen counter-systeemi, että nuo ikärajat ovat mielestäni aivan aiheellisia. Yleensä 18+ napsahtaa saman tien myös, jos pelissä voi tappaa viattomia. 16+ ikäraja tulee ihmisiin kohdistuvasta realistisesta väkivallasta tai vastaavasti hieman kovemmasta fantasiamätöstä ja 90% niistäkin ikärajoista vaikuttaa käypältä. Niissä väkivallan taso on lähes poikkeuksetta graafisempaa kuin 12+ -elokuvissa, joten pykälän tiputus olisi täysin järjetön.

On hyvä muistaa, että pelien interaktiivinen luonne nostaa ikärajoja pykälällä moniin vastaavaa sisältöä omaaviin leffoihin verrattuna. Splinter Cell Convictionin kuulustelut olisivat leffoissa k-15 materiaalia oikein leikattuna, mutta pelissä ne pahoinpitelyt suoritetaan itse. Kyse ei ole siitä, ymmärtääkö lapsi, että kyseessä on peli. Etköhän sinäkin miellä Fallout 3:n peliksi? Minä ymmärsin 10 vuotiaana, että GTAIII on peli, mutta sen sisältö ei välttämättä ole soveliasta tuon ikäiselle.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tarkoitin myös, että assasin's creed KOKO sarjaa voi jo 16 vuotias ymmärtää, että kyseessa on PELI! K-18 matskua voisi mennä Fallout 3 ja eräät skyrim moditkin voisivat olla sillä merkillä, koska niissä on ns. Alastomuutta.

Et voi oikeasti väittää noin. Tunnen TODELLA monta jotka ovat ihan kikseissään siitä kun saa tappaa ihmisiä pelissä ja ikää yli 16... Luojan kiitos on edes sen verran järkeä päässä että jättävät sen tappamisen sinne peliin, mutta muuten nämä henkilöt on todella väkivaltaisia. Ja jos pelissä on k-18 merkintä, siihen on syynsä, eikä tuon muuttaminen K-16 omasta mielestä olisi ketään auttava. Tyydy nyt vain siihen osaas että oot alle 18 ja joudut todistamaan ikääs esim. tilanteessa jos yrität K-18 peliä ostaa.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

. Tarkoitin myös, että assasin's creed KOKO sarjaa voi jo 16 vuotias ymmärtää, että kyseessa on PELI! K-18 matskua voisi mennä Fallout 3 ja eräät skyrim moditkin voisivat olla sillä merkillä, koska niissä on ns. Alastomuutta.

En ymmärrä, miksi et käsitä miten väkivaltainen pelisarja AC on. Pelin pääteemana on kuitenkin toisen hahmon päästäminen päiviltä. Keinolla millä hyvänsä. Tekoa tulee myös usein suunnitella etukäteen ja harkita tarkkaan, missä järjestyksessä etenee ja miten selviää ilman rangaistusta. Tämä on murha.

Muutenkin ikärajojen alentamisessa ei ole mitään pointtia. Niiden ainoa tarkoitus on suojella lapsia/nuoria materiaalilta, mitä he eivät välttämättä pysty ymmärtämään. On turha yleistää, että sinä tai suurin osa Suomen nuorista ymmärtäisi pelin sisällön, sillä ei ole tässä mitään tekemistä. Todella kurjaa jos tämä hankaloittaa elämääsi, mutta kun perustelusi ovat luokaa "Ikärajat hankaloittaa mun elämää", niin on helppoa käsittää miksi siitä pelikotelosta se numeromerkintä alakulmasta löytyy.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Tarkoitin myös, että assasin's creed KOKO sarjaa voi jo 16 vuotias ymmärtää, että kyseessa on PELI! K-18 matskua voisi mennä Fallout 3 ja eräät skyrim moditkin voisivat olla sillä merkillä, koska niissä on ns. Alastomuutta.

Tavallaan ymmärrän Assassin's Creedin ikärajoittelun. Toki tämä on vähän harmaata aluetta, mutta oletkos esim. miettinyt että pelihän on äärimmäisen väkivaltainen, ja siinä tehdään tappamisesta ammatti? Jokapa vielä näytetään suhtkoht hyväksyvässä valossa. Kyllä kasvanut 16 vuotias ymmärtää jo tämän kaltaisten pelien idean, muttakun sitten taas 16 vuotias on vielä juurikin erittäin kehittyvässä iässä, ja kaikki kuusitoista vuotiaat eivät ole kasvaneita. Menköön tämä yleisenä statementtinäni väkivaltaisten pelejen ikärajaa kohtaan, eikä pelkästään Assassins Creed sarjalle.

Voisin omilta yläasteajoiltani ottaa esimerkki henkilön joka toimii nyt nimellä Pekka. Ollessamme kuudentoista ei noi ikärajat olleet vielä lakisääteisiä, vaan pelkkiä suosituksia (loistava muutos mielestäni.) Tämä kyseinen kaveri kyllä veti joka pelistä vaikutteet kotia, ja sovelsi oikein mielellään näitä oppimiaan "kikkoja" mm. heittelemällä taktisesti kiviä kavereiden ottaan. Voin hyvin kuvitella, että jos hän olisi tällöin Assassin's Creediä pelannut, jatko-opintojamme suunnitellessa olisi listalta löytynyt "Salamurhaajan ammattitutkinto."

Eli siis yhteenvetona, jotkut vain ovat eivät käsitä näitä juttuja, heidän päähänsä ei mahdu tämänkaltaiset asiat. Uskoisin että varsinkin silloin (kuten tässä tapauksessa) kun vanhemmat ostavat kullannupulleen, äärimmäisen väkivaltaisia pelejä jo 6 ikävuodesta alkaen. Kaikkia en tosiaankaan halua leimata tässä, että turha nyt mitään kilareita vetästä. Ikärajaa suunnitellessa tulee muistaa myös tämä.

Alastomuus taas mielestäni on täysin luonnollinen asia. Siitä tehdään koko ajan ihan turhan suurta numeroa (kiitos jenkkien.) Jos sanotaan että alaston naisruumis olisi ainoa kriteeri ikärajalle, itse pamauttaisin 12.

Itse olen noudattanut noita ikärajamerkintöjä täysin (omalta osaltani), ollessani alle 15 pyysin vanhempiani ostamaan minulle k-15/18 tuotteet, sillä en ole viitsinyt yrittää koskaan mennä alaikäisenä ostamaan jotakin, mihin ei ikä riitä. Eivät vanhempanikaan kaikkea suostuneet ostamaan, kuten kävi Fight Clubin kanssa, jota en 12 vuotiaana saanut ostaa. Kyllähän se harmitti, sillä elokuva vaikutti hyvälle. Paitsi silloin kyllä en edes ajatellut että leffa olisi tuleva klassikko, vaan enimmäkseen sen halusin juuri väkivallan vuoksi, niin ehkäpä äitini teki oikean ratkaisun olla ostamatta sitä. Nyt kun vanhemmalla iällä sen olen jo nähnyt useampaankin otteeseen, osasin katsoa sen juonen vuoksi enkä minkään väkivallan.

Eikä minulla siis vieläkään k-18 elokuvia paljoa ole, sillä en niitä ole pahemmin ole ollut ostattamassa vanhemmiltani, vaikka nuorempana olinkin ''mitä isompi ikäraja, sen parempi elokuva''. Pelejen suhteen en ole pyytänyt vanhempiani ostamaan kuin kuin GTA:t, muuten on tullut pelattua nuoremmille tarkoitettuja pelejä. Tai siis siihen asti kunneis sain uudemman sukupolven konsolin, ollessani 15 vuotias. Sille on sitten tullut pyydettyä jo niitä k-18 pelejä enemmäkin kuin pelkkä GTA, mutta tuntuu, että näille konsoleille onkin tullut enemmän tuolla ikärajalla varustettuja pelejä kuin vanhempien konsoleiden aikana.

En vielä ihan ole 18 vuotta täyttänyt, niin en vieläkään ole viitsinyt 18 vuotiaille suunnattuja tuotteita kokeilla ostaa itse. Vaikka välillä mieli kyllä tekisi, jos sattuu yksin olemaan liikenteessä ja näkee jonkun mielenkiintoisen elokuvan, mutta ikäraja on 18. Pelit on tullut tähän asti tilattua netistä, niin ei niiden kanssa ole tarvinnut alkaa voivottelemaan, kun ei ikä riitä ostamaan kaupasta.

Lainaus käyttäjältä Silvio Melamiina

Alastomuus taas mielestäni on täysin luonnollinen asia. Siitä tehdään koko ajan ihan turhan suurta numeroa (kiitos jenkkien.) Jos sanotaan että alaston naisruumis olisi ainoa kriteeri ikärajalle, itse pamauttaisin 12.

Onhan väkivaltaisuuskin luonnollista, myös (tai varsinkin) ihmisille, vaikka sitä koitetaan meistä niin kovasti kitkeä. Sen näkee joka päivä uutisista enkä usko, että se asia tulee ikinä muuttumaan. Ei ainakaan niin kauan, kuin ihmisiä on olemassa. En sano, että se tekee väkivallasta hyväksytympää tai että alastomuus olisi minustakaan niin paheksuttavaa kuin mitä annetaan ymmärtää, mutta näillä asiolla ei tunnu olevan mitään asiaa luonnollisuuden kanssa.

Ja niin, että alaston naisruumis? Onko tässä nyt sukupuolisyrjinnän makua?

Ihan näin psykologisella kannalla olen. Piagetin mukaan 16-vuotiaalla on potentiaali ajatella samanlailla kuin aikuinen ihminen. Totta kai teoriaa voi kritisoida hyvinkin helposti, mutta mitäpä ei voi. No niin, mitenkäs voimme soveltaa tätä teoriaa ikärajoja miettiessä? 16-vuotiaan pitäisi pystyä ostamaan ns. K-18 tuotteita, vaikka yleensä tuon ikärajan aiheuttaa juuri väkivallalla mässäily ja kaikki muukin, joka kiehtoo nuorta poikaa, eikä sitä "kypsää aikuista". Olenko muka väärässä, jos väitän että Akselia 17-v kiinnostaa enemmän venäläisten ammuskelu kuin Antero 57-v?

Korporaatiot itse tuottavat tämän typerän ongelman vahivstaakseen tuota maagista lukua..

Lainaus käyttäjältä PureBattery

Onhan väkivaltaisuuskin luonnollista, myös (tai varsinkin) ihmisille, vaikka sitä koitetaan meistä niin kovasti kitkeä. Sen näkee joka päivä uutisista enkä usko, että se asia tulee ikinä muuttumaan. Ei ainakaan niin kauan, kuin ihmisiä on olemassa. En sano, että se tekee väkivallasta hyväksytympää tai että alastomuus olisi minustakaan niin paheksuttavaa kuin mitä annetaan ymmärtää, mutta näillä asiolla ei tunnu olevan mitään asiaa luonnollisuuden kanssa.

Melamiina varmaan tarkoitti alastomuuden luonnollisuudella meikäläistä saunakultuuria ja alastomuuden harmittomuutta sinällään. Kaverin verille hakkaaminen on hieman eri asia kuin Kummeli Storiesin random-tissit. Väärä sana. That's all

Lainaus käyttäjältä PureBattery

Ja niin, että alaston naisruumis? Onko tässä nyt sukupuolisyrjinnän makua?

Kyseessä taisi olla esimerkki. Vänkääminen vänkäämisen ilosta ei ole kaunista. Kikkelit ovat lisäksi aika harvassa, mitä elokuviin tulee. Siltä ainakin tuntuu, kun vertaa naiskauneuteen yläosattomissa.

Olen Silvion samaa mieltä siitä, että pelkän alastomuuden ei pitäisi nostaa ikärajaa ainakaan yli 12:ta, eikä niin yleensä käykään leffojen kanssa. Erityisen graafiset peuhaamiset ja muut isommat heruttelut toki ansaitsevat kovemman leiman. Pelien arvioinnin hoitaa PEGI ja järjestelmähän on käytössä ympäri Euroopan, joten siellä on ymmärrettävästi hieman eri sävelet. Amerikan "hui, persvako" on yleensä huvittavaa katsottavaa...

E: Munkk1, typottamisen puoliammattilainen iskee jälleen.

Lainaus käyttäjältä PureBattery

Onhan väkivaltaisuuskin luonnollista, myös (tai varsinkin) ihmisille, vaikka sitä koitetaan meistä niin kovasti kitkeä. Sen näkee joka päivä uutisista enkä usko, että se asia tulee ikinä muuttumaan. Ei ainakaan niin kauan, kuin ihmisiä on olemassa. En sano, että se tekee väkivallasta hyväksytympää tai että alastomuus olisi minustakaan niin paheksuttavaa kuin mitä annetaan ymmärtää, mutta näillä asiolla ei tunnu olevan mitään asiaa luonnollisuuden kanssa.

Ja niin, että alaston naisruumis? Onko tässä nyt sukupuolisyrjinnän makua?

Heh, ei toki. Sana vain kääntyi tuohon muotoon kirjoitushetkellä. Olen fiilispohjainen kirjoittaja.

Ja toki väkivaltakin on tietyissä määrin luonnollista, mutta meikästä alle kuustoista vuotiaiden, tai välttämättä vielä senkään ikäisten. Ei tarvitsisi nähdä sitä kun kaverista kiskotaan suolet ulos. Puolikkaan berberin näyttäminen sinällänsä on meikästä suht harmitonta esimerkiksi ME1 aikainen kohu jenkeissä. Toki riettaudet ja pornon puolelle kallistuva kanssakäyminen tulee edelleen pitää mielestäni aikuisten materiaalina.

Mass Effect ykösen K18 leima tosissaan tuli vasta "lesboilu" kohun jälkeen joka on yksi naurettavimmista pelikohuista koskaan. Pelin seksikohtaukset ovat todella pehmoisia eikä paljasta pintaa näy sinäänsä yhtään + kohtauksen pituus on luokkaa 15 sekuntia. Tietenkin peli sisältää paljon ampumista sekä myös aikuismaisia aiheita kuten monenlaista väkivaltaa esim. avuttomia siviilejä kohtaan, isoja jopa eettisiä päätöksiä joissa ei ole mukavaa vaihtoehtoa.

Mitä Assassin's Creediin tulee niin pelithän ovat niin K18 kamaa kuin voi olla. Kyseisestä sarjasta löytyy monia väkivaltaisimpia tappoja tässä sukupolvessa. Se ääni kun iso veitsi uppoaa kalloon on aina niin aidon kuuloinen että huhhuh. Monet pelin lopetusliikkeet ovat aivan huikeita, niin väkivallaltaan kuin aitouden tunnultaan.

Voisin itse tähän nopeasti vaan lisätä että omasta mielestä nykyiset ikärajat ovat hyviä ja niitä ei pitäisi ainakaan laskea. Itsellä ei koskaan ollut alle 18 vuotiaana ongelmia pelien taikka leffojen ostossa, ehkä vielä 2000-luvun alkupuoliskolla myyjät vain välittivät vähemmän vai miksi minullekkin 12 vuotiaana esim. Manhunt myytiin mukisematta.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Hieman huvitti, kun kassalle päästiin ja kysyivät henkkareita ja meillä oli mopokypärät vielä kädessä. . . . . |

Ihan sama homma oli kun pelikoneet olivat K-15. Ei se mopokypärä ole hyväksytty henkilöllisyystodistus, ainahan sen voi ottaa kotoa mukaan, olla kaverin kyydissä yms.

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+ Hieman huvitti, kun kassalle päästiin ja kysyivät henkkareita ja meillä oli mopokypärät vielä kädessä. . . . . |

Ihan sama homma oli kun pelikoneet olivat K-15. Ei se mopokypärä ole hyväksytty henkilöllisyystodistus, ainahan sen voi ottaa kotoa mukaan, olla kaverin kyydissä yms.

Quite right. Kyllä itteäki joskus kismitti ku Salen täti hokas paperit kysästä, kaljaa kantaessani. Vaikka olinkin äärettömän ovelasti keksinyt ottaa autonavaimet killumaan toiseen kouraan. Kait se kuustoistavuotiaan pubereetti paljasti aikeeni. Terävä täti, ei nyt 7 vuotta jälkeenpäin enään niin kamalasti harmita. Pieniä murheita.

Sitä paitsi te sentään saitte juomanne.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Aaaa no se tietenki, empä tullut ajatelleeksi. . . . . Mutta joo, tällaista Haukiputaan S-marketilla. Vieläkin kyllä ihmetyttää tuo Ruotsin logiikka. Jos joku voi selittää tämän mulle jotenkin että siinä voisi olla jotain järkeä, niin olkaa ystävällisiä ja kertokaa.

Näin toinen jalka Haaparannan puolella asuvana voin noiden nuuska -automaattien toimintaperiaatteita valaista. Hommahan toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan niin, että kassalta napataan telineestä haluttua tuotetta vastaava kortti, jossa on viivakoodi. Ostokset maksetaan kassalla jonka jälkeen kyseinen läpyskä hyppysissä kävellään sitten automaatille millä viivakoodi luetaan. Nuuskapurkki kolahtaa tämän jälkeen kouruun samalla tavalla kuin esimerkiksi suklaapatukka makeisautomaateissa.

Oman kotikaupunkini marketeissa ei edes ole ikärajoituksia energiajuomille, joten niitä voi ostaa kuka tahansa. Mietin joskus, miksi näin on, etenkin kun K-Citymarketin vieressä on iso yläaste josta tulee joka välitunti porukkaa ostamaan ES:ää ja joukossa on myös niitä seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisia (sekä syksyllä syntyneitä yhdeksäsluokkalaisia.) Ehkä energiajuomilla on niin iso menekki, ettei sitä tahdota riskeerata ja varmaan on kuitenkin parempi, että nuoret itse ostavat juomansa "rehellisesti" eivätkä laita hakijoita asialle.

Eniten minua kyllä mietityttää se, että miksi haulikko on K-15 kun tähtisädetikku on K-18?

Lainaus käyttäjältä Kizuna

Eniten minua kyllä mietityttää se, että miksi haulikko on K-15 kun tähtisädetikku on K-18?

Nyt tulen tähän pätemään sitä, että haulikon, kiväärin tai käsiaseen voi saada rinnakkaisluvalla ihan millä iällä tahansa. Oman haulikon (rinnakkaisluvalla) sain 10-vuotiaana. Mutta, on tuo tähtisädetikku-asia on ihan naurettavaa.

Lainaus käyttäjältä Kizuna

Eniten minua kyllä mietityttää se, että miksi haulikko on K-15 kun tähtisädetikku on K-18?

Haulikkoonhan tarvitaan lupa, joten tuo on turha vertaus. Tähtisädetikkujen ikäraja on kieltämättä naurettava, mutta vaaditaanhan tulitikkuihinkin jossain ikää, kun ovat tupakointivälineitä. Onhan se toisaalta loogista, että kaikki ilotulitteita muistuttavatkin tuotteet ovat k-18.

Onhan se totta, että ei ikärajoja loppujen lopuksi kukaan noudata olen pikkulapsenakin pelaillut kaikenlaisia pelejä ikärajaan katsomatta.

Olisi sellasta kysyttävää, että onko The Elder Scrolls V:Skyrimissä jotain muuta kuin väkivaltaa mikä tekisi siitä K-18 ??? Verta siinä ainakin taisteluissa roiskuu. En usko että mulle olisi Skyrimin pelaamisesta mitään haittaa, ymmär sentää sen verran ettei ihmisiä saa tappaa ! Vaikka en olekkaan 18!

Lainaus käyttäjältä Jutzu_123

Olisi sellasta kysyttävää, että onko The Elder Scrolls V:Skyrimissä jotain muuta kuin väkivaltaa mikä tekisi siitä K-18 ??? Verta siinä ainakin taisteluissa roiskuu. En usko että mulle olisi Skyrimin pelaamisesta mitään haittaa, ymmär sentää sen verran ettei ihmisiä saa tappaa ! Vaikka en olekkaan 18!

modit. tarviiko muuta sanoa?

Lainaus käyttäjältä Jutzu_123

Olisi sellasta kysyttävää, että onko The Elder Scrolls V:Skyrimissä jotain muuta kuin väkivaltaa mikä tekisi siitä K-18 ??? Verta siinä ainakin taisteluissa roiskuu. En usko että mulle olisi Skyrimin pelaamisesta mitään haittaa, ymmär sentää sen verran ettei ihmisiä saa tappaa ! Vaikka en olekkaan 18!

Kannibalismia. Onhan sekin tappamista mutta sairaampaa kuin perus miekkatappelut. Ja löytyy pelistä myös kidutuskammioita. Alastomuutta eikä kiroilua ole, ainakaan minun tietääkseni.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

modit. tarviiko muuta sanoa?

Modit eivät tietääkseni vaikuta pelien ikärajoihin millää tavalla. Ainoa tuntemani tapaus on GTA San Andreas, jonka ensimmäinen pc-painos sai Ameriikoissa Adults Only -lätkän, koska koodi sisälsi pois leikatun seksikohtauksen ja se avattiin heti modaajien toimesta. Modaajien tekemä sisältö ei taas ole kehittäjän käsissä, joten ne eivät varmasti ikärajaa nosta. Olihan Oblivioniinkin tarjolla vaikka mitä "kumppaneita".

Armo on varmasti oikeilla jäljillä. Veikkaisin koko Daedric-tehtävätyypin vaikuttaneen ikärajaan aika merkittävästi. Niissä sentään uhrataan ihmisiä ja yhdessä oli mainittua kannibalismiakin.

Skyrimissä on vielä nuita "teloitusliikkeitä" jossa äijät pistetään pinoon, eivät kyllä ole hirveän brutaaleja, mutta ne löytyvät siitä pelistä kuitenkin. Briteissä nykyisin käytössä oleva BBFC on luokitellut Skyrimin K-15 peliksi. Että mikäli peli pitää saada pakolla ja äiti ei osta K-18 pelejä, tilaa se Briteistä. Tosin, jos olet kinunnut sitä jo muutenkin aivan helvetisti ja äitisi tietää hyvin että se on K-18, tuskimpa auttaa tuo sitten.