Jääkiekon MM-Kisat 2013 / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Jääkiekon MM-Kisat 2013

Jee uusi vuosi uudet kujeet. Kuka voittaa ja mitä tapahtuu...ei nyt kiinnosta kun Fire Emblem vie minun aikani, mutta juhlistakaa Muksun ja Zaleran perässä tämän vuoden settejä sivulta 3 eteenpäin.

---

Vuoden 2012 löpinät alla.

Juuri olin kirjoittamassa Mishkabuin lukittuun MM-lippuja ketjuun siitä kuinka sen voisi muuttaa yleiseksi MM-kisat -ketjuksi, mutta Riepu meni ja oli nopeampi kuin puhelimeni näppäimistö.

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/9/91/IIHF_World_Championship_2012_logo.png)

Luulisin että hommalle löytyisi paljonkin puhujia? Huvittavintahan tässä on nyt se että minä en itse edes välitä jääkiekosta, tahdon vain saada teidät puhumaan.

Ennustuksia tulevista matseista? Voittaako Suomi? Onko ne liput edelleen liian kalliita?

Voin tulla itsekin jotain jännempää huutelemaan sitten jos Suomi taas voittaa tms.

Kertokaa nyt nyypälle ainakin että mitkä joukkueet obat katsomisen arvoisia? Kaikki kikat miten noita pystyy netistä katsomaan otetaan myös vastaan.

Itse katson proxyn kautta youtubesta matsit suorana.

Itse oon kattonut HDTVPlayer ohjelman kautta muita matseja. Sieltä löytyy MM-kisat 2012 valikko josta löytyy kanavia.

Taas se aika vuodesta jolloin kansa sekoaa ja kaikki tietää jääkiekosta kaiken, jääkiekon MM-kisat.

Oli aivan loistavaa että suomi voitti mm kultaa viime vuonna. Kaikella rakkaudella suomea kohtaan toivon, että leijonat pötkisivät jälleen mahdollisimman pitkälle. Ruotsilla on aivan mahtava joukkue, mutta entä asenne ja maalivahti ( Lundgvistilla kasvomurtuma = jos rangers tippuu ei pääse pelaamaan mm kisoihin)? Venäjä on lähes täydellinen. Kanadalla myös hyvä joukkue, mutta henkilöhohtaisesti toivon, että floppaisivat. USA:lla ne samat ongelmat mitkä aina eli pelaajia ei kiinnosta maajoukkue. Silti saattavat päästä pitkälle. Tsekki ja Slovakia eivät tule pääsemään pitkälle. Saksa pääsee finaaleihin.

Itse olen menossa katselemaan huomenna Suomi - Ranska peliä. Odotan suomelta erittäin tasapainoista peliä, joten vaikka vastassa on Ranska, niin silti uskaltaisivat hyökätä ja pelata rohkeasti ja luottaa omaan tekemiseen. Kauhean katsojaystävällinen tämä suomen pelityyli ei todellakaan ole, mutta on hienoa että monet pelaajat ovat kuitenkin sen omaksuneet, mikä tarkoittaa Leijonat = Joukkue.

Toivon että mm kisoista syntyy paljon kskustelua tänne boardeillekin :)

Ps. Kummola on vitun mulkku kommentejensa kanssa.

Ahh, Jääkiekon MM-kisat..mitä myöhäiskevät olisikaan ilman niitä, aina yksi vuoden kohokohdista ollut. Monta vuotta putkeen on tullut katsottua lähes kaikki TV-matsit joka vuosina. Slovakian kannattajana ollut jo 10 vuotta, ja tänäkin vuonna heitä kannatetaan. Ihan samanlaista viime vuosien kisahuumaa ei kuitenkaan tänä vuonna ole ollut. Pääsyinä on ollut tuo lähetysten siirtyminen maksukanaville, ja myöskin näiden kotikisojen järjestelyiden totaallinen floppaus. Olisihan sitä ollut kivaa käydä katsomassa matsi jos toinenkin, mutta "kal€nnetut hinnat" määräävät toisin. Onneksi Konsolinet on tarjoamassa mahdollisuuden katsomaan edes yhden matsin.
Nuo korkeat hinnat ovat myös pilanneet todella paljon tuota kisahuumaa niin täällä Suomessa kuin myös ulkomaalaisten kohdalla.

Ainakin seuraamisen arvokkaita joukkueita Suomen lisäksi ovat
Kanada, Venäjä, Ruotsi, USA, Tshekki, Slovakia, Sveitsi ja miksei myös Saksa ja Latviakin.

Itse kattelin muutama ensimmäistä matsia striimiltä, mutta sitten tuli kova hinku hankkia Elisa Viihteeseen se Canalin MM-jääkiekko 24/7 -kanava (14,90e). Tuon jälkeen kyllä huuma nousi taas aika reippaasti, mutta silti kaipaan Ylen aikoja.

E: Kisojen mestariksi veikkaan joko Ruotsia tai Kanadaa. Ruotsilla on tänä vuonna sen verran kovan luokan joukkue, että pitäisi jotain tullakkin. Ja Kanada on aina Kanada, aina alkusarjassa ylimielisesti ja höntsäilevä joukkue, mikä syttyy aina pudotuspeleissä. Myös Venäjä on aina vaarallinen, ja varsinkin nyt kun Malkini on mukana.
E2: Aiheeseen liittyvää :D

Rakastan jääkiekkoa sydämeni pohjilta, joten tätä turnausta olen jo aivan natiaisesta asti seurannut. Suomen voitto oli upea juttu viime vuonna ja vieläkin, mutta tämän vuoden kisat ovat alkaneet jotenkin laimeissa meiningeissä. Ei Mertarantaa, Kummola (kaikki minun vihani) kusi lippujen hinnat ja kaiken muunkin ja matsit näkyvät maksukanavilta. Toivon todella että pääsen kisafiilikseen pian.

En ole kummoinen jääkiekon ystävä, mutta kansallisista urheilutapahtumista tykkään yli kaiken penkkiurheilussa, joten myös nämä arvokisat tulee seurattua tiiviisti. Tai niin tiiviisti, mitä maikkari antaa myöten. Viime vuoden kisoista on kyllä Suomen voittoa ilmankin vielä hyvät fiilikset. Nämä helsingin/tukholman kisat ovatkin sitten lähteneet nihkeästi käyntiin niin Suomen osalta, kuin itse kisatunnelmakin on täällä päin aika lattea.

Viime vuosina on tullut katseltua alkusarjan peleistä asti kaikki mielenkiintoiset kohtaamiset ynnä melkein kaikki Suomen pelit, mutta tänä vuonna kisat ovatkin omalta osalta vähän erilaiset. Katsotaan ne matsit, jotka ilmaiseksi saadaan ja striimejä tuskin tulee katseltua ellei sitten toisessa välieräottelussa, jota ei ilmeisesti Suomessa telkkarista näytetä?

Matsit ovat myös vähän erilaisia ilman Mertarantaa, vaikka täytyy silti kehua tätä toista selostajaa. Selostajaksi nimittäin todella hyvin vetää hommansa, vaikka läpät ei ihan Mertarantaa olekaan. Enemmän häiritsee ne mainostauot, joita pitää kesken matsin olla.

Lippujen hinnat olleet myös naurettavia. Kummola vähän liioitellut sitä rahan tarvetta, jos Suomen ja Kazakstanin kohtaamisesta 155€ köyhtyy. Ja stadionin sijainti tuossa 5 kilometrin päässä ei auta asiaa. Hyvä että kansa on nostanut nämä hinnat tapetille.

Sveitsin pelistä vielä sen verran, että siinä nähtiin jo Leijonien heräävän talviuniltaan. Samanlaista pelaamista vaan jatkossakin, niin pitkälle mennään. Kisafiiliskin parani ja katsomossa oli vähän enemmän meininkiäkin.

Tuplana postia ja tuplana kivaa.

Sieltähän se Suomen ensimmäinen tappio sitten tuli, kun vastaan Canada iskettiin. Ensimmäinen erä oli semmoista Suomen juhlaa, että tuntui jo voitto varmalta nakilta. Pitkään aikaan nähnyt Leijonia niin liekeissä ja 2-0 johto olikin aika nannaa Canadan poikia vastaan.

Sitten se onni ja tempo vähän hyytyi seuraavissa erissä. Canada pääsi niskan päälle ja taisi tehdä yhden maalinkin alivoimalla. 3-1 -johto vaihtui hyvin nopeasti siihen että taululla luki 3-4. Mahtoi katsomossakin olla vähän masentunut fiilis, kun rapakon takaa tulevat vaan maaleja laukoi ja meikät osuivat vaan tolppiin. Ylivoima ei tuottanut enää alun jälkeen tulosta. No jännitystä oli kuitenkin ihan riittämiin ja matsina tähän mennessä näistä Suomen peleistä ehdottomasti paras. Seuraavana USA vastassa, että eipä pääse pojat helpolla. Mitäs veikkailette Suomelta seuraavista otteluista?

Papukaijamerkki taas tälle selostajalle, joka veti hommansa AVA:lla selostajaksi hemmetin loistavasti. Mertaranta on omaa luokkaansa, mutta kiva että muitankin lahjakkuuksia nousee mukaan. Ei Mertsi kuitenkaan enää haudassa pysty hommiaan hoitamaan. Lainaus kertoo kaiken tarpeellisen:

"Eihän jääkiekon emämaata sovi tällä tavalla nöyryyttää"
(tuomariston jättäessä Canadan rangaistuksen antamatta)

Edit.

Lainaus

Tarkoitat varmaankin Juha Taivaista, kyseinen herra selostaa myös Anal+:n puolella melko monta peliä.

Juurikin Juhaa. Hänelle kaikki kunnia. Plussa ei valitettavasti täällä päin näy ja edelleen ei jaksa Youtubea proxylla pyörittää, joten jäänyt toisen puolen pelit kaikki näkemättä. Tuloksia sieltäkin suunnalta tullut kuitenkin vilkuiltua ja hienosti Kazkin pojat saivat kiekkoa Jenkkien häkkiin.

Lainaus käyttäjältä Airus+

[list]

Papukaijamerkki taas tälle selostajalle, joka veti hommansa AVA:lla selostajaksi hemmetin loistavasti. Mertaranta on omaa luokkaansa, mutta kiva että muitankin lahjakkuuksia nousee mukaan. Ei Mertsi kuitenkaan enää haudassa pysty hommiaan hoitamaan. Lainaus kertoo kaiken tarpeellisen:

‎"Eihän jääkiekon emämaata sovi tällä tavalla nöyryyttää"
(tuomariston jättäessä Canadan rangaistuksen antamatta)

Tarkoitat varmaankin Juha Taivaista, kyseinen herra selostaa myös Anal+:n puolella melko monta peliä. On kyllä tosiaan todella hyvä selostaja kuin Antsa, paikoitellen jopa parempikin. Selostajista tulikin mieleen, että edelleenkin imo paras selostaja mikä on tullut vastaan on Virkkunen, joka on selostanut jalkapallo-matseja.

Harmi, että Suomi meni häviämään tuon matsin. Mutta on kyllä paljon mielenkiintoisempi lohko kyseessä kuin tuo toinen. Kanada on muutenkin vittumainen vastustaja..vaikka ei peli kulkiskaan ihan täydellisesti, niin aina pystyvät huikeilla viimeistelytaidoillaan pysymään pelissä mukana.

E: Kuitenkin ennakkoon päivän mielenkiintoisin matsi oli Ruotsi - Venäjä, ja Malkini näyttää olevan pelottavassa kunnossa. Olisin luullut, että peli menisi Ruotsille, mutta näköjään olin väärässä. Tässä ottelussa kohtaavat myös ehkä näiden kisojen kaksi kovinta ja vakuuttavinta joukkuetta.
Lopuksi täytyy nostaa hattua Kazaneille, jotka saivat ryöstettyä hienolla pelillään USAlta yhden pisteen.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Sieltähän se Suomen ensimmäinen tappio sitten tuli, kun vastaan Canada iskettiin. Ensimmäinen erä oli semmoista Suomen juhlaa, että tuntui jo voitto varmalta nakilta. Pitkään aikaan nähnyt Leijonia niin liekeissä ja 2-0 johto olikin aika nannaa Canadan poikia vastaan.

Sitten se onni ja tempo vähän hyytyi seuraavissa erissä. Canada pääsi niskan päälle ja taisi tehdä yhden maalinkin alivoimalla. 3-1 -johto vaihtui hyvin nopeasti siihen että taululla luki 3-4.

Suomi alkoi tuon johdon jälkeen höntyilemään vähän liikaa koska ilmeisesti luulivat ensimmäisen erän jälkeen voittaneensa. Puolustuksen piikkiin voidaan laittaa ainakin kaksi häkkiä, ellei kaikkia. Tempo siirtyi Kanadalle ottelun etenemisen myötä ja sen huomasi.

Lainaus

Papukaijamerkki taas tälle selostajalle, joka veti hommansa AVA:lla selostajaksi hemmetin loistavasti.

Ehdottomasti papukaijamerkki hänelle. AVAllekin propsit siitä että Mika Saukkonen ei selostanut.

Itse olen kyllä sitä mieltä että Taivasta on paljon hienompaa kuunnella kuin Mertarantaa. Siinä missä hän keskittyy peliin, Mertaranta heittää joka väliin muka-hauskoja vitsejä.

Kyllä Taivainen ollu näitten kisojen ehdottomasti paras selostaja. Mertaranta viime peleissä päässyt jo omalle tasolle. Taivaista on ilo kuunnella niin jääkiekossa kuin jalkapallossakin. Toivotaan kuitenkin, ettei Mertaranta rupea selostamaan Valioliigaa sillä Mertarantahan sanoi että englantilainen jalkapallo on lähempänä sydäntä kuin jääkiekko.

Tuli käytyä eilen illalla katsomassa ihan paikan päällä Hjaffalassa Usa - Sveitsi -matsi, mihin sain lipun Konsolinetistä. Täytyy kyllä sanoa, että tunnelma oli kyl varsin hyvä. Harmi, että kaupungilla ei pahemmin tuota kisatunnelmaa löydy. Täytyy myös nostaa hattua eräälle sveitsiläiselle fanijoukolle, ketkä jaksoivat lähes koko pelin ajan kannustamaan omiaan vaikka tilanne oli mikä oli. Hieno kokemus kaikinpuolin ja tulen varmasti menemään ensi vuonnakin jos liput ovat tällä kertaa "hieman" halvempia.

Hienoa myös, että oma suosikkijoukkueeni Slovakia pääsi jatkopeleihin asti. Veikkaan edelleenkin, että joko Kanada, Venäjä tai Ruotsi tulee viemään tämän turnauksen..USAlla nähdyn mukaan on myös potentiaalia mestaruuteen.

Oma kisainnostus nousi äsken huippuunsa, kiitos mahtavan USA - Suomi pelin. Joensuun maali viime sekunneilla, parasta kiekko piiiiitkään aikaan. Enkä itse edes omaa lajiin mitään erityistä rakkaussuhdetta, vaikka nappulana kiersinkin pelejä. Nyt kun Kanadakin on raivattu pois tieltä, niin kehtaako sitä uskoa, että viime vuotinen mestaruus toistuisi. Kuinka ihanaa se olisikaan.

Huhhuh, mikä kiekkopäivä takana.. Ja mitä parasta, oma suosikkini (Slovakia) päihitti aikaisin päivällä ylimielisen Kanadan! Kyllä oli matsin jälkeen todella loistava fiilis. Sekin on nyt tapahtunut ja huomattu, että USA ei olekkaan enään inhokkini, vaan Kanada se on nykyään (ainakin tässä turnauksessa oli). Täytyy myöskin myöntää, että olin hiukan USAn puolella tuossa loistavassa matsissa..muutenkin peli oli ehdottomasti viihdyttävin. Muutenkin kiva nähdä, että oli tällä kertaa altavastaajien päivä, tosin Venäjä ainut, joka pystyi pitämään ennakkosuosikin paineet ja etenemään näin jatkoon.

Uskomattoman upean USA - Suomi ottelun jälkeen, nakit ristissä Venäjä peliä seurataan Oulussa. Jännitys on huipussaan, ja rapula nostaa sykettä mukavasti jo ennen peliä!

Torstaina Leijonat tarjosi upeaa faniherkkua suomen kansalle. Käsittämättömän jännä peli. 2-1 takaa-ajo tilanne. Leijonat polkaisevat päälle jostain löytyneen ylimääräisen vaihteen. Ukot astuvat askiin, ja yhtäkkiä USA on kaksi potkua jäljessä. Takaa-ajo on alkanut, ja se on hurja. Tätä kiekko on parhaillaan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Koivu törkkää tasoitusmaalin! Kiri jatkuu ja Leijona ei hellitä. 8 sekuntia jäljellä ja Joensuu iskee voittomaalin! Kotikatsomo repeää liitoksistaan!

Mikäli Suomi pystyy pelaamaan edes 30 minuuttia samalla tasolla kuin USAta vastaan viimeiset 10, on lopputulos selvä. Vastaavanlaista Leijona vyöryä ei voi Venäjän karhu pysäyttää. Saatika kukaan muukaan. Leijonalaumaan luottavaisin mielin, ja jännitys huipussaan.

Tsemppiä Leijonat! Oltas ylpeitä teistä vaikka takkiin tuliskin! Mitä ei tietenkään tapahdu. :)

E: kirjoitusvirheitä.

Sinne meni mestaruus, no ensi vuonna uudelleen!

HNGGGGGHHHHHHH! Nihkeää! Suomi pelas hyvin, mut venäjä vie. Uskomaton viimestelyprosentti. Noh ei tässä, illan matsii valmistuis kattoo, että kenet suomi voittaa pronssipelissä.

Hyvä että Suomi hävis. En jaksa ollenkaan sitä vammasta hypettämistä mitä jokapaikka (kts. Facebook) on täynnä. Nyt ei voi muuta kuin toivoa Slovakian mestaruusvoittoa. Tosin Venäjä on aika paha vastus, joten taitaa se mestaruus itänaapurillemme mennä. Ihan sama oikeestaan...

Lainaus käyttäjältä CultofPersonality

Itse olen kyllä sitä mieltä että Taivasta on paljon hienompaa kuunnella kuin Mertarantaa. Siinä missä hän keskittyy peliin, Mertaranta heittää joka väliin muka-hauskoja vitsejä.

Rohkenen olla eri mieltä. Ei kukaan selostajaa jaksa kuunnella jos pelkästään keskittyy peliin eikä sano mitään muuta kuin ''pellervo syöttää kalervolle ja kalervo menettää kiekon ja pellervo taklaa ja kalervo menee vaihtoon jne''. Ja keneltä nämä kuulut sutkautukset ovat tulleet? Mertarannalta tietenkin. Tokihan kaikilla on oma mielipide mutta Mertaranta on tämä ''Suomen lätkäselostaja'! Ja minun mielestäni paras. Muilla selostajilla on mielestäni aika ärsyttävä ääni.

Muutama päivä vastaanottimen ulottumattomissa ja heti Suomi pelaa turnauksen jännittävimmän pelin viitaten tuohon puolivälieräotteluun jenkkejä vastaan. Eilistä vyörytystä en tosin olisi halunnutkaan olla todistamassa, mutta nyt kyllä näyttää meno aika samanlaiselta. Tshekki painaa päälle ja viimeistelyn taso huomattavasti Suomea edellä. Taitaa mitali tänä vuonna jäädä saamatta, kun tilanne ensimmäisen erän jälkeen 3-1 Tshekille. Vehasen saisi skarpata seuraaviin eriin, että tästä suosta kuivin jaloin selvitään.

Ja illalla sitten Venäjä Slovakiaa vastaan. Kyllä Zaleran kanssa täälläkin ollaan vahvasti pienemmän Slovakian puolella. Sisulla ovat jo Canadan tiputtaneet, joten voitto on ehdottomasti ansaittu. Venäjä tosin esittänyt huomattavasti vahvempaa otetta minusta, joten taitaa taas länsinaapuri viedä kullan. Itsellä ollut pitkään juurikin Venäjä inhokkina, kun siellä tuota yksilöpeliä niin painotetaan. Toivottavasti Slovakia tekisi pienen ihmeen ja vetäisi tänään idän poikia nenästä. Itsenäisenä maana Slovakia saanut kait vaan kerran mestaruutta juhlia, jos aivan oikein muistan. Hienot pelit kuitenkin olleet tänäkin vuonna. Kal€ ja Maikkari pistivät alussa pahasti kampoihin, mutta on näistä silti paljon ollut iloa.

Olen kyllä erittäin sanaton siitä, että joukkueeni on päässyt finaaliin saakka pitkästä aikaa, ja eikä Slovakia muutenkaan ole pahemmin mitalipeleissä juhlinut tässä vuosituhannessa. Kymmenen vuotta sitten Slovakia onnistui juuri Venäjää vastaan viemään mestaruuden. Valmentajan vaihdos teki myös hyvää ilmeisesti ja onneksi pääsivät Hanlonista eroon useiden floppaamisten jälkeen. Slovakian joukkue pelaa myös tuossa traagisessa lentokoneturmassa edesmenneen Demitran kunniaksi, mikä nostaa vielä sympatiaa joukkuetta kohtaan entisestään. Oli myös hienoa nähdä, että joukkue oikeasti iloitsi finaaliin pääsystä todella paljon. Joukkueen peli ei ole ihan sieltä kauneimmasta päästä, mutta se todella toimii. Ison Karhun kaatamiseen tarvitaankin jo täysi onnistuminen, ja varsinkin kun muuan Malkin (tällä hetkellä maailman paras pelaaja) on ollut liekeissä.
Nyt sitten nähdäänkin, onko Slovakia jo kylläinen vai onko vielä nälkää viedä mestaruus.

Olen myös osittain samoilla kannoilla Ravenwoodin kanssa, ainakin tämän vuoden kisoissa. Toivottavasti ensi vuonna sitten tehdään paremmat järjestelyt kisoja varten.

Yleensä en spekuloi tuomaritoiminnan vaikutusta lopputulokseen, mutta pronssimatsin viimeinen erä oli niin käsittämätön, että huhhuh. Pari päivänselvää kakkosta jäi viheltämättä punapaidoille ja likaista peliä sai muutenkin harrastaa. Olisin toivonut parempaa päätöstä jellonien turnaukselle. Ei se häviö vaan epäoikeudenmukaisuuden jättämä jossittelun mahdollisuus.

Se eilinen tuomarointivirhe Venäjää vastaan ei näemmä tuomareille riittänyt. Leijonien pinnaa kyllä koeteltiin vähän turhan kovasti viimeisessä erässä, kun saivat pojat taklata ja painia leijonien kanssa miten lystäsi ja jäähyjä ei huudettu, kuin parissa kohtaa ikään kuin anteekspyynnöksi joka kyllä jäi harmittavan laihaksi. Kyllähän Tshekki pelasi ainakin kahdessa ensimmäisessä erässä parempaa kiekkoa ja varsinkin Vehanen sähläsi maalilla ihan kunnolla. Silti komppaan Munkk1:a siinä, että olisi nyt vähän reilummin voinut niitä rangaistuksia jaella varsinkin, kun Suomella oli selvästi kolmannessa erässä halua pelata. Vähän ristiriitaiset fiilikset siis jäivät tuosta pronssipelistä.

Nyt kuitenkin jännätään, miten pieni Slovakia pystyy Venäjän karhua kyykyttämään. Toivottavasti mitään murskatappiota ei tule ja saavat edes vähän heitettyä kapuloita rattaisiin. Jos voittoa Slovakia halutaan, täytyy valmistumisen olla rautaisella tasolla ja Venäjän pojat huonossa tikissä. Toivottavasti Malkinilla olisi tänään sitten todella huono päivä.

Pisteet tuomarille. Hyvä linja, joka pysy koko pelin. Pidin kovasti.
Huom. ennen kuin joku viisas keksii tästä sarkasmia niin voin sanoa, että tässä sitä ei ole ollenkaan.
Enemmän kritisoisin Jukka Jalosta. Tyyppi on aika jäässä aina pelin aikana. Näyttää aina, ettei osaisi reakoida mihinkään pelin aikana.

Kiekkokisat saatiin käytiin ja olihan menoa ja vilinää taas eilen.

Ei tuo Suomi-Saksa matsi ollut missään muotoa sitä "leijonalätkää" ja melkein koko ajan leijonat olivat kuin kissanpentuja, mutta paikoin siellä tosiaan karjuttiin kuin Simba Jylhäkalliolla konsanaan. Kun Saksa meni 3-2 johtoon heitin jo itse pyyhkeen kehään ja julistin pelin menetetyksi, mutta sitten Kontiola päätti pelastaa pelin. Vallan siinä Levikset repesivät itse kullakin. Hienoja hetkiä, hienoja hetkiä.

Ei tuo koko laji muuten kiinnosta, mutta eilen kun kapakassa hörppi siideriä ja katseli peliä niin oli hieno fiilis. Aina kerran vuodessa yksinäiset ja mököttävät suomalaiset ovat yhtä kansaa. Mikäli siihen tarvitaan menestystä kiekkopeleissä, niin antaa mennä vaan.

P.S Demppa my love, päivitäthän aloitusviestiä vuodella eteenpäin.

Piti itsekkin tämä aihe herättää kuolleista, mutta muksu kerpele ehti ensin. Tänäkin vuonna nämä kekkerit ehdottomasti kevään kohokohtia heti NHL:n pudotuspelien jälkeen. Tänäkin vuonna ollaan Slovakian kannatusjoukoissa mukana, ja ihan kohtalaiselta on näyttänyt vaikka tuossa eilisessä matsissa Suomea vastaan oli kyllä todella surkeaa viimeistelyä.
Tästä päästääkin Raannan ylihehkutukseen, hyvä peli joo, mutta Slovakkien viimeistely oli tosiaan tasoa olematon. Jos olisi niistä lukuisista ohilyönneistä pistetty kiekko sisään, niin voitto slovakeille olisi ollut selvä. Ei se maalin tekeminen ole aina niin helppoa. Suomenkin maalit olivat sellaisia onnenkantamoisia.

Kanadalla sen verran ylivertainen (kuten jokaisena vuotena, heh) joukkue, että mestaruus on lähellä. Toki Venäjä, Ruotsi ja Tsekki ovat olleet aina kovia joukkueita.

E: Niin, ja Katsomon MM-kiekko -paketti hankittuna Elisa Viihteen kautta. Näkeepähän kaikki matsit, kun ei nuo ilmaiset Suomen matsit oikein sytytä. Toki huipputasainen matsi on aina viihdyttävää katsottavaa. Ja voisimpa myös tunnustaa, että en juuri ole koskaan pahemmin ollut Suomen puolella näissä turnauksissa. Tukholman lohko on tänä vuonna se kiinnostavampi.

E2: Sveitsi, huhhuh, on kyllä törkeän kovassa iskussa tällä hetkellä, isoja voittoja suuria kiekkomaita vastaan. Onko tässä kenties turnauksen yllätysnimi finaaliin? Saa nähdä, miten polttoaine riittää jatkopeleissä.

Lainaus

Slovakian kannatusjoukoissa mukana

Isänmaaton sika.

Lainaus

Sveitsi, huhhuh, on kyllä törkeän kovassa iskussa tällä hetkellä, isoja voittoja suuria kiekkomaita vastaan. Onko tässä kenties turnauksen yllätysnimi finaaliin? Saa nähdä, miten polttoaine riittää jatkopeleissä.

Sveitsillä tosiaan ollut jonkilaisia taikapapuja muhennoksessa, sillä melkoisen kovaa on heidän porukkansa porskuttanut. Täytyypä seurailla miten pitkälle Alppimaa jaksaa vääntää.

Illan Suomi-USA. Suomi voittaa 2-1.

Eipä ollut Suomella mitään jakoja kun jenkit jyräsivät. Aika kamalaa sähellystä oli Suomen peli, vaikka sitä jälkeenpäin kehuttiinkin. Voittamaanhan sinne kuitenkin mennään.

Toivotaan että päästäisiin edes mitalipeleihin, vaikka niin tuskin tapahtuu.

No enpä itse sanoisi, että Suomi pelasi mitenkään huonosti. Toki Suomen suurin ongelma oli maalinteko, mutta siihenkin suurin syy oli Gibson, joka pelasi loistavan pelin. Suomi kuitenkin hallitsi peliä paikkapaikoin, mutta USA rankaisi saamistaan tilaisuuksista. USA on luultavasti vastassa Suomella myös puolivälierissä, ellei nyt hirveitä yllätyksiä tapahdu. Toivottavasti eilisen pelin jälkeen Raanta-häly laskee mediassa ja mies saa keskittyä olennaiseen. Näin ollen Ortio taitaa olla maalinsuulla Venäjää vastaan perjantaina.

Olihan melkoista penkkiurheilua tuo Suomi-Venäjä ottelu. Suomi nappasi heti alussa maalin ja selkeästi itänaapurin ihon alla alkoi liikkua muutakin kuin veri. Toisessa erässä Suomi pikkuisen alkoi väsymään, mutta onneksi se ei suuremmin vaikuttanut mihinkään. Aaltosen maali varsinkin oli sanakirjamainen esimerkki taidokkaasta maalista. Paikoin oli hitsin jännittävää.

Tuomarit olivat tosin surkeita. Suomelle tuli rankkuja aivan uskomattomista tilanteista, mutta venäläiset saivat touhuta miten lystäsivät. Lopussa kun menivät Suomen vaihtoaitioon sohimaan mailalla, niin meni ainakin meikäläisen mielestä pahasti liian pitkälle. Olisi pitänyt antaa pelikeilto loppu turnaukseen. Nähtiinpä myös se, miten iso ja punainenkin kaatuu jos ei koppa kestä. Naurettavaa toimintaa venäläisiltä.

Tämä oli hauskaa jääkiekkoa. Pelottaa melkein sanoa, mutta jos meno on tuollaista, niin mitallitkin mahdollisia....

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Olihan melkoista penkkiurheilua tuo Suomi-Venäjä ottelu. Suomi nappasi heti alussa maalin ja selkeästi itänaapurin ihon alla alkoi liikkua muutakin kuin veri.

Olihan tuo matsi ihan huikeaa katseltavaa, ja tuossa matsissa viimeistään Venäjästä tuli näiden kisojen inhokki aika nopeasti. Muutenkin kaksikko Radulov-Kovalchuk aiheuttaa nykyään oksennusreaktion ja tämän takia olikin huvittavaa nähdä Kovyn riehumista loppupelistä. Huikeat yksilötaidot parivaljakolla tosin. Lisäksi Venäjällä ei ole mikään kovinkaan ihmeellinen joukkue tänä vuonna eikä kuria joukkueesta ja joukkuepeliä löydy pahemmin.

Slovakeilla mennyt kanssa heikosti ja välillä onkin mennyt totaalisesti hermot porukan peleihin. Se on vaan surullinen tosiasia, että maalinteko-ongelmia on "meillä" (näin slovakian kannattajan näkökulmasta) todella paljon eikä moketkaan ole mitenkään loistaneet. Luotan silti siihen vielä, että jatkoon ollaan menossa..mutta jännittää saa, ja paljon. Ja ainiin, Kanadalla alkaa sujumaan peli jo pelottavan hyvin. Selvä ennakkosuosikki mestariksi (as always).

Suomen ja Ruotsin kamppailu käynnistyy kirjaimellisesti sekunttien kuluttua. Nyt viimeistään pitäisi saada tiskiin sitä leijonalätkää, koska Kolme Kruunua eivät anna armoa. Varmasti mielenkiintoinen peli tulossa, oli tulos sitten mitä on. Toki Suomelle sitä voittoa toivoisi koska kultapelissä sitä vasta olisikin tunnelmaa.

Ei enää riittänyt Meidän Peli, kun Ruotsi löi tiskiin änärikolmikon Sedin bros. & Loui Eriksson myös molarikin oli liekeissä. Jos sieltä pronssia vielä tulisi, niin olisi hieno suoritus tällaisella puulaakijengillä.

Että sellasta tänään...Sveitsi sitten teki suurimman ylläripommin moneen, moneen vuoteen mitä on tullut vastaan turnauksissa. Huikeaa pelaamista, eikä se lohkovoitto näköjään ollutkaan mikään suonenveto. Kohtahan voidaan puhua jo kahdeksasta isosta joukkueesta, vaikka Sveitsi onkin siinä rajoilla ollut jo monen vuoden ajan, mutta nyt jos viimeistään? Riippuu tietenkin, miten ensi vuonna kisat (ja olympialaiset) onnistuvat tuolta maalta. USA antoi hyvän vastuksen, mutta ei vaan pystynyt kun Sveitsi hallitsi ja tuli kokoajan päälle. On kyllä nopea joukkue. Kukapa olisi ennen kisoja arvannut Sveitsin finaaliin ?

Suomen pelin lopputuloksesta ei mitään yllättävää, on ne Alien-veljekset kova vahvistus. Ilman niitä Kanada olisi ollut todennäköisesti Jellonia vastassa. Muutenkin jokainen Suomen ketju oli aivan pimennossa, toki siellä oli välillä hyviä paikkoja, mutta Buffalon kakkosmokke, Enroth poimi nekin marjat haltuunsa.

Sveitsi mestaruuteen!

Potuttaa ihan sikana. Molemmat matsit meni niin päin p:tä omien toiveiden osalta kuin olla ja voi. Ruotsi mestari, Sveitsi hävisi ja Suomi mitaleitta, AAARGH!

Suomi tosiaan nukkui ensimmäiset kaksi erää ottelusta, mutta kolmannessa leijonat muistivat että mitalli se on pronssikin. Sääli että se lipsui käsistä niin ikävästi. Jaloselle kuitenkin kaikki kunnioitukseni, hienoa duunia on kaveri tehnyt lätkälaivan kapteenina.

Sveitsille olisin mieluusti kullan antanut, mutta minkäs teet. Tuomareilla oli kultapelissä kyllä silmillä Tre Kronorin lahjoittamien kruunujen kimallus, koska ihmeellistä perseilyä siellä taas sallittiin. Noh, minkäs tuollekaan näin jälikäteen teet. Hienosti se Ruotsi pelasi ja sitä nyt ei voi kieltää. Sveitsi oli myös melkoisessa tulessa koko kisojen ajan.