Käyttäjien kuvat -osasto / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
Käyttäjien kuvat -osasto

Pelaajalehti.comissa on oma alueensa käyttäjien kuville, joissa voit esitellä esimerkiksi pelilaitteistoasi tai vaikkapa itse tekemääsi peliaiheista taidetta. Ennen kuin lataat sinne kuvan, pohdi seuraavia asioita.

Kiinnostaako? Mieti kiinnostaako kuvasi aihe oikeasti muita käyttäjiä.

Mistä on kyse? Kirjoita hyvä ja selkeä kuvaus, joka vähintään tuo mielestäsi kaiken tarpeellisen tiedon esiin kuvastasi. Jo pelkkä kuvauksen laatu voi vaikuttaa yllättävän paljon kuvasi arvosanoihin.

Valitse yksi. Useamman kuvan laittaminen samasta teemasta kerralla ei ole suositeltavaa. Pyri siis ottamaan useamman otoksen sijasta yksi hyvä kuva, johon olet varmasti tyytyväinen. Myös samojen tai edes olennaisesti samanlaisten kuvien (esim. kuvasta toiseen muuttumattomat pelinurkkakuvat) postaaminen on kielletty.

Ei ruutukaappauksia. Peleistä otettujen kuvankaappausten (eli screenshottien) paikka on bugikuvia myöten pelien omissa ketjuissa keskustelualueella kuvatosion sijaan. Postaa vastaavat kuvat siis mieluummin keskustelualueen puolelle.

Ei nettikuvia. Suoraan netistä löytyville toisten tekemille kuville kuten kaikenlaisille "lolcateille" löytyy keskustelualueelta omat paikkansa. Postaa kyseiset kuvat sinne.

Kuvien kommentoiminen

Keskity olennaiseen. Jos kuvan on pääosassa esimerkiksi pelikokoelma, älä jumitu ihmettelemään rivikaupalla kuvan horisontissa siintävää nakkikioskin jonoa.

Älä mene henkilökohtaisuuksiin. Mielestäsi huonolle kuvalle voit antaa huonon arvosanan, mutta kuvan laatu ei missään tapauksessa oikeuta haukkumaan toista käyttäjää. Asiaton kommentointi voi johtaa rangaistukseen.

Kommentoi järkevästi. Jätä selkeästi ala-arvoinen huumori, turha sarkasmi ja ylipäätänsä kaikki vähänkin turhempi kommentointi suosiolla väliin. Jos ei ole sanottavaa, älä lähde arvioimaan kuvaa väkisin.

Ole kohtuullinen kuvia nostaessasi. Vanhempien kuvien nostaminen etusivulle on sallittu, mutta pidetään tämä kuitenkin todella maltillisena. Näin tuoreimmat kuvat saadaan paremmin näkyville. Jätetään myös ne kuvat, joista aika on selkeästi ajanut ohi, nostamatta kokonaan.

Huom: Kuva kuin kuva nousee kuvalistan ensimmäiseksi, kun sen arvosanakeskiarvo muuttuu.