Kirpputorit / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kirpputorit

Mikä on vakio kirpputorisi? Hyvä/huono asiakaspalvelu? Oletko tehnyt löytöjä? Mitä? Mihin hintaan? Täysin turha paikka? Pelilöydöt? Retroilua? Saitko myytyä?

Täällä keskustelua kirpputoreista, kerro siis omat kokemuksesi kirpputoreilta tehdyistä löydöistä, vauvanvaatteista peleihin ja kaikkea siltä väliltä. Kerro myös mistä hankit, mihin hintaan ja omat mielipiteet kyseisestä kirpputorista.

Oletko löytänyt läjän NES-pelejä tai MTG-kortteja muutaman kymmenen sentin hintalapulla, tai jotain muuta joka saa muut vihreäksi kateudesta?

Omista kirppis-kokemuksista voisin mainita Joen Jättikirppiksen (löytyy siis Joensuusta). Sieltä on löytynyt muunmuassa Alan Waken keräilyversio 10€-hintalapulla, sekä myöskin Vivancon (käyttökelpoiset) langattomat kuulokkeet hintaan 9,50€.

Ole siis hyvä ja kerro omat tarinasi kirpputoreista meille käytettyjen tavaroiden bongailijoille.

Tuli ostettua tuossa pari päivää sitten Manhanttanin kirpikseltä kaksi kappaletta Game&Watch-käsikonsoleita hintaan kolme ja viisikymmentä.
Toiset saattavat tuijotaa monitoria suu ammollaan, miten sain ne tuohon hintaan ja toiset taas miettiä mikä hitto on Game&Watch.

Vastauksena jälkimmäiselle ryhmälle: Yhden pelin ja kellon sisältänyt laite on erään pienen pelijätin nimeltään Nintendo, ensimmäinen käsikonsoli. Hinnat liikkuvat nykyään siinä satasen kieppeilä, eli voittoa tein reilut 96 euroa, joka ei ollut lainkaan hassumpi summa. Myymään kumpaakaan en kuitenkaan rupea, vaan pidän ne itselläni, C64n sekä Galazyn seuralaisina.

Peleistä/laitteista toinen on
Donkey Kong jr.
ja toisen nimeä en muista, enkä nyt juuri jaksa kaivaa esiin. Päivitetään sitten aamulla.

Harjaan kirpputoreja aina kun pystyn, sillä noita Milkshaken tyylisistä onnenpotkuista kuulee foorumeilla jatkuvasti.

Paljonhan ihmisillä on kaapeissaan PS1-pelejä ja vanhaa Nintendo-kamaa, jota ei edes pidetä minkään arvoisena. Harvemmin mikään pelikasettipeli meinaan on hinnoiteltu yläkanttiin, pilkkahinta niissä aina on. PS2/Xbox-pelit taas ovat harmittavan usein 10-15 euroa, kun 3-5 euroa olisi sopiva hinta tänä päivänä monelle pelille.

Kovasta yrittämisestä huolimatta parhaat löydöt ovat varmaan jotain isoboksisia PC-klassikoita 1 eurolla tai sitten SNES-vuokrakantolaukku. Siis Mario-kuvalla varustettu kova kantolaukku, jossa on sisällä SNES ja kaksi ohjainta, männävuosina kun konsoleitakin pystyi vuokraamaan jostain filmivuokraamoista. Hintaa oli muistaakseni 30 euroa eli ei aivan ilmainen, mutta harvinainen tapaus silti.

Itse käyn aina välillä kirpputoreilla kun on aikaa. En ole kyllä koskaan löytänyt mitään suurta aarretta. Kotiseutuni kirpputoreilla näkee harvemmin vanhoja pelejä yleensä on vain jotain huonoja ps2 pelejä ja vielä ylihintaan. Paras löytöni on croc legend of the gobbos joka oli pelkkä levy ja maksoi 50senttiä mutta siitä on varmaan 4 vuotta. Huutonetistä ja ulkomaalaisista retrokaupoista olen kyllä löytänyt pelejä halvalla. Eilen tilasin briteistä ape escape 2 ja maksoin siitä 8€.

Tänä kesänä Kalliossa järkättiin muutamat puistokirppikset ja itselleni löytyi mm. Final Fantasy VII ja IX soundtrackit (5€/kpl) sekä PS1'n Oddworld: Abe's Oddysee ja Rayman 2 (1€/kpl). Muutama vanhempi Gameboy, Fallout 3 keräilyboksi sekä jostain ihmeestä saapunut Wonderswan peleineen (mm. FFII) tuli spotattua, mutta eipä tuo oma keräilyinto niin ihmeellinen ole että vain näön vuoksi olisi noita ostellut hyllyyn pölyttymään. Vallilan kirpparilla tulee ajoittain käytyä mitä sen viikonloppuaamuisilta darravapinoilta sitten pystykään, mutta tuntuu enemmän olevan piraattikamaa tarjolla kuin mitään oikeasti ostamisen arvoista (paitsi Kellogg's t-paita, Jeesus-manga ja Spice Girls keikka-VHS on tullut napattua...).

Onko pk-seudulla mitään suositeltavia kirppareita joista löytyisi muutakin kuin mummon vaatetta ja raheja, kun en oikein tunnu löytävän kuin joitakin pieniä kulmakirppareita sieltä täältä? Fidoja on muutamat kierrelty mutta pelihavaintoja niissä on ollut pitkälti nolla.

Herätellääs tätä ketjua . Tietaakö kukaan hyviä kirpputoreja, jossa olisi pelejä myynnissä? Mielellään Tampere-Helsinki akselilla, kun asun Hämeessä . Tiedän, etta kirppareilta löytää vain sattumalta, mutta onko semmoisia missä on usein pelejä myynnissä tai antikvariaatteja ym? Lähinnä etsin retroa halvalla .

Ei näitä oikein muuten löydä kuin koluamalla jokainen vastaan tuleva. Kirppareita kierrellessä on totuus aika kovaa iskenyt vasten kasvoja: Löydöt vaativat jatkuvaa kirppareiden kahlaamista ja vielä enemmän säkää. Pelejien määrää tai edes onko niitä ei voi mitenkään tietää. Käyn muutamassa paikallisella kirpparilla silloin tällöin ja joskus pelejä ei ole ainuttakaan ja joskus niitä löytää useammasta kojusta. Ja vaikka niitä on joskus oikeasti ollut monessa kojussa, oikeat löydöt on silti jääneet löytämättä. Eli se että jossain kirpparilla olisi pelejä, ei tarkoita sitä että sielä olisi mitään ostamisen arvoista.