Kokemuksia Elisa Kirjasta tai e-kirjoista ylipäätänsä / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Kokemuksia Elisa Kirjasta tai e-kirjoista ylipäätänsä

Mode-edit: Ketjua laajennettu käsittelemään elektronisia kirjoja ylipäätänsä. Löytyykö hyviä tai huonoja kokemuksia tai muita ajatuksia aiheesta? Jaa ne tässä keskustelussa!

Ehtiikö jengi pelaamisen ohella oheisharrastella kirjojen parissa? Oletteko kokeilleet e-kirjoja Elisa Kirjasta? Etsiskelin arvosteluja, mutta kirjakerhot.fi:ssäkin melko heikosti kommentteja.

Meinasin ensin hankkia Kindlen, mutta Elisan kirjoja voi lukea suoraan tabletilla ilman lisälaitteita. Rasittaako tabletilla lukeminen silmiä selkeästi enemmän kuin Kindle?

Onhan se Kindle kai parempi lukemiseen. Tiedä sitten. Olen vähän katsellut myös jos alkaisi ekirjoja lukemaan, mutta tällä hetkellä suurin hidaste on se, että fyysisen pokkarin saa aika usein vähintään 5€ halvemmalla. Usein ero on jopa isompi.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Onhan se Kindle kai parempi lukemiseen. Tiedä sitten. Olen vähän katsellut myös jos alkaisi [url=http://alennettu1.omablogi.fi/2016/08/25/e-kirja-kulkee-aina-mukana/]ekirjoja[/url] lukemaan, mutta tällä hetkellä suurin hidaste on se, että fyysisen pokkarin saa aika usein vähintään 5€ halvemmalla. Usein ero on jopa isompi.

Itselle se e-kirjojen hintakaan ei ole se olennainen juttu, vaan se kätevyys: e-kirja on aina puhelimessa mukana! Mulla on puhelimessa iso näyttö, tykkään lukea siitä. Pokkari pitää aina muistaa ottaa mukaan, mutta e-kirja on tarkussa sama mihin meet! Se on parasta!

Joo jos on matkalukija, niin silloinhan e-kirja on se kätevin. Itse olen kuitenkin autoilija, niin harvemmin tulee sellaista hetkeä kodin ulkopuolella, että voisi lukea kirjaa.

Itselläni on Kobo Glo HD eikä ole kuin positiivista sanottavaa; EPUB-tuki, näyttö on erinomainen, pidän käyttöliittymästä ja laitteella on riittävästi tilaa. Luen etenkin ammattikirjallisuutta paljon juuri e-kirjoina, mutta kirjastosta tulee välillä lainattua kyllä muutakin.

Kirjahyllyni notkuu paperikirjoista jotka "kestävät aikaa", kun taas e-kirjoina IT-alan kirjallisuutta joista tieto vanhenee joissain tapauksissa hyvinkin nopeasti. Sanoisin, että e-kirjat ovat erinomainen lisä paperikirjojen rinnalle, eikä siis välttämättä korvaamaan korvaamaan niitä.

Mitä tulee kirjojen lukemiseen perus LCD-näytöltä (puhelin, tablet, näyttö/TV), niin e-kirjalukulaitteet ovat huomattavasti ystävällisempiä silmille - ero on merkittävä. Kannattaa kuitenkin huomata, että näytöt ja laitteet ovat hitaampia, joten esimerkiksi PDF-tiedostojen lukeminen on paljon hitaampaa.

Tietääkseni monissa kirjastoissa pääsee tutustumaan e-kirja -laitteisiin, joten kannattaa ihmeessä ottaa kokeiluun jos vain mahdollista.

Minulla on käytössä Kobo Aura e-kirjan lukulaite ja olen ollut siihen älyttömän tyytyväinen. Kirjahyllyt notkuvat jo painetuista kirjoista, joten ihan jo tilan puutteen takia ei voi ostella niitä kauhean paljon lisää. Keräänkin lähinnä jo aloitettuja sarjoja painettuina ja uudemmat löydöt pyrin mahdollisuuksien mukaan ostamaan sitten e-kirjoina.

Kobo on kätevä reissussa, mutta myös illalla lukiessa. Vieressä nukkuva aviomies ei häiriinny, koska minun ei tarvitse pitää yöpöydällä valoa. Kobon taustavalo ei kuitenkaan häikäise omia silmiä pimeässä, joten lukeminen on miellyttävää. Koska luen lähinnä ilta-aikaan, tämä on ihan loistavaa!

Elisa Kirjasta olen ostanut melko paljon kirjoja, ovat toimineet oikein hyvin. Siellä on myös usein tarjouksia, joita kyttäilen eli edullisesti on tullut tehtyä löytöjä. Lisäksi olen ostanut muutamia e-kirjoja Adlibriksestä ja Suomalaisesta kirjakaupasta. Hyvin ovat kaikki pelittäneet.

Suosittelen kyllä lukulaitteen hankkimista. Kätevä ottaa mukaan, lukea pimeässä ja säästää tilaa kotona. Akku kestää minulla noin kuukauden. Huonoiksi puoliksi voisi ehkä joku laskea sen, ettei ole "aidon kirjan tuntumaa" eikä pläräily ole yhtä helppoa kuin painetun kirjan kohdalla, mutta itse katson nuo vain pieniksi miinuksiksi. :)

Tuumasimpa kommentoida hiukan omia kokemuksiani e-kirjoista.

Suosittelen kyllä e-kirjoja jo ihan mukavuuden ja tilan säästön takia. Mutta jos haluat saada eniten irti e-kirjoista, kannattaa lukea englanniksi. Katselin uteliaisuudestani suomenkielisten e-kirjojen hintoja ja ovat ne aika suolaisia vieläkin. Itse pääasiassa luen enkuksi ja ostan kirjani Amazonista, en ole kertaakaan maksanut 10$ enempää edes aivan uudesta kirjasta. Saman kirjan suomenkielinen hinta on 20 €.

Vaikka aluksi reilu 100 € Kindlestä tuntui isolta, se on maksanut itsensä takaisin jo moninverroin. Ja olen myös innostunut lukemaankin enemmän.