Koulu, opiskelu ja työ / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Koulu, opiskelu ja työ

Wanhojen boardien yksi kestosuosikeista tekee räjähtävän comebackin uusille boardeille. Näin muut ketjut eivät täyty vain kouluun/työhön liittyvistä viesteistä, vaan ne voi huoletta suoltaa tänne kaikkien iloksi.

Kun otetaan huomioon, että 97,87%:a boardilaisista käy joko koulussa, opiskelee nuudelien voimalla tai puurtaa samassa paskaduunissa nyt kymmenettä vuotta, niin keskustelua tulee syntymään. Kielsikö opettaja energiajuomat tunneilla? Menikö koe uusintaan? Tuliko kenkäkauppaan tänään taas lihava nainen? Kaipaatko apua opiskelupaikan valintaan? Kaikkiin näihin kysymyksiin löydät vastauksen ja ratkaisun tämän ketjun avulla. Asiantuntijaraatimme koostuvat perheellisistä avaruusmatkaajista, yläasteen käytävillä haahuilevista miehenaluista, datanomeista (annamme heidän puhua vain äärimmäisessä hädässä) ja Turun sekä Oulun seuduilla vaikuttavista perversseis....perfektionisteista.

Ihan mitä tahansa roiskauksia ei tännekkään sitten lapsukaiset heitellä, muute moderaattorit joutuvat nousemaan läpi Helvetin porttien rankaisemaan meitä kaikkia, ja se ei tietenkään ole toivottava juttu. Eli pidetään silmä kädessä ja järki päässä, eiks jeah! Ei sitten muuta kuin kirjoittelemaan!

IMAGE(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/49/Abckiria.jpg/433px-Abckiria.jpg)

Kuvassa paras oppikirja koskaan, eli se aito, original aapinen.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Avaan keskustelun aiheella YO-kirjoitukset. Tänään alkoi ahertaminen tekstitaidolla, ja omalta osaltani mentiin niin kovaa penkin alle kuin sinne oikein voi turvallisesti sukeltaa. Lukeminen oli jäänyt olemattomiin, ja taidot aineen osalta muutenkin puuttuvat, joten ei voi mitään. Toivotaan, että esseekokeessa olisi onni mukana. Tänään sai vielä sairauden jälkimainingeissa taistella kokeessa, joten sekin verotti. Edessä olisivat toki vielä englannin, ruotsin ja uskonnon kokeet. Enkusta odottelen E:tä tai jopa L:ää, uskonnosta pitäisi korottaa numero vähintään M:n ja ruotsissa tyydyn kokeen pääsemiseen läpi, kaikki muu on toki plussaa.

Olikos kukaan muu tänään hikoilemassa äidinkielessä?

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Olikos kukaan muu tänään hikoilemassa äidinkielessä?

Kyllä vain. Yhtään en lukenut, mutta kertauskurssilla kirjoitetuista teksteistä olen saanut keskimäärin 4-5 pistettä. Kysymykset oli paikoitellen aika herp derp, sillä välillä en tiennyt vastaanko äidinkielen kokeeseen vai historian kokeeseen (ks. kysymys 2). Noh, kaippa tuo kuitenkin ihan hyvin meni. Mihinkäs kysymyksiin muuten Muksu vastasit? 2, 4 ja 5 oli meikän rivi.

Vielä pitäsi keväällä kirjoittaa historia, yhteiskuntaoppi, pitkä matematiikka ja äidinkielen essee.

Minä kyhjötin oikein eturivissä. No, pääsinpähän ainakin vessaan kohtuu ripeästi... Koe oli aika jännä, mutta tekemäni 1,4 ja 5 tuntuivat menevän ihan kohtuullisen hyvin pienistä tyhjän paperin kammoista huolimatta. Kolmosten sarjaa toivon, kun essee on vahvempi osa-alue. Jospa saisin yhden nelkunkin, niin olisi mahkut E:hen 45 pojon aineella. Edessä ovat myös pitkä matikka, kemia ja fysiikka, joista on hakusessa e:t, vaikka lukeminen onkin vasta aluillaan. Tottahan minä kertauskurssilla istuin, mutta sormet taitavat riittää läksyjentekokertojen laskemiseen. Kadonnutta motivaatiota pitäisi metsästää, mutta herra Snake ja Venäjän tropiikki (?) taitavat viedä voiton ainakin tämän viikonlopun osalta.

E: Näin jälkikäteen ajateltuna tuo ykköstehtävä saattoi mennä myös aiheen vierestä. Tyyliä piti tutkia ja otin mukaan ironian ja asiatyylisen kirjoittelun lisäksi retorisia keinoja sanavalintojen, liioittelun ja sanaleikkien muodossa. Joku pipoaan kiristelevä sensoritäti saattaa katsoa tuota kieroon, vaikka kyseiset aspektit vaikuttavatkin kolumnin tyyliin melko paljon. Aika näyttää, lävähtääkö 1/0.

Lainaus käyttäjältä Templar+

Mihinkäs kysymyksiin muuten Muksu vastasit? 2, 4 ja 5 oli meikän rivi.

Vielä pitäsi keväällä kirjoittaa historia, yhteiskuntaoppi, pitkä matematiikka ja äidinkielen essee.

Itse valitsin 1:n, 2:n ja 5:n. Ykkösen kolumnista sain runoiltua paperille jopa oikein hyviä ideoita, toki YTL:n mieltymyksistä ei koskaan voi tietää. 5:n mainostehtävä oli itseasiassa ihan mukava, vaikka siihenkään en tainnut saada kaikkea. 2:n tein viimeiseksi ja siihen jauohoin pelkkää paskaa, sillä kiinnostus oli totaalisen loppunut. Kokeen perusteella 1:stä ja 2:sta voisin saada 2p pistettä molemmista ja sitten 5:sta 3-4 pistettä. Siitähän saisi jo 21 pistettä tai sitten huikeat 24. (Prelistä sain 27 pistettä, joten pieni notkahdus tapahtuu, mutta ei voi mitään.) Sormet ristiin, mutta toki esseekokeessa yritän tsempata.

Tuo esseekoe pelottaa hieman, kun esseekurssilla ensimmäinen, keskeneräiseksi harjoitukseksi tarkoitettu kirjoitus valmistui parissa tunnissa arviolla e-l (ei puhtaita pisteitä open mokailun takia). Ei siinä mitään, mutta seuraavaa väkersin puhtaaksikirjoitettuna kuutisen tuntia pisteillä 35-40. Toivottavasti löytyy aihe, josta mulla on sanottavaa sopivassa määrin. Liian hyvä aihe voi kampittaa ihan samalla lailla kuin todella kuiva.

Tsemppiä vaan kaikille kirjoittajille. Kokeiden välissä kannattaa kyllä yrittääkin vähän tyhjentää päätä (ei siis kuitenkaan baariin marssia..), jotta ei kokonaan niihin hajoisi. Muksu, aloita sä vaikka tästä. Pakko oli linkata taas heti tilaisuuden tullen.

Itse maalasin nuo kokeet viime vuonna lävitse ok menestyksellä. Kun äikkä on teemana, niin siinä rivi oli muistaakseni luokkaa3 + 3 + 4 + 40 = 70 = M. Hieman kyrsi E:nä lähtenyt ja nipin napi rajan alle jäänenä takaisin läjähtänyt tulos. Vielä kun olisin vaan valinnut vähän paremmin nuo aiheet, niin olisi ollut E taskussa. Uusimaan en enää mitään jaksanut mennä. Matikasta olisi voinut mennä L:ää lukematta yrittämään. Tosin vaikka nyt on puolessa vuodessa yliopistolla nuo asiat perusteellisesti kerrattu ja laajennettu, niin YTL vaatii yleensä aineessa kuin aineessa täsmällisyyttä ja joskus jotain ihan omaa settiään, josta ei ota selvää. Ei saa käyttää kaavaa, jos sitä ei ole opetuslaissa kirjattuna tai jotain. Hyviä lukulomia vaan kaikille kärsiville. Kannattaa kyllä ainakin sitten lukulomalla ihan lukea päivittäin. Ei se kirpaise kuin kerran. ;)

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Liian hyvä aihe voi kampittaa ihan samalla lailla kuin todella kuiva.

Tuo on muuten aivan totta. Kerran hurmiossani kirjoittelin asiantuntijan lausuntoa johonkin itseä lähellä olevaan aiheeseen, ja opettaja tuomitsi teoksen aika kylmästi. Tosin aiheesta. Jos esseekokeeseen tulee kysymykseksi "Pokemon, kuuluuko kaikki anime hakata lapsesta?", niin täytyy varmaan ensin hitusen rauhoittua.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Tsemppiä vaan kaikille kirjoittajille. Kokeiden välissä kannattaa kyllä yrittääkin vähän tyhjentää päätä (ei siis kuitenkaan baariin marssia..), jotta ei kokonaan niihin hajoisi. Muksu, aloita sä vaikka tästä. Pakko oli linkata taas heti tilaisuuden tullen.

AHH, oi kyllä! Hieno mies olette te. Tätä kappaletta ei tosiaan voi linkata boardeille liian montaa kertaa. Voidaan tässä varmaan sopia tämän olevan boardien virallinen tunnuskappale. Oletan tämän sopivan koska kukaan ei vastusta kirjoittaessani.

Täältä taas löytyy ihminen, joka ei päässyt ylioppilaaksi. Itse tuli aikoinaan kirjoitettua suht montakin ainetta. Pakollisina kirjoitin kemian, pitkän englannin, lyhyen matikan ja äidinkielen. Muita aineita olikin sitten maantieto, lyhyt ruotsi (ihan läpällä, ja tuloksessa se näkyikin..60 pistettä vailla A:sta :D). Lopulta äikkä oli kompastuskiveni, ja koska muidenkin kokeiden arvosanat olivat mitä olivat, niin eivät kompensaatiopisteetkään auttaneet aivan. Eipä tuo kehno suoritus yo-kokeissa estänyt datanomi-linjalle menoa ja sieltä sitten valmistumista parin vuoden jälkeen. Syy on varmaankin aika selkeä miksi kokeet menivät niin huonosti, oli huono kertaaminen kokeita varten..matematiikka taisi olla ainut, mihin jaksoin vähän enemmän panostaa. Ja tulihan siitä jopa C, mikä oli paras arvosanani.

E: Ja niin, kaikille vaa onnea tuleviin kokeisiin täältäkin päin!

Lainaus käyttäjältä Airus+

Muksu, aloita sä vaikka tästä.

Tämähän sulattaa aivot pahemmin kuin Nyan Catin ja Frontside Ollien yhteissoitto. Japani on jännä maa ja tekee Telluksesta mielenkiintoisemman mestan pelkällä olemassaolollaan. Meillä on muuten koulussa pari japanilaista vaihtaria sikäläisen opettajaharjoittelijan kanssa. Jokunen viikko sitten oli kolmen päivän putki, joina oli aina joku päivänavaus niistä maista, joista vaihtareita on. Pettymykseni oli suuri, kun Japanistakin oli musiikkinäytteenä vain universaalia listapoppia. Olin odottanut jotain edellisenkaltaista spektaakkelia :(

E: Se harjottelija piti aika informatiivisen tietoiskun ja mulle tuli täytenä yllätyksenä, että Japanissa on kolmet eri merkkisysteemit, joita käytetään sekasin...

Omat kirjoitukset aloitan vuoden päästä filosofiallaa ja psykologialla, ellen päse vaihto-oppilaaksi Japaniin. Lukio on ollut sinäänsä pettymys, sillä ainoa vaikeutunut asia on matikka ja siihen liittyvät aineet.. Kaikki muu on tismalleen samanlaista kuin yläasteella, mutta etenemistahti on nopeampi, Hypäreiden kanssa lukio on niin rentoa, että elämä on rauhallista ja mukavaa.

Ja lukion lisäksi olen opiskellut kansalaisopistolla japania pari vuotta. Hyvin avartava kokemus, sillä toisaalta kieli on helppo, mutta toisaalta se on pikkutarkaa kuin mikä. Varmaan sama fiilis ulkomaalaisella, joka yrittää opettella suomenkielen kirjakieltä, joka on niin hämärää joissain jutuissa.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Omat kirjoitukset aloitan vuoden päästä filosofiallaa ja psykologialla, ellen päse vaihto-oppilaaksi Japaniin. Lukio on ollut sinäänsä pettymys, sillä ainoa vaikeutunut asia on matikka ja siihen liittyvät aineet.. Kaikki muu on tismalleen samanlaista kuin yläasteella, mutta etenemistahti on nopeampi, Hypäreiden kanssa lukio on niin rentoa, että elämä on rauhallista ja mukavaa.

Ja lukion lisäksi olen opiskellut kansalaisopistolla japania pari vuotta. Hyvin avartava kokemus, sillä toisaalta kieli on helppo, mutta toisaalta se on pikkutarkaa kuin mikä. Varmaan sama fiilis ulkomaalaisella, joka yrittää opettella suomenkielen kirjakieltä, joka on niin hämärää joissain jutuissa.

Olet siis lukion ensimmäisellä luokalla? Mitähän tuohon nyt sanoisi, ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ykkösellä monessa aineessa nimittäin vielä mennään osittain yläaste pohjalla ja opetellaan vielä lukion meininkejä. Monessa aineessa haastavuus kasvaa ja vastauksilta aletaan odottaa sitä kypsyyttä ja laajuutta, mitä YO-kokeissa vaaditaan. Toki jos lukee ahkerasti läksyjä ja on tunneilla messissä, niin ei se kaikille vaikeaa olekkaan. Ykkösellä ja kakkosella ei myöskään kannata hyppytunteja pidellä, ei tule kolmosella kursseista pulaa ja saa olla kotona ja lukea kirjoituksiin.

Hmmh, en tiedä lähtisikö kulkemaan datanomin polkuja vai menisikö media/viestintäalalle. Oma iskä töissä YLEllä ja TET-viikko siellä oli kyllä aika hieno. Saa olla paljon tekemisissä musiikin kanssa, mikä on aina ollut lähellä sydäntä.
Toisaalta kiinnostais kyllä syventyä tietokoneisiinkin hiukan enemmän, joten datanomi olis siinä mielessä kivan kuuloinen.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Amis on varmasti helpompaa niille, jotka ei välttämättä pärjänny peruskoulussa hirveän hyvin lukuaineissa, mutta ongelmahan on se että amis vaatii melko korkeita arvosanoja + pääsykokeen että pääsee sisään. Lukioon taas sitten joutuu moni sellainen, joka ei pärjännyt lukuaineissa, mutta lukio ei vaadi varmaan 6,0 keskiarvoa suurempaa. . . .

Tässä systeemissä ei ole mitään järkeä.

Wat? kummassakin on helpompaa niillä joilla oli vaikeuksia lukuaineiden kanssa :D? Menikö jotain väärin...

Meillä ainakin on lukioon suositus (ellei sitten ole iha raja) että 7,0 KA pitäs vähintää olla.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

mutta lukio ei vaadi varmaan 6,0 keskiarvoa suurempaa. . .

Oma lukioni vaati 8,5 keskiarvon, kun suurin osa amiksista ottaa porukkaa seiskalla. Heikkojakin ottokeskiarvoja varmaan löytyy, mutta käsittääkseni lukio on kuitenkin se "korkeatasoisempi". Tietyt amislinjat toki vaativat käsittämättömiä numeroita.

voiko kysyä munkk1... mitä lukiota käyt ja missä päin suomea? Itselläni nimittäin juuri tuo KA ja lukio harkinnat pitäisi tehdä seuraavan 2vk sisällä.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

voiko kysyä munkk1... mitä lukiota käyt ja missä päin suomea? Itselläni nimittäin juuri tuo KA ja lukio harkinnat pitäisi tehdä seuraavan 2vk sisällä.

Porissa pyörin. Kolme vuotta sitten täkäläisten lukioiden ottokeskiarvot olivat muistaakseni luokkaa 7,5-8,5, mutta urheilulukioon toki pääsi reippaalla kutosella. Kannattaa kysäistä opolta noita keskiarvorajoja, vaikka kasipuokilla varmaan pääsee kohtuu "hyvään" lukioon missä päin Suomea tahansa.

E: Kannattaa myös pitää huoli, ettei numeroissa tapahdu melko yleistä kevätnotkahdusta.

Siis vaikka arvosanat ei riittäisi, niin eihän se tarkoita sitä, että joutuisi menemään lukioon tai toisinpäin. Aina voi mennä kymppiluokalle tai ammattistarttiin ja korottaa arvosanansa. Tai sitten jättää koulutuksensa peruskouluun.

Minua kiyllä kiinnostaisi tietää, että jos lukuaineissa ei menestynyt peruskoulussa, niin miksi helvetissä menisi lukioon? Oikeastaan minua kiinnostaisi tietää, että miksi esim. Riihimäen lukiossa puolet porukasta on semmoista vittu mitä paskaa-asenteella, tahalteen eivät tee mitään jaa pääsevät lopulta lukion juuri juuri läpi. Lukion papereilla ei tee muutenkaan mitään, niin mitä ihmettä tekee Lukion päättötodistuksella, jossa on pelkkiä vitosia ja kutosia? Omasta valinnasta tullaan juuri siihen kyseiseen kouluun ja sitten tehdään kaikki päin persettä. What is the point of it?

Lainaus käyttäjältä Mixon

Hmmh, en tiedä lähtisikö kulkemaan datanomin polkuja vai menisikö media/viestintäalalle. Oma iskä töissä YLEllä ja TET-viikko siellä oli kyllä aika hieno. Saa olla paljon tekemisissä musiikin kanssa, mikä on aina ollut lähellä sydäntä.
Toisaalta kiinnostais kyllä syventyä tietokoneisiinkin hiukan enemmän, joten datanomi olis siinä mielessä kivan kuuloinen.

Datanomi on usein työttömäntie, niitä kun valmistuu Suomessa kaksitusinaa yhtä työpaikkaa kohti, mutta jos se on sitä mitä haluaa tehdä, niin mitäs sitä kieltämään.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Oikeastaan minua kiinnostaisi tietää, että miksi esim. Riihimäen lukiossa puolet porukasta on semmoista vittu mitä paskaa-asenteella, tahalteen eivät tee mitään jaa pääsevät lopulta lukion juuri juuri läpi. Lukion papereilla ei tee muutenkaan mitään, niin mitä ihmettä tekee Lukion päättötodistuksella, jossa on pelkkiä vitosia ja kutosia? Omasta valinnasta tullaan juuri siihen kyseiseen kouluun ja sitten tehdään kaikki päin persettä. What is the point of it?

Kysymyksessäsi taisi olla myös vastaus. Siellä persseillään, koska kyseisellä lapulla voi pyyhkiä takamuksensa, jos siinä ei ole vähintään kuutta L-kirjainta. Itse pääsin yliopistoon 7,5 lukionpäättötodistuksella ja taisi olla B kirjoitusten keskiarvo.

Lainaus

Lainaus käyttäjältä Fazu
Lukion papereilla ei tee muutenkaan mitään, niin mitä ihmettä tekee Lukion päättötodistuksella, jossa on pelkkiä vitosia ja kutosia? Omasta valinnasta tullaan juuri siihen kyseiseen kouluun ja sitten tehdään kaikki päin persettä. What is the point of it?

Exxxxxxactly. Tosiaan jos nyt vertaa lukion paperit ilman viittä L:ää versus amiksen paperit, niin kyllä niillä amiksen papereilla töitä löytyy. Lukiossa on vähän se vika, että se sanoo valmistavansa tulevaisuutta varten. Yleissivistystä ehkä tarttuu, mutta ei sillä ole käytännössä merkitystä. Lukion maantiedolla, biologialla saati sitten filosofialla ei kyllä Suomesta mitään töitä heru. Eli jos lukioon menee, niin saman tien jatkaa sinne yliopistoon tai jättää leikin kesken jo ennen lukiota ja valitsee ammatillisen linjan.

Lukio on vähän liian helppo valinta, jos ei tiedä mitä isona haluaa. Itsekin samalla periaatteella taisin valita. Kuitenkin sitten lukiossa alkoi tajuta, että täällä istutaan vain, jotta myöhemmin pääsee korkeampaan kouluun, josta todella voi valmistua ja saada töitä. Itse veikkaan, että lukio ja amis ovat samalla vaikeustasolla noin yleisesti. Ehkä lukiossa aineita on enemmän ja kirjat paksumpia, mutta mitään käytännönläheistä ei sitten opiskellakkaan.

E: Ja joo itselle veikkaisin käytännön asioiden olla vaikeampia, kuin kirjasta lukeminen. Ja meillä päin Fysiikan ja matematiikan tunnit olivat kyllä aikamoista perseen pyörittämistä, vaikka kaikki kurssit kävinkin. Matikastakin sai niitä kymppejä, kun vähän luki siihen kokeeseen. Ylppärit tietty sitten vähän eri asia. Niihin täytyy lukea, vaikka pitkästä matikasta olisikin ka. 10. Itsellä vähän kostautui ja jäi L saamatta.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Itse veikkaan, että lukio ja amis ovat samalla vaikeustasolla noin yleisesti. Ehkä lukiossa aineita on enemmän ja kirjat paksumpia, mutta mitään käytännönläheistä ei sitten opiskellakkaan.

Teoriaa tulee enemmän ja varsinkin pitkä (lue: lukio) matikka ja fysiikka erottavat lukio-opiskelun amiksesta. Niitä ei tietenkään ole pakko valita. Toinen erottava tekijä on kirjoitusten aiheuttama työmäärä ja niiden laajuus. Teoria on ainakin mulle käytäntöä vaikeampaa, mutta voihan se olla muilla toisn päin. En ymmärrä yleistä "tulevat Siwan kassat" tai "tulevat alaiset" -tyylistä naljailua, jota toisen asteen opiskelijat viljelevät vastapuolelle. Tosiasia on se, että lukion jälkeen ollaan lähes aina opiskelijoita ja kolmen-viiden vuoden päästä istutaan "paremmissa" hommissa. Ammattikoulusta voi painella suoraan töihin, mutta amispohjaisten duunien palkkataso taitaa usein olla amk/yliopisto -opintojen jälkeisiä alempana.

E: Tärkeintä on kuitenkin se, että onnistuu löytämään alan, joka kiinnostaa. Omalla kohdalla se tuntuu olevan insinöörialojen puolella ja siellä ylipisto on ainoa järkevä vaihtoehto näin lukion jälkeen. Ammattikorkeaan otetaan porukkaa ammattikouluista, joten ensimmäinen vuosi menee lukioasioiden kertauksessa...

Mitäs jengi oli mieltä tämän päivän enkun kuunteluista? Oma osaaminen on ollut aina 9:n tasoa, joten suurempia vaikeuksia ei ollut, toki aina on niitä kinkkisiäkin kohtia, mutta toivottavasti pisteet pysyvät siellä 80:n yläpuolella. Jotenkin tuntui, että haastavat kuuntelut olivat, jos ei perusosaaminen ole aineessa hyvä. Mene ja tiedä...

Ainiin, orankien seksielämä? Really?! Kokeen suunnittelijoilla ollut hauskaa...

E: Mites jengillä meni ruotsi? Meikäläisellä mentiin ainakin niin kovaa metsään ja puuhuun kuin vain ilman mopoa pääsee. No, kaikki mahdolliset pisteet irti ja sitten 6 tunnin panostaminen sitten kirjalliseen. Onneksi jo ylihuomenna on penkkkarit :).

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

jos sen ottaa kunnolla haltuun jo 7. luokalla.

Oma yläasteen ruotsinmaikka oli niin ankea ja kaavoihinsa juurtunut, että motivaationi katosi jo kasin puolivälissä. Se kyllä näkyi lukiossa ja numerona on seiska. Päätin sitten jättää koko aineen kirjoittamatta kursseilla käytyjen kuunteluiden perusteella. En minä sitä A:ta tai B:tä tarvitse, tentin sitten yliopistossa, jos tarvitsee todistaa "osaaminen".

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Lainaus käyttäjältä Muksu+meni ruotsi? Meikäläisellä mentiin ainakin niin kovaa metsään ja puuhuun kuin vain ilman mopoa pääsee. No, kaikki mahdolliset pisteet irti ja sitten 6 tunnin panostaminen sitten kirjalliseen. Onneksi jo ylihuomenna on penkkkarit :).
Ihan hyvin, ei ruotsi ole vaikeaa jos sen ottaa kunnolla haltuun jo 7. luokalla.

Jos oikein ymmärsin, Muksu tarkoitti YO kirjoitusten ruotsia, ei sitä perus yläasteen :D Tietääkseni olet amiksen ekalla?

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Lainaus käyttäjältä Muksu+meni ruotsi? Meikäläisellä mentiin ainakin niin kovaa metsään ja puuhuun kuin vain ilman mopoa pääsee. No, kaikki mahdolliset pisteet irti ja sitten 6 tunnin panostaminen sitten kirjalliseen. Onneksi jo ylihuomenna on penkkkarit :).
Ihan hyvin, ei ruotsi ole vaikeaa jos sen ottaa kunnolla haltuun jo 7. luokalla.

Itselläni oli yläasteen lopussa ruotsin keskiarvona kahdeksikko, ja enkä koennu ainetta kovinkaan vaikeaksi. Äkkiä se mielipide muuttui kun pääsi käsiksi lukiotason lyhyeen ruotsiin, missä alkoi jo vaikeudet kielessä..tosin motivaatiokin alkoi laskemaan aika pahasti. Ja kuten aiemminkin mainitsin, niin jäin sitten yo-kirjoituksissa n. 60 pistettä A:sta :D..

Sosiaali -ja terveysalaa (AKA lähihoitaja) opiskelen ekaa vuotta atm. Jäi Datanomin opinnot aikoinaan kesken ja sitten siinä välissä intti ja viime syksystä sit koulun penkille paluu.

tänään oli sitten tämän kevään ensimmäinene koe ja helvetin helppo sellainen. 9 numerona on jo pässin lihaa ja vieläpä opettajien koulutus -> kotiin 12:00 kelpaa! Olikos he wanhojen tanssit huomenna?

Motiivi ruotsin opiskeluun on täysin nollassa. Jotenkin takaraivossa jyskyttää että siitä olisi vielä hyötyä, mutta tuo opettajakin tuntuu ärsyttävältä, enkä tajua tästä hölkäsen pöläystä. Ensimmäisestä kurssista sain kutosen, enkä oleta tästä kurssista yhtään sen parempaa numeroa. Tästä järjestetään jopa tukiopetusta josta voisi kerätä ajanmittaa jopa kurssseja, mutta ei taaskaan vaan kiinnosta jäädä maanantaisin koulunjälkeen opiskelemaan tänne ruotsia.

Onneksi tässä koulussa voin korvata puolet pakollisista ruotsin kursseista musiikilla, joten tänä vuonna tulee suoritettua kaikki ruotsinkurssit, eikä kahtena seuraavana vuonna tarvitse lukea tavuakaan ruotsia. Toivottavasti tämä ei vain kostaudu tulevaisuudessa..

YO suunnitelman mukaan kemia pitäis kirjoittaa jo kakkosen keväällä, ja kolmosen syksyllä olisi kirjoitettavana biologia. Kolmosen keväälle jää pitkä matikka, pitkä fysiikka ja pitkä englanti. Alunperin selvänä suunnitelmana oli suunnata Helsinkiin lääketieteelliseen yliopistoon, mutta saa nyt nähdä miten tässä käy.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Mitäs jengi oli mieltä tämän päivän enkun kuunteluista? Oma osaaminen on ollut aina 9:n tasoa, joten suurempia vaikeuksia ei ollut, toki aina on niitä kinkkisiäkin kohtia, mutta toivottavasti pisteet pysyvät siellä 80:n yläpuolella. Jotenkin tuntui, että haastavat kuuntelut olivat, jos ei perusosaaminen ole aineessa hyvä. Mene ja tiedä...

Ainiin, orankien seksielämä? Really?! Kokeen suunnittelijoilla ollut hauskaa...

Järkyttävän helppo oli. Jostain syystä pitkässäkin enkussa käytetään niin yksinkertaista sanastoa, että pisteitä voi lähteä vain, kun keskittyminen herpaantuu tai vastausvaihtoehdot ovat yhtä oikein/väärin (aika yleistä enkussa, kun yritetään väkisin vaikeuttaa). Tällä kertaa ei onneksi noin käynyt.

Tuolta löytyy oikeat vastaukset monivalintoihin. Taisi mulla mennä kaikki oikein.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Olikos he wanhojen tanssit huomenna?

Jep, huomennahan ne.

Btw, oli muuten paska abigaala, ja ei ollut mitään erityisen hienoja pukujakaan tänä vuonna :/

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

kotiin 12:00 kelpaa!

Jeejee. Meillä on amiksessa tässä jaksossa jokainen perjantai 8-10.30. Kelpaa :)

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Jeejee. Meillä on amiksessa tässä jaksossa jokainen perjantai 8-10.30. Kelpaa :)

Mulla on enää neljä koulupäivää koko kevään aikana ;) Pitäisi toki lukea ahkerasti noita nimenomaisia rutistuksia varten.

Meidän koulus yks tyttö oli pukeutunu Boratiks, sillä oli semmoset legendaariset uikkarit. Ennenku Ocelot ja NK villiintyy liikaa ni mainitaan et sillä oli semmonen ruskee kokovartalopuku mihi oli laitettu rintakarvoja. Siis että ei ollu pelkät uikkarit.

Tänään olis sitten vielä vanhat, pitäs lähteä tunnin päästä takasi koululle kahvimyyntiä järkkäilemään. Nyt kun tyttöystäväkää ei pääse tulemaan meille ni samapa se vaikka lähtis jatkoille koko yöks. Saa nyt nähä.

OT: Omissa penkkareissa tuli nähtyä mm. "Steve" eli Minecraft heppu ja Creeper.

Creeper oli kyllä niin köyhän näköinen että itketti enemmän kuin nauratti..

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Lainaus käyttäjältä

Olet siis lukion ensimmäisellä luokalla? Mitähän tuohon nyt sanoisi, ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Ykkösellä monessa aineessa nimittäin vielä mennään osittain yläaste pohjalla ja opetellaan vielä lukion meininkejä. Monessa aineessa haastavuus kasvaa ja vastauksilta aletaan odottaa sitä kypsyyttä ja laajuutta, mitä YO-kokeissa vaaditaan. Toki jos lukee ahkerasti läksyjä ja on tunneilla messissä, niin ei se kaikille vaikeaa olekkaan..

Ei se opiskelu juurikaan vaikene missään opiskeluvaiheessa, aihealueet vain muuttuvat. Mutta tottakai pitää olla halussa jo aiemmin opitut asiat, jotta olisi edes joku pohja jonka päälle rakentaa.

Perkele, muiden kiireiden ohella pitäisi keretä hakemaan kouluihinkin. Omat toiveet on suunnattu Helsinkiin ja Metropoliaan. Kaupungista en sinällään välitä, mutta tuolla Metropoliassa voi opiskella kulttuurialalla telkkari- ja radiohommia joten ensimmäiseksi paikaksi laitan sen. Onneksi on pari varavaihtoehtoakin... Onko täällä ketään, kuka opiskelisi tuolla Helsingin Metropoliassa. Onko millainen paikka? Risuja ja ruusuja saa antaa.

nyt on lukioon haku lomake täytetty ja tältä se näyttää:

lukio Ka

1. Olarin Luonnontieteis matikka luokka 18p
2. olarin yleislinja 8,5
3. tapiolan lukio 8,33
4. kauniaisten lukio 8,00
5. viherlaakson lukio 7,8

8,2 ka oli jouluna, mutta uskon että nousee tuohon 8,5:een. Pudotus tuli suurimmaksi osaks laiskuudesta.

Yo! Jos boardeilla on yliopisto opiskelijoita(etenkin humanistiselta puolelta ja historiasta :) ), niin olisiko teillä mitään tärppejä aate ja oppihistorian valinta kokeseen? Ouluun olisin pyrkimässä. Tietääkseni pitäisi lukea tuo Paolo Rossin opus ainakin aatepuolelle.

Joko tyyppejä jännittää maanantain äidinkielen-YO?

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Joko tyyppejä jännittää maanantain äidinkielen-YO?

Hieman, mutta unohtamani oppilasnumero toimii hyvänä puskurina. Tekstitaidosta tuli alustavasti 3x 3, 8 10 tai 14 pistettä ;) Salissa sitten selviää, onko mahdollisuuksia E:hen rutiinisuorituksella. Enemmän huolettaa fysiikka ja matikka, kun ensimmäisessä on meneillään vasta helpolta tuntuva neloskirja. Matikasta olen tehnyt puolikkaan yo-koekeen (heikosti meni) ja lukenut kolmoskirjan. Kemian sain sentään pakettiin varsinaisten kurssikirjojen osalta eli voin paneutua rauhassa muihin aineisiin.

Motivaatio on melkein nollassa ja pystyn itselleni ominaisesti lukemaan kerralla noin kymmenen sivua ennen ajatusten totaalista karkaamista. Ikävintä on se, että kunnollisella panostuksella olisi varmaankin ollut mahdollisuudet siihen kuuluisaan tonniin ja pariin ylimääräiseen L:ään, mutta haaveeksi ne jäävät. Jopa tavoitteena olevat matikan ja fysiikan E:t tuntuvat epätodennäköisiltä... Tähän voi toki lisätä karmeat kesätyövaihtoehdot (pakko saada jotain duunia, mutta aspaan/kassalle en mene), todennäköisesti tammikuussa alkava asepalvelus (mahtaako onnistua kahden vuoden lykkäys tkk:lla?) sekä jatko-opintojen pähkäily ja stressiä on enemmänkin kuin tarpeeksi. Ai niin, salilla pitäisi alkaa käydä, jottei palvelusluokka olisi B. Onneksi päätin sentään jättää Massan kirjoitusten jälkeiseen auvoon..

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Joko tyyppejä jännittää maanantain äidinkielen-YO?

Eipä tuo nyt oikeastaan. En jännitä enää mitään kokeita, kun olen saanut varmuuden, että kaikki menevät kirkkaasti läpi. Tekstitaidosta sain alustavasti 9 pistettä, eli 27, mikä on itselleni vallan mainiosti. Äikässä tulen varmaankin tekemään otsikkotehtävän, koska nuo aineistot eivät ole oikein meikäläisen juttu. Lukeminen on itsellänikin ollut melko minimaalista, uskontoa lähinnä, koska se kiinnostaa vielä jossain määrin.

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Joko tyyppejä jännittää maanantain äidinkielen-YO?

Ainoa jännityksen aihe tuossa on aiheet. Jos joku aihe on edes osittain mielenkiintoinen, ja uskonkin edes yhden olevan, niin uskon pystyväni helposti repäisemään tuosta sen 40-50 pistettä. Preppauskurssilla jouduin kirjoittamaan kirjallisuusesseen feministisestä näkökulmasta (huoh...) kirjasta, jota en ollut edes lukenut. Siitäkin sain 30 pistettä, joten en nyt hirveästi tuosta paineita ota. Tekstitaidostakin tuli alustavasti 12 pistettä, eli 36.

Täytyy kyllä kompata Munkk1:a tuon motivaation puutteen kanssa. Keskittyminen kun tuntuu harhailevan koko ajan. Parin viikon sisällä pitäisi tosiaan kirjoittaa äidinkielen lisäksi historia, yhteiskuntaoppi ja pitkä matematiikka. Oikeastaan matematiikka on sellainen, josta läpipääsy on vielä vähän hämärän peitossa. Noh, jos ei muuten, niin sitten kompensaatiolla viimeistään (kompensaatiopisteitäkin on jo syksyltä koossa 12).

Huominen tuleekin sitten pyhitettyä täysin Mass Effect 3:lle!

Hmm, mahdan olla siis ainoa jota jännittää "kunnolla" :D Juu, itellä ei tuo tekstitaidon koe menny ihan nappiin. sain 2+2+2x3... juu.. En ole kuitenkaan koskaan ollut hyvä äidinkielessä, kirjoitusvirheet(joita löytyy myös näistä viesteistä, pahoittelen... toivottavasti taivutin sanan-renki oikein kokeessa) ja tarpeeksi monipuolinen vastaaminen ontuvat. Jos kävisi tuuri ja tulis hyvät aiheet niin sitten voisin pärjätä ihan hyvinkin!

Itellä pitäisi vielä kirjoittaa lyhyt matikka(hyi helvetti!), pitkä englanti ja historia. Filosofian olin myös aikeissa kirjoittaa, mutta valitettavasti se olisi mennyt historian kanssa päällekkäin.

Onko kukaan kirjoittanut syksyllä mitään ylimääräistä?

Sry, wall of text :D

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Onko kukaan kirjoittanut syksyllä mitään ylimääräistä?

Kävin tekemässä bilsan hetken mielijohteesta, kun päätin ilmoittautua siihenkin puhellessani kaverin kanssa kirjoituksista bilsan tunnilla. Lukeminen olisi voinut mennä paremminkin, kun viimeinen kirja oli luettuna pari päivää ennen h-hetkeä, mutta tehtävät olivat onneksi aika hyvin yleistietoon pohjaavia. Missä kirjasarjassa muuten on pölytys mainittuna? En muista, että olisin nähnyt BIOSissa. E:n kuitenkin repäisin helpohkojen tehtävien ansiosta.

Kirjoitin myös englannin ja tavoitteiden mukaan se meni, vaikka tehtävät olivatkin outoja. Ysin englannilla ei pitäisi olla mitään ongelmia, mutta puhdasta semantiikkaa on todella mukava alkaa pohtia salissa...

E: Älä huoli, ei tuo ole tekstiseinä. SMB-sepustukseni viimeksi pelatuissa saattaa täyttää ne kriteerit.

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Onko kukaan kirjoittanut syksyllä mitään ylimääräistä?

Syssyllä tuli kirjoitettua terveystieto ja lyhyt saksa ylimääräisinä, joiden lisäksi pakollisen englannin vedin pois alta. Ainoastaan terveystietoa harjoittelin ennen kirjoituksia ja siitäkin lukaisin vain sen yhdistetyn 1-2 kurssin kirjan. Englannista tuli kuitenkin E, terveystiedosta C ja saksasta A.

Joo, itelläkin tuli kirjoiteltua pari ylimääräistä, psykologia ja uskonto. Kummastakin napsahti E. Jos joku koe menee penkin alle, niin onneksi on noita kompensaatio pisteitä varalle.

Antavatko yliopistojen tiedekunnat jotain "pisteitä" tai katsovat muuten hyvällä jos on kirjoittanut jonkin tietyn aineen hyvin? Vai riippuuko kaikki vain pääsykokeesta? Hmm....

Lainaus käyttäjältä hemmoheikkinen

Antavatko yliopistojen tiedekunnat jotain "pisteitä" tai katsovat muuten hyvällä jos on kirjoittanut jonkin tietyn aineen hyvin? Vai riippuuko kaikki vain pääsykokeesta? Hmm....

Olen ymmärtänyt niin, että ainakin luonnontieteellisissä on tietty kiintiö, joka otetaan suoraan todistusvalinnalla, johon siis vaikuttavat myös kirjoitukset. Jos ei pääse suoraan, torkkarista ja kirjoitusmenestyksestä tulee pisteitä, jotka sitten yhdistetään pääsykokeiden pisteisiin.

Eilen tuli tehtyä tuo yhteishaku, nyt sitten jännitetään pääseekö sitä ammatilliseen koulutukseen ja mieluiten raksalle. :)

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Lainaus käyttäjältä RainerufEilen tuli tehtyä tuo yhteishaku, nyt sitten jännitetään pääseekö sitä ammatilliseen koulutukseen ja mieluiten raksalle. :)
Minnepäin Suomea hait?

Jyväskylän seudulla tulen kouluni käymään, eli tarkemmin sanottuna Jyväskylän Viitaniemen ammatikouluun pistin hakemuksen.

Tällä hetkellä mietinnässä rakennusmestarin koulutus Oulussa (tai epätodennäköisesti insinöörin) sekä mahdollisesti Helsingin yliopistoon hakeminen. Itselläni ei niin ole hinkua yliopistoon eikä mitään hajua siitä mitä saattaisi siellä lukea, vaan kovasti on sitäkin vaihtoehtoa suositeltu ja siksi sitäkin pitää ainakin harkita. Kuitenkin tuo mestarikoulutus vetää eniten puoleensa... jos nyt ylipäätään vielä viitsii palata koulupenkille.

Töitä nyt kuitenkin tekisi mieli tehdä (varsinkin täällä etelän "lämmössä"), kun on vasta päässyt siitä lukuhelvetistä pois.

Yhteishaku tuli tehtyä paikalliseen lukioon luonnontieteelliselle linjalle. Saa skippailla jotain reaaliaineita ja ottaa luonnontieteitä tilalle.

Aah, en tiedä yhtään mikä haluaisin olla isona.
Kamalasti kiinnostais media- ja viestintäala, koska oma iskä on töissä YLE:llä ja työharjoitteluviikko siellä oli kyllä aivan mahtavaa. Sitten toisaalta kiinnostais kamalasti myöskin peliala, mutta en taida tästä Outokummulle lähteä sitä opiskelemaan. (Terkkuja Zalorille ja Kesportin miehille!)

Nooh, sen näkee sitten jossain vaiheessa.

Lainaus käyttäjältä Mixon

Yhteishaku tuli tehtyä paikalliseen lukioon luonnontieteelliselle linjalle. Saa skippailla jotain reaaliaineita ja ottaa luonnontieteitä tilalle.

Jos tyyli on lainkaan sama kuin täällä päin, työmäärä on normilukiota suurempi. Onhan se ollut vaivan arvoista, kun fysiikka ja kemia menevät huomattavasti syvemmälle kokeellisten kurssien myötä. Kääntöpuoli on se, että työselostukset vaativat aikaa. En tiedä, miten nämä erikoislinjat toimivat muualla, mutta nuo kursseihin kuuluvat lisähommat vaativat tiettyä vaivannäköä.

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Lainaus käyttäjältä MixonYhteishaku tuli tehtyä paikalliseen lukioon luonnontieteelliselle linjalle. Saa skippailla jotain reaaliaineita ja ottaa luonnontieteitä tilalle.
Jos tyyli on lainkaan sama kuin täällä päin, työmäärä on normilukiota suurempi. Onhan se ollut vaivan arvoista, kun fysiikka ja kemia menevät huomattavasti syvemmälle kokeellisten kurssien myötä. Kääntöpuoli on se, että työselostukset vaativat aikaa. En tiedä, miten nämä erikoislinjat toimivat muualla, mutta nuo kursseihin kuuluvat lisähommat vaativat tiettyä vaivannäköä.

Noh, oma serkkuni on ainakin tällä linjalla ja sanoo ettei se juurikaan poikkea normista. Toki siellä saatetaan tehdä jotain ylimääräisiä retkiä ja teknologiavierailuita tms, kuten hänen luokkansa oli ollut Olkiluodon Ydinvoimalaitoksella vierailulla. Hiukan ylimääräistä siinä tulee, mutta kohtuullisen kiinnostavalta kuulostaa tuokin retki.