Lempi ohjelmasi, kun olit lapsi / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Lempi ohjelmasi, kun olit lapsi

Lempi-lastenohjelmasi
Elikkäs täällä voi keskustella lempi lastenohjelmistanne. Meillä oli koulussa tehtävä, jossa piti miettiä lempi lastenohjelmiaan, kun oli 3-6 vuotias.Se oli todella hauskaa, ja mietin, että tännekin voisi samanlaisen keskustelun laittaa. Eli listaatte tänne lempi lastenohjelmianne ja laitatte niistä pientä tekstiä. Itse voisin aloittaa:

POKEMON: Itse olen 97, joten Pokemonia tuli paljon televisiosta lapsuudessani. Muistan yhä kuinka Blanen Magmar ja Ashin Charizard ottelivat siina tulivuoressa. Lempi hahmoni oli Brock, sillä tällä oli Onix, joka oli minusta todella siistin näköinen. Myöhemmin tutustuin myös peleihin, mutta se on kokonaan toinen juttu.

DIGIMON: Olin kolmevuotias kun 1. tuotantokautta alkoi tulla neloselta. Nykyään niin vihattu dubbaus oli minusta loistava. Katsoin 1. ja 2. tuotantokauden, ja luulin, että niitä olisi lisää. En tulloin mistään interneteistä mitään tiennyt, mutta olin pettynyt, kun sarja ei jatkunutkaan.

Molemmat sarjat vaikuttivat lapsuuteeni paljon, ja muistan niiden kohtauksia yhä.

Pokemon ehdottomasti. Pidin siitä todella todella paljon. Ja puhuin siitä niin paljon joka paikassa että äiti meni ja pisti koko ohjelman pannaan... Että sellasta :/

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Muistan yhä kuinka Blanen Magmar ja Ashin Charizard ottelivat siina tulivuoressa.

Tämä oli itseasiassa viimeinen jakso jonka silloin penskana näin. Ah, muistoja.

EDIT. Nykyään saan katsoa Pokemonia niin paljon kuin haluan ;)

Teenage Ninja Mutant Turtles. Ehdottomasti. Siitähän tehtiin myös elokuva mikä oli hieno juttu. Kotona minulla on joku Casey Jones dvd-boksi mistä löytyy erilaisia jaksoja tästä. Ai niin, minullahan on myös PS2-peli tästä! En vain koskaan läpäissyt sitä koska juutuin yhteen vaikeaan tappeluun :(

Viidakkovekara Juuso, Pokemon, Digimon, Alfred J. Kwak, Muumit, Franklin, Vili Vilperi, Timon ja Bumba, Richard Scarryn touhukas maailma, Ankronikka, Nalle Puh, Tontut, Animaaniset, Simsala Grimm, Marsupilami ja monia muita jota en nyt muista. Nykyajan lastenohjelmat ovat hirveää paskaa ja itse siis olen -94 syntynyt.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Eli listaatte tänne lempi lastenohjelmianne[b] ja laitatte niistä pientä tekstiä[/b]

Pidetääs sitten tämä osa erityisesti muistissa. Listat ovat tylsiä sellaisenaan. Muistelut jaksoista, ohjelmiin liittyvistä sattumuksista ja sen sellaisesta piristävät viestejä jo kummasti.

Meillä oli kasetilla ja on edelleen joitakin jaksoja niistä Tontuista. Olivat todella hyviä, siinä yhdessä oli se joku sinipaitainen ja siinä toisessa joku tuomari. Sitten siinä oli niitä peikkoja(trolleja). Päähän on kyllä jäänyt se yksi kohta jossa oli jotakin aivan käsittämättömän väkivaltaisia keijukaisia ja nämä leikittelivät ja hukuttelivat peikkoja vedessä.

Myös muumit ovat olleet jännittäviä ja Pokemonin ensimmäisen jakson muistan edelleen.

Vai että lapsuuden lempiohjelmia?
Ensimmäinen mitä muistan katsoneen oli Muumit, jolla on vieläkin erittäin tärkeä paikka minun sydämmessäni.
Kun ikää alkoi tulla lisää niin Prätkähiiret otti ylivallan television katselussa, Prätkähiiret ja Star Wars, siinä on minun varhainen lapsuus pähkinänkuoressa.

Sitten eskariin mentyäni alkoi televisiosta tulla Pokemonia, jotka kaikki piti tietenkin nauhoittaa, en siihen aikaan oikeastaan ajatellut mitään muuta kuin pokemonia, pokemonpokemonpokemon... Mutta joo, vuosi tai kaksi eteenpäin, sitten tuli Digimon joka vei huomiotani muualle.

Myöhemmin, yleisen kiinnostuksen hävittyä lopetin telesivion katselemisen lähes kokonaan.

Teenage Mutant Ninja Turtles! En kyllä muista minkä ikäinen olin...ehkä 5? Lapsena kuitenkin. Eilen katselin youtubesta introa ja sain kylmiä väreitä koko minuutin ajan. Uudempi Turtles on hirvittävää roskaa, toivottavasti sitä ei enää näytetä. Kummallisen synkäksi se oli vedetty.

Oi aikoja kun faija teki mulle kilppareiden viemärikodin jostain pienestä metallitynnyristä. Ei ollut varaa ostaa sitä virallista lelua, mutta eipähän ollut muilla samanlaista.

Toinen nerokas piiretty lapsuudesta on Prätkähiiret Marsista. Ei voi olla huono ohjelma kun pahiksen nimi on Leipäjuusto (vai mikä lie). Aina sitten kun teki penskana jotain muka hienoa niin se oli "kikka x"..

He-Mania tuli muistaakseni myös katsottua, mutta siitä ei ole mitään erityisiä muistoja. Se vain että tykkäsin siitä live-action leffasta.

Srsly kukaan ei oo viel maininnu Batmania? Synkkä, tunnelmallinen eikä läheskään niin lapsellinen kuin muut piirretyt. Juonikuviot oli monipuolisia ja syviä. Animaatio ja tyyli oli tyylikäs ja uskollinen sarjakuville. Helposti ainakin oma lempparini skidinä.

Ton lisäks tietty perus TMNT, Pokemon, Digimon, Prätkähiiret, Superman, Spiderman, Duck Tales etc. tuli katottua urakalla.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Toinen nerokas piiretty lapsuudesta on Prätkähiiret Marsista. Ei voi olla huono ohjelma kun pahiksen nimi on Leipäjuusto (vai mikä lie). Aina sitten kun teki penskana jotain muka hienoa niin se oli "kikka x"...

Ahhh... Kuinka voisikaan unhoittaa Lalli Leipäjuustoa ja hänen hölmöä kätyriään Rasvanahkaa. Kyllä toi Prätkähiiret oli Turtlesien ohella oma lemppari sarjani pikkuskidinä. Myös kummankin sarjan action-figuurit oli kovaa huutoa. Varsinkin Rasvanahka oli kova, kun sillä oli se kolmipyöräinen motskari <3 Tietysti kaikki kolme hiirulaista löytyi figuureina sekä jokainen Turtles ja Mestari Tikku myöskin. Harmi että kaikki nuo lelut on joskus teinivuosina tullut hävitettyä. Olishan ne ihan kivoja muistoja...

Erikoismaininta Alfred J. Kwakille. Ohjelmassahan oli tunnareiden Tunnari. Ihan mahti biisi ja sarja ylipäätään.

Rölli

Tämä kaikkien alaisten miesten ruumillistuma, joka asui itserakentamassa mökissään ja metsästi itse ruokansa. Harrastukssuomena hänellä oli meidän kaikkien lempipuuha, eli lapsien säikytteleminen. Mikä loistava roolimalli hän olikaan minulle.

Kun ensimmäiselle luokalle mennessäsi, rölli ei ollut enää se coolein juttu, aloimme porukalla pilkaamaan häntä laululla, jonka muuan kolmasluokkalainen oli meille opettanut. Nykyään silloinen käytökseni hävettää m, sillä se oli/on verrattavissa sellaisiin synteihin kuten Jumalan(eli Norsukamman) pilkka, tai fanipoikuus. Onneksi olen aneeni maksanut, ja kivi on pudonnut pois sydämmeltä.

Nyky päivänäkin Rölli vaikuttaa joka päiväiseen elämääni. Voitte huomata sen esim. teksteistäni ja etenkin silloin kun esitän oman mielipiteeni.

Lainaus käyttäjältä Playboy

Ai niin, minullahan on myös PS2-peli tästä! En vain koskaan läpäissyt sitä koska juutuin yhteen vaikeaan tappeluun :(

Kuulostaa hyvin tutulta...

Ja oma lapsuuden milei ohjelma oli Muumit jonka jaksoja muistan ulkoa paljon. Sitten tuli Pokemon jonka jaksoja muistan yhä. Vanhat olivat parempia. Digimonista en pitänyt ollenkaan.

Ja niin se meni.

Kaukametsän pakolaiset

Sarja kertoo Kaukametsässä asuvista eläimistä, jotka lähtevät metsästä pakoon ihmisiä matkaten valkopeuran puiston luonnonsuojelualueelle. Matkan varella he joutuvat kulkemaan monien vaarojen, kuten armeijan ampuma-alueen, joen, moottoritien ja kaupungin lävitse. Matkan aikana moni eläin kuolee, joskus väkivaltaisesti, eikä näitä asioita kaunisteltu sarjassa.

Erityisesti sarjasta on jäänyt mieleen siili -parin kuolema kun ne jäivät sinne rekan alle. Lempihahmo oli aina Kärppä joka vitsaili ja kikkatteli muille eläimille.

Olisi kiva nähdä näitä vielä TV:stä mutta en usko että näin tulee tapahtumaan sarjan sisältävän raakuuden takia.

Mietitäänpäs: Teletapit, Muumit (kiitti Mörkö, josta olen saanut järkyttävät lapsuuden traumat), Hämähäkkimies, Sinisen talon nalle, Pokemon, Franklin, Nalle Puh, Richard Scarryn touhukas maailma, Pikku-Kakkonen, Rölli ja liian monta muuta muistaakseni kaikki.

Muistaako täällä kukaan edes He-Mania? Siis ei sitä viimeisintä "haluan-olla-animea" räpellystä, vaan sitä 80-luvun klassikkoa. Missä käytettiin samoja animaatiopätkiäkin jaksosta toiseen :) Samoilla animaatio pätkillä tarkoita sitä että muistan varmaan ikuisesti sen kävely tyylin ja sen kun hahmo kävelee suoraan oikealta keskelle ruutua ja kääntyy siinä vasempaan alakulmaan :) Täysin samalla animaatiolla, hahmosta riippumatta :)

Sarja on kuitenkin klassikko :)

He-Man oli kovaa settiä sillon joskus muinoin. Ja se uus tekele siitä oli sellasta silmien kidutusta, että neulojen kanssa silomien tökkiminen vaikutti paljon tuskattomammalta.

Oma suosikkini oli vanhat kunnon Turtlesit! Niistäkin nuo uudet räpellykset olisi voitu jättää tekemättä. Noissa klassikoissa oli Silppuri paljon kovempi jäbä kun noissa uusissa! Ja Krang! Voi että siinä oli kovispahis! Rocksted ja Bebob (pahoitteluni jos en kirjoita näitä nimiä oikein), ei tule moisia pahiksia enää varmaan ikinä...

Spider-mania tuli kanssa toljotettua paljon, mutta se taisi jotenkin päättyä typerästi kesken!?!

Taisi se olla puuha pete ja pokemon. Harmitti aina aamulla kun en ehtinyt katsoa kuin alun ja sitten piti mennä jo päiväkotiin. Sitten kakki puhu siitä siellä ja mä vaan kuuntelin ja harmittelin. en ollut kuullut sellaisesta kuin vhs ja että sillä pystyi nauhoittamaan... Pokemon tuli sitten lauantai aamuisin ja sen takia heräsin aian kello 7:30 jotta näkisin koko jakson. Myöhemmin tuli sitten nämä humpuukit including duel masters, joku hyrrä juttu ja se joku pallo peli. Tuli niitäkin joskus muinoin ärrältä 5km päästä käytyy ostaa kun kaikilla muillakin oli.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Muistaako täällä kukaan edes He-Mania?

Jotain piirrettyä He-Mania muistelen hyvin kauan sitten katsoneeni, lieneeköhän sitten ollut juuri tuo. Muistan myös joskus katsoneeni He-Man leffan jossa Dolph Lundgren oli He-Man ja Frank Langella Skeletor, itse elokuvasta en tosin muista muuta kuin jänskän jutun lopputekstien jälkeen.

Joitakin on mieleen jäänyt kuten Peukaloisen Retket, Muumit, Maija Mehiläinen, Tao Tao, Tohtori Sykerö jne. Tällöin myös dubbaus oli aika mielenkiintoista, sillä dubbauksen hoiti yksi henkilö ja taustalta kuului saksalainen ääniraita.

Prätkähiiriä tuli joskus katsottua ja muutamia asioita on jäänyt mieleen jotka haluaisin unohtaa, "Se on Leipäjuusto", "Hanat auki!", "On aika heiluttaa häntää!", "Rasvanahka" jne. millä hitolla saan nuo pyyhittyä pois mielestä...?

Ritari Ässää ja Katuhaukkaa tuli katsottua myös, mutta en muista oikein minkään ohjelman olleen erityinen suosikkini.

Digimonia ja Pokemonia tuli katsottua ihan aikuisiällä ja katson vieläkin, tosin tuota ei varmaan olisi kannattanut myöntää...

Aika monet omistakin suosikeista on jo mainittu, mutta lisätääs Hugo vielä joukon jatkoksi. Tv-peliohjelma 90-luvun alusta.

Mihin se aika oikein katosi? Vastahan sitä katseli noita kotona sohvalta...nostalgiapössyt.

Lainaus käyttäjältä Andzerx+

Kaukametsän pakolaiset

Sarja kertoo Kaukametsässä asuvista eläimistä, jotka lähtevät metsästä pakoon ihmisiä matkaten valkopeuran puiston luonnonsuojelualueelle. Matkan varella he joutuvat kulkemaan monien vaarojen, kuten armeijan ampuma-alueen, joen, moottoritien ja kaupungin lävitse...

Vai että tästä on ollut ihan oma ohjelmansa. Olenkin tässä välillä pohtinut, että miksi minulla on peli "kaukometsän pakolaiset", jota joskus aikoinaan tuli aika hanakasti pelailtua. Ja siinä olivat juuri nuo mainitsemasi joki, moottoritie ja armeijan ampuma-rata. Itse pelikin oli jo aika raaka ollakseen lapsille suunnattu. Hauska tietää, että tuo pohjautuikin johonkin ohjelmaan.

Ny kun muistelen niitä omia lastenohjelmia, joita tuli pienenä katsottua, niin oliha niitä aika läjä. Osalle kumarran edelleen ja pidän niitä ihan hyvinä sarjoina. Sitten on se toinen puoli, jolle mielellään naamapalmuilee ja miettii, että mitä sontaa sitä tulikaan katsottua.

Pokemon
Ei ehkä aikanaan ollut se paras ohjelma, mitä tv:stä tuli, mutta olin mä aika liekeissä tästä ja niistä pelikorteista. Itse asiassa enemmän niistä korteista, mutta jaksojakin tuli katsottua aina kun telkkarista tuli ja olihan se aina lauantain kohokohta. Osan jaksoista muistan liiankin selkeästi. Ja nämä olivat niitä, jotka tuli nauhoitettua vhs:lle ja katsottua sitten muutaman kymmenen sataa kertaa. Digimon tuli sitten vähän myöhemmin, mutta ei se oikein napannut. Häiritsi ihan tajuttomasti aina se, että tautat olivat epätarkat. Täynnä jotain pieniä pisteitä ja palloja. Bayblade aka. se hyrrähommeli oli saanut tulla viitisen vuotta aikaisemmin. Näistä kolmesta se anime, josta olisin todennäköisesti eniten innostunut. Konsepti oli todella hyvä ja siisti.

Muumit
No näitä nyt on tullut katsottua ihan tajuttomasti ja myöskin ihan tarpeeksi yhden elämän ajalle. Ei kiitos enää muumeja missään muodossa. Hieno juttu muumeissa on se, ettei sarjaa ole jatkettu niiden about 100 jakson jälkeen. Kaikki jaksot olivat hyviä ja ovat edelleen. Ei olisi muumit ihan sama juttu, jos niistäkin olisi tehty toista kymmentä tuotantokautta.

Sitten on nämä sarjat, joista olen aika samaa mieltä: Puuha Pete, Nalle Puh, Sinisen talon nalle, Pelle Hermanni, Tuomas Veturi, 10+2... Aikanaan sain näistä mahdollisesti jotain irti. Jälkeenpäin kun miettii, niin aika huonoja ohjelmiakin tuli katsottua, jos mitään muuta ei tullut. Ja lastenohjelmathan tapasivat tulla putkessa peräkanaa, joten tuli katsottua paljon sellaista, joka ei kiinnostanut sitten pätkääkään, kun odotti seuraavaa hyvää ohjelmaa. Poikkeuksena mm. teletapit, joka oli ihan hirveä. Aivan kauhea ja hirveä ohjelma. :) Pisteenä iin päälle se auringossa hengaava vauva... Ei tosiaankaan näin.

Lainaus

humpuukit including duel masters, joku hyrrä juttu ja se joku pallo peli.

Kyllä minusta Duel masters ja Beyblade olivat vielä hyviä sarjoja. Nämä mikä lie Baguganit tosin eivät. (Saattaa johtua siitä, että olin Duel Masterin alkaessa 5v)

Lainaus käyttäjältä Airus+

Pisteenä iin päälle se auringossa hengaava vauva... Ei tosiaankaan näin.

IMAGE(http://kuvaton.com/kuvei/teletubbies_baby.jpg)
Liekö aito, en tiedä :)

En valitettavasti muista sen nimeä mutta se oli joku piirretty missä oli semmonen mustavalkoinen koira ja sitse osas puhua :)

Huhhuh oi aikoja ja muistojen lehtien havinaa. Hyvä nostalginen mielihän tässä tulee. Jos nyt koittaa muistella mikä silloin muksuna kultaisella 80-luvulla kolahti, niin vaarmaan kaikki tv:stä tulleet animaatiot, mutta listaan nyt ne itselleni kirkkaimmat 24 karaattiset:

TMNT - eli Teenage Mutant Ninja Turtles, eli teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat
Todella kovaa ala-aste ikäiseen iskevä piirretty missä ei ollut vain ninjoja vaan mutanttininjoja!! Hyvää läppää, coolit hahmot ja actionia! Hyvin lämpimät muistot kyseisestä sarjasta ja kaikista sen oheistuotteista, mukaanlukien se ensimmäinen peli peli. Figuureita omistin useita ja ne mitä ei ollut niin oli sitten kaveriella. Tunnarikin oli kova, niinkuin Demppa jo sanoikin. 2000-luvun versio sarjasta on hirveetä paskaa ja pyhäinhäväistys. Samoiten alla olevan klassikon taannoinen uudelleen herättely.

He-Man - Hän-Mies
Unohtakaa Jack Bauer ja Chuck Norris, He-Manille ei pärjää kukaan. Paitsi ehkä Supermies. Tästä ollaan kavereiden kanssa väännetty, mutta miten voit voittaa miehen, jolla on hallussaan titteli ”The most powerful man in the universe”? Lapsuuden parhaimmistoa ja ennen Turtleseja. Tästäkin sarjasta tuli haalittua leluja, mm Skeletorin linna.

Phileas Fogg - Maailman ympäri 80 päivässä
IMAGE(http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqgbg030J3WxcwNG6XOPKpzBDMrDQCO2zOnpGQZTSpaP0twvqYD4bwvrbXXw)
Jules Vernen klassisen sadun animatisointi oli myös yksi lemppareistani nappulana. Hyvä tarina, mielenkiintoiset hahmot ja tietty jännitys olivat sarjan elementtejä. Mm. Scotland Yardin etsivät Fix ja Buli.

Ducktales – Ankronikka
Törkeän hyvää ja laadukasta tavaraa Roopen seikkailuista pojanpoikien kanssa. Sarja esitteli myös hauskan hahmon Heimo Huiman, Roopen pilotin ja myöhemmin Turboankan aliaksen. Indiana Jonesmaista seikkailua jäävuorista sademetsiin aarteiden perässä ja pahiksien kanssa nahistelua. Good stuff. NESsille väsätty Ducktales-peli myös on rautaa.

Mainitsemisen arvoisia ovat myös :

Alfred J. (Jodocus) Kwak
Tästä moni jo mainitsikin pääkohdat, kuten alkutunnarin. Pääpiirteittäin mieleeni on jäänyt tästä piirretystä suru. Johtunee siitä, että heti ensimmäisessä jaksossa Alfredin koko muu perhe jää auton alle...

Olipa kerran elämä - Il était une fois... la vie
IMAGE(http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSy-N_ph3c0DH7hcceJkAkzaAiq3YXEBve1yQ4-P8eEeIavTU7N)
Albert Barillén sarja ihmisen biologiasta lapsille sopivin maustein. Opettava, viihdyttävä, mielenkiintoinen ja paikoittain melko hauskakin. Itse ainakin opin tästä moniakin asioita ja valkosolut sisälläni ovat edelleen valkoisia poliiseja pamppujen kera.

Denver the Last Dinosaur
IMAGE(http://www.lazyoaf.co.uk/blog/wp-content/uploads/2011/05/denver1.jpg)
Tähän sarjaan törmäsin sattumaltani kun olin serkulla kyllässä ja se pärähti telkkarista käyntiin. Oltiin molemmat aivan ällikällä lyötyjä ja vieläkin muistelen sarjaa lämmöllä. En kyllä muista mitä kaikkea se sisälsi, mutta ainakin Denver osasi skeitata ja soittaa sähköskebaa.

Pokemón – KAIKKI KERÄTÄÄN!
Pokemón oli alkuun itsellekin ihan ok sarja vaikkakin vähän olin jo kasvanut aamupiirrettyjen ohi, mutta tämänkin sarjan dubbasi tasoltaan tosi paska Oy PVP-Voice Ab. Tästä päästäänkin siihen, että suurin osa lapsuuteni piirretyistä tuli teksitettynä, eikä dubattuna. Siinä oppi kieltä ja aluperäisen ääninäyttelyn taso säilyi. Laitan pääni pantiksi, että tällä on suurin syy miksi opin ymmärtämään englantia ennen kuin aloin sitä kolmannella luolalla opiskelemaan.

Paljon on muitakin piirrettyjä tullut fanitettua mutta ei jaksa kaikkia listata tässä. Meillä näkyi joskus Cartoon Network ja se avasi ovet kaiken tasoisille animaatioille. Tästä vielä koonti 80-luvun suurimpien sarjojen introista. Enjoy.

Ooh nostalgiaa! 70-90 luvun piiretyt olivat täyttä rautaa! Listaan tässä muutaamia lempi ohjelmiani lapsuudesta videoiden muodossa:

Muumit - Yksi suosikeistani.

Kaukametsän pakolaiset -
Eniten jäi mieleen se kuinka se käsitteli kuolemaa suhteellisen aikuisella tavalla lasten sarjaksi.

Spider-Man - Tätä tuli myös katsottua. Kova sarja oli kyllä.

Batman - Tästä lähtien aloin fanittaa lepakkomiestä, eniten koko sarjakuva maailman hahmoista.

Pokemon - Lapsuuteni viimeisiä sarjoja.

Dinosaucers - Muistaako kukaan tätä?! Tuli joskus MTV3? Samalla tuli myös toinen piiretty, mitä olen yrittänyt etsiä:
Siinä oli joku keltainen pikkuinen kiltti muukalainen, jolla kai melkein aina nälkä ja sillä oli siniset housut jalassa?

Filmation's Ghostbusters - Pari VHS löytyy hyllystä.

Tikun ja Takun pelastuspartio - Tuli aina laulattua mukana täysillä, tota tunnaria.

Babar - En muista oikein mitään tästä :/

Ankronikka - Tosi hyvä, yksi suosikeistani.

Matka maailman ympäri - Ihan jees.

Denver the last dinosaur - En muista mitään tästä :/

Alfred J. Kwak - Katsoin nämä kaikki uusiksi vaimon kanssa. Lapsena tuli myös katsottua.

Meinaa tulla kyynel silmään :) :D En nyt muista muita sarjoja. Lisäilen, kun muistan jotain.
Aah niin hyviä ohjelmia lapsuudessa.

Men In Black -cartoon

Tätä ei vielä taida olla täällä :D. Kyseistä sarjaa tykkäsin katsoa todella paljon ala-aste aikoina ennen kouluun menemistä nelosen aamussa.
Sit tietenkin toinen lapsuusajan lemppareita oli tuo Pokemonin eka kausi, mitä tuli kanssa seurailtua kovasti. Myös tuo Ton-Tonin mainitsema Spider-man oli ja on edelleenkin rautaa..harmi vaan, että jäi aika paljon katsomatta.

Nonnii täältä tulee iso lista olen itse paljon animen perään, Disneyn ja hyvien vanhojen lasten ohjelmien perään. Etenkin kun sarjan päähenkilöt ovat eläinhahmoja, mutta ennen sitä on pakko sanoa, että 80-90 lukujen aikana tuli paljon loistavia lasten ohjelmia mitä tykkään katsoa tänä päivänäkin. 2000 Luvulla ei ole oikein tullut oikein mitään. On vain tullut hirveätä tietokoneella tehtyjä piirrettyjä jotka eivät ole yhtä hyviä kuin nuo mitä te muut foorumilaiset käyttäjät olette sanoneet ja sama homma koskee nykyään Disneyn leffojakin. Jos tulee nykyään käsin tehtyjä animaatioita niin niissä ei ole mitään hyvää, vaan esim pari eläintä näyttelee ääneti, eikä mitään hyvää tarinaa. Kyllä olen tätä mieltä kun olen nostalgikko, vähän lapsen mielinen ja disneyn käsintehtyjä elokuvia rakastava henkilö. Ainoana valon pilkahduksena olen nähnyt Japanilaiset anime sarjat ja leffat(Nämä kuulkaas pojjat ei petä koskaan). Välillä tuntuu, että kukaan länsimaalainen ei tee hyviä lasten sarjoja, mutta sitten. Nickledonionin Avatar: The Last Airbender. Tämä sarja nimittäin rokkaa todella paljon. Siinä näyttävää animointia, rakastettavia hahmoja tappelukohtauksia, huumoria, tarina ja paljon aikuismaista draamaa niin lapsen kuin aikuisen katsottavaksi. Mutta tosiaan nyt kerron oman lapsuuteni lempisarjat

Hopeanuoli :
Tuskin tarvitsee sanoa(Näin Suomalaisena tuskin yllätys). Olen rakastanut tätä sarjaa kun olen ollut polven korkuinen. Tämän sarjan kanssa olen tuntenut Jännitystä, Seikkailua ja Ensimmäinen piirretty/anime jossa olen itkenyt. Niin paljon hyviä muistoja :)

Sherlock Koira:
Tämä on Studio Chiblin tuottama 26- jakson pituinen sarja jossa kerrotaan Sherlock Holmssin tarinoita eläin hahmoilla. Rakastin pienenä Sherlock Homssia joten sarja kulahti minulle heti. Muutaman jakso löytyy Youtubesta

Montana Jones:
Tää oli indiana jones lapsille eläinhahmoilla esitelty. Iskevä tunari ja sarja kokonaisuudessaan olivat loistavia. Sarja kertoo Montana Jones-nimisestä seikkailijasta, jotka matkustaa ympäri maailmaa ratkoen erilaisia arvoituksia. Arvoituksia hänen kanssaan ratkovat Jonesin serkku Alfred ja kaunis uutisreportteri Melissa.
Ongelmia arvoituksen ratkaisemiseen tuottaa Montana Jonesin päävihollinen Lordi Zero ja hänen apulaisensa Slim, Slam ja professori Nitro, joka keksii koneita Montana Jonesin ja porukan taltuttamiseen.

Willy Fog maailman ympäri 80 päivässä:
Jules Wernen klassikko tarina eläinhahmoilla, hyvillä hahmoilla ja lauluilla. Sarjasta tuli myös 2 jatko-osaa: Matka kapteeni Nemon kassa ja matka maanytimeen. /Users/timijuntunen/Desktop/images-1.jpeg

Kimba The White Lion:
Tätä katoin lapsena. Harmivaan kun sitä ei tullut suomidupeilla vaan se subattiin täysin. Tästäkin on lämpimiä muistoja kun katsottiin perheen kanssa samalla kun lukivat sarjan tarinaa minulle.
Eli Sarja on Japanin Mnga isän Osamu Tezukan luoma. Sarja Kertoo Valkoisesta Leijonan pennusta Kimbasta. Sarjalla on melkoinen historia joten jos kiinnostaa niin tässä on linkki josta katsoa. Jos jotkut kysyvät niin Kimbahan muistutaa Disneyn Simbaa. Asia on näin, koska Leijonakuningas ottaa paljon vivahteita Kimba sarjasta. Jos luulette, että Japskit on kopioinu Leijonan kuningasta niin tääs on fakta Kimbaa Tehtiin vuonna 1950 alussa(oli myös eka anime jossa on käytetty värejä) ja Leijonakuningas tuli ulos 1994. Kuten sanoin linkissa on kaikki mitä tästä sarjasta ja disneystä tulee tietää.

http://www.kimbawlion.com/rant2.htm Kimba linkki.

Tässä näit olis. Tottakai myäs Pokemon, Digimon, Ankroniikka, Tikun ja takun pelastuspartio, Disneyn klassikko lyhärit, Muumit ( et voi kutsua itseäsi Suomalaiseksi jos Muumeista ei tykkää), Batman the animated, Spider-man ja Superted.

Tulee oikeasti kyynel ja nostalgisuuden tunne kun tätä listaa kattoo. Itse ostelen näitä sarjoja kaupasta dvdeinä aina kun näkyy: Kiitos vaan jos olet jaksanut lukea ja suositten Kimban sarjan historian tutkimista ihan yleissivistyksen vuoksi. Kiitos vielä kerran :)

Lainaus käyttäjältä Vin+

Lainaus käyttäjältä Airus+
Pisteenä iin päälle se auringossa hengaava vauva... Ei tosiaankaan näin.
Liekö aito, en tiedä :)

Ikänsä puolesta (mitä kuvasta pystyin arvailemaan) näyttäisi ihan mahdolliselta. Kiitti kuvasta. Teletapit 2 vaan kehiin ja sama tytsy taas mukaan, niin voisin katsoakkin. ;)

Ja ihmiset kirjoitelleet tänne todella kattavasti noita omia lempiohjelmiaan. Hyvä ketju, täältä löytää helposti ne sarjat, joita itse katsoi pienenä ja jonka nimiä ei tietenkään muista. Ja kaikki tuntuu vaajoavaan... ..

Pokemonit ja Digimonit oli tietenkin se suuri juttu lapsena, joten niistä on turhaa höpöttää.

Ankronikka oli tietenkin suosikki. Hassu sarja, jossa tapahtui kaikenlaista ja päähahmo ei ole mikään hyveiden avatar, vaan Roope. Varsinkin sen jälkeen kun oppi lukemaan ennen koulun alkamista, niin Roopen elämät ja teot-kirjasen jälkeen Ankronikka sai uuden ulottuvuuden. Harmi vain, etten ole löytänyt netistä suomenkielisiä jaksoja paljoa, koska englanninkielisenä sarjasta puuttuu se nostalgianhohto.

Toinen suosikki onkin sitten vähän omalaatuinen valinta, mutta koska opin lukemaan jo 6-vuotiaana, niin pystyin nauttimaan siitä, eli Thats 70´s Show. AIvan mahtava sarja, jossa on huumori on oli aina sopivan huvittavaa (varsinkin nyt, kun sattuu olemaan samanikäinen kuin sarjan nuoret). Tuli katsottua jokainen jakos, joka tuli neloselta ja sarjan loppuminen oli jopa surullista, koska oli suuri osa lapsuutta. Ja sepä herättää kysymyksen, että mitä helvettiä on tapahtunut nykyajan Jenkkikomedioille? Huumori on kamalaa, hahmot kamalia, kaikki on niin epärealistista. That´s 70´s Showssa kaikki oli jollain tasolla todellista ja oikeita probleemia, mutta ne höystetiin huumorilla.

Taitaa suurin osa mikä täällä on mainittu olla minulle tuttuja (Olen niin VANHA!), toki piirrettyjä on tullut katsottua myös aikuisiällä.

Nyt tuli mieleen sellainen missä oli karhu ja muistaakseni tiikeri, mutta en millään muista nimeä. Muistelenkohan jotain ihan muuta, mutta tuossa yhteydessä tulee mieleen nimi Janoschs Traumstunden, mielenkiintoista sinänsä että tuo on jäänyt mieleen sillä en osaa sanaakaan saksaa (onhan tuo saksaa?). Toinen on sitten joku musta myyrä, sekin varmaan jokin puolalainen piirretty tai vastaava.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Men In Black -cartoon

Tää oli aivan paras, itsekkin katsoin ennen kouluun lähtöä :)

Tuon lisäksi olen aina tykännyt Paavo Pesusienestä. Olen onnistunut nauhoittamaan lähes jokaisen jakson digiboksiini, ja aina prokrastinaation lomassa katselen niitä vieläkin. Spongebob auttoi minua pienempänä englanninkin oppimisessa, kun niitä tuli MTV:ltä ilman tekstityksiä.

Warner Brossin animaatiot ovat myös jääneet mieleen. Pienenä en omistanut kauheasti videoita, mutta ainakin Looney Tuneseja, ja Batman-animea katselin telkkarista (joka on todella hyvä!).

Muumilaakson tarinoita ehdottomasti lempi lastenohjelmani. Mukavia jaksoja ja mieleenpainuvia hahmoja. Tykkäsin etenkin siitä, kun Muumipappa kertoi nuoruudestaan, taisi olla kolmen jakson pituinen juttu.

Hyvin paljon tuttuja sarjoja löytyy jo listoilta. Kun nopeaa selailin läpi. Yhtä en ollut huomaavinani ja se on Power Rangers

Taisipa löytyä parit figuuritkin silloin joskus.

Joo kyllä se Pokémon voiton vie muistan kun lapsena katsoin sitä ensimmäistä jaksoa joka tuli tv:stä niin jäin heti koukkuun.
Kavereitten kans sitte hypittiin mettäs ja ettittiin näitä suloisia "otuksia" (ei löydetty).

+ sitte ne pelikortit ja muu oheistuotteet oli pakko saada.

Minulla oli ainakin nämä Batman animaatio sarjat, alkuperäiset Turtlesit ja Ankronikka ja Tiku ja Taku. Ei tällaisia helmiä enään valmisteta, tuohon aikaan piirretyissä vain oli sitä tunnelmaa.