Mass Effect / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mass Effect

IMAGE(http://www.cosasquecontar.com/wp-content/uploads/2011/07/mass_effect_logo_sm.jpg)

Mass Effect on Biowaren kehittämä toimintaroolipeli, joka ilmestyi alunperin vuonna 2007 yksinoikeudella Xbox 360-konsolille. Jo vuonna 2008 myös PC-pelaajatkin pääsivät nauttimaan huippusuositusta teoksesta, kun Bioware siirtyi EA:n omistukseen. Jatkoa peli sai vuonna 2010, ja kakkososa julkaistiin myös PS3:lle. Trilogian päättävä kolmas osa julkaistaan näillä näkymin 6.3.2012

Pelisarja keskittyy Commander Shepardin ja hänen miehistönsä ympärille myöhäiseen 2100-lukuun, jossa ihmiskunta elää avaruudessa muiden muukalaisrotujen rinnalla jatkuvan uhan alla peläten Reaper-rodun lähestyvää hyökkäystä. Enempää juonesta en viitsi aloitusviestiin kirjoitella, jos joku lukija ei ole vielä pelisarjaan ehtinyt tutustua. Pelaaja komentaa Shepardia kolmannesta persoonasta ja käytössä on hahmoluokasta riippuen erilaisia tuliaseita ja kykyjä, joilla voi esimerkiksi ylikuumentaa vastustajien suojakentän tai paiskoa avuttomia vihollisia pitkin seiniä. Käskytettävänä on mukana myös maksimissa kaksi tiimitoveria. Taistelun lisäksi pelisarja painottaa Biowarelle ominaiseen tyyliin paljon myös keskusteluun. Pelaaja voi itse valita, kuinka keskusteluja rakentaa, ja ovelilla kielenkäänteillä voi esimerkiksi välttää taistelut kokonaan tai saada arvokasta lisätietoa pelimaailmasta.

Kahden pelin lisäksi on julkaistu myös esimerkiksi sarjakuvia ja kirjoja, jotka liittyvät osittain myös pelien tarinaan.

Pelisarjan viralliset kotisivut
Mass Effect Wikipedia (englanninkielinen

Faktat sikseen, ja hieman omia lätinöitä peleistä. Ensimmäisen Mass Effectin läpäisin aikoinaan boksilla, ja vaikka pelin taistelusysteemi oli melko tönkkö ja pelimoottori yski jatkuvasti, olivat esimerkiksi juonenkuljetus ja keskustelujärjestelmä aivan omaa luokkaansa. Toinen osa korjasi suurimman osan ykkösen ongelmista, ja peli iski allekirjoittaneeseen vieläkin lujempaa kuin ensimmäinen. Kolmatta osaa odottelen toisaalta kauhunsekaisin tuntein, kun mukaan on pitänyt väkisin ympätä esimerkiksi moninpeli ((Lähde) Ilmeisesti mukana on sentään lähinnä co-op menoa, en voisi kuvitella tappomatsityylistä mättöä Mass Effectin pelimekaniikalla.

Toisaalta peli vie vihdoin tarinan päätökseen, ja alkuasetelmat ovat todella jännittävät. Ja ehkä vihdoin päästään näkemään iki-ihanan Talin kasvot!

Lainaus käyttäjältä Luffy+

Toinen osa korjasi suurimman osan ykkösen ongelmista, ja peli iski allekirjoittaneeseen vieläkin lujempaa kuin ensimmäinen.

Itselle taas Mass Effect 2 oli suunnattoman karvas pettymys vaikka kieltämättä erinomainen peli olikin. Äärimmäisen tunnelmallinen planeettojen tutkiminen makolla poissa, inventaario poissa, typerät mission completa ja latausruudut, päätarinan fokus hukassa, pelin kaupat lähes turhia, krediiteissä kitsastelu, planeettojen kauhea skannaus, experience-pisteet ainoastaan tehtävistä, paperinohut surkea Hammerhead "tankki", tiimitovereiden varustaminen poissa, hahmonkehitys poissa, surkuhupaisat juonettomat assignmentit, tahattoman koominen loppubossi, tuppisuut joukkuetoverit tehtävissä, vähemmän merkittäviä valintoja, etenemään pakottaminen jne jne jne.

Paremmat hahmot, vaihtelevat ympäristöt, dialogin keskeytykset ja reippaasti parempi räiskintä eivät riittäneet nostamaan mielpidettäni pelistä, koska suurin osa miksi pidin valtavasti ykkösestä oli poissa. Edelleenkin suurin pettymys koskaan pelien saralla itselleni ja kolmosta odotan kauhulla, mutta myös vairovaisella toivolla sekä mielenkiinnolla. Shadow Broker oli ainoa pitämäni asia kakkosessa.

Pakko olla samaa mieltä Luffyn kanssa, kyl se ME2 oli selvästi parempi kuin eka osa, vaikka vikansa siitäkin löytyi.

En kyllä ite kaivannut mitään moninpeliä sarjaa. Vaikea kuvitella mitään mikä ei tunnu hirveen päälleliimatulta, mutta saas nähä mitä sieltä tulee.

Alunperin pidin pelisarjaa yliarvostettuna ja tylsänä, kunnes uskalsin hankkia pleikalle tuon kakkososan, ja kyllähän se oli uskomattoman hyvä kokemus, joten jouduin perumaan puheeni lähes heti lähes heti pelin alussa. Ja nyt odotan kyllä todella paljon kolmosta, vaikka ykkösosa ei oo lähellekkään vedetty läpi. Muutama viikko sitten tuli tilattua VPD:stä tuo ykkönen PC:lle, ja pelattuani sitä hetken ymmärsin, miksi en piitannut sarjasta ennen. Sillä yleinen meininki ei ole ollut lähellekkään 2:n tasoa, missä kaikki on kaikinpuolin parempaa ja selkeempää, vaikka pidinkin ykkösessä tuosta aseiden panossysteemistä enemmän. ME1 on mielestäni ihan liian sekava ja liikaa kaikkea krääsää verrattuna jatko-osaan. Ongelmista huolimatta peli on ollut (vain) ihan ok viihdettä, kun taas ME2 ollut ihan huippulaatua.
Kovat odotukset tulevaan osaan siis.

Muistan kuinka pelaajacastissa lätisivät siitä kuinka se on täysin hyödytöntä laittaa +1% johonkin skilliin levelöinnin yhteydessä, mutta onhan se nyt perhana vieköön mukavempi laittaa jotain johonkin levelöinnin yhteydessä. Se tuottaa sellaista fiilistä että tulee jatkuvasti vahvemmaksi, kun taas ME2:n kanssa sai aina välillä vain odotella kun ei riittänyt pisteet mihinkään. Se oli todella ärsyttävää.

Vaikka toiminnallisesti ME2 onkin parempi, minulla on paremmat muistot ykkösen parista. Uusi sukupolvi itselleni ensimmäistä kertaa, kyllähän se saakelin hyvältä näytti. Vietimme vaimon kanssa tovin jos toisenkin hahmoeditorilla leikkiessä.

Ainoa virhe pelissä itselleni oli maisemien uudelleenkäyttö. Oli lopulta todella tylsää mennä aina samanlaisissa paikoissa, joskin se tuntui silti hyvältä että pääsi tutkimaan planeettoja. Ärsytti hieman kun kakkosesta tämä puuttui.

Kolmosta odotan jonkin verran ristiriitaisissa tunnelmissa, mutta moninpeli kiinnostaa ehdottomasti. Toivon että he tekevät jotain normaalista poikkeavaa, eivätkä keskity vain toimintaan.

Otan tähän nyt vähän quoteja uutisista, jos jollain on jotain sanottavaa.

Voisiko se olla mahdollista että koko yksinpelikampanjan voisi pelata kaverin kanssa cooppina? Itse en pidä ajatusta enää niin mahdottomana. Ei se välttämättä tylsääkään olisi.

Todennäköinen pelimuoto on kuitenkin se "Horde", kuten aiemmassakin uutisessa spekuloin. Ja jos SWTOR mallin mukaan toisivat jotain tehtäviä mitä voisi tehdä kaverin kanssa ja kumpikin voisi osallistua keskusteluihin, se olisi siistiä.

En usko että tulemme näkemään kaikkien itse tehtyjä Shepardeja juoksentelemassa ympäriinsä ampuen toisiaan. Moninpeliin joko valitaan valmis hahmo, tai tehdään joku toinen kuin Shepard. Enkä usko myöskään deathmatchiin. Ei sellainen sovi, ellei toinen puoli ole gethit tms. Jotain Battlefrontin tyylistä voisi yrittää nyt kun taisteluiden skaala voisi olla isompi.

Lainaus käyttäjältä The_pro_gamer

Eih, oi miksi pilata tämä sarja multiplayerilla!

Ei se mitään pilaa!

[quote='käyttäjältä Angel of
Death']Pelkään vain pahoin että jos moninpeli on kunnolla tehty, on se yksinpelin kehityksestä pois ja jos yksinpeliin on keskitytty enemmän, on moninpeli todennäköisesti nopeasti kyhätty päälleliimattu tappomatsi jotta pelistä voitaisiin sanoa "tässä on moninpeli"...[/quote]

Bioware on hyvin iso firma, eiköhän he ole palkanneet aina vain lisää henkilöstöä jos on tullut tarvetta. En millään voi uskoa että he poikkeaisivat laatustandardeistaan. Enkä todellakaan usko että se on vain nopeasti kyhätty tappomatsi, ei se ole Biowaren tapaista.

Moninpelistä lisätietoja:

- neljän pelaajan co-op -tehtäviä, joiden onnistuminen vaikuttaa yksinpelikampanjaan
- Mass Effect 3: Galaxy at War -pelitila, johon co-op myös kuuluu, mittaa Shepardin kykyä käyttää mahdollisimman hyvin kaikki käytettävissä olevat resurssit ja nostaa "Galactic Readiness" -tasoa galaksin pelastamiseksi
- moninpeliä ei ole pakko pelata, vaan 'paras mahdollinen loppu' on mahdollista saada myös pelkkää yksinpeliä pelaamalla
- moninpeliä, jossa pelaajat pelaisivat toisiaan vastaan, ei tule
- päähahmot (Shepard, Garrus, Ashley, Liara jne.) eivät ole moninpelitilassa, vaan sitä varten luodaan oma hahmo, joka voi olla vaikka turian, krogan tai asarikin

Ha! Arvasin. Oma hahmo moninpeliin eikä deathmatchia. Kyllähän nämä kaikkien olisi pitänyt tietää.

Onkohan Riepu paikalla että saisi päivitettyä tuon edellisen viestin. Lähetin hänelle tekstin jos pystyisi laittaa tuohon, kun itselläni oli ongelmia sanavarmennuksen kanssa...

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Sillä yleinen meininki ei ole ollut lähellekkään 2:n tasoa, missä kaikki on kaikinpuolin parempaa ja selkeempää, vaikka pidinkin ykkösessä tuosta aseiden panossysteemistä enemmän. ME1 on mielestäni ihan liian sekava ja liikaa kaikkea krääsää verrattuna jatko-osaan. Ongelmista huolimatta peli on ollut (vain) ihan ok viihdettä, kun taas ME2 ollut ihan huippulaatua.Kovat odotukset tulevaan osaan siis.

Tämä tiivistää hyvin, miksi nykyään ei tehdä isolla budjetilla kovinkaan syvällisiä tai paneutumista vaativia pelejä.

E: Mass Effectin suurin ongelma (omasta mielestäni) oli todellakin tuo inventoryn sekavuus, mutta tarkoittaako se sitä, että se pitäisi poistaa kokonaan? Eikö virheitä pitäisi yrittää korjata eikä pyyhkiä kokonaan pois?

Se on kummallista miten kaikki jaksaa sanoa inventoryn sekavuudesta. Yksinkertainenhan se oli, roinaa vain kerääntyi liikaa.

Eikä sen puute itseäni kakkosessa edes haitannut. Ei se kuitenkaan olennaisesti vaikuta peliin tai vaikka tarinankerrontaan että onko inventory vai ei.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Se on kummallista miten kaikki jaksaa sanoa inventoryn sekavuudesta. Yksinkertainenhan se oli, roinaa vain kerääntyi liikaa.Eikä sen puute itseäni kakkosessa edes haitannut.

Se on sekava koska sitä roinaa kertyi liikaa :D

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Eikä sen puute itseäni kakkosessa edes haitannut. Ei se kuitenkaan olennaisesti vaikuta peliin tai vaikka tarinankerrontaan että onko inventory vai ei.

Niin, voitaisiin poistaa myös räiskintä-/toimintakohtaukset pelistäkin ja pistää tilalle välivideoita. Eihän niillä ole mitään tekemistä tarinankerronan kanssa. :/

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Se on kummallista miten kaikki jaksaa sanoa inventoryn sekavuudesta. Yksinkertainenhan se oli, roinaa vain kerääntyi liikaa.

Eikä sen puute itseäni kakkosessa edes haitannut. Ei se kuitenkaan olennaisesti vaikuta peliin tai vaikka tarinankerrontaan että onko inventory vai ei.

Itse olen sitä osastoa pelaajista joka pitää valtavasti oman roolihahmonsa muokkaamisesta sekä coolimman näköisten ja vahvempien haarniskojen varustamisesta, joten itselleni niitten katoaminen oli valtava menetys. Sen myönnän että ykkösessä oli roinaa liikaa, mutta minusta olisi voitu tehdä jokin muu ratkaisu kuin kokonaan poistaminen.

Mutta ei voi mitään. Kansa tykkää suoraviivaisesta TPS-räiskinnästä enemmän kuin roolipeleistä tutusta tasojen ja varusteiden kanssa näpräämisestä, joten enpä voi juuri muuta tehdä kuin valittaa foorumeilla kuinka hanurista se mielestäni on.

Sanavarmennus-kenttä on pakollinen yritys 15

Lainaus käyttäjältä JiPez

Se on sekava koska sitä roinaa kertyi liikaa :D

Myy kamat = success!

Lainaus käyttäjältä JiPez

Niin, voitaisiin poistaa myös räiskintä-/toimintakohtaukset pelistäkin ja pistää tilalle välivideoita. Eihän niillä ole mitään tekemistä tarinankerronan kanssa. :/

Vedätkös vähän överiksi? Don't be trollin' now.

Itsekin olen onnellinen kun saa sekoilla eri kamojen kanssa. Varsinainen loot-whore. Diablo 2 & Torchlight <3 Mutta ei se haittaa vaikka se puoli puuttuu, jos muu peli on täyttä rautaa.

Sain vihdoin muokattua vanhan viestin paikalleen. Sivu yksi, viesti #4. Kirjoitettu aamukuudelta.

Ensimmäistä ME:ä en ole pelannut, mutta kakkoseen on "tuhlattu" (universumin pelastaminen ei ole ajan tuhlaamista :D) hitusen yli 100 tuntia. Kun kakkonen julkaistiin PS3:lle mielestäni hyvässä paketissa (kaikki DLC:t yms.), niin hyvien arvostelujen perusteella otin uskonloikan ja ostin. En ollut kuitenkaan varautunut saamaan niin loistavaa peliä.

Tarina, hahmot, maailma, toiminta, pieniä nikotteluja lukuunottamatta kaikki vain toimii. Sivutehtävissä alkoi hitusen kyllästyttää se, että joka toinen paikka missä vierailtiin, oli hylätty kaivos. Muuten suurempia valituksen aiheita ei ole. Jouduin pelaamaan pelin kahdesti, koska Legion ei selvinnyt viimeisestä taistosta ja niin coolin hahmon kuolemaa en voinut hyväksyä. Ilman ongelmia jaksoin onneksi pelata pelin kahdesti.

Lainaus käyttäjältä boocha

Moninpelistä lisätietoja:

- neljän pelaajan co-op -tehtäviä, joiden onnistuminen vaikuttaa yksinpelikampanjaan
- Mass Effect 3: Galaxy at War -pelitila, johon co-op myös kuuluu, mittaa Shepardin kykyä käyttää mahdollisimman hyvin kaikki käytettävissä olevat resurssit ja nostaa "Galactic Readiness" -tasoa galaksin pelastamiseksi
- moninpeliä ei ole pakko pelata, vaan 'paras mahdollinen loppu' on mahdollista saada myös pelkkää yksinpeliä pelaamalla
- moninpeliä, jossa pelaajat pelaisivat toisiaan vastaan, ei tule
- päähahmot (Shepard, Garrus, Ashley, Liara jne.) eivät ole moninpelitilassa, vaan sitä varten luodaan oma hahmo, joka voi olla vaikka turian, krogan tai asarikin

Hype. Se on nyt päällä. Jos tuo toteutetaan hyvin, niin se voi syventää kokemusta entisestään. Toivotaan vain että pelin tarina ei mene vatuiksi koska joku ei jaksa tehdä netissä tehtävää kunnolla. Kaikki pitää tehdä mahdollisimman hyvin ja kiltisti, ei siitä missä aita on matalin. Saakohan moninpelissä valita myös luokan itselleen. Drell Infiltrator anyone?

Todellinen kysymys kuuluukin: Voiko itselleen luoda hanar-hahmon?

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Vedätkös vähän överiksi? Don't be trollin' now.Itsekin olen onnellinen kun saa sekoilla eri kamojen kanssa. Varsinainen loot-whore. Diablo 2 & Torchlight <3 Mutta ei se haittaa vaikka se puoli puuttuu, jos muu peli on täyttä rautaa.

Enhän minä nyt sananmukaisesti trollannut. Ihan puhdasta sarkasmia vaan, olettaen että tajuat.

Vaikka itselleni peleissä juoni ja miten se esitetään, on tärkeää, niin ei silti tarvitse laskea peliä puuduttavaksi räiskintäpeliksi, jossa on sillointällöin dialogia.

Lainaus käyttäjältä JiPez

Enhän minä nyt sananmukaisesti trollannut. Ihan puhdasta sarkasmia vaan, olettaen että tajuat.

Vaikka itselleni peleissä juoni ja miten se esitetään, on tärkeää, niin ei silti tarvitse laskea peliä puuduttavaksi räiskintäpeliksi, jossa on sillointällöin dialogia.

Pahoitteluni. En tunne sinua enkä osannut tulkita viestin lopussa olevaa hymiötä. Tuntui vain siltä että se oli tarkoitettu ärsyttämään.

Vai että puuduttava räiskintä, sillontällöin dialogia...näinkö kuvailet Mass Effectia? Don't be trollin' now.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Vai että puuduttava räiskintä, sillontällöin dialogia...näinkö kuvailet Mass Effectia? Don't be trollin' now.

Nojoo, tuo väite, että Mass Effectien räiskintä on puuduttavaa. Se saattoi olla ehkä hieman trolli :D Itse en vaan ole niin innostunut räiskintäpeleistä niin vähän vaan harmittaa, että noita RPG elementtejä ja syvällisyyttä karsitaan. Mielipiteitähän nämä ovat.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Hype. Se on nyt päällä. Jos tuo toteutetaan hyvin, niin se voi syventää kokemusta entisestään.

Tosiaan, alkaahan tässä pikkuhiljaa entistä enemmän hypettämään :D
Ja kuten Demppa taisikin edellisellä sivulla mainita, että tuskin Bioware menee laittamaan moninpeliä peliin, ellei se ole oikeasti todella laatukamaa.
Ja vaikka olin (ja vieläkin olen hieman) skeptinen tämän moninpelin suhteen niin kauan kun saan silti kaikki haluamani lopetukset juonelle pelaamalla vain yksinpeliä, olen täysin tyytyväinen.

Rupesin myös tässä miettimään, että cross-platform multiplayer olisi suhteellisen hienoa tässäkin, koska itse olen aina pelannut Mass Effectit Xboxilla, koska kun joskus boxini ostin, niin ensimmäinen pelikin sattui ME olemaan, niin jotenkin sitten vain jäin pelailemaan näitä sinne boxin puolelle, mutta kun suht. moni kaveri kuitenkin tuppaa pelailemaan Mass Effectejä PC:llä niin voisi olla ihan mukavaa pelastella galaxia muidenkin kuin randomien kanssa.
Tai sitten voisi vain tässä lainata / ostaa Mass Effectit PC:lle ja hakata ne nopeasti läpi :D

Lainaus käyttäjältä JiPez

Nojoo, tuo väite, että Mass Effectien räiskintä on puuduttavaa. Se saattoi olla ehkä hieman trolli :D Itse en vaan ole niin innostunut räiskintäpeleistä niin vähän vaan harmittaa, että noita RPG elementtejä ja syvällisyyttä karsitaan. Mielipiteitähän nämä ovat.

Eikö muuten kolmososaan ole luvattu enemmän RPG-elementtejä, joiden perään osa Mass Effect 2-pelaajista haikaili...?

Itselläni hahmonkehitys tuo reippaasti uudelleenpeluuarvoa sillä kaikki räiskintä on kertakäyttöviihdettä, vaikka se kerta olisi ollut kuinka hauskaa ei samaa vain uudestaan jaksa, mutta tässä ainakin itseäni motivoi hahmonkehitys uudelleenpeluuseen. Kakkosessa ei valitettavasti juurikaan mitään kehitettävää ollut ja levelit oli ensimmäisellä pelikerralla tapissa, paitsi jos jätti kaikki sivutehtävät tekemättä.

Kolmosen aseiden kehitys kuulostaa ajatuksena paljon paremmalta kuin ykkösen miljoona minimaalisesti toisistaan eroavaa asetta, mutta vain jos systeemi on riittävän syvällinen. Yksi kehityspaikka johon on koko pelissä saatavana viisi kehitysosaa ei riitä alkuunkaan. Tiimikavereiden asusteiden vaihtoa kaipaisin kolmoseen, mutta sitä ei varmasti tule koska DLC-asut tuskin enää myisivät yhtä hyvin.

Mako ja planeetojen tutkiminen takaisin! Suurin osa tuota taitaa vihata oikein sydämestään, mutta itsestäni siinä oli hienoa juuri oikeanlaista tunnelmaa kun taivasta katsoessaan näki valtavan kuun, punaisen auringon tai vaikkapa kuusta maapallon, kylmiä väreitä oikein tuli. Toki, jaksot olisivat saaneet olla tekstuureiltaan monipuolisempia (yhdelläkään planeetalla ei puita, paitsi juoniplaneetoilla) ja sadistista Makolla vuorikiipeilyä ei olisi tarvinnut olla ollenkaan. Hammerheadin tasohyppelytankin perään en itkisi yhtään vaikka se olisikin poistettu kolmosesta.

Hmm, mielenkiintoista. Yritin kirjoittaa mitä toivoisin kolmoselta, mutta tuloksena oli sitä samaa Mass Effect 2 kritisointia ja ensimmäisen Mass Effectin ylistystä kuten aina...en näköjään pääse kakkosesta yli koskaan

Mass Effect 3:a odotellaan täälläkin aika innoissaan ja tuo co-op kuulostaa kyllä hyvältä. Pitäisi vaan ostaa ME2 PS3:lle ensin kun haluan kuitenkin pelata ME3:n PS3:lla. Toivon että Mass Effect 3 olisi juuri Mass Effect 2:n tapainen. Ensimmäinen osa oli mielestäni aika tylsä ja puuduttava kokemus, mutta onneksi siinä oli sitä keskusteluakin. Siinä ärsytti kun piti aina välillä alkaa muuttamaan turhia kamoja omni-geliksi, jos halusi inventorystä vähän selkeämmän. En todellakaan halua sen paluuta kolmanteen osaan. Haluaisin siihen vain enemmän valintoja ja keskustelua.

ME MP vaikuttanee ihan joltain horde/co-op missionilta joka auttaa sitten selviytymistä sp pelissäkin (tosin pelissä voi selviytyä ilman tätä MP:tä). sinällänsä ihan jännä konsepti, mutta jaksaako se kantaa kovin pitkälle...en voi ainakaan väittää etteikä tuo co-op kavereiden kanssa kuulostaisi hyvältä. uskon kuitenkin että tuokin olisi rajoitettu yhteen tiimiin eli jtn 3-4 jätkään.

EDIT: ME3 MP Reveal interview

Pakko myöntää että kyllähä tuota alko tekee mieli. vaikka casey vähän liikaa kokoajan painostaa "ei oo pakko pelata, eikä tää vieny mitää single playeristä. tästä on hyvä alottaa ME sarja". screenshotit näyttivät hyviltä.

Itsekkin katsoin tuon ensimmäisen moninpeli "trailerin", ja kyllä se alkaa vaikuttamaan ihan hyvältä. Erityisesti pidän siitä, että saa tehdä valitsemansa rodun edustajan ja haluamansa luokan. Nythän voi tehdä yksinpelin Shepardista vaikkapa soluttautujan ja moninpeliin sitten vaikkapa sen pyssyt tanassa juoksevan supersoltun. Todella mielenkiintoista.

Turian vai Drell?

Öäh, kai sitä voisi jotain tänne raapustaa. Kyseinen pelisarja on minulle hyvin tärkeä. Ensimmäinen osa vei jo alussa täysin mukaansa ja vieläkin olen koukussa siihen. ME1:n läpäisin viimeksi vuoden alussa ja jos oikein lasken oli se neljäs läpipeluu. Harvoja pelejä olen nuin monesti vetänyt läpi, etenkin nuin pitkiä. Se jo kertoo jotain. Kerrassaan mainio peli jossa ei vikoja paljoa ole.

Kummastakin osasta pidän todella paljon mutta ykösen juoni, henkilöt ja maailma tuntuu vain jotenkin mielenkiintoisemmalta kuin kakosen. Vaikka tietenkin kakosessa monet henkilöt tekevät paluun sekä samoissa mestoissa myös vieraillaan. Ehkä eniten kakosessa harmittaa se että tehtävissä on monesti vain kaksi tapaa mennä läpi. Kahdesti kyseisen pelin olen läpäissyt ja tuntuu jo kuin olisin nähnyt kaiken mitä peli voi tarjota, tai no niin se taitaa olla. Ykösessä vielä neljännelläkin kerralla tuli vastaan uusia mahdollisuuksia ja asioita joita en aiemmin ollut nähnyt.

Suurin parannus ykösestä kakoseen oli helposti taistelu joka on paljon sulavampaa. Inventaarion kokonaan pois ottaminen taas harmitti. Ykösessä sitä kamaa oli hieman liikaa mutta eikö ennemmin olisi voinut vain vähentää tavaraa kuin ottaa kyseinen ominaisuus kokonaan pois? Toivonkin että kolmosessa palaisi takaisin jonkinlainen inventaario sekä pelihahmoa pystyisi muokkkaamaan enemmän. Jälkimmäisen parannuksen Bioware onkin luvannut, myös puheet että kolmas peli olisi enemmän rpg kuulostaa hyvältä. Toivotaan että he pitävät lupauksensa.

Innolla odottelen seuraavaa osaa ja tässä odotellessa kirjatkin lukaisin. Niitä suosittelen myös muille ME-faneille. Mainiota sci-fi kirjaillisuutta, avaavat myös paremmin tiettyjä tapahtumia ja henkilöitä.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Turian vai Drell?

Itse sanoisin että Turian, mutta Drell hahmokin oisi siisti. toivottavasti noita voi kustomoida.

Lainaus käyttäjältä Oselot+

Suurin parannus ykösestä kakoseen oli helposti taistelu joka on paljon sulavampaa. Inventaarion kokonaan pois ottaminen taas harmitti. Ykösessä sitä kamaa oli hieman liikaa mutta eikö ennemmin olisi voinut vain vähentää tavaraa kuin ottaa kyseinen ominaisuus kokonaan pois? Toivonkin että kolmosessa palaisi takaisin jonkinlainen inventaario sekä pelihahmoa pystyisi muokkkaamaan enemmän. Jälkimmäisen parannuksen Bioware onkin luvannut, myös puheet että kolmas peli olisi enemmän rpg kuulostaa hyvältä. Toivotaan että he pitävät lupauksensa.

Kolmosessakin on mukavan näköisesti paranneltu tuota taistelumekaniikkaa, kaikki näyttää sulavemmalta. nyt on myös saatu mukaan kunnon melee ja shephard osaa viimeinkin kierrähtää. toivon myös itsekkin että inventaario tai puvun modaus tulis takaisin. aseita onneksi voi jo tuunata ja niistä löytyy sentää jotain statsejakin niin ei tarvi kokeilla että tietää onko se lusu vai tarkka vai mitä.

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

surkee peli sarja c o d on pawerazxs xd lozocklwgfwopqfgakrwtio! xd es on paras juom akaskaan 11!!!!!!11111!!!!

Kaikki mitä sanoit on täysin totta, ja nyt kun se on sanottu voindaankin sinulle viimein tarjota banaania ainakin vuoteen 2026 asti. Onnea!

Tuohon taistelun sulavuuden parantamiseen on pakko yhtyä. Kun kakkosta pelailin, niin juuri tuota kierähtämistä kaipailin. Se terä/miekka on myös hieno, vaikka onkin Halosta ryövätty. Toki aina voi myös viilailla suojausmekaniikkaa ja näinhän on juuri tehty, hienoa Bioware hienoa!

E: Modet olivat liian nopsia.

Joo, hyvältä vaikuttaa kolmonen. Tavallaan ei edes harmita että se nyt viivästyi ensi vuoteen, on niin paljon loppuvuodeksi jo tulossa aikaa vieviä pelejä muutenkin, parempi vain että ME3 saa myös kunnolla sen oman aikansa.

Mä juuri kesällä fiilistelin toisen kerran edellistä osaa ja itseasiassa se on vieläkin viittä vaille kesken, ei vaan halua lopettaa tarinaa ja luopua siitä maailmasta. Eka osa oli jo hyvä mutta kyllä tämä kakkonen kolahteli lujaa. Moninpeleistä mä en välitä, mutta näyttää siltä että joutunee ainakin testailemaan. Pelkäsin paljon pahempaa.

Itse sain kakkos osan pelattua läpi pariviikkoa sitten ensimmäisen kerran. Ykköstä en ollut pelannut koska en omista boxia tai kunnon pc:tä ja Ps3 ladattavaa sarjakuvaa en saanut, koska en omista kunnollista nettiä vaan surffailen huonolla mokkulalla. Tästä oli välillä haittaa kun ei aina tiennyt keitä jotkut henkilöt olivat, mutta suurimmalta osin peli oli tehty hyvin uusille pelaajille ystävälliseksi.
Juonta en voi kuin kehua, vaikkakin suicide tehtävä olisi saanut olla mielestäni jollakin tavalla juonellisesti vahvempi, ja hahmojen omien tehtävien jälkeen olisi mielestäni voinut laittaa vielä pari tehtävää lisää (mutta lässynlässyn). Varsinkin bonus tehtävä Overlord oli yksi parhaista pelihetkistä itselläni ikinään.
Pitänee pelata kakkos osa vielä ennen kolmosen tuloa uudestaan, koska en millään saanut Mirandaa jäämään henkiin. Jos nyt tällä kertaa saisin hänen lojallisuutensa säilytettyä Jackin tehtävän jälkeen. Mutta kaikin puolin yksi parhaista peleistä mitä olen ikinään pelannut!

Mass Effect 3 yksinpelin voi valita kolme eri moodia

Lainaus

“Action Mode: For those who want to emphasize action and combat and minimize story management. Action mode will set automatic replies in conversation and a normal difficulty.

Story Mode: For those who want to emphasize story immersion and minimize combat pressure. Story mode will set manually-selectable replies in conversation and a minimal combat difficulty.

RPG Mode: For those who want to explore both realms of story and combat. RPG mode will set manually-selectable replies in conversation and a normal combat difficulty.”

Nähtävästi ME3 yllättäen koitetaan tarjoilla kaikille. sinällänsä hyvä että tuon saa valita ettei Bioware vaan päättänyt että "joo tää on action peli".

Lainaus käyttäjältä Kaze88+

Mass Effect 3 yksinpelin voi valita kolme eri moodia

Lainaus
“Action Mode: For those who want to emphasize action and combat and minimize story management. Action mode will set automatic replies in conversation and a normal difficulty.

Story Mode: For those who want to emphasize story immersion and minimize combat pressure. Story mode will set manually-selectable replies in conversation and a minimal combat difficulty.

RPG Mode: For those who want to explore both realms of story and combat. RPG mode will set manually-selectable replies in conversation and a normal combat difficulty.”

Nähtävästi ME3 yllättäen koitetaan tarjoilla kaikille. sinällänsä hyvä että tuon saa valita ettei Bioware vaan päättänyt että "joo tää on action peli".

Hyvältä näyttää, noistahan siis ehdottomasti tulen valitsemaan tuon RPG Moden. Kunhan vielä tulisivat kunnon tasopuut, kustomoinnit ja lisää taktikointia..
Tämä on yksi niistä harvoista peleistä, jotka tulen ennakkotilaamaan tai ostamaan julkaisupäivänä. Mass Effect 2 oli vain niin upea kokemus, ja tämä vaikuttaa vielä paremmalta oikeastaan kaikilla osa-alueilla.

Mietin, mitenkähän tuo toimii käytännössä?

Lainaus käyttäjältä Kaze88+

Mass Effect 3 yksinpelin voi valita kolme eri moodia
“Action Mode: For those who want to emphasize action and combat and minimize story management. Action mode will set automatic replies in conversation and a normal difficulty.

Tämä vaikuttaa siltä että tällä vaihtoehdolla peli on ihan normaaili TPS, mutta mitenkähän mahtaa mennä dialogivalinnat? Itse veikkaan että tässä pargon/renegade-vaihtoehdot jätetään huomiotta ja automaattivalinnoilla mennään keksitietä.

Mitenkähän sitten mahtaa olla isompien valintojen laita, valitaanko ne itse? Onko kolmosessa isompia valintoja, kun sehän on muodostunut Biowaren ja Mass Effectien tavaramerkiksi? Pakko olla.

Lainaus

Story Mode: For those who want to emphasize story immersion and minimize combat pressure. Story mode will set manually-selectable replies in conversation and a minimal combat difficulty.

Vaikeustasonsa puolesta tämä varmasti sopisi itselleni parhaiten, mutta meinaako taistelua tarinaan painotteisempi pelitapa myös sitä että tämän moodin hahmonkehitys tai asepäivitykset ovat myös karsittuja versioita vai onko tämä täsmälleen sama kuin RPG mode, paitsi helpommalla vaikeustasolla?

Lainaus

RPG Mode: For those who want to explore both realms of story and combat. RPG mode will set manually-selectable replies in conversation and a normal combat difficulty.”

Kolmesta vaihtoehdosta täydellisin Mass Effect-elämys moodi? Koska näyttää siltä että Biowaren käsitys roolipeleistä ei taida käsittää valintoja (nännännänäänää!) sillä ne vaikuttavat olevan ennemminkin tuon Story moden kuin RPG moden pääosassa, joten onkohan tämä se moodi josta varmasti löytyy se kaipaamani kunnon hahmonkehitys?

Tosi hämmentävä ratkaisu, mutta tavallaan ymmärrettävä ja ehkä sopivin, jos peliä tosiaan yritetään myydä vähän kaikille. Toteutuksesta sen sitten näkee onko tuo nyt hyvä vai huono asia jakaa tyylit näin, mutta pelaajiahan se varmasti tuo lisää.

RPG-moodi lienee se elämyksellisin, ainakin omakohtainen valintani osuu ehdottomasti tuolle tyylille.

Lainaus käyttäjältä

uutinen

Huh pelkoni ovat tiessään ja Bioware teki sen taas. Siis toivottavasti. Mutta fiksu ratkaisu olla ottamatta pelkästään sitä kaupallisinta action ratkaisua, vaan tarjota kaikille jotain. Tai ainakin kolme eri tyylistä vaihtoehtoa, mistä itselleni ainoa vaihtoehto on tuo RPG. Vai onkohan tämä kuitenkin se kaupallisesti paras ratkaisu. Hienoa.

Toivottavasti moninpeli ei tule Mass Effect 3:een yksinpelin kustannuksella. Nimittäin Mass Effectin yksinpeli on kerrassaan upea, varsinkin dialogin puolesta. Odotan itse todella paljon kolmososalta ja jos yhteispelitila tulee täyttämään yksinpeliä, on se pakko pelata läpi josta en todellakaan tykkää. Mutta joka tapauksessa on vaikea kuvitella Biowaren pettävän kolmososalla, joten innokkaasti odotellaan maaliskuuta.

Toivon myös, että mitään sekavaa inventaariota ei tule kolmososaan, vaikkakin aseiden muokkaus on tervetullut lisä, jota kaivattiin kakkososassa. Taisteluiden määrää ei MISSÄÄN NIMESSÄ saa lisätä, koska kakkososassa taisteltiin jo aivan tarpeeksi. Mielestäni saa myös syventää kaikenlaisia varusteiden säätömahdollisuuksia.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Mutta joka tapauksessa on vaikea kuvitella Biowaren pettävän kolmososalla, joten innokkaasti odotellaan maaliskuuta.

Biowaren viimeisin peli oli kyllä sellainen oksennusripuli kasa ettei yhtään yllättäisi vaikka tämän sössisivätkin. Kyllä olen todella katkera. Kunpa ei olisi menty liikaa perus fps suuntaan.

Joo, mutta kyseessä on onneksi Mass Effect ja kaksi aiempaa osaa ovat täyttä jautaa. Vaikea sitä on kuvitella huonoksi päätösosaksi.

Melkoista toimintaa ja kuperkeikkoja näyttäisi olevan luvassa VGA:n trailerin perusteella. Suurta ja eeppistä sotaa varmaan tulossa, mutta toivottavasti säilytetään aikaisempien osien elementtejä. Shephardin kunto on näköjään myös kohentunut, kun ei tule väsy juostessa.

Lainaus käyttäjältä Guybrush+

Melkoista toimintaa ja kuperkeikkoja näyttäisi olevan luvassa VGA:n trailerin perusteella. Suurta ja eeppistä sotaa varmaan tulossa, mutta toivottavasti säilytetään aikaisempien osien elementtejä. Shephardin kunto on näköjään myös kohentunut, kun ei tule väsy juostessa.

Joo no mitäpä muuta he näyttäisivät jenkki gaalassa kuin pelkkää toimintaa. tuli kyllä tuosta trailerista MW + uncharted mieleen, toivottavasti pelistä löytyy tarpeeksi rauhallisia kohtia ja explorausta.

Mass Effect 2 läpikäyminen on hyvässä vaiheessa, ja ostinpas Storesta tuon Arrival -DLC:n. Kysymys kuuluukin, että mites tuo pelin loppu menee? Olikos pelissä "ken tästä käy, saa kaiken toivonsa heittää" -kohtaa, eli galaksia ei pysty tutkia päätarinan loppumisen jälkeen?

Mutta mites tuo Arrival lisäri, missä vaiheessa se pitäisi pelata, kun nuo muut DLC: t menee tarinan seassa ihan pois tiehensä, mutten ole itseäni spoilereilta säästänyt Arrivalin suhteen, ja [spoiler]se vaikuttaa tehtävältä jonka jälkeen ei Collectoreita listitä ja istutaan vain sellissä, mikäli oikein muistan.[/spoiler]

On muuten aivan syntisen hyvä peli, vituiks menee tämäkin kurssi.

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Mass Effect 2 läpikäyminen on hyvässä vaiheessa, ja ostinpas Storesta tuon Arrival -DLC:n. Kysymys kuuluukin, että mites tuo pelin loppu menee? Olikos pelissä "ken tästä käy, saa kaiken toivonsa heittää" -kohtaa, eli galaksia ei pysty tutkia päätarinan loppumisen jälkeen?

Sori, mutta tämän vähäisemmillä spoilereilla en voi vastata:
[spoiler]Jos et ole tehnyt tarpeeksi loyalteja, ei viimeisen tehtävän jälkeen voi jatkaa. Jos loyalteja on plakkarissa ja rinnalle valitut tyypit ne omaavat, voit pelata myös viimeisen tehtävän jäkeen.[/spoiler]
Arrival on käsittääkseni tarkoitus pelata pääpelin ja kaiken DLC:n jälkeen. Jostain muistan lukeneeni, että myös Lair tapahtuisi pelin jälkeen ja muut sitten keskellä tarinaa. Näin siis "virallisen" aikajanan mukaan.

Bioware ilmottanu pre-order matskuista:

http://masseffect.bioware.com/me3/game/

http://masseffect.bioware.com/me3/media/

M55 Argus Assault Rifle pitäis tulla kaikille jotka on ennakkovarannu pelin.

Itselle hyvä uutinen jos tuon N7 Warfare Gearin saa myös Suomen Gamestopista ku CE sieltä ennakkovarattu.

Update: Tänään tuli itselle emailiin mainos Gamestopilta jotka mainosti tota N7 Warface Gearia jos ennakkovaraa niiltä. Hyvä päätös oli siis varata niiltä...

EI JUMA miten ärsyttää. Valmistaudun kevään julkaisuun vetämällä ME:n ja ME2:n läpi insanity vaikeusasteella. Tokassa mennään ja pelikellossa reilu 60h. Ihmettelin, että onpas musta tullut hyvä ku en kuole enää juuri lainkaan. Sitten epäily hiipi niskaan ja kävin tarkastamassa menusta, niin tietty siellä on ollut hardcore-vaikeusaste päällä. Ainakin 20h mennyt sillä. En jaksa enää pelata kaikkea uusiksi, kun planeettojakin on tullut skannattua todella paljon. Perkele, miten onnistuin tässä. Noh achievementistä viis, mutta ottaa tunnon päälle sitten lopussa että en suorittanut kaikkia tehtäviä vaikeimmalla tasolla. Insanityllä kuitenkin jatketaan ja vaikein on vasta edessä. Ärsyttää silti suunnattomasti!

Ilmeeni kun
HUGE SPOILER AHEAD!
[spoiler]Sain tietää että Protheanit ei hävinny, vaan Reaperit teki niistä Collectoreja. Ehkä hienoinpia hetkiä pelaamis historiassani. Tästä tuli mieleeni että oliko Mass Effect ykkösen lopussa ollut Protheanien VI ohjelmoitu väittämään että Collectorit on ehkä ensimmäinen rotu joka on elänyt tässä galaxissa, ja sitten ne teki sopimuksen Reapereiden kanssa, vai oliko Protheanit ensimmäinen rotu galaksissa?[/spoiler]
IMAGE(http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/t8/sor/ur9/63446/401291729.gif)

Pitää itsekkin ottaa sitten Mass Effect - putki juuri ennen kolmosen julkaisua. Kävimpä vielä ennakkovaraamassa kolmosen Collectors editionin Gamestopista vähän aikaa sitten.

Ovatko monetkin täällä hankkimassa jonkun erikoisjulkaisun pelistä?

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Kävimpä vielä ennakkovaraamassa kolmosen Collectors editionin Gamestopista vähän aikaa sitten.

Ovatko monetkin täällä hankkimassa jonkun erikoisjulkaisun pelistä?

Collectors Edition ollu itsellä varattuna Gamestopissa heti kun vaan sai ennakkovarattua.

Arvelin, että Gamestopille tulee parhaimmat pre-order tavarat ja hyvä nähdä että en ollut väärässä sen suhteen.

Olisi vähän kyseltävää ME2 trophyihin liittyen.
Onnistuin suututtamaan Mirandan, kun Jackin loyalty tehtävän jälkeen niillä tuli riitaa. Noh, nyt se on suuttunu, eikä enää loyal. Kuinka korkea Paragon skillin pitää olla jotta sen voi suostutella takasin loyaliks.

Toinen juttu koskee romanssia, eli missä vaiheessa se on mahollinen? Trophy guidessa luki että vasta sen jälkee ku oon käyttäny Mass Relay 4: sta, mutta onko asia näin?

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Toinen juttu koskee romanssia, eli missä vaiheessa se on mahollinen? Trophy guidessa luki että vasta sen jälkee ku oon käyttäny Mass Relay 4: sta, mutta onko asia näin?

Tilanne tulee muistaakseni vastaan heti Omega 4:n käytön jälkeen. Varsinaiset lämmittelyt toki tehdään sitä ennen.

Täytyisi pelata varmaa tuo eka mässy vaikka sitten hampaat irvessä loppuun ennen kolmosta. Siitä on myös aikaa kun viimeksi pelasin kyseistä peliä, joten saa nähdä miten onnistuu. Haluaisin kyllä pitää ykkösestä yhtä paljon kuin jatko-osasta, mutta joku siinä vaa mättää, että ei vaan nappaa. ME3:n kyllä tulen hankkimaan, sillä jos se sentään olisi kakkosen kanssa samalla tasolla.
Saapa sitten nähdä miten ME1:n kanssa käy, kun pääsen taas kaverille pelailemaan sitä, kun oma PC ei pyöritä peliä.

Tekis kyllä nyt mieli ostaa Mässy 2. Kuulostaa hienolta peliltä, ja hintakin pyörii ~15€n paikkeilla. En tosin tiiä, että pitäskö ostaa mässy 1 PClle eka, vai pyörittääköhän mun läppäri sitä? Tämä kyseessä. Oisin tosi kiitollinen avusta, koska haluisin ton mässyn. Sen jälkee lähtis kakkos osa tilaukseen.

Lainaus käyttäjältä sasukeluffy

Tekis kyllä nyt mieli ostaa Mässy 2. Kuulostaa hienolta peliltä, ja hintakin pyörii ~15€n paikkeilla. En tosin tiiä, että pitäskö ostaa mässy 1 PClle eka, vai pyörittääköhän mun läppäri sitä? Tämä kyseessä. Oisin tosi kiitollinen avusta, koska haluisin ton mässyn. Sen jälkee lähtis kakkos osa tilaukseen.

Pyörii, mutta aika matalilla asetuksilla. Pelaa ensimmäinen osa ihmeessä. Ensimmäisen osan pelaamatta jättäminen olisi sama kuin katsoisi "Star Wars: Imperiumin "vastaiskun ennen "uutta toivoa". Ensimmäinen osa on kyllä paljon kankeampi (varsinkin taisteluissa), mutta kaiken sen antaa anteeksi lopputekstien rullatessa ruutuun.

Taas pelin trophyt aiheuttavat päänvaivaa, ja joskus mietinkin pelaanko näitä pelejä väärin.

Miranda menetti luottamuksensa muhun, kun sillä ja Jackillä tuli riitaa. Olin sitte Jackin puolella, ja nyt se kiukuttelee siellä toimistossaan, ja mun paragon skill ei oo tarpeeks korkee. Kysymys kuuluukin, missä tuota voisi oikein nostaa, olen tehnyt lähes kaikki isommat sivutehtävät, enään pieniä assignmentsejä jäljellä, ja lisäreistä Project Overlord ihan loppusuoralla ja Lair of the Shadow Broker ja Arrival pelaamatta, mutta nuo kaks aattelin säästää siihen kunnes oon pelin kiskonu lävitte.

Toinen juttu on se, että pystynkö saada "No one left behind": n vaikka Miranda ei olis loyal. Kait tähänki joku kikka on.

Lukeutuu muuten vittumaisimpiin hahmoihin ikinä tuo "I'm designed to be perfect"- Miranda.

Tarinatehtävistä seuraava olisi tuo Reaper IFF.

E: Tuo paragon on nytten viimesessä palkissa menossa, ehkä 1/4 täyttyny. Onko sitä mahollista saada enään täyteen?

E2: Hahaa, pojojen uudelleenkäyttämisellä ja Reaper IFF tehtävän suoritettua sain paragonini täyteen! Miranda on taas loyal. Henkilökohtaisesti toivon että mokoman paskan saisi tappaa omin kätösin Mass Effect 3: ssa.

Jostain syystä mä aloin digata Mirandan hahmoa, vaikka alkuun mulla oli täysin samat fibat kun sulla. Ehkä tarinan edetessä ja keskustelujen auetessa kuva muuttui jollain tapaa välittömämmäksi tai jotain.

Lainaus käyttäjältä appa-king+

Lukeutuu muuten vittumaisimpiin hahmoihin ikinä tuo "I'm designed to be perfect"- Miranda.

E2: Hahaa, pojojen uudelleenkäyttämisellä ja Reaper IFF tehtävän suoritettua sain paragonini täyteen! Miranda on taas loyal. Henkilökohtaisesti toivon että mokoman paskan saisi tappaa omin kätösin Mass Effect 3: ssa.

Kyllähän se ärsytti aluksi, mutta romanssin myötä tulee kerroksia lisää vaikka kuinka. Alun "mä olen täydellinen" muuttuu aika nopeaan tahtiin katkeraksi ilmaukseksi. Kannattaa muuten katsoa netistä "oikeat" valinnat siihen viimeiseen tehtävään, jos haluat kerralla sen trophyn. Ne ovat aika loogisia, mutta ainahan sitä voi tössiä jonkun.