Matkailu & travellaus / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Matkailu & travellaus

IMAGE(http://img213.imageshack.us/img213/8448/matkailu.jpg)

Matkailu on itselle ollut aina lähellä sydäntä, joten miksi ei aloittaa keskustelua aiheesta myös täälläpäin. Täällä on varmasti monen monta käyttäjää, jotka ovat joskus käyneet jossain kotikaupungin ulkopuolella. Eli matkustus ei ennen kaikkea tarvitse olla edes se ulkomaan matka, vaan matkustamista on mikä tahansa liikkuminen ja tässä tapauksessa hieman lähikauppaa pidemmälle. Siksi otsikossa onkin myös tuo kolmas sana.

Tarkoitus on keskustella niin travellauksesta, interreilaamisesta, perhelomista, vaihtovuosista ja mistä vaan aiheeseen ylipäätään liittyvästä. Minä haluan kuulla, missä juuri sinä olet lomillasi tai työmatkoille käynyt ja mitä olet matkoillasi kokenut. Sinä puolestaan toivon mukaan haluat jakaa sen tiedon muiden käyttäjien kanssa ja saadaan pelkkien lomaesittelyiden lisäksi ihan oikeaa keskustelua aiheen tiimoilta.

Matkustelun aiheuttamat haitat ja muut ympäristöongelmat saa ottaa esiin, jos aiheesta on jotain kerrottavaa ja itsekin olen kiinnostunut ekologisesta matkustamisesta. Juna voittaa aina lentokoneen. Kävely on kaikista paras.

Oma kipinäni matkustamiseen on noussut vuosi vuodelta, mutta viimeistään Madventures räjäytti pankin. Ei ne Madcookit, eikä kusinurkkaukset sun muut läpät, vaan se matkustamisen fiilis, jota jätkät toivat kotisohvalleni, oli jotain käsittämätöntä. Edelleen tavallaan voin sanoa Madventuresia parhaaksi sarjaksi, mitä olen koskaan nähnyt. Polte omatoimiselle matkalle lähtemiseen on ollut jo muutaman vuoden todella palava ja toivottavasti vuoden kahden sisään se voisi toteutua.

Vaihtoon olisi myös kova hinku, mutta omassa opinahjossani se kannattaa tehdä neljäntenä opiskeluvuotena. Eli käytännössä nuoren silmissä ikuisuus, kun se tarkoittaisi vielä kahden vuoden opiskelua Suomessa ja intti päälle, eli kolmen vuoden päästä aikaisintaan. Jos teillä on jotain kokemuksia vahto-opiskelusta, niin jakakaa toki mietteenne. Ainakin Fazu oli Japaniin lähdössä ja niin on myös Aleksi0. Kateus on suuri, mutta kyllä minäkin sitten aikanani.

Voisin vielä kertoa vähän omista matkoistani, mitä nyt tässä 19 vuoden ikään mennessä on ehtinyt kertyä. Vanhempien ja lukioluokan kanssa tähän mennessä siis vain ulkomailla tullut käytyä.

IMAGE(http://img137.imageshack.us/img137/920/pilvikuvaa.jpg)
Kuva kertoo enemmän, kuin ne tuhat sanaa.

Alpeilla 2006&2007

Alpeilla on tullut käytyä kahteen otteeseen ja keskieuroopan vuoret tulivat näillä reissuilla hyvin tutuiksi. Molemmat matkat syksyllä syyslomien aikaan ja pointtina siis vaeltaminen vuoristossa. Varasimme paikan päältä pikkukylästä huoneiston, josta teimme sitten päivämatkoja, jotka alkoivat yleensä siinä yhdeksän aikoihin ja kestivät aina iltaan saakka. Yllättävän raskasta puuhaa, mutta maisemat ja ilman puhtaus olivat ehdottomasti jokaisen hikipisaran arvoisia. Alpit ovat yksi niistä paikoista, jossa voisin hyvinkin asua, koska ihmiset siellä olivat todella ystävällisiä ja myös kiinnostuneita meistä pohjolaisista. Syksy ei myöskään ole mikään sesonki tuolla alueella, joten poluilla oli hyvin tilaa ja muutenkin mitään turistirysiä ei mestoilla näkynyt.

Hienoja reissuja molemmat, vaikka toisella sairastuinkin tähän mennessä ainoaan ruokamyrkytykseen ja se olikin kova koettelemus.

IMAGE(http://img577.imageshack.us/img577/2482/ehrwald.jpg)

Italiassa 2010
Olimme lukioluokan kanssa kokonaisen viikon tuolla Saapasmaassa ihmettelemässä kulttuurinähtävyyksiä ja vähän muutakin siellä tuli säädettyä. Jokainen voi itse miettiä, mitä 30 lukiolaista saa ulkomailla aikaan. Maasta ei jäänyt kyllä mikään ihmeellinen kuva, mutta Firenze oli todella kaunis kaupunki. Matka oli kuitenkin omaan makuun ihan liian pakettimainen.

Pyreneillä 2010
Kesälomalla käytiin sitten Pyreneillä vaeltamassa broidin ja faijan kanssa. Tällä kertaa astetta haastavampi oli suunnitelma, sillä mukana oli teltta ja tarkoituksena kävellä Andorrasta välimerelle. Googlella voitte katsoa tuota reittiä tarkemmin. Andorrassakin tuli siis pistäydyttyä ja olihan se aika synkkä maa. Tavallinen marketti myy hyllyillään ruohoa ja kaikkea muuta hämärää. Andorrallahan on tuo erikoinen asema, että voivat myydä tavaraa verovapaasti ja ikävä puoli tuli aika nopeasti selville. Lähtiessämme bussilla takaisin Ranskan puolelle, täkäläiset vielä pyysivät kuljettamaan heidän huumeitaan rajan toiselle puolelle, koska meitä turisteja tai reppumatkaajia ei tarkisteta rajalla yhtä tarkasti, kuin paikallisia. Silti jonkinmoinen ratsia tuli rajalla vastaan, kun taas toiseen suuntaan mitään muodollisuuksia ei tarvittu.

No pääsimmekin sitten jo hieman yli viikossa sinne Ranskan biitseille ja loppuloma tulikin katseltua fudista paikallisessa rantakuppilassa ja otettua arskaa. Viikon rinkan kanto 20 kilon painolla ja ainakin 8 tuntia päivässä 25 asteen lämpötilassa pisti kropan aika hellälle, että maistui se rannikko aika paratiisilta. Itse kun en ole koskaan perinteisellä rantalomalla ollut, enkä sellaiselle tahdokkaan.

IMAGE(http://img542.imageshack.us/img542/8762/pyreneet.jpg)

Näiden merkittävimpien reissujen lisäksi on tullut käytyä myös Tanskassa vuonna 2007, Saksassa viime vuoden elokuussa, Virossa joskus kuudennella luokalla ja Ruotsissa veneellä ainakin 15 kertaa. Suomessa asumisessa ei ole mitään moitittavaa, mutta olisi joskus kiva muuttaa pois täältä krhm.. härmästä sinne, missä tapahtuu, eli johonkin suurkaupunkiin. Itse kun koko ikäni olen Helsingissä asunut, ei tämä eikä muukaan Suomen kaupunki näytä enää oikein miltään kokonsa puolesta ja samojen katujen tallaaminen ei ole ehkä minun juttuni. Mutta siihen on aikaa vielä vuosia. Norsukamman jalanjälkiä voisin siis seurata, vaikka Malta ei ykkösvaihtoehto olisikaan.

Nyt on kuitenkin tullut lätistyä jo liiaksikin asti omasta egostani, joten laitetaan keskustelu pystyyn! Missä päin sinä olet matkustellut ja mitä olet kotikaupunkisi ulkopuolella kokenut? Onko travellaus verissä, vai tykkäätkö enemmän kotisohvasta? Missä haluaisit käydä ja onko rappureissaus juuri sinun juttusi, vai haluatko matkoiltasi enemmän mukavuuksia? Kenties isoja aaltoja ja mukavia ihmisiä hyvän ruoan höystämänä? Vastauksia näihin ja miljooniin muihin kysymyksiin än, yy, tee, NYT!!

Edit. Kamman nimi boldattuna, kuten asiaan kuuluu.

IMAGE(http://img694.imageshack.us/img694/9703/travelling.jpg)

Ulkomailla olen käynyt kaksi kertaa. Laivalla Ruotsissa kummatkin tapaukset. Minua kiinnostaisi matkailu niin paljon, mutta kiitos median minulle on tullut lentopelko. Tunnen olon vaan niin turvattomaksi kymmenen kilometrin korkeudessa ilman mitään turvaa. Faktat sanovat, että lentokone on turvallisempi kuin automatka, mutta itselleni se vain on niin pelottava paikka. Pitäisi isän kanssa lähteä Wieniin 21.7 ja stressaan reissua jo nyt, siis lentokonetta. Muita lentopelkoisia?

Ite nyt parina viime kesänä käynyt Unkarissa katsomassa formuloita.
Unkari yllätti minut positiivisesti. Melko siisti paikka, mitä nyt ihmiset polttavat hirveästi tupakkaa (ainakin siltä vaikutti). Itse radalla oli 2010 vuonna törkeän kuuma, tuulta ei ollut ollenkaan ja lämpöä liioittelematta varmaan 50 asteetta. En ole koskaan ennen ollut niin kuumassa, jos puhutaan pelkästään säästä.
Toinen kerta eli viime kesänä olikin toinen juttu. Vettä ripsi ja oli törkeän kylmä...

Mitä tulee lentopelkoon niin itse en siitä ole koskaan kärsinyt. Tunnen kuitenkin ihmisiä joilla se on.
Monille tulee varmaan myös se tunne, että tuon purkin ei pitäisi olla ilmassa.
Koska fobiat ovat vakava asia, niin pistän seuraavan spoilereihin ihan varulta vaan.

[spoiler] Viime kesänä kun mentiin Unkariin Malev yhtiöllä niin tuona kertana "pelkäsin" ensimmäistä kertaa lentokoneessa. Heti Helsingistä lähdettyä nousun aikana tuli sellainen kyyti jossa en ole koskaan ollut. Kumminkin jonkun verran käynyt lentokoneessa. Nousun aikana oli tajuttomasti ilmakuoppia ja kone heittelehti puolelta toiselle kallistuen. Tämän lisäksi kone tärisi asiaan kuuluvasti.
Noitten kuoppien takia tulikin tunne, sama kuin vuoristoradassa kun mennään alaspäin. Tarkoitan sitä, joka tuntuu ns. mahan pohjassa. Sinänsä hurja tilanne kun se tuntui että kone vaan tippuu alaspäin vaikkei niin käynyt.
Voisi sanoa, että puuttuivaan valojen välkehintä :)
[/spoiler]

Ah, mikä aloitusviesti.

Itsekkin pidän matkustamisesta, vaikka en sitä ole samoissa määrissä harrastanutkaan kuin Airus, kuka on ilmeisesti nähnyt puolet Euroopan mantereesta. Ruotsissa ja Virossa olen toki käynyt, mutta niistä nyt ei mitään kummoista sanottavaa. Ruotsissa on se siisti huvipuisto Tukholmassa (minkä nimeä en muista) ja Tallinan Wanha Kaupunki on todella hieno paikka. Pari äärimmäisen hyvää ravintolaakin siellä. Omalla kohdalla yksi matkailun kiinnostavimmista puolista on juuri eri maiden ruoka- ja juomakulttuurit. Monasti (<3) pohtinut, että olisi helvetin siistiä lähtä Italiaan, Ranskaan tai Espanjaan pelkästään syömään ja juomaan viinejä. Culinary tourism on siis suuri kiinnostuksen kohde. Espanjassa olen ala-asteikäisenä kerran käynyt, hauskaahan siellä oli. Hyvää pitsaa. Jos pääsisi joskus opiskelemasta töihin ja olisi jopa varaa matkustella, niin voisi tosiaan toteuttaa tuon ruokamatkan, tai sitten vain mennä rannalle polttamaan itseään.

Lainaus

Kesälomalla käytiin sitten Pyreneillä vaeltamassa broidin ja faijan kanssa. Tällä kertaa astetta haastavampi oli suunnitelma, sillä mukana oli teltta ja tarkoituksena kävellä Andorrasta välimerelle.

Mitä vittua nyt taas?! Luulin todella, että se Muumilaakson rauhaa häiritsevä ja Mamman hillot syövä Reippailija-Hemuli olisi fiktiota? Ilmeisesti se sama joessa uiva sekopää hilluu täälläkin. Ei siinä, hieno reissu varmasti.

Lainaus

Suomen kaupunki näytä enää oikein miltään kokonsa puolesta ja samojen katujen tallaaminen ei ole ehkä minun juttuni. Mutta siihen on aikaa vielä vuosia. Norsukamman jalanjälkiä voisin siis seurata, vaikka Malta ei ykkösvaihtoehto olisikaan.

Pyh pah! Muutat Rovaniemelle taikka sitten Kilpisjärvelle, siinä on muuttoa tarpeeksi. Kunhan pysyt Suomen melko varmojen internetyhteyksien sisällä.

Mulla oli kans lentopelkoa joskus 3-4v. sitten, mutta nyt on tullut lenneltyä melko paljon ja siitä on päässyt yli.

Soittamisen merkeissä on tullut käytyä melkoisen monta matkaa Ruotsiin ja Norjaan. Ruotsissa on tullut käytyä Näppäreiden kanssa ~5 kertaa. Viimeisin matka oli ehä paras, kun lähdettiin bussilla Kaustselta Helsinkiin, Helsingistä laivalla Ahvenanmaalle, josta puksuteltiin Tukholmaan. Tukholmasta bussi ajoi Ruotsin läpi Norjaan, Trondheimiin. Tällä reissulla oltiinkin reilut 2 viikkoa.

Myös yksi reissu Viroon, Italiaan, Unkariin ja Saksaan on tullut tehtyä musiikin merkeissä. Virossa kierreltiin bussilla ympäri maata ja se oli aika meh reissu, mutta Italian ja Unkarin matkat oli kyllä todella upeita kokemuksia. Italiassa oltiin Firenzessä viikon verran, mutta keikkoja olikin 5 tuolle viikolle. Unkarissa oli huomattavasti rennompaa, vain kaksi keikkaa koko viikon aikana. Toinen noista keikoista oli kyllä paras ikinä. Porukka itki salissa, vanhat miehet oli ihan tuhannen aidosti innoissaan, tämmöistä ei Suomessa näe ikinä. Pihalle tultaessa yleisö hurrasi vielä ja tuli kättelemään silmät punaisina. Oli todella hämmentävää.

Saksa olikin sitten omalla tavallaan upea kokemus. Ei vanhempia, ei valvojia, vain me ja paikalliset nuoret joiden luona yövyttiin. Me gusta.

Perheen kanssa on tullut tehtyä myös paljon matkoja etelä-Eurooppaan. Kerran ollaan käyty Italiassa, Milanon lähistöllä, kaksi kertaa Ranskassa, Nizzan lähistöllä ja nyt keväällä kävimme Espanjassa, Alicanten lähellä. Näillä matkoilla ollaan oltu paikallisissa omakotitaloissa, jotka on ollut kyllä kautta linjan todella mukavia kämppiä.

Ensi syksynä olisi mahdollisesti tiedossa matka Etelä-Afrikkaan, joka olisi itseasiassa ensimmäinen matkani Euroopan ulkopuolelle! Tuo matka kyllä hieman jopa pelottaa, herkän mahan takia, mutta silti tuo olisi ihan uskomattoman siisti juttu!

Itse en ole tänä vuonna Suomen rajojen yli matkustellut, eikä ole tullut käytyä edes siellä kuuluisalla Ruotsin laivalla. Tänä kesänä piti Skotlantiin lähteä vaeltamaan, mutta yllättävien kiireiden takia sekin matka peruuntui.

Itse harrastan laskettelua ja sen takia on tullut kierrettyä maita ja mantuja. Puolassa on tullut käytyä pari kertaa laskettelemassa, ja samalla kävin katsastamassa myös Auschwitchin keskitysleirin. Täytyy myöntää, että kyllä siellä vähän nousi niskakarvat pystyyn, kun kuunteli natsien tekosia. Puolan lisäksi olen lasketellut vain Ranskassa ja Norjassa, joista jälkimmäisessä useita kertoja, sillä eräs tuttavani asuu siellä päin.

Laskettelulomien lisäksi olen käynyt viimevuoteen mennessä kerran Venäjällä, Australiassa, Turkissa, Marokossa, Egyptissä, Tunisiassa ja Italiassa, kaksi kertaa Ranskassa, Virossa, sekä Ruotsissa sekä asunut puolitoista kuukautta Isossa-Britaniassa.

Viime vuonna ylitin Suomen rajat neljä kertaa. Kaksi kertaa kävin Norjassa, ja kahdesta muusta matkasta lisää alempana.

Viime kesänä kävin Thaimaassa parin frendin kanssa, ja täytyy sanoa että oli upea kokemus. Päätime jo ennen matkaa, että juomista rajoitetaan paikan päällä, ja suunnitelmamme melkein onnistuikin. Muiden turistien kanssa juhliminen ja kauniiden thai-naisten katsominen oli parasta sielunhoitoa mitä rahalla saa. Go-Go baarin emme kuitenkaan eksyneet, ja ehkä niin oli parempikin.

Viime Syksynä taas matkasin Espanjaan isäni, kummisetäni ja ystäväni (kummisteäni poika) kanssa. Kaksi ensiksi mainittua kustansi minun ja frendini lennot ja yöpaikat ja olihan niiden "vanhusten" kanssa ihan mukavaa kierrellä autolla Espanjan maanteitä ja mennä illalla syömään hyvä ateria paikallisessa ravintolassa.

Matkustaminen on kyllä aina mukavaa, vaikka olisikin pelkkä yhden/kahden yön risteily jompaankumpaan naapurimaahan. Eipä sitä ole sitten juurikaan kauemmaksi pahemmin eksynyt, mitä nyt joskus pikkusena muutamaan otteeseen, joista taas ei muista juuri mitään.

08-keväällä (huhti-touko vaihteessa) kuitenkin tuli käytyä Hong Kongissa ja manner-Kiinassa (Taishan City Quangdongin alueella, sellanen miljoonan asukkaan suuruinen "pikkukylä" :D) faijan ja hänen veljen kanssa. Pääasiassa reissun tarkoituksena oli käydä moikkaamassa isoveljeäni, joka oli tuolloin opiskelemassa jotain Honkkarissa 07-08. Majoitus oli Hong Kongin yliopiston yhden "hallin" vierashuoneissa. Eräänä päivänä tuli myös kiivettyä mukavan jyrkkiä portaita ja kiermurtelevaa kulkutietä pitkin reilun 500 metrin korkeudessa sijaitsevaan Victoria Peakiin, mukava pikku kuntoiluretki siis, Ja näin ollen sitä tuli oltua pilvessä.
Oli myös mukavaa käydä tuolla "oikean" Kiinan puolellakin tuolla Taishanissa, sijaitsee tarkemmin Helmijoen lähettyvillä. Kyllä paikalliset olivat aivan ihmeissään kun oli muutama turisti käymässä lomailemassa. Ja tuolla kyllä hyvin huomas, että Kiina on vielä selkeästi kehitysmaa, tosin teollistunut sellainen. Eikä oikein kukaan osannut puhua kuin vaan kiinaa, ja hotellissakin oli vain osa englantia puhuva. Hienoa kansaa muutenkin, kun kaikki ajelivat täysin tasaista vauhtia, ei stoppeja, ei äkkikaasutuksia. Tosin tämä toi hieman haastavuutta ylittää teitä, kun piti löytää sopiva rako milloin ylittää. Ja hinnatkin kaikkialla olivat naurettavan alhaisia, voi kunpa täällä Suomessakin olisi yhtä halpaa :(.
Siellä sitten muutama päivä ja sen jälkeen takaisin HK:hon loppupäivien ajan. Tällä kertaa yövyimme aivan Honkkarin keskustassa eräässä hostellissa hassusti jättimäisen korkoisessa rakennuksessa, jossapa vielä hissillä pystyi menemään pelkästään ylös - vai oliko se alaspäin, eniveis.
Koko reissusta jäi niin kiva fiilis, että kaipuu takaisin on edelleen suuri, varsinkin Honkkariin..miksei myös muualle Kiinaan. Harmi vaan, että koko matkan aikana taivaalla näkyi vaan saastetta ja tais vain yhtenä päivänä 12:sta olla "kirkas" taivas, mikä oli ihan kiva päivä kyseisen asian takia.

Eurooppa minua ei ole oikein koskaan pahemmin kiinnosta, eikä Ameriikkakaan pahemmin (myönnän silti, että USAssa kiinnostais jonkin verran käydä). Haaveenani on kuitenkin joskus käydä matkalla Japanissa (varsinkin Tokiossa), myös Etelä-Korea kiinnostaa todella paljon.

Ketjun huono puoli tuli juuri ilmi, kun lueskelin tiedän tarinoita. Voi jumpe, että kuumottaisi päästä tien päälle, kun tuosta viime matkasta alkaa pian olla jo vuosi aikaa. Meikälle on Eurooppa tullut myös vähän liian tutuksi ja vaikka maisemat ovat erilaiset, on mestat ainakin itselle olleet vähän liikaa sitä samaa. Siksi tuon rajan yli olisikin mukavaa päästä.

Zaleran viesti herätti suurimman kuumeen. Itse haaveillut jo melko pitkään, että tuosta otetaan stoge ja painellaan siperian halki Kiinan maille nauttimaan a) halvasta elämästä ja b) todella mielenkiintoisista ihmisistä sekä siitä kulttuurista. En kuulu niihin ihmisiin, jotka nauttivat paljon raunioiden katselusta ja museoiden kiertelystä. Haluan vaan matkoilta jotain elämyksiä ja ottaa kaiken irti. Kiina nyt ollut hyvin pitkään se ykkösmaa, johon haluaisin myös vaihtoon lähteä, mutta viimevuosina on tuo Japani kolkuttanut ovelle useampaankin kertaan. Vaikeahan se on päättää. Japanista voisi olla enemmän hyötyä tulevaisuudessa opiskeluiden puolesta, mutta Kiina taas tarjota enemmän perspektiivin laajentamista, sillä Japani on lopulta aika samanlainen, kuin Eurooppa hintatason ja elämisen puolesta.

Niin ja jos teillä on jotain hienoja kuvia matkoiltanne, niin antaa palaa vaan. Saadaan ketjusta vähän värikkäämpi, mutta pakko ei tietenkään ole.

Lainaus

Mitä vittua nyt taas?! Luulin todella, että se Muumilaakson rauhaa häiritsevä ja Mamman hillot syövä Reippailija-Hemuli olisi fiktiota?

Uskon, että tulet löytämään tuon hemulin myös itsestäsi. Ennemmin tai myöhemmin, mutta voin vannoa, ettei siihen mene montaa kuukautta.

Onhan tuota tullut matkusteltua ihan pienestä pitäen. Vanhemmat kun diggaavat reissailusta, niin aina on mukana tullut roikuttua. Jos en nyt ihan väärin laskenut, niin 11 eri maassa olen käynyt Suomen lisäksi. Aika monessa tosin useammin kuin kerran. Euroopan rajojen ulkopuolelle en tosin ole koskaan päässyt.

Huomenna on listaan tulossa jatkoa, nimittäin ensimmäinen reissu Belgiaan olisi edessä. Brysseli on kohteena ja illalla lähtee lento Turun lentokentältä. Paluu tapahtuu ensi viikon torstaina, juuri sopivasti ennen juhannusta. Mielenkiinnolla odottelen mitä Brysselillä on tarjottavana.

Epätoivoinen kakun ketjun nostatusvuodatus tulossa. Hatuista kiinni ja kengännauhat tuplarusetille.

Tuo veneilyteema jäi aloitusviestissä ohueksi ja sitä voisi vähän avata. Elikkä on olemassa väsynyt x-bottien ja ps-fanboyden välinen sota, joka ei ota loppuakseen. On myös tätäkin sotaa väsyneempi Veneilijät vs. Mökkeilijät -tappelu ja ei tästäkään näytä koskaan sitä päätöstä tulevan.

IMAGE(http://img17.imageshack.us/img17/8519/kuva1s.jpg)
Mah botski.

Perheelläni ei ole koskaan ollut kesämökkiä, enkä sitä liion ole kaivannutkaan. Vene on toiminut hyvin tämän tönön korvikkeena, jossa en tosiaan ole yhtäkään yötä vielä päässyt viettämään. Veneilyssä on mökkeilyyn se ero, että vene liikkuu (no shit) ja näin ollen maisemat vaihtuvat ja yleensä lomakin pidetään yhteen pötköön, jolloin sillä paatilla päästään mahdollisimman pitkälle, yleensä ihan Ruotsin saaristoon saakka. Veneilijöitä on myös monenkarvaista sakkia. On ruotsalaiset, jotka toivat Suomen saaristoonkin grillikulttuurin ja tästähän miekkoset muistavat aina mainita yhä isommilla grilleillä. On niitä pöytiäkin nähty, jotka on veneestä kalliolle kärrätty. Saksalaiset, jotka tulevat merten takaa meidän reviirille, mutta ovat todella mukavaa sakkia.

Rudolf on toinen näky, joita pääsee näkemään missä ikinä seilaakaan. Amatööri, nyyppä, mikä tahansa, jolla on veneen kanssa vielä paljon opittavaa ja joka koittaa näyttää mahdollisimman fiksulta samalla peittäen otsallta valuvaa hikeä, joka rantautuessa syntyy. Moni jääkin ankkuriin ja tulee sitten jollalla maihin, jos ollenkaan.

Vuokraveneilijät. Ei pahalla teitä kohtaan, mutta c'mon vähän yritystä siihen touhuun. Tunnistaminen on helppoa: Iso jengi Bavaria-mallin veneessä, kylkikiinnityksessä blokkaamassa ainakin kolmen veneen tilan ja lippu siniristi ilman valkoista raitaa. Usein melko rasittava venekunta, mutta harvoin noita näkeekin. Vähän sama, kun teidän mökin viereen tulisi porukka vuokraten tönön ja ihmetellen, että mitä täällä voikaan tehdä. Mukanaan pleikkerit, ruohonleikkurit, surffilaudat, tietsikat sun muut turhakkeet.

Lähti taas ihan tangentille tämäkin postaus... Onko muita veneilyä harrastavia keskuudessa? Entä vastapuolen kalmareita, mökkihöperöitä? Itselläkin veneily ymmärrettävästi iän myötä vähentynyt hyvin paljon ja varmaan kuihtuu tulevina vuosina olemattomiin, sillä kesät menevät töissä ja mahdolliset lomat täytyy tuhlata palloa kiertäen. Oman veneen hankkimista tuskin edes harkitsen. Kuitenkin jo Suomen ja Ruotsin saaristo on meikälle todella tuttua seutua ja kaikkeen kyllästyy aikanaan.

IMAGE(http://img545.imageshack.us/img545/7976/kuva2k.jpg)
Tuo on sitten järvi.

Onhan sitä elämän aikana muutamassa paikassa tullut käytyä, Italiassa olen viettänyt elämäni aikana sen kolme viikkoa, jonka aikana on ollut pienemmässä kaupungissa joskus todella pienenän ja sitten vähän vanhempana Roomassa ja sieltä sitten vähän pienempään kaupunkiin. Floridassa on tullut vietettyä se kaksi viikkoa, joka oli kyllä tosi ihanaa. Tekisi tosiaankin mieli olla siellä vähän pidemmän ajan, sillä ilmapiiri suurkaupungeissa on täysin erillainen kuin jossain pikkukaupungissa jossa olen asunut koko elämäni.

Lyhyempiä matkoja ovat sitte olleen viikon pituinen matka Tokiossa, Ranskassa, Kreetalla ja parin päivän reissu Lontoossa ja Tanskassa. Tokion matka on tietenkin ikimuistoisin syistä että olen animepelle, mutta samalla oli kovin isku lompakolleni, joka tyhjeni silmänräpäyksessä.

Tykkään tosiaankin matkustelusta, sillä Suomi on mielestäni tavattoman tylsä maa. Olen aina toivonut vähän pitempää matkaa ja seh'n toivon mukaan toteutuu, sillä ensi maaliskuussa olen tosiaankin lähdössää Japaniin vuodeksi, kunhan perheet löytyvät.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Epätoivoinen kakun nostatusvuodatus tulossa.

Ja tässä se on.

En ole matkustanut paljoa. Ainahan on joka kesäinen ja talvinen matka Haukiputaalle isovanhempia ja kaikkia muita sukulaisia tapaamaan. Sitten olen ollut virossa, mutta ainoa juttu mitä muistan on hotellissa yöpyminen.

Ainoa kunnon kerta milloin olen matkustanut on ollut perhematka Jordaniaan. Siellä oli kivaa. Matkustin toista kertaa lentokoneella(ensimmäinen kerta oli U.S.A:sta suomeen 2-vuotiaana). Se oli painajaismaista. Ruoka, henkilökunta ja haju oli ällöttävää. Outoa on miten uskallin katsoa ulos ikkunasta vaikka olen äärimmäisen korkeanpaikankammoinen. Sitten teimme välilaskun Turkissa, jossa aioin syödä Burger King:issä, mutta kuka maksaa 15€ hampurilaisesta? Sitten, menimme lentokoneeseen ja saavuimme Jordaniaan.

Asuimme puoli-isäni äidin luona. Sain pari Jordanian Dinaaria ja menin kauppaan. Järkytyin, kun suurin osa karkeista oli suklaata. Päätin ostaa, jotain joka olikin jumalten nektaria. Nimittäin Mansikka Fantaa, ja hinta oli vain 60 senttiä per pullo ja pullo oli kooltaan 2.25l! Valitettavasti tätä ei saa Suomesta. Kun saavuin takaisin vanhempani olivat tilanneet jotain tortillatyyppistä pikaruokaa nimeltä Shawerma. Sekin oli uskomattoman hyvää, mutta sitäkään ei varmaan saa suomesta(paitsi jos tekee itse).

Kuitenkin halpuudesta ja hyvästä ruuasta puhuminen loppuu vaikka kumpaakin oli paljon. Matkustin neljään eri nähtävyyteen. 1. Mahtava Petra. 2. Suuri aavikko nimeltään Wadi Rum. 3. Wanha roomalainen kaupunki Jerash. 4. Suuri linna, jonka nimi oli Ajlun. Ai niin kävin myös jossain pyhällä lähteellä.

Petra oli hieman rasittava, kun lämpötila oli n. 40°C ja se matka oli aika pitkä. Ensimmäiseksi pitää kävellä pitkän matkan hiekkatietä, kunnes tulee solaan. IMAGE(http://img262.imageshack.us/img262/1829/petraromanaqueduct.jpg)

Joka on melko pitkä. Sitten kun kävelee sen solan loppuun näkee mahtavan Al Khazneh:in. Valitettavasti en päässyt sisälle, koska jokin juttu oli romahtanut. Jotkut saattavat tuntea tuon rakennuksen tästä.

IMAGE(http://img651.imageshack.us/img651/9166/alkhazneh.jpg)

Kävin lähellä olevissa luolissa ja niissä haisi vanhalta pissalta. Kuitenkin jatkoin matkaa ja näin todella paljon kaiverrettuja luolia, joissa on joskus asunut ihmisiä. Siellä oli myös niin kuumaa, että veljeni sai palovammoja, joista tuli myöhemmin solunestettä.

IMAGE(http://img837.imageshack.us/img837/3415/viewofpetra.jpg)

Kävin myös Wadi Rumin aavikolla, siellä oli aika tylsää, mutta kun menin jeeppiajelulle, se oli hauskaa. Raikas aavikkotuuli, vuori, jonka päälle kiipesin ja siellä oli supertuulista, kaunein auringonlasku, jonka olen koskaan nähnyt ja hieno yö. Kun saavuimme takaisin leirille minun täytyi odottaa kauan huonoa ruokaa ja vielä suurena plussana(not) siellä oli vain kaksi ärsyttävää laulua, jotka soivat koko ajan ja laulut vielä jumittuivat välillä. HIRVEÄÄ.

(en jaksa enää kirjoittaa, jatkan myöhemmin)

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Mahtavaa tekstiä!

Erinomaista, kerrassaan! Jatka ihmeessä tuota kertomusta, sillä meikä ainakin haluaisi kuulla, miten matkanne päättyi. Ja se tämän ketjun perimmäinen idea ehkä onkin, elikkä matkakertomukset. Jos sanon että olen käynyt Italiassa, ei siitä kukaan paljon saa irti. Mitä matkalla tapahtui ja missä kävitte on hyvä selkäranka. Zaleran kertomus myös todella hyvä esimerkki.

Ja ennen kaikkea Kakun kertomuksessa oli mukana kuvia, KUVIA!! Niitä tämä ketju ehdottomasti kaipaa, sillä Monty Pythonin Lentävä Sirkus on edelleen kesälaitumilla. Laittakaa vaikka spoileritageihin, jos itse tekstiä on vähän. Ja mieluiten itse ottamianne kuvia. Jos tulee jotain probleema kuvien lisäilyssä, niin tuosta vasemmalta voi heittää meikäläiselle yksityisviestiä ja purkaa murheensa. Mutta nyt ketju vaatii möksääjien mietteet. Muksu, sinulla oli tästä kerrottavaa, joten anna palaa!

ps. Tarkoitin sitten ihan sitä leivonnaista, jonka taikina nostatetaan, josta sinäkin ilmeisesti pidät. Erinomainen kertomus totta tosiaan, jatka ihmeessä loppuun asti.

Lainaus

Käyttäjältä Airus Mah botski.

Isin vene.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Muksu, sinulla oli tästä kerrottavaa, joten anna palaa.

Tosiaan, mökkeilyähän on tullut harrastettua melkein koko elämän ajan. Joskus porukat vuokrailivat kesäisin mökkejä, mutta muutaman vuoden on ollut oma torppa jo tuolla järven rannalla. Mitäpä siitä nyt sanomaan. Välillä on vituttanut, mutta kyllä tuota silti ihan lämmöllä voi suositella. Joskus pienempänä se toki vitutti jos ei ollut tekemistä, mutta nykyään aika menee ihan mukavasti kun vain on. Ottelee aurinkoa, kuuntelee radiota, juo, syö, ui, juo ja kantaa vaikka vesiä saunaan. Ja tosiaan, juo. Työleiriä siitä ei kannata itselleen tehdä, mutta pienestä aktiiviteetista voi olla iloakin. Jollain oudolla tavalla se aina rentouttaa kun pääsee hetkeksi pois täältä "kaupungista". Omalle möksälle pääsee autolla alle tunnissa, joten vaikka menee päiväksi uimaan.

Sen kummempaa, muita mietteitä.

Okei, kerron kivan tarinan med kuvat.

Pitkällisen odotuksen jälkeen ja 12 tunnin lennon jälkeen olin vihdoin Japanissa. Joskus aamulla lähdin ja olin seuraavana aamuna Japanissa, fiilikset oliva uskomattomat. Ensimmäinen päivä oli valitettavasti vain hotelliin majoittumista ja aikaeron tasoitusta. Illallla olni jo kierrellyt lähimmät kaupat (huom, hotellissa oli kauppakeskus) ja pari kassillista mangaa oli tarttunut mukaan. Lopulta illalla päätin ikuistaa kauniin maiseman, jonka näin hotellin ikkunasta. Kuva on vähän epäselvä, johtunee ikkunasta.

IMAGE(http://img88.imageshack.us/img88/6452/106mc.jpg)

Heti seuraavana päivänä koitti se hetki, jonka jokainen animenörtti haluaa kokea elämänsä aikana, Akihabara. Tuo animenörttiyden kehto, jostaa saa kaikkea mitä animenörtti haluaisi koskaan. Olin hieman jännittynyt, koska en tiennyt mitä odottaa. Onneksi matkaa oli se pari minuuttia metrolla. Päästyäni paikan päälle, kaikki näytti vielä normaalilta, lukuunottamatta erästä Gundam aiheista kahvilaa.
IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg137/scaled.php?server=137&filename=107zu.jpg&res=landing)

Tiesin, että kohta kokisin jotain, mitä ei voisi missään muualla maailmassa kokea. Tiesin, ettei missään muualla maailmassa olisi omistettu kokonaista kaupunginosaa pelkälle nörttiydelle. Kävelin minuutin tuosta ja mitä näinkään...

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg6/scaled.php?server=6&filename=111okk.jpg&res=landing/)

Olin innoissani. Tosi innoissani. Sää oli täydellinen minulle, hiostavan kuuma ja koko kehoni syhysi päästä kauppaan. Kuvassa näkyvä Softmap oli ensimmäinen kohteeni. Aijai sitä ihanuuta. Ensimmäinen kerros oli omistettu Nintendolle kokonaan. Siellä oli kaikki uusimmat pelit, pelit joita ei nähtäisi täällä vielä vuoteen. Kaikki GBA pokemonit oli laitettu yhteen hyllyyn, voi sitä ihanuutta kun voi tajuta kuinka köyhiä pelikauppoja Suomessa on. Muut konsolit eivät saanet näin hyvää kohtelua, sillä PS3 ja Xbox-pelit oli koottu samaan kerrokseen. Käytetyt pelitkin olivat saaneet oman kerroksen. Tuon jälkeen oli kerros musiikille, vaatteille/cosplay-kamalle (en nyt ole varma sisällöstä), Hentailla ja viimeiseen kerrokseen en kehdannut mennä sen jälkeen kun piti kävellä isän kanssa hentai-kerroksen läpi. Tuli kulutettua se päälle 200 euroa kyseisessä kaupassa ja pelejä taisi tulla mukaan kuusi. Kaupasta ulos tultuani näin taas sitä ihanaa aluetta lisää

IMAGE(http://imageshack.us/photo/my-images/85/113nh.jpg/)

Olin häkeltynyt, kun niinkin paljon rahaa meni yhteen kauppaan ja lisää kauppoja tuli vain näkyviin. Näin ihastuttavan retropelikaupan ja olin innoissani, sillä olin hankkinut edeltävän kesänä Super Famicomin. Voi sitä kidutuksen määrää, kun kaikki legendaariset pelit olivat siellä laatikoissa ja muovitettu uudelleen. Ja ne hinnat. 20 euroa oli aika perushinta pelille, josta saisi maksaa Amazonista tai muualta tilattuna lähemmäs 100e. Tyydyin vain Chrono Triggeriin, FFVI ja Super Mario RPG, jotka kaikki ovat kuitenkin kuuluvat niihin konsolin parhaimmistoon ja ehkäpä koko genrensä parhaimmistoon. Jatkoin matkaani ja tsekkasin isojen rakennusten välillä olevat kujat ja siellä oli hieman normaalimman näköistä kauppaa

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg189/scaled.php?server=189&filename=109xf.jpg&res=landing)

Kello oli noin 14.00 ja olin kuluttanut jo 350e kahdessa päivässä, eli melkein puolet säästämistänu rahoista. Tiesin tasan tarkalleen siinä vaiheessa, että meno menee tuskalliseksi jossain vaiheessa sillä en ollut vielä ostanut kaikkia pelejä ja mangaa jota olin suunnitellut ostavani. Onneksi seuraavan päivänä suunnitelmissa oli jotain aivan muuta, nimittäin suuntanamme oli...

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg715/scaled.php?server=715&filename=136io.jpg&res=landing)

Fuji-vuori. Valitettavasti ei ollut kiipeilykausi, joten emme saaneet kiivetä huipulle asti. Siitä olisi muuten tullut niitä elämän kohokohtia, kun olisi koko yön kiivennyt Fujin huipulle ja olisi siellä sitten nähnyt auringonnousun ja kuinka eräs maailma vilkkaimmista kaupungeista olisi herännyt lepotilasta. Mutta kuitenkin, pääsimme bussilla paikalle, josta kiipeily nykyään aloitettaisiin. Vuori näytti majesteettiselta läheltä katsottuna.
IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg507/scaled.php?server=507&filename=144sk.jpg&res=landing)

Valitettavati sinä päivänä sää ei ollut mikään paras, joten pilvet peittivät kauniit maisemat, vaikkakin olihan sekin omalaatuinen kokemus katsoa kun pilvetä liikkuvat alapuolella. Noh, seuraavana päivänä jatkui tämä nähtävyyksien kiertely. Käväisimme Tokyo Towerissa, joka on kopio Ranskalaisesta veljestään, jossa olen käväissyt aiemmin.

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=124ox.jpg&res=landing)

Sää oli vieläkin huono, mutta Tokyo Towerin sisällä oli kivaa. Siellä oli pikaruokapaikkoja, vahamuseo, pelihalli ja jopa Sega museo, jossa oli kaikki Segan kotikonsolit. Katsoimme myös lyhyen Sonic pätkän valkokankaalta, joka ei ollut kovinkaan viihdyttävä. Menimme lopulta hissillä korkeimpaan kerrokseen ihailemaan maisemia.

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg444/scaled.php?server=444&filename=200pq.jpg&res=landing)

Jatkoimme matkaa tuona sateisena päivänä ja ajelimme betonniviidakon läpi ja löysimme vihdoin perille. Perinteinen Shintolaistemppeli oli hyvin mielenkiintoinen nähtävyys. Ei tämmöisiä paikkoja ole Suomessa. Ainoa harmillinen asia oli se, että siellä oli samaan aikaan häät meneillään, joten mietitytti hieman se ,että haluaisinko minä omiin häihini vieraiden lisäksi pari sataa turistia jotka räpsivät kuvia- Mutta kuitenkin, temppeli oli kiva paikka ja vieressä oli vielä kiva rihkamakauppa, josta olisi voinut ostaa kaikkea rihkamaa jonka pitäisi tuottaa onnea ja sen semmoista. Kuva on siitä temppelin sisäänkäynniltä.

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg43/scaled.php?server=43&filename=241gn.jpg&res=landing)

Myöhemmin tuona päivänä palasin Akihabaraan ja käväisin hakemassa Chrono Crossin, ennen kuin kaikki rahat ovat kuluneet. Pari päivää vielä jäljellä, enkä ole vielä saanut käsiini Tales of Vesperiaa. Menimme jonnekkin aivan tuntemattomaan kaupunginosaan ja sieltähän se löytyi ja samalla lisää mangaa tuli ostettua. Jäljelllä 40e, jotka käytin lopulta eräässä käytetyn tavaran myymälässä (jonka nimeä en muuten muista, vaikka otin yhteyttä erääseen suomalaiseen tyyppiin joka suositteli kyseistä putiikkia). Mangaa ja pelejä tuli mukaan sieltä, mutta palataan nyt Tales of Vesperian hankkimiseen. Jatkoimme sen ostamisen jälkeen paikkojen tutkimista ja löysimme patsaan ,jonka siskon olimme nähneet Pariisissa, mutta isompaa siskoa New Yorkissa en ole nähnyt vielä paikan päällä.

IMAGE(http://desmond.imageshack.us/Himg820/scaled.php?server=820&filename=270ai.jpg&res=landing)

Viimeinen päivä oli hieman melankolinen, sillä takana oleva reissu on ollut elämän paras reissu tähän mennessä. Tuon päivän kohokohtiin sisältyi kun eräs amerikkalainen herrasmies tuli kysymään apua naisasioissa ja miten hänen pitäisi toimia kun eräs naikkoinen saattoi odottaa hänen lastaansa tämä herrasmies ei kovinkaan mielellään olisi halunnut jäädä Japaniin tai edes pitää yhteytt kyseiseen naiseen. Olin 15-vuotias, eikä minulla ollut (tai ole vieläkään) minkäänlaista kokemusta vakavasta suhteesta naispuolisen ihmisen kanssa, joten sanoin vain tuon kliseisen lauseen "Ole rehellinen tunteitesi kanssa ja ota vastuusi teoistasi), Seuraavana päivä olikin sitten paluu. Asioita jäi keskeneräiseksi, en päässyt kaikkialle minne halusin ja kauppoja olisi ollut vielä koluttavana, mutta esteenä oli niin rahan ja ajanpuute.

Kiitos ja Näkemiin.

Pienempänä tuli kierreltyä paljon perheen kanssa vaunulla mm Pohjois-Eurooppaa, Saksaa ja Ranskaa. Eniten on muistoja jäänyt Norjan Lofooteilta, muttei niiltäkään paljoa.

Viitisen vuotta sitten kävimme Kreikassa Kossin saarella ja siitä matkasta jäi parhaiten mieleen aivan käsittämätön kuumuus (48 astetta varjossa). Se oli kuulemma kuumin kesä Kreikassa noin 100 vuoteen. Siinä kuumuudessa vesipuistossa käyminen oli parhautta, mutta sieltä palanut iho ei ollut ihan sitä parhautta. Teimme samalla reissun Turkin puolelle eikä venematkallakaan voinut puhua virkistävästä merituulesta. Loppujen lopuksi Kreikan matka oli oikein mukava, mutta kuumuus teki reissusta aika puuduttavan. Eipähän voinut valittaa, että olisi ollut kylmä :D

Noin puolitoista vuotta sitten olin työssäoppimissa Puolassa, Wroclawissa. Siitäpä en osaa erityisesti nostaa mitään asioita ylitse muiden. Siellä eleily oli melko samanlaista kuin Suomessakin, työajat olivat tosin joustavemmat. Wroclaw oli siinä mielessä mukava mesta oleskella, että varsinkin nuoremmilla oli todella hyvä englannin kielentaito ja englanti on siellä todella selvää. Wroclawissa oli muutenkin paljon harjoittelijoita muista maista, meidänkin asunnossa oli kaverini lisäksi porukkaa Saksasta, Italiasta, Sveitsistä, ja Espanjasta.

Viimeisin pidempi reissu oli vajaa vuosi sitten Saksassa siskoa morjestamassa. Ulmin kaupunki oli kyseessä. Itse Ulmissa ikimuistoisin ja samalla myös elämäni pelottavin kokemus oli Ulm Minsterin rappusten kapuaminen aivan ylös asti 143 metrin korkeuteen. Oikeastaan pelottavinta oli tulla ylhäältä alas, koska ylin rappukäytävä oli todella ahdas ja sitä ympäröivistä ikkuna-aukoista näki alas kaikenaikaa, jolloin korkeanpaikankammo alkoi todella näyttämään kyntensä. Ylhäällä oli kuitenkin niin hienot näköalat, että kyllä oli se kaiken arvoista. Ulmin ulkopuolellakin tuli käytyä kolmesti viikon aikana. Stuttgartissa kävimme Porsche museossa, joka oli ihan hieno mesta vaikken mikään autoihminen olekaan. Europa Park osottautui pienoiseksi pettymykseski vaikka ihan hyviä laitteita sieltä löytyikin. Tuon kaltaisissa laajoissa huvipuistoissa on vain ongelmana, ettei kerkeä menemään kovin useaan vempaimeen, koska aikaa menee jo pelkkiin välimatkoihin. Viimeisenä kävimme Münchenissa ja se oli eniten mieleeni Saksan tripiltä. Erityisesti Hofbräuhaus jäi hyvin mieleen, pidän edelleen sieltä saamaani ateriaa yhtenä parhaista mitä on tullut syötyä. Saksassa tulen varmasti käymään uudestaan jo pelkästään erinomaisen oluen takia.

Seuraavan kerran matkaamaan lähden huhtikuun puolessavälissä, jolloin ota suunnan kohti Japania. Kuukausi olisi tarkoitus olla, puolet ajasta kiertelen junalla pääasiassa maan eteläosaa ja loput ajasta vietän Tokiossa. Budjetti tulee olemaan hyvin tiukilla, joten rahaa ei tule kamalasti käytettyä peleihin sun muuhun, mutta Fazu ja toki muutkin voivat laittaa vaikka yksityisviestillä vinkkejä hyvistä peli- ja mangakaupoista jos semmoisia tietää. Pitää tsekata jos oli omalla reissulla mahdollisuus lähteä kipuamaan Fujille. Muutenkin täytyy vielä katella kiinnostavia paikkoja etukäteen vaikkei saisikaan liian tarkkaan suunnitella kaikkea valmiiksi.

Viikolla tuli vietettyä pari päivää Tukholmassa, joten voisi tuosta Skandinaavian Helmestä pikkuisen kirjoitella.

Todella kaunis kaupunki. Historiallisia rakennuksia on säilytetty hienosti ja kunnostushommia on myös tehty siellä sun täällä. Kuninkaallisten kädenjälki näkyy selkeästi, sillä koko kaupunki vaikuttaa vain jollain tietyllä tavalla....noh....kuninkaalliselta. Onhan tuolla paljon uusiakin pytinkejä, mutta hienosti sopivat nekin sekaan.

Jos jotain tuonne pitää lähteä katsomaan, niin ehdottomasti Skanssenia. Maailman vanhin ulkoilmamuseo on kesällä varmasti tajuttoman siisti paikka, kun mummut tekevät mattoja ja sepät hakkaavat hevosenkenkiä. Perhanan mielenkiintoisia nuo kaikki vanhat torpat sun muut. Samassa saaressa olevassa eläintarhassa näin karhunpentuja ja pikkuisia ilveksiä. En ole koskaan nähnyt pentuja kummastakaan elukasta, joten kovasti oli sekin mieleen. IMO parempi eläintarha kuin Korkeasaari, vaikka ei olekkaan niin laaja/kattava. Eläimet olivat jostain syystä paljon aktiivisempia kuin kotimaisessa vastineessa ja miljöökin oli hurmaava.

Karhunpojat pistivät oikein painiksi. Kaikki voivatkin sitten ihan itse miettiä, että oliko kamera mukana. Aivan, ei ollut...........

Tajuttoman ystävällisiä nuo läntiset naapurit. Turistia kohdellaan kuin kuningasta ja läppääkin lentää suuntaan jos toiseenkin. Jos asiaa pohtii pelkästään Tukholman pinnan perusteella, niin paremmin ovat asiat naapurissa. Noh, asia ei onneksi ole ihan niin mustavalkoinen. Julkisillakin pääsi useampaan kertaan ilmaiseksi, kun bussikuski ei huolinut rahaa ja ratikassa tarkastaja keskittyi jauhamaan paskaa. Ei siinä, helvetin leppoisia tyyppejä kummatkin :D.

Hieno kaupunki ja paljon mukavia ihmisiä. Kesällä kannattaa lähteä kokeilemaan. Pikkuisen kalliimpi kaupunki kuin Helsinki, mutta tiukallakin budjetilla viihtyy. Skansseniin voisin lähteä vaikka heti ensi kesänä ihmettelemään maisemia.

Tuli itsekin käytyä Ruotsin puolella tässä hieman yli kuukausi sitten. Muistikuvat reissusta eivät ole todellakaan yhtä selvät, kuin Muksun matkalta, mutta tulihan siellä vähän paikkoja jälleen kerran nähtyä. Laivalla mentiin, kun budjettimatkaajalle nuo (lähes) ilmaiset risteilytarjoukset ovat aikas houkuttelevia. Tyyriimpi paikka tosiaan ainakin Tukholma, kuin Helsinki, mutta ostoksia tuli silti tehtyä muutamia. Lähinnä tosin tylsää sisustustavaraa ja sen sellaista pientä härpäkettä.

Reissua siivitti kuume, mikä kanssa hieman laski fiilinkejä ja tulipa ensimmäistä kertaa erehdyttyä kellonajassakin ja sai juosta keskustasta laivalle, jotta kyytiin vielä ehti. Huhhuh alkoi kuumottaa, kun huomattiin NK:n kohdilla, että laiva lähtee puolen tunnin kuluttua. Mutta nippanappa kerettiin eikä se nyt ihan viideltä lähtenytkään.

Seuraava reissukohde olisikin etelänaapurimme viikkoa ennen jouluaattoa. Täytyy krhm... vähän jouluun valmistautua ja silleen... meri-ilma tekee hyvää ja Tallinnan vanha kaupunki. Niitähän sinne mennään ihastelemaan toki.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Herätelkäämme tätä ketjua. Mulla iski lomakuume ja tarvin apua.

Oon Suomea kiertäny aika paljon pienempänä, en muista kyllä ihan älyttömästi niistä reissuista. On tullu käytyä muunmuuassa Särkänniemellä, Linnanmäellä, Vaasalandiassa, Tropiclandiassa, Jukuparkissa. . . . Kävin joskus ihan pienenä Norjassakin.

Mua kiinnostas käydä jossain rentoutumassa, en halua siis mitään kunnon seikkailulomaa johon kuuluu laskuvarjohyppy ja karhujen kanssa tappelua. Shoppailuloma ois toinen vaihtoehto. Ongelma tässä on se että en tiiä minne mennä, ja maantieto on sen verran huonoa että en itse saa mieleen mitään järkeviä matkakohteita.

Kriteereitä paikalle on nämä; opiskelijaystävällisyys, eli mahdollisimman edullista matkustaa mutta hotelli saa olla kalliimpi. Automatka on mahdollinen, ei mielellään laivoja koska vesitiet kuumottaa. Lentäminen onnistuu mutta ei tajuttoman pitkiä matkoja. Kohteen yleinen hintataso (kaupat ja ravintolat sun muut) voisi olla Suomen tasoista tai halvempaa (jos niistä tietää yhtään). Edit: Maisemien katselu on myös kivaa, mutta niillä ei tällä kertaa ole väliä.

Pelkkiä kylpylöitä, hotelleja ja paikkoja joihin itse olette matkustaneet, saa ehdottaa.

Lainaus

Kriteereitä paikalle on nämä; opiskelijaystävällisyys, eli mahdollisimman edullista matkustaa mutta hotelli saa olla kalliimpi. Automatka on mahdollinen, ei mielellään laivoja koska vesitiet kuumottaa. Lentäminen onnistuu mutta ei tajuttoman pitkiä matkoja. Kohteen yleinen hintataso (kaupat ja ravintolat sun muut) voisi olla Suomen tasoista tai halvempaa (jos niistä tietää yhtään). Edit: Maisemien katselu on myös kivaa, mutta niillä ei tällä kertaa ole väliä.

Pelkkiä kylpylöitä, hotelleja ja paikkoja joihin itse olette matkustaneet, saa ehdottaa.

Näillä kriteereillä on aika paha suositella muita kuin kotimaan reissuja. Noh, ei niissäkään vikaa ole. Pysyy rahat oikeassa paikassa. Kilpisjärvelle lähtisin ihan koska vain uudestaan. Saanan juurella on muistaakseni parikin hyvää hotellia ja lähellä pääsee patikoimaan tajuttoman nätteihin maisemiin.

Sitten vedän törkeästi kotiin päin, kesällä Porvooseen. Äänestetty useampaan kertaan Suomen parhaaksi turistikaupungiksi, eikä turhaan. Hyvää safkaa, mukavia hotelleja ja muutenkin loistava mesta. Talvella pikkuisen hiljaisempaa, kuten Suomessa muutenkin.

Jos ulkomaille on intoa, niin Italiaan tai Ranskaa. Lentämiseltä ei siinä kohtaa tosin voi välttyä, ellei lähde ajamaan autolla. Ei huono idea sekään.

Ylin viesti tällä sivulla: Todellakin tunne tuon rakennuksen. Indian Jonesissa siitä tuli kuuluisa maailman ympäri. Se oli myös eräässä kummitusten metsästys ohjelmassa. Eräs tuttuni on siellä käynyt ja itsekkin todellakin haluaisin.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Kriteereitä paikalle on nämä; opiskelijaystävällisyys, eli mahdollisimman edullista matkustaa mutta hotelli saa olla kalliimpi. Automatka on mahdollinen, ei mielellään laivoja koska vesitiet kuumottaa. Lentäminen onnistuu mutta ei tajuttoman pitkiä matkoja. Kohteen yleinen hintataso (kaupat ja ravintolat sun muut) voisi olla Suomen tasoista tai halvempaa (jos niistä tietää yhtään). Edit: Maisemien katselu on myös kivaa, mutta niillä ei tällä kertaa ole väliä.

Näillä kriteereillä lähtisin Puolaan. Zakopanen ympäristö varsinkin on kesällä aivan tajuttoman kaunis metsäisine laaksoineen ja sympaattisine alppikylineen. Ihmiset ovat helvetin ystävällisiä ja en siellä viikon päivät kolmisen vuotta sitten oleskellessani tainnut kertaakaan poistua ravintolasta ilman että eteen oltaisiin esimerkiksi tuotu jotain "talo tarjoaa"-tason etuuksia.

Viikossa rahaa meni about 30-50€ päivässä ja tähän lukeutuu taksin hävytön käyttö joten jos käyttää julkisia, voi summan aika lailla puolittaa.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Muksu+

Näillä kriteereillä on aika paha suositella muita kuin kotimaan reissuja. Noh, ei niissäkään vikaa ole. Pysyy rahat oikeassa paikassa. Kilpisjärvelle lähtisin ihan koska vain uudestaan.

Sitten vedän törkeästi kotiin päin, kesällä Porvooseen. Äänestetty useampaan kertaan Suomen parhaaksi turistikaupungiksi, eikä turhaan. Hyvää safkaa, mukavia hotelleja ja muutenkin loistava mesta.

Googlailin molempia, ja hienoilta paikoilta vaikuttivat! Voin rehellisesti sanottuna harkita molempia. Oikeastaan ainoa mikä mietitytti, oli se että mitenkähän tuonne Porvooseen pääsisi helpoiten? Lähimmäksi pääsee lentämällä Helsinki-Vantaan -kentälle, mutta miten sieltä sitten tuonne. . .

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Näillä kriteereillä lähtisin Puolaan. Viikossa rahaa meni about 30-50€ päivässä ja tähän lukeutuu taksin hävytön käyttö joten jos käyttää julkisia, voi summan aika lailla puolittaa.

Kuulostaa reilulta. Voiko siellä maksaa ihan meidän euroilla vai pitääkö vaihtaa valuuttaa ihan täysin?

Kiitti kuitenkin molemmille asiallisista ehotuksista! :)

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

Oikeastaan ainoa mikä mietitytti, oli se että mitenkähän tuonne Porvooseen pääsisi helpoiten? Lähimmäksi pääsee lentämällä Helsinki-Vantaan -kentälle, mutta miten sieltä sitten tuonne...

Itsehän vanhana reippailija-hemulina (kiitos Muksulle tästä tittelistä) viime kesänä otin fillarin alle ja polkaisin tyttöystävän kanssa täältä Helsingistä Porvooseen perjantaina ja sunnuntaina sama matka takaisin. Ei todellakaan mikään mahdoton matkaa ajaa edes iso reppu selässä ja töitä niin ennen kuin jälkeenkin tämän viikonlopun. Toisaalta kun Oulusta tulet, niin eipä tuota kannata edes ehdotella. Veikkaisin kyllä, että lentokentältä pääsee aika hyvin yhdelläkin bussilla porvooseen. Kumminkin niin paljon turisteja liikkuu sinne suuntaan varsinkin kesällä. Ja kyllä oli muuten hieno kesäkaupunki, kannattaa käydä kurkkimassa.

Itse kävin silloin joskus Alpeilla syksyllä, mutta vaan Itävallan puolella ja olihan ne maisemat kieltämättä näkemisen arvoiset. Mieluiten kävisin vielä joku päivä uudestaan niillä kulmilla. Interrail, olisikohan siinä se oikea sana..

Reilun puolen vuoden takaa nosto ja vielä tuplapostauskin aijaijai täytyy linnoittautua bunkkeriin bannihammer-sateelta. Mutta joo elikkä niinkin eksoottisessa maassa, kuin Virossa tuli piipahdettua kahden yön turvin.

Etelänaapuriin tosiaan tuli varattua laivaliput ja hotelli tallinnasta viikonlopuksi lähinnä rentoutusmielessä kun tässä töitä kumminkin paiskittu jo huhtikuusta opintovuoden loputtua. Siinä muutaman taalan maksanutta Long Islandia siemaillessa porekylvyssä tuli tuumailtua Suomi-vitutusta jota niin monelta olen tänäkin kesänä kuullut. Kun kaikki on niin järjestelmällistä ja lakia noudatetaan suurennuslasin kautta. Kaikki on kallista ja sitä rataa. Noh todettakoon, että varmasti Suomessa sen drinkin tuominen yleiseen altaaseen olisi kiellettyä ja meikämanne opiskelijan tuloilla missään hotelissa keikaroisi, mutta näki sen ikävänkin puolen kaduilla kävellessä.

Ravintoloissa ja baareissa kuuli lähinnä suomea, saksaa ja vähän lisää äijä-suomea, tuskin sanaakaan viroa. Amarillon ruokalistaa ei löytynyt edes sikäläisellä kielellä varustettuna, joten tuli aika äkkiä vaihdettua ilmapiiriä. Niin ja kyllähän se pitkä kuuma kesäkin raikasi eräästä pubista niin että varmasti olo oli mahdollisimman kotoisa. Eli siis pointtina se vaan, että mennyt omasta mielestä tuo Tallinnan ydinalueen meiningit ainakin ihan liian meikäläisten palvomiseksi mitä se ei viimeksi joskus 2000-luvun alkupuolella käydessä todellakaan ollut. Toki väliin on mahtunut muutama krhm.. ostosreissu mutta niillä lähinnä sataman pari putinkia ovat tulleet tutuiksi.

Vähän jäi hampaankoloon ettei pahemmin kerennyt parissa päivässä tsekkaamaan meininkiä kauempana keskustasta jossa hinnatkin olisivat varmaan olleet vielä kohtuullisemmat. Koitetaas samalla ketjuakin herätellä, että missä sinä kävit tänä kesänä? Ulkomailla bostailemassa, trippiä Suomen sääskisessä lapissa? Pääsikö TheCppo käymään Puolassa tai Porvoossa? Kertokaa te kanssamatkaajat.

Vielä kaksi kuukautta Grande Japanin paluuni. Ennen joulua menen sinne ja palaan 2015 tuolla puolen. Kaiken sen hypetyksen lisäksi, tämä matka on tämän nuoren mieslapsen eka omatoiminen ja itse rahoittama matka. Fiilikset ovat huipussaan kun miettii sitä päälle kahden viikon hupireissua

Vietän joulun siellä (eli ei joulua). Jouluna on tapana KFC , joten mun ei tarvi nähdäkkään sitä hirveetä jouluruokamoskaa mitä täällä syödään. Jää kyllä Juhlapöydän konvehtien puuttuminen harmittamaan, mutta enköhän selviä. Pitää vain varoa sitä uudenvuodenuruokaa, joka on ihan hirveetä.

Yeah! Huomenna starttaa kone Euroopan sykkeeseen ja viikon reissu Berliiniin. Listalla vedän sijaan halvat talon valkoviinit ja kai se on pakko sitä oluttakin maistella. Budjetti luokkaa opiskelija, mutta tuolla saa kuulemma hustlattua kadulta halpaa katusafkaa, niin hyvin pitäisi pärjätä.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Yeah! Huomenna starttaa kone Euroopan sykkeeseen ja viikon reissu Berliiniin. Listalla vedän sijaan halvat talon valkoviinit ja kai se on pakko sitä oluttakin maistella. Budjetti luokkaa opiskelija, mutta tuolla saa kuulemma hustlattua kadulta halpaa katusafkaa, niin hyvin pitäisi pärjätä.

Velihyvä matkasi taitaa olla jo loppusuoralla, mutta tosiaan Berliinistä löytyy vaikka millä mitalla opiskelijaystävällistä safkaa ja juomapuolesta tuskin tarvitsee mainitakkaan. Erityisesti Kreuzbergin kaupunginosaan kannattaa tutustua ja paikallisten Döner kebabit ovat hintaansa nähden aatelia ja koko mallia grande. Joenvarsi, johon varmasti kävitte tutustumassa, tarjoaa ainakin hieman lämpimämpinä päivinä tuhat ja yksi hyvää piknik-paikkaa ja mainiota kuppilaa.
Älä myöskään currywurstia unohda testata, sillä siinäkin yksi paikallinen katusapuska, jota ei vielä ainakaan ole hinnalla menty pilaamaan.

Toivottavasti tuli nautinnollinen reissu sinne sykkeen keskelle ja turinoi toki tänne meillekin pientä matkakertomusta! Muuan videopelimuseokin kaupungista löytyy, mutta sen kerran kun itse kävin kaupungissa, niin henkilökunta oli totta kai kesälomillaan tai muissa puuhissa, eikä sinne ollut asiaa. Sen sijaan yhteen retropelidivariin tuli eksyttyä, mutta luojan kiitos löydettyä tie uloskin alta aikayksikön. En tiedä miten herra bisnestä pyörittää pikku kaupassaan, mutta niillä hinnoilla en tavaraa ostaisi vaikka kuljettaisivat silkkipaperissa kotiovelle.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Vietän joulun siellä (eli ei joulua). Jouluna on tapana KFC , joten mun ei tarvi nähdäkkään sitä hirveetä jouluruokamoskaa mitä täällä syödään.

Mikäli tulkitsen oikein tuon "täällä" tarkoittaen Suomen jouluruokia niin: En menisi sanomaan jouluruokia sen enempää moskaksi jos vertailukohtana on KFC, mikäli tämä on siis lyhenne Kentucky Friend Chickenistä.

Enkä siis ole mikään jouluruokafani itsekään mutta tuo vertailun "parempi" osapuoli vain mättää mielestäni sen verran että oksat pois.

Ja piti itse asiassa tähän vastata jo joskus aiemmin mutta jotenkin se sitten jäikin tekemättä.

Myönnettäköön, KFC ei ole ikinä maistunut minulle, mutta mielummin sitä kuin lanttulaatikkoa tai vastaavia, jos niitä edes pystyy ruuaksi kutsumaan.

Myönnettäköön, KFC ei ole ikinä maistunut minulle, mutta mielummin sitä kuin lanttulaatikkoa tai vastaavia, jos niitä edes pystyy ruuaksi kutsumaan.

Lainaus käyttäjältä Airus+

Velihyvä matkasi taitaa olla jo loppusuoralla, mutta tosiaan Berliinistä löytyy vaikka millä mitalla opiskelijaystävällistä safkaa ja juomapuolesta tuskin tarvitsee mainitakkaan. Erityisesti Kreuzbergin kaupunginosaan kannattaa tutustua ja paikallisten [b]Döner kebabit[/b] ovat hintaansa nähden aatelia ja koko mallia grande.
Älä myöskään [b]currywurstia[/b] unohda testata, sillä siinäkin yksi paikallinen katusapuska, jota ei vielä ainakaan ole hinnalla menty pilaamaan.

Lihavoituna reissun huiput. Dönerit olivat hintaansa nähden (3€ melko perus) uskomattomia. Päätyi sitten kasviksiin tai vaikka kanaan. Siihen kaveriksi 0,5 litraa kaljaa pikkuisen päälle eurolla, niin ei ollut tarvetta edes vilkaista oikeisiin ravintoloihin. Myös pitsaa sai kolmella eurolla ja kotimaiset karvakädet jäivät kyllä kauas taakse kun Berliinin vastaava heitti tuoretta tomaattia mozzarella kaveriksi. Jumaloodi! Yhtenä iltana maksoin vitosen raflan pitsasta mikä oli myös erittäin jeppers.

Currywurst oli myös hauska kokemus. Parissa paikassa imuroin turpaan, eikä valittamista.

Itse kaupunki taas. Rumahan tuo on, mutta mukavan boheemilla tavalla. Joka paikassa on taiteilijoita yms. vassareita ja koviakin viinoja saa jokaisesta nakkikiskasta. Tykkäsin todella tuollaisesta "hälläväliäasenteesta" etenkin kun syöminen ja juominen niin halpaa. Pisteet myös kaupungin historiasta, muuri oli siisti.

Muuten aikataulu oli liian tiukka. Koulu pilasi taas elämän yhyyy. Jos olette jonnekkin menossa, niin Berliiniä ei voi kuin suositella.

Lainaus käyttäjältä Airus

...Zaleran viesti herätti suurimman kuumeen. Itse haaveillut jo melko pitkään, että tuosta otetaan stoge ja painellaan siperian halki Kiinan maille nauttimaan a) halvasta elämästä ja b) todella mielenkiintoisista ihmisistä sekä siitä kulttuurista. En kuulu niihin ihmisiin, jotka nauttivat paljon raunioiden katselusta ja museoiden kiertelystä. Haluan vaan matkoilta jotain elämyksiä ja ottaa kaiken irti. Kiina nyt ollut hyvin pitkään se ykkösmaa, johon haluaisin myös vaihtoon lähteä, mutta viimevuosina on tuo Japani kolkuttanut ovelle useampaankin kertaan...

Aika lainata rapiat 4 vuotta vanhaa viestiäni. Nimittäin tänään lähtee! Junalla Siperian mantujen halki ja Mongolian aavikon poikki kohti Kiinan Pekingiä ja sieltä aina Shanghain lähellä sijaitsevaan Hainingiin. Matkaa kertyy 10146 kilometriä ja perillä pitäisi olla kahden viikon kuluttua. Fiilikset ovat aika hämmentävät ja pelaaminenkin on ollut jo pitkään tauolla, ajatukset ovat töiden lisäksi olleet matkan suunnittelussa ja säätöjen tekemisessä. Saattaa olla näkynyt boardiaktiivisuudenkin "pienenä" notkahduksena :D Innolla odotan etenkin näkeväni millaista opiskelijaelämä siellä päin on ja tarkoituksena olisi ihan vaan kehittää kielitaitoa niin englannissa, kuin kiinassa. Ehkä vähän oppia jotain maan historiasta lisää ja kulttuurijuttuja. Suomeen palaan sitten tammikuun puolenvälin tienoilla.

Kävin viikko sitten Japanin Osakassa kaverin luona. Oli tosi upea reissu, jossa me nörtit vierailimme Super Potato -peliliikkeissä sekä muissa nörttipaikoissa. Pelikauppojen retro-osastoilla sain ziljoona orgasmia yhtä aikaa!! :) Mukaan tarttui Silent Hill GBA:lle, Miles Edgeworth Investigations 2 ja itselleni tuikituntematon Nanashi no Game DS:lle.

Tein jopa pienen videon reissustamme pelikaupoissamme:
https://www.youtube.com/watch?v=slF2WK_kymI

Oho, eipä ole tullut viime vuoden kommenttini jälkeen muita viestejä.

Kävin Firenzessä kuuntelemassa Zelda -konserttia viikko sitten. Konsertti oli huikean upeaa kuunneltavaa ja oli liikuttavaa elää pelisarjan huippuhetket uudestaan, kun screenillä samanaikaisesti näytettiin kohtauksia peleistä. Myönnän, että tippa tuli linssiin mahtavan tunnarin lähtiessä kunnolla lentoon.

Tästäkin matkasta tein pienen videon:
https://www.youtube.com/watch?v=iwj4jvof-44&t=3s