Mielenkiintoiset ostokset. (ei ruokia tai juomia) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
Mielenkiintoiset ostokset. (ei ruokia tai juomia)

En löytänyt tällaista aihetta joten laitetaan uusi topikki pystyyn! Täällä voit esitellä viimeaikaisia ostoksiasi. Pelit, konsolit mutta myös kaikki mielenkiintoinen sen ulkopuolella. Jätetään kuitenkin ruuat ja juomat pois... Kuvan lisäksi voisi laittaa myös jonkinlaisen selityksen miksi tällainen turhake tuli ostettua ja jonkinlainen esittely. Ja toisten ostoksien kommentointi on tietenkin enemmän kuin suositeltavaa!

Aloitan itse tällä. Jo kesällä tuumailin että olisi mukava ampua vaikka tölkkejä mökin terassilla ilmakiväärillä. En kuitenkaan oikein syttynyt varsinaisen kiväärin mallisille kapineille. Netissä törmäsin erilaisiin pistooli replikoihin mutta nekään eivät oikein innostaneet koska monessa on rullan mallinen lipas... Huuto.nettiä selatessa törmäsin veli venäläisen keksintöön. Suurimmaksi osaksi oikean AK.n osista valmistettuun ilmakivääriin. Myyjän kanssa väännettiin hinnasta kättä ja lopulta päästiin sopuun. Aivan halvalla ei ase irronnut mutta uskon ettei arvo kovin äkkiä laske koska näitä ei ole kovin paljon liikenteesä. Eli vähintään omilleen pääsee jos tuon joskus myy...

Kyseessä on siis Venäjällä Izmahsin tehtaassa valmistettu AK-74M ilmakivääri. Ase on 90% valmistettu aidoista osista ja se näyttää, tuntuu ja haisee oikealta aseelta. Rynkyn voi purkaa ja latausliikkeen tekeminen onnistuu, tosin tästä ei ole mitään käytännön iloa. Aseeseen sopivat lähes kaikki oikean AK:n hilppeet tähtäimistä, lippaisiin (kiinnityskisko ja punapistetähtäin tilattu!) Jotain kertonee sekin että aseen vienti yhdysvaltoihin on kokonaan kielletty... (Aika kumma maassa jossa OIKEAN aseen voi kuitenkin lähes kuka vaan mennä ostamaan lähimarketista.)

No onko se sitten hyvä? Kovin montaa lippaallista en ole ehtinyt ampua mutta kivääriä käsitellessä tulee inttimuistot mieleen. Paino ja koko ovat oikeat ja ampuminen on melko tarkkaa. Ammus läpäisee kevyesti kaljatökin hyvän matkan päästä. Ammusten lisääminen käy airsoft aseista tuttuun tyylin lippaan sisälle. Kyllä tämä muoviset airsoft viritykset pesee, tosin niihin leikkeihin ei tällä ole asiaa.

IMAGE(http://img684.imageshack.us/img684/2014/img0471bk.jpg)