Mikä pelikoneeksi heikkonäköiselle? / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mikä pelikoneeksi heikkonäköiselle?

Terve.

Olen hankkimassa viihdykkeeksi pelikonetta näkörajoitteiselle keski-ikäiselle. Pelattavien pelien pitäisi olla graafisesti yksinkertaisia (metrin leveää tv:tä katsotaan metrin päästä) muttei kuitenkaan lasten pelejä eikä myöskään englannin kieltä painottavia. Parhaita olisivat tetris- ja puzzle-tyyppiset pelit, vähän samalla tavalla kuin yksinkertaisissa kännyköissä tai vanhemmissa elektroniikkapeleissä tai käsikonsoleissa.

Omat kokemukseni peleistä ja koneista ovat vähän yksipuoleiset, joten kysynkin teiltä, pelejä paremmin tuntevat, mikä laite/peli voisi olla hyvä?

Itse mietin niinkin vanhaa laitetta kuin Philips Videopac G7000 (ovat vain jo vanhoja ja vaikeasti löydettävissä) tai Pleikka 1:n Tetris Plussaa, mutta onko PS1:ssä muita samantyyppisiä pelejä?

Kiitos avusta jo etukäteen.

Ruben

Olisko mennä kysy ja vastaa osioon.

Turha sitä on mielestäni enää mitään noin vanhaa lähteä hankkimaan, kun on joka tapauksessa käytetty ja mahdollisesti heikkokuntoinen. Ellei budjetti ole paha rajoite, kannattaisi ehkä odottaa loppuvuotta ja PS4:n ja Xbox Onen julkaisua, jolloin vaikkapa PS3:n saa jo suhteellisen halvalla (ehkä jo alle 200€?). Tällä voi kuitenkin katsoa myös esim. DVD- ja Blu-ray -elokuvia ja on muutenkin monipuolinen kone ihmiselle jolle pelaaminen ei ole kaikki kaikessa.

Toinen näkökulma on myös, että Full HD -tasoista kuvaa on todennäköisesti näkörajoitteisellekin helpompi seurata kuin 10 vuotta vanhaa ja (nykystandardeilla) suttuista kuvaa. PS3:lle löytyy monia visuaalisesti yksinkertaisia pelejä, joista löyty kuitenkin paljon hupia. Esimerkiksi tuosta puzzle-kategoriasta voisi mainita Portal-pelit, joiden pelkistetyt grafiikat ja (useimmiten) rauhallinen tahti olisivat hyvä valinta jos näkeminen tuottaa ongelmia.

Saattaa olla, että menin hieman liian pitkälle, ja jos on oikeasti kyse vain "kännykkätasoisista" peleistä, ja kännykässä vain on liian pieni näyttö, niin pieniä televisioon kiinnitettäviä Android-"tietokoneita" saa noin 50€. En osaa ehdottaa mitään tiettyä mallia, mutta Google on ystävä.

Xbox 360:n ja Playstation 3;n verkkopalveluista löytyisi ainakin lukuisia puzzlepelejä, jos verkkoyhteys on käytettävissä. Ainakin joskus muinoin Xbox 360:n mukana tuli kiintolevylle valmiiksi asennettu Hexic HD. Hexic on eriväristen palikoiden pyörittämiseen ja tuhoamiseen painottuva puzzlepeli, ja ainakin tetriksestä intoileva äitini on tykännyt siitä.

Nykyaikaisten pelikonsoleiden etuna on tosiaan se, että kuva piirtyy todella nätisti isolle HD-ruudulle. Toisaalta joissain peleissä fontit voivat olla ärsyttävän pienet, jos ei omista hehtaarin levyistä kuvaruutua.

Kiitos vastanneille ja pahoittelut väärästä aloituspaikasta. Olen googlaillut asiaa jonnin verran, mutta sekä Android-kännykät että verkkopalvelu-ulottuvuus ovat jääneet itseltäni kokonaan tajuamatta. Jatkan googlailua, KIITOS!

Tuon tyylisiä löytyy molemmille Xbox 360:lle ja Playstation 3:lle, mutta ps3:lla taitaa olla enemmän puzzle-pelejä, tetriksen oheella suosittelisin Luminesia (yhdistyy vahvasti musiikki) kuten myös Chime:ssa.