Minecraft - lukotettu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Minecraft - lukotettu

Minecraft on hiekkalaatikkomainen indie-videopeli, jossa pelaajan on mahdollista luoda rakennelmia kuutioiden avulla kolmiulotteisessa maailmassa.[1][2] Pelin kehityksen aloitti ruotsalainen Markus "Notch" Persson, ja kehitystä jatkaa Perssonin perustama yritys Mojang. Peli julkaistiin 16. toukokuuta 2009 ja se siirtyi beta-vaiheeseen 20. joulukuuta 2010. Koko versio julkaistiin 18. marraskuuta 2011. Viralliset iOS- ja Android-versiot ovat myös saatavilla.[3] Pelistä on kaksi muunnosta: 1.0 ja Classic. Classic keskittyy rakentamiseen, kun taas 1.0 sisältää lisäksi vihollisia, elämämittarin ja useita Classicista puuttuvia ominaisuuksia ja esineitä. Se on Minecraftin ainoa kehityksessä oleva versio. Minecraft on saanut vaikutteita Dwarf Fortressista, RollerCoaster Tycoonista, Dungeon Keeperistä ja erityisesti Infiniminerista.[4][5]

Minecraftia kehitettiin noin viikko, minkä jälkeen se julkaistiin TIGSource-keskustelupalstalla 16. toukokuuta 2009 ja se saavutti sivustolla merkittävän suosion. Peliä on päivitetty jatkuvasti julkaisusta lähtien, ja ollessaan vasta alpha-kehitysvaiheessa sitä myytiin satoja tuhansia kappaleita ja se sai paljon huomiota ja ylistäviä arvosteluja. Peliä oli myyty miljoona kappaletta 12. tammikuuta 2011, alle kuukausi sen jälkeen kun peli oli siirtynyt beta-vaiheeseen.[6] Kahden miljoonan myydyn pelin raja ylittyi 23. huhtikuuta 2011.[7]. Kolmen miljoonan myydyn pelin raja ylittyi 5. elokuuta 2011.

Minecraftille löytyypi jo oma ketju, mistä johtuen tämä ketju on jo menossa lukkoon. Lisäksi kuitenkin huomautan, että kun tehdään ketjua, ei kopsata aloitusta vain Wikipediasta ja toivota, että keskustelua "vain syntyy". Omaa tekstiä, pohdintaa ja vastaavaa kehiin! Pelkkä kopio jonkun muun työstä ei anna hyvää kuvaa ketjusta.

-Riepu, moderaattori

Topic locked