Mitä pelata seuraavaksi / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Mitä pelata seuraavaksi

Ensimmäisen maailman ongelmia, kun pelattavaa on niin paljon ettei tiedä mistä aloittaisi. Ideana saada siis tähän päätähuimaavan vaikeaan pulmaan apua muilta. Mitä pelata seuraavaksi?

Joillain foorumeilla olen tämän kaltaisia aiheita nähnytkin, eli kun ihmiset ei itse osaa päättää mitä pelata seuraavaksi, niin muut voivat heittää suosituksia ja muita kommentteja asiaan liittyen.

Itselläni ei asia suoranainen ongelma ole, sillä jos ei mikään hyppää valikoimasta esiin, niin otan sen pelin, jonka pelaamiseen luultavasti menee vähiten aikaa. Näin pääsee sitten eteenpäin backlogissa.

Tällä hetkellä löytyy korkkaamattomana ainakin:

Evil Within
Dead Rising 3
Assassin's Creed Syndicate
Far Cry Primal
Mad Max
Resident Evil Origins Collection - eli uusioversiot Resident Evilistä ja Zerosta.

Kaikki sellaisia teoksia, joihin saa aikaa kulumaan, joten on aina ottanut jotain nopeampaa "välipalaa". Jokunen muukin teos taisi olla mutta en tähään hätään muista. Pitää päivitellä kun pääsee katselemaan.

Tapana on yrittää platinaa jos ei ole ihan järkyttävä tai ärsyttävä urakka. Noista ainakin nuo kauhu-genren teokset sen suhteen epäilyttää, että jaksaako kovin panostaa asian suhteen.

Pitäisi itsekin kyllä koettaa kehitellä jotain henkilökohtaista järjestelmää sille, miten backlogia saisi paremmin sileäksi. Nykyään ratkaisuni pelipinon karsimiselle on se, että aloitan kerralla aivan liian monta peliä ja pelailen niitä kaikkia sitten hieman miten sattuu. Periaatteessa moniin tuotoksiin ei ehdi näin edes kyllästyä, kun pelistä toiseen tulee hypittyä kiivaasti,. Samalla niihin ei vain ehdi muodostamaan sidettä, joka saisi paremmin uppoutumaan pelin antiin.

Aloin tuossa juuri pelaamaan jälleen Fire Emblem Birthrightia, jota kuukausia sitten ehdin pelailla vain kymmenisen tuntia. Tehokkaampaa olisi ollut ehkä hoitaa kuitenkin tuo I Am Setsuna ensin pois alta, sillä käsittääkseni se ei juuri ole peli ihan siitä pisimmästä päästä. Kohta ehkä pitäisi myös Deus Exillekin antaa ehkä huomiota ja kuumottaisi King of Fighterskin pikkaisen.

Itse olen ottanut sellaisen asenteen että kaikki pelit jotka keskittyy enemmän moninpeliin ilman tarinatilaa jäävät sinne taka-alalle, ja pelaan ennemmin kaikki tarinavetoiset pelit ensin läpi. Aina välillä tämä kuitenkin unohtuu ja moninpelit valtaavat aikani *köh*tuhattuntiaDotassa*köh* mutta olen onneksi saanut taas otettua itseäni niskasta kiinni ja päässyt koluamaan backlogia läpi.

Tällä hetkellä menossa on Witcher 3 BaW ja Persona 4. Blood and Wine lähestyy hyvää vauhtia kohti loppuaan, mutta Persona 4:ssä uskoisin menevän vielä pitemmänkin aikaa. BaWin jälkeen taidankin yrittää viimein kaluta loppuun Deus Ex HRn jotta olisin valmis Mankind Dividediin. Mutta kirjoituksetkin painavat päälle joten aikaa pelaamiselle on rajallisesti. Tein kuitenkin sillälailla tyhmästi että tilasin God Eater 2 Rage Burstin, joten se ja sen mukana tuleva ykkösosa tulee varmasti tuohon väliin mihin Deus Exin halusin laittaa.

Oma to-be-played listani näyttää suurin piirtein tältä

Yakuza 5
Ni no kuni (mahdollisesti)
Xenoblade Chronicles ja XCX
Bravely Default
Radiant Historia
Pillars of Eternity
Fire Emblem Fates
ja melkoinen kasa Final Fantasyja, sekä vähän pienempiä indiepelejä kuten Shovel Knight ja Samorost 3

Minullakin on kertynyt backlogia joka on kohtuu harvinaista. Nyt on kuitenkin joidenkin pelien parissa tullut vietettyä yllätävän paljon aikaa ja samalla ostellut uutta pelattavaa esim storen alennuksista.
En edes muista kuinka monta kuukautta siitä on kun hyrule warriors legends julkaistiin 3ds:lle. Tuohan tuli heti julkkarissa ostettua ihan innoissaan, mutta eipä se ole vielä kertaakaan edes käynyt koneessa.

Samoin vuoroaan odottavat:

Senran kagura: estival versus
WRC 5
Trine 1 & 3
Knack
Shadow warrior
Ratchet & Clank
Shadow of mordor
Project C.A.R.S.
Zero time dilemma
Doom
ja varmasti jotain unohtuikin.

Nyt pelaan Sebastien Loeb rallya jonka parissa menee varmasti vielä muutama päivä. Siitä sitten siirryn joko wrc 5:n tai project carsin pariin.
Itse pelaan aina yhtä peliä kerrallaan joten sen ansiosta ei ainakaan jää pelit kesken.

Tietenkin tulevista peleistäkin on varattuna shantae: half-genie hero ja watch dogs 2.
Toki täytyisi myös uusi deus ex hommata ja vaikka mitä muutakin. Jotkut vielä valittaa, että nykyisille konsoleille ei ole mitään pelattavaa.

Lohduttavaa huomata että kovemmillakin pelaajilla riittää backlogia :D Juuri tuli puhetta työkavereiden kanssa pelaamisesta ja yksi kysyi kuinka paljon on pelejä joita en ole aukassukkaan, niin melkein sanoin että niitä on enemmän, kuin aukastuja, mutta kun otetaan pari edellistäkin sukupolvea mukaan, niin ei enää pidä paikkansa. Mutta PS4:llä ja varmaan WiiU:llakin on enemmän korkkamattomia kuin pelattuja.

Se on tää luonnonlaki: "Nuorempana on aikaa pelata, mutta ei rahaa ostaa pelejä. Vanhempana on rahaa ostaa pelejä, mutta ei aikaa pelata". Tosin tuo pitäisi laittaa "Perheellisenä ei ole aikaa pelata". Töissä nyt menee aina se 8-11h matkoineen, mutta siihen päälle vielä se että kakarat nukahtaa 21-23 välillä ja pitäisi jossain välissä yrittää syödä jonkinlaista iltapalaa niin ei se onnistu ihan niin vaan. Kun I am Setsuna tuli, pelasin ihan puoli väkisin sitä. Lopputulos oli se että nuokuin pelin ääressä kolmena iltana 2h ja pääsin eteenpäin, ehkä sen 2h, kun nukahtelin koko ajan. Muutenkin kun on vähän aikaa, niin tuntuu että ei jaksa kuin lösähtää sohvalle ja katsoa jotain Netflixistä. Tämä on muuten asia jota en ole aikaisemmin tajunnut: "Netflix tappaa pelaamisen".

Eli backlogia:
PS4:
Final Fantasy Type-0
Dishonored
Dragon Quest Heroes
Ja nämä on niitä mitä ei ole edes aukastu

WiiU:
Xenoblade
Arkham City
Mass Effect 3
New Super Mario Bros. (no tätä en ehkä aukaisekkaan)
Nintendo Land (kuten en tätäkään)
Darksiders 2
Jotain oli varmaan vielä mutta ei muista... Bayonettat on syönny niin paljon aikaa tällä koneella, että muut on vähän jäänny.

PS3:lla, Wiillä ja X360:llä tulee varmaan vielä noin 10 lisää, niistä tosin ei muista kuin muutaman, mm.
Lords of Shadow 2
Last Remnant
Lollipop Chainsaw
Madworld
....

Ja tähän päälle ne useat jotka on jäänny kesken, GeoW3, I am Setsuna, DMC, Tomb Raider, Transformers Devastation,... Olen aina sanonut että päivän pitäisi olla 32h, eli 8h pidempi. Silloin arki toimisi.

Minä en omaan listaani edes laittanut X360-, PS3-, sun muita pelejä, jotka ovat kesken. Vain ne teokset, joita en ole edes avannut tai ainakaan edes käynnistänyt.

En myöskään laittanut mukaan pelejä, jotka tavallaan ovat backlogissa. Eli pelit, jotka ostan heti kun tulee sopiva tarjous eteen. Nytkin ihan vasta tuli Pelaajashopista tilattua Far Cry Primal. Ei ollut kiirettä pelin pariin mutta kun parilla kympillä sai, niin pitihän se hyllyyn hankkia. Eiväthän ostamattomat pelit tietenkään backlogissa oikeasti ole mutta tavallaan taas ovat, kun ne sinne heti ilmestyvät kun sopiva tilaisuus eteen tulee.

Tietyllä tapaa ne voivat olla backlogissa enemmän kuin oikeasti siellä olevat, sillä esimerkiksi The Witnessistä odotan sitä mahdollista fyysistä versiota. Mikäli sitä ei tule ennen kovaa alennushintaa, niin ostan sen alesta, jolloin se melko varmasti hyppää backlogista heti seuraavaksi uudeksi peliksi, jonka aloitan. Näin ajateltuna se se vasta backlogissa onkin.

Itsellä on viime syksystä jatkunut nihkeä motivaation puute yhtään minkään pelaamiseen, osasyynä elämä, osasyynä hirvittävä pelitukos jonka huonoudessani aiheutin. Siksipä pistin nyt kirveellä suunnitelmat sileäksi ja jatkan seuraavalla suunnitelmalla:

Jo pari vuotta jatkunut Gamecube-kokoelmani kronologinen läpipeluu etenee seuraavaksi tässä järjestyksessä:
The Simpsons: Hit & Run
Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike
Medal of Honor: Rising Sun

Nostalgia-syksyn tunnelmissa aloitan Ocarina of Timen kolmannen läpipeluun. Viimeksi peli meni läpi kolme vuotta sitten Master Questina, jonka luolastot olivat puzzleiltaan valitettavasti sarjan heikompaa kastia. Alkuperäinen on aina alkuperäinen.

Ajan sallimissa raameissa taas jatkuvat tolkuttoman pitkään keskeytyneet
GTAIV
Wind Waker HD

Ja kyllä, varastossa on odottamassa myös uudempaakin tavaraa. Vanhemmat genit eivät vain anna armoa takaraivossa, ellei niitä saa ensin raivattua kunnolla.

Päivitellääs hieman. Ja jos en aiemmin maininnut, niin perustin tämän aiheen vähän erilaista tarkoitusta varten mihin se on jäänyt.

Ideana oli toki listata omaa backlogiaan mutta se tärkeämpi osuus oli nimenomaan napata jonkun lista ja kertoa omia suosituksiaan siitä, mikä peli mahdollisesti kannattaisi ottaa seuraavaksi työn alle. Tai vaikka että mikä on täyttä paskaa eikä tarjoa kuin kiroilua ja ärsytystä. Toki omia tuntemuksiaankin saa (ja pitää?) kertoa, että mikä itseä kiinnostaa tai mitä on harkinnut.

Tässä oma, tämän hetkinen fyysisten pelien backlog:

-Dead Rising 3 - Onko itseään toistavaa, jo nähtyä zombeilua?
-Evil Within - Miten tässä on vaikeustason kanssa?
-Mad Max - Oliko tämä itseään toistavaa jauhamista, kuten olen kuullut?
-Just Cause 3 - Toistaako itseään yhtä nopeasti kuin toinen osa?
-Rainbow Six Siege - Perhanan nettipeli... Ilmeisen erilainen ja toimiva taitaa olla.
-Resident Evil Revelations 2 - Onko tämä oikeasti jopa paska verrattuna ensimmäiseen?

Kuten voi huomata, on sinne tullut useampi peli lisää. Samoin siellä on puolet aiemmista yhä pelaamatta.

Nämä taas tuli tuolta aiemmalta listalta platinaan asti jauhettua:
-Assassin's Creed Syndicate (Lienee helposti sarjansa paras peli ja suunta nyt oikea)
-Far Cry Primal (Tämäkin ehkäpä sarjansa paras peli)
-Resident Evil Origins Collection (loistavaa, vanhaa Respaa! Erityisesti Zero)

Välissä toki on tullut napattua muitakin pelejä jonon ohi suoraan kaupasta mutta ne nyt eivät tänne kuulu.

Lainaus käyttäjältä zappah

-Evil Within

The Evil Within on siisti kaikessa RE4-mäisyydessään, vaikkakin se kyllä minusta vähän kalpenee myös esikuvalleen toiminnallaan. Painostava tunnelma on Mikamin uusimmassa tuotoksessa kyllä Resident Evil 4:ää vahvempi ja sitä paikoin tuetaankin myös muutamilla haastavilla osioilla. En sanoisi peliä missään nimessä mahdottomaksi tai että sen peluu tuntuisi suorittamiselta, mutta muutama kohtaus voi silti päästä turhauttamaan, jos niiden pelillisiä koukeroita ei heti tajua.

Mad max oli ihan jees niin kauan kun eteni omaan tahtiin tarinaa. Jos siitä trophyt haluaa kerätä niin kyllä se itseään toistaa kun esim jokainen tutkittava paikka sisältää vain sitä romua (scrap) joten motivaatio käydä paikkoja läpi on aika vähäinen.
Lisäksi ne isommat pomo tyypit jotka on isommissa vihujen tukikohdissa on ihan oikeasti toistensa kopioita joilla on vain eri maalaus varusteissa.

Aika samanlaista copy/paste settiä mitä saman porukan just causetkin.

Itsekin tänään nappasin RE:revelations 2:n kun maksoi storessa vain vitosen. Ekaa episodia testasin n.10 minuttia ja päätin tuolla hinnalla ostaa vaikka arvostelujen perusteella vaikuttaakin paljon ykköstä heikommalta. Tiedä sitten koska pelattua tulee, mutta ei sitä ainakaan tuota halvemmalla tule saamaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Aika samanlaista copy/paste settiä mitä saman porukan just causetkin.

Oli mennyt kokonaan ohi, että näillä on samat tekijätkin vielä.

Muutenkin mukavia huomioita peleistä! Näin ketjun aloittajan toimessa lienee ihan hyvä itsekin vähän kommentoida muiden listoja. Tosin hyvin myöhässä olen ja pahoittelut siitä. Usealla lienee lista jo elänyt paljonkin. Kommentoin silti näitä enemmän tai vähemmän ajantasaisia listoja.

Lainaus käyttäjältä Torvi_Myyrä

Yakuza 5
Ni no kuni (mahdollisesti)
Xenoblade Chronicles ja XCX
Bravely Default
Radiant Historia
Pillars of Eternity
Fire Emblem Fates
ja melkoinen kasa Final Fantasyja, sekä vähän pienempiä indiepelejä kuten Shovel Knight ja Samorost 3

Tulee pelattua tosi vähän tämän "kastin" pelejä mutta itseänikin kiinnostaisi tuo kehuttu Ni No Kuni. Hirveästi en pysty siitä sanomaan mutta itselleni jos tämä sinun pinosi päätyisi, niin pistäisin kyllä Ni No Kunin ehdottomasti testiin. Erityisesti kun siitä se jatko-osa on jo ihan ovella.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Senran kagura: estival versus
WRC 5
Trine 1 & 3
Knack
Shadow warrior
Ratchet & Clank
Shadow of mordor
Project C.A.R.S.
Zero time dilemma
Doom

Tietenkin tulevista peleistäkin on varattuna shantae: half-genie hero ja watch dogs 2.
Toki täytyisi myös uusi deus ex hommata ja vaikka mitä muutakin. Jotkut vielä valittaa, että nykyisille konsoleille ei ole mitään pelattavaa.

Lienet pelannut tältä listalta jo suurimman osan? Ainakin videoita olet jo tehnyt useista listan peleistä.

Mikäli kommentoin kuitenkin siitä huolimatta koko listaa, niin Doom on aivan hiton loistava teos! Samoin Ratchet & Clank oli taattua viihdettä alusta loppuun. Shadow Warrior on pyörinyt minullakin harkinnassa mutta jatko-osa vaikuttaa vielä hiotummalta, joten itse ajattelin ehkä siirtyä suoraan sen pariin, kunhan se ensin ilmestyisi ja sen saisi ostettua. Mikäli minulta kuitenkin tuo ensimmäinen pinostani löytyisi, niin laittaisi vähintäänkin testiin.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Final Fantasy Type-0
Dishonored
Dragon Quest Heroes

Xenoblade
Arkham City
Mass Effect 3
New Super Mario Bros. (no tätä en ehkä aukaisekkaan)
Nintendo Land (kuten en tätäkään)
Darksiders 2

Lords of Shadow 2
Last Remnant
Lollipop Chainsaw
Madworld

Ja tähän päälle ne useat jotka on jäänny kesken, GeoW3, I am Setsuna, DMC, Tomb Raider, Transformers Devastation,... Olen aina sanonut että päivän pitäisi olla 32h, eli 8h pidempi. Silloin arki toimisi.

Listoiltasi poimisin yhden omista suosikeistani, Dishonoredin. Mikäli yhtään pitää hiippailusta ja hyvistä pelimaailmoista, niin se on ehdottomasti koettava. Mass Effect 3 on myös ns. pakollinen, siis jos aiemmat on jo pelattu. Jos koko sarja on aloittamatta niin se on jo sitten isompi urakka. Itsellä jäi Lords of Shadow 2 kesken. En pitänyt nykyajasta enkä vapaasta maailmasta helpommin tutkittavien kenttien sijasta.