MMA -pelit / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
MMA -pelit

Odottelin pari päivää jottako joku tekaisisi tällaisen aiheen, mutta tehdäänpä sitten itse.
Keskustelua siis vapaaottelupeleistä. Jossain olen joskus nähnyt streetfighter pelejäkin nimitettävän mma-peleiksi mutta nyt ei ole kyse noista vähemmän realistisista taistelupeleistä(kaikki kunnia toki sitäkin peli genreä kohtaan).

Tällä hetkellähän otsikomukaisia pelejä edustaa THQ:n UFC Undisputed sarja sekä EAn MMA.
Demo Undisputed sarjan kolmannesta tulemisesta saapui latauspalveluihin hiljattain jonka innoittamana tätä keskustelua lähdin hakemaan. Hyvältä näyttää että tämä uusi UFC peli on viemässä palkintopaikan peligenren tämän hetkiseltä ykköseltä, eli EAn MMA:lta.

Mielipiteitä ja kokemuksia edellämainituista peleistä yleisesti ja etenkin nyt tästä uusimmasta demosta. Mitä olette mieltä? Miltä tuntuu? Mikä hyvää/huonoa? Yms.

Mielenkiintoinen Thread kyllä. Itse olen Ufc pelisarjan suuri fani ja 2009 ja 10 on tullut tahkottua todella paljon. Tuon Ufc Undisputed 3:sen demon aamulla latailin ja vähän ehdin testata: hyvä että on vihdoin saatu nuo entrancet taistelijoille ja uudistetut Grabble ja submission, sekä yleisestikin matossa pyöriminen luontuu paremmin ja siistimmin ja myös monipuolisemmin kuin esim 2010 vastaavassa. Myös kaikki Pysty taistelun iskujen väistöt ja leg tko ovat hyvin toteutettu.

Vielä kun kunnon Online-serverit ja Ura tila tähän tulisi niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Ennakkotilaukseen on laitettu ja innolla odotetaan.

Oma historia näiden kanssa menee seuraavasti. Ufc 09:ä tuli sillon aikanaan pelattua jonkin verran. Career mode tuli läpäistyä useasti, kavereiden kanssa pelattiin vähäsen ja jopa verkkovastustajiakin testasin kaikinpuolin huonoin tuloksin.
Ufc 10 en ole ikinä omistanut. Demoa pelasin paljon ja hartaasti mutta en kokenut että 09n puutteita olisi riittävästi korjattu. Tämän täysversiota tuli kuitenkin pelattua pari kertaa kaverin luona.

EAn MMAn ennakkovarasin mutta meinasin perua surkean demon perusteella. Onneksi annoin koko versiolle mahdollisuuden koska kyseessä on mielestäni tämän alan paras peli sovellus. Hyvä ja mielenkiintoinen uramode on tullut pelattua useaan otteeseen läpi ja verkkopeliäkin tuli tahkottua "mustalle vyölle" saakka. Verkkopelaamisen tasapainoisuutta horjutti mielestäni eniten se että pelaajille annettiin kaksi eri ohjaus tapaa joista toisessa oli kokemani mukaan tiettyjä etuja toiseennähden. Pelissä on kuitenkin paljon hyvää kuten esim mma maailman monimuotoisuuden esiintuonti ja huomattavasti sen aikaista kilpailijaa järkevämpi submission systeemi.

Ufc 3n demoa on nyt sit tullut pelattua. Kotona vietetyn flunssapäivän johdosta pelattuja eriä alkaa olemaan noin 150. Demon ehkäpä kritisoiduin piirre tosiaan on se että matsit kestää Ainoastaan yhden erän. Toki tämä tarkoittaa Pride säännöillä,jotka demossa on myös tarjolla, yksi erä toki tarkoittaa viiden sijaan kymmentä minuuttia.
Muuten fiilikset pelistä alkaa olemaan demon perusteella aika katossa. Vaikeustasot tuntuu olevan sopivalla kaavalla ja mahdollisuus valita realistisempi eli rokottavampi staminan kuluvuus, on mielestäni yksi suurimmista parannuksista.
Yksinkertaistettuja gräpläys komentoja en ole kauheammin testannut mutta toivon mainospuheiden pitävän paikkaansa siitä että normi pyöräytyksillä painivalla on on etu yksinkertaisempaa ohjausta käyttävää nähden. Tätä uudistusta ilman olisi kyllä pärjätty varsin hyvin.
Submission systeemin graafisuus hyvä ja välttämätön uudistus. Lukituksessa on nyt sentäs joku tolkku vaikka ei se aivan helppoa toki vieläkään ole... Kuten ei pidä ollakaan. Eipä tossa demossa toki kukaan noista pelattavista hahmoista mikään lukkovelho olekaan. Saapa nähdä sit kuinka nopeasti kokoversiossa saa Palharesilla heelhookin väännettyä :).
Demon hahmotasapainosta sen verran että onpa Bonesilla statsit. Aika rohkea veto tehdä kundista Anderson Silvaa etevämpi. Muuten on mielestäni melko hyvin saatu eroja noihin hahmoihin tai lähinnä siis siihen miten niiden ai niitä ohjastaa. Wandy - Page matchup tuntuu jopa lähes eri peliltä mitä Silva - Jones.

Pystypuolesta mitä päälimmäisenä mielessä niin noitten lussulyöntien tärkeys on korostunut. Ja hyvä niin. On ihan siisti fiilis kun voitaa haymakereitä liukuhihnalla syöttävän Rampagen pelkillä counter ikkunaan osuvilla jab-straight sarjoilla (tämä siis tehty myös sillä ihan vaikeimmalla vaikeustasolla). Kyllähä siinä saa olla tosi tarkkana etäisyyden ja ajoituksen kanssa mutta sitähän se kaiketi oikeastikin on.
Jalka - tko on vielä kokematta ja näkemättä mutta hieno homma että sekin mahdollisuus on mukana.

Nyt on tuota pari matsia kokeiltu ja voin ihan suoraan sanoa, että ollisivat samantien tehneet Pride pelin. Paljon parempi tunnelma ja muutenkin tuntuu paljon paremmalta. Nostalgiset fiilikset kun Lenne Hardt kuuluttaa "Wanderlei Silva froooooooooooooooooooooooooooooooooooooooom Braziiiiiiiiiiiiiiiiil!" ja tekno alkaa pauhaa. Muutenkin aina mukava nähdä Wandy pyörittelemässä ranteitaan noissa legendaarisissa sinisissä hanskoissa. Muutenkin soccer potkut ja polvet päähän maistuvat aina hyvältä. Toivottavasti voi tehdä career moden Pridessä tai ainakin aloittaa sen siellä. Tämä voisi ehkä tarkoittaa ostoa muualtakuin alekorista. Mutta ei mitään Prideen liittyvää voi ottaa vakavasti jos siellä ei ole Fedoria.. Tämä tosin ei ollut mikään yllätys, mutta kyllähän sen siellä pitäisi olla. Vieläkin nuo transistionit ja animaatiot tuntuvat erittäin kömpelöiltä, tuntuu ettei parannusta ole lainkaan. Olenko ainoa jonka mielestä tuo Pride näytti muutenkin paremmalta graafisesti?

Olisi todella siistiä jos vaikka EA tekisi uuden MMA pelin ainostaan Pridestä. Kaikki vanhat otteliat vanhoilla statseilla jne. Tiedän ettei näin tule tapahtumaan, mutta aina saa haluta.

Jäi tosiaan erikseen mainitsematta tuossa edellisestä viestissä se kuinka hyvänä juttuna nään ton Priden mukaan ymppäämisen. Ainakin johtuiko sitten noista demossa olevista hahmoista vai mistä mutta UFC ja Pride tuntuu lähestulkoon eri peleille. Tosi hieno homma ja myös aika ja vaiva mitä käytetty pieniin yksityiskohtiin joilla molemmista on saatu autenttisesti omanlaiset kokemukset. Bas Rutten kommentaattorina. Ei oo parempaa.

Careermode ymmärtääkseni menee siten että aloitus tapahtuu jossain kolmannessa pienemmässä organisaatiossa josta tie vie Priden kautta lopulta UFChen.
edit. Aiheeseen sopiva careermodea läpikäyvä uusivideo.

Tuorehko kahden ja puolen tunnin taltiointi Machiniman UFC Undisputed 3 streamista.
Kuva alkaa liikkumaan 26 minuutin kohdilla ja varsinainen turnaus(joka ei kauhean kova tasoinen tosin ole) alkanee puolentoista tunnin kieppeillä.
Pelinkehittäjät paikalla ja jakaa tietoa pelimekaniikasta koko videon läpi.
Aika-ajoin jopa ihan viihdyttävää läppääkin.

edit.

IGN:ltä ensimmäinen arvio.
Eipä tuo toki tarjoa juurikaan mitään uutta infoa. Perus ympäripyöreetä positiivista läppää klassiseen exlu-revikka tyyliin.

Onkos porukka hankkinut jo Undisputed kolmosen?
Itselle saapui julkkaripäivänä viime perjantaina ja onhan tuota kerennyt jo siis melkein viikon.
Opettelu ja vanhan muistelu vaiheen kävin läpi pitkälti demon kanssa, joten nyt koko pelin kanssa touhu on ollut alusta asti sulavaa.
Pelimoodeja on riittävästi ja ne on hyviä. Career mode on mielestäni hyvä, joskin ihan yhtä kansainvälistä fiilistä siinä ei ole mitä Ea MMA:n vastaavassa. Eipä toki haittaa. Ura mode alkaa olemaan ilmeisesti suhteellisen ehtoon puolella. Mestaruudet on plakkarissa jokaisessa mahdollisessa piirisarjassa. Vielä jos kerkeisi tiputtamaan alempaan painoluokkaan ennenkuin eläke kutsuu.
Haastetta on toisiksi vaikeimmalla vaikeustasolla ollut sopivasti. Voittoja on irronnut jokaisella mahdollisella tavalla, vaikka eipä niitä doctor stoppageja oo näkyny vieläkään.
Hahmon luonti ja kehitys uramoodissa on mielenkiintoista ja sopivan taktista. AInakin näin bjj-painotteisen ottelijan sweeppi ja submission repertuaarin kokoaminen järkeväksi kokonaisuudeksi on tarjonnut mielenkiintoista näpertelyä.

Online puoli on vähän yskinyt. Aluksi tuli disconnectia melkein aina kun homma meni gräpläämiseksi. Tuosta vaiheesta pääsitiin yli viime viikonlopun aikana, mutta jo taas eilen oli online modet player matseja lukuunottamatta poissa käytöstä.
Ne matsit mitä on onlinea tullut pelattua niin ihan ookootahan ne on. Paljon riippuu vastustajasta ja toki omista taidoista kuinka mielekkäitä matseja saa aikaan.
Esim sivu sidonnasta satavien iskujen alta pakeneminen on semmonen homma mikä kannattaa opetella hyvin tai tulee kyynel silmään aika äkkiä.
Typerin homma koskien tota onlinea ja oikeastaan koko peliä on se että Ranked matseissa ei voi valita tuota simulation stamina vaihtoehtoa. Peliä tulee muuten pelattua ainoastaan tolla simulationilla ja tyhmä että ranked matseissa siihen ei ole mahdollisuutta. Tästä on jengi kyllä nurissut riittävän antaumuksella ja ymmärtääkseni tuo mahdollisuus simulation ranked matseihin tullaan lisäämään ensimmäisen pätsin myötä.

Onlinessa on tullut pelailtua UFC Undisputed 3:sta julkaisusta lähtien ja ihan nätistihän tuo on pyörinyt. Recordi tällä hetkellä 122-31. Lagisia matseja tulee kyllä valitettavan usein vastaan, mutta toivotaan nyt, että patchit korjaisivat tilanteen. Viime päivinä on ollut serverin kanssa ongelmia, eikä matseja ole päässyt pelaamaan kuin satunnaisesti. PS3:n puolella tuli perustettua Fight Camp, nimeltään Finnish Fighters. Kaikki halukkaat otetaan mukaan!