Monkey Island / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Monkey Island

Moi!

Onko paikalla ketään Monkey Island pelisarjan faneja?
-tai yleensä ketään jotka on pelanneet tätä sarjaa enemmänkin?

Jos on niin kertokaapa mistä kaikki kohdallanne alkoi, ja mitkä on rakkaimmat Monkey Island muistonne jne jne...
****************************************
Omalla kohdalla kaikki alkoi kesällä -93, jolloin ostin Monkey Island 2 pelin Amigalle.
-Mikä huima pelikokemus! Olin heti koukussa, ja tätä peliä tulikin sitten pelattua kymmeniä kertoja lävitse.

Sitten tuli ostettua Monkey 1 amigalle ja PC:lle monkeyt 3 ja 4.
-Näistä kolmonen ehdottomasti paras, ja tosi hauska.

Nykyään pelailen remakeja Xboxilla. Varsinkin Monkey kakkosen remake on todella upea peli.

Itse olen kova apinasaari fani vaikka löytyvätkin minulla vain Tales Of Monkey Island PC:lle ja X360:lle Uusio versiot kahdesta ekasta. Kakkos-osa on itselleni se paras apinasaari.

Monkey Islandit, yhtiä parhaimpia pelejä ikinä. Kaikki muut osat olen läpäissyt paitsi neljännen (Escape from MI) jonka pelattavuus on turhan tönkkö eikä dialogi/tarinakaan tunnu niin kummoiselta mitä nyt pari tuntia pelaillut joskus.

Muut osat ovat taas aivan 10/10 taravaa. 1&2 ovat pelihistorian klassikkoja jotka jokainen pelaaja pitäisi kokea. Hankala sanoa kummasta pelistä tykkään enemmän, kummassakin on niin paljon hienoja kohtia sekä mainioita puzzleja. Kuitenkin ehkäpä LeChuck's Revenge vie voiton vielä hullummalla menollaan.

The Curse of Monkey Island tuli sinäänsä läpäistyä vasta viime kesänä, vaikkakin ensimmäisen kerran sitä pelasin vuosia sitten. Grafiikka on sarjan parasta, läppä on aivan helvetin hienoa, peli esittelee yhden kaikkien aikojen suosikki pelihahmoni sekä kokonaisuutena perkeleen loistava teos. Melkein voisin sanoa että tämä on melkeinpä suosikki koko sarjasta mutta ensimmäistä kolmea peliä pidän tasaisen loistavina joten vaikea valita. Peli saisi tulla vaikkapa Steamiin myyntiin jotta useampi pelaaja saisi kokea tämän pelin. HD versiota tämä ei tarvi, tai ainakaan mitään graafista parannusta, peli on niin hiton nätti jo nyt.

Tales of Monkey Island oli mielestäni hieno paluu sarjalta. Telltalen paras vielä tähänkin mennessä (Walking Dead ei vedä vertoja _mitenkään_) joka omasta mielestä näytti jo jokunen vuosi sitten miten episodeissa tuleva peli voi toimia hyvin. Kaikki osat eivät ole ihan 10/10 tavaraa mutta kokonaisuutena aivan älyttömän hyvä. Kaikki hyvät piirteet aiemmista peleistä mukana: loistava tarina, hahmot, Murray mukana, ovelia puzzleja, hyvä pelattavuus sekä grafiikka sopii myös hyvin peliin. Kestoltaan tämähän on helposti sarjan pisin peli ja tämä on vain hyvä asia. Steamista tämä lähtee välillä aivan älyttömän halvalla ja en voi liikaa suositella ihmisille, ostakaa ja pelatkaa.

Itselleni Monkey Island -sarja on ollut suuri aukko sivistyksessä, sillä vasta viikko sitten pelasin ensimmäistä kertaa Secret of Monkey Island SE:n läpi, mikä oli tosiaankin ensimmäinen kosketukseni pelisarjaan. Secret of Monkey Island 1 & 2 olivat Applen Appstoressa 4,5€ / kpl, joten päätin ladata molemmat iPadille, kun noin halvalla sai ja oli muutenkin tehnyt mieli jo pitkän aikaa korkata tämä pelisarja. Loistavat ostoksethan nuo olivat tuohon hintaan ja Oselotin puheiden perusteella taidan ladata tuon Tales of Monkey Islandin myös, kun sekin siellä näkyi olevan myynnissä edulliseen hintaan.

Secret of Monkey Island: SE oli pelikokemuksena ihan loistava ja meni välittömästi suosikkipelieni joukkoon. Peli oli kuitenkin valitettavan lyhyt. Ääninäyttely oli loistavaa sekä grafiikat olivat mukavan tyylikkäät ja retrohenkiset (vaikken alkuperäistä ollut aiemmin pelannutkaan). Puzzlet olivat mukavan haastavia, sekä hahmot, dialogi, huumori, miljööt, ja oikeastaan ihan kaikki koko pelissä oli parasta A-luokkaa. Pelin aikana tuli repeiltyä kyllä moneen, moneen otteeseen (miekkailu-osuudet Melee Islandilla olivat erityisen hauskoja). Meni ehkä turhan ylistäväksi tämä teksti mutta minkäs teet. :D Pitääpä viikonloppuna pelailla LeChuck's Revenge läpi.

Muutama juttu jäi kuitenkin mietityttämään.
- Itselläni näytti completion 87% lopussa, miten tuohon saa 100%? Onko jotain sidequesteja tai vastaavaa joita voi mahdollisesti missata? (Itemeitä jäi itsellä aika paljon käyttämättä.)
- LeChuckin voittamisen jälkeen ei ollut mahdollista tallentaa. Tuo vähän ihmetytti, kun pelin viimeinen tallennusmahdollisuus on zeldamaisesti ennen loppubossia.

Ensimmäisen Monkey Island pelasin nelisen vuotta sitten kun tuo Special Edition julkaistiin...hauska ja hyvä peli, mutta vielä enemmän pidin kyllä Monkey Island 2:sta, pelin huumori, hahmot, juoni ja viittaukset kaikki pistivät hymyilttämään ensimmäistä osaa enemmän, vaikka peli suhkot lyhyt onkin. Sarjan seuraavat kaksi osaa kun vielä Livessä, Steamissa tai GoGissa julkaistaisiin, niin olisin heti ostamassa, Tales of Monkey Island kahdesta jälkimmäisestä palvelusta löytyykin