Movember / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Movember

"Nyt on Movember ja aion kasvattaa viikset, joilla kerään varoja ja lisään tietoisuutta miesten terveydestä. Nyt on miestä karvoihin katsomista ja haluan sinut mukaan tähän hommaan."

IMAGE(https://photos-2.dropbox.com/t/0/AABG8fSosvN3pb9c-3LNwxf7jalEEHi4R2z5nksYGXfDaw/12/22150838/jpeg/2048x1536/3/1383242400/0/2/pip%20boy%20stache.jpg/FgRd5nUX9HE4BKa2LW1_-RC8nmB_hzg3Sp5f6KRYJ8c)

Nyt tulee taas se aika vuodesta kun kalapuikot nenien alla yleistyy katukuvassa. Movember on kymmenen vuoden ikään päässyt hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja ja nostaa tietoisuutta miesten eturauhassyövästä ja muista terveysongelmista. Keskustelua edesauttaa se että kannattajat kasvattavat itselleen viikset kuukauden ajaksi.

Lainaus

[b]MITEN HOMMA TOIMII[/b]
Movember haastaa miehet kasvattamaan viikset marraskuun 30 päivän ajan ja siten muuttamaan miesten terveyden kasvot.

Lokakuussa Mo Brot rekisteröityvät osoitteessa Movember.com ja 1. marraskuuta ajettuaan ensin naamansa puhtaaksi aloittavat Movember-matkansa.

Koko kuun ajan nämä epäitsekkäät ja avokätiset miehet eli Mo Brot muuttuvat käveleviksi ja puhuviksi mainostauluiksi. Viiksiään kasvattamalla ja keskustelemalla he lisäävät tietoisuutta usein vähälle huomiolle jäävistä miesten terveyteen liittyvistä asioista.

Toinen tärkeä tehtävä on kerätä varoja miesten terveyden edistämiseen. Miehet lahjoittavat kasvonsa asian hyväksi, ja samaan tapaan kuin monet kävelevät tai juoksevat jonkin asian puolesta, pyytävät Mo Brot perhettään ja ystäviään tempauksensa sponsoreiksi.

Movember ei ole vain miehille. Movemberiin osallistuvat naiset ovat toiselta nimeltään Mo Sistoja. Heillä on tärkeä osa Movemberissa, tukiessaan ja kannustaessaan elämässään olevia miehiä. Mo Sistat rekisteröityvät Movember.comissa ja osallistuvat keräämällä varoja ja puhumalla Movemberiin liittyvistä asioista. Itse asiassa Mo Sistat tekevät kaikkea mitä Mo Brotkin mutta ilman viiksiä. Lue lisää Mo Sistoista [url=http://fi.movember.com/get-involved/mo-sistas]TÄÄLTÄ[/url].

Kuun lopussa Mo Brot ja Mo Sistat juhlistavat kuljettua Movember-matkaansa jossain ympäri maailman järjestettävässä [url=http://fi.movember.com/events]GALA PARTÉ -JUHLASSA[/url].

[b]MOVEMBERIN VAIKUTUS[/b]
Movember tukee [url=http://fi.movember.com/programs]MIEHEN TERVEYTTÄ EDISTÄVIÄ OHJELMIA[/url] jotka taistelevat eturauhas- ja kivessyöpää vastaan ja auttavat mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Nämä Movember Säätiön johtamat ohjelmat keskittyvät tietoisuuden lisäämiseen ja koulutukseen, syövän kanssa elämiseen, henkiseen hyvinvointiin, mielenterveyden ongelmien kanssa pärjäämiseen sekä tutkimukseen, jonka avulla aiomme saada pysyvän parannuksen miesten terveyteen.

Olen hyvinkin tietoinen että foorumeidemme käyttäjien keski-ikä ei ole mikään päätähuimaava, mutta ohjeistaisin kaikkia rekisteröitymään Movemberiin ja liitymään joukkueeseen http://moteam.co/pelaajaboard

Jos ei kiinnosta viiksiä kasvatella niin voi silti lahjoittaa euron taisteluun kassisyöpää vastaan.

Ei muuta kun viiksiä kasvattamaan.

Pyh viikset kuuluvat olla ympäri vuoden, eikä minkään hyväntekeväisyyden takia, vaan hyvännäköisyyden takia.

Itse en ole koskaan tajunnut tämän pointtia. Miten viikset liittyy mitenkään esim eturauhas syöpään. Mitäs jos vaikka ihan avoimesti alettaisiin puhumaan runkkaamisesta. Se kun ihan todistetusti vähentää eturauhassyöpään sairastumisen riskiä, mutta silti tuntuu olevan tabu monelle.

Pointti olkoon vaikka se, että sen sijaan, että aletaan näyttämään idiootilta niin ihan oikeasti puhuttaisiin asioista.
Minulle ei ainakaan tulisi mieleenkään sen takia tukea rahallisesti jotain, että joukko miehiä kasvattaa viikset.

Rahallisesti tuetaan siis sitä että parannetaan terveyttä ja syöpää jne.

Itse näen viiksien kasvattamisen huomion herättäjänä. Ja se tuo samalla kepeämmän puolen asiaan. Asia kerää enemmän huomiota kun ihmiset muuttaa fyysistä olemustaan. Viiksien kasvattaminen tuo myös jonkinlaisen "brändin" tapahtumalle, koska jos marraskuu olisi vain yleinen "lahjoita rahaa edistääksesi miesten terveyttä" -kuukausi, ei sitä niin helposti noteerattaisi. Naisten rintasyöpään keskittyvä Roosa nauha -hässäkkä on tuttu nauhoistaan ja väristään, viikset siis oma versio miesten vastaavaan keräykseen.

Mutta eikös roosa nauhassakin sitä rahoitusta tule juurikin siitä, että ihmiset ostaa niitä pinssejä vai mitä sitten onkaan ja näin tukevat asiaa rahallisestikin ja siitä on jopa hyötyä. Tai riippuu siitä kuinka paljon sitä rahaa ihan oikeasti menee sinne minne pitäisi. Koko movember tuntuu olevan vaan samanlainen buumi kuin vaikka lihaton lokakuu "hei me kasvatetaan nyt viikset ja tuetaan sitä ja tätä" vaikka eihän tuo mitään auta eikä varmasti tuo rahaa hoitoihin ja muuhun.

Vosi verrata vaikka siihen, että miljoona naista liittyy facebookissa roosa nauha yhteisöön. Ei se mitään hyödytä. Kunhan ollaan "mukana" niin saadaan itselle hyvä mieli. Jos jotenkin haluaa eleellä tukea syöpää sairastavia niin siinäkin on enemmän järkeä, että ajaa päänsä kaljuksi.

Kyllä minä ainakin katselisin mieluummin kaljupäitä tuolla kaupungilla kuin niitä amisviiksiä ja tuo jopa liittyisi syöpään ja varmasti keräisi enemmän huomiota kuin viikset. Mutta kuinka monella tuohon riittäisi pokka. Ei kovin monella.

Luulen että suuri osa Movemberiin "liittyvistä" käyttää sitä vain tekosyynä kasvattaa viikset, huvin vuoksi siis vain sen enempää miettimättä. Näin itsekin siis ajattelin aluksi, mutta ajattelinpa sitten kun serkkuni lahjoitti huiman euron nimiini että ehkä tässä on jotain itua, jos saisin vaikka muitakin lahjoittamaan.

Ja kuten sanoin, tällä viiksiasialla luodaan brändiä. Eipähän sitten mene rahoja minkään nauhojen valmistukseen kun joku koittaa itse nostaa sitä tietoisuutta. Viikset naamalla halvempaa siis. Erottuu myös joukosta. Ei kai siinä mitään pahaa ole?

Ei siitä tosiaan mitään hyötyä olisi että miljoona miestä kasvattaisi viikset, mutta jos joku ulkopuolinen huomaisi että joku tästä miljoonasta kasvattaa viiksiä ja kysyy miksi, johtaen siihen että lahjoittaa hyvään tarkoitukseen rahaa, on se kuitenkin hyödyllistä. Toki se ajaisi saman asian että kaupiteltaisi jotain mitä lie sinisiä nauhoja, mutta hauskempi juttu tämä mielestäni on.

Liityin joukkueeseen vaikka omat viikset onkin aika mitättömät :D