My Little Pony: Friendship is Magic / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
My Little Pony: Friendship is Magic

IMAGE(http://i1170.photobucket.com/albums/r532/Drifu/pone.png)

My Little Pony: Friendship is Magic on Yhdysvaltalaisen Hasbron tuottama ja Lauren Faustin (tunnettu mm. Powerpuff Girls -sarjasta) kehittämä animaatiosarja. Sarjaa alettiin esittää vuonna 2010 lokakuussa. Tämän vuoden (2012) huhtikuussa sarjan toinen kausi sai päätöksensä. Kolmannen kauden odotetaan alkavan syksyllä 2012.

Vaikka Friendship is Magic olikin alunperin suunnattu 3-6 vuotiaille tytöille on se saavuttanut suuren suosion erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa. Syitä tälle on esim. hyvät hahmot, huumori johon on myös sekoitettu aikuisille sopivia vitsejä ja animaatio. Sarjan faneja nimitetään yhteisellä nimellä bronyt. Sarjan fanikunta onkin erittäin laaja ja se tuottaa monenlaista fanimateriaalia fanficeista poniremixeihin. Tunnettuja ovat esim. Fallout Equestria (Klik) ja My Little Dashie (Klik).

IMAGE(http://i1170.photobucket.com/albums/r532/Drifu/pone2.png)

MLP: FiM sijoittuu Equestriaan, jossa asuu pääasiallisesti poneja (myös pegasuksia ja yksisarvisia), mutta myös muita olentoja. Sarjan päähahmo on Prinsessa Celestian oppilas Twilight Sparkle, jonka Celestia lähetti Ponyvillen kylään tutkimaan ystävyyttä. Ponyvillessä Twilight ystävystyy viiden muun ponin, Applejackin, Fluttershyn, Rainbow Dashin, Pinkie Pien ja Rarityn kanssa. Sarjan jaksot keskittyvät näiden ystävysten ja muiden Ponyvillen asukkaiden seikkailuiden seuraamiseen. Muita tunnettuja hahmoja ovat Twilightin apuri Spike-lohikäärme, Cutie Mark Crusaders eli Scootaloo, Sweetie Bell ja Applebloom, Prinsessat Celestia ja Luna, seepra Zecora ja fanien suosiosta nauttiva Derpy Hooves

Olen itse melkoinen newfag mitä poneihin tulee. Minun piti aloittaa sarjan katsominen jo viime vuonna, mutta jostain syystä en vain päässyt alkuun. Tämän vuoden toukokuussa leirikoulussa oli kuitenkin niin paljon vapaa-aikaa, että päätin alkaa katsomaan MLP:tä ajankuluksi. Siinähän sitten katsottiin jaksoja yömyöhään vaikka joka aamu piti herätä seitsemältä :D. Lempiponina minun on varmaan mainittava Fluttershy. Normaalisti niin ujo poni saa aikaan kunnon repeilyjä kun ei toimikaan kuten yleensä (Hyvä esimerkki). Kakkossijalta löytyy Rarity. Hän esiintyy sarjan lempibiisissäni (Becoming Popularin remiksitkin ovat voittoa. Etenkin JayB remix ja ArchieV remix). Rarity on muutenkin erittäin hauska etenkin A Dog and Pony Show jaksossa. Ponyville Confidential jakson ”I'll destroy her!” huuto aiheutti myös tuolilta putoamista.

Linkkejä:
IMDB
Hahmojen analyysejä

Brony on! /)

Jes, hyvä että tämä on nyt pystyssä!

Eli oma My Little Pony taipaleeni alkaa viime vuoden syksystä. Minulla on ystävä joka katsoi siihen aikaa MLP:tä ja koko ajan ehdotteli että minunkin pitäisi katsoa edes yksi jakso. Mutta ei, minullahan oli käsitys että se ei ole muuta kuin pinkkiä ja glitteriä. Muut ystäväni olivat samaa mieltä. Mutta sitten eräänä päivänä, olin taas kuolla tylsyyteen kun osuin netissä paikkaan jossa bronyt ja anti-bronyt tappelivat. Noh, minä ajattelin mennä katsomaan sen ensimmäisen jakson. Aloni katsomaan ja ihan kiinostava alkutarina siinä tuli heti, mutta sitten alkutunari tuli soimaan. En halunnut sitä nähdä vaan skippasin sen. Sitten en muista muuta kuin että seuraavan kerran kun katsoin mitä jaksoa katsoin olin nelosessa. Olin hiukan ihmeissäni miten katsoin vielä tätä, mutta kun siinä episodissa oli tarina pahasti kesken, niin jatkoin katsomista. Seuraavaksi huomasin miten monta tuntia oli vieärähtänyt ja että olin jo 12 jaksossa. Ja sitten, sitten ei ollut enää paluuta. Ja olen erittäin tyytyväinen, en luopuisi bronynä olemista mistään hinnasta, on se vain niin hyvä sarja. Omakin suosikkini on ehdottomasti Fluttershy sen ujouden ja söpöyden takia. Varmaan sen profiilikuvastakin näkee. Hyvällä jaetulla kakkossijalla tulee Applejack ja Spike. Apllejackin cowboy-hattu on vain niin hieno. Ja Spike, Spiken nimittäisin Twilightin Pikku Apulaiseksi paitsi että Spike puhuu ja on juonen kannalta tärkeä.

Mutta enempää en jaksa nyt kirjoittaa, sillä menen nukkumaan mutta palaan huomen aamulla kirjoittamaan esim. Fallout: Equestriasta.

Brony power! /)*(\ Ja vielä video jonka jokaisen tulee katsoa. Eiköhän tästä saa muutenkin naurut irti.

E: Eli siis faniyhteisöhän on mahdottoman laaja.Itse tutustuin fanien tekemiin juttuihin Equestria Dailyn kautta, ja siellä aloin lukemaan Fallout: Equestriaa. Minusta se on tosi hienosti tehty nettikirjasarja, sillä se sisältää kaikki MLP:stä tunnetut paikat ja viittauksia ohjelmaan, mutta se silti pystyy olemaan Fallout, mutta vain poneilla. En ole vielä foorumeihin tutustunut, mutta kaippa sielläkin pitäisi alkaa käymään. Olen myöskin alkanut pelaamaan omalla hahmolla Brohoof nimisellä MLP serverillä minecraftissa ja tietysti BronyModPack päällä.

Mutta sehän on tietysti ärsyttävää, kuinka jotkut pitävät bronyjä ja pegasistereitä sulkeutuneina hylkiöinä. Tämähän on aivan väärä stereotypia. Ja siihen kun sekoitetaan vielä Trollit, jotka saavat kaikki uskomaan että bronyt ovat vain trolleja.

it begins....

Onhan tätä tullut joku päälle kymmenen jaksoa katsottua ja onhan se ihan hyvä. Kyllä tämä monet animaatiot voittaa joita on tullut nuorempana katsottua. Tosin olisi tämäkin aivan paska jollain ala-arvoisella suomi dubbauksella jolla aina kaikki animaatiot raiskataan.

Monet tuntuu vihaavan ihan vaan sen takia kun nimenä on my little pony joten eihän sitä voi mies katsoa.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Monet tuntuu vihaavan ihan vaan sen takia kun nimenä on my little pony joten eihän sitä voi mies katsoa.

Tämä on niin totta! Heti jos siinä on pinkkiä ja poneja se on VAIN 6-7 vuotiaiden tyttöjen ohjelma. Minä en voi ymmärtää sitä. Kyllähän vanhempaan aikaan aikuiset katsoivat esim. Powerpuff Girlsejä. Mutta onhan se hiukan erilainen kuin MLP. Mutta tuo harhaluulo pitäisi saada pois.

Olen katsonut 3 jaksoa ja en tajua miksi tästä tykätään. Jopa Simpsonien uudet jaksot on parempia ja se sanoo jotain. (Ei siis minusta)

Ensimmäinen ja toinen tuotantokausi katottu aikoja sitten.
Kai se on myönnettävä että taidan olla brony....

Ainoa ponijuttu jonka olen ehkä koskaan katsonut ja on oikeastaan aika pirun kova pätkä on tämä.

Enempää en suostu katsomaan. Ja ei, minulla ei ole mitään poneja vastaan. Peace.

Jos jotakuta, joka osaisi antaa hyvää kritiikkiä (ei hauku pataluhaksi ilman suurempaa syytä) kiinnostaisi niin minulle olisi suuri apu jos joku lukisi minun fanficini ensimmäisen osan ja kertoisi rakentavasti mikä olisi pielessä.

Jos haluaa lukea ja auttaa lähettäkää YV:tä.

Olen itse katsonut muistaakseni ainakin osan ensimmäistä jaksoa ja sen perusteella voisin sanoa, että ihan näpsäkkään animaatiota. Hahmot tuntuivat olleen animoitu oikein hyvin ja muutenkin ulkoisesti nättiä settiä. Aivan kuten Tehotytötkin aikoinaan. Hahmot ja tarinakin tuntuivat olevan lastenanimaatioksi yllättävän hyviä. Pitäisi varmaan joskus yrittää perehtyä paremmin sarjaan. Katsotaan kun on aikaa.

Sitä en tajua, miksi tästä on noussut sellainen haloo. Helkkarin moni aikuinen katsoo animaatioita ja piirrettyjä. Tämä on vain yksi niiden joukossa, olkoon sitten vaikka MLP. Ihmeellistä.

Loistavaa, että täältä löytyy näinkin monta sarjasta tykkäävää tai ainakin ei-vihaavaa. Itse olen ollut brony vuoden alusta lähtien ja tarina oli se perinteinen eli katsoin yhden jakson mielenkiinnosta ja sitten oli pakko katsoa seuraavaa ja seuraava jne. Olin koukussa! Sarjassa vain kaikki loksahtaa paikoilleen: hahmot mainioita, juoni hyvin kirjoitettua, animaatio loistavaa... Katsoin molemmat tuotanto kaudet n. viikossa ja sitten tulikin tyhjiö kun seuraava jakso tuleekin vasta seuraava lauantaina. No, silloin siirryin tutkimaan fanituotoksia ja yllätyin niiden määrästä ja laadusta. Seuraava askel oli foorumille rekisteröitminen ja paikaksi löytyi www.friendshipismagic.org ja siellä ontullut pyörrittyä.

Lempiponini on Pinkie... then I said oatmeal, are you crazy?! Sori, aivot käy liian kovaan tahtiin näi keskellä yötä. Brony-kavereita ei löydy irl ja olen siitä vähän pettynyt mutta onneksi on internet. Brony-paitoja löytyy tällä yksi mutta tulossa on 4 lisää.

COMBOBREAKER! Ei, en ole brony enkä katso MLP:tä, mutta kerron mielipiteeni poneista ja sen sellaisista.

Mun puolesta saa tykätä mistä haluaa, mutta ei sitä tarvitse tulla tunkemaan muiden naamaan. Okei, tykkäät poneista ja sillai, kiva juttu, vaikken mä tykkääkään ja/tai ymmärrä koko asiaa. Ei silti tarvitse tulla lykkimään poneja naaman eteen ja sanoa "SUN ON RAKASTETTAVA NIITÄ!! ONE OF US, ONE OF US!"
Jos sanon, että ei kiinnosta, niin eikö se viesti voisi mennä perille? En mäkään linkkaa kaikille ei-metallia-kuunteleville jatkuvasti jotain mättöä, jotta hekin kuuntelisivat metallia kanssani, vaan annan heidän kuunnella mitä haluaa. Toki ehdottelen usein joillekin uusia bändejä tms, mutta en kokoaika käske heidän kuunnella kaikkea kyseisen bändin tuotantoa ja sano että kaikki muu mitä kuuntelet on paskaa.

Toinen asia on se, että miksi ihmeessä bronyt pitävät itseään niin erilaisina ja erityisinä. Katsot siis pikkutytöille suunnattua tv-ohjelmaa, tekeekö se sinusta jotenkin muita ihmisiä erityisemmän? Ehkä joidenkin mielestä negatiivisella tavalla mutta siitä huolimatta, tarvitseekö pitää itseään ja muita sarjaa katsovia "valaistuneina", jotka tajuavat kuinka hyvä sarja on?

Kolmas asia: mun mielestä on helvetin tyhmää kategorioida itsensä vaikkapa TV-ohjelman mukaan. Okei, mäkin katson Paavo Pesusientä joskus aamuisin, mutta en mäkään kutsu itseäni tai muita jotka katsoo sitä Pesusienikavereiksi tai jotain.

Kyllä, olin eri mieltä. Kaikki perustuu omiin mielipiteisiin, joten peppukipeyttä ei tarvitse harrastaa.

Tuossa Mixonin viestissä on tosiaan jännä poni, eikun pointti.

Aika harvoinhan mistään sarjasta tälläistä myrskyä nousee, fanien tasolta meinaan. Bronyt ja muut sarjaan mieltyneet huutavat kantaansa ympäri internettejä. Tämä toki aiheuttaa vastapuolelta tulevan paskamyrskyn. Osittain on huomattavissa ilmiö, että fanit pitävät itseään jotenkin erityisinä kun sarjaa fanittavat. Mikä ei tietenkään ole kokonaan paha juttu.

Muistatte varmaan kaikki, että ihan uutisiin ei kannata mennä sitä sarjaa mainostamaan. Ainakaan merimiesnutussa.

Tästä brony asiastahan Norsukampa pitää kohtuu pitkän monologin/dialogin uusimmassa castissa. Mutta joo, itsekään en kuulu bronyjen klaaniin, mutta ihmiset saavat pitää erillaisista asioista. Kunhan sitä ei tunge joka tuutista ulos.

Itsekin olen HC Haruhi Suzumiya-sarjan fani ja fanikunta tälle kyseiselle sarjalle tuppaa olemaan aika fanaattinen. Esimerkiksi on perustettu Haruhi uskonto, joka kulkee nimellä Haruhiism. En sitten tiedä varmaksi että onko asia pelkkä läppä, mutta periaatteessa se on aivan mahdollista olla tosi juttu koska sarjassa Haruhi on jonkinlainen jumalolento, tietämättään. Mutta joo, viestini pointti on se että ehkä itse sorrun jonkinlaiseen fanaattisen fanittamiseen Haruhin kannalla, ja tämä on sitten johtanut ehkä johonkin ylpistymiseen/elitismiin, mitä on ehkä myös tavattavissa bronyilla. Tosin ehkä tämänkin johtuu siitä etten ole löytänyt samanhenkeisiä ihmisiä joiden kanss ilmiöstä jutella ja siksi luulen olevani "erinlainen". Ehkä tämä Mixonin mainitsema "valaistuminen" on alkanut samalla tavalla, pienen piirin juttuna, joka on levinnyt sitten suuremman yleisön tietoon. Bronyt: älkää tehkö samaa virhettä kuin minä ja ylpistykö. Peace :)

P.S: Sori sekavaa viestiä...

Mixon on mahdollisesti törmännyt sarjan fanikunnan ikävimpiin edustajiin tai no yhteen ikävimmistä edustajista. Kyseiset henkilöt tippuvat kategoriaan "Pakkosyöttö, ärsyttävä" ja ovat osa kaikkea mikä on kauheaa koko fanikunnassa. Voisin vaikka sanoa että 98% koko fanikunnan olemuksesta ja tuotoksista tippuvat kategorioihin " Miksi?, Maximum Nope ja O_O ".
Itse näin ensimmäisen aallon seuraajana olen pettynyt kuinka asiat ovat menneet näin ikävään suuntaan. Siinä missä ennen koko sarjan seuraamisessa ja yleisessä fanittamisessa oli tervettä itseironiaa ja pilkettä silmä kulmassa, niin nykyisin homma on lähtenyt aivan totaalisesti lapasesta. Kaiken maailman pervot, turrit, trollit ja ihan näin muuten vain myrkylliset ihmiset ovat ottaneet sarjan ja sen sisällön omaksi tuomionpäivän aseeksi. Nämä henkilöt käyttävät tätä asettaan luomaan sellaisen paskanmyrskyn, että kaiken sen alle hautautuu ihan oikeasti hauska ja pirteä sarja. Melkoista hulluutta sanon minä.

Toki mukaan mahtuu myös niitä timantteja, mutta onnea vaan läjän tonkimiseen jotka siihen uskaltautuvat. Voi olla että heikkohermoisempi sekoaa ja ottaa karamellikuorrutetun syanidipillerin sekä haulikkosuudelman ennen kuin kerkeää edes päästä pintaa syvemmälle.

Ja jotenkin näistä joistain teksteistä on tullut semmonen kuva että porukka kävelee ponipaidat heiluen ympäriinsä ja sitten kun tulee pientäkään kuittia keneltäkään paidasta niiin ollaan niin karvat pystyssä, että onpahan nyt suvaitsematonta porukkaa aivan järkyttävää tämmöinen. Sitä kuittia tulee paljon pienemmästäkin.

Oonko liian vanha vai miksi en tajua miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet kattoo jotain ponipiirrettyjä? Siis oikiasti?

Heh, itsekkin oli pakko poneja kokeilla kun siitä joka paikassa kohkataan. Ensin kännissä, ei uppoa. Kankkusessa, ärsyttää. Täysissä sielun ja ruumin voimissa, ööh... En ymmärrä. Eli ei mun juttu, mutta kukin taplatkoon tyylillään :)

Tässäpä tulen keromaan Mixon sinulle uutisen. Ne jotka tuputtavat MLP:FiMiä eivät edusta niinkään bronyjä. Bronyissä kuten monissa muissa ryhmissä on ymös alajaostoja. Bronyissä on tuputtajia, trollejä, friikkejä, furryjä, viisaita, niitä joille se on elämä ja piilottelevia. Eli siis ne jotka lykkivät sitä naamallesi eivät edusta kaikkia bronyjä niin voitko lopettaa kaikkien leimaamisen sellaiseksi? Ja en minä pidä itseäni erityisenä tai "valaistuneena", minä pidän vain sarjasta. Ja se kategoriointi tapahtuu varmaan sen takia että esim. Paavo Pesusieni ei ole saavuttanut näin paljon fanikuntaa.

Ja sitten noista paskamyrskyistä, ne alkavat yleensä joko näin. 1. Trolli-Brony menee ei brony videoon ja päättää aloittaa paskamyrskyn. 2. Anti-Brony menee MLP videoon haukkumaan sarjaa. Kummassakin tapauksessa trollit aloittavat ekana tappelemisen, joka sitten kutsuu viisaitakin jäseniä mukaan taisteluun, pitäähän sitä omaa puoluetta kannattaa. Että eivät ne viisaat fanit sitä tappelua aloita vaan trollit. Internetissä kaiken alkulähteenä on trollit.

Dremora puhuu täyttä totta, ei siitä sen enempää.

Barrakuda, jos minä kävelen brony paita päällä ja joku tulee sanomaan "HAH! Pidät My Little Ponyistä, olet hintti." Niin minä vastaan "Omapahan on mielipiteesi" ja jatkan matkaa. Ei se ole minun asiani mistä jokainen pitää.

Ja Jani, luitko edes alkua? Siellä nimittäin kerrottiin kaikki isoimmat syyt minkä takia katson MLP:tä.

Sitten tuo RottenHarvesterin video, 0_o

Toivottavasti tämä valaisi edes jotakuta.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Tässäpä tulen keromaan Mixon sinulle uutisen. Ne jotka tuputtavat MLP:FiMiä eivät edusta niinkään bronyjä. Bronyissä kuten monissa muissa ryhmissä on ymös alajaostoja. Bronyissä on tuputtajia, trollejä, friikkejä, furryjä, viisaita, niitä joille se on elämä ja piilottelevia. Eli siis ne jotka lykkivät sitä naamallesi eivät edusta kaikkia bronyjä niin voitko lopettaa kaikkien leimaamisen sellaiseksi? Ja en minä pidä itseäni erityisenä tai "valaistuneena", minä pidän vain sarjasta. Ja se kategoriointi tapahtuu varmaan sen takia että esim. Paavo Pesusieni ei ole saavuttanut näin paljon fanikuntaa.

Kyllä hekin edustava bronyja, mutta ehkä sillä huonommalla tavalla. Onhan perheissäkin niitä fiksuja ja vähän ei-niinkään-fiksuja lapsia ja samaa perhettä he edustavat, eikö? Ja kerropa minulle missä vaiheessa leimasin kaikki ponifanit sarjaa mainostaviksi kiihkoilijoiksi? En sattumoisin löydä sellaista kohtaa tekstistäni... Kuten Dremora sanoi, paljon mahdollista että olen törmännyt faneista kaikista innokkaimpiin, ja tarkoitan niitä negatiivisesti innokkaita. Ei tarvitse luulla, että koska en tykkää poneista, haukun koko yhteisöä paskaksi. Ainiin, tosi kiva kun kategorioit jäsenet, jotka kuuluvat jo kategorioituun yhteisöön. YO DAWG

Vielä se pitää sanoa, että Paavo Pesusienellä on enemmän faneja ainakin Facebookissa kuin MLP:lla. Yup.

Lainaus käyttäjältä Mixon

COMBOBREAKER! Mun puolesta saa tykätä mistä haluaa, mutta ei sitä tarvitse tulla tunkemaan muiden naamaan. Okei, tykkäät poneista ja sillai, kiva juttu, vaikken mä tykkääkään ja/tai ymmärrä koko asiaa. Ei silti tarvitse tulla lykkimään poneja naaman eteen ja sanoa "SUN ON RAKASTETTAVA NIITÄ!! ONE OF US, ONE OF US!"

Tuosta tekstistä en ainakaan saa selville tarkoitatko vain yhtä persoonaa vai monta. Ja kerroppa minulle missä vaiheessa väitin että väität kaikkia Bronyjä paskoiksi? En sattumoisin löydä sellaista kohtaa tekstistäni... Ja tuo Facebook on varmaan sen takia että moni piilottelee asiaa. Esim. jos joku on CoD fanipoika, mutta ei halua kenenkään tietävän siitä, hän ei varmaankaan halua että kaikki kuulevat siitä Facebookissa. Vai olenko väärässä? En minäkään ole tykännyt My Little Ponyn facebook sivusta.

Lainaus

Ei tarvitse luulla, että koska en tykkää poneista, haukun koko yhteisöä paskaksi.

Puhuin ihan niistä yli-innokkaista faneista yleisesti. Enkä koskaan väittänyt sinun väittäneen minun väit.. Jeesus mikä inception. Anyways, tarkoitin ihan yleismaailmallisesti että haukkuisin yhteisön lyttyyn koska en tykkää poneista. En tee sitä, koska sehän olisi vitun tyhmää.

Ja sääli etteivät ole tykänneet. Mitenkäs todistat, että Paavolla ei ole yhtä paljon kannatusta kuin poneilla?

Pakko se kai on nokka työntää tähän keskusteluun. Vaikka en sarjaa olekaan katsonutkaan lyhyitä Youtube pätkiä lukuunottamatta, niin tästä huolimatta tullut seurattua näitten bronyjen touhua ympäri internetin ihmeellistä maailmaa.

Mixonin jutuissa on se hyvä pointti, että nämä älykääpiöt jotka sarjaa yrittävät pakkosyöttää kaikille ovat paljon näkyvämpiä verrattuna siihen rauhallisempaan sakkiin, joka fanittaa sarjaa omassa rauhassaan tai muuten omanlaistensa kanssa. Mutta silti ponien aiheuttama paskamyrsky on lähinnä huvittaa katseltavaa. Itselläni kokemusta suht samanlaisesta asiasta. Eräällä imageboardilla tuli seurattua Katawa Shoujo nimisen visual novel "pelin" kehitystä sen alkutekijöistä alkaen ja kyseisen teoksen julkaisun aikoihin sen saama shitstorm monilla keskustelupalstoilla oli verrattavissa ponien saamaan vihaan. "Pelin" fanikunnassa riitti näitä tyrkyttäjiä ja trolleja varmaan samoilla mitoin kuin poneilla.

Mutta tosiaan, antaa toisten tykätä jos siltä tuntuu. Parempi että pitää suunsa kiinni, jos ei vaikkapa poneista pidä. Mutta saa tuo MLP fanikunta myös näitä trolleja kiittää. Tuskin sarjasta näinkään isoa juttua olisi tullut ilman heidän "apuaan". Sarjan vihaajat tuntuvat aina olevan äänessä eniten näissä poni keskusteluissa. Ehkä he vain salaa pitävät niistä.

Täytyy kyllä olla samaa mieltä tässä keskustelussa janifromhellin kanssa. En voi ymmärtää miten aikuiset miehet katsovat tämmöistä pikkutytöille tarkoitettua ponipiirrettyä, mistä löytyy kaikki karkkikaupan värit. Myös olen samaa mieltä mixonin kanssa siitä, että nämä yli-innokkaat fanit tuputtavat tätä sarjaa ulos joka tuutista. En vain ymmärrä tämän sarjan suosiota ja enkä halua haastaa riitaa tässä, mutta halusin vain laittaa oman kantani tänne tästä sarjasta. Kaikki saavat tietysti tykätä mistä haluaa, mutta vähän tämä ihmetyttää. Peace?

Lainaus käyttäjältä Mixon

LainausEi tarvitse luulla, että koska en tykkää poneista, haukun koko yhteisöä paskaksi. Puhuin ihan niistä yli-innokkaista faneista yleisesti. Enkä koskaan väittänyt sinun väittäneen minun väit.. Jeesus mikä inception. Anyways, tarkoitin ihan yleismaailmallisesti että haukkuisin yhteisön lyttyyn koska en tykkää poneista. En tee sitä, koska sehän olisi vitun tyhmää.

Ja sääli etteivät ole tykänneet. Mitenkäs todistat, että Paavolla ei ole yhtä paljon kannatusta kuin poneilla?

Millään Naamakirjan tykkäämisillä ole paskankaan väliä, mutta se nyt on sanomattakin selvää, että Paavo Pesusieni on maailmalla suositumpi kuin MLP. Paavo on ollut ruudussa huomattavasti kauemmin ja onpa sarja saanut Emmynkin. Paavollakin on suuri aikuisyleisö, mutta on se lapsienkin seurassa suositumpi kuin MLP. Eipä MLP:tä kukaan 10-vuotias poika katso.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Millään Naamakirjan tykkäämisillä ole paskankaan väliä, mutta se nyt on sanomattakin selvää, että Paavo Pesusieni on maailmalla suositumpi kuin MLP. Paavo on ollut ruudussa huomattavasti kauemmin ja onpa sarja saanut Emmynkin. Paavollakin on suuri aikuisyleisö, mutta on se lapsienkin seurassa suositumpi kuin MLP. Eipä MLP:tä kukaan 10-vuotias poika katso.

No ei FB tykkäykset merkkaakaan mitään, mutta se ainakin todistaa että Paavolla on laajempi faniyhteisö kuin poneilla, kunnes saadaan jostain muualta jotain numeroita ponifaneista.

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+

Oonko liian vanha vai miksi en tajua miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet kattoo jotain ponipiirrettyjä? Siis oikiasti?

Tai miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet fappaa poneille? Jeesus kristus. Faith in humanity = lost.

Ajattelin tulla sanomaan jotain järkevää mutta sitten:

Lainaus käyttäjältä Mixon

Tai miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet fappaa poneille? Jeesus kristus. Faith in humanity = lost.

Eikö tuokin selitetty tarpeeksi hyvin viime sivulla?

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Ajattelin tulla sanomaan jotain järkevää mutta sitten:

Lainaus käyttäjältä MixonTai miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet fappaa poneille? Jeesus kristus. Faith in humanity = lost.

Eikö tuokin selitetty tarpeeksi hyvin viime sivulla?

Pakko nyt kysyä, että mihin oikein viittaat? Edellisellä sivulla kovasti perustelet, että osa sarjan faneista on trolleja, idiootteja tai sekaisin, mutta kuten on huomattu, niin tuntuu kyllä maallikon silmään, että suurin osa Bronyista on trolleja. Bronyt tuntuvat nimenomaan trollaavan omaa kantaansa ympäriinsä, koska saavat sillä huomiota ja aina huudella sarjan parhautta ja niin eespäin. Enkä nyt tällä viittaa sinuun, tai muihin tämän saitin Bronyihin.

Suurin mysteeri itselleni on, että miksi ihmeessä on olemassa sana "Brony"? Tarvitaanko tämän sarjan faneille oikeasti jokin oma termi? Alkaa muistuttaa homma jotain paskaa kulttia tai ainakin tuntuu, että sarjan fanit pitävät itseään muiden yläpuolella kun ymmärtävät tämän piirretyn hienouden.

Lainaus käyttäjältä Mixon

Tai miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet fappaa poneille? Jeesus kristus. Faith in humanity = lost.

Varmaan samasta syystä kuin jotkut aikuiset sedät fappaa lapsille, eläimille, ulosteleikeille ja Serbian Filmille. Jotkut ihmiset ovat sairaita ja kierotuneita, niin se on aina ollut. Toisaalta piirretyt ponit ovat vielä melko "kesyä" verratuna edellämainittuihin.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Suurin mysteeri itselleni on, että miksi ihmeessä on olemassa sana "Brony"? Tarvitaanko tämän sarjan faneille oikeasti jokin oma termi?

Tätä tarkoitin kategorioinnilla. Tyhmää pitää itseään niin erityisenä ja erilaisena yhteisönä.

Ja Cerker, poneille fappaamisesta en kyllä nähnyt sanaakaan? Ellet sitten tarkoittanut että kaikki cloppaajat ovat trolleja, mikä ei ikävä kyllä pidä paikkaansa.

@Milkshake
Tiedän, joidenkin ihmisten mieli on valitettavan kieroutunut. Olenhan mäkin vähän oudommista fappauskohteista kuullut kuin ponit. Mutta oh god, ne MLP-pehmot joille on tehty "kakkonen"

Mixon onko se sinulta jotenkin pois, jos jotain ihmismassaa kutsutaan internetissä jollain nimellä? En ymmärrä sitä, miksi pitää ottaa itseensä siitä, että joku haluaa kutsua itseään jollakin hienolla tai vähemmän hienolla nimellä.

@lightning strike etc. Miksi aikuiset miehet katsovat väkivalta viihdettä tai pelaavat autopelejä? Ovatko karkkivärilliset ponit jotenkin epämiehekkäitä? Mikä oikeastaan on miehekästä? Mietippä sitä. ;)

Itse en katso poneja, koska kieltäydyn katsomasta niitä samasta syystä kun kieltäydyn katsomasta Game of Thronesia tai muuta megasarjaa. Minulla ei riitä aika semmoisiin. Mutta jos sattuisin alkaa seuraamaan poneja niin uskoisin pitäväni niistä. Sarja vaikuttaa yhtä hyvältä mitä sen järkevät fanit antavatkin ymmärtää. Itse en jaksa ottaa kantaa näihin iän ikuisiin internet sotiin, antaa poikien tapella, itse voi nauttia katsomastaan sarjasta.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Mixon onko se sinulta jotenkin pois, jos jotain ihmismassaa kutsutaan internetissä jollain nimellä? En ymmärrä sitä, miksi pitää ottaa itseensä siitä, että joku haluaa kutsua itseään jollakin hienolla tai vähemmän hienolla nimellä.

Jep. Eihän tuossa Bronyssä ole terminä mitään ihmeellistä. Netissä puhutaan toistuvasti ES-jonneista ja sehän tarkoittaa tietyntyyppistä laumaa murrosikäisiä kakaroita. Myös esim. hevarin vaatekerta on merkki kyseisen henkilön musiikkimausta tai osasta siitä. Bronyt ovat ottaneet nimen käyttöön tapana tunnistautua ja luoda yhteisöllisyyttä fanien keskuudessa. Alun perin sarja varmasti vaikutti todelliselta niche-kamalta aikuisten keskuudessa, mutta enää se ei taida sitä olla.

TV-sarjan kautta itsensä luokittelemisen järkevyyteen en puutu, mutta kyllä minä suon Bronyille heidän tapansa tunnistautua sarjan faniksi. "Olen MLP-fani" = "Olen Brony". Kuka näkee punaista Trekkereistä puhuttaessa? Mistä sitä tietää, jos MLP:lle syntyisi yhtä merkittävä alakulttuuri? Näkyvyyden perusteella sellainen saattaa jo olla...

Lainaus käyttäjältä Mixon

Lainaus käyttäjältä JaniFromHell+Oonko liian vanha vai miksi en tajua miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet kattoo jotain ponipiirrettyjä? Siis oikiasti? Tai miksi aikuiset ja melkein aikuiset miehet fappaa poneille? Jeesus kristus. Faith in humanity = lost.

My point exactly.

Mode-edit: Pudotetaas tämä "fappaus"-aihe nyt tähän. Kuten jo periaatteessa todettua, ilmiötä oikeastaan esiintyy paikka paikoin kaikenlaisten eri asioiden kohdalla, joten turha siihen on tässä ketjussa jumiutua.

Lisäksi, pyritään myös edelleenkin välttämään näitä viestejä, joissa parilla sanalla tavalla jos toisella todetaan vain että "samaa mieltä". Ne eivät keskusteluihin tuo juuri mitään.

No pitääpä ottaa itsekkin osaa tähän keskusteluun

Olen samaa mieltä siitä, että sarjan "pakkosyöttäminen" ja mainostaminen sellaisille, joita se yksinkertaisesti kiinnosta on typerää, mutta yhtälailla tällaiset "aikuiset miehet katsoo poneja, ei helv..." kaltaiset kommentit ilman että on sarjaa yhtään, tai korkeintaan jakson katsonut ovat melko turhia.

JaniFromHell, lighting strike, ei sitä tarvitsekkaan kaikkea tajuta...en itsekkään tajua miten jotkut jaksavat pelata CoDia vuodesta toiseen, miksi joidenkin mielestä Michael Bayn Transformers-leffat ovat mukamas loistavaa viihdettä tai miksi jotkut halusivat Pandat WoWiin (sikäli ironista, että katselen MLP:tä, mutta en voi sietää nähdä Pandoja Warcraftissa xD)

Sarjasta ei kenenkään tarvitse pitää, eikä ymmärtää miksi sitä katsotaan, mutta myös tuollaiset turhanpuoleiset kommentit voi jättää pois. Toki Mixonin kanssa olen samaa mieltä näistä "friikeistä", mutta niitä nyt löytyy lähes mistä tahansa faniryhmästä, valitettavasti. Ja vaikka nämä kaikenmaailman trollit sun muut ovatkin useimmiten vahvimmin esillä, niin eivät he kuitenkaan koko faniryhmää kuvasta.

Mutta kysymykseen miksi tätä sarjaa katsovat aikuiset miehet(kin), niin siihen on yksinkertainen vastaus. Sarja on yksinkertaisesti viihdyttävä, se on (pääosin) hyvin käsikirjoitettu ja animoitu, ääninäyttelyn taso on erinomaista jne...kuten tuolla jo joku sanoikin, niin eikö sitten minkä tahansa muun, pääasiassa nuoremmille katsojille tarkoitetun animaation (sarjan tai leffan) katsominen ole yhtä "epämiehekästä" ja lapsellista?...

Monta vuotta itselläni oli juuri tuollainen asenne, kunnes sitten uskaltauduin katsomaan sellaiset leffat kuin How To Train Your Dragon ja Toy Story 3 pari vuotta sitten...ja kun nuo jaksoivat viihdyttää paremmin kuin 10-tusina luokan B-action leffaa, niin aloin seurata animaatioleffoja enemmänkin ja oikeastaan tästä syystä kynnys alkaa seurata MLP: FiMiäkin oli huomattavasti alhaisempi :P...Jos jokin peli/tv-sarja tai leffa sattuu viihdyttämään, niin onko sillä sitten väliä mille kohderyhmälle se oli pääasiassa suunnattu/tarkoitettu?

Ja tosiaan Ocelot tuossa edellissä castissa taisi sanoa, ettei tämä sarja mukamas eroa yhtään siitä 80-luvun alkuperäisestä sarjasta....noh Ocelotille, lighting strikille ja kumppaneille jotka eivät sarjasta ole juuri yhtään perillä, niin katsokoot vaikka nämä lyhyet pätkät, elleivät pelkää menettää "miehisyyttään" ;D...

http://www.youtube.com/watch?v=3Tinq3ip85g&feature=related (Tara Strong FTW! ;D)
http://www.youtube.com/watch?v=Hpn1kjzqdGM

Jos jotakuta kiinnostaisi seurata Bronyconia livenä niin tänne vaan. Paneelien aikataulun näkee täältä. Noihin aikoihin lisää 7 tuntia niin saa Suomen ajan.

Nyt pitää tulla tähän väliin kommentoimaan.

Itse en pakkosyötä MLP:tä kenellekkään... no, okei sain pari kaveria katsomaan pari jaksoa ilman mitään suurempaa mainostusta. No, he tykkäsivätkin sarjasta ja aikovat jatkaa katsomista. Tekeekö tämä minusta huonon ihmisen? Mutta jos joku suoraan sanoo, ettei halua kuulla poneista niin jätän mainostamisen siihen.

Itse olen todella aktiivinen Brony. Pyrin keskustelemaan paljon niin kansainvälisillä kuin myös suomalaisilla poni-foorumeilla. Ja esim. tuon kansainvälisen foorumin kautta olen saanut muutamia todella mukavia kavereita joiden kanssa tulee juteltua. Eli MLP on kasvattanut kaveripiiriäni. Koneeni ja kännykkäni on täynnä ponimateriaalia ja tulee katseltua todella paljon Brony-tuotoksia Youtubesta. Yleisesti ottaen, ponit ovat tehneet elämästäni n. 20% mukavamman, koska nykyään hymyilen ja nauran paljon herkemmin ja eikä ole ollut mitään murheita jotka eivät olisi poistuneet kuuntelemalla muutaman poni-biisin.

En todellakaan pidä itseäni mitenkään parempana, koska tykkään poneista. Joo, kyllähän tuollainen käsitys on helppo saada yhteisöstämme mutta se on väärä. Tuota käsitystä luo varmaan se, että Brony-yhteisö on jotenkin niin tiivis ja intohimoinen. Ja uskon, että samaillainen kuva muodostuu ihmisille oli kyseessä mikä tahansa yhteisö, joka on aika tarkkaan tiettyyn aiheesen keskitynyt, ja itse ei ulkopuolisena aihetta ymmärrä. Ja ihan selventääkseni asia yhdellä kertaa: Itseäni suoraan sanoen etoo kaikki internetin sääntö nro. 34:ään liittyvä MLP-materiaali muttajos joku siitä tykkää niin tykätköön.

Ja Drifulle ja Cerkerille: Tuli seurattua netin välityksellä BronyConia todella aktiivisesti ja olisin todellakin halunnut olla paikalla. Ääninäyttelijöiden paneeli oli mahtavaa katseltavaa ja hieno huomata miten tekijät reagoivat tähän faniuteen. Ja varsinkin Lauren Faustin paneeli oli melkeinpä jo koskettavaa katsottavaa, kun näkee miten syvästi Faust reagoi faniuteen.

(rioichi) vau siinäpä vasta todellinen brony. :)

Itsekkään en ole ikinä mainostellut poneja kenellekkään ja tuskin tulenkaan. En kyllä ymmärrä miksi toisten pitää väkisin tuputtaa poneja ihmisille joita ei kiinnosta...

Kellään tietoa milloin 3. tuotantokausi tulisi?....

Lainaus käyttäjältä Wolf's Shadow

Kellään tietoa milloin 3. tuotantokausi tulisi?....

Syksyllä. Muistan kuulleeni Syyskuun mainittavan jossain kohtaa mutta en ole täysin varma. Ja dubattu sarjahan alkaa Nelonen Perheellä elokuussa, mikä tulee olemaan aivan kauheaa katseltavaa jos dubbaukset on samoja jotka löytyy siitä kaupoissa myytävässä DVD-figuuri-paketissa. Löytyy myös Youtubesta jos haluaa kauhistella:

http://www.youtube.com/watch?v=mdsqghfDrZw

Lainaus käyttäjältä rioichi+

Lainaus käyttäjältä Wolf's Shadow

Kellään tietoa milloin 3. tuotantokausi tulisi?....

Syksyllä. Muistan kuulleeni Syyskuun mainittavan jossain kohtaa mutta en ole täysin varma. Ja dubattu sarjahan alkaa Nelonen Perheellä elokuussa, mikä tulee olemaan aivan kauheaa katseltavaa jos dubbaukset on samoja jotka löytyy siitä kaupoissa myytävässä DVD-figuuri-paketissa. Löytyy myös Youtubesta jos haluaa kauhistella:

http://www.youtube.com/watch?v=mdsqghfDrZw

Joo tuo suomi duppaus on aivan sietämätöntä kuten useammassakin sarjassa. Englanniksi sen olla pitää, silloin sarja on mainiota viidettä.

Hyvät kappaleetkin ovat menneet kääntämään suomeksi....

Kaikille Bronyille tiedoksi: Jos ette vielä tutustunut suomalaiseen poni-yhteisöön ja foorumeihin niin suosittelen vilkaisemaan www.brony.fi sivuston.Muutamassa kuukaudessa saatu hyvin porukkaa tuonne mutta lisää kaivataan, että saataisiin todella aktiivinen foorumi aikaiseksi.

Itken tällä hetkellä ja syypää tähän löytyy tästä:

http://www.youtube.com/watch?v=mFtAF-y1PYs&feature=player_embedded

Eli MLP:n Comic Con-paneelissa julkistettiin kyseinen laulu kolmannelta tuotantokaudelta muutamien tietojen kera. Enemmän tietoa Equestria Dailyssa.

Lainaus käyttäjältä rioichi+

Itken tällä hetkellä ja syypää tähän löytyy tästä:

http://www.youtube.com/watch?v=mFtAF-y1PYs&feature=player_embedded

Eli MLP:n Comic Con-paneelissa julkistettiin kyseinen laulu kolmannelta tuotantokaudelta muutamien tietojen kera. Enemmän tietoa Equestria Dailyssa.

En katsonut laulua, se varmaan sisältäisi muutenkin spoilereita. Mutta kun luin tietoja tuosta kolmannesta tuotantokaudesta aamulla, ei sitä ilon, hämmennyksen ja jonkin sekaista tunnetta voi sanoa. Trixie, seriosly? Fluttershy muuttuu lohikäärmeeksi? :0 Ja kaikkea muuta.

"BUY SOME APPLES!!!!!" Tänään, tlu jatkettua omaa fanficcia. Tein kolme tuntia kirjoitustöitä. Sitten ajattelen, hei eiköhän tämä riitä tältä päivää, painan ruksia, sitten keksin hyvää jatkoa siihen kohtaan, niin en painakkaan peruuta vaan ei. ELI ÄLÄ TALLENNA!!!!!! "BUY SOME APPLES!!!"

Näin alkuun voisi tunnustaa, että olen Escapisti ja Nostalgikko. Itse tykkään todella paljon katsoa animoituja sarjoja ja etenkin niitä mitkä ovat eläinhahmoilla kerrottu esim.Hopeanuoli, Sherlock koira, Kaukametsän pakolaiset, Hopeaharja, Montana Jones, Willy Fog maailman ympäri 80 päivässä jne. Itse näin ensimmäisimmät MLP:t pienenä noin 7v, mutta sarja oli tuolloin mielestäni todella huono ja tytöille suunnattu. Asiaa ei helpottanut sekään, että suomiversion tuolloin duppasi kaikkien rakastama Agapio racing team.

Nykyään olen vähän ollut todella pettynyt lastenohjelmien nykyiseen tasoon. Siellä ei ole mitään hyvää, niin kuin ennen vanhaan. Nykyään sieltä löytyy vain tietokoneella animoituja sarjoja ja muita pieniä piirrettyjä joista on tullut monta kertaa todettua, että minne ovat kadonneet piirretyt.

Onneksi muutama vuosi sitten satuin katsomaan neloselta sarjaa nimeltä Avatar the last airbender. Olin aika skeptinen siitä minkälainen sarja se on ja voin sanoa, että se on parhaimpia animaatioituja sarjoja ikinä. Avatarissa on kaikki mitä olen hyvältä animaatiolta aina halunnut hyvät hahmot, hyvä tarina, animointi on kaunista, käsikirjoitus on hyvä ja ennen kaikkea sarja ottaa katsojan niin lapsen kuin vanhemmankin henkilön vakavasti.

Minulle sarja oli kunnon throw back vanhoihiin hyviin animoituihin sarjoihin. Lisäksi on katsottu sarjan jatko-osaa Avatar the legend of Korraa ja se vasta todella loistava olikin. Näitä katsottuani on tullut monet ilohuudot heitettyä ilmaan, että:” Hyvät animoidut sarjat ovat tehneet viimeinkin paluu”.

No sitten päästään itse asiaan, eli My Little Pony: Friendship is Magiciin. Oikeasti kun kuulin tästä Brony hommasta pari kuukautta sitten en voinut uskoa kuulemaani. Itseäni kyllä kiinnosti käydä sitten katsomassa muutama episodi mutta taustalla oli valitettavasti nuo ilkeät muistot Agapio racing team ajoilata. Lisäksi olen valitettavasti törmännyt sellaisiin henkilöihin jotka tuputtavat sarjaa nenän eteen kokoajan. Tuokaan ei lisännyt yhtään innostustani katsoa sarjaa mutta sitten löysin tälläisen videon.

http://www.youtube.com/watch?v=SbBCrMMJ5a8&list=FLJnTomrG01vJwzPwq-LGR8g&index=14&feature=plpp_video.

Siinä kerrottiin, miksi juuri sinun pitäisi antaa sarjalle mahdollisuus. Video on 46min pitkä, mutta siitä sain nyt viimeinkin rohkaisun katsoa sarjaa. No nyt on katsottu kaikki 52 episodia ja lopputuloksena on tämä: Uskomattoman hyvä sarja. Siis en nyt keksi mitään negatiivista mitä sarjasta voisi sanoa. MLPFiM on kaikin puolin todella onnistunut animaatiosarja joka itseni kohdalla täyttää kaikki kriteerit siitä miksi sitä on mukava katsoa.

Yhdestä asiasta haluan kyllä sanoa ja se koskee sarjan lauluja. Herranjumala sentään ne ovat hyviä. Itse en millään viimeksi muista milloin yleensa animaatiosarjan hahmot olisivat laulaneet ja että laulut ne olisisivat olleet mukavaa kuunneltavaa. Itselleni tulee kyllä Willy Fog sarjojen laulut mieleen mutta siitä yli kymmenen vuotta, joten on todella mukavaa, että tätä ”perinnettä” pidetään nykyään yllä. Myös Disneyn leffoissa ei ole nykyään mitään kunnon lauluja, joten tämä todellakin tuli mukavana yllätyksenä. Viimeksi kun My Little Pony sarjasta kuulin laulun niin Agapio oli senkin toteuttannut ja voi pojat miten luokatonta sekin oli.

http://www.youtube.com/watch?v=nO_1gWdDmD8 (Jos kuuntelette tämän, niin lupaan, että korvista tulee verta.)

Tässä vois sanoa myös top 3 suosikkijaksot sarjasta

Luna Eclipse. Jakso on kokonaisuudessaan onnistunut ja ennenkaikkea siinä on Princess Luna :) Mä en muuta tarvitse.
A Canterlot Wedding Part 1&2. Todella hyvä kaksiosainen päätös jakso ja todella onnistunut pahis myös.
Green isn’t your color. Fluttershy ja Rarity ovat todella loistavia tässä jaksossa, ja se kun Pinkie Pien stalkkaa Twilight Sparklea on saanut aikaan monet naurut.

Mutta ennen kaikkea on hauskaa, että saan nykyään Avatar sarjasta ja MLPFiM:istä enemmän iloa irti kuin nykyisistä tv sarjoista mitä yleensä tulee. Avatar on hyvä toiminta/seikkailu sarja, kun taas MLPFiM on hyvä Slice of life sarja. Plus MLPFiM jaksoilla on korkea uudelleen katselu arvo. Myös kuten rioichi sanoi, että sarjasta tulee hyvä fiilis, niin yhdyn tuohon mielipiteeseen täysin ja mikäli aikaa riittää niin voisin tulla vierailemaan tuonne www.brony.fi sivuille.

Näin lopuksi MLPFiM on hyvä sarja ja sitä on mukava seurata. En nyt tule tuputtamaan sitä kenellekkään.Myös nämä fanfiction huumor sarjakuvat ovat hauskaa luettaa. Lempiponi on Princess Luna ja tän viestin julkaistuani taidan vaihtaa avatarinikin. Taidan siis olla myös jonkin asteinen Brony :)

(VAU, että tuli avauduttua)

Ajattelin sitten nostaa seitsemän vuotta vanhan ketjun ylös.

Tämä aihe aloitettiin vuonna 2012 kun my little pony: friendship is magic alkoi ja nyt yhdeksän kauden jälkeen sarja päättyy.
Kuten ketjua selaamalla näkee niin itse aikoinaan vilkaisin vain pari jaksoa ja se siitä.
Kuitenkin vuonna 2015 joku krapulainen päivä katsoin ekan equestria girls leffan joka on siis sarjan spin-off ja tuon jälkeen tuli tsekattua sarja uudestaan ja se on ollut osa omaa elämää siitä lähtien.

Vaikka sarjan hahmot on kehittyneet vuosien aikana niin kuitenkaan yksi asia ei tunnu muuttuvan.
Kyseessä on tietenkin muiden suhtautuminen siihen, että aikuinen mies fanittaa sarjaa.
Kuitenkin on aivan ok jos aikuinen mies kävelee puistossa kännykkä kourassa metsästämässä pokemoneja.
Molemmat sarjat on ns. tarkoitettu lapsille ja kummassakin tapauksessa aikuiset on niitä jotka eniten ostaa kaikkea fani krääsää, koska meillä on rahaa siihen.
Kuitenkin pokemonin fanittaminen on ok, mutta mlp:n fanittaminen ei.

Jos joku kysyisi, että mikä niissä poneissa sitten on niin kovin hienoa niin mun on oikeastaan pakko lainata lausetta joka jollain oli brony foorumilla allekirjoituksena.
"I can explain it to you, but I can't understand it for you"
Eri asiat iskee eri ihmisiin, mutta itse kun olen katsonut brony dokumentteja ja muita videoita tubesta niin yksi asia on pistänyt silmään.
Yllättävän moni tuntuu kärsivän jostain mielenterveydellisestä ongelmasta kuten masennuksesta ja ahdistuksesta.
Yhdessä dokkarissa oli joku britanniassa asuva poika jolla oli oikeasti kovia vaikeuksia ns. selvitä vieraiden ihmisten kanssa ja usein kotonakin ahdistuksen iskiessä tyyppi meni hoitamaan aitauksessa olevia eläimiä.
Jätkä kuitenkin päätti lähteä toiseen kaupunkiin mlp tapahtumaan ja tietenkin joutui siinä matkalla kyselemään vierailta ihmisiltä apua reitin suhteen ja tietenkin koko tapahtuma oli täynnä vieraita ihmisiä.
Yllättäen tapahtumaan päästyään jätkän oli helppo olla, koska ihan jokainen siellä fanitti ihan samaa asiaa kuin hän itse.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikki sarjan fanit olisi jotenkin päästään vialla. Ei tietenkään, mutta jotenkin sarja ja sen hahmot tuntuu auttavan ihmisiä ja sama pätee minuunkin.
Olen kärsinyt masennuksesta ja usein on tuntunut, että ei ole edes mitään järkeä herätä aamuisin, mutta aivan sama kuinka paskalta on tuntunut niin sarjan katsominen on saanut aina hymyilemään ja sarjan hahmoista on tullut ihan yhtä rakkaita kuin vaikka persona 4:n porukasta.
Hahmot on kehittyneet ja voittaneet pelkonsa vuosien aikana ja lisäksi sarjaan on laitettu viittauksia myös muihin sarjoihin, leffoihin tai peleihin.
Hyvä esimerkki on it's about time jakso jossa tulevaisuuden twilight on saanut inspiraationsa joko mgs 3:sta tai sitten escape from L.A. leffasta, jokainen päättäköön itse ja lisäksi teleporttaus tapahtuu terminator 2 tyylisessä "kuplassa". Miten tuosta voi olla tykkäämättä.

Nykyään asiat on paremmin ja olen tyytyväinen elämääni, mutta sarja on silti edelleen varsin tärkeä enkä varmaan tule unohtamaan sitä koskaan.
Tietenkin se tärkein asia on jäänyt mainitsematta eli fandom.
Näiden vuosien aikana olen löytänyt aivan tajuttoman määrän hyvää musiikkia ja videoita joista parhaat on lähellä disney tasoa.
Jos joku tuon väittämän takia sylki juomat näytölle niin anteeksi siitä, mutta laitetaan nyt sitten se paras heti ensimmäiseksi.

The Moon Rises. Animation
Toisena mainittakoon Lullaby for a Princess Animation jota tehtiin fanien toimesta useampi vuosi ja video myös sisältää monta eri animaatio tyyliä. Varsinkin Nightmare moonin ja Celestian taistelu on komeaa katsottavaa.
Molemmissa on myös uskomattoman kauniit biisit ja nekin tietenkin fanien tuotoksia.
Yksi omia suosikkeja on myös Pinked "musiikkivideo" joka on tehty team fortress 2:n avulla.

Mitä musiikkiin tulee niin tube on täynnä dubsteppia ja muuta vastaavaa, mutta suomalaiset tietää mikä on hyvää ja secret metal sekä ponysphere pitää lippua korkealla.
Varsinkin secret metalin tyyli vaihtelee tarpeen mukaan cannibal corpsesta judas priestiin.

Secret Metal - DeCadence
Secret Metal - Faster Than A Lightning
Ponysphere - Dazzling metal (Feat. Secret Metal)

Ei saa tietenkään unohtaa tuoreinta suosikkia eli SDreamExplorerS - Erasing the Enigma (2017)

Tube on niin täynnä loistavaa kamaa, että niitä ei voi eikä edes halua listata.
Heitetään kuitenkin vielä ihan ok "dokkari":
Bronies and Ponies: A Journey Through Equestria