New Super Mario Bros. 2 / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
New Super Mario Bros. 2

Nintendo paljasti eilen todellisen jatko-osan DS:n huippusuositulle New Super Mario Bros. -pelille. New Super Mario Bros. 2 ilmestyy 3DS-käsikonsolille elokuussa, joskin tarkkaa päivämäärää ei ilmoitettu.

Minä ainakin olen aivan pähkinöinä. Alkuperäinen New Super Mario Bros. on minulle erittäin rakas teos, jota tuli tahkottua vuoden 2006 kesällä tolkuttomia määriä. Läpipeluukertoja on kertynyt enemmän kuin jaksan muistaa, ja pitäisin sitä ehkä jopa DS:n parhaimpana pelinä. NSMB Wii oli sekin hyvää viihdettä etenkin kavereiden kanssa pelattuna, mutta kyllä kaksiulotteinen tasohyppely toimii parhaiten käsikonsolilla.

Tähän mennessä nähtyjen kuvien perusteella ympäristöt ovat aivan samanlaisia kuin aiemmissa osissa, mikä on vähän köyhää. Toivottavasti mukaan on kuitenkin saatu yllätyksiä. Pääasia on tietysti kenttien laatu ja vaihtelu, joka perinteisesti on ollut Marioissa kohdillaan. Pesukarhupuku on mukana, mikä tuo kenttien salareitteihin runsaasti mahdollisuuksia. Tästä tykkään. Kun pesukarhupuku on mukana, ehkä pelistä löytyisi myös sammakkopuku? Aina saa toivoa!

Moninpeli olisi luonnollisesti mahtava lisä, vaikka en pidä sitä täysin pakollisena. Ensimmäinen läpipeluukerta menee joka tapauksessa yksinäisenä sutena. New Super Mario Bros. Wiissä kaikkien pelaajien piti mahtua samalle ruudulle, minkä takia pesukarhupuku olisi ollut käytännössä mahdoton toteuttaa. 3DS:llä jokaisella pelaajalla on oma ruutunsa, minkä vuoksi edes lentely ei tuottaisi ongelmia moninpelissä.

No niin, nyt vain odottelemaan. Onneksi odotusta ei kestä enää kauaa! Mitä mieltä boardilaiset ovat Marion uudesta tulemisesta? Onko Mario-pelejä jo liikaa? Kertokaa täällä.

Lähdetään siitä että Mario -pelejä ei ole liikaa, vaan niitä alustoja millä niitä voi pelata. Itellä ei ole kiinnostusta, saati edes rahaa hommata jokaista Nintendon laitetta sen takia että niille julkaistaan muutama Mario -peli. Ts, NSMB 2 kiinnostas tosi paljon, vaan en taida jaksaa ostaa konsolia sitä varten. Veikkaan että Wii U:n joudun jonkun oikeasti ison Mario -pelin takia jossain vaiheessa laittamaan kuitenkin...

Tällä hetkellä ei mitään odotuksia, mutta saa nähdä miten hype tästä kehittyy varsinkin E3:n jälkeen.

Mikäli tämä on vain DS:än NSMB parilla lisäyksellä ja 3D:llä niin kauppoihin luultavasti jää. Eniten pelottaa noiden kuvien perusteella ympäristöjen samankaltaisuus aiempiin peleihin nähden. Suurin toiveeni olisi, että Nintendo tekisi samankaltaisen, täynnä salaisuuksia olevan pelimaailman kuin Super Mario Worldissa. Siinä tapauksessa tämä olisi Mario-peli, mitä olen odottanut vuosia ja sitä myötä pakko-ostos.

Aika samoilla linjoilla mennään kuin edellinen kirjoittelija. Toki kyseessä on uusi 2D-Mario, joten kamalasti ei voida mennä vikaan, mutta ainakin nuiden kuvien perusteella ei maailmoissa taida suurempia yllätyksiä olla. Toki neljä kuvaa eivät voi antaa kuin minimaalisen kuvan pelin tulevista maisemista. Toivon silti, että peli kykenisi erottumaan DS:n ja Wiin New Super Mario Brosseista. Kuten tosiaan jo sanoin, kamalasti ei vikaan kuitenkaan voida mennä.

E3, kuinka sinä kuumoitteletkaan.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

E3, kuinka sinä kuumoitteletkaan.

Kuumoittelihan se, mutta vasta nyt alkaa uusin 2D-Mario kuumoitella.

Tuossa Directissä näytetty matsku oli kyllä hyvää. Pelin taustamaisemat tuntuvat saaneen muutamiakin uusia kuoseja, mikä on yksinään helvetin hyvä juttu. 3DS:n tehoilla noista maisemista saadaan myös melkoisen nättejä, ainakin traikkujen perusteella. Kolikoiden keräämisestä olen muutaman artikkelin jo lukaissut ja mekaniikkaa toimii pelissä kuulemma yllättävän hyvin. Miljoonan kolikon raja on kaukainen, mutta tuntuu silti olevan saavutettavissa jokaisen nappulan avulla, joten puuhasta tulee todella koukuttavaa. Tähän päälle vielä jokaisen kentän kerättävät kolme tähtikolikkoa, niin avot.

Uusi Mario, tietenkin se alkaa jossain vaiheessa innostaa.

New Super Mario Bros. 2 julkaistiin eilen japanissa!

Tässä muutamia uusia kuvia!
Ja tässä mainosvideo.

Kuvanlaatu on aika suttuinen, mutta niistä voi bongata pari uutta ympäristöä. Vielä muutama viikko, ennen kuin pääsemme täällä lännessä käsiksi Marion uusimpaan tasoloikkaan! Kolikoiden yltäkylläinen jakelu tarkoittanee lisäelämien loputonta tulvaa, mutta toivottavasti loppupään kentissä riittää tarpeeksi haastetta tosipelaajienkin makuun. Viimeistään bonusmaailmoissa saisi sen haastavuuskäyrän vetäistä katosta läpi!

Ai niin, yhteistyömoninpeli ei taida olla mahdollista verkon välityksellä? Vai onko?

Olin aika pettynyt kuullessani ettei tämä ole 3D Landin kaltainen. En yhtään ole jaksanut innostua näistä New Super Marioista, kun ne tuntuvat niin varman päälle tehdyiltä perus-Marioilta, jotka eivät tarjoa mitään uutta mielenkiintoista.

Sama juttu Wii U:n Marion kanssa.

Lainaus käyttäjältä Vulpes Arctos+

Ai niin, yhteistyömoninpeli ei taida olla mahdollista verkon välityksellä? Vai onko?

Ei taida olla. En tosin usko, että se toimisikaan netissä randomien kanssa pelattuna kovinkaan kummoisesti. Melkein kuin varkaissa tuli tämä uusin Mario, jos kerran jo ensi kuussa on julkaisu täällä Pohjolassakin. Mielenkiinnolla odotan ensimmäisiä kuulumisia Japanin myyntiluvuista ja pelaajien reaktioista tähän uuteen pomppuiluun.

^ Jep. randomien kanssa pelailu ei olisi välttämättä erityisen mielekästä puuhaa. Kavereiden kanssa sen sijaan haluaisin pelata myös verkon välityksellä. Tietenkin co-op on parhaimmillaan silloin, kun kumpikin pelaaja on samassa paikassa kommunikoimassa, mutta 2010-luvulla online-moninpelin pitäisi kyllä olla perusominaisuus. Ikävä kyllä Nintendo on tosiaan jättänyt sen pois NSMB2:sta... Huoh.

Ainakin Famitsu on ottanut uuden Marion vastaan melko innokkaasti. Peli kahmaisi itselleen arvosanaksi kunnioitettavat 36/40. Odottelen itsekin, millaista palautetta peli kerää pelaajayhteisöltä. Toivottavasti NSMB2 eroaa edeltäjistään hieman radikaalimmin kuin mitä etukäteen näyttää. Teräskäsine ei nimittäin ole ainoa, jonka mielestä New Super Mario Bros. -sarjan pelit näyttävät varman päälle väsätyiltä...

Lainaus käyttäjältä Vulpes Arctos+

^ Jep. randomien kanssa pelailu ei olisi välttämättä erityisen mielekästä puuhaa. Kavereiden kanssa sen sijaan haluaisin pelata myös verkon välityksellä. Tietenkin co-op on parhaimmillaan silloin, kun kumpikin pelaaja on samassa paikassa kommunikoimassa, mutta 2010-luvulla online-moninpelin pitäisi kyllä olla perusominaisuus. Ikävä kyllä Nintendo on tosiaan jättänyt sen pois NSMB2:sta... Huoh.

Ainakin Famitsu on ottanut uuden Marion vastaan melko innokkaasti. Peli kahmaisi itselleen arvosanaksi kunnioitettavat 36/40. Odottelen itsekin, millaista palautetta peli kerää pelaajayhteisöltä. Toivottavasti NSMB2 eroaa edeltäjistään hieman radikaalimmin kuin mitä etukäteen näyttää. Teräskäsine ei nimittäin ole ainoa, jonka mielestä New Super Mario Bros. -sarjan pelit näyttävät varman päälle väsätyiltä...

Nintendo on Nintendo, joten online-moninpelin puuttuminen ei ollut itselleni mitenkään suuri yllätys. Yhtiöllä on omat, joskus hieman vanhahtavat, tapansa ja yksi niistä on se, että nettimoninpeliä ei tosiaan ihan joka peliin tuoda. Se on sitten ihan pelistä ja pelaajista kiinni, että onko se hyvä asia. Tässä kohtaa se ei ainakaan itseäni liikuta suuntaan tai toiseen. Tulen pelaamaan tuon pelin muutenkin yksin.

Siitä olen tosin aivan samaa mieltä, että ensi vuonna ei kyllä saa ilmestyä enää New Super Mario Bros.-sarjan peliä. Hitusen riskaabelia julkaista kaksi sarjan peliä samana syksynä, vaikka 3DS:n ja Wii U:n pelit eroavatkin varmasti suuresti toisistaan. Ensi vuonna sitten vaikka Wii U:lle se SMG3.

Ja kuinkas kävikään...

Sanotaan se nyt heti alkuun; NSMB2 ei (ainakaan arvioden perusteella) ole huono peli. Arvosteluiden perusteella oltaisiin vain kaivattu jotakin uutta. Tämä on toki täysin ymmärrettävää. Marion viime seikkailuista ei kuitenkaan ole kulunut pitkää tovia, joten tiimille on selvästi tullut hoppu. Voipi myös olla, että Ninskalla on todettu, että 3DS kaipaa kipeästi lisää Mariota, koska more Mario means more $$$. Kenties Wii U:n Mario saa "positiivisemman" vastaanoton. Ei tämäkään peli haukkuja ole saanut. Internet tuntuu vain syttyvän liekkeihin heti kun jokin näistä Ninskan suurista peleistä saa alle 90 pistettä arvostelijoilta.

Kunhan SMG3 on innovaatioiden karnevaali, niin jaksan uskoa Taivaan Isään.

Viikon verran enää NSMB2:n julkaisuun, eikä edes ole minkäänlaista odotusinnostusta päällä, kuten yleensä uuden marion julkaisun lähestyessä. Ehkä se johtuu siitä, että peli ei tuo oikein mitään uutta, kuten jo tässäkin ketjussa ollaan näemmä todettu useaan otteeseen. Samaa asiaa näyttävät puoltavan arvostelut, eli peli ei sinänsä ole huono, vaan taattua Nintendon huipputasoloikkaa on luvassa, mutta juurikaan uutta se ei tuo eikä riskejä ole lähdetty ottamaan.

Metacritic keskiarvo on tällä hetkellä "vain" 79/100, mikä ei ole huono, mutta Marion tapauksessa melko alhainen. Arvosanojen heikohko taso ei niinkään ole kiinni pelin yleisestä laadusta tai pelattavuudesta, vaan ennemminkin juuri siitä yllätyksettömyydestä. Näistäkin seikoista huolimatta peli ainakin upposi Japanissa kuin voi kuumaan puuroon, sillä peli myi puolisen miljoonaa skipaletta kahdessa päivässä ja taisi se siellä olla "System-Selleri" kun uutta 3DS XL-malliakin myytiin vissiin satoja tuhansia lyhyessä ajassa.

Oli miten vain, niin kyllä tämä uutuus tulee korkattua ja läpikin varmaan pelattua jo ensi viikonloppuna. Kyllä se uusi Mario aina kelpaa, ja toivottavasti edes joltain osin pääsee yllättämään. Pitänee lähteä ainakin sitä miljoonaa kultakolikkoa tavoittelemaan ja katsomaan onko siitä mitään "palkkiota" luvassa.

E: Japanissa miljooona kolikkoa on saanut vajaassa parissa viikossa vasta 242 pelaajaa!

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Kirjaimia, jotka muodostavat sanoja.

Niinhän se on. Kun ottaa huomioon, että kyseessä on tosiaan uusi Mario, ovat odotukset toooooodella alhaalla. Vielä viime vuonna tuli uutta matkaa Sienivaltakuntaan odotettua vesi suupielistä valuen, mutta NSMB2 ei ole herättänyt mitään sen suurempia kutkutuksia. Varmasti tuo tulee ostettua ja pelattua, mutta ensi vuonna ei kyllä 2D-Mariota kauppaan kaivata.

Kultakaivoshan tuo peli on ollut, kuten Mariot aina. Eikä siinä, laadukas tuote varmasti. Taitaa tuo miljoonan kolikon raja olla yllättävän haastava, jos kerran Japanissakin vielä niin harvassa sen saavuttaneet.

Miljoonajahti on alkanut! Muutama maailma tullut läpäistyä ja kolikkosaldo on 1 % elikkäs ensimmäinen kymppitonni täynnä. Jos tuon verran kerää joka päivä, niin eihän tässä mene kuin reilut kolme kuukautta että saa miljoonan täyteen. Mutta itse pelistä pitänee tulla purkamaan tuntoja enemmän vasta kun peli on tullut läpäistyä. Näin alun perusteella peli on sitä mitä odottikin, eli taattua laadukasta Nintendon 2D-tasoloikkaa ala Mario. Ja ihan kuten arvosteluistakin on saanut lukea, niin sitä samaa NSMB-sarjaa tämä edustaa, mitä ollaan jo DS:llä ja Wiilläkin saatu kokea. Mikäli ne eivät ole tuttuja, niin sitten tämä on aivan ehdoton hankinta, ja onhan tämä muutenkin 2D-Marioista pitäville ihan parasta viihdettä.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Miljoonajahti on alkanut! Muutama maailma tullut läpäistyä ja kolikkosaldo on 1 % elikkäs ensimmäinen kymppitonni täynnä. Jos tuon verran kerää joka päivä, niin eihän tässä mene kuin reilut kolme kuukautta että saa miljoonan täyteen. Mutta itse pelistä pitänee tulla purkamaan tuntoja enemmän vasta kun peli on tullut läpäistyä. Näin alun perusteella peli on sitä mitä odottikin, eli taattua laadukasta Nintendon 2D-tasoloikkaa ala Mario. Ja ihan kuten arvosteluistakin on saanut lukea, niin sitä samaa NSMB-sarjaa tämä edustaa, mitä ollaan jo DS:llä ja Wiilläkin saatu kokea. Mikäli ne eivät ole tuttuja, niin sitten tämä on aivan ehdoton hankinta, ja onhan tämä muutenkin 2D-Marioista pitäville ihan parasta viihdettä.

Mitenkäs muuten peli toimii graafisesti 3DS:llä? Videoista ei oikein saa kunnollista kuvaa, koska käsikonsoli on aina käsikonsoli. 3DS on kuitenkin DS:ää jonkun verran parempi mylly, joten voisin kuvitella, että Marioista tutuksi tulleet karkkivärit istuvat tuohon 3DS:n näytölle melkoisen hyvin. 3D:llä ei teekkään sitten tässä pelissä (ainakaan kuuleman mukaan) mitään. Säästyypä akkua.

^ Kyllähän tuo graafisesti luonnollisesti istuu hyvin 3DS:lle, mutta mitään huikean suurta harppausta ei DS:n versioon nähden ole tapahtunut, ehkä lähempänä Wii-versiota on tämä. 3D on tosiaan tässä pelissä muodollisuus, eikä se juurikaan edes tuo näyttävyyttä, joten melkein sama vaikka ei tehosteet olekaan käytössä. Ihmeen paljon tässä on "leikkaa-liimaa"-vaikutelmaa, eli kentät ja musiikit ovat lähes sellaisenaan riipaistu aiemmista osista.. saas nähdä onko puolivälin-loppupuolen kentissä enemmän sitten uuden tuntua.

ED: Kaikki uudet kikat liittyvät pelissä lähinnä kolikkojahtiin, eli keinoihin millä saa enemmän coineja.

Olen pelannut neljä maailmaa läpi, ja viettänyt hieman yli tunnin Coin Rush -moodissa leikkien. Etukäteen tuo Coin Rush ei kiinnostanut lainkaan, mutta sepä osoittautuikin yllättävän koukuttavaksi kokemukseksi. Kaltaiselleni ennätystenmetsästäjälle se sisältää paljon lisää tekemistä pelkän peruspelaamisen sivuun. Mikä parasta, Coin Rush tarjoaa sitä kaivattua haastetta, kun tiukan aikarajan sisällä pitäisi kerätä mammonaa kuin viimeistä päivää. Mikään ei voita sitä, kun kolmannen tason lopussa onnistuu sähläämään ja putoamaan kuiluun, jolloin valtaisa pistepotti jää saamatta... Raivoisaa mylvintää seuraa kaamea kirous ja välitön uusintayritys!

Linkitin jo Viimeksi pelatut pelit -ketjuun pikku ensitestivideon, jossa fiilistelin New Super Mario Bros. 2:n alkua. Tuon videon jälkeen olen oikeastaan alkanut pitää uutukaisesta enemmän. Kolikkohippa tuo tasoloikintaan kaivattua vaihtelua ja vauhtia. Koen erittäin tyydyttävänä sen tunteen, kun kolikkomittari kilisee kuin viimeistä päivää. Isoinpana ongelmana näkisin grafiikoiden ja musiikkien kierrätyksen. Kenttien tutut teemat saavat ne tuntumaan tylsemmiltä kuin ne oikeastaan ovatkaan. Väittäisin, että tasosuunnittelu on oikeasti vähintään yhtä kekseliästä kuin sarjan aiemmissakin osissa.

NSMB2 on saanut osakseen paljon kritiikkiä yllätyksettömyytensä takia. Pakko myöntää, ettei peli ole aivan niin päräyttävä kokemus kuin 3D Land, mutta minä sain juuri sitä mitä kaipasinkin: Lisää kaksiulotteista Mariota käsikonsolille. New Super Mario Bros. on kuin kotonaan kannettavassa muodossa, vaikka ei Wii-versiokaan ollut yhtään hullumpi. Nyt vain mätän pelin kertaalleen läpi, sitten pääsenkin keräämään salaisuuksia, mikä on minulle se mukavin osuus pelissä. En todellakaan aio katsoa yhdenkään jättikolikon sijaintia netistä!

Vaivaiset ~36 Miljardia kolikkoa kerätty koko maailmassa, ja luku varmaan kasvaa räjähdysmäisesti kun Eurooppakin alkaa pikkuhiljaa takomaan fyffee ja myöskin Yhryswallat, jossa peli on ollut vasta muutaman päivän myynnissä. Oma keruutavoitteeni laahaa jäljessä, eli tavoitteena on saavuttaa kahdessa viikossa tuo miljoona kolikkoa, mutta kasassa on vasta 22 % vaikka huomisen jälkeen pitäisi olla jo 50 %.

Pitänee kiristää tahtia.. tarttis yllytyshulluja haastajia, Vulpes Arctos maybe!? ;)

Hah, minusta tuskin on kiritykiksi. Tulokseni Coin Rushissa ovat kerta kaikkiaan säälittäviä, ja pääpelikin on vielä läpäisemättä. :D Edes 50 000 kolikon rajaa en ole vielä onnistunut ylittämään.

Jos vaikka tänään saisin nyhdettyä aikaa pelin läpäisylle, jotta voin aloittaa salaisuuksien ja tähtikolikoiden metsästyksen. Zelda Skyward Sword ja lähestyvä muutto tosin hidastavat virtuaalista vaurastumistani tuntuvasti...

Täällä mennään toistaiseksi rauhallisessa 75 päivän tahdissa, mutta vielä on tähtikolikoita ja salareittejä löytämättä, joten eiköhän tuo tahtikin tuosta nopeudu sitten kun pääsee pelkkään kolikoiden metsästykseen keskittymään.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Japanissa miljooona kolikkoa on saanut parissa viikossa vasta 242 pelaajaa!

Mission Completed! Aikamoista sahaamista Coin Rushissa, mutta jopa yllättävän helposti se miljoona kolikkoa sieltä tuli. Nopean keräämisen oppii aika äkkiä, kun löytää ne parhaat kulta-apajat ja sattuu hyvät kentät tulemaan. Aika hitaalla tahdilla vielä kaiken lisäksi keräilin, eli pari tuntia päivässä korkeintaan hakkasin tuota Coin Rushia, ja oli siinä jopa muutama välipäiväkin. Jotenkin uskoisin, että eurooppalaiset (tai jenkit) ovat olleet ahkerampia tuossa "varainkeruussa" kuin nousevan auringon maassa, jos kerta noin pieni määrä saavutti siellä tuossa vajaassa parissa viikossa miljoonan rajapyykin.

Teoriassa tuon pystyisi keräämään helposti noin puolessa vuorokaudessa, mutta vaatisi kuitenkin tunnin keski-arvoksi noin 80k kolikkoa, mikä ei mahdoton tehtävä ole. Itse paukutin ehkä jollain 40k-keskiarvolla menemään, eli keskimäärin jokaisesta Coin Rushista (3-kenttää) tuli sellainen kymppitonnin verran. Pääpelistä noita kolikoita ei kertynyt kuin pieni osa, joten kannattaa suosiolla hakata sitä Coin Rushia jos miljoona on tavoitteena.

Mikäkö sitten on se palkinto, kun hikipäissään keräilee fyrkkaa, ja lopulta onnistuu saamaan sen miljoonan? Varoitan tässä nyt kuitenkin Spoilerista: No siitähän saa..
[spoiler]..jotain, mutta ei pilata sitä yllätystä palkintoa paljastamalla! Jatkakaa keräämistä.. :D[/spoiler]