New Super Mario Bros. U / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
New Super Mario Bros. U

IMAGE(http://mygaming.co.za/news/wp-content/uploads/2012/06/New-Super-Mario-Bros-U-logo-header-530x298.jpg)

Pelin nimi: New Super Mario Bros. U
Alusta: Wii U
Pelaajia: 1-5
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisu: 30.11.2012

Tämän pelin esittely ei paljoa pohjustusta kaipaa, eli laitetaanpa pystyyn keskustelu viiksekkään italialaisen putkimiehen Marion suraavasta seikkailusta. Peli julkistettiin virallisesti kesäkuussa Los Angelesissa järjestetyillä E3-pelimessuilla, ja tämä New Super Mario Bros.-pelisarjaan kuuluva 2D-tasoloikka julkaistaan Nintendon uudelle Wii U -pelikonsolille. Konsoli on määrä julkaista loppuvuodesta, mutta Nintendo ei ole vielä virallisesti vahvistanut uuden Marion olevan julkaisupäivän peli.

Pelin on kerrottu myös hyödyntävän jollakin tavalla Nintendon uutta pelaajille suunnattua Miiverse -yhteisöpalvelua. Kyseessä on Nintendo Networkin kautta toimiva Wii U:lle tehty palvelu, jossa pelaajat voivat pitää yhteyttä netin välityksellä ja voivat jakaa toisilleen pelitietoa sekä asettaa haasteita. Tarkempaa tietoa ei vielä ole annettu, että onko uusinta Mario-peliä mahdollista pelata kaverin/kaverien kanssa verkon kautta.

IMAGE(http://2.bp.blogspot.com/-m9CUJqxij9s/UCMVCmPzfnI/AAAAAAAAJiI/SRng6Esg2Ic/s1600/mario%2Bbox%2Bart.png) ** Super Mario HD **

Edelliset osat pelisarjasta New Super Mario Bros.:

- New Super Mario Bros. (DS)
- New Super Mario Bros. Wii (Wii)
- New Super Mario Bros. 2 (3DS)

Videomaistiaisia:

* Wii U - New Super Mario Bros. U - E3 Trailer
* New Super Mario Bros. U Trailer for Wii U @ September 13th Media Briefing

IMAGE(http://www.at7addak.com/Data/News/Gallery/2012-06/E3-Impressions-New-Super-Mario-Bros-U/E3-Impressions-New-Super-Mario-Bros-U-6.jpg)

Tämän vuoden kadesta 2D-Mariosta on tämä selvästi mielenkiintoisempi. Kuitenkin ensimmäinen kerta kun Mario kipittään teräväpiirrossa, joten pikkaisen kutittelee jo sen takia. Kenttiin pitää tietenkin saada jotain uutta ja ihanaa, koska muuten peli voi jäädä vain hyvälle tasolle. Toki näyttöohjaimella pelleily on tätä uutta ja ihanaa, mutta myös kentissä saisi olla jotain uusiakin kikkoja.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Kenttiin pitää tietenkin saada jotain uutta ja ihanaa..

Tai vanhaa ja mahtavaa, nimittäin pelin kartan on kerrottu olevan samantyyppinen kuin vanhassa Super Nintendon klassikossa, eli Super Mario Worldissa. Lisäksi myös vanhoja tuttuja vihollisia esiintyy tässä U-Mariossa. Pelistä tietoa on jakanut Game Informer, jonka tulevan numeron kannessa Mario poseeraa. Edellisen kerran Mario on esiintynyt kyseisen julkaisun kannessa 16 vuotta sitten. Lehden toimitus pääsi Nintendon päämajaan testaamaan peliä ja haastattelemaan Miyamotoa.

Game Informer spottasi pelistä seuraavat maailmat:

- Acorn Planes
- Sparkling Waters (tropical)
- Frosted Glacier
- Layer Cake Desert
- Forest Of Illusion (similar to)
- Sky World (similar to)
- World surround by a Tornado

Uusia kuvia:

Monty Mole Grasslands
Berry Meter
Piranha Plants Cave
Yoshi Cheeps
Crystal Caverns moving
Rocket Engine Castle
Torpedo Ted
Boost Rush Grasslands

Super Mario World on tosiaan monelle niin tärkeä peli, että siitä ei oikein voi huonoja vaikutteita ottaa. Uudet kuvatkin näyttivät aika muksuilta (Get it? I didn't...), mikä ei tosin pitäisi tämän lafkan pelien kohdalla tulla ullatuksena. Pikkuisen nousi jopa se kuuluisa hypekäyrä.

Super Mario World :mäinen kartta nostattaa tällä suunnalla sitä hypeä jopa hieman enemmän kuin pikkuisen, myös tuo Forest of Illusion alue kuulostaa todella lupaavalta. Kuvista tuleekin sitten vähän vaihtelevampi fiilis, osassa näyttää olevan jotain uutta, kun taas toiset näyttävät täysin samalta kuin edellisissä osissa.

Vihollisia, ympäristöjä ja kartta Worldistä, mutta loppulippu originaalista Mariosta? Hahmojen tyyli on turhan muovinen ja näyttää hyvin samanlaiselta kuin kolme edellistä peliä. Rehellinen cell-shading olisi ollut poikaa, kun ympäristöt kerran ovat kevyesti piirrostyylisiä.

Olen yhä enemmän sitä mieltä, että Nintendo alkaa lipsua pahasti ykkössarjansa kanssa. Ihan kivalta tuo näyttää, mutta Galaxyn jälkeen kaikki vähänkään kierrätykselle haiskahtava aiheuttaa melko vahvan disgustion. En tiedä, mitä Ninskan pitäisi tehdä, mutta mielummin pelaan ihan sitä alkuperäistä Worldiä ja "jatko-osaansa".

Lainaus käyttäjältä Munkk1+

Vihollisia, ympäristöjä ja kartta Worldistä, mutta loppulippu originaalista Mariosta? Hahmojen tyyli on turhan muovinen ja näyttää hyvin samanlaiselta kuin kolme edellistä peliä. Rehellinen cell-shading olisi ollut poikaa, kun ympäristöt kerran ovat kevyesti piirrostyylisiä.

Olen samaa mieltä kanssasi, vaikka ainakin Wiin New Super Mario Bros. oli todella hauska peli aikoinaan, niin graafiselta tyyliltään se oli ruma kuin mikä, sama juttu DS:n, 3DS.n ja nyt tämän kanssa vaikka HD nyt tekeekin tästä hiukan siedettävämmän näköisen. Ei houkuta pelaamaan ollenkaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Rayman Origins, hirveän kliinisen näköistä. Mitä lie Nintendolla ajateltu, kun ollaan päätetty tehdä tuolla tyylillä. Piirrostyylimaisuus tekisi tälle sarjalle poikaa, veikkaan että ei vaatisi niin paljon tehoja, ja loisi vielä mukavan retrofiiliksen siihen.

Tässä olisi videon muodossa hieman analyysia noista uusista kuvista ja tiedoista.

Kierrätystähän tässä pelissä on, mutta en tätä peliä ainakaan (vielä) lähde sen perusteella tuomitsemaan. Itselle kyllä kelpaa, enkä kyllä ole koskaan osannut kaivata Mariopeleihin jotain cell-chading tai piirrostyylistä grafiikkaa. Toivottavasti tässä pelissä verkko-ominaisuuksilla saadaan peluuarvoa jotenkin lisää.

[u]New Trailer Edit:[/u]

New Super Mario Bros. U Trailer for Wii U @ September 13th Media Briefing

Nyt nousi kiinnostus aivan uuteen potenssiin nähtyäni tuon challenge moodin, vai miksi sitä nyt kutsuttiinkaan. Vaikka en yleensä marion vaikeustasosta olekaan jaksanut valittaa, on se kokemus esim. 3D landissa jäänyt hieman suppeaksi juurikin sen vaikeustason takia. Toivottavasti saadaan tuohon moodiin tarpeeksi vaihtelua ja syvyyttä, jotta voisin nauttia siitä pääpeliäkin enemmän. Kenttien yksityiskohdat ovat kyllä lisäksi äärimmäisen upeita muihin versioihin nähden, ja lisäksi kunnon Yoshin mukanaolo on hyvä plussa. Onkohan mukana myös muun väriset Yoshit, kun ainakin erilaiset vauvadinot on luvattu mukaan?

Lainaus käyttäjältä Kingsta+

Uutta pelikuvaa: New Super Mario Bros. U - Single Player Trailer

Reaktio

Mitä enemmän tästä uusimmasta Mariosta näytetään, niin sitä paremmalta se aina vain näyttää. NSMB2 ei oikein missään välissä aiheuttanut tälläistä, mutta onneksi tämän osan kanssa ei ole samaa ongelmaa. Kehtaisiko sitä jopa toivoa, että tästä tulisi NSMB-sarjan paras osa?! Kenties, muruseni, kenties...

Lainaus käyttäjältä Muksu+

[url=http://www.youtube.com/watch?v=IvYQnQZ-prk]Reaktio[/url]

Lähes repesin, kun en moista ole ennen nähnytkään! :D

Tässä vielä lisää maistiaisia NSMBU:sta:

- Demon pelailua New Yorkin eventissä
- Japanin Directissä näytettyä pelikuvaa
- Boost Rushia liito-oravan tyyliin

Tuo peli näyttää oikein mahtavalta. Selkeästi paras Wii U:n julkaisupeli. Tulee ostettua tietty heti julkaisussa.

Sitä juttua vain vihaan, kun pysyy paikallaan niin Mario katsoo ruutuun o_O

Onko Nintendo viilannut meitä linssiin? Vannottivat kivenkovaan vielä E3-messuillakin, että Nintendon omat julkaisupelit tulevat olemaan alkuvaiheessa "vain" 720p-tasoisia. Nyt kuitenkin Nintendon virallisille sivuille avatussa New Super Mario Bros. U -osiossa kerrotaan seuraavaa:

Experience Mario like never before... in full 1080p HD, only on the Wii U console!

Tulipa kokeiltua new super mario bro u:ta tänään. Heti ensimmäiseksi voin sanoa, että siinä on paljon sulavampi fps kuin edeltäjässään ja 1080p grafiikka näytti mahavalta televisiossa.

Pelaaminen oli samanlaista mariota kuten aina ennenkin. Messuilla pystyi valitsemaan kolmesta eri tasosta mitä pelaa. Ensin pelasin sellaista overworldmaista paikkaa ja sitten sellaista paikkaa jossa lennettiin ilmapalloilla ja lopuksi lumipaikkaa.

Ihan hyvä peli vaikka ei sinänsä tarjoa mitään uutta(demon perusteella).

Ne, ketkä kokivat NSMB2:sta pelatessaan pienoisia pettymykseen verrattavia tunteita, niin kannattaa ihan vain kuriositeettina lukaista seuraava NSMBU:ta käsittelevä artikkeli IGN:ltä.

Edellä mainittu artikkeli.

Itsehän olen aika pitkälti sitä mieltä, että tämä uusi(n) 2D-Mario on vain samaa mitä Wiillä tuli pelailtua ja tietyllä tasolla se on aina ollut "ihan ok". Kuitenkin ensimmäistä kertaa pääsee pelaamaan Mariota HD:na ja vieläpä aivan uudella konsolilla, joten pystyin tyytymään siihen, että vanhaa kierrätetään...

....onneksi kehittäjät olivat eri mieltä. Jotenkin nuo kaikki viittaukset edellisiin peleihin ovat ensimmäinen toooooodella hieno asia. Muutenkin ainakin tuon jutun perusteella vaikuttaa siltä, että kehittäjät eivät pelkästään halua rahastaa sillä tutulla ja turvallisella. Saas nähdä miten se onnistuu valmiissa tuotteessa.

Ja noin! Kaikki yksinpelattavat challenget läpi vähintään pronssilla. Oli kyllä oikeasti haastavaa loppua kohden, todella positiivista Mario-pelissä. Ja toki siis vetäisin tätä ennen jo kaikista kentistä kaikki isot kolikot.

Paras New Super Mario, kevyesti. Melkein jo hätyyttelee Worldiakin, mutta ei sentään Mario 3:ea. ;)

Ensimmäinen maailma "selätetty". Ei tuossa ensimmäisessä worldissa vielä hikoilla saanut, mutta eipä ole tarkoituskaan. Padi sopii käsiin todella hyvin ja muutenkin alkufiilikset ovat melkoisen korkealla. Kenttäsuunnittelu on ollut ilahduttavan pirteää ja muiden pelaajien kommentit kentistä ovat oudolla tavalla mielenkiintoista luettavaa. Kovalta peliltä tämä vaikuttaa, mutta annetaan lopullinen tuomio vasta kun on prinsessa vapautettu...