Next-Gen (PS4, Xbox One, Wii U) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Next-Gen (PS4, Xbox One, Wii U)

Uudet laitteet kolkuttelevat jo ovella. Nintendo tuo Wii U:n markkinoille vuonna 2012. Ei ole mitenkään mahdollista, että Sony ja Microsoft vain katsoisivat vierestä. Kilpailijoiden on pakko reagoida jotenkin Nintendon konsolin lanseeraukseen.

Wii U:

Nyt eletäänkin mielenkiintoisia aikoja. Nintendo pelaa jo avoimin kortein. Wii U esiteltiin E3:ssa. Laite lienee teknisesti suurin piirtein samalla tasolla PS3:n ja Xbox 360:n kanssa. Ohjain on perinteisempi kuin Wiissä, mutta kuitenkin moderni ja uudenlainen.

Tehot saattavat jälleen kerran osoittautua Nintendon suurimmaksi kompastuskiveksi. Mikäli MS ja Sony esittelevät omat laitteensa E3-messuilla, jotka järjestetään oletettavasti ennen Wii U:n julkaisua, näyttää Wii U melkoisen heikolta tehojensa puolesta. Kilpailijoilla on myös ollut rutkasti aikaa kehitellä omia ideoita, sillä nythän Nintendon käsi on jo selvillä.

Xbox 720

Pitäisin hyvin todennäköisenä sitä, että laite esitellään ensi vuonna. Markkinoille X720 saapunee siis 2013. Konsolisodissa on aina mukavaa takertua menneisyyteen. Niinpä väitän, että Microsoft yrittää tässä tehdä Dreamcasteja Nintendolle.

Wii U esiteltiin juuri ja sille ollaan kehittämässä Assassin's Creediä, Batmania ja muita sarjoja, jotka on aiemmin totuttu näkemään X360:llä ja PS3:lla. Mikäli MS nyt näyttää X720:n, joka on selvästi Wii U:ta edellä tehoissa, voi jopa olla, ettei Wii U enää kiinnosta 3rd partyjä, vaan nämä siirtävät projektinsa tehokkaammille alustoille ja hype laitteen ympärillä hiipuu.

PlayStation 4

Tällä hetkellä koko kolmikon suurin kysymysmerkki on PS4. Mitä Sonylla on oikein mielessä? PlayStation ei enää lähde konsolisotaan henkseleitä paukutellen varmana voittajana. PS3 on edelleen tämän kierroksen viimeinen. Vaikka nykyinen erä onkin selvästi aiempaa tasaisempi, on Wii silti selvä voittaja ja PlayStation häviäjä.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä millaisen strategian Sony ottaa. Ken Kutaragi ei ole enää suunnittelemassa laitetta. Sony ei myöskään ole ennakkosuosikki, päinvastoin, joten Sonylla on edessään todellinen näytönpaikka.

Ei ole koskaan liian aikaista aloittaa kunnon next-gen-ketjua!

Nyt seuraa vakavasti minun oma mielipiteeni tähän aiheeseen, älä siis heitä kissaasi tietokoneellasi jos koet seuraavan tekstin raflaavaksi.

Mielestäni Nintendo on ainoa, jolla on pienintäkään tarvetta siirtyä seuraavaan sukupolveen. PS3 ja Xbox360 pystyvät tuottamaan todella hienon näköisiä, kuuloisia ja ennen kaikkea toimivia pelejä. En siis koe tarvetta päästä parempiin grafiikoihin, miksi korjata jotain mikä ei ole rikki? Lypsäisivät nyt näitä konsoleja kunnolla.

En sano että Wiillä ei voisi olla hienon kuuloisia tai näköisiä pelejä, tai että se olisi "rikki", mutta kyllä se on myönnettävä että ei se ole HD-aikakautta. Wii U vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, osittain koska siinä on jälleen jotain uutta, jotain mitä ei ole aikaisemmin ollut. Odotan myöskin mitä innovaatioita Ninskan ideanikkarit ovat laitteen peleihin suunnitelleet. Juuri pelisuunnittelussa Ninska mielestäni vie kilpailijoitaan. En myöskään usko sen olevan tehoissa nykyisten tehokonsolien tasolla, vaan niitä edellä. En vain usko Ninskan tekevän niin suurta virhettä. Se olisi koko laitteen surma. On myös mielenkiintoista nähdä, että jos Sony ja Mikkisofta päättävät lyödä nyt aivan uudet konsolit markkinoille, niin millaista hintaa niistä voidaan pyytää? Ei ole enää mahdollista julkaista todella kallista konsolia, vaikka se olisi kuinka tehokas (PS3:n julkaisu anyone?) Myös Wii U:n hinnoittelu on kriittinen osa sen menestystä.

Kuinka pitkälle konsoleilla voidaan sitten mennä, ennen kuin televisioiden rajat tulevat vastaan? Kuinka moni sijoittaa uuteen ihme telkkariin, vain koska uusi konsoli vaatii sitä, että sen tehot pääsevät oikeuksiin? Tässäkin hinta on oleellinen osa ostopäätöstä.

Muistelen että olisin lukenut jostain, että PC-pelien myynti ohitti Amerikoissa konsolit tässä jokin aika sitten. Tämän vuoksi uskon että vaikka Sonylla ja M$:llä varmaan oli suunnitelmissa pidentää tätä sukupolvea 2014-2015 asti uudet konsolit yritetään saada ulos 2013 jouluun mennessä.

Wii U on ehkä ainakin Nintendolle voittaja. Tai riippuen siitä saako Nintendo julkaisuun pelejä. Rauta on todennäköisesti edullista ja voittoa tehdään joka konsolista. Joten en usko että Wii U:n tarvitsee kovin monia kymmeniä miljoonia myydä että Nintendo olisi voitolla. Pettymys voi tietysti tulla, mutta katastrofia tuskin. Sinänsä en kyllä jaksa uskoa että Wii U olisi samanlainen menestys kuin Wii. Nintendon peleillä myydään helposti parikymmentä miljoonaa konsolia joten sinne varmaan mennään, mutta vaikka uskon Wii U:n olevan tehokkaampi kuin PS3 ja X360, en usko että se olisi edes tasoissa X720:n tai PS4:n kanssa. Ja tämä karsii 3rd party tukea väkisin. Voihan tietysti ihme tapahtua ja Nintendo saisi 3rd partyt puolelleen ennen vuoden 2013 E3:a tai Wii U:n imagon siihen malliin että sille voisi olettaa tulevan kaikki pelit, mutta...se ei ole helppoa.

Xbox 720 on ehkä parhaimmissa asemissa tulevaan sukupolveen. Se tulee olemaan tehokkaampi kuin Wii U ja aikaisemmin markkinoilla kuin PS4. Lisäksi siitä tehdään varmasti Kinect yhteensopiva jota M$ varmasti kehittää vielä eteenpäin. M$:llä on vain se vaara että se kaatuu omiin tavoitteihinsa. M$ on ISO, mutta silti on varmasti vaikeaa pitää käsissä kaikkia Xboxin haaroja, eli Kinect, HC-pelaaminen, verkko ja olohuone. Siinä on 4 eri osa-aluetta. Ja kaikki syö erikseen miljoonia kehitykseen, ylläpitoon, markkinointiin ja sisältöön. Ja näiden kaikkien vielä pitää olla tietoisia toisiensa suunnitelmista ja kaikkien täytyy tietää yhteinen tavoite. Ja kaikille jaetaan samasta pussista rahat. Ei tule olemaan helppoa. Mutta jos M$ löytää näihin hyvän tasapainon, menestyminen on todennäköistä.

PS4 on vielä täysin mysteeri. Lisäksi en tiedä mitä Sony edes haluaa. Aikaisemmin Sony halusi kaiken (niin kuin M$ nyt) ja lopulta lähes menetti kaiken. Lisäksi PS3:n käyttöliittymä ja Storen käyttöliittymä on aivan perseestä (siis oma mielipide). Eli kun Sonyn suurin kompastuskivi on laitteen softa, voisin veikata että Sony pistää koko *askan uusiksi. Rautakehitys jätetään pienemmälle ja tehot jäävät Wii U:n ja X360:n väliin (vaikka ei M$:kään kauheasti rautaa voi panostaa) ja Sony pistää koko järjestelmän uuteen kuntoon. Samalla PS4:n verkko-ominaisuudet muuttuvat maksullisiksi.
Kuinka paljon M$ onkaan päivittänyt ulkonäköä ja viilannut käyttöliittymää, samalla kun Sony taistelee pelkästään tietoturvan ja peruspäivitysten kanssa. Sony on perinteisesti rautafirma, joten sinänsä tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä. Sonyn pitäisi siis saada jostain kokemusta käyttöliittymän ja palvelun kehitykseen. Näillä meriiteillä se ei onnistu.

Seuraavat E3 messut tulevat olemaan käänne kohta. Miltä Wii U oikeasti tuntuu ja tuleeko Xbox720. Tulee olemaan mielenkiintoisin E3 vuosiin.

Jotenkin en osaa yhtään ajatella että Wii U olisi "next-gen". Seuraava sukupolvi mitataan mielestäni pelien näyttävyydellä, ei sillä että miten niitä pelataan. Tuntuu vain siltä että Wii U on HD päivitys, ei mitään erikoisempaa. Mutta väärässähän minä olen, myönnetään.

Mietin tulevaa sukupolvea hieman PC-pelaajan näkökulmasta, sillä sellainen nykyään olen.

Xbox 3:n ja PS4:n osalta vaikea sanoa mitään. Olisin onnellinen jos kaikki valmistajat yhdistyisi ja tulisi kunnon superkone, koska siinä palaa rahaa kun pitää kaikki konsolit ostaa (jos rakastat videopelejä, et ole konsolisotija).

Suuri osa boksin yksinoikeuksista on muutenkin tullut "Games for Windows" tuotenimen alla PC:lle, joten saa tulla todella hyviä kunnollisia yksinoikeuksia että konsolin tulisin ostamaan. Kinectiin panostus tulee varmasti näkymään jotenkin, että saadaan satunnaispelaajat kiinnostuneeksi. Hinta pitäisi pysyä myös alhaisena, koska ei sitä muuten kukaan osta.

Pleikkarilla onkin sitten eri juttu, nimittäin sille on tällä hetkellä ainakin monipuolisesti yksinoikeuksia, joita ei tulla tietokoneilla näkemään. HC-pelaajille siis suht varma valinta konsolina, jos toinen pitää valita. Toivon suuresti että nettiominaisuudet tulevat edelleen pysymään ilmaisina, koska se oli syy miksi myin suuren osan 360 peleistä pois ja ostin samat PS3:lle. Jos se tulee maksulliseksi niin....saa edelleen olla aika hyvät yksinoikeuspelit että siitä maksaa, nimittäin PC:llä tuskin aletaan periä maksua jokaisesta nettipelistä (varsinkin nyt kun täysin ilmaiseksi pelattavat pelit ovat suuressa nousussa).

Wii U...ei tämä laite ole kuin HC Nintendo faneille, jotka haluavat HD Zeldan ja Marion yms. Taas tarvitaan hyviä yksinoikeuksia että suurempi HC yleisö laitteesta kiinnostuu, mutta miten laite voi sitten kilpailla tehokkaampien laitteiden kanssa? Casual pelaajat tulevat varmasti diggaamaan "iPad" ohjaimesta.

Voiko grafiikat sitten parantua enää niin paljon? Voiko tulla yhtä suurta harppausta kuin PS1->2->3? Muistan vieläkin sen kun ensimmäistä kertaa pelasin SSX:ää PS2:lla, ja se oli niin uskomatonta! Myös Ocarina of Time aiheutti samaa kun Link to the Pastista siihen siirryin. Ei kai niin suuret muutokset ole enää mahdollisia? Microsoftin panostaessa enemmän Kinectiin tulevalla alustalla, voisi luulla että Sony koittaisi myös jotain. Tuskin Move sentään.

Jotain muuta sen täytyy olla kuin paremmat grafiikat.

Saikohan tästä nyt mitään selvää..jotenkin kuvittelin aluksi että eihän mulla ole edes mitään sanottavaa asiaan.

Tässä on kyllä vielä ~3 vuotta aikaa, joten hyvin paljon voi muuttua.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Suuri osa boksin yksinoikeuksista on muutenkin tullut "Games for Windows" tuotenimen alla PC:lle.

Aijaa? Fable II, Halot, Forzat, GeoW 2&3, Dead Rising, Crackdownit, läjittäin XBLA pelejä ja monia muita on tullu PC:lle? Nope.

Mutta itse aiheeseen. Wii U ei ole todellakaan next-gen konsoli minulle. Mitä siitä tällä hetkellä tiedetään ei se ole ainakaan X360 taikka PS3:a pahemmin tehokkaampi joten sehän on vain se "Wii HD" jonka oletettiin tulevan jo pari vuotta sitten. Kyseinen konsoli on jo hyvin vanhaa teknologiaa julkaisussaan (kuten Wii oli aikoinaan) joka ei ole ollenkaan hyvä asia. Nintendon olisi pitänyt tosissaan kehittää täysin uusi seuraavan sukupolven laite josta löytyy potkua usean vuoden ajaksi. Wii U:n uusi ohjain ei vakuuta myöskään, ehkä tuolla on kiva vähän aikaa pelleillä mutta pitemmän päälle käy tylsäksi pikku kikaksi (Wiin kanssa kävi juuri samoin, ainakin meikällä). Varmana Nintendo pari miljoonaa Wii U:ta myy, mutta mitään Wiin tapaista menestystä ei missään nimessä ole tulossa.

Xbox 720:n suhteen olen hyvin samaa mieltä Eemelin kanssa. Kaikki sen tietää että sitä on suunniteltu jo kauan ja varmana ensi vuonna MS seuraavan Xboxin esittelee. Kaikista kovin pommihan olisi jos se tulisi jo 2012 jouluksi. Tekisivät siis saman kuin Xbox 360 kanssa, esitellään E3:lla -> jouluna jo myynnissä. Halo 4 julkaisuun ja sillä jo taataan useita miljoonia myytyjä laitteita. En usko että seuraava Xbox taikka Playstation olisivat huiman paljon tehokkaampia kuin nykyiset konsolit. Eipä tuosta huimasti pystykään tällä hetkellä parantamaan.

Kaikista vaikein on veikkailla mitä Sony tulee tekemään. PS3:n pitäisi heidän mukaansa porskuttaa vielä täysillä ainakin 2015 vuoteen saakka mutta näin ei varmana tule tapahtumaan. Kyllä se seuraava pleikkari viimeistään 2014 tulee mutta oletan 2013 olevan uskottavampi. Tällä kertaa Sony ei pidä niinkään keskittyä tehoihin ja "mediakeskuksen" luomiseen vaan tekisivät ihan asiallisen pelikonsolin ilman kaikkea turhaa paskaa. Hintakin pysyisi mukavana eikä kivuliaana. Myös hyviä pelejä ulos jo heti julkkariin eikä vasta kahden vuoden kuluttua.

E3 2012 tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen..

Minusta on vähän hassua että Wii U ei olisi Next Gen -laite. Se tulee Nintendolta, on uusi alusta verrattuna edelliseen, niin silloin se on Next Genereation, eli seuraavaa sukupolvea. Konsolin rauta ja ominaisuudet ovat taas toissijaisia asioita.

Lainaus käyttäjältä Oselot+

Kaikista vaikein on veikkailla mitä Sony tulee tekemään. PS3:n pitäisi heidän mukaansa porskuttaa vielä täysillä ainakin 2015 vuoteen saakka mutta näin ei varmana tule tapahtumaan. Kyllä se seuraava pleikkari viimeistään 2014 tulee mutta oletan 2013 olevan uskottavampi.

Minusta PS4:n tulo ei välttämättä estäisi PS3:n kuolemaa, varsinkin kun ajatellaan PS2:sta. Tämä riippuu oikeastaan pitkälti siitä onko PS4 taaksepäin yhteensopiva PS3:n kanssa. Jos yhteensopivuus löytyy, voi PS3:n taru loppua aika nopeasti. Vaikka onhan se totta että PS3:n tilanne on aivan erilainen kuin PS2:n aikoinaan. Mutta PS2 on todistanut että oikealla markkinoinnilla konsolin taru ei välttämättä pääty siihen kun uusi julkaistaan.

Tuli muuten mieleen että onkohan Sonylla rohkeutta viimein suunnitella uusi ohjain. Tulisi nimittäin tarpeeseen...

Lainaus käyttäjältä Oselot+

Aijaa? Fable II, Halot, Forzat, GeoW 2&3, Dead Rising, Crackdownit, läjittäin XBLA pelejä ja monia muita on tullu PC:lle? Nope.

No, Fable 2 oli toki hyvä, mutta Halot eivät ole enää pitkään aikaan kiinnostaneet. Heikosti silti yksinoikeuksia, ei niitä kovin paljon ole. XBLA puolella toki, mutta kaikki suuret merkkitapaukset kuitenkin käännetään toisille alustoille.

Wii U on next-gen Nintendo, mutta se ei ole next-gen konsoli, sillä se on saman tehoinen kuin nykyiset kaksi suurta. Ja vain aika näyttää minkälaisia pelejä saadaan aikaiseksi sen näytön kanssa, mutta epäilen että mitään mullistavaa. PSV + PS3 kuitenkin vähän kuin sama combo.

Tehot ovat mielestäni aina määrittäneet seuraavan sukupolven. Wii U tuntuu vain HD päivitykseltä nykyiseen sukupolveen. Kyllä se tulee silti ostettua, koska tahdon HD Zeldan.

jos tämä hyväksytään, niin miksei zenoxin next next gen keskustelua?

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

jos tämä hyväksytään, niin miksei zenoxin next next gen keskustelua?

Koska se on älytöntä ja turhaa? Tämä on jo ajankohtainen asia, josta on faktojakin selvillä. Ei keskustelua voi perustaa vain arveluiden ja huuhaan varaan.

Jos tahtoo spekuloida asioita tulevaisuudesta (2020+), niin sen voi tehdä vaikka Offtopic -ketjussa.

Vähän sama kun miettisin että "onko autot poistettu käytöstä ja kuljetaan putkissa vuonna x", varsinkin jos keskustelu viedään aivoimplantteihin. Toki futuristisille asioille voi tehdä oman vitsikkään ketjun, mutta turha siellä yhtä asiaa on spekuloida.

Tämä siis oma mielipide. En tiedä mistään mitään.

Demppa tuon jo hyvin sanoikin. Seuraavan sukupolven konsoleista on jo jonkinlaista faktaa olemassa, mutta next-next-gen ei ole edes pilke sen aineettoman postimiehen silmäkulmassa, joka nämä ideat ihmisille antaa. Vaikka Zenoxin ketju aikanaan oli loppujen lopuksi hyvin ajateltu, oli sen suurin tarkoitus tai ainakin onnistuminen vittuilla. Silloin siis ansaitut banaanit.

Koska emme kuitenkaan kaikesta huolimatta tiedä suuria vielä tässä ketjussa käsitellyistä laitteistakaan, ei ole mitään järkeä spekuloida niitä seuraavilla laitteilla.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Tehot ovat mielestäni aina määrittäneet seuraavan sukupolven. Wii U tuntuu vain HD päivitykseltä nykyiseen sukupolveen. Kyllä se tulee silti ostettua, koska tahdon HD Zeldan.

Luulen että näin pitkällä konsolien elämässä voisi ehkä muuttaa mielipidettä ;) Itse en usko että tehoharppaukset tulevat olemaan enää kauaa edes jonkilainen peruste seuraavalle sukupolvelle. Raudan optimointi, uudet rajapinnat, uudet ominaisuudet, tekninen edistys (BD, verkkolaitteisto, jne.) varmasti, mutta suorat tehot...tuskin. Onhan tässä jo nähty että lopulta tehot eivät merkkaa juuri mitään. Yllättäen käsikonsolipuolella tämä on tuntunut realisoituvan jopa paremmin. En ole kauheasti nähnyt vertailua kuinka monta polygonia 3DS ja PSVita vääntää. Kaikkia kiinnostaa ominaisuudet enemmän kuin tehot. Ovatko nämä silti uutta sukupolvea? Mielestäni ovat ja ymmärtääkseni monet muut ovat samaa mieltä.

Pelitalotkin tekevät niille aluistoille pelejä joille voi tehdä. PC vääntää nykyään selvästi enemmän numeroita kuin konsolit, mutta silti pelit tehdään PS3:n ja X360:n ehdoilla, koska pelit myy siellä.

Ja siis ymmärrän kyllä ajatuksen että uudet tehot merkkaavat uutta sukupolvea, mutta eikö tämä raja tai kehitys ole mennyt jo aika häilyväksi nykyään? Itse en esim. usko että PS4:n ja X720 tehot olisivat sellainen harppaus kuin Wii U:n.

Ensi vuoden eekolmoset tulee olemaan kyllä aika kovat! Wii U:n tarkemmat ominaisuudet (launch pelit, online ominaisuudet..) ja M$:n uusi konsoli.

Wii U
Tulee hankittua, sillä eipä taloudesta vielä Wii:tä löydy. Kiinnostaa aika paljon, onko Nintendo oppinut jotain verkkopelirintamalla. Toivottavasti, sillä tämän sukupolven uusi juttu muilla konsoleilla oli juuri verkkomoninpelit, eikä Nintendon kannata liikoja odotella vuotuisista COD-myynneistä, ellei verkko-ominaisuudet ole kunnossa.
Toivottavasti launch pelien joukossa olisi heti joku kova third party setti, niin uskottavuus hc-porukan keskellä olisi edes mahdollista. Mutta toisaalta kyseessä on Nintendo, joten sieltä voi tulla ihan mitä sattuu. Kuten sanottua, tulen hankkimaan konsolin, mutta tässä nyt on omaa toivomuslistaa konsolille.

Xbox 720
Pikkulinnut laulavat, että useampikin studio on jo ko. konsolin kimpussa (ovat olleet jo hyvän aikaa), joten julkaisu 2012 Jouluksi ei ole mahdotonta ja kuten arvoisa Oselot jo mainitsi, niin 360:n kanssa M$ toimi juurikin näin. Tuntuu kyllä jotenkin uskomattomalta, että uusi boksi olisi jo vuoden päässä, mutta enpä itsekään haluaisi uuden konsolin syövän nykyisen myyntejä (jos siis olisin konsolivalmistaja). Tämän vuoden E3:n köyhä tarjonta selittyisi siis osaltaan sillä, että paukut ladataan ensi vuoteen! Tosin melkein vuosi aikaa, joten eiköhän tulevan pressin sisältö ehdi valua ulos vielä moneen kertaan.

PS4
Kunhan saavat nyt tuon Vitan kunnialla ulos, niin katsellaan kotikonsolia sitten myöhemmin...

Xbox 720 logo tässä trailerissa. Katsokaa 0:46 kohtaa 1080p:llä tarkkana ja näette sen.

Wii U
Sori Nintendo-fanit, mutta itseäni ei vain itseäni jaksa millään kiinnostaa uuden sukupolven kone nykysukupolven tekniikalla ja kikkaohjaimella, tosin näin minä arvelin Wiistäkin ja sen kapulasta. Wiille on toki runsaasti mainioita pelejä, mutta nämä brutaalit K18-pelit eivät vaan Nintendon laitteilla tunnu menestyvän joita Sonyn ja Microsoftin laitteilla on suurin osa, joten olen yllättynyt jos multiplattarit rupeaisivatkin tällä koneella menestymään. Hankittua tämä silti jossain vaiheessa tulee.

Xbox 720
Jotenkin vain huolettaa että seuraava Microsoftin konsoli on levyasematon download only-laite ja tässä tapauksessa tulee hankittua tälle vain mielenkiintoisimmat yksinoikeudet (Halo 5, Gears of War 4), multiplattarit välttää Wii U-versioina (jos tehdään) tai PS4-versioina (jos laite julkaistaan pian boxin jälkeen). Download only ja vieläkin hirveämpi pilvipelaaminen on tulevaisuutta, joka varmasti toteutuu joskus oli vastustusta tai ei. Keräily on kuolemassa pois. Silloin kuin Xbox 360 tuli loppui entisen boxin pelien tulo kuin seinään, mutta PS2:lle tuli vielä ei niin kauan aikaa sitten sellainenkin helmi kuin Persona 4, tosin oli PS2 boxia hiukan menestyneempi laitekkin.

PS4
Sony on onneksi viitannut siihen suuntaan ettei fyysisestä mediasta vielä olla luopumassa, joten en voi olla kuin tyytyväinen siitä että PSP Go floppasi. Saa nähdä miten pitkälle Sony PS3:sta vie ennenkuin PS4 esitellään. Toisin kuin Nintendon ja Microsoftin leireissä on Sonyllä ollut hiirenhiljaista Vitaa lukuunottamatta.

Itse uskon että tämä ja seuraava sukupolvi on vähäisin hyppäys grafiikan osalta vaikka aikaväli uuden konsolin tulemiselle on suurin/suurimpia kuin koskaan, mutta mikä mahtaa olla myyntivaltti jos se ei ole graafinen ulkoasu? Jos se next gen-koukku sitten onkin taas se graafinen suorituskyky niin mitenkähän pitkään ja miten paljon rahaa pelinkehityksessä sitten menee kun nytkin tuntuu ongelmia välillä olevan...? Next gen, sitä samaa vähän nätimpänä?

Sarjassamme paskaa tekstiä ja itsestäänselvyyksiä:

Wii: U
En vain käsitä mitä Nintendon (johtajien) päässä liikkuu. Luulevatko he tosiaan, että konsoli pääsisi lähellekkään alkuperäisen Wiin myyntejä.
Wiin suurin asiakaskunta koostui casual-pelaajista (Wiin tapauksessa kolme-nelikymppiset naiset), jotka ohittavat konsolin HD-päivityksenä tai hurjimmassa visiossa, pitävät sitä pelkkänä hipaisunäyttönä Wiille. Oli miten oli, monet ostivat Wiin pelkästään liikeohjauksen takia. Se kun vaikutti täydelliseltä kuntoiluun, bilettämiseen, sekä "Äidin kullalle pelikonsoliksi, jota äiskäkin voi välillä kokeilla".

No entäpä HC-markkinat? No tyhmäkin tajuaa, ettei niitä ole otettu huomioon. Jo nimeäminen Wii U: ksi kertoo paljon. Wiitä kun ei ihan heti yhdistetä hardcore pelaajan ykkös konsoliksi (<--olenko ihan tosissani?).
Silloin (joskus tulevaisuudessa) vanhentunut teknologia pitää myös 3rd partyn julkaisijat Sonyn ja MicroSoftin konsoleilla, niinkuin kävi alkuperäisen Wiinkin kanssa.

Mutta ketkä Wii U: n tulevat sitten ostamaan? No, vastaus lienee selvä: Nintendo "fanipojat". Tuo loppumaton luonnonvara raahaa rahansa vaikka Japanin korkeimman vuoren juurella sijaitsevaan temppeliin, saadakseen uusimman Zeldan/Marion hyppysiinsä.

Pähkinänkuoressa:
+ Zelda
+ Mario
+ Uusi ohjain
- Kosketusnäyttö ei pärjää Wiimotelle
- Teknologia
- Miksi Wiitussa nimen pitää olla Wii U. Uber Wii olisi paljon siistimpi.
Odotukset konsolia kohtaan: 3DS

Tälle tekstille voi nauraa (nyt) sitten muutaman vuoden päästä, kun Wii U on myynnyt kahdeksan miljardia kappaletta ja Shigeru Miyamoto hallitsee maapalloa seteleistä rakennetusta talosta käsin.

Perin mielenkiintoista, että todella monet ovat jo nyt tuominneet Wii U:n alitehoiseksi kun ottaa huomioon että kyseisen konsolin tehoista ja raudasta ei ole mitään 100%:n varmaa tietoa annettu (ainakaan minun tietääkseni). Jos pitää uuden sukupolven merkkinä sitä, että pelien ulkoinen anti nousee tähtitaivaisiin uuden konsolipolven myötä, niin pahoin pelkään että uusien konsolien myötä joutuu pettymään. Miten paljon paremmaksi PS4 ja Xbox720 voivat todellisuudessa parantaa enstisistä konsoleista? Onhan mahdollista että paljonkin, mutta kun se konsoli ei saisi maksaa 1500€:a plus "suomilisät".

Eivät Sony ja M$:aan voi mielestäni lyödä markkinoille konsolia jossa on (vain) samanlainen ohjain (ei sillä että niissä olisi vikaa), lisää tehoja, uusia nettiominaisuuksia ja muuta härpäkettä. Kyllä siitä pitää löytyä jokin porkkana, olkoon se nyt sitten Wii U:n kohdalla uusi ohjain, ja HD-Zelda. Sony ja M$ kun ovat jo näyttäneet mahtinsa HD:lla, niin heillä on edessä myös uusia haasteita.

"Vähän" kökköä tekstiä, mutta lyhyesti: En usko millään Nintendon julkaisevan Wii U:ta alitehoisena, PS4 ja Xbox720 tarvitsevat jonkilaisia innovaatioita. Lopuksi mainittakoon se minkä moni on jo heittänytkin: E3 2012 tulee olemaan tooooooooodella jännittävä.

Älkääpä nyt vielä pidätelkö henkeänne ensi kesän suhteen. Niinkuin täälläkin moni on jo tajunnut, niin ei seuraavassa sukupolvessa ole kovin suuria muutoksia enää luvassa. Pieni tehonlisäys, jolla saavutetaan aito 1080p -resoluutio ja 60 fps, ja jotain muuta pientä kosmeettista muutosta. Suurin osa porukasta ei pientä ruutua tihrustaessaan välttämättä tule edes huomaamaan kovin suurta eroa entiseen. Muistin lisäämisellä saavutetaan luultavasti suurimmat ja näkyvimmät erot.

Tuosta syystä konsolivalmistajillakaan tuskin on kovin suuria paineita uuteen konsolisukupolveen. Nykyisetkin myyvät vielä varsin hyvin ja pc:stähän ei ole ollut todellista uhkaa konsoleille enää lähes vuosikymmeneen. Nintendokin on suorittamassa lähinnä HD-päivityksen, joten eipä sieltäkään suunnalta mitään mullistavaa ole tulossa. Koska suurimmat muutokset uusissa konsoleissa tulevat liittymään lähinnä nettiominaisuuksiin, niin nyt odotellaan vielä ihan rauhassa, että missä vaiheessa "maailma alkaa olla kypsä pelien puhtaaseen nettijakeluun"... Todennäköisesti vasta E3 vuonna 2013 alkaa olla ajankohtainen hetki.

Oikeastaan ainoa mielenkiintoinen asia uusien konsolien suhteen tulee olemaan pelien taaksepäinyhteensopivuus. Tämä on nimittäin se ainoa asia, joka vielä saattaa pelastaa optiset asemat myös seuraavan sukupolven konsoleihin, ei mikään muu. Kodin täydellisten viihdekeskusten osalta juna nimittäin meni jo. Markkinat näyttäisivät enenevässä määrin suuntautuvan siihen suuntaan, että lähes kaikki mahdollinen integroidaan jo suoraan televisioon (omasta mielestäni huono juttu, mutta minkäs teet). Konsoleiden merkitys viihdekeskuksina (jota ne eivät kunnolla ole olleet vielä tähänkään mennessä) tulee jatkossa olemaan entistä merkityksettömämpi. Jatkossa konsoleilla pelataan, piste. (Ja tietysti hoidetaan sosiaalisia suhteita netissä plus muuta nettisäätöä... :) )

Taaksepäinyhteensopivuutta voisi oikeastaan varsin suurella syyllä myös odottaa; koska muut muutokset tulevat olemaan kohtuullisen pieniä, niin tuolla tempulla uuden konsolin päivittämiseen saataisiin huomattavasti lisämotivaatiota. Kohtalaisen monihan päivitti vanhan konsolinsa jo pelkästään slim-malliinkin. Kokonaan uusi konsoli täydellisellä yhteensopivuudella entisen kanssa houkuttelisi tässä tilanteessa vielä enemmän, varsinkin jos uuden konsolin hinta saadaan pidettyä kurissa. Aiemmissa sukupolvissa graafinen hyppäys on ollut niin suurta, että vanhat pelit ovat yleensä jääneet täysin uusien pelien varjoon. Jatkossa näin ei tule käymään, joten yhteensopivuutta on todellakin syytä toivoa!

Henkilökohtainen toiveeni on, että vaikkei täydellistä yhteensopivuutta jostain syystä säilytettäisikään (ts. halutaan päästä niistä optisista asemista kokonaan eroon), niin säilyttäisivät sitten edes XBLA-pelien yhteensopivuuden. XBLA kun kuitenkin on parasta, mitä konsolirintamalla on tapahtunut viimeiseen kymmeneen vuoteen, joten olisi sääli menettää kaikki tuo sisältö uuden sukupolven myötä.

Luulisi että Wii-U herättää huomiota nintendo faneissa mutta Jos Xbox 720 ja PS4 vievät tehoissa niin Cod kakarat ostaa ne konsolit.Toivon että nintendo viimeinkin tekee hyävn Nettipelin!

Itse en odota niin yhtään uusia konsoleita tulevaksi vielä, on niin paljon vielä pelaamattomia pelejä. Tuntuu, että vastahan tuo PS3:kin tuli, vaikka onhan siitäkin jo useampi vuosi. En omista teho-pc:tä niin en tiedä millaista grafiikkaa ne pyörittävät nykyään, siksi nykyisten konsoleiden grafiikat riittävät minulle vielä ihan hyvin.

Kumminkin, kun uudet konsolit saapuvat, PS4 on tuleva tähän talouteen. Joskaan ei samantien, vaan varmaankin 1-2 vuotta julkaisun jälkeen.

Wii U:
Nintendo siirtyy "High-definition" aikaan & paremmalla verkko-ominaisuudella. Tutut samat pelisarjat palaavat paremman näköisinä, kuin koskaan.

X720:
Veikkaisin että jatketaan samaa rataa, kuin edellisessä xboxissa. Vain, että on tehokkaampi rauta + mukana myös joku Kinect versio 2. Blu-ray levyjä käytetään?

PS4:
Huhujen mukaan ollaan tekemässä täysillä. Myöskin tehokkaampi rauta. Verkkopelaaminen tulee maksulliseksi ja parempi käyttöliittymä? Ei uutta levymuotoa, ettei aloitushinta ole ~599€. WiiU:n ohjaimen matkiminen tai sitten ei?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yhteenveto:
- 3D:ta lisää
- Konsoleille DirectX 11, tai jopa 12?
- 60 fps
- 64 pelaajan moninpelejä
- Sosiaalinen media
- Kaikkea pikkusälää

Odotus palkitaan E3 2012

Lainaus käyttäjältä TkHX+

...
...
Koska suurimmat muutokset uusissa konsoleissa tulevat liittymään lähinnä nettiominaisuuksiin, niin nyt odotellaan vielä ihan rauhassa, että missä vaiheessa "maailma alkaa olla kypsä pelien puhtaaseen nettijakeluun"... Todennäköisesti vasta E3 vuonna 2013 alkaa olla ajankohtainen hetki.
...
...
Kodin täydellisten viihdekeskusten osalta juna nimittäin meni jo. Markkinat näyttäisivät enenevässä määrin suuntautuvan siihen suuntaan, että lähes kaikki mahdollinen integroidaan jo suoraan televisioon (omasta mielestäni huono juttu, mutta minkäs teet). Konsoleiden merkitys viihdekeskuksina (jota ne eivät kunnolla ole olleet vielä tähänkään mennessä) tulee jatkossa olemaan entistä merkityksettömämpi. Jatkossa konsoleilla pelataan, piste. (Ja tietysti hoidetaan sosiaalisia suhteita netissä plus muuta nettisäätöä... :) )

Nettiominaisuudet tulevat varmasti olemaan uusien juttujen kärjessä. Mitä muutoksia tulee ja mitä kaikkea sielä onkaan. Mutta viihdekeskuksen tai fyysisen median osalta juna ei todellakaan mennyt. BD:n ollessa 25GB - 50GB jonka jälkeen peli vielä saatetaan asentaa kovolle, en jaksa uskoa että täydellinen nettijakelu olisi edes lähellä ensi sukupolveen. Varsinkin kun vaikka muuten tehojen määrä ei nousisi keskusmuistin määrä varmasti triplaantuu. Tämä tarkoittaa enemmän tavaraa ruudulla, enemmän muuttujia ruudulla ja ennen kaikkea tarkempia tekstuureja joka tuo lisätilan tarvetta. Voi se olla ehkä vaihtoehto, mutta en usko että kovin moni julkaisija siihen lähtee, jos Sony tai M$ ei tarjoaisi itse palvelintilan (tuskin tulee tapahtumaan). Kustannukset kuitenkin nousisivat taas jos jaettaisiin peli verkossa.

Onhan PC-puolella näitä verkkopalveluja mistä pelin voi ladata, mutta en usko kovinkaan moni "naapurin Matti" sitä vielä tekee. Lisäksi esim. Steam on aika kova poikkeus. Toista yhtä menestyvää verkkojakelijaa ei taida olla.

Viihdekeskuksen juna ei ole vielä edes tullut asemalle. Missään TV:ssä ei ole sellaista rautaa kuin konsolissa on (suorituskyky ja kovalevy). Pakkauksen purkaminen kuitenkin vaatii raudalta hiukan ja ei sitä elokuvaa tyhjään voi ladata, sielä pitää olla vähintäänkin se muutaman gigan puskurimuisti. Enkä nyt ole varma onko jossain TV:ssä jo HD-elokuvan katsomispalvelu? Samsungilla on tämä smart TV mutta aika pientä on hehkutus niiden sivuillakin. Konsolit ja PC ovat tässä paljon TV:tä edellä.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Taaksepäinyhteensopivuutta voisi oikeastaan varsin suurella syyllä myös odottaa; koska muut muutokset tulevat olemaan kohtuullisen pieniä, niin tuolla tempulla uuden konsolin päivittämiseen saataisiin huomattavasti lisämotivaatiota. Kohtalaisen monihan päivitti vanhan konsolinsa jo pelkästään slim-malliinkin. Kokonaan uusi konsoli täydellisellä yhteensopivuudella entisen kanssa houkuttelisi tässä tilanteessa vielä enemmän, varsinkin jos uuden konsolin hinta saadaan pidettyä kurissa. Aiemmissa sukupolvissa graafinen hyppäys on ollut niin suurta, että vanhat pelit ovat yleensä jääneet täysin uusien pelien varjoon. Jatkossa näin ei tule käymään, joten yhteensopivuutta on todellakin syytä toivoa!

Minä en yllättyisi jos taaksepäinyhteensopivuus puuttuisi kokonaan. Sonyn laitteesta puuttuu lähes varmasti. Tässä päätöksessä kannusteena toimii PS2:n myyntiluvut. Sony on saanut varmasti hienot voitot PS2:n myynnillä, joita ei varmasti olisi ollut jos PS3 olisi täysin taaksepäin yhteensopiva. Lisäksi kun tämä verkkojakelu nyt on niin kova sana, pidän todennäköisempänä sitä että vanhat pelit tulevat jakeluun verkossa. Ainakin suosituimmat. Joten tässäkin on lisätienestejä vain sillä jos taaksepäin yhteensopivuus jätetään pois.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

BD:n ollessa 25GB - 50GB jonka jälkeen peli vielä saatetaan asentaa kovolle, en jaksa uskoa että täydellinen nettijakelu olisi edes lähellä ensi sukupolveen.

Se on aivan sama mikä BD:n kapasiteetti on, mutta n. 99 % nykypeleistä on saatu pysymään yhden dvd:n rajoissa. Mahdollisuushan olisi käyttää BD:n kapasiteetti hyväkseen ja jakaa peli useammalle dvd:lle boksin puolella, mutta harva julkaisija näin on tehnyt. Miksikö? Olisikohan asialla mitään tekemistä sen kanssa, että pelejä ei haluta paisuttaa liikaa tulevaa nettijakelua ajatellen... Se 8 gigaa liikahtaa netissä huomattavasti vikkelämmin kuin 50.

Lainaus

Viihdekeskuksen juna ei ole vielä edes tullut asemalle.

Konsolien osalta ei tosiaan tullut (eikä ikinä tulekaan), koska nykysukupolvikin ryssiittiin varsin tehokkaasti molempien tehokonsolien osalta. Kovat oli puheet molemmilla firmoilla vielä viisi vuotta sitten, mutta kumpaankaan konsoliin ei suostuttu missään vaiheessa lisäämään edes niinkään yksinkertaista asiaa, kuin irtotekstien (.srt, .sub) tukea. Tämä tuki löytyy lähes kaikista dvd- ja bd -soittimista, mutta ei näistä "viihdekeskuksista". Toisekseen, jos konsoleista olisi oikeasti haluttu tehdä viihdekeskuksia, niin eiköhän ensimmäinen asia olisi ollut iskeä se normaali kaukosäädin pakettiin jo vakiovarusteeksi. Tokihan sellaisen voi halutessaan erikseen ostaa, mutta tässäpä tullaankin siihen, että eivät massat sellaista erikseen ala hankkia. Varsin pienten piirien harrastukseksi siis jäi tuo "viihdepuoli".

Tuo viihdekeskusajattelu oli voimissaan silloin puolisen vuosikymmentä sitten nykykonsolien lanseerausaikaan, kun porukka vielä hankki erillisiä digibokseja ja levynpyörittimiäkin oli pahimmillaan kolme kappaletta yhtäaikaa (dvd, hd-dvd, bd). Nyttemmin digiboksit on jo integroitu telkkareihin, leffa- ja nettipalveluita löytyy telkkareista jo sisäänrakennettuina ja joissakin telkkareissa on jopa sisäänrakennetut dvd-soittimetkin. Suuret massat eivät jostain syystä tunnu tajuavan, että telkkarin pitäisi olla pelkkä monitori ilman muita sen kummempia toimintoja... Monet katsovat vielä jopa televisio-ohjelmansakin ihan suorana tv-lähetysten kautta... :O Turha kuvitellakaan että perustallaaja hankkisi konsolia noihin tarkoituksiin, varsinkin kun se kaukosäädinkin peruspaketista puuttuu.

Lainaus

Minä en yllättyisi jos taaksepäinyhteensopivuus puuttuisi kokonaan. Sonyn laitteesta puuttuu lähes varmasti. Tässä päätöksessä kannusteena toimii PS2:n myyntiluvut.

Tässä asiassa ei PS2:lla ole enää mitään tekemistä. Hyppäys PS2:sta PS3:een oli graafisesti niin merkittävä, että kovin moni ei enää kaivannut vanhoja pelejä uuden laitteen hankittuaan. Silti monet pelaajat protestoivat varsin vahvasti yhteensopivuuden puuttumista (poistoa). Seuraavassa sukupolvenvaihdoksessa tällaista selkeää graafista hyppäystä ei enää ole luvassa, ja kuluttajat tulevat taatusti tuntemaan itsensä vielä pahemmin petetyksi, jos taaksepäin yhteensopivuutta ei olekaan. Mutta, pohjimmiltaanhan tässä on joka tapauksessa kyse siitä, miten vahvasti konsolivalmistajat haluavat fyysisesta mediasta eroon. Jos uusissa laitteissa on levyasema, niin silloin niissä tulee olemaan myös taaksepäinyhteensopivuus. Jos levyasemaa ei ole, niin silloin luonnollisesti yhteensopivuuskin puuttuu, ja parhaimmillaan voi vain toivoa, että edes vanhat nettilatauspelit toimisivat.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Mahdollisuushan olisi käyttää BD:n kapasiteetti hyväkseen ja jakaa peli useammalle dvd:lle boksin puolella, mutta harva julkaisija näin on tehnyt. Miksikö? Olisikohan asialla mitään tekemistä sen kanssa, että pelejä ei haluta paisuttaa liikaa tulevaa nettijakelua ajatellen... Se 8 gigaa liikahtaa netissä huomattavasti vikkelämmin kuin 50.

Aika kova oletus :) Itse kun veikkaisin että porttaus X360:lle on helpompaa kun se vie vain yhden DVD-levyn ja sen vuoksi PS3:nkaan kapasiteettia ei käytetä hyväksi. Hassusti kun ymmärtääkseni kaikki PS3 yksinoikeudet vievät helposti yli yhden DVD:n.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Konsolien osalta ei tosiaan tullut (eikä ikinä tulekaan), koska nykysukupolvikin ryssiittiin varsin tehokkaasti molempien tehokonsolien osalta. Kovat oli puheet molemmilla firmoilla vielä viisi vuotta sitten, mutta kumpaankaan konsoliin ei suostuttu missään vaiheessa lisäämään edes niinkään yksinkertaista asiaa, kuin irtotekstien (.srt, .sub) tukea.

Onko tämä tuki TV: puolella? Ja missä TV:ssä muuten on elokuvapalvelu?

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Toisekseen, jos konsoleista olisi oikeasti haluttu tehdä viihdekeskuksia, niin eiköhän ensimmäinen asia olisi ollut iskeä se normaali kaukosäädin pakettiin jo vakiovarusteeksi. Tokihan sellaisen voi halutessaan erikseen ostaa, mutta tässäpä tullaankin siihen, että eivät massat sellaista erikseen ala hankkia. Varsin pienten piirien harrastukseksi siis jäi tuo "viihdepuoli".

No...ei. Kyseessä kuitenkin on eri laite kuin TV. Kun ajatellaan että konsoleiden mukana ei välttämättä tule edes HD-piuhaa, vaikka laitteista on tehty HD-laitteita niin on aika moista kuvitella että siinä tulisi kaukosäädin mukana. Kapula jota ei oikeasti edes tarvita välttämättä.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Nyttemmin digiboksit on jo integroitu telkkareihin, leffa- ja nettipalveluita löytyy telkkareista jo sisäänrakennettuina ja joissakin telkkareissa on jopa sisäänrakennetut dvd-soittimetkin. Suuret massat eivät jostain syystä tunnu tajuavan, että telkkarin pitäisi olla pelkkä monitori ilman muita sen kummempia toimintoja... Monet katsovat vielä jopa televisio-ohjelmansakin ihan suorana tv-lähetysten kautta... :O Turha kuvitellakaan että perustallaaja hankkisi konsolia noihin tarkoituksiin, varsinkin kun se kaukosäädinkin peruspaketista puuttuu.

Kansa on nykyään yllättävän tietoista porukkaa, varsinkin kakaroiden ansiosta. Ja kakarat haluavat lähes aina sen konsolin nykyään. Ja kun sen mukana tulee muutakin kuin ne pelit, ne "perustallaajatkin" kiinnostuvat hiukan. Konsolit kuitenkin ovat käyttöliittymässä ja palvelutarjonnassa edellä TV:tä. Konsoleillahan on ollut leffapalveluja jo jonkin aikaa.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Tässä asiassa ei PS2:lla ole enää mitään tekemistä. Hyppäys PS2:sta PS3:een oli graafisesti niin merkittävä, että kovin moni ei enää kaivannut vanhoja pelejä uuden laitteen hankittuaan.

Siis kansahan juuri halusi niitä vanhojakin pelejä. PS2 kävi kaupaksi PS3:nkin tulon jälkeen ja käy edelleenkin kaupaksi. Tämäkin on jälleen yksi todiste että graafinen paremmuus ei loppujen lopuksi merkitse. Ja Sony varmasti laskeskelee että jos PS3:ssa olisi ollut PS2 yhteensopivuus PS2 olisi poistunut todennäköisesti markkinoilta. Ja sen sijaan että he saivat nyt jokaisesta myydystä PS2:sta rahaa, jokaisesta PS3:sta olisi tullut tappiota. PS3 on varmaan päässyt jo voiton puolelle per myyty konsoli, joten en jaksa uskoa että yhteensopivuus PS4:ään tehtäisiin, koska PS3:sta saa selvää rahaa.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Jos uusissa laitteissa on levyasema, niin silloin niissä tulee olemaan myös taaksepäinyhteensopivuus. Jos levyasemaa ei ole, niin silloin luonnollisesti yhteensopivuuskin puuttuu, ja parhaimmillaan voi vain toivoa, että edes vanhat nettilatauspelit toimisivat.

PS3 pelien, varsinkin yksinoikeuksien, lataus tulee olemaan aika hidasta puuhaa, BD:n koon vuoksi. Puhumattakaan kuinka paljon tilaa levyltä vaaditaan, kun ne ladataan ja asennetaan.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä TkHX+
Konsolien osalta ei tosiaan tullut (eikä ikinä tulekaan), koska nykysukupolvikin ryssiittiin varsin tehokkaasti molempien tehokonsolien osalta. Kovat oli puheet molemmilla firmoilla vielä viisi vuotta sitten, mutta kumpaankaan konsoliin ei suostuttu missään vaiheessa lisäämään edes niinkään yksinkertaista asiaa, kuin irtotekstien (.srt, .sub) tukea.

Onko tämä tuki TV: puolella? Ja missä TV:ssä muuten on elokuvapalvelu?

Esimerkiksi Samsungin televisioista tällaisia ominaisuuksia löytyy:
http://www.samsung.com/uk/consumer/learningresources/media2.0/usb_introduction.html
Tuolta kun katsot tuettuja formaatteja, niin kaikki mahdollinen pyörähtää mkv :stä lähtien. Tekstityksistä ei noilla sivuilla suoraan puhuta, mutta googlaamalla selviää heti, että myös tekstitykset toimivat. Myös LG:llä on vastaavia virityksiä. Elokuvapalveluun voit tutustua vaikka Stockmannilla, siellä oli ainakin vielä kuukausi sitten oikein seinällä esittelyssä moinen televisio. Tuohon suuntaan ovat televisiot yhä enenevässä määrin menossa.

Lainaus

No...ei. Kyseessä kuitenkin on eri laite kuin TV. Kun ajatellaan että konsoleiden mukana ei välttämättä tule edes HD-piuhaa, vaikka laitteista on tehty HD-laitteita niin on aika moista kuvitella että siinä tulisi kaukosäädin mukana. Kapula jota ei oikeasti edes tarvita välttämättä... Ja kun sen mukana tulee muutakin kuin ne pelit, ne "perustallaajatkin" kiinnostuvat hiukan. Konsolit kuitenkin ovat käyttöliittymässä ja palvelutarjonnassa edellä TV:tä.

Ja juuri tuon takia konsoleista ei oikeita viihdekeskuksia ole missään vaiheessa tullut eikä tule koskaan tulemaankaan. Kakarat tosiaan haluavat sen konsolin, mutta kun muu käyttö on tehty liian hankalaksi (oikeat piuhat puuttuvat, oikea kapula puuttuu), niin eipä se pahemmin houkuttele perustallaajaa tutkimaan niitä muita ominaisuuksia. Aivan turha kuvitellakaan, että tavallinen ei-teknologiaorientoitunut jamppa (tai varsinkaan jampatar) suostuisi tekemään yhtään mitään konsolin peliohjaimella. Tavallisetkin kauko-ohjaimet meinaavat välillä olla liian vaikeita... :) Konsolien käyttöliittymästä taas on ihan turha puhuakaan "tavallisille" ihmisille. Konsolien käyttöliittymät ovat jo lähes yhtä monimutkaisia kuin tietokoneen käyttö. Ei siis toivoakaan, että tuollaista alettaisiin opetella esim. pelkkää elokuvan katselua varten.

Lainaus

Siis kansahan juuri halusi niitä vanhojakin pelejä. PS2 kävi kaupaksi PS3:nkin tulon jälkeen ja käy edelleenkin kaupaksi. Tämäkin on jälleen yksi todiste että graafinen paremmuus ei loppujen lopuksi merkitse. Ja Sony varmasti laskeskelee että jos PS3:ssa olisi ollut PS2 yhteensopivuus PS2 olisi poistunut todennäköisesti markkinoilta. Ja sen sijaan että he saivat nyt jokaisesta myydystä PS2:sta rahaa, jokaisesta PS3:sta olisi tullut tappiota. PS3 on varmaan päässyt jo voiton puolelle per myyty konsoli, joten en jaksa uskoa että yhteensopivuus PS4:ään tehtäisiin, koska PS3:sta saa selvää rahaa.

PS3 menestyi jo alusta alkaen varsin heikosti verrattuna PS2:een (ja myös kilpaileviin konsoleihin verrattuna). Sonylla tuskin siis tulee olemaan kovinkaan kummoisia tuskia tappaa PS3 siinä vaiheessa kun asia tulee ajankohtaiseksi. PS2:n kaltaista lypsylehmää ei PS3:sta tullut eikä tule. Tuossa tilanteessa on parempi säilyttää yhteensopivuus aiemman konsolin kanssa ja käyttää sitä myyntivalttina, vähän samaan tapaan kuin Nintendo teki Wiin kanssa heikosti menestyneen Gamecuben jälkeen. Tällä lähestymistavalla saataisiin suoritettua lähes slim-mallien päivitykseen verrattava pehmyt liuku kohti uutta sukupolvea raa'an "kerralla niskat nurin edelliseltä sukupolvelta" -asenteen sijaan. Mikäli Sony kuitenkin päätyy jälleen jättämään yhteensopivuuden pois, niin siinä ammutaan kyllä aika raakasti itseään jalkaan. Sehän tosin ei olisi mitään uutta.

Lainaus

PS3 pelien, varsinkin yksinoikeuksien, lataus tulee olemaan aika hidasta puuhaa, BD:n koon vuoksi. Puhumattakaan kuinka paljon tilaa levyltä vaaditaan, kun ne ladataan ja asennetaan.

Nettilatauspeleillä tarkoitan nyt XBLA:n tyylisiä, maksimissaan noin 1-2 gigan luokassa olevia pelejä. Noiden kanssa ei ole mitään ongelmaa tällä hetkelläkään ja toivottavasti ei jatkossakaan tule olemaan, ts. yhteensopivuus toivottavasti säilyy.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Esimerkiksi Samsungin televisioista tällaisia ominaisuuksia löytyy:
http://www.samsung.com/uk/consumer/learningresources/media2.0/usb_introduction.html
Tuolta kun katsot tuettuja formaatteja, niin kaikki mahdollinen pyörähtää mkv :stä lähtien. Tekstityksistä ei noilla sivuilla suoraan puhuta, mutta googlaamalla selviää heti, että myös tekstitykset toimivat. Myös LG:llä on vastaavia virityksiä. Elokuvapalveluun voit tutustua vaikka Stockmannilla, siellä oli ainakin vielä kuukausi sitten oikein seinällä esittelyssä moinen televisio. Tuohon suuntaan ovat televisiot yhä enenevässä määrin menossa.

Niin joo tarkoitit näitä tekstityksiä. Olin taas vähän pihalla. Luulet siis että "ei-teknologiaorientoitunut jamppa" välittää tästä? En usko.

Kuka noiden elokuvien jakelija on? Esim. Xbox 360:llähän on esim. Netflix ja ESPN USAssa ja Briteissä Sky Go. Itse kun yritin samsungin sivuilta jotain etsiä niin mitään jakelijaa nähnyt. Vain ominaisuus että pystyt etsimään videoita joka puolelta ja saat liitettyä muut laitteesi TV:hen.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Ja juuri tuon takia konsoleista ei oikeita viihdekeskuksia ole missään vaiheessa tullut eikä tule koskaan tulemaankaan. Kakarat tosiaan haluavat sen konsolin, mutta kun muu käyttö on tehty liian hankalaksi (oikeat piuhat puuttuvat, oikea kapula puuttuu), niin eipä se pahemmin houkuttele perustallaajaa tutkimaan niitä muita ominaisuuksia.

Nyt ehkä hiukan aliarvioit perustallaajaa. Varsinkin kun kaupoissa markkinoidaan aika mielellään nämä kaapelit ja laitteet mukaan. Jos ei osaa uutta johtoa ostaa laitteeseen en usko että TV:n käyttäminen saatika sitten tekstitysten laittaminen onnistuu ihan noin vaan.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Aivan turha kuvitellakaan, että tavallinen ei-teknologiaorientoitunut jamppa (tai varsinkaan jampatar) suostuisi tekemään yhtään mitään konsolin peliohjaimella. Tavallisetkin kauko-ohjaimet meinaavat välillä olla liian vaikeita... :) Konsolien käyttöliittymästä taas on ihan turha puhuakaan "tavallisille" ihmisille. Konsolien käyttöliittymät ovat jo lähes yhtä monimutkaisia kuin tietokoneen käyttö. Ei siis toivoakaan, että tuollaista alettaisiin opetella esim. pelkkää elokuvan katselua varten.

Tällöin niistä televisioistakaan ei kyllä yleensä saada muuta irti kuin ne kanavat ja tekstiTV. Ja konsolien käyttöliittymät ovat mielestäni kyllä aika kaukana tietokoneista :) X360:nkin käyttöliittymää on kehitetty jo vuosia. En usko että nyt ensimmäistä kertaa valikkomaailmaan siirtyneet TV:t pärjää tässä.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

PS3 menestyi jo alusta alkaen varsin heikosti verrattuna PS2:een (ja myös kilpaileviin konsoleihin verrattuna). Sonylla tuskin siis tulee olemaan kovinkaan kummoisia tuskia tappaa PS3 siinä vaiheessa kun asia tulee ajankohtaiseksi. PS2:n kaltaista lypsylehmää ei PS3:sta tullut eikä tule. Tuossa tilanteessa on parempi säilyttää yhteensopivuus aiemman konsolin kanssa ja käyttää sitä myyntivalttina, vähän samaan tapaan kuin Nintendo teki Wiin kanssa heikosti menestyneen Gamecuben jälkeen. Tällä lähestymistavalla saataisiin suoritettua lähes slim-mallien päivitykseen verrattava pehmyt liuku kohti uutta sukupolvea raa'an "kerralla niskat nurin edelliseltä sukupolvelta" -asenteen sijaan. Mikäli Sony kuitenkin päätyy jälleen jättämään yhteensopivuuden pois, niin siinä ammutaan kyllä aika raakasti itseään jalkaan. Sehän tosin ei olisi mitään uutta.

Nintendo ei kyllä puhunut GC yhteensopivuudesta muuta kuin että se on. Lisäksi PS3 on myynyt yli 50milj. joka on ehkä vähemmän kuin aikaisemmat PS-laitteet, mutta silti varsin hyvin ja selvästi enemmän kuin esim. GC. Jos hinta saadaan vain painettua tarpeeksi alas, PS3:sta voi tulla hyvinkin suosittu laite vielä, varsinkin BD-toiston ansiosta. Jos PS3:sta saadaan vielä pienempi malli ja hinta voitollisesti sinne 100-200€:n paikkeille, se olisi aika huima diili.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Niin joo tarkoitit näitä tekstityksiä. Olin taas vähän pihalla. Luulet siis että "ei-teknologiaorientoitunut jamppa" välittää tästä? En usko.

Nuo irtotekstit nyt olivatkin lähinnä esimerkki siitä, että ei konsoleista ole vakavasti otettaviksi viihdekeskuksiksi kokeneillakaan käyttäjille. Itse asiassa tuo tekstitystuen puute on vielä pientä, konsoleista kun valitettavasti puuttuu toki monelle muullekin tehokäyttäjälle tärkeälle tiedostomuodolle. Ja koska tuossa tuen puutteessa ei ole kyse tehon puutteesta vaan ihan muista syistä, niin en usko että asiaan on tulossa korjausta uusien konsolien myötäkään. Eipä siis ollut konsoleista viihdekeskuksiksi. Liian hankalia aloittelijoille ja liian alkeellisia ammattilaisille.

Lainaus

Kuka noiden elokuvien jakelija on? Esim. Xbox 360:llähän on esim. Netflix ja ESPN USAssa ja Briteissä Sky Go. Itse kun yritin samsungin sivuilta jotain etsiä niin mitään jakelijaa nähnyt. Vain ominaisuus että pystyt etsimään videoita joka puolelta ja saat liitettyä muut laitteesi TV:hen.

Stockmannin esittelyssä näytti olevan yksi näistä suuremmista suomalaisista palveluntarjoajista, en muista enää nimeä. Sama mikä Soneran nettibokseistakin löytyy.
EDIT: pienellä googlettamisellahan tuokin tieto löytyi: telkkarin malli on LG ja palvelu on SF anytime
http://www.digilelut.fi/2010/10/sf-anytimen-vuokravideot-suoraan-lgn-televisioihin/

Ja tuossapa tullaankin taas yhteen tärkeään asiaan: jopa telkkareihin on saatu jo täysin lokalisoitu elokuvapalvelu, josta löytyy siis kattava valikoima uusimpia (ja vanhempiakin) leffoja suomiteksteillä. Tämähän on joitain, mikä ei tunnu konsolipuolella onnistuvan sitten millään. Odotan mielenkiinnolla, milloin esim. Zuneen saadaan suomi (tai edes enkku) -tekstit. Veikkaan, että ei ikinä. Englanninkielisiä käyttäjämaita tämä ei tietenkään haittaa, mutta kaikkia muita kylläkin.

Lainaus

Nyt ehkä hiukan aliarvioit perustallaajaa. Varsinkin kun kaupoissa markkinoidaan aika mielellään nämä kaapelit ja laitteet mukaan. Jos ei osaa uutta johtoa ostaa laitteeseen en usko että TV:n käyttäminen saatika sitten tekstitysten laittaminen onnistuu ihan noin vaan.

Tällöin niistä televisioistakaan ei kyllä yleensä saada muuta irti kuin ne kanavat ja tekstiTV. Ja konsolien käyttöliittymät ovat mielestäni kyllä aika kaukana tietokoneista :) X360:nkin käyttöliittymää on kehitetty jo vuosia. En usko että nyt ensimmäistä kertaa valikkomaailmaan siirtyneet TV:t pärjää tässä.

Ja sinä taas yliarvioit, vieläpä erittäin raakasti. Peruskäyttäjillä kun tuntuu jostain syystä olevan jonkinlainen kaukosäädinkammo. Yksi kaukosäädin vielä jollain tavalla hallitaan, vaikka siitä löytyisi minkälaista toimintoa. Nuo elokuvapalvelut ja muutkin toiminnot kun löytyvät yleensä näppärästi yhden selvästi merkityn näppäimen takaa, kun pelikonsoleista ne pitää etsiä valikoiden takaa. Ja jos jo useampi kaukosäädinkin alkaa tuottaa tuskaa, niin koetapa kuvitella mitä tapahtuu, jos sekaan heitetään vielä joku konsolin peliohjain ihmeteltäväksi...

Lainaus

Nintendo ei kyllä puhunut GC yhteensopivuudesta muuta kuin että se on. Lisäksi PS3 on myynyt yli 50milj. joka on ehkä vähemmän kuin aikaisemmat PS-laitteet, mutta silti varsin hyvin ja selvästi enemmän kuin esim. GC. Jos hinta saadaan vain painettua tarpeeksi alas, PS3:sta voi tulla hyvinkin suosittu laite vielä, varsinkin BD-toiston ansiosta. Jos PS3:sta saadaan vielä pienempi malli ja hinta voitollisesti sinne 100-200€:n paikkeille, se olisi aika huima diili.

PS3:n etsikkoaika meni jo. Edes BD:kään ei tässä vaiheessa toimi enää samanlaisena kannustimena kuin alkuaikoina, koska erillissoittimet ovat jo aikaa sitten menneet ohi sekä hinnassa että ominaisuuksissa. Erillissoittimen saa jo reilusti alle satasella, ja kun siitä halvimmastakin mallista löytyy huomattavasti kattavammat tuet erilaisille formaateille kuin PS3:sta, niin eipä tuossa pahemmin valinnanvaikeutta ole.

PS3:n osaksi jäi tässä konsolisukupolvessa peränpitäjän rooli ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että Sonylla tuskin on kovin suuria intressejä jäädä odottelemaan lisätuloja PS3:sta siinä vaiheessa, kun uusi kone saadaan ulos. Kannattaa siis oikeasti toivoa, että Sony ymmärtää parastaan ja säilyttää taaksepäinyhteensopivuuden. Muuten voi tulla PS4:llekin vaikeat ajat jo heti kättelyssä...

EDIT: ja kannattaa muuten muistaa, että yksi syy PS3:n yhteensopimattomuuteen PS2:n kanssa oli juuri niissä PS3:n alkuaikojen myyntiongelmissa. Ensimmäisissä PS3-malleissahan yhteensopivuus vielä oli, mutta siinä vaiheessa kun Sony huomasi PS2:n myyvän vielä huomattavasti PS3:sta paremmin, niin tuki poistettiin kiireesti. Seuraavassa sukupolvenvaihdossa tällaista ongelmaa ei ole, koska PS3 ei ole missään vaiheessa niin suosittu konsoli ollutkaan.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Nuo irtotekstit nyt olivatkin lähinnä esimerkki siitä, että ei konsoleista ole vakavasti otettaviksi viihdekeskuksiksi kokeneillakaan käyttäjille. Itse asiassa tuo tekstitystuen puute on vielä pientä, konsoleista kun valitettavasti puuttuu toki monelle muullekin tehokäyttäjälle tärkeälle tiedostomuodolle. Ja koska tuossa tuen puutteessa ei ole kyse tehon puutteesta vaan ihan muista syistä, niin en usko että asiaan on tulossa korjausta uusien konsolien myötäkään. Eipä siis ollut konsoleista viihdekeskuksiksi. Liian hankalia aloittelijoille ja liian alkeellisia ammattilaisille.

No itse uskallan luokitella itseni kokeeneksi käyttäjäksi ja parin kaveriakin, niin kukaan meistä ei ole ikinä ollut TV:n kannalla viihdekeskukseksi. Erillinen laite on vain parempi, pelkästään tehojen vuoksi ( usein parempi käytettävyys). Ja usein miten tekstitysongelmat koskevat piraattituotteita. En nyt sen varaan kovin pitkälle laskisi.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Stockmannin esittelyssä näytti olevan yksi näistä suuremmista suomalaisista palveluntarjoajista, en muista enää nimeä. Sama mikä Soneran nettibokseistakin löytyy.
EDIT: pienellä googlettamisellahan tuokin tieto löytyi: telkkarin malli on LG ja palvelu on SF anytime
http://www.digilelut.fi/2010/10/sf-anytimen-vuokravideot-suoraan-lgn-televisioihin/

Tuo on jo jotain myönnän. Tosin vain Suomen mittakaavassa. Vaikka ei sillä, jos Suomessakin on saatu jotain aikaiseksi, luulisin että muuallakin on saatu Netflix tms. Tässä TV kulkee tasoissa konsolin kanssa.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Ja tuossapa tullaankin taas yhteen tärkeään asiaan: jopa telkkareihin on saatu jo täysin lokalisoitu elokuvapalvelu, josta löytyy siis kattava valikoima uusimpia (ja vanhempiakin) leffoja suomiteksteillä. Tämähän on joitain, mikä ei tunnu konsolipuolella onnistuvan sitten millään. Odotan mielenkiinnolla, milloin esim. Zuneen saadaan suomi (tai edes enkku) -tekstit. Veikkaan, että ei ikinä. Englanninkielisiä käyttäjämaita tämä ei tietenkään haittaa, mutta kaikkia muita kylläkin.

Totta, mutta se että kummasta tulee kodin viihdekeskus, konsolista vai TV:stä, ei paljon riipu Suomen markkinoista. Uskallan veikata että Ranskassa ja Saksassa lokalisoidut palvelut pidemmälti löytyy. Vaikka myönnän, tätä en tiedä, mutta veikkaan perustuen kansan määrään maissa.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Ja sinä taas yliarvioit, vieläpä erittäin raakasti. Peruskäyttäjillä kun tuntuu jostain syystä olevan jonkinlainen kaukosäädinkammo. Yksi kaukosäädin vielä jollain tavalla hallitaan, vaikka siitä löytyisi minkälaista toimintoa. Nuo elokuvapalvelut ja muutkin toiminnot kun löytyvät yleensä näppärästi yhden selvästi merkityn näppäimen takaa, kun pelikonsoleista ne pitää etsiä valikoiden takaa. Ja jos jo useampi kaukosäädinkin alkaa tuottaa tuskaa, niin koetapa kuvitella mitä tapahtuu, jos sekaan heitetään vielä joku konsolin peliohjain ihmeteltäväksi...

Siis he jotka haluavat katsoa elokuvia tms. heillä tuskin on ongelmia tälläisten ominaisuuksien kanssa. He jotka katsovat kanavia ja tekstiTV:tä ("kaukosäädinkammoiset", jotka eivät osaa käyttää edes soitinta), heihin tuo pitää aivan paikkansa.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

PS3:n etsikkoaika meni jo. Edes BD:kään ei tässä vaiheessa toimi enää samanlaisena kannustimena kuin alkuaikoina, koska erillissoittimet ovat jo aikaa sitten menneet ohi sekä hinnassa että ominaisuuksissa. Erillissoittimen saa jo reilusti alle satasella, ja kun siitä halvimmastakin mallista löytyy huomattavasti kattavammat tuet erilaisille formaateille kuin PS3:sta, niin eipä tuossa pahemmin valinnanvaikeutta ole.

Jos PS3:n hinta laskisi 100-200€:n paikkeille sillä ei haeta niitä jotka katsoisivat useaa formaattia, vaan niitä jotka katsoisivat BD ja 3D-elokuvia ja haluaisivat laadukkaan soittimen. Tähän PS3 olisi loistava diili. Edelleen. En jaksa uskoa että kovin moni elokuvasoittimen ostaja edes tietää mikä on mkv, avi, xvid tai divx. Ja olen ymmärtänyt että PS3 on edelleen helposti paras soitin hintaluokassaan, puhumattakaan jos sen hinta laskisi 100€ tai yli.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

PS3:n osaksi jäi tässä konsolisukupolvessa peränpitäjän rooli ja se tarkoittaa käytännössä sitä, että Sonylla tuskin on kovin suuria intressejä jäädä odottelemaan lisätuloja PS3:sta siinä vaiheessa, kun uusi kone saadaan ulos. Kannattaa siis oikeasti toivoa, että Sony ymmärtää parastaan ja säilyttää taaksepäinyhteensopivuuden. Muuten voi tulla PS4:llekin vaikeat ajat jo heti kättelyssä...

"Peränpitäjän rooli" on hyvin hämäävä termi. PS3 on myynyt nyt yli 50 miljoonaa kappaletta ja myy koko ajan lisää. Se on todella hyvin ja en pidä mahdottomana että luvut olisivat yli 60milj. PS4:n tullessa. Nykytaloustilanteessa en yhtään ihmettelisi jos Sony yrittäisi puristaa PS3:sta loput mehut ja julkaista vielä viimeisen version.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

EDIT: ja kannattaa muuten muistaa, että yksi syy PS3:n yhteensopimattomuuteen PS2:n kanssa oli juuri niissä PS3:n alkuaikojen myyntiongelmissa. Ensimmäisissä PS3-malleissahan yhteensopivuus vielä oli, mutta siinä vaiheessa kun Sony huomasi PS2:n myyvän vielä huomattavasti PS3:sta paremmin, niin tuki poistettiin kiireesti. Seuraavassa sukupolvenvaihdossa tällaista ongelmaa ei ole, koska PS3 ei ole missään vaiheessa niin suosittu konsoli ollutkaan.

Rohkea oletus jälleen että sen vuoksi yhteensopivuus poistettiin ;) Siihen aikaan kun oli kovaa kritiikkiä PS3:n hinnastakin ja halvempi versio kun saatiin siitä puuttui PS2 yhteen sopivuus ;) Minä kallistun tämän puolelle.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

No itse uskallan luokitella itseni kokeeneksi käyttäjäksi ja parin kaveriakin, niin kukaan meistä ei ole ikinä ollut TV:n kannalla viihdekeskukseksi. Erillinen laite on vain parempi, pelkästään tehojen vuoksi ( usein parempi käytettävyys). Ja usein miten tekstitysongelmat koskevat piraattituotteita. En nyt sen varaan kovin pitkälle laskisi.

En ole missään vaiheessa yrittänytkään väittää, että itsekään kannattaisin televisiota viihdekeskuksena. Päinvastoin, minä hankin kaiken elektroniikkani erillislaitteina (ja siten myös konsolit ovat minun kirjoissani auttamattoman kömpelöitä ja vajaita viihdekeskuksiksi). Olen jo aiemmin sanonut, että minun mielestäni television pitäisi olla pelkkä monitori ja se siitä. Massat ja markkinavoimat vaikuttaisivat kuitenkin olevan eri mieltä, tästä todisteena tuo televisioiden jatkuvasti kasvava toiminnallisuus.

Mitä piratismiin tulee, niin sen suhteen on aivan turha yrittää piilottaa päätänsä puskaan konsolivalmistajien tapaan. Piratismia on ja tulee aina olemaan, varsinkin elokuvien ja sarjojen kanssa. Erilaisten tiedostomuotojen tukematta jättäminen voi olla moraalisesti ylevä teko, mutta viihdekeskuksiksi pyrkivien laitteiden kannalta kuitenkin täysin käsittämätön veto. Muut laitteet ovat tuossa suhteessa menneet aikoja sitten konsolien ohi.

Lainaus

Tuo on jo jotain myönnän. Tosin vain Suomen mittakaavassa. Vaikka ei sillä, jos Suomessakin on saatu jotain aikaiseksi, luulisin että muuallakin on saatu Netflix tms. Tässä TV kulkee tasoissa konsolin kanssa. Totta, mutta se että kummasta tulee kodin viihdekeskus, konsolista vai TV:stä, ei paljon riipu Suomen markkinoista. Uskallan veikata että Ranskassa ja Saksassa lokalisoidut palvelut pidemmälti löytyy. Vaikka myönnän, tätä en tiedä, mutta veikkaan perustuen kansan määrään maissa.

Kannattaa muistaa, että Suomi on näissä asioissa melkoinen takapajula. Se, että televisioon integroidut palvelut ovat jo Suomessakin näin pitkällä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että varsinaisissa länsimaissa asiat ovat vieläkin pidemmällä. Joku, joka on seurannut ulkomaiden asioita paremmin, voi valottaa asiaa enemmän.

Lainaus

He jotka katsovat kanavia ja tekstiTV:tä ("kaukosäädinkammoiset", jotka eivät osaa käyttää edes soitinta), heihin tuo pitää aivan paikkansa.

Ja tätä porukkaa on paljon!

Lainaus

Jos PS3:n hinta laskisi 100-200€:n paikkeille sillä ei haeta niitä jotka katsoisivat useaa formaattia, vaan niitä jotka katsoisivat BD ja 3D-elokuvia ja haluaisivat laadukkaan soittimen. Tähän PS3 olisi loistava diili. Edelleen. En jaksa uskoa että kovin moni elokuvasoittimen ostaja edes tietää mikä on mkv, avi, xvid tai divx. Ja olen ymmärtänyt että PS3 on edelleen helposti paras soitin hintaluokassaan, puhumattakaan jos sen hinta laskisi 100€ tai yli.

Jos ja jos, kyllähän sanonnan mukaan tätikin olisi setä jos tädillä olisi... PS3:n hinta on mitä on, eikä se sieltä ihan heti vaikuta tulevan alas. PS2:n hintakin putosi satasen luokkaan vasta kauan sen jälkeen kun PS3 oli jo ulkona. Mitä tulee tuohon PS3:n parhauteen hintaluokassaan, niin se on jo auttamattomasti vanhaa tietoa. Tuo päti silloin muutama vuosi sitten, kun halvimmatkin BD-soittimet maksoivat vielä lähes saman verran kuin PS3. Nyt tavallisesta kaupasta on vaikea enää löytää ainoatakaan bluray-soitinta, jonka hinta olisi lähelläkään PS3:n hintaa. Ja kuten sanottu, jo alle satasella saa erillissoittimia, jotka ovat viihdekeskusominaisuuksiltaan huomattavasti PS3:sta kattavampia.

Vaan tästä asiasta lienee nyt turha vääntää enää tämän enempää. Kyseessä on joka tapauksessa spekulaatioista, joiden oikeellisuus selviää vasta sitten, kun seuraavan sukupolven koneet oikeasti kaupan hyllyille asti ehtivät. Molemmat lienevät jo tuoneet omat arvionsa varsin kattavasti esille: minun näkemykseni mukaan seuraavan sukupolven konsolit keskittyvät lähinnä nettiominaisuuksien parantamiseen, eivätkä yritäkään enää väittää olevansa kaikkeen pystyviä mediatoistimia. Pakolliset elokuva- ja musiikkitoiminnot tullaan hoitamaan (todennäköisesti edelleen huonosti lokalisoiduilla) nettipalveluilla, omien medialähteiden toisto jätetään edelleen puolitiehen. Optisen aseman olemassaolo tulee taas minun näkemykseni mukaan riippumaan hyvin pitkälti siitä, missä vaiheessa uudet konsolit julkistetaan. Jos tämä tapahtuu jo ensi kesän E3:ssa, niin silloin on vielä jonkinlainen mahdollisuus että optiset asemat ovat kehissä. Jos julkistus menee vuoden 2013 E3:een, niin silloin optisen aseman mahdollisuus on jo hyvin pieni. Taaksepäin yhteensopivuus taas tulee kulkemaan käsi kädessä optisen aseman olemassaolon kanssa.

Sinun veikkauksesi taas vaikuttaisi olevan kaikilta osin päinvastainen, eli sinä veikkaat että seuraaviakin konsoleita tullaan markkinoimaan joka kodin yleiskoneina, jotka hoitavat kaiken mahdollisen suurin piirtein kahvinkeitosta lähtien. Yhteensopivuus taaksepäin on sinun näkemyksesi mukaan täysin poissuljettu ajatus. Aika näyttää kumpi osui veikkauksissaan lähemmäksi.

Ja voihan olla, että tapahtuu yllätys ja M$ ja $ony päättävätkin lähteä konsoleillaan täysin päinvastaisille linjoille, jolloin molemmat osuvat omissa veikkauksissaan oikeaan. Tuolla tavalla kuluttajatkin saisivat valittavakseen oikeasti erilaisia vaihtoehtoja nykyisten lähes identtisten koneiden sijaan. Pahoin vaan pelkään, että kyttäilyksi ja peesailuksi tämä tulee menemään niin kuin aina ennenkin...

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Jos ja jos, kyllähän sanonnan mukaan tätikin olisi setä jos tädillä olisi...

No jossitteluahan tämä koko kirjoittelu on ;)

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Mitä tulee tuohon PS3:n parhauteen hintaluokassaan, niin se on jo auttamattomasti vanhaa tietoa. Tuo päti silloin muutama vuosi sitten, kun halvimmatkin BD-soittimet maksoivat vielä lähes saman verran kuin PS3. Nyt tavallisesta kaupasta on vaikea enää löytää ainoatakaan bluray-soitinta, jonka hinta olisi lähelläkään PS3:n hintaa. Ja kuten sanottu, jo alle satasella saa erillissoittimia, jotka ovat viihdekeskusominaisuuksiltaan huomattavasti PS3:sta kattavampia.

Perusominaisuudet alkavat olemaan aikalailla vähintäänkin samalla tasolla. Mutta mikään soitin ei omaa niin hyvää tai varmaa päivityssykliä eikä tehoja. Tehot vaikuttavat yllättävän paljon käyttömukavuuteen ja luonnollisesti DVD skaalaukseen.

Lainaus käyttäjältä TkHX+

Sinun veikkauksesi taas vaikuttaisi olevan kaikilta osin päinvastainen, eli sinä veikkaat että seuraaviakin konsoleita tullaan markkinoimaan joka kodin yleiskoneina, jotka hoitavat kaiken mahdollisen suurin piirtein kahvinkeitosta lähtien. Yhteensopivuus taaksepäin on sinun näkemyksesi mukaan täysin poissuljettu ajatus. Aika näyttää kumpi osui veikkauksissaan lähemmäksi.

Konsoleita tullaan markkinoimaan multimedialaitteina jotka ovat keskuksena elokuville, peleille, internetille sosiaaliselle medialle ja musiikille. Tai tästä M$ ja Sony haaveilevat ja sitä he tulevat markkinoimaan. Erityisesti M$. Se kun lähti tähän bisnekseen erityisesti tämä mielessään. Enkä usko että kinectin tuoma ns. "casuaaliryhmä" on laskenut yhtään tavoitteita, päinvastoin.

Optisen aseman poistoon en usko seuraavassa sukupolvessa. Juuri taisi joku Sony pomo sanoa että kansa haluaa fyysisen median. Vaikka sen taisikin sanoa PSVitan yhteydessä. On tainnut mielestäni jopa puhua jossain vaiheessa että PS4 sisältää fyysisen median, jos en väärin muista. Lisäksi Sonylla on hyvä motiivi pitää fyysinen media markkinoilla, joka on BluRay. M$ voisi tietysti lähteä niinkin kunnian himoiseen projektiin että julkaisisi konsolin joka perustuu verkkojakeluun. Mutta en usko että M$:llä on rohkeutta siihen, kun kisa Sonyn kanssa on niin tiukka. M$:n kuitenkin täytyy pitää ero USAssa että se pysyy Sonyn edellä.

Otit nyt hiukan liiän jyrkästi tuon yhteensopivuus jutun :) En yllättyisi vaikka yhteensopivuutta ei seuraavassa sukupolvessa olisi, ja tässä maratooni keskustelussa sen perustelin. Sinänsä kyllä ymmärrän sinunkin pointin, enkä yllättyisi siitäkään jos kävisi täysin toisin päin, eli yhteensopivuus olisi. Aikalailla fifty/sixty.

Mutta joo, tämä oli varmaan tässä. Varsin hieno väittely, vaikka varsinaista ratkaisua (tietenkään) ei tullut :) Ja kerrankin päästiin pitkälle ilman että alkaa turha naljailu lentämään :) Tälläistähän konsolisota tms. parhaillaan on ja pitäisikin olla. Muut eivät selvästikään uskaltaneet tulla väliin, niin nyt on sitten muiden vuoro jatkaa ja ottaa puolensa ;) Mutta asialliseen tyyliin tietysti.

Itse kuulun siihen ryhmään, joka ei vielä halua siirtyä seuraavaan sukupolveen, varsinkaan kun pääsin nykyiseenkin sukupolveen kiinni vasta viime vuoden kevään puolella ja eikä tuo grafiikka pahemmin kiinnosta.

PS4:
Todennäköisesti tämä tulee oltua se ykköskonsoli minulle, sillä luotan edelleen Sonyn hyvään ja laajaan yksinoikeuspelien tarjontaan sen verran, että uskon tulevaan konsoliin samanlaista kattausta. Minua ei myöskään haittaisi, jos ohjain pysyisi samantyylisenä, sillä kyseinen ohjain on aina sopinut käteeni loistavasti ja on mielestäni loistava esimerkki yksinkertaisesta ohjaimesta.

Xbox 720:
Saa nähdä miten ja millaisia yksinoikeuspelejä tuleva boksi saa, ja pystytääkö ne pitämään niinä (eli julkaistaanko myöhemmin pc:lle tai pleikalle, niinkuin useat 360:n pelit). Ei ainakaan vielä kiinnosta hankkia kyseistä konsolia, mutta ei sitä koskaan tiedä miten käy..

Wii U:
Ei kyllä enään houkuta ollenkaan nuo Nintendon (ylikäytetyt) pelisarjat, olivat kuinka laadukkaita tahansa. Olisi siis mukavaa jos Nintendo saisi aivan uudenlaisia pelisarjoja, eikä olisi aina noita väsyneitä nimikkeitä. Helposti vähiten kiinnostavin konsoli..tai pitäiskö sanoa enemmänkin vähiten todennäköisin laite, minkä tulen hankkimaan. Tuo ohjain on kyllä mielenkiintoinen tapaus, mutta samalla myöskin ärsyttävä..Eniten tuossa kiinnostaa, miten hyvin ohjain sopii käteen (kuulemma hyvin, mutta haluan kuitenkin itse kokeilla ensin ennenkuin uskon).

Parasta aivopierua tällaiset nextgen-ketjut täällä pelaajalehden boardeilla!!! Siis aika hassua tämä Wii U viha tähän mennessä että puhuttaessa esim. rakkaasta PS4:stä ei voi sivuuttaa sitä Wii U:n dissaus osiota. Kaikki muut Next-gen laitteet ovat tähän mennessä irrelevantteja kun niistä ei ole infoa! Ja en pidä liiallisesta spekulonnnista niissäkään kun kuitenkin on aina omilla mielipiteillään kaukana totuudesta.

Täysin OFFTOPIC shaibaa koska en pidä spekuloinnista, ainakaan vielä nyt!

Lainaus

Historia katsaus.

Nintendo ylikäyttää omia pääsarjojaan???
- Nintendolla 2 mario galaxya wiillä Sonylla PS3:lla 3 2 little big planettia
- Nintendolla Wiilä Metroid Prime Trilogy, (Metroid Prime 3) ja Metroid other M Sonylla on 3 Resistance peliä
- Nintendolla 2 Zeldaa twilight princess ja skyward sword wiillä ja Sonylla 3 Unchartedia

Nintendolla aina samaa vanhaa tuttua huttua:

- Xenoblade, the last story, pandoras tower nämä Nintendon J-RPG puolella Sonylla ja microsoftilla final fantasyn pääpelejä square enixiltä :3 Sonylla on lisäksi demons souls
- Nintendo sai Monster Hunterin pääsarjan Capcomilta jotka olivat ennen Sonyn puolella PS2:lla!!
Nintendo 3DS on myynyt jo noin 15 miljoonaa Vita ei ole vielä ulkona :3

Conclusion= Aika tasoissa mennään pelisarjoissa Sonylla ja Nintendolla.

Nintendolla on eniten huonoja remake-pelejä ja turhia päivityksiä uusilla graffoilla eikä niissä ole mitään uusia ominaisuuksia!!!??? (Tämäkään ei ole mielestäni totta ja tämä on minun mielipiteen, että sony kierrättää tällä hetkellä eniten tällaista matskua, mutta ei se paha ole jos pelkät HD-päivitykset PS3 pelaajille kelpaa...siis markkinoiden kannalta!)

Hämmästyttävää ajatella, mutta toivoisin seuraavan sukupolven tulevan aikas piakkoin. Vaikka 2013 alkupuolella. Kehittäjät eivät pysty toteuttamaan kaikkia haaveitaan konsoleilla (kuten DICE Battlefield 3:n kanssa) vaan joutuvat rajoittamaan peliensä ominaisuuksia konsolisn tehoihin nähden. Muistia lisää niin sekin auttaisi jo paljon.

Jos nämä julkistetaan hankin ainakin Ps4:n. Ps3 on sukupolven lempikoneeni (Ds:n kanssa) ja Xbox360:n hankin vain siksi, että serkku myi sen minulle 90€:lla. Wii U on myös vakuuttanut minut, sillä ainoa syy miksi en pitänyt Wiistä oli liikkeentunnistus. Olen lisäksi aina ollut Nintendo käsikonsoleiden fani (kaikki löytyvät hyllystä) ja, jos Wii U:ssa ja 3ds:ssä on paljon yhdistämis ominaisuuksia saatan senkin hankkia. (siis Wii U:n, 3ds löytyy jo)

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Wii U on myös vakuuttanut minut, sillä ainoa syy miksi en pitänyt Wiistä oli liikkeentunnistus.

Mutta eikö WiiUssakin ole ihan padiohjaimen lisäksi ne Wiin normikapulat ohjaimina ja lisäksi vielä se padiohjainkin taitaa tukea ihan liikkeentunnistusta niin siitä ei (ikävä kyllä) päästä eroon vieläkään.

Lainaus käyttäjältä Kassu+

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarpsWii U on myös vakuuttanut minut, sillä ainoa syy miksi en pitänyt Wiistä oli liikkeentunnistus.
Mutta eikö WiiUssakin ole ihan padiohjaimen lisäksi ne Wiin normikapulat ohjaimina ja lisäksi vielä se padiohjainkin taitaa tukea ihan liikkeentunnistusta niin siitä ei (ikävä kyllä) päästä eroon vieläkään.

Wii U tukee käsittääkseni kaikkia Wiin ohjaimia, Motet, Nunchukit, Classic Controllerit ja vastaavat. Mielestäni tämä on helkkarin hyvä asia. Kun noita ohjausvaihtoehtoja on niin paljon, niin se antaa pelienkehittäjille mahdollisuuksi ja pelaajille löytyy varmasti se oma mieluisin ohjaustapa. Ja onhan se hyvä, että kun itsellänikin löytyy kaksi Motea, yksi Nunchuk, ja Classic Pro niin nuo ovat vieläkin käytettävissä. Eivät siin ole "turhia" uuden konsolin myötä.

Lainaus peliplaneetan uutisesta:

"Arvostettu pelialan julkaisu Develop kertoo useista lähteistä saatujen tietojen viittavan seuraavan sukupolven Xbox-pelikonsolin ilmestymiseen vuoden 2013 joulumarkkinoille.

Julkaisun mukaan mm. prosessorivalmistajilta ja väliohjelmiston kehittäjiltä saatujen lausuntojen mukaan Microsoftin seuraava pelikonsoli julkistetaan lopullisesti vuoden 2013 E3-messuilla, vain joitakin kuukausia ennen laitteen oletettua saapumista markkinoille.

Develop kertoo aineiston osoittavan järjestelmän saapumiseen vuoden 2013 puolella, joskin myös vuoden 2014 alkupuolta pidetään mahdollisena ajankohtana."

Mielenkiintoista. Kumpihan julkaistaan ensin: PS4 tai X720?

E: Myös juttua Playstation 4:sta.

Mietinpähän vain miksi toisinaan PC-pelaajat tuntuvat odottavan ensi sukupolven koneita ehkä jopa vielä suuremmalla innolla kuin konsolipelaajat, sillä esimerkiksi huonosti optimoidut konsolikäännökset vaativat jo nyt huippuluokan konetta? Minkähänlaista konetta sitten vaatii PS4:n tai Xbox720:n käännökset? Kyllä se vain niin on että seuraavakin sukupolvi menee konsolien ehdoilla, enkä myöskään usko että yhtä äkkiä maagisesti kehittäjät tajuavat että "Hei! Meidänhän pitäisi tehdä kunnolla myös PC-käännökset.".

Lainaus käyttäjältä Ton-Ton+

Mielenkiintoista. Kumpihan julkaistaan ensin: PS4 tai X720?

Veikkaan että X720.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Mietinpähän vain miksi toisinaan PC-pelaajat tuntuvat odottavan ensi sukupolven koneita ehkä jopa vielä suuremmalla innolla kuin konsolipelaajat, sillä esimerkiksi huonosti optimoidut konsolikäännökset vaativat jo nyt huippuluokan konetta? Minkähänlaista konetta sitten vaatii PS4:n tai Xbox720:n käännökset? Kyllä se vain niin on että seuraavakin sukupolvi menee konsolien ehdoilla, enkä myöskään usko että yhtä äkkiä maagisesti kehittäjät tajuavat että "Hei! Meidänhän pitäisi tehdä kunnolla myös PC-käännökset.".

No en nyt kauheasti ole nähnyt pelejä jotka vaatisivat suositus tehoiltaan viimeistä PC-rautaa. Esim. Arkham Cityn suositusrauta on:
OS: Windows XP, Vista or Windows 7
CPU: Core 2 Extreme X7900 2.8GHz or Athlon II X2 240
RAM: 4 GB
HDD: 10 GB free disk space
Graphics: 512 MB Graphics Memory
Sound Card: DirectX 9 Compatible
DirectX: Version 9
GeForce GTS 250 or Radeon HD 5670

Tuo ei ole juuri mitään. DX versiokin on 9. Siinä mielessä tuo on huono koska kyseessä ei ole edes lähelle PC-peli. Mutta otetaan vaihtoehdoksi vaikka Crysis 2:
OS - Windows Vista
Processor - A dual core processor 2.6 GHz or above
Memory - 3.0 GB RAM
GPU - NVIDIA GeForce 280 GTX or a Radeon HD 4870 X2

Edelleen mennään aika matalilla vaatimuksilla. Tämän lisäksi vielä PC-raudassakin on se optimoinnin osa myös. Mutta rauta on sen verran parempaa kuin konsoleilla, niin harvemmin lähdetään kuluttamaan rahaa siihen että peli toimisi heikommalla raudalla, jos peli saadaan helpommallakin tehtyä.

PS4 ja X720 käännökset vaativat tietty enemmän koneilta varmasti, mutta jos ajatellaan PC-maailmaa, niin jos X720 tulee ensi vuoden lopussa, on PC-rauta ottanut siihen mennessä jälleen kovan harppauksen eteenpäin. Varsinkin kun 28nm (ehkä jopa 22nm?) viivanleveyden rauta on tulossa. Tällöin konsolit ovat korkeintaan hiukan tehokkaampia. Ja kun otetaan huomioon että nyt kehittäjät tuskin panostavat konsoli puolella niin paljon rautaan kuin aikaisemmin, PC voi olla aikalailla samoilla viivoilla. Se on kyllä totta että kehitys menee todennäköisesti edelleen konsolien ehdoilla.

Wii U :
Odotin Nintendolta paljon enemmän. Ohjain on mielestäni ruma ja kömpelö. Ihan hieno idea että ohjaimen ruudusta voi jatkaa peliä kun joku ahmii TV vuoron itselleen mutta tuo ohjain on tabletin näköinen, ei peliohjaimen.
Myös ei lasten käteen tuo mahdu. Eikös Nintendo ole aina ajatellut perheitä? Tuo koko on kyllä liian iso lapsen käteen. Ainakin kuvien perusteella. Ja sitten itse konsoliin. Muotoilu on ihan perusdesign, ei mitään erikoista. Tehoista ei ole paljon tihkunut tietoa joten siitä en lähde puhumaan. Lyhyesti sanottuna sitä voisi kokeilla mutta tuskin ostan.

Xbox 720 (?) :

Seuraava Xbox... jaa-a, itse olen Pleikkarin puolella joten en varmaan osta mutta haluan kyllä tietää mitä Microsoft on saanut aikaan. Ihan varmasti on isot tehot ja joku uus ominaisuus mutta jos Microsoft tunkee näitä kinect ominaisuuksia uuten boxiin ihan liian paljon niin se floppaa. Kyllä se vain on että MS ''keulii'' sen Kinectillä liian paljon. Eivät kyllä nykyisin muusta puhu kuin kinectistä.

Playstation 4 <3 :

Kyllä minä tämän ostan jos se näyttää hyvältä. PS4 ei varmaan tule lähiaikoina, veikkaan että 2013 E3 messuilla siitä vähän annetaan tietoja ja loppuvuonna 2013 tai aikaisin 2014 ihmiset näkevät mitä Sony on tehnyt. Eniten kyllä kiinnostaa sen muoto ja onko ohjain muutettu. Toivottavasti ei. Ja tehotkin kiinnostaa !

Lainaus

Wii U :
Odotin Nintendolta paljon enemmän. Ohjain on mielestäni ruma ja kömpelö. Ihan hieno idea että ohjaimen ruudusta voi jatkaa peliä kun joku ahmii TV vuoron itselleen mutta tuo ohjain on tabletin näköinen, ei peliohjaimen.
Myös ei lasten käteen tuo mahdu. Eikös Nintendo ole aina ajatellut perheitä? Tuo koko on kyllä liian iso lapsen käteen. Ainakin kuvien perusteella. Ja sitten itse konsoliin. Muotoilu on ihan perusdesign, ei mitään erikoista. Tehoista ei ole paljon tihkunut tietoa joten siitä en lähde puhumaan. Lyhyesti sanottuna sitä voisi kokeilla mutta tuskin ostan.

Itse olen täysin erimieltä. Ohjain on hienosti suunniteltu,ja omasta mielestäni hienon näköinen. Ja onhan pienillä lapsilla aina ollut niitä piirtotauluja, jotka on suunniteltu 3-7 vuotiaille. Tabletit ovat muutenkin in, ja nintendo kai halusi hyödyntää tätä suosiota. Eivätkä tehot mitään merkkaa, esim: Ds ja Gc ovat kaikkien aikojen lempikoneeni, eikä niissä kauheasti tehoa ole. Lisäksi Wii U:n tehojen on sanottu olevan nykyisten tehokoneiden (Xbox360, PS3) tasolla. Mutta itsekin odotan eniten PS4:ää.

Mä en jotenkin edes varsinaisesti kaipaa uusia konsoleita kamalalla rytinällä, joten tuo 2013/2014-skenaario voisi olla ihan toimiva. Kyllä mä varmaan molemmat, boxin ja pleikkarin laitan uusintaan samantien, vaikka mä en käytännössä nytkään pelaile mun pleikkarilla. Nintendon kamat mua ei nykyään jostain syystä kiinnosta ollenkaan.

Kotaku

Lainaus

"Next Xbox Codenamed "Loop", Runs On Modified Windows 9
Insider blog MS nerd, which has been right on a few things coming out of Microsoft HQ from time to time, reckons it has some info on the next Xbox console.

Currently codenamed "Loop", the site says the console will have a single main processor that's joined by "assistive cores" for "graphics, AI, physics, sound, networking, encryption and sensors".

To be both smaller and cheaper than the Xbox 360 (it's not specified whether it'll be cheaper than the 360 is now or cheaper than it was at launch), it will also apparently run on a modified version of Windows 9. The console will, according to the site, be designed as a joint venture between Microsoft and "two partners based on the ARM architecture".

All of which sounds interesting. And, with the next Xbox not due for at least another year or three, completely unverified and liable to change (if it's true in the first place!).

We've contacted Microsoft for comment, and will update if we hear back."

Todella realistinen valinta microsoftilta laittaa ARM-ytimiä noinkin paljon konsoliinsa, onhan tuota windowsiakin kehitetty jo kauan ARM-yhteensopivaksi, kun taas nykyisen 360:n powerpc-arkitehtuuri on todella huonosti tuettu PC-maailmassa (nimimerkillä kokemusta on). Wii U luultavasti käyttää viimeisenä konsolina power-arkkitehtuuria prosessoreissa!?

kiinnostaa vaan että sopiiko tuo nykyinen kinect tähän tulevaan "looppiin"

Lainaus käyttäjältä playar

kiinnostaa vaan että sopiiko tuo nykyinen kinect tähän tulevaan "looppiin"

Eiköhän se aika varmasti sovi, varsinkin jos ensi vuoden puolella tulee. Voihan tietysti olla että siitä tulee päivitetty versio, mutta voisin luulla että M$ haluaa Kinectistä vielä lisää rahaa.

Sinäänsä itsellä henk.koht ei ole merkitystä tuleeko uutta rautaa Microsoftin, Nintendon tai Sonyn puolesta vuonna 2012-2014 kunhan uudistus on sellainen että se tekee siitä sen ajan ikonin. Ostoon se menee jokatapauksessa vaikka olisi paskaa koska jos on keräilyn aloittanut niin ei sitä keskenkään voi lopettaa =) Itse toivoisin että mukaan tulisi Sega omalla laitteella ja että muutenkin tulisi sitä muuta taistelua pelien ja laitteiden kirjossa kun nykyisin, tosin se vaatii joo hieman kapitaalia =)

Lainaus käyttäjältä Jolixir

Sinäänsä itsellä henk.koht ei ole merkitystä tuleeko uutta rautaa Microsoftin, Nintendon tai Sonyn puolesta vuonna 2012-2014 kunhan uudistus on sellainen että se tekee siitä sen ajan ikonin. Itse toivoisin että mukaan tulisi Sega omalla laitteella ja että muutenkin tulisi sitä muuta taistelua pelien ja laitteiden kirjossa kun nykyisin, tosin se vaatii joo hieman kapitaalia =)

Jaan samat mietteet kanssasi. No ei Segalla mitenkään erikoisesti ole viime vuosina mennyt ja tuskin on halua rakentaa uutta rautaa. Olisi silti kiva nähdä neljäs jäsen konsoleita kehittämässä. Mitä sitten veikkaan on, että tullaan menemään aika samalla linjalla, kuin tämäkin sukupolvi. Elikkä mikään laite ei ota täydellistä niskalenkkiä, vaan kaikki myyvät kohtuullisesti ja pelejä tulee kaikille alustoille tasaista tahtia. Ja hyvin todennäköisesti MS ja Sony panostavat vain rautaan ja vähän ehkä tuohon liikkeentunnistukseen, mutta mitään räväkkää uutta tuskin nähdään. Ei vaan kummallakaan ole varaa tehdä laskua suoraan mereen heti alussa, sillä konsolin kehityshän ei ole mitään senttipeliä. Isot rahat meinaavat isoja tappioita, jos homma ryssitään täysin.

En itse odota uusia konsoleita oikeastaan millään osa-alueella vielä sen kummemmin. Grafiikan merkittävä parannus ei kiinnosta eikä myöskään mikään kymmenkertainen ruudunpehmennys. Sonya katsoessa saisivat panostaa ihan kunnolla siihen, että konsolissa olisi oikeasti toimiva nettiselain ja Mahdollisuus vaikka ostaa jotain ohjelmia sisäisestä kaupasta. Storet uusiksi kaikilla konsoleilla ja enemmän jotain sosiaalisen median yhdistämistä tulee varmasti, vaikka ei pahemmin kiinnostakkaan. Sony voisi myös hieman uudistaa ohjainta. Triggerit mukaan, että ajopelejä voi pelata kunnolla. Konsolin koko voisi myös vähän pienentyä nykyisestä.

Lopuksi ne pelit tietenkin kaiken ratkaisevat. ja kyllähän niitä ihan varmasti tulee taas. Valitettavasti retail-pelit jäävät varmaan aika vähälle ja pelejä tulee yhä enemmän latauspalveluihin. Itse en jaksa uskoa, että vielä vuonna 2014 ollaan ilman uutta boksia tai PS3:a. Mutta eipä sitä tiedä, mitä isot kihot ovat päättäneet. Varmaan Sony haluaa olla Microsoftia ennen liikkeellä tai heti perään, mutta ei pitkällä viiveellä.

Jos Wii U on rahtusen tehokkaampi (niinkuin ne väittävät) kuin vuonna 2005 julkaistu 360 ja 2007 julkaistu PS3, on Nintskalla luultavasti hikiset paikat kun uudet pleikkarit ja boxit tulee markkinoille taas roimasti edellisiä tehokkaampina. Ehkä Wii U:lle käy niinkuin Dreamcastille, mutta eihän alkuperäisellä Wiillä ole niin huonoa karmaa kuin DC:tä edeltäneellä Saturnilla...

Saapahan nähdä millainen E3-messuista tulee muodostumaan vuonna 2012, kun kesäkuussa nähdään ( huhujen mukaan ) kaikki kilpailevat seuraavan sukupolven konsolit saman katon alla. Se olisi historiallista! Mutta tiedä sitten onko Sonylla vielä ihan julkaistavaa tavaraa esitellä, mutta jotakin varmasti kertovat, sillä paineet ovat varmasti kovat kilpailijoiden taholta, koska aika paljon on ollut huhuja / uutisia liikkeellä että uusi Xbox julkistettaisiin myös. Wii U paljastettiin jo viime kesänä, mutta nyt olisi luvassa lopullisen version esittely ja ehkä niitä alkuperäisiä pelejäkin näytetään oman konsolin pyörittämänä. Kesäkuuta odotellessa...

ED: Wii U:lle esiteltiin uskomaton toiminto CES-messuilla: Panorama View Video (Wii U)

Nyt kun sanottiin että seuraavassa Xlootassa olisi käytettyjen pelien pelaamisen esto, niin tulin periaatteessa vain tähän ratkaisuun:

Pelien mukana tulee kerran käytettävä aktivointikoodi joka liitetään accounttiisi, pelin voi asentaa levyltä, tai ladata konsolin latauspalvelun kautta, eli vähän niinkuin Steam. Myöskään levyä ei tarvitsisi pelaamiseen.

Omasta mielestäni tuo voisi jopa toimiakkin, kunhan vaan tarpeeksi isot kovalevyt isketään uusin konsoleihin. Tämä taas tarkottaisi että digitaaliset pelit eivät tulisi vain konsoleitten latauspaikoilta, vaan niitä avainkoodeja voisi ostaa vaikka g2play:stä sun muista palveluista joista avain tulee sähköpostiin nopeasti ja ei enään tuskallista odottamista nettikaupoista.

Itse olisin täysin tyytyväinen ratkaisuun, pelejä myytäisiin silti fyysisenä kopiona, mutta digitaalisenakin saisi paljon laajemmin.

Kohta kyllä joku tulee ulisemaan että kaikilla ei ole konsoli kytkettynä nettiin.

Itsellenikään ei ole kauheasti väliä tulevatko uuden sukupolven konsolit seuraavan kahden vuoden aikana. Nykypolven laitteilla on pärjätty loistavasti ja parempia pelejä tulee joka vuosi tuutista ulos.

Olen samaa mieltä siinä, että tehkööt uudet konsolit rauhassa ja harkiten.