Nickkisi tarina / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Nickkisi tarina

Nimen mukaisesti, tässä threadissa olisi tarkoitus kertoa oman nicknamesia tarina. Mistä olet keksinyt sen, liittyykö siihen joku tarina vai onko se pelkkää kopioimista? No, aloitan kertomalla omien nicknamejeni tarinat.

Error227

Eli tämä on oma ensimmäinen nickkini, jota olen käyttänyt paljon mutta se ei ole toiminnassa enää muualla kuin Kongergatessa. Nimi tulee siitä, kun sain ensimmäisen koneeni. Se oli lagittava ja tiltti ja sammuikin joskus. Siitä nimi Error ja 227 on 22.7 päivä jolloin synnyin.

Elitehunter

Tämä oli seuraava nickkini jota käytin. Nimi tulee kahdesta asiasta. Elite ei tarkoita että olisin pro, vaan sillä kuvataan Halojen Elite-rotua. Hunter... kyllähän kaikki tietävät mitä se tarkoittaa. Koko Elitehunter nimellä tarkoitetaan oikeasti että on Elitemetsästäjä, ei sitä että metsästää Elitejä.

Cerker

Nykyinen nickkini jonka voit löytää kaikkialta. Eli tämän nickin tarina kuuluu erääseen hahmoon. Tämä hahmo on niin kovis että se pystyisi tuhoamaan maapallon. Mutta se ei tekisi sitä.

Hyvä idea threadiin. Täälläkin pyörii sellaisia neronleimauksia, että olisi mielenkiintoista kuulla, mikä ajatus nickin takana on.

Anak1ng
Tämä oli käytössä lähes kaikissa peleissä yläasteen CoD-vaiheeseen asti. Nykyisin anak1ng on käytössä vain JuuttuPelissä. Kaikki lähti ensimmäisestä pelaamastani nettipelistä, Jedi Academystä, johon piti kehittää joku sopiva nicki. Siinä yhdistyy kivasti saagan päähahmo Anakin ja loppuun lisätty g muodostaa myös sanan king, joka viittasi eeppisiin pelitaitoihin. Koko hoidon viimeistelee jokaiseen nickiin kuuluva kirjainta esittävä numero, tässä tapauksessa ykkönen i:n paikalla. Näin jälkikäteen ajateltuna tuo on oikein hyvä ala-asteikäisen keksimäksi. Olen ylpeä itsestäni :)

Munkk1
Sitten päästäänkin yläasteelle ja CoD4-aikakauteen. Pitkään kuljin taistelukentillä Anak1nginä, mutta eräänä kauniina päivänä välähti ja uudeksi nickiksi muodostui Munkk1. Tässäkin on tuo pakollinen numeroitu i, kun munkki tulee silloisesta pelityylistäni ja motosta: "Ei tyylillä ,ei taidolla, vaan tuurilla." Munkk1na olen niin monessa paikassa ollut, että se on jäänyt tavallaan pysyväksi nettiminäkseni (onko tämä edes oikea sana?).

DarkD3s1re
Tästä en ole kovin ylpeä. Joku tagi piti Liveen kehittää Munk1n sijaan ja tulos ei ole hääppöinen. Väkisin väänsin ja se näkyy, vaikkei tuo missään nimessä heikoimmasta päästä ole. Hyvin keskinkertainen jonneilu, jonka vaihdan heti paremman keksiessäni.

Piti itse pystyttää tämmöinen ketju, mutta näköjään Cerker ehti ensin lol.

Voi kuinka pitkä tarina tästä tulisi, jos kirjaisin jokaisen käyttämäni käyttäjänimen ja sen tarinan.

Nimien kanssa olen todella hankala henkilö. Pyrin aina yksilöllisyyteen ja uniikkiin.
Ensimmäinen COD4 PC-käyttäjä nimeni oli Fate. Se oli sitä quickscopefanipoika-aikaa ja Fate vaikutti ihan jännältä nimeltä. Noh, loppujen lopuksi kyllästyin siihenkin, kun ajattelin ettei tuommoisia nyt viitsisi mihkään PSN:ään laittaa jos joku in real life kaveri pyytäisi kaveriksi siellä. Syntyisi varmaan pieni haloo tuosta nimestä kun kaikki nimeävät käyttäjänsä t.ex. "matti190870873"
Mutta palasin Fate nimeen sitten vielä muiden nimien* jälkeen ja käytin sitä, ennen kuin keksin Mixonin. Siitä lisää myöhemmin.
( *Skippaan loput PC-nimeni jotka kestivät noin 2 viikkoa kukin ajan säästämiseksi ja siksi, että Fate on niistä kaikista käytetyin. )

Ihan ensimmäinen PSN ID oli II-FaTe-II. Tein Fate -nimisen sitten kuitenkin. En käyttänyt varmaan viikkoa enempää.
Ensimmäinen vakituinen PSN ID oli Solidpk. Huoh, kyllä ne hetken mielijohteet on jännittäviä, eikö? Ei mitään hajua miksi nimesin sen noin. Solid tulee kai ihailemastani Solid Snakesta ja PK ilmeisemmin Player Killer.
Tätä nimeä käytin aika kauan. Onneksi en käytä sitä enää muuta kuin COD:WaWia pelatessa, eli aika harvoin.
Sitten syntyi niitä pienen hetken kestäneitä PSN nimiä kuten mickzR, MickzeRR ja iBuRnOuTz (kyllä, olin fanipoika).

Mickzy taas tulee, kun YouTubessa liikkui aikanaan Call of Duty pelaaja nimeltä BuczY.
Tykkäsin -zy päätteestä ja päätin sitten yhdistää Mick -nimen ja -zy päätteen. Syntyi Mickzy.
Nimen huono puoli on se, että kukaan ei osaa tavata tai lausua jotain noin yksinkertaista. Netissä minua on kutsuttu nimillä Mikki, Mikky, Misky ja Maisi. Viimeistä ihmettelen itsekin kovasti.

Mixon on nyt vakituinen käyttäjänimeni lähes kaikkialla. Se on kylläkin usein viety, joten yleensä pidennän sitä Mixonistiksi. Mixon syntyi kun keksin vaihtaa vaatemerkki Nixonin alkukirjaimen oman nimeni alkukirjaimella.
Nimi on lyhyt, mutta ytimekäs. I like it.

E:

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Lainaus käyttäjältä Mixon+
Voi kuinka pitkä tarina tästä tulisi, jos kirjaisin jokaisen käyttämäni käyttäjänimen ja sen tarinan.

Ja kuinka pitkä tarina siitä tulisikaan jos listaisi kaikki kerrat kun olet valittanut koulussa tjv. kuinka et keksi hyvää nickiä. :D

Menisi kokonainen sivu tätä ketjua kun listaisin kaikki ne.

Ensimmäinen PSN-nimeni periytyy pitkältä ala-asta-ajoilta. Pelasimme silloin luokkalaisten kanssa Maple Storyä aktiivisesti ja päätimme, että nimetään kaikki hahmomme niin, että meidät tunnistaa samaksi porukaksi. Päätimme, että kaikki laittavat nimensä perään 24, joten nimekseni tuli Saiyan24. Nimestä voikin päätellä mistä sarjasta pidin tuohon aikaan (vinkki: ei 24). Tuota nimeä käytinkin PSN:ssä aika pitkään mutta sitten halusin nimen joka on lyhyt ja ytimekäs. Tuskaisen nimenkeksimistaipaleen jälkeen päätin ottaa vakituiseksi PSN-nimeksi Onyxedin. En oikein tiedä mistä tuo tuli. Varmaan Onyxiasta tai jostain.

Yleisesti foorumeilla ja muualla pidin pitkään tuota Saiyan24-nimeä, mutta sitten saapui Pokemon TCG -aikakausi ja tuli aika rekisteröityä Pokefoorumeille. Aloin siinä sitten selailemaan Pokemon-listoja ja mietin mistä vääntäisin hauskan nimen. Driflooniin lopulta sitten päädyin ja nimeksi tuli Drif. Sitten tein jonkin avatarin missä oli rage-Drifloon ja tekstinä DriFUUUU- ja siitä tuli sitten nykyinen nimimerkkini Drifu. Sitä nyt sitten käytetty pidemmän aikaa. Jos se on jo otettu niin yleensä pistän vain toisen u:n loppuun.

EDIT:

Lainaus käyttäjältä Mixon+

Voi kuinka pitkä tarina tästä tulisi, jos kirjaisin jokaisen käyttämäni käyttäjänimen ja sen tarinan.

Ja kuinka pitkä tarina siitä tulisikaan jos listaisi kaikki kerrat kun olet valittanut koulussa tjv. kuinka et keksi hyvää nickiä. :D

Kääntäkkee pojat mun nikki toisinpäe.

Nojoo, suihkussa tulee usein mietittyä liikaa asioita ja tällä kertaa oli tämä asia mietinnän alla ja otin shampoopurkin kätöseen ja siitä se sit tuli.

Ammoisina aikoina, kauan sitten kun maailma oli vielä nuori ja mammutit vaelsivat Lapin jäisissä erämaissa, rekisteröidyin Nintendo Suomen virallisille foorumeille. Tuolloin olin suuri Star Fox -pelien ystävä, joten valitsin nimekseni huippuomaperäisen Fox McCloudin. Tällä nimellä kirjoittelin parilla muullakin Nintendo-aiheisella keskustelualueella, kunnes joskus vuoden 2006 tienoilla päätin hankkia jonkin vähän persoonallisemman nikin.

Ankaran pähkäilyn jälkeen lopputuloksena oli Arctic Fox. Tämä nimimerkki on käytössäni edelleen monessa paikassa, esimerkiksi Pelaajan edellisillä sivuilla. Olen siinä mielessä tyytyväinen tähän nimeen, että sen yhdistää helposti edelliseen (Fox) ja samalla se kertoo jotain pohjoisesta asuinpaikastani. Sitä paitsi naalit ovat siistejä otuksia.

Kun hankin Xbox 360:n, sain kuitenkin huomata, ettei nimimerkkini edelleenkään ollut mitenkään ainutlaatuinen. Arctic Fox -nimen eri variaatiot ovat käytössä lähes joka paikassa, myös Xbox Livessä. Niinpä minun oli jälleen keksittävä uusi. Eräänä iltana sitten juoksulenkin aikana keksin kääntää englanninkielisen nimimerkkini latinaksi. Napaketun latinankielinen nimi oli Vulpes lagopus, joka ei kuitenkaan ollut mielestäni tarpeeksi iskevä. Niinpä vain käänsin sanat "arktinen kettu" muotoon Vulpes Arctos. Mielestäni tämä nimi on ihan näppärä, hyvin sointuva ja jokseenkin uniikki. Olenkin käyttänyt sitä jo usean vuoden ajan vähän joka paikassa.

Äiti on sanonut mua Jepu-Ankaksi vauvasta asti. Nykyään kaikki käyttää pelkkää Jepua ja harvemmin kuulenkaan omaa nimeäni ollenkaan. Nickeiksi yleensä väännän tuosta jonkun sopivan, jos pelkkä Jepu (ääriyleinen nick) ei ole saatavilla. Esim Ankkista käytän aika paljon, kumma kyllä Jepu-Ankkojakin löytyy jonkin verran varattuina nickeinä :o

Zhinarkos on omassa roolipelimaailmassani luonnon jumalan nimi. Nikki on valitettavasti sen verran uniikki ettei varmasti voi erehtyä kuka on kyseessä.

et eipä sieltä google hausta näköjää mitää muuta saa ku omaa shaibaa niskaa.

Ensimmäisen kerran taisin joutua miettimään sopivaa nickiä aloittaessani Runescapen pelaamista. Jostain syystä keksin laittaa nimeni kirjainten perään sen numeron aakkosjärjestyksen mukaan (A1, B2 jne...), joten siitä syntyi nimi H8e5n14kka. Se, miksi en numeroinut loppukirjaimia, johtui vain siitä, että merkkimäärä tuli täyteen. Tätä nimeä käytin melko pitkään vähän kaikkialla sekä satunnaisesti muita nimiväännöksiä.

Nykyisen nickin keksiminen tuli ajankohtaiseksi PSN:n tunnuksia luodessa. Siinä vaiheessa olin päättänyt luopua numeroiden käyttämisestä nimissä, koska se tuntui niin tökeröltä. Pohjaksi sain pähkäiltyä nimen Battery (Yksi Metallican kaikkien aikojen suosikkibiiseistäni), joka oli totta kai jo varattu. Koskapa Battery on myös energiajuoman nimi, lisäsin etuliitteeksi Puren, joka oli Duudsonien aikoinaan lanseeraama energiajuoma.

Vaikka nimi ei olekaan omaan makuuni riittävän ytimekäs (lyhyt), olen siihen suhteellisen tyytyväinen, koska en parempaankaan pysty tällä mielikuvituksella.

Siis mikä nick? Eikö internetissä tulekaan esiintyä omalla nimellä..? Mun maailma avartui. Rekunen, ollaan koodeissa. Eiku mikä valtteriko se netbo$$ oli nykysillää. Mäki haluan nimimerkin. Oon kelannu tällästä: €ast-€uropean^^gamer^Oc/lothar

Olematta epäasiallinen... Nimeni ei ole Jorma.
Jorma on vanha nickini oikeastaan kaikkialla netissä.
Kyseisen nickin etuliitteen syntyä en kommentoi muuten kuin "olin humalassa".
Ensimmäistä kertaa pelikäytössä muinoin wowin julkaisun aikoihin, jolloin kyseisellä nickillä sai helposti kotimaista peliseuraa.

Silloin kun teksti on asiallista, nickillä ei ole väliä.
Kun sisältö on molemmissa epäasiallista, sitä kutsutaan trolliksi.
Heti kun joku huomaa, että päästän trollahtavia kommentteja, lupaan muuttaa nickini oma Etunimi Sukunimi.

Ensimmäinen kunnolla käytössä ollut nimimerkkini on Moonkiller, minkä perään lisäilin jotain tarvittaessa. Tarvitsin aikoinaan nimimerkin Rautaneitoon, joten yhdistin kahden todella kovan biisin, Moonchild ja Painkiller, nimet.

SikSak on oikeastaan lyhenne SikSak JiiPeestä. SikSak JiiPeetä käytän piirroksissa nimikirjaimina ja Xbox Livessä.
JiiPee tulee kaksiosaisen etunimeni ensimmäisistä kirjaimista ja minua myös yleensä kutsutaan sillä nimellä.
SikSak taas tulee ryyppyiltojen kävelytyylistä :D

Kaveri muutama vuosi sitten keksi nimestäni Raineri lempinimen, siitä tullut käytettyä erillaisia kombinaatioita ja en tiedä yhtään mistä 'ruf' tuonne ilmestyi - nykyään tulee mieleen koira tjsp. :D

Ei mikään erittäin jännä, CM Punk aloitti heinäkuussa käyttämään samannimistä sisääntulokappaletta, ja päätinpä käyttää tätä nickiä kun onhan se hyvä biisi jo ihan lapsuudesta asti. Ei tämä ole ainoa nimi mitä käytän.

Demorior oli pitkään nimimerkki kaikkialla, ja vanha kaveri alkoi sanomaan minua Dempaksi. Kenties samalla heittona kutsumanimeeni 'Henkka'.

Syy miksi kaivoin tämän ketjun esiin on se että tahtoisin että ainakin seuraavat herrat kertoisivat että mistä ovat nimensä keksineet: LordZalor, Moromopo ja Muksu. Toki muutkin voivat paljastaa asioita, itseäni kiinnostaa aina.

Envoke sai nimensä alun perin WoW:ista 3-4 vuotta sitten. Kerran näin ukon jonka nimi oli Evoke ja aattelin, että oli kiva nimi. Lisäsin sitten 'N' jotta kuulostaisi paremmalta sanoa ja eikä ole 100% kopio :3

Broken tuli myöhemmin kun yritin rekisteröityä League of Legendii, mutta Envoke oli varattu niin pistin ton siihen eteen jostain syystä. Ollu mukana jo pari vuotta.

Ei, nimeni ei ole Jussi. Oikea nimi on Juha mutta joskus pienempänä minua kutsuttiin (silloin omasta mielestä haukuttiin :D ) paljon jussiksi. Tämän sitten hyvin omaperäisesti otin käyttöön vaihtaen ässät isoiksi zetoiksi :D

Boksilla jouduin kiperään paikkaan kun JuZZi oli jo varattu ja liveen piti päästä kiireen vilkkaa takomaan Haloa, joten päätin sitten hyvin nopeaälyisenä kaverina naputtaa muutaman zetan lisää että varmasti riittää, ja gamertagiksi on jämähtänyt JuZZZZZi. Pääasiassa näitä kahta käytän ympäri internettiä. Youtubessa olen tehnyt tuosta typerimmän "väännöksen" omaan silmään ikinä. JuZZiA ei kuulosta/näytä yhtään hyvältä, vai mitä :D

Tarina alkaa samalla tavalla kuin edelliselläkin, piti päästä pelaamaan kaverin kanssa Haloa boxilla. Halusin yksinkertaisen ja heposti muistettavan nickin ilman numeroiden ja kirjaimen sekoittelua. Jostain syystä halusin kokeilla italialaisvaikutteista nickiä ja mieleeni tuli sana 'belissimo', tämä oli kuitenkin varattu livessä ja hetken mietittyäni keksin Stiguissimon. Nickillä ei ole mitään syvällisempää merkitystä vaan se syntyi kaverin painostaessa kysymällä koska pelataan, onhan tuo nyt omasta mielestäni ihan ok :D Halo 3:n julkaisusta asti siis totellut tätä nimeä.

Voisinpa tänne omankin tarinani selostaa.

Yaki
Vuonna '05 tuli eksyttyä roolipelaamisen ihmeelliseen maailmaan netissä, ja pitihän sitä hahmolle keksiä nimi. Olin selaillut wikipediassa erään mangan hahmolistaa ja bongannut sieltä niinkin muikean nimen kuin Yukimura, mutta mielestäni tuo kuulostin vähän liian miehiseltä naishahmolle, joten se vääntyi muotoon Yakimura. Muilla pelaajilla oli tapana lyhentää tuo nimihirviö pelkkään Yakiin, ja suhteellisen nopeasti se päätyi vakituiseen käyttöön, vaikka hahmon nimenä yhä pysyi tuo pidempi versio. Yakimurasta/Yakista on sitten vääntynyt myöhemmin muiden nettisivujen nickit, joita ovat Yakhio & Yaki-chan. Mesessä myös on myös vuodesta '05 ollut Yaki-nimi käytössä ja lukiossa tyypit oppi sen nimen nopeammin kuin allekirjoittaneen oikean nimen. :|

Nanohara
Tuo on nykyään deviantARTissä käytössä oleva nick, henkilökohtaisista syistä hylkäsin Yakhion siellä, mutta muilla sivuilla ei ollut tarvetta nimen- & maisemanvaihdokseen. Ja kuten Yakin kohdalla, tämäkin nimi on nykäisty omalta roolipelihahmolta, tosin tällä kertaa hahmolle nimen ernuilin japanin sanakirjan kanssa.

Jamzu98, kutsutaan välillä jampsuksi ja piti joku nimi keksiä oliko nyt PSN varten ja muutenkin tällänen interwebseissä käytettävä yleisnimi sen kuului olla. Hetken kuluttua kääntyi Jampsu jamzuksi. 98 tuolla perässä tuli kun unohdin alkuperäisen 'jamzu' psn tilin salasanan ja sähköpostikin oli jo ollut käytöstä pois vuosia, joten piti tehdä uusi jamzu- eli jamzu98.

Toivottavasti saa jotain selvää tuosta tapahtumasarjasta :D