Omituiset peliassosiaatiot / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Omituiset peliassosiaatiot

Ihmismieli on ihmeellinen asia.

Silloin tällöin aivot luovat mielleyhtymiä liittäen kaksi (tai useampia) täysin toisiinsa riippumattomaa asiaa ihmeellisesti yhteen tavalla, joka vuosienkin jälkeen saa muistot palaamaan johonkin tiettyyn hetkeen elämässä.

Annan pari esimerkkiä.

Aina kun kuulen puhuttavan männäaikojen WTC-tornien terrori-iskuista, iskee mieleeni elävästi hetki, kun taistelin Doom 64:n toista kenttää läpi samalla kuunnellen sivukorvalla olohuoneesta kantautuvaa uutisten pauhua joistain kaatuvista torneista. Tämän johdosta ajattelen tornien kaatumista varsin lämpimin mielin.

IMAGE(http://www.mvnet.fi/blogi/media/wtc_tornit_rajahdys.jpg)

Toinen ihmeellinen mielleyhtymä liittyy hieman tavanomaisempaan asiaan.

Aina kun haistan jossain Bliw Mustikka-käsisaippuaa, osuu kuin salama kirkkaalta taivaalta päähäni se, kun kauniina kesäpäivänä laitoin Batman Arkham Cityn tauolle ja kävin syystä taikka toisesta keittiössä pesemässä käsiäni juurikin kyseisen käsisaippuan aromien iskeytyessä hajuhermoihini.

IMAGE(http://www.pamark.fi/data/th/c_842600.jpg_137_190.jpg)

Onko muiden elämässä omituiset asiat taikka hetket päässeet yhtymään johonkin tiettyyn peliin tai pelihetkeen?

Joulunaika ja Nintendon kaksi suursarjaa
Joululahjaksi on elämässä useaan otteeseen tullut saatua Marion tasoloikkaa tai uusinta Zeldaa ja tuntuukin lähinnä oudolta pelata jommankumman sarjan pelejä ilman että ikkunan takaa ei näkyisi nietoksia ja lumi pyrytä taivaalta alas.

Vastaleikatun nurmikon tuoksu
Olin (IMO) jalkapallourani kovimmassa piikissä siinä 2000-luvun alkupuoliskolla joten vapaa-aika meni aika lailla pallokentällä treenatessa ja siellä usein sain tämän mieluisan hajun sieraimiini. Lisäksi asuimme tuolloin myös rivitaloasunnossa jossa meikäläinen hoiteli takapihan nurmikon leikkuuhommat. Nämä molemmat tuovat elävästi mieleen 2000-luvun alkupään suosikkipelisarjani Jak&Daxterin ja vaikka sarjan pelit ilmestyivätkin kaikki järjestäen talven pyhinä, pelailin ne aina yleensä läpi kesähelteillä samalla kun juuri leikkaamani nurtsin tuoksu leijaili avoinna olevan takaoven kautta nenääni.

Armeija-aika
Olin intissä vuoden verran ja tuosta vuodesta ensimmäinen puolisko meni luonnollisesti alokasaikaa kärsiessä ja aliupseerikoulun penkkiä kuluttaessa. Johtajakaudella hoidin itselleni suunnitellut hommat pois alta tyyliin ensimmäisen kuukauden aikana ja viitenä viimeisenä kuukautena pelasin PS2:lla kuudetta Pro Evolution Soccer-sarjan peliä keskiarvolta sen kuutisen tuntia joka päivä. Muille armeija-ajan muistelut ovat lumihangessa hytisemistä, uusien kavereiden hommaamista tai alituista ketutusta. Minulle se on kaikkien aikojen parhaan futispelin pelaamista ja siinä aivan helvetin hyväksi tulemista.

Vähän vastaava assosisaatio kuin tuo .hakalan saippua liittyy cucumber&green tea-dödöön ja Snesin Zelda A Link to The Pastiin. Yhtenä keväänä kun pelin hankin, ja työttömänä aikaa ollen runsaasti pelasin tätä paljonkin oli käytössä tuollainen deodorantti, ja muistankin muutaman kerran kun nopeasti suihkun/saunan jälkeen oli kiire päästä taas mättää Zeldaa, niin tuoksu tuli jotenkin siihen mukaan... Kutsunkin kyseistä dödöä "A Link to The Past-deodorantiksi" tuoksun aina muistuttaessa niistä lukemattomista tunneista pelin parissa ravatessani dunkusta dunkkuun ja ympäriinsä.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Lasketaankohan tällaista? Monesti kun alan hyräilemään Star Warsin tunnaria, saatan alkaa vahingossa toistamaan Sonic: Unleashedin introa. . . . jostain ihmeen syystä ne menee vaan sekasin, ne vaan kuulostaa jotenki samantyyliseltä.
Laitan lisää kun hoksaan mitä muita näitä olikaan.

Tässä kun aloittelin katselemaan ties kuinka monetta kertaa Twin Peaksia alusta asti uudelleen, juolahti ekassa jaksossa jo mieleeni peliaiheinen outo assosiaatio joka välähti silmille (ja korviin) sataprosenttisella kirkkaudella.

Vuosi taisi olla 1996 ja jo tuolloin olin omaksunut tavan kuunnella musiikkia samalla kun pelaan (jota siis ei kannata Pilotwings 64:n tapauksessa tehdä koska pelissä on loistavat musiikit). Jostain syystä useaan otteeseen kuuntelin noihin aikoihin erittäin paljon juuri Twin Peaksin soundtrack-levyä jonka ambienttimaiset soundit soveltuivat loistavasti Pilotwingsin kiireettömään fiilispelailuun ja jos haluatte nähdä miltä homma tuntui allekirjoittaneen silmin katsottuna ja korvin kuultuna, tässä on mainio esimerkki --> http://vmashup.com/TXcmnv7h

Pelasin muutama vuosi sitten mökillä final doomia pleikkari ykkösellä ja aina välistä kuuntelin doom unitin cross the line levyä sillä samalla pleikkarilla ja nyt aina kun ajattelen doomia tulee mieleen tuo doom unitin levy.
http://vmashup.com/JjykgUwO

Syksyllä alkaa tekemään mieli pelata S.T.A.L.K.E.R CoP:ia, johtuu varmaan siitä että pelasin sen syksyllä ja siitä että pelissä on aika syksyinen tunnelma.

Jos joku mainitsee leivänpaahtimen tai höyrykoneen ajattelen Wolfenstein enemy territorya koska omistin sitä pelatessani höyrykoneen, siinä oli 1ghz prossu jopa 752mb ram ja 254mb näyttis, luvut eivät ole varmaan tarkkoja.
Emolevyn nimi oli a7v ja tuossa on tulokset jos haette pelkin kirjaimin ja numeroin.
https://www.google.fi/search?q=a7vo+250+dr/63+l-ppv+02&espv=2&biw=1280&bih=899&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiGpurGxdbJAhVBdXIKHSplC4YQ_AUIBigB#tbm=isch&q=a7v+

Pakko sanoa kun pelasi intensiivisesti GTA V:sta, niin tauon jälkeen, kun astui takaisin sivistyksen pariin tuli sellainen "Oh damnn, olen GTAssa, jossa on päivitetty grafiikka." Myös on tullut ajatuksia, että kassalla työskentelevät ovat toisinaan kuin NPC hahmoja. IMAGE(https://img.memecdn.com/and-everybody-else-is-a-npc_c_915999.jpg)