Palautetta moderaattoreiden toiminnasta / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Palautetta moderaattoreiden toiminnasta

Oma palauteketju moderaattorien ylistämistä ja kritisointia varten. Toimiko "mode" siis jotenkin erityisen esimerkillisesti, täysin anteeksiantamattomasti tai onko muita kehitysideoita toimintaa koskien? Pura sydäntäsi täällä, joskin älä unohda netikettiä.

Pääosin nuo suppeimmat kehut ja kosioviestit kannattaa mieluiten laittaa ensisijaisesti yksityisviestillä tulemaan.

Hienoa että tämäkin saatiin uusille foorumeille.

Sen suurempia kömmähdyksiä saitin kurinpidossa en ole ainakaan minä huomannut. Riepu pyyhki maailmankartalta kyllin nopeasti rarerxin aivopierut, joten aivoinfarkteilta vältytään.Tälläistä muutamaa trollia (Moromopo ja Sasukeluffy ovat sentään rauhoittuneet, hyvä pojat!) lukuunottamatta saitti on melko rauhallinen mesta pyöriä. Hienoa että tiukka linja on otettu heti alkuun.

tuohon muksun kommenttiin "moromopo ja sasukeluffy ovat rauhoittuneet" voin sen verran aukaista, että sasu käy harvakseen täällä, koska hänen mielsetåän saitti mentiin pilaamaan ja itse olen taas yrittänyt "vähän" parantaa kieliasua, kiitos nokian päivityksen ja olen yrittänyt keskittyä 4 ketjuun: skyrim, bf3, pelaajaboardcast ja offtopic. Samaa mieltä myös että modet hoitavat asian hyvin, ja riepukin on nähtävästi alkanut kirjoittelemaan uutisia. Trollit ovat siis poissa/rauhoittuneet ja täällä on taas mukava vierailla. Sen verran ihmettelen, että ratexi aloitti 3 ketjua, kysyisin, että ilmoititteenko hänelle säänöistä/varoitettiin bänneistä etukäteen? Ja saiko hän ne banaanit? Toivotaan, että hänkin rauhoittuu piahkoin.

Modet vois jo pikkuhiljaa herätä ja pistää Moromopon ja muut palleroiset opettelemaan äidinkielen alkeita johonkin muualle pois tältä foorumilta. En väitä että itsekkään mikään Mikael Agricola olisin, mutta joku roti tähän touhuun. Kiitos.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Modet vois jo pikkuhiljaa herätä ja pistää Moromopon ja muut palleroiset opettelemaan äidinkielen alkeita johonkin muualle pois tältä foorumilta. En väitä että itsekkään mikään Mikael Agricola olisin, mutta joku roti tähän touhuun. Kiitos.

IMO, tällä osa-alueella on tapahtunut parannusta, mutta modeille sellainen vinkki, että uusimmassa blogissa (Raakelin kirjoittamassa), on yhden käyttäjän kommentointi mennyt kilometrien päähän hyvästä mausta. Kun sinne asti pääsette, niin tiedätte kyllä kenestä puhun.

Banaanivasaraa siis sinne suuntaan. Kiitos.

Modet vähän saisivat hellentää linjaansa vittuilussa ja naljailussa. Monella muulla foorumilla jos joku menee laukomaan todella typeriä kommentteja ja muut tulevat kuittailemaan hänelle, niin moderaattori saattaa myöskin hieman heittää kuittia sinne kommentojalle. Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Haluaisin saada tästä jonkinlaista tarkempaa esimerkkiä. Omasta mielestäni moderaattorit ovat pitäneet keskustelun hyvän maun rajoissa ja silloin kun omasta mielestäni juttu on jo mennyt liiallisuuksiin, niin moderaattori rauhoitteleekin tilannetta. Apinat voivat mennä eläintarhaan, ei niitä tänne kaivata.

Kuittia on saanut antaa ja saa antaa jatkossakin, kunhan sen osaa tehdä hyvän maun rajoissa ja kommentointi osataan ylipäätänsä lopettaa ajoissa. Suoranaista banniuhkausta en muista kenenkään antaneen toviin tällaisen tapauksen kohdalla. Yksityisviesteistä kaikista en toki tiedä. Banneja ei muutenkaan ole juuri tarvinnut puheeksi nostella.

-Riepu, moderaattori

Lainaus käyttäjältä Luxurah

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+Jotenkin vaan täällä tuntuu että jos joku perseilee kunnolla ja hänelle laukoo kommenttia, niin heti on modet uhkailemassa bannilla ja lopettamassa usein todella hyvää naljailua.

Haluaisin saada tästä jonkinlaista tarkempaa esimerkkiä. Omasta mielestäni moderaattorit ovat pitäneet keskustelun hyvän maun rajoissa ja silloin kun omasta mielestäni juttu on jo mennyt liiallisuuksiin, niin moderaattori rauhoitteleekin tilannetta. Apinat voivat mennä eläintarhaan, ei niitä tänne kaivata.

Itsekkin kaipaisin esimerkkiä. En millään saa päähäni mitään tälläistä tilannetta viime ajoilta. Vai onko mennyt jotain ohi?

Viimeisimpänä lähinnä mieleen tulee tämän erään käyttäjän kolaseikkailu

Olen huomannut miten Riepu huomauttaa melkein kaikista asioista. (Esim. Tuplapostaukset.) Sekä jos huomauttaa hellävaraisesti, niin sitten annetaan bännit. Kukaan ei uskalla tehdä mitään ja kaikki lähtee pois. Järkeä päähän siis.

Riepu moderoimassa v
Mode-edit: Kuva poistettu tekijänoikeudellisista syistä. Kuvan käyttöön ja muokkaukseen ei oltu saatu lupaa otoksen ottaneelta.

Tuplapostauksia sattuu sen verran usein, että merkkaan niiden ilmaantuessa viesteihin pikaisen muistutuksen siitä, kuinka niiden kanssa kannattaa toimia. Erikseen niistä ilmoitetaan käyttäjille henkilökohtaisesti, jos tuplapostailu on jollain toistuvaa, mutta tämä on erittäin harvinaista.

Muissa tapauksissa jokaisesta erillisestä "pienrikkeestä" (esim. sisällöttömät viestit) ei tietenkään tule huomautettua kuin vasta sitten, jos ne toistuvat selkeästi tai osuvat huonoon väliin (esim. pitkään hiljaisena ollut ketju), mitä sitäkin tapahtuu itse asiassa vähän. Bannejakin jaetaan edelleen hyvin vähän eikä niitä napsu siitä, että sanotaan vastaan. Joudut nyt kyllä siis täsmentämään, mitä tuolla "hellävaraisella huomauttamisella", joka johtaa banneihin, tarkoitat. Sinun jäähysi eivät varsinkaan ole syntyneet vastaavissa merkeissä.

Sen kyllä havainnollistan edelleen, että turha tiukkuus voi johtaa oikeasti siihen, että ihmiset ryhtyvät ylivarovaiseksi. Tätä puolta pyritäänkin pitämään jatkuvasti vankasti silmällä varsinkin huomauttelujen ja muiden toimien keskellä.

Onko paha jos sanon että en edes tiennyt että pelaajalla on omat foorumit :D

En koe olevani kovin SJW tyyppiä, mutta pakko sanoa että aika pahalta näyttää se että modet antaa muutaman selvästi psyykkisiä ongelmia omaavan yksilön kylvää aika rasistista kieltä. Samat muutamat käyttäjät jatkuvasti syyllistyvät tähän. Pikasilmäyksellä pelkästään tänään löydän sieltä sanan vinokiikari aasialaisista ja neekeriä ja ählämiä näkyny kans aika hiljattain.

Siirrän tätä keskustelua tähän ketjuun. Jos moderoinnista tosiaan tulee mieleen antaa palautetta, niin kootaan niitä mieluummin tänne, eikä esimerkiksi uutiskommentteihin.

Zappah kirjoitti:

"Harmittaa nuo mode-editit kun ei tiedä mitä täällä on taas "keskusteltu". Onko täällä oikeasti muka niin pahoja juttuja vai onko kyse vain tästä nykyajan hienotunteisuudesta kaikkea kohtaan ettei kukaan vain vahingossakaan pahoita mieltään. 
 
Naurettavaa hommaa yleisesti ottaen. Itse moderointia tässä uutisessa en tietenkään voi kommentoida kun en tiedä mitä oli kirjoitettu. Tulee usein luettua näitä kommentteja (ja uskon monen saavan hupia minunkin "seteistäni") joten tuntuu että menee jotain ohi kun onkin sensuroinnit käynnissä.
 
Itse en kyllä kaipaa ketään muuta sanomaan onko jokin teksti X minulle sopiva vai ei. Päätän kyllä itse miten suhtaudun kenenkin ja mihinkin tekstiin mutta nyt tällaisella moderoinnilla ei jää edes sijaan valinnalle.
 
Sivu-uudistus tuli mutta sellainen olisi hyvä, että voisi vain miinustaa tai plussata kommentteja ja ne sitten piilotettaisiin jos on tarpeeksi miinusta. JA mikä tärkeintä, ne miinusviestitkin saisi silti näkyviin jos haluaa.
 
Ja toki ymmärrän että poistetaan lakia rikkovat jutut eli täydet ylilyönnit mutta jotenkin epäilen että aika harmitonta vääntöä täällä on vain poisteltu.
Jos viestejä satutaan joskus poistamaan, ei sitä tehdä sillä ajatuksella, että käyttäjiä suojataan mielenpahoittamiselta, vaan tavanomaisesti kyseessä on ihan yleisen huonon käytöksen siivoamisesta. Joskus se ilmenee solvauksin, joskus jossain muussa muodossa. Tarkoituksena niin kommenteissa kuin keskustelualueenkin puolella on aina ihan vuosien ajan ollut pitää yllä asiallista keskustelua. 
 
Viestien poisto on saattanut olla viime aikoina välillä näkyvämpää sivu-uudistuksessa paikoin heikompaan suuntaan muuttuneiden moderaattorityökalujen johdosta.. Tutkiskelen edelleen vielä parhaita keinoja esimerkiksi viestiä käyttäjille näiden käytöksestä niin, että siitä muodostuu mahdollisimman vähän häiriötä muille keskusteluille ja kommentoinnille.  Juuri esimerkiksi myös tämän toiminnan tehostamiseksi toivoisinkin, että jos moderointitapahtumista tulee mieleen jotain sanottavaa, niin ne koottaisiin kätevästi tänne.
 
-Riepu, moderaattori

No sanotaan nyt vielä sen verran että itse luen kommentteja myös viihteenä, joten ne huonot viestit on viihdearvossaan usein niitä parhaita. Plussaukset ja miinustelut toimisivat hyvin sen kautta että herkimmät voi jättää huonot viestit lukematta solvauksineen. Ja ne miinustetuimmatkin pitäisi silti saada halutessaan luettavaksi.

Täydet ylilyönnit edelleen ymmärrän vaikka jos pitää valita, niin päättäisin niistäkin mieluiten itse.

Mutta en minä tuota järjestelmää tänne toivo. Resurssit on rajalliset ja vasta tuli päivitys. Tosin eikös tämä kommentointi ollut se osa-alue, jossa oli vielä petrattavaa? Vai oliko kyse lähinnä näistä foorumeista? Vai ovatko jopa samaa systeemiä? (Vaikuttaisi olevan jos pitää arvailla)

Siirrän tätä keskustelua sivuun tuolta uutisista:

Hayarigami kirjoitti:

Siis anteeksi mitä, Riepu? Ole hyvä ja kerro, miten tapani vuorovaikuttaa on väärä, jos sanon, että "mitä ihmettä, ei Vita-versiota" ja että "täytyy ostaa sitten Japanista". Eihän tuossa edes ole mitään vuorovaikutusta, mutta jo tuon takia alkoi tässäkin henkilökohtainen haukkuminen. Mitä epäkunnioittavaa sanoin? Pitäisikö minun sitten kunnioittaa suomalaisia olemalla hankkimatta Vita-versiota Japanista? Ilmeisesti on ok aloittaa haukkuminen, jos olen joskus aiemmin sanonut jotain epäkunnioittavaa. Nykyään nimittäin pyrin sellaista välttämään.

En sanonut, että on ok haukkua, totesin nimenomaan nuokin viestit nähtyäni, että henkilökohtaisuudet olivat täysin turhia siinä missä henkilökohtaisuuksiin meneminen ylipäätänsä. Olen kuukausien varrella todennäköisesti siivonnut solvauksia, joita et ole edes ehtinyt nähdä.

Ja mainittakoon, että meillä on ollut suunnitelmia, joilla esimerkiksi haukkumista voitaisiin karsia tehokkaammin.

Ja on hyvä, jos oikeasti olet pyrkinyt välttämään epäkunnioittavampaa ilmaisua. Nostin tuon esiin, sillä tapasi kirjoittaa ja puuttua pieniin asioihin on ollut sen verran taajaa, että se antaa sinusta helposti ylimielisen kuvan ja johtaa näin ollen aina vain herkemmin tökeröihin vastauksiin. Haluan yhtälailla päästä näistä tökeröistä vastauksista eroon, joten halusin varmistaa, että sinäkin tiedät, että monet ovat helposti kokeneet sinun olleen tökerö muille. Se ei ole johtunut yhdestä yksittäisestä viestistä, vaan useamman summasta.

Tietääkseni pieniin asioihin puuttuminen ei ole tökeröä, jos kyseisen pienen asian korjaamisessa tai siitä huomauttamisessa on jotain perää ja jos se ei ole viestin ainoa sisältö. Tökeröä ei ole myöskään se, että vertailee soveltuvissa kohdin Japania ja länttä - onhan täällä Japanin lumo -blogikin. Se, että jotkut käyttäjät kokevat tällaiset ilman varsinaisia perusteita tökeröinä tai epäkunnioittavina, ei tarkoita, että ne sitä todellisuudessa olisivat. Mikäli yleisessä tavassani kirjoittaa on jotain ei-toivottua, haluaisin konkreettisia esimerkkejä, miten minun tulisi sitä muuttaa.

Lainaus

Se, että jotkut käyttäjät kokevat tällaiset ilman varsinaisia perusteita tökeröinä tai epäkunnioittavina, ei tarkoita, että ne sitä todellisuudessa olisivat.

Teet juuri tässä sitä, mistä sinulle nytkin sanotaan. Kääntelet asian niin, ettei sinussa olisi mitään vikaa ja tälläkin kertaa vika onkin "käyttäjien kokemuksissa".

Kysehän ei ole tuosta yksittäisestä uutisesta, vaan yleisesti kommentoinnistasi ja asenteestasi.

Lainaus

Mikäli yleisessä tavassani kirjoittaa on jotain ei-toivottua, haluaisin konkreettisia esimerkkejä, miten minun tulisi sitä muuttaa.

Voin toimittaa tuosta yksittäisestä uutisesta jo pari kohtaa. Olen useasti sinulle huomauttanut asenteestasi, joten ylimielinen suhtautumisesi ja kirjoitustapasi on todella tuttu. Tässäpä pari lainausta pienillä selostuksilla varustettuna:

1. "Fazu: Olisi vain tullut halvemmaksi ostaa Suomesta kuin tilata Japanista, kun en tällä hetkellä satu olemaan siellä (toisin kuin ilmeisesti teikäläinen)."

Miten tuo loppuheitto liittyy asiaan tai on mitenkään asiallinen lisä? Oletus, että sinä olet japanissa on ihan asiallinen, koska olet siellä ihan vasta mainostanut olevasi. Lisäksi kirjoittaja tuskin ymmärsi, että tilaaminen onkin sinulle huono vaihtoehto. Lähdet heti heittelemään tuollaisia ennen kuin oikeasti tiedät millä tapaa kirjoittaja asiansa tarkoitti. Mielestäni Fazu lähinnä ihmetteli valitteluasi koska Japanista saat pelin aiemmin ilman odottelua. Joillekin se on merkittävämpää kuin postikulut tms. Olit heti jonkinlaisella kettuilulla liikkeellä siis.

2. "Minulla on täysi oikeus sanoa asiallinen reaktioni kuhunkin uutiseen, vaikka se olisi kuinka erilainen kuin tämän sivuston peruskävijällä."

Tässä pieni esimerkki taas tekstistä, jossa erotat itsesi "peruskäyttäjistä". Juuri sitä materiaalia, jolla annat itsestäsi ylimielisen kuvan. Kehoittaisin vähän katsomaan joskus tekstejäsi myös muiden näkökulmasta.

Meillähän niitä vääntöjä on tämän tästäkin mutta oikeasti olen yrittänyt sinulle ihan ilman kettuiluja tyylistäsi huomauttaa. Ehkä ne meidänkin inttämiset ei kärjistyisi aina kolmen sivun mittaisiksi. Vikaa varmasti on minussakin (riitaanhan tarvitaan kaksi) ja yritänkin jonkinlaista henkilökohtaista moderaatiota pitää. Useamman kerran olen jopa kokonaisen viestin vetänyt täysin uusiksi sen luettuani. Aina ei ehdi tai jaksa ja teksti jää kärkkäämmäksi ajatusvirraksi.

Mitä taas esim. kielioppivirheistä huomauttamiseen tulee: itse olen useamman kerran korjannut niitä lainauksissa niistä sen enempää kommentoimatta ja vain silloin, kun muutenkin lainaisin kyseistä tekstiä.

Joka tapauksessa jonkinlainen ikävä asenne sinulla turhan usein on mukana viesteissäsi. Länsimaisella sivustolla kerrot, kuinka väärässä esim. sivuston äänestystulokset ovat ja ihmettelet, että miten eksyit edes tänne. Jos tuo ei ole täyttä itsensä (ja omien valintojen/mieltymysten) jalustalle nostamista ja toisten alentamisesta, niin en tiedä mikä on.

Lainaus

Kääntelet asian niin, ettei sinussa olisi mitään vikaa ja tälläkin kertaa vika onkin "käyttäjien kokemuksissa".

Et tainnut lukea kunnolla uutista, josta tämä keskustelu tänne ohjattiin. Siinähän juurikin myönnän, että

Lainaus

olen joskus aiemmin sanonut jotain epäkunnioittavaa. Nykyään nimittäin pyrin sellaista välttämään.

Tuskin voi kiistää sitä, etteikö käyttäjien kokemuksissakin olisi jotain "vikaa", jos pelkkä Japanin mainitseminenkin saa ärsyyntymään. Tässäkin kyseisessä uutisessa mainitsin vain ostavani lännestä puuttuvan Vita-version Japanista, ja siihen saan vastaukseksi, että muuta sinne Japaniin japanilaisten riesaksi. Ihan asiallinen käyttäjäkokemus vai? Ei ole ensimmäinen kerta, kun tuota tapahtuu.

Lainaus

Olit heti jonkinlaisella kettuilulla liikkeellä siis.

Mikä sana tuossa viittaa kettuiluun? Olen usein ihan mielenkiinnosta vain miettinyt, mahtaakohan Fazu pitää majaansa Japanissa, kun saa monesti japanilaiset pelit niin aikaisin pelattavakseen. Laitoin sen vieläpä sulkeisiin, jottei se mitenkään korostuisi. Pitääpä vähentää noitakin, jos niistä kaivetaan väkisin jotain kettuilua.

Lainaus

Tässä pieni esimerkki taas tekstistä, jossa erotat itsesi "peruskäyttäjistä".

Viittasin vain tämän sivuston oletettuun keskimääräiseen kävijään. Kyllähän se nyt jatkuvasti käy gallupeissa ja keskusteluissa ilmi, että keskimäärin täällä kannatetaan aika erilaisia asioita pelien suhteen. Onko sen tiedostaminen ja siihen viittaaminen kielletty? Eihän koulussakaan perusoppilaita kiusata, erikoisempia kylläkin.

Lainaus

Ehkä ne meidänkin inttämiset ei kärjistyisi aina kolmen sivun mittaisiksi.

Olenkin niitä tietoisesti vähentänyt viime aikoina jättämällä vain yksinkertaisesti vastaamatta, kun tiedän, että vastaväittäjä haluaa sanoa aina viimeisen sanan. Jos en heti alkuunsa lopettaisi, keskustelua tulisi liian monta sivua.

Lainaus

Joka tapauksessa jonkinlainen ikävä asenne sinulla turhan usein on mukana viesteissäsi. Länsimaisella sivustolla kerrot, kuinka väärässä esim. sivuston äänestystulokset ovat ja ihmettelet, että miten eksyit edes tänne.

Tiedostan itsekin, että joskus teksti jää kärkkäämmäksi ajatusvirraksi. Pahoittelut siitä, yritän välttää.

Haluaisin myös ite sen verran laittaa lisäksi että pyydän sulta Hayarigami vilpittömästi anteeksi. En koe olevani täysi kusipää vaikka nyt muutamankin kerran täällä joillekkin päätä aukonu. Koitan jatkossa olla liikenteessä vähän positiivisemmalla asenteella (tuun silti kiroileen ja kirjottaan vittumaista murretta, that's how I roll). Jauhetaan pelien ilosanomasta ja ollaan eri mieltä mutta kunnioittavalla asenteella.

Lainaus

Nyt joku roti oikeasti tähän. Voit koettaa maalata viestejäsi asialliseksi, mutta tällainen viisastelu ja jeesustelu on ihan silkkaa ärsyttämistä ja yhtälailla huonoa käytöstä siinä missä muiden suora solvaaminenkin.

Toivoisin rotia myös moderointiin, sillä Riepulla on selvästi nyt jotain henkilökohtaisesti minua vastaan. Kyseisessä keskustelussa argumentoin täysin asiallisesti viitaten omiin kokemuksiini ja havaitsemiini pelientekijöiden aikeisiin. Tätä vastoin toinen käyttäjä alkoi kirjoittaa minulle aggressiivisen oloisia vastauksia isoin kirjaimin ja p*skoin, minkä välttämisestä mainitsin täysin kohteliaasti sivuhuomiona. (Elitismin tullessa puheeksi vastasin samalla mitalla vain havainnollistaakseni, kuinka lähes jokainen mielipide on käännettävissä "elitismiksi"). Eihän tätä voi tulkita muuten kuin niin, että Pelaajalehti suosii aggressiivissävytteistä kirjoittamista asiallisen sijaan. Kuuluu netiketin perussääntöihin, että asiallisessa keskustelussa käytetään pieniä kirjaimia ja ei-alatyylisiä sanoja, minkä moderaattorin tulisi tietää paremmin kuin kenenkään muun. Noihinhan "asiallisella sävyllä" ennen kaikkea viittasin, ja niitä itse en käytä.

Ei sillä ole mitään tekemistä Riepun kanssa. Sinun tyylisi kirjoittaa vain on narsistisen ylimielinen. Tiedän, sinä et sitä taida nähdä, mutta näin se vaan on. Esimerkkinä se että viljelet japaninkieltä aina kun on mahdollista. Se on hyvin luotaan työntävää ja samalla huomion hakuisen tuntuista.

Ja lopulta näiden vuoksi näkymä keskustelun ongelmasta kärjistyy usein sinuun, oli se aiheellista tai ei. Live with it. Tai muuta asennetta.

Ja ei, siinä ei ole mitään väärää että fanittaa Japania. Tunnen monta tyyppiä jotka ovat fanittaneet tai fanittavat Japania, mutta useimmat näistä ovat kuten japanilaiset, eli hyvin ystävällisiä eivätkä tee siitä Japanista "numeroa".

Jayeiz, et nyt viittaa lainkaan keskusteluun, joka on käsittelyssä. Ei liity Japaniin. Hyvä se on tietämättömänä huudella sivusta. Näinhän se menee, että vaikka sanoisin mitä (puhumatta edes lainkaan Japanista), kaikki moderaattoreista käyttäjiin muistelevat omia käsityksiään minusta sivuuttaen täysin sen, miten puhun siinä kyseenomaisessa tapauksessa. Melko käsittämätöntä.

Saarnasit Hayarigami käytöstavoista ja netiketeistä mitä tahansa, sinä et silti itse niitä tällä hetkellä mukaile. Vaikka miten kiertelisit ja kaartelisit kirosanojen ja caps lockin käytön kanssa, asenteesi muita kohtaan on ollut nyt niin yhtäjaksoisesti huono, että toimintasi on linjassa minkä tahansa muun häirikön kanssa. Tässäkin ketjussa muutkin kuin minä ovat tätä yrittäneet tuoda sinulle esille, eikä sitä ole tehty ilkeilyn vuoksi. Asenneongelmasi on niin näkyvä, että tiedostit sen tai et, sille on nyt syytä tehdä jotain. Usko pois, mulla on parempaakin tekemistä kuin ilkeillä sulle tai kellekään muulle.

ayarigami, sanoin Japanin vain esimerkkinä. Eli "Esimerkkinä se että viljelet japaninkieltä...". Eli juu ei pelkkä japanin droppaaminen sua pelasta.

Ja vaikka sillä ei nyt olekkaan väliä, tässä taitaa olla kyse Pokemoni taistelusta. Voin toki olla väärässäkin, mutta kuten sanoin, sillä ei ole väliä.

Lainaus

toimintasi on linjassa minkä tahansa muun häirikön kanssa

Todella paksu väite. Keskustelin kyseisessä keskustelussa täysin kelvoin argumentein (esimerkiksi omiin kokemuksiini ja tekijöiden alkuperäiseen movitaatioon vedoten) siitä, miksi pelien taistelumekaniikka kokonaisvaltaisesti hyödynnettynä pitää Pokémonien kokonaistason mielestäni kaukana matalasta, toisin kuin faktamaisesti väitettiin. En mennyt henkilökohtaisuuksiin, en solvannut, en kiroillut, en kirjoittanut isolla (=huutanut) (suurinta osaa näistä tosin tehtiin minua kohtaan, luonnollisestikin ilman nuhteita). Annoin esimerkkejä, perustelin, tein vertauksia. Ja sinun mielestäsi tuo on samanlaista "kuin minkä tahansa häirikön toiminta". Tuollaisen syytteen esittäessäsi olet kyllä velvollinen juurta jaksain selittämään, mitä minun olisi pitänyt taas tehdä mielestäsi toisin.

Lainaus

Voin toki olla väärässäkin, mutta kuten sanoin, sillä ei ole väliä.

Juuri näin. Sillä ei ole väliä, mistä on kyse, Hayarigamissa on aina vika.

Sinulle on kuvailtu asia nyt useaan otteeseen useammasta näkökulmasta. Nytkin kuitenkin näyttää, ettet yritä edes sisäistää, mitä sinulle sanotaan, vaan puhut ihan kuin et tietäisi, että ihminen voi jo olla tyly ja epäkunnioittava toiselle ilman kiroilua ja suoraa solvausta. Haluaisin uskoa, että olet halukas puhumaan asioista asiallisesti muutenkin kuin pintapuolisesti, mutta yleinen vuorovaikutukseksi muiden kanssa ei nyt puhu tämän puolesta.

Usko pois, minäkin toivon, ettet saisi minkäänlaisia äkäisiä viestejä sanomisistasi, sillä se suoraviivaistasi meikäläisenkin elämää. Tätä suuremmalla syyllä toivoisin sinun kuitenkin edes yrittävän kiinnittää nykyistä enemmän huomiota omaan ilmaisutapaasi, sillä se aivan todistetusti herättää yhtäjaksoisesti tarpeetonta ärtymystä muissa ja johtaa paikoin vieläkin turhempiin vastareaktioihin, Tässä puhutaan nyt ihan yleisestä ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Meille opetetaan jo pienenä kunnioittamaan toisia syystä. Kukaan meistä ei ole täydellinen siinä, eikä tarvitsekaan olla, mutta pyrkimys sujuvaan kanssakäymiseen on lopulta kaikkien etu, 

Ihmettelen vain suuresti sitä, ettet pysty osoittamaan, missä kohdin esimerkiksi tässä keskustelussa osoitin mielestäsi niin merkittävää epäkunnioitusta (suhteessa vastakommentoijiini). Tuollainen epämääräisyys ei johda kehitykseen.

Lainaus

Juuri näin. Sillä ei ole väliä, mistä on kyse, Hayarigamissa on aina vika.

Huoh... juuri tätä vähän tarkoitinkin. Sanoin että se ei ole vain Japanista kiinni vaan yleisestä asenteestasi, joten keskustelun sisällöllä ei ole väliä. Sisäistitkö/"kuuntelitko"? No et, vaan väität siltikin vastaan että sanon nyt väärin.

Laitan nyt muutaman esimerkin. En tiedä miksi käytän tähän aikaa, kun olin jo vähän luovuttanut suhteesi. Ehkä se vieläkin ärsyttää. Tai yritän vain auttaa "miestä mäessä", en tiedä. Tosin siihen kuinka tämän sanon vaikuttaa aika paljon sinun ikä. Jos olet jo opiskeluajat ohittanut tämä on aika turhaa, mutta jos olet kahden kympin alle (luulen tai toivon että olet) tällä voi olla merkitystä.
Ja muista nyt, nämä ovat sinun tekstejäsi joissa asenteesi pistää silmään. Jos et ole samaa mieltä tai et tajua sitä, en voi sille mitään. Tämä ei siis ole juupas eipäs keskustelu vaan asia joka pistää minun silmään. Se mitä mieltä itse olet, ei muuta asiaa.
Otetaan vaikka yhdestä Pokemon keskustelusta yksi viesti.Eli tässä:

"Voit helposti lisätä ymmärrystäsi perehtymällä perinteiseen japanilaiseen ajatteluun, jossa elottomaksi mielletyilläkin asioilla ajatellaan olevan henki."
Tässä tuli se Japani. Kaikilla ei ole kiinnostusta Japaniin, eikä sen pitäisi olla peruste Pokemonin pelaamisesta nauttimiseen tai sen ymmärtämiseen. Tämä tuo merkille enemmän sen että sinä tiedät tämän ja ymmärrät ja arvostelija on vain tyhmä.
Parempi lauseen muoto olisi ollut näin:
"Japanissa ajatellaan että elottomillakin asioilla on henki, joten tämä taitaa näkyä vähän pelihahmoissakin. Täällä lännessä se toki tuntuu vähän oudolta."
Tuossa ei alleviivata toisen ymmärrystä ja siinä on vielä että "täällä lännessä", eli tekstin "rivien välissä" laitat itsesi muiden rinnalle, etkä nosta itseäsi toisen yläpuolelle.

"Jäätelö-Pokémonia ei muuten ole olemassa. Tarkalleen ottaen Vanilluxen kehityslinja on pelkkää lunta ja jäätä, ja ainoastaan sen ulkonäkö muistuttaa jäätelöä."
Tämä vielä sen päälle että pidit pika perehdytyksen shintolaisuudesta ja kami-ajattelusta antaa sinusta sen jo aiemmin mainitun elitistisen tai vähintäänkin pätevyyden hakuisen kuvan. Nämä tosin olisi voinut toimia vielä jos olisit aloittanut tekstin kuten laitoin tuossa aikaisemmin. Silloin sävy olisi ollut tietoiskumainen, eikä saarnaava.

Toisessa Pokemon keskustelussa et tainnut kertaakaan asettua toisen puolen asemaan? Kysyit vain miksi Pokemon on niin huono ja kun kaveri vastasi aloit perustelemaan vastaan, piittaamatta siitä mistä kaveri yleensäkkin pitää peleissä. "Ei peliä kuulu arvostella tuon mukaan vaan näin." Sen sijaan kun parempi asenne olisi "Tuo on kyllä totta, mutta tähän suuntaan Pokemonit ovat menneet ja siellä se niiden rautaisuus on. Itse pidän siitä, mutta toki ne jotka eivät pidä, eivät saa pelistä niin paljoa irti."
Huomaatko? Ei lähdetä heti puoluslinjalle ja "syyttämään" kaveria siitä että eihän pelin kuulukkaan olla sellainen. Varsinkin kun aikaisemmat pelit toimivat niin kuin kaveri halusi.

Tiivistäen voisi sanoa että et näe kuin oman sisäisen pallosi etkä sen ulkopuolelle. Kärjistäen voisi sanoa että olet kuin uskonmiehet puhumassa raamatusta. Tungetaan omia uskomuksia väkisin kurkusta alas kunnes joku suuttuu ja lyö. Ja sitten ihmetellään miksi suutuit kerroin vain niin kuin asia on. Ei, kerroit asian niin kuin se on sinun näkökulmasta ja sitä on turha tunkea toisen kurkusta alas. Et voi vaikuttaa siihen mitä muut pelaajat etsivät peleistä. Voit toki kertoa mihin niissä on sinun mielestä panostettu, mutta senkin voi tehdä vähättelemättä muiden mielipidettä.

Ja kyllä, muutkin tekevät tätä. Mutta sinun korjaava kirjoitustyyli (tärkeää on tämä ei tämä) yhdistettynä saarnaavan tyyliseen nippelitietojen heittämiseen, heittää kokonaiskuvan snobin tai narsistisen ylimielisyyden puolelle.

Ja muista, kerroin kuinka tekstisi itse näen. Sinä et pysty vaikuttamaan tähän mitenkään jos olet eri mieltä. Tästä ei siis voi keskustella. Muuten kuin että kysyt lisää esimerkkejä. Tosin en tiedä käytänkö tähän enempää aikaa. Tässä meni elämästä nytkin kuitenkin vartti jota en ikinä aaa takaisin. Mutta jos tästä oli jotain hyötyä sinulle, ehkä se oli sen arvoista.

Sori Riepu, meni vähän aiheen vierestä.

Sitaatti 1: Asioiden henki
Olen pahoillani, mutta tekijät ovat japanilaisia ja sisällyttäneet peleihin paljonkin viittauksia japanilaiseen kulttuuriin, joten pelit täysin ymmärtääkseen pitää ymmärtää myös Japanin kulttuuria, halusit tai et. Minulla sattuu olemaan runsaasti tietoa Japanin kulttuurista, ja tiedon jakaminen on sallittua. Kysyjä sanoi ettei ymmärrä, joten minä kerroin, miten ymmärrystä voi lisätä. Tieto on helposti saatavilla eikä vaikeasti ymmärrettävää, mistä syystä mainitsin helppouden. Normaali ja asiallinen tapa kommentoida.

Sitaatti 2: Jäätelö-Pokemon
Kysymys kuuluu: mitä vikaa on tietoiskumaisuudessa? Tuo nyt on niin neutraali tiedon korjaus kuin olla ja voi. Sana "muuten" vieläpä vähentää sen saarnaavuusastetta. Tietoiskuja täällä yksi sun toinen kertoo jatkuvasti, niin kuin kuuluukin.

Kolmas tapaus:
Pistät sanoja suuhuni. En ole syyttänyt vastapuolta mistään vaan kertonut vain vahvan käsitykseni siitä, miksi pelien tasoa ei voi luonnehtia heikoksi, kun otetaan huomioon pelien ydinalueet (jotka käyvät ilmi mm. Satoshi Tajirin eräästä elämänkerrasta, jonka olen lukenut. Ei siis omaa keksintöäni). En missään nimessä ole kieltämässä vastapuolen omaa kokemusta peleistä, se olisi absurdia. Koko keskustelun alkuperäisenä syynä oli vastapuolen alun huolimaton toteamus siitä, että pelien taso on romahtanut, vaikka hän tosiasiassa puhui vain omasta kokemuksestaan, johon ei sisälly yksi kehittäjien peleihin tarkoittama suuri (ja sukupolvien kuluessa jatkuvasti hiotummaksi tullut) osa-alue. Argumentointini koski vain tämän "faktan" perusteltua kumoamista, ei tietenkään mechan omaa kokemusta.

No, yritin ainakin. Meni kyllä sekin vartti ihan harakoille. Tai reilu kun luin (hymyillen tosin) vastauksen.

Riepu, it's all yours. Good luck and have fun ^_^

JayeizH ansaitsee jonkin sortin mitallin tuulimyllyä vastaan taistelusta, itse en jaksaisi noin asiallisesti enää koittaa selittää.

Jep, on kyllä tullut huomattua, miten helposti asiallisuus täällä loppuu. Kiva kun pistätte kuitenkin noin kunnioittavia viestejä.

Parempaa ajankäyttöä minullakin todellakin on, joten olkoon minunkin osaltani tässä.

Siis voihan vittu. Mie oikeasti toivon että oot sellanen alle 20v kloppi joka ehkä kasvaa ihmisenä joskus ja et kanna oikeaan elämään yhtään samaa asennetta mitä täällä teet. Kiitos ja anteeksi.

Ps. Ei sulla ole parempaa ajankäyttöä. Eikä tule. Paitsi sitte muutamien pettymysten jälkeen elämässä. Alat tykkään jazzista sen kolmannen pettymyksen jälkeen. Faksaillaan.

En nyt todella tiedä minne tämä juttu olisi pitänyt laittaa, joten laitan nyt tänne. Koko ajan kun yritän klikata vaikka uutisia niin se herjaa" 502 Bad Gateway "??. Muun internetin sivuissa en ole tätä ongelmaa havainnut. En siis pääse käyttämään pelaajalehden linkkejä ainakaan kunnolla. Todella harvoin pääsen sisään kun klikkaan mitä vain linkkiä. Mut se sanoo 502 Bad Gateway
ja ei päästä. En tiedä mitä tapahtunut??

Jolu PC-aihe ehkä sopisi paremmin. Mutta vastaan nyt tähän.

Ongelma johtuu ilmeusesti siitä että yhteys pelaajan palvelimelle ei jossain kohtaa pelaa. Mutta missä kohtaa ja minkä takia... Se voi olla mitä vaan. Väittäisin kuitenkin että ongelma on sun koneessa tai verkkolaitteessa, koska esim. mulla ei tälläisiä ongelmia tule.

Kannattaa lähteä ihan siitä että tyhjentää selaimen cachen täysin. Jos se ei auta ottaa selaimen lisäosia pois, asentaa selaimen uudestaan, virustarkastus, modeemin resetointi... Jos modeemin resetointi auttaa, voi olla että sun modeemi on/oli kaapattu. Silloin kannattaa pitää silmällä DNS osoitteita ja default gateway osoitetta ulospäin.

Ei ole ongelma pelkästään Gforemanin koneessa sillä minullakin tullut samaa erroria eilen ja tänään pari kertaa.

Samaa täälläkin. Luulin jo että kyseessä oli omat ongelmat DNA:n 2G-ongelmaisen modeemin kanssa mutta ei välttämättä siis ollutkaan kun muillakin tuota tuntuu olevan.

Joo, samaa täällä.

Erikoista. Itse surffailen kahdella eri koneella ja vielä puhelimella saitilla eikä ole tullut kertaakaan 502 Bad Gateway ilmoituksia. Tosin itsellä on tapana tyhjentää selaimen historiatiedot joka koneella aina kun suljen selaimen. Eli jos teistä ei kukaan tee sitä, ongelma voi olla siinä.

Tuota "502 Bad Gateway, nginx/1.10.3" -herjaa heittää itsellänikin usein nykyään ja ainoastaan Pelaajan sivuilla, viimeksi tuo tapahtui kun yritin päästä uutisosion pääsivulle muutama minuutti sitten.

Edit: 502-ongelma oli poissa muutaman päivän, mutta palasi tänään.

Ongelma on tosiaan tiedossa ja sitä selvitellään.