PC vs. konsolit (pelit ja rauta) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
PC vs. konsolit (pelit ja rauta)

..................................IMAGE(http://www.n00balert.com/wp-content/uploads/2011/07/ConsolevsPC-282x110.png)..................................
PC -keskustelussa liikutaan aika paljon konsoli vs. pc asetelmassa, joten päätin tehdä tälle ihan oman aiheen. Vertailua ja väittelyä tehdään asiallisesti ilman caps lockia, yli määräisiä erikoismerkkejä tms.

Onko genret tai valikoima erilaisia? Onko pelien käännöksissä eroa? Onko rauta parempaa vai huonompaa? Ja ennen kaikkea miksi näin. Eli "PC on parempi" tai "Konsoli on parempi" viestit eivät kerro mitään.

Omasta mielestä konsolit ovat jääneet jo aika selvästi PC-raudasta. Konsolien GPUt perustuvat 2-3 sukupolvea (tai vanhempaan) vanhaan PC-rautaan, niin onhan se aika luonnollistakin. Tosin silti luulen että kehittäjien suurin murheen aihe on muistin puute. PS3:n ja X360:n GPU- + keskusmuisti on 512MB joka on onnettoman vähän molemmille. Ja konsoleilla ei tarvitse olla mielestäni neljää tai kolmeakaan gigaa muistia, on helppo tehdä vertaus että PC:llä muistia on yhteensä helposti 5GT. Joten 1,5GB - 2GB ei minusta olisi välttämättä yhtään liikaa. Vaikka onhan totta että muistia harvemmin voi olla liikaa, niin en usko että edes 2GT olisi aivan välttämätöntä. Ehkä lyhyt katseista, mutta ei välttämätöntä. Konsolit eivät kuitenkaan tarvitse niin paljon muistia kuin PC-pelit, joten PC:n lukuihin ei ainakaan ole tarvetta.

Sen jälkeen kun tuli päivitettyä tietokone uudempaan, on konsolipelaaminen jäänyt todella vähälle. Vaikka peleissä ei yleensä mitenkään järkyttävästi ole graafisesti eroa, niin ne toimivat paljon sulavammin PC:llä, ja se on tärkeää.

Kun ostin pleikkarin niin tein sen virheen että myin 360 version Dragon Agesta pois, ja hankin sen PS3:lle. Ruudunpäivitys oli järkyttävää! Todella nopeasti katosi into pelaamiseen. Sitten kun PC:n päivitin, ja joku päivä oli Steamin ihanassa alennuksessa DA:O Ultimate hintaan 15e, niin tuli se ostettua. Grafiikka-asetukset täysillä ja silti mennään helposti yli 60 framea per sekunti. Ei puhettakaan että peliin enää konsolilla koskisin.

Toinen todella hyvä puoli PC-pelaamisessa on pelien muokattavuus. Modit tarjoavat paljon lisähupia ilmaiseksi, ja välillä myös peliyhteisöjen tekemiä päivityksiä mitä ei konsoleilla nähdä.

Toiset pelit kyllä sopivat paljon paremmin konsolille esim. ohjauksensa puolesta Assassin's Creed, joka on ohjaimella todella paljon parempi, mutta nykyään saa ohjaimen myös PC:lle, joten ei siinäkään ongelmaa.

Tietokoneen saa myös televisioon kiinni, jolloin ei kai ole enää mitään syytä hankkia konsolia kuin yksinoikeudet? Pelien aloittamisen saa hyvinkin helpoksi PC:llä, joskin ongelmia saattaa välillä tulla.

Hinta toki, mutta jos oli 700€ muinoin maksaa PS3:sta, niin kyllä nykyään tietokoneen hankkisi. Rennommat pelaajat sitten jotka eivät huipputekniikasta välitä valitsevat tietenkin konsolin.

Olen PC mies henkeen ja vereen, mutta yksi asia, mikä PC pelaamisessa ketuttaa nykyään on tuo helvetin Digital Rights Management höttö, joka vain vaikeuttaa pelinsä ostavien elämää.

Tunnustan nyt yhden asian. Joskus tuppaan lataamaan pelini torrenttina, ennen kuin teen viimeisen ostopäätökseni. Tuossa kesällä tuli pelailtua tuota Mount&Blade Warbandia ja oli huisin hauskaa, joten päätin käydä ostamassa pelin. Noh, tulin pelini kanssa Gamestopista ja laitoin levyn sisään ja mites siinä kävikään. Kone rupesi steamin kautta asentamaan peliä. No eihän siinä vielä mitään. Peli asenteli siinä kiltisti itsensä, mutta asennuksen jälkeen pitikin alkaa ladata päivityksiä. OK, lataa siinä samalla, kun minä käyn jääkaapilla -> Palattuani... 6 TUNTIA JÄLJELLÄ??? Internet yhteyteni oli ihan kunnossa, joten siitä se ei johtunut. Pääsin sitten seuraavana aamuna pelaamaan peliä. :/

Ja muutenkin tuon Steamin kanssa on tullut tapeltua ihan riittävästi. Eilenkin illalla yritin pelailla tuota Warbandia niin se rupesi siinä käynnistelemään Steamia, mutta sehän ilmoittaakin, että Couldn't connect to Steam server (tjsp.) Noh, käynnistetään offline. Couldn't connect to Steam server. Mitäähhelvettiä? Tuli siinä vartti huudettua koneelle, kun se sitten jostain kumman syystä päätti alkaa toimia. Juupa juu.

Mihin nyt yritän pyrkiä on se, että laittomasti pelinsä lataamalla pelinsä saa nykyään niin paljon helpommalla. Ennen tarvitsi olla jokin sivuohjelma jos toinen käynnissä, että pystyi jotenkin laitonta versiota pelaamaan. Koomisesti, tämä on nyt jostain syystä kääntynyt toisin päin.

Toivottavasti tästä waretuksesta puhumisesta ei suututa hirveästi.

Heh, hassu homma. Itse käytän Steamia ja pidän sitä nerokkaan yksinkertaisena ja hyvänä alustana pelien ostamiseen. PC:llä jostain syystä ärsyttää nykyään levyjen kanssa pelleily.

Jos Steamia ei olisi niin en varmaan pelaisi läheskään niin paljon PC:llä...dunno.

Lainaus käyttäjältä Demppa+

Heh, hassu homma. Itse käytän Steamia ja pidän sitä nerokkaan yksinkertaisena ja hyvänä alustana pelien ostamiseen. PC:llä jostain syystä ärsyttää nykyään levyjen kanssa pelleily.

Jos Steamia ei olisi niin en varmaan pelaisi läheskään niin paljon PC:llä...dunno.

Sama juttu, pidän myös steamia aika nerokkaana ja toimivana palveluna. Ei ole vielä ollut ongelmia. Tosin se ei tietenkään kerro että kohta ei olisi.... Ja en tosiaan myöskään viitsisi pelata levy pelejä PC:llä ollenkaan. Tosin tähän on kaksi selvää syytä, miksi konsoleilla tilanne on toisin.
1. PC:n CD -asema on järkyttävän äänekäs. Tietty hiljaisemmankin varmasti löytää, mutta perus CDRW-asemaan ei nyt niin paljon viittisi laittaa rahaa.
2. PC:llä olen aina tietoinen softasta ja raudasta. Jos jokin ei toimi, korjaan tai huollan sen. Konsolin softa on täysin piilossa ja päivitysten varassa. Tällä tarkoitan sitä että jos sattuu käymään niin että softan kanssa tulisi ongelmia, olen aika varma että jotenkin osaan sen PC:llä ratkaista. Mutta jos konsolilla tulee ongelmia ladatun ohjelman asennuksessa tai toiminnassa, tilanteelle ei voi mitään. Epäonnistunut, ehkä jopa toimintaa haittaava softa on konsolin kovolla ja pysyy. Sitten ei auta kuin huoltoon lähettäminen. Tiedän, tämä on osaksi vainoharhaistakin, mutta...tälläisinä aikoina kun softasta löytää usein vikaa (ja kuoleman värejä viljellään konsoleillakin), on erittäin rauhoittavaa tietää että on itse selvillä mitä koneen sisältä löytyy ja mitä tapahtuu. Konsoleilla tämä ei tule oleman ikinä mahdollista. PC:llä aina, niin hyvässä kuin pahassakin.

Molemmat kelpaa. On pelejä joita pelaan PC:llä ja joita pelaan PS3:lla. MW3 PS3:lla ja BF3 PC:llä. FIFA 12 PS3:lla ja kaikki autopelit PC:llä. PC:llä saan paremmat fps:t, ei droppeja ja myös paremmat grafiikat. Myös hiirinäppis-yhdistelmä on kultaa. Demppa, Assassin's Creed on mielestäni jopa parempi PC:llä. Taistelu on mukavempaa ja liikkuminen alkuihmettelyn jälkeen helppoa. PS3:lla toki AC1 ja AC2 on. Mutta päätin olla hävytön ja ostaa Brotherhoodin PC:lle ja...ihastuin 8)

Kuten Heinz-mies sanoi, jos konsoli kiukuttelee, on kutakuinkin game over. PC:llä pystyn itse selvittämään mikä mättää jos mättää. Oma BD-asemani on melko hiljainen, makso kyllä sen verta paljon, että syytäkin olla...

Mutta...harva asia voittaa samalla sohvalla pelaamisen kavereiden kanssa. Ja konsoleille vielä kunniaa siitä, että lempipelisarjani on konsoleilla. Kuten muutama muukin suosikki.

Joten, molemmissa on niitä omia hyviä puolia. Molemmat ovat kovassa käytössä kyllä. Vaikka kasasin tehokkaan koneen, en silti hylännyt rakasta pleikkariani :D

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Ja en tosiaan myöskään viitsisi pelata levy pelejä PC:llä ollenkaan

Lainaus käyttäjältä Demppa+

PC:llä jostain syystä ärsyttää nykyään levyjen kanssa pelleily.

Heh, itse olen sanoinkuvaamattoman materialisti ja ostan melkeinpä aina pelini fyysisenä kopiona. Poikkeuksena tietenkin pelit, joista ei saa fyysistä kopiota. Esim. Minecraft.

PC:llä jotkut pelit ovat parempia kuin konsoli sisarukset kuten esim: Mafia 2 ja Deus Ex HR, mutta poikkeuksiakin on kuten esim: Saint row 2 ja Rage jotka ovat hyviä esimerkkejä kehittäjien Haista p*sk* asenteesta PC:tä kohtaan.

Löytyy pleikkari ja pc. Koska pc:lle on myös boksin padi, niin suurin osa peleistä tulee pelattua sillä (plus että pc:ni saan telkkariin ja kotiteatteriin myös kiinni). Poikkeuksena multiplattareista nyt Fifa 12, koska kaverit hommasi sen pleikalle.

Vaikka konsolit ovatkin pc:lle tehoissa jääneet melko roimasti, ei kiirettä uudelle sukupolvelle mielestäni ole. Nyt kuitenkin mielestäni eletään taas sitä vaihetta, että tehot on puristettu aika täysin graafisella puolella, joten (ainankin näin naiivisti uskon) pelinkehittäjien pitää taas panostaa pelin muihin puoliin enemmän.

Itse kuulun näihin ns: konsolifaneihin, sillä en ikinä ole tietokoneella osannut pelata. Itsekään en juurikaan jaksa lataus aikoja, sillä ne ovat jo ps3:lla todella ärsyttäviä. Perheemme netti-yhteyskään ei ole kovin hyvä, joten usein offlinessa joudun pelaamaan. Noh se ei kauheasti haittaa, sillä pidän eniten pitkistä yksinpeleistä ja länsi-maisista RPG:stä. (Lue: Elder Scrolls, Fable, Gothic, Fallout) Niin, ja pokemonista.

Itse tykkään konsoleista sen verran enemmän, että mitään "peli-pc:tä" en kaipaa. Johtuu kanssa siitäkin, että se konsoli on se sama kokoajan eikä tarvi päivitellä tehoja toisinkuin PC:llä sillontällön. Taidan muutenkin olla niin kiintynyt pleikalla pelaamiseen ja eikä koskaan ole ollut elämäni aikana mitään sellaista konetta, millä toimisi nykyajan pelit, aina ollut tehoissa jäljessä..Erittäin loistavasti on selvitty ilman "huippukonetta". Itse tykkään nykyään jopa pelata enemmän ohjaimella pelejä, ja mielestäni se ei ole ihan sama tunne jos pelaisi PC:llä ohjaimen kanssa kuin konsolilla ohjaimen kanssa..En tiedä olenko ainut. Steamistäkään en oikein ole vielä oppinut tykkäämään..

Lainaus käyttäjältä JiPez

Lainaus käyttäjältä Demppa+PC:llä jostain syystä ärsyttää nykyään levyjen kanssa pelleily.
Heh, itse olen sanoinkuvaamattoman materialisti ja ostan melkeinpä aina pelini fyysisenä kopiona. Poikkeuksena tietenkin pelit, joista ei saa fyysistä kopiota. Esim. Minecraft.

Samoin, tänään tuli Rage Anarchy Edition PC:lle, 3DVD:tä. Häpeän myöntää että myös minä, latauspelien vastustaja, olen kertaalleen joutunut moisen hankkimaan, peli oli Culpa Innata Uncut.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Steamistäkään en oikein ole vielä oppinut tykkäämään..

Samoin, ei sillä että se palveluna olisi huono, mutta en vain pidä ajatuksesta että ostaisin pelkästään ison klöntin dataa, haluan rahalleni kouriintuntuvaa vastinetta.

Edit:
Tajusin että vedin täysin offtopiciksi, sori.

Itse olen pelannut nyt enemmän PC:llä, kun boxin ohjaimen junttaamalla saa lähes täysin saman kokemuksen nätimmällä ulkoasulla. Poikkeuksiakin toki on jolloin kaikki ei ole toiminut ihan yhtä jouhevasti kuin konsoleilla (Crysikset sanoo hei). Peli-PC:lle toki tulee ikävästi hintaa, mutta onpa laite myös konsolia monikäyttöisempi vaikka konsolien ominaisuudet tosin tuntuvat kasvavan koko ajan.

Lainaus käyttäjältä JiPez

Heh, itse olen sanoinkuvaamattoman materialisti ja ostan melkeinpä aina pelini fyysisenä kopiona. Poikkeuksena tietenkin pelit, joista ei saa fyysistä kopiota. Esim. Minecraft.

Olen myös osaltaan täysin samanlainen. Ostan elokuvia paljon, haluan ne hyllyyni, samoin konsolipelini ostan paljon mieluummin senkin vuoksi että saan sen levyn hyllyyn. Ja kyllä sinänsä tekisi mieli sitä PC-pelinkin koteloa ja levyä, mutta olen huomannut että verkosta ostaminen on nopeampaa ja halvempaa. Tähän kun lisää vielä sen että CD-asema oikeasti hurisee kun sitä käyttää, niin materialistin intoni alkaa pala palalta katoamaan.

Myönnän suoraan että minulla on erittäin lyhyt pinna pc-ongelmien suhteen.

Pelaan jonkin verran pc:llä, koska tiettyjä pelejä ei vain löydy konsoleille, esmers kunnollisia simulaattoreita. Richard Burns Rally päihittää kaiken maailman gran turismot vasemmalla kädellä ja silmät sidottuina tuosta vain. Toinen lajityyppi on strategianaksuttelut, jotka eivät vain sovellu padille yhtä hyvin kuin hiirelle ja näppikselle, ainakaan minun mielestä. FPS-peleihin en jaksa puuttua, se hiiri vs padi tappelu väsyttää jo ajatuksenakin.

Mutta:

Pidän pelejä ensisijaisesti rentoutumismuotona, ja minun käsitykseeni rentoutumisesta ei todellakaan kuulu jonkin windowsin oikun selvittely pelaamisen seassa. En myöskään millään viitsisi rekisteröityä milloin mihinkin turhaan palveluun (like origin) sen takia että saisin jonkun pelin toimimaan. Steamkin on vähän siinä ja siinä, ostelen mieluummin pelini edelleen fyysisessä muodossa. Se on jotain niin uskomattoman turhauttavaa rueta aina tappelemaan jonkin ongelman kanssa mikä ilmaantuu milloin minkäkin pelin kanssa, viimeisimpänä bf3 betan origin-vittuilu. Tässä suhteessa konsolit vievät voiton 100-0. Jos peli ei toimi konsolilla, se on kehittäjän murhe saada se toimimaan, eikä perusmäntin kuluttajan. Ja tästä olen erittäin tyytyväinen.

Lainaus

[b]Käyttäjältä Vin[/b]
En myöskään millään viitsisi rekisteröityä milloin mihinkin turhaan palveluun (like origin) sen takia että saisin jonkun pelin toimimaan. Steamkin on vähän siinä ja siinä, ostelen mieluummin pelini edelleen fyysisessä muodossa. Se on jotain niin uskomattoman turhauttavaa rueta aina tappelemaan jonkin ongelman kanssa mikä ilmaantuu milloin minkäkin pelin kanssa, viimeisimpänä bf3 betan origin-vittuilu. Tässä suhteessa konsolit vievät voiton 100-0. Jos peli ei toimi konsolilla, se on kehittäjän murhe saada se toimimaan, eikä perusmäntin kuluttajan. Ja tästä olen erittäin tyytyväinen.

Bf3 betan kanssa oli lieviä ongelmia battlelogin kanssa kun Origin yritti käynnistää sitä explorerilla kun halusin sen Firefoxsille johon piti asentaa yks plugi, muuten beta toimi ihan hyvin.

Steam on mulla pelittänyt kohtuu hyvin välillä ollut yhteys katkoja, mut ei mitään pahempaa ole tullut eteen, tosin ostan edelleen pelit fyysisenä kappaleina niin on jotain kaapin täytettä ja blue ray asema on aika hiljainen.

Itsekään en tykkää palveluihin rekisteröityä, ja nyt ne tulevat jo konsoleillekin. Sen Ea:n rekisteröitymisen kestää, mutta en voi pelata uuden Driverin moninpeliä, sillä rekisteröinti epäonnistuu koko ajan. Steam-tunnuksen omistan mutta sieltä olen ladannut vain Portalin ja Tf2:n. (Omistan pelit myös xboksille)

PC on allekirjoittaneen ykkösmasiina. Olin kyllä vuosia Xbotti, mutta yhtenä kesänä sain vain päähäni että nyt haluan pelata napoleon total waria ja sitä varten säästin ja ostin pelikelpoisen pc:n vihdoin ja viimeinkin. PC:llä tykkään pelata mieluummin, koska yleensä sulavampi ruudunpäivitys, pelejä voi modata ja sitten ne yksityiset peliserverit <3 Kiinostavia yksinoikeuspelejä ja niitä sarjoja on pc:llä myös vaikka kuinka. Ykkösenä tietysti Total War, Age of Empires, Stronghold ja lord of the rings online, joihin jaksan käyttää aina aikaani.

Xboxia en ole enkä kuitenkaan tule heittämään pois. Tärkeimpänä syynä on rock band pelihulluuteni, jolle ei loppua näy tulevan. Satoja euroja olen peleihin, soittimiin ja dlc kappaleisiin käyttänyt eikä kaduta ollenkaan. Muitakin pelejä joskus tulee tylsyydessäni mätettyä. Mass effect kolmosen ostan kuitenkin aivan varmasti Boksille. Syynä on yksinkertaisesti se että olen pelannut koko pelisarjan kyseisellä konsolilla ja käteni ovat juurtunet konsolikontrolleihin. Kiva myös että kakkosen hahmon saa siirrettyä kolmoseen ja mukavaa että kinect tuki löytyy. Saapahan sillekkin romulle jotain käyttöä.

Pääpelikäytössä toimii täällä pleikkari, tosin pc löytyy ja steamin kautta siihen myös läjä alennuksista napattuja pelejä. Tästä huolimatta pleikkari vie omalla kohdalla edelleen voiton. Idea siitä että peli on sidottu johonkin yhteen internet tiliin (esim steam acco) hioo aika tavalla meikäläistä vastakarvaan, kuitenkin tulee pelejä lainailtua ja kiikutettua kavereille kohtuu tiheään.

Toisena on se, että konsoleilla pelit on optimoitu tukemaan laitetta jonka vuoksi peli on juuri niin sulava ja näyttävä kuin se vain voi kyseisellä alustalla olla. Ei siis joudu juuri säätämään, että löytää koneelleen sopivat asetukset. Graafisesti konsolit tarjoavat ihan tarpeeksi näyttävää visuaalista antia. Enemmän kiinnostaisi nähdä noita tehoja hyödynnettävän toisaalla kuten esim Minecraft tekee.

perus setupissa konsoleilla on myös usein mukavampi pelata, mukava sohva ja tarpeeksi suurikokoinen HD telsu mahdollistavat jo aika mukavat puitteet rentoutumiselle pelien ääressä. Toimistotuolissa istuminen ja naama kiinni 19" monitorissa on sellaista touhua jota tulee jo IT-alalla ja surffatessa tehtyä jo aivan tarpeeksi muutenkin. (Kyseessä siis perus setup, kyllähän PC:n saa nätisti kiinni nykyään myös telkkariin mutta tämä vaatii usein jo vähän soveltamista ja sohvalla näppiksen ja hiiren käyttö ei oikein luonnistu ilman lisävirityksiä.)

Lainaus käyttäjältä Viper7+

Pääpelikäytössä toimii täällä pleikkari, tosin pc löytyy ja steamin kautta siihen myös läjä alennuksista napattuja pelejä. Tästä huolimatta pleikkari vie omalla kohdalla edelleen voiton. Idea siitä että peli on sidottu johonkin yhteen internet tiliin (esim steam acco) hioo aika tavalla meikäläistä vastakarvaan, kuitenkin tulee pelejä lainailtua ja kiikutettua kavereille kohtuu tiheään.

Totta, mutta koko ajan enenevässä määrin myös konsolipuolella ollaan menossa siihen suuntaan ettei ostamiaan pelejä voi pelata kuin omalla konsolillaan, joten en pidä mitenkään mahdottomana sitä että lähituleivaisuudessa (next gen) myös konsolipelit ovat sidottuja Xbox Live tai PSN tileihin tai sitten siirrytään suoraan latauspeleihin.

Lainaus

Toisena on se, että konsoleilla pelit on optimoitu tukemaan laitetta jonka vuoksi peli on juuri niin sulava ja näyttävä kuin se vain voi kyseisellä alustalla olla. Ei siis joudu juuri säätämään, että löytää koneelleen sopivat asetukset. Graafisesti konsolit tarjoavat ihan tarpeeksi näyttävää visuaalista antia. Enemmän kiinnostaisi nähdä noita tehoja hyödynnettävän toisaalla kuten esim Minecraft tekee.

Eipä PC:lläkään suurimman osan ajasta joudu juurikaan säätämään, mutta se on kyllä totta että näitä hankalia yksilöitä välillä tulee vastaan ja sitten siinä onkin yleensä oikein kunnolla säätämistä ja peli ei välttämättä toimi vielä halutulla tavalla sittenkään...

Lainaus

perus setupissa konsoleilla on myös usein mukavampi pelata, mukava sohva ja tarpeeksi suurikokoinen HD telsu mahdollistavat jo aika mukavat puitteet rentoutumiselle pelien ääressä. Toimistotuolissa istuminen ja naama kiinni 19" monitorissa on sellaista touhua jota tulee jo IT-alalla ja surffatessa tehtyä jo aivan tarpeeksi muutenkin. (Kyseessä siis perus setup, kyllähän PC:n saa nätisti kiinni nykyään myös telkkariin mutta tämä vaatii usein jo vähän soveltamista ja sohvalla näppiksen ja hiiren käyttö ei oikein luonnistu ilman lisävirityksiä.)

PC:n saa kiinni myös Xbox 360-ohjaimen, joten ei sohvalla tarvitse välttämättä hiiren ja näppiksen kanssa säätää. Totta on kyllä se että telkkarit ja PC eivät aina sovi yhteen, mutta vaikka vanha HD-töllö ei täysin moitteettomasti PC:n kanssa toiminutkaan niin uusi toimii.

PS3 on minun pelikoneeni. Ainoat pelit jotka pelaan PC:llä ovat selainpelit. Mutta eikös pelaaminen pelkällä PC:llä tule kalliiksi? Pleikkahan maksaa noin 300 euroa nykyään kun taas jos haluaa pelata nykyajan pelejä tietokoneella kuten esim: Battlefield 3, Crysis ynnä muut niin PC maksaa jo reilusti yli 1000 euroa. Jos tietokoneen hankkii pelaamiseen JA muuhun käyttöön niin en ihmettele. Mutta jos vain pelaa PC:llä niin sehän tulee aika kalliiksi, eikö? Vai olenko ihan hakoteillä?

Lainaus käyttäjältä Playboy

PS3 on minun pelikoneeni. Ainoat pelit jotka pelaan PC:llä ovat selainpelit. Mutta eikös pelaaminen pelkällä PC:llä tule kalliiksi? Pleikkahan maksaa noin 300 euroa nykyään kun taas jos haluaa pelata nykyajan pelejä tietokoneella kuten esim: Battlefield 3, Crysis ynnä muut niin PC maksaa jo reilusti yli 1000 euroa. Jos tietokoneen hankkii pelaamiseen JA muuhun käyttöön niin en ihmettele. Mutta jos vain pelaa PC:llä niin sehän tulee aika kalliiksi, eikö? Vai olenko ihan hakoteillä?

Ei ole kallista ollenkaan... 1000 eurolla kyllä saa ssd kovon mukaan ja intel-pohjaisen huippu koneen jo, mutta noin 450 eurolla minä ainakin sain AMD/ATI pohjaisen koneen melko hyvällä emolevyllä ja näytönohjaimella varustettuna ja 4gt ddr-3 muistia myös. Ja käyttistä en ottanut mukaan vaan sain sen suoraan microsoftin msdn:stä! Niin ja itsellä on dual-boottina Ubuntu ja win7 pro 64-bittinen versio ;)

Mulla on vähän ikävä pc-pelausta. Viimeksi pelikoneen omistin kai joskus 2007, tällä hetkellä pelailen lähinnä Xboxilla vaikka kyllä se PS3:kin tuolla tv-tasolla viihtyy. Boksista on silti muotoutunut ykköskonsoli.
Vähän leikittelen idealla että joskus ostaisin erillisen pc:n ihan vaan pelausta varten, vaikka Macbook prossani sinällään tehot riittäisivätkin. En vain halua asentaa windowsia siihen rinnalle.

Steam on ihan kiva ja mä olen jonkun verran pelejä ostellut macilleni sieltä, mutta mä yhdyn myös mielipiteisiin siitä miten kiva on omistaa jotain fyysistä. Keräilijäluonne.

Vaikka olen pohjimmiltani vakaasti konsolipelaaja, olen viime aikoina alkanut pelaamaan PC:llä yhä enemmän. Yksi syy tähän on, että sain vihdoinkin parin vuoden säädön jälkeen pelikelpoiseen PC:heni nettiyhteyden. Onhan se mukavaa kun voi pelata Halo 2:sta koneella kun ei XBoxia omista. Lisäksi nyt kun olen ihmeellisen kyllästynyt konsolipeleihin yleisesti, en tunnu saavan mitään peliä läpäistyksi ja innostus hiipuu parissa viikossa, niin olen palannut vanhoihin PC:n lempipeleihini, kuten Trackmania, Midtown Madness ja vanhat Medal of Honorit. Niiden lisäksi Elder Scrolls on sellainen sarja jota en voisi koskaan pelata konsoleilla, se kuuluu PC:lle jo pelkästään modien ja näppäimistöohjauksen takia.

PC-pelit ostan aina levyllä, sillä vaikka nettiyhteyteni on siinä jossain 5-10MB:n kieppeillä, on pelien lataaminen netistä TODELLA hidasta puuhaa omaan makuuni. Kaupasta ostaessa peli on kotoa lähdöstä jo tunnin sisällä koneessa, kun taas latauksessa kestää kaikkine säätöineen helposti vuorokausi joissain tapauksissa.
Esimerkiksi voin nyt vaikka ottaa, kun kaverini sai minut vihdoin lataamaan StarCraft2:n demon netistä. "No sehän on vain demo, sen voi poistaa heti jos ei pidä siitä", ajattelin minä. Totuus olikin, että "demo" on karsittu kokoversio, jonka koko on 10GB, eihän sellaista viitsi poistaa koneelta ollenkaan, olisi vain mennyt n. 12h lataus ihan hukkaan. No, kun aamulla herään ja huomaan, että peli on latautunut ja asentunut, ilahdun ja yritän sammuttaa pelin ja koneen. Ei onnistu, SC:tä ei saa sammutettua latausruudusta, pitää mennä pelin kautta. "No, ei siinä mitään, sammutan sitten sieltä". Kun peli on käynnistymässä, ilmestyy rudulle viesti "Starcraft won't load properly, some updates may be missing. Would you like to update your Vista now?". No ei kai siinä muu auta kun EI TÄTÄKÄÄN RUUTUA SAA SULJETTUA! Ja ei kun updeittaamaan...
Kun saavun koulusta, Vista on päivittynyt ja StarCraft aukeaa normaalisti, enää pitää kirjautua battle.nettiin jotta pääsee pelaamaan tätä "demoa"....
Täsmälleen sama asia tapahtui taas pari viikkoa sitten, kun asensin uutta Metro 2033:ani, paitsi että tällä kertaa peli piti asentaa Steamin kautta, joka on noin 2 kertaa hitaampaa kuin suoraan levyltä, sekä bonuksena piti vielä asentaa ajureita näyttikseen. Jes! Eikä peli edes toiminut kuin minimiasetuksilla...

Tällainen säätö ei toki ole arkipäivää pelien kanssa, useimmat asentuvat kiltisti levyltä, mutta erinäisten kirjautumista vaativien palvelujen kautta asentuminen ja todentaminen tuntuvat yleistyvän koko ajan. Myös "tavallisissa" peleissä nämä verifikaatio-koodit ärsyttävät jatkuvasti, pääasiassa käytetyn pelin ostaessa. Viimeksi näin kävi, kun yritin paikata jälleen yhden aukon pelisivistyksessä ja ostin ensimmäisen Half Lifen. No eikös se sitten kysynyt sitä koodia ja ilokseni huomasin, että edellinen omistaja oli repinyt sen pois kotelosta. Tällaisten urpojen takiako minun pitää sitten käydä tuo ylempänä selitetty kidutus Steamin tai vastaavan kanssa, ja ostaa peli vielä uudestaan!? En kyllä enää osta yhtäkään peliä käytettynä, mutta samalla jää kokematta suuri määrä pelejä, joita ei saa enää uutena.

Kylläpäs tästä tuli ärsytys-painoitteinen teksti, mutta ei sille oikein voi mitään kun PC-pelit tuntuvat usein sellaisia olevan. Pidän kuitenkin PC-pelaamisesta (helposti asentuvien pelien kanssa), koska se tarjoaa sellaisia pelikokemuksia joita ei konsoleilla saa. Esimerkiksi Minecraftia olen pelannut useita kymmeniä tunteja, eikä se ole ärsyttänyt kertaakaan. Kiitos Notch! Konsoleilla ei välttämättä tarvitse säätää näin paljon (tai ollenkaan), mutta ne eivät pärjääkään grafiikoissa tai modeissa PC:lle. Ainakaan ensi sukupolveen saakka.

Miten omien laskujeni mukaan 10gb:n lataamiseen menee tolla netillä 2-3h

Lainaus käyttäjältä eeroo94+

Miten omien laskujeni mukaan 10gb:n lataamiseen menee tolla netillä 2-3h

No kun sitä minäkin, en yhtään tiedä miksi nettini on niin hidas, vaikka sen periaatteessa pitäisi olla aika nopea. Yleensä se latausnopeus netistä on joku ~80-150kb/s, eli todella rasittava jos yrittää ladata mitään yli 10MB tiedostoa.

Lainaus käyttäjältä CM761+

Yleensä se latausnopeus netistä on joku ~80-150kb/s

Siinä tapauksessa sinulla on todellisuudessa vain noin yhden megan liittymä. Kannattanee olla yhteyksissä palveluntarjoajaan, jos jää noin paljon alle luvatusta. Vai onko kyseessä peräti mokkula? Niillä voi toki tippua nopeudet huomattavasti, jos sopivasti katvealueen tuntumassa oleilee...

Lainaus käyttäjältä CM761+

*tekstiä tekstiä ja tekstiä .....

Ei tuo vielä mitään. Vielä puolisen vuotta sitten omistin 70 bittisen yhteyden ja shogun 2 total warin kesti ladata (steamista tietysti) 3 päivää. Kun sitten viikon päästä vahingossa tyhjensin kovalevyni, sama rumba alkoi taas kerran. Ihmeellistä kyllä, lord of the ring online latautui äärimmäisen heittelevällä ammattikouluni verkolla kahdessa päivässä. heitteli siksi että asuntolat ovat täynnä warehomoja. Olisi pitänyt silloin käydä tekemässä lotto.

10MB netti löytyy itsellä ja etenkin Steamista ladattaessa on saanut välillä ihmetellä hitautta. TF2:n olikohan 13gb:n lataamisessa kesti pieni ikuisuus. Ärsyttävintä tuossa oli se että pelin omistan The Orange Boxin mukana mutten enään voi itse levyiltä sitä asentaa vaan pakko ladata netistä. Levyltä asentaessa menisi alle tunti ja tietenkin siihen pitäis päivitykset ladata mutta varmana näin menisi huomattavasti vähemmän aikaa kuin koko paskan lataaminen netistä.

Mitä itse "pc vs konsoli" hommaan tulee, olen selvästi konsolipelaaja. Kesän lopulla tehokkaamman koneen hommasin ja reiluun kuukauteen en konsoleihin koskenutkaan. Pääasiassa viime vuosien aikana missattuja pelejä pelailin mm. the Witcheriä tai vanhoja pc-yksinoikeuksia jotka jääny pelaamatta kuten Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Aluksi tuntu kivalta pelata pitkästä aikaa "kunnon pc-pelejä" mutta ei kovin kauaa mennyt kun taas löysin itseni pelaamasta Halo Reachia Xboxilla. PC:n puolella en muuta pelaakkaan kuin RPG, Strategia ja fps-pelejä. Nykyään kylläkin fps:t pelaan mieluiten xboxilla kiitos hyvän ohjaimen. Tarkkuudessa ei ehkä voita pc:tä mutta mukavuudessa 100-0. RPG:t myös toimii mainiosti konsoleilla joten lopulta vain strategiat on "pakko" pelata pc:llä.

Valven ja Blizzun pelit aina kiinnostaa ja jo pelkästään niiden takia on hyvä jos löytyy edes jonkinlainen peli puucee. Starcraft II on ollut ostolistalla jo hyvän tovin mutta hinta on vieläkin turhan kallis yli vuoden vanhaksi peliksi. Ensi vuonna tulevista pc-peleistä Diablo III se tärkein. Indiepelit sitten nuiden jälkeen kovimmassa sahauksella meikällä. Nyt viimeinkin Amnesian hommasin ja sitä on tullu pelailtua ihan paskat housussa, kummallista ettei tätä ole käännetty X360:lle taikka ps3:lle. Ihan mainiosti näkisin tuon toimivan konsoleillakin.

Konsoleilla pelaan sitten melkolailla kaiken muun, kaikki isot multiplätit tietenkin ostan konsolille. Yleensä niille nuo onkin tehty ja toimivat näin paremmin. Konsolien yksinoikeudet myös takaavat sen etten ala vain pc:llä pelailemaan. En God of War, MGS, Gears of War taikka Halon tapaisia pelejä halua edes pelata pc:llä.

Itselläni ei todellakaan ole rahaa mihinkään huippukoneeseen, joten siksi konsoleilla pelaankin. Omasta mielestäni konsolilla on hauskempaa ja ennen kaikkea halvempaa pelata, eikä piratismista ole tietoakaan. Tuosta tehojen riittämättömyydestä pystyy väittelemään ikuisuuksia, vaikka totuus on se että pelintekijät osaavat tehdä nykyraudalla vakuuttavaa jälkeä. Mutta toki pc - puolella on paljon etua konsoleihin enkä sitä kielläkkään.

Joka tapauksessa nykyään on jotain kaikille ja jokainen voi valita tapansa nauttia pelaamisesta!

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

...eikä piratismista ole tietoakaan.

Kyllä sitä porukka wareilee pelejä ihan konsoleillekin, tosin PS3:lla se on ilmeisesti hyvin vähäistä.

Itse olin ennen henkeen ja vereen konsolipelaaja, koska en kunnon peli-pc:tä koskaan omannut. Nyt kuitenkin n.3 vuotta sitten kun sain tämän nykyisen "teho hirmun", niin pelejä on kertynyt vino pino. Steamin erinäiset alennusmyynnit ovat kuin myrkkyä omalle kukkarolleni. Mukaan tarttuu aina hirveä määrä pelejä, joita en sitten koskaan pelaa, mutta ne on silti pakko ostaa, koska on kiva omistaa. PC:lle tykkään ostaa pelini digitaalisesti, koska se on esim. Steamista naurettavan helppoa. Itsellä on Steamista yleensä ladannut pelit kaistan maksiminopeudella, ja jos joskus tulee hitaammin, saattaa se johtua siitä, että Steamin servereillä on ruuhkaa. Yksi hyvä keino millä saattaa saada lisää nopeutta on koittaa vaihtaa Steamin asetuksista latausserveriä johonkin muuhun (esim. vaihto Suomi -> Ruotsi tai toisinpäin). Tietenkin löytyy muutama poikkeus levylläkin ostettuna kuten esmes Call of Dutyt, sillä fyysisen kopion saa ennakkotilattua n. 20e halvemmalla kuin ostamalla digitaalisen Steamista. Pidän PC:llä pelaamisesta, sillä se yleensä pelit ovat parempia PC:llä kuin konsoleilla syystä tai toisesta (grafiikat, latausajat jnejne.) ja varsinkin FPS-peleissä hiiri ohjaus luonnistuu itseltäni paljon paremmin kuin padilla sohiminen.

Toisaalta sitten on myös pelejä, joita pelaa mielummin konsoleilla. Urheilut, JRPG:t, autoilut, seikkailut, tasohyppelyt etc. Näihin peleihin padi soveltuu näppäimistöä paremmin, ja muutenkin on mukavampaa istua/löhöillä sängyllä/sohvalla ja pelata isolta telkkarilta. Ja tietenkin konsoleilta löytyy omat yksinoikeutensa, joita ei PC:ltä löydy.

Olen siis lähinnä sekakäyttäjä mitä tulee pelaamiseen konsoleilla ja PC:llä.

Itse en vaan pysty hiiri/näppis-komboon sopeutumaan en sitten millään vaikka pelasin ensimmäisen Witcherin läpi tällä yhdistelmällä. Ne vain ei ole tarkoitettua pelikäyttöön niinkuin konsoleiden peliohjaimet. Näppäimistö on aivan liian suuri sekä siinä on aivan liikaa nappeja että sen käyttäminen olisi sujuvaa pelaamiseen. Toimintapeleissä ei ole hirveästi aikaa katsella missä se oikea nappi on. W, A, S, D on kaukana tatin tai edes ristiohjaimen käyttömukavuudesta ja selkeydestä.

Hiiri taas sopii mielestäni raideräiskintään, point & click-seikkailuihin ja reaaliaikastrategioihin. FPS-peleihin hiiren liikerata ei vain riitä vaan hiirimatto loppuu kesken. Tuntuma on myöskin mielestäni padilla parempi, sillä hiirellä räiskintäpelien pelaaminen tuntuu kuin klikkaisin vihollisia hengiltä, kun taas padilla painetaan sentään liipaisinta ja muutenkin pidän padin tuntumasta paljon enemmän. Onneksi nykyään lähes kaikissa PC-peleissä on Xbox-ohjainten täysi tuki, mutta valitettavasti poikkeuksiakin löytyy, kuten Battlefield 3.

Toki PC-pelit ovat graafisesti selvästi nätimpiä, mutta suurimman osan ajasta ero tuntuu olevan kuin edellissukupolven uudelleenjulkaistuissa HD-versioissa, sahalaidat kadonneet ja ruudunpäivitys ei enää töki. PC:t tosin pystyisivät yleensä paljon enempään.

Crysikset opettivat mitä legendaarinen PC-säätäminen voi pahimmillaan voi olla, mutta yleensä on selvinnyt jollain pikkujutuilla. Uusimmissa peleissä hiukan lisätekemistä on aiheuttanut se ettei uusimmat pelit jostain syystä enää tarjoa grafiikan säätämisen mahdollisuutta valikoissa vaan asetukset pitää etsiä netistä ja kopioida johonkin tiedostoon.

Nykyään sekä konsoleilla että PC:llä voi pelata rennosti sohvalta käsin padilla ja PC:llä peli on nätimpi, kunhan sen saa kunnolla toimimaan, jos saa.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Kyllä sitä porukka wareilee pelejä ihan konsoleillekin

Itse olen saanut sen käsityksen että PC-piratismi on määrällisesti ihan eri luokkaa kuin konsoleilla, korjatkaa toki jos olen väärässä.

Lainaus

Mukaan tarttuu aina hirveä määrä pelejä, joita en sitten koskaan pelaa, mutta ne on silti pakko ostaa, koska on kiva omistaa. PC:lle tykkään ostaa pelini digitaalisesti, koska se on esim. Steamista naurettavan helppoa. Itsellä on Steamista yleensä ladannut pelit kaistan maksiminopeudella, ja jos joskus tulee hitaammin, saattaa se johtua siitä, että Steamin servereillä on ruuhkaa.

Omistaa...? Itselleni iso möhkäle dataa kiintolevylle ei tuo omistamisen tunnetta tippaakaan, sen pitää olla kouriintuntuva tuote. "Virtuaaliomistaminen" tuntuu vain siltä että omistaisi ilmaa ja ainoa ero piraattituotteeseen on kepeämpi lompakko. Steam on kyllä erittäin näppärä ja toimiva palvelu, se täytyy myöntää, mutta mokkula ei ole ihan ideaali työkalu tätä varten. Pelejä en Steamista lataa ennenkuin on pakko, mutta kyllä tuolta lisärit ihan näppärästi saa.

Tietokoneella melkein ainoa mitä on tullut pelattua vähän enemmän aikoihin on 4-5 vuoden takainen NHL. Sitä uudemmat pelit ei kovin jouhevasti edes pyöri, sillä kannettava vain löytyy kotoa ja vaikka se onkin uudehko, niin silti kauhea puuskutus ja kuumuus iskee koneeseen melkeinpä jo esim 10 minsan dead spacen jälkeen tai sen uudehkon burn outin kanssa aika sama. tästä tullutkin tietsikka-pelien kanssa aika lailla sellainen fiilis, että ei kai sitä viitsi edes kokeilla ostaa, sillä jos se ei kuitenkaan toimi kunnolla, niin siinä konsolit voittaa pc:t täysin. Tietty jos joskus olis rahaa panostaa kunnolliseen pöytäkoneeseen, niin olis eri asia.
Tuolla ylempänä ku mainittiin vanhat Midtown Madnessit ja vastaavat, niin ehkä itsekin pitäis ne kaivaa taas esille, ne ainakin pyöris. :D

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Itse en vaan pysty hiiri/näppis-komboon sopeutumaan en sitten millään vaikka pelasin ensimmäisen Witcherin läpi tällä yhdistelmällä. Ne vain ei ole tarkoitettua pelikäyttöön niinkuin konsoleiden peliohjaimet. Näppäimistö on aivan liian suuri sekä siinä on aivan liikaa nappeja että sen käyttäminen olisi sujuvaa pelaamiseen. Toimintapeleissä ei ole hirveästi aikaa katsella missä se oikea nappi on. W, A, S, D on kaukana tatin tai edes ristiohjaimen käyttömukavuudesta ja selkeydestä.

Hiiri taas sopii mielestäni raideräiskintään, point & click-seikkailuihin ja reaaliaikastrategioihin. FPS-peleihin hiiren liikerata ei vain riitä vaan hiirimatto loppuu kesken. Tuntuma on myöskin mielestäni padilla parempi, sillä hiirellä räiskintäpelien pelaaminen tuntuu kuin klikkaisin vihollisia hengiltä, kun taas padilla painetaan sentään liipaisinta ja muutenkin pidän padin tuntumasta paljon enemmän. Onneksi nykyään lähes kaikissa PC-peleissä on Xbox-ohjainten täysi tuki, mutta valitettavasti poikkeuksiakin löytyy, kuten Battlefield 3.

Minulla on paljolti päinvastainen tilanne tuon FPS:n kanssa :) Tatti tähtäimenä on minusta raivostuttavan epätarkka. Digiexpoilla hymähtelin kun yksi kaveri pelasi Uncharted 3:sta ja yritti ampua yhtä vihua. Tähtäin valehtelematta kiersi vastustajan päätä osumatta :) Ja tuollainen epätarkkuus itseäni raivostuttaa. Hiiressä on parempi tuntuma ihan siksi kun siinä tähdätään kädellä ei peukalolla. Ja se että loppuuko hiirimatto kesken riippuu myös hiiren asetuksista. Jos hiirimatto loppuu helposti hiiren asetukset eivät sovellu peliin. Totta on että joskus hiiren käyttäminen voi mennä nosteluksi, varsinkin jos pitää tehdä pitkä käännös tms. Mutta itse pidän vieläkin tästä enemmän kuin peukalotähtäyksestä. Hiiren vain pitää olla kevyt ja sellainen mihin voi tarttua (vanha hiireni Logitech MX510 ja nykyinen Logitech G500).

Olen huomannut että yllättävän harva ajattelee että hiiri on ohjain siinä missä padikin. Jos padi on paska, pelaaminen ei toimi. Sama juttu on hiiressä. Itse esim. määritän toiminnan keskellä tarvittavat napit hiireen. G500:ssa on 6 nappia jotka voi määritellä peleissä kuinka haluaa. Ja kyllä, on merkitystä missä napit on ja G500:ssa napit ovat minulla suht sopivat. Hiukan saisivat olla vielä pienempiä että mahtuisivat pienempään tilaan.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Crysikset opettivat mitä legendaarinen PC-säätäminen voi pahimmillaan voi olla, mutta yleensä on selvinnyt jollain pikkujutuilla. Uusimmissa peleissä hiukan lisätekemistä on aiheuttanut se ettei uusimmat pelit jostain syystä enää tarjoa grafiikan säätämisen mahdollisuutta valikoissa vaan asetukset pitää etsiä netistä ja kopioida johonkin tiedostoon.

Tämän kyllä aika hyvin paikkansa. Tosin näistäkin ongelmista on paljon vältettävissä jos vain katsoo mitä ostaa. Itselläni ei ole ollut ongelmia kuin Halo 2:n kanssa. Ja se olikin sitten sen verran suuria ongelmia että en jaksanut lopulta sen kanssa taistella enää. Täytyy katsoa jos joskus iskee kikkailun halu niin ottaa sen tulille taas.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Omistaa...? Itselleni iso möhkäle dataa kiintolevylle ei tuo omistamisen tunnetta tippaakaan, sen pitää olla kouriintuntuva tuote. "Virtuaaliomistaminen" tuntuu vain siltä että omistaisi ilmaa ja ainoa ero piraattituotteeseen on kepeämpi lompakko. Steam on kyllä erittäin näppärä ja toimiva palvelu, se täytyy myöntää, mutta mokkula ei ole ihan ideaali työkalu tätä varten. Pelejä en Steamista lataa ennenkuin on pakko, mutta kyllä tuolta lisärit ihan näppärästi saa.

Minulla on vähän samanlainen maailmankuva. Mutta olen päässyt siitä jo vähän eroon. Tämä "parantuminen" johtuu siitä että palaan todella harvoin enää peliin jonka olen kerran päässyt läpi tai pelannut sitä tylsistymiseen asti. Nykyään kun pelejä tulee niin helvetisti koko ajan ja pelit kestävät 10-300+ tuntia, niistä on tullut hyvin paljon kertakäyttö kamaa. Varsinkin kun nykyään päivässä on harvoin aikaa pelata enempää kuin 1-3h.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+Itse en vaan pysty hiiri/näppis-komboon sopeutumaan en sitten millään vaikka pelasin ensimmäisen Witcherin läpi tällä yhdistelmällä. Ne vain ei ole tarkoitettua pelikäyttöön niinkuin konsoleiden peliohjaimet. Näppäimistö on aivan liian suuri sekä siinä on aivan liikaa nappeja että sen käyttäminen olisi sujuvaa pelaamiseen. Toimintapeleissä ei ole hirveästi aikaa katsella missä se oikea nappi on. W, A, S, D on kaukana tatin tai edes ristiohjaimen käyttömukavuudesta ja selkeydestä.

Hiiri taas sopii mielestäni raideräiskintään, point & click-seikkailuihin ja reaaliaikastrategioihin. FPS-peleihin hiiren liikerata ei vain riitä vaan hiirimatto loppuu kesken. Tuntuma on myöskin mielestäni padilla parempi, sillä hiirellä räiskintäpelien pelaaminen tuntuu kuin klikkaisin vihollisia hengiltä, kun taas padilla painetaan sentään liipaisinta ja muutenkin pidän padin tuntumasta paljon enemmän. Onneksi nykyään lähes kaikissa PC-peleissä on Xbox-ohjainten täysi tuki, mutta valitettavasti poikkeuksiakin löytyy, kuten Battlefield 3.

Minulla on paljolti päinvastainen tilanne tuon FPS:n kanssa :) Tatti tähtäimenä on minusta raivostuttavan epätarkka.

Aiheesta tuli tehtyä aikanaan triidi muropaketin puolelle ja aika huvittavaa luettavaahan siitä tuli. Klik.

Itse tykkään molemmista pelitavoista. Padi toimii myös räiskinnässä, kunhan kaikki pelaavat ohjaimella, jolloin se "epätarkkuus" on sama kaikille. Toisekseen, padiohjausta voi pitää jollain tapaa jopa hieman realistisempana sen hitauden takia. Hiirellä tähtääminen on joskus liiankin nopeaa.
Eagle eye (ps3)
Imo, noita hiiri/näppis patentteja ei tarvitsisi tuoda konsoleille ollenkaan. Aikamoinen etulyöntiasema padipelaajia vastaan verkkopeleissä.

Lainaus käyttäjältä JayeizH+

Olen huomannut että yllättävän harva ajattelee että hiiri on ohjain siinä missä padikin. Jos padi on paska, pelaaminen ei toimi. Sama juttu on hiiressä. Itse esim. määritän toiminnan keskellä tarvittavat napit hiireen. G500:ssa on 6 nappia jotka voi määritellä peleissä kuinka haluaa. Ja kyllä, on merkitystä missä napit on ja G500:ssa napit ovat minulla suht sopivat. Hiukan saisivat olla vielä pienempiä että mahtuisivat pienempään tilaan.

Itse pelaan wanhalla Logitech mx400-hiirellä, joka ei edes ole pelihiiri, joten pelit eivät tunnista hiiren lisänappeja vaan joudun määrittämään ne joiksikin näppäimistön napeiksi. Esim rullan sivuttaisliikke toimii latausnappina räiskintäpeleissä, eli se on yhtä kuin R jne. Tuo säätäminen helpottuisi jos päivittäisi hiiren vaikka vain Mx 518-malliin, mutten ole jaksanut kun ei tässä ole mitään vikaa :)

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Omistaa...? Itselleni iso möhkäle dataa kiintolevylle ei tuo omistamisen tunnetta tippaakaan, sen pitää olla kouriintuntuva tuote. "Virtuaaliomistaminen" tuntuu vain siltä että omistaisi ilmaa ja ainoa ero piraattituotteeseen on kepeämpi lompakko.

Minäkin jaoin ennen tämän mielipiteen monen muun kanssa. Kuitenkin tuo ajatusmaailma jäi minulta sen jälkeen kun Steam päätti vetää itsensä kokonaan uusiksi. Nykyäänhän minusta Steamia parempaa julkaisumediaa ei varmaan koskaan tule olemaankaan. EA kuitenkin halusi palan kakkua keksimällä Steamin uudestaan, elikkä tuo naurettava Origin. EA:n peleille oma Steam. Hieno idea! Ainoa syy miksi ihmiset moista käyttävät taitaa olla BF3.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Itse olen saanut sen käsityksen että PC-piratismi on määrällisesti ihan eri luokkaa kuin konsoleilla, korjatkaa toki jos olen väärässä.

Totta kai se on aivan eri luokassa. Valmistajat eivät periaatteessa tietokoneella pysty miltei millään tavalla estää piratismia, toisin kuin konsoleilla. PS3 säilyi suhteellisen pitkään "piraattivapaana" kun Sony otti siihen niin tiukan asenteen (toisin kuin PSP:llä). GeoHot (PS3:n jailbreakkaaja) taisi saada "lähestymiskiellon" PS3:een tapahtumien johdosta. Xboxilla taas jailbreak tapahtuu päivittämällä DVD-aseman firmwaren, mitä MS ei pahemmin pysty estämään. Tietty uudet "mallit" tuota modaamista hieman hidastavat.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Steam on kyllä erittäin näppärä ja toimiva palvelu, se täytyy myöntää, mutta mokkula ei ole ihan ideaali työkalu tätä varten. Pelejä en Steamista lataa ennenkuin on pakko, mutta kyllä tuolta lisärit ihan näppärästi saa.

Mokkulahan ei ole oikeastaan ideaali työkalu mihinkään muuhun kuin junassa/bussissa nettisurffailuun, sanoivat muut mitä tahansa.

Itseäni estää myös PC:llä pelaamista tuo loputon säätämisen tarve. Ei hirveästi huvita alkaa selvittämään tuhannen ja yhden virheilmoituksen syytä, kun haluaisi vain pelata ja nauttia olostansa. Xbox - ohjain soveltuu myös omalla kohdallani paremmin FPS - peleihin.

Mutta toki pc - puolella varsinkin stragegioita ja roolipelejä on hauskempi pelata ja grafiikka näyttää aina konsoleita paremmalta. Myös sellaiset palvelut, kuin Steam, ovat todella käteviä ja hyödyllisiä palveluita.

Pelaan pääasiassa tietokoneella, mutta myös silloin tällöin PS3:lla.

Minulla ei ole ollut yleensä mitään ongelmia pelien asentamisessa, ja latauskin sujuu 100MB/s -yhteydellä.

PC:n etuina ovat paremmat grafiikat, enemmän ohjainmahdollisuuksia ja modit. Konsoleiden etuna on hinta, mutta tietokoneen pelit kompensoi sitä pelien alhaisemmilla hinnoilla (PC-pelit halvempia, Steamin tarjoukset yms.).

Tiedän että tämä on väärä paikka kysyä tätä, mutta "Yleinen Xbox 360" alue on lukittu ja tarvitsisin vastauksen melko pian: Voiko Xbox 360:llä pelata DLC:tä ja ladattuja pelejä offline tilassa? Siinä mielessä että lainaisin kaverin nettiyhteyttä ostaakseni jotain, palaisin kotiin ja vasta sitten rupeisin pelaamaan, itellä kun ei satu olemaan (hyvää) nettiyhteyttä.

Lisäksi, voiko PC:llä Steamista ladattuja pelejä pelata offline tilassa ja miten? En haluaisi tuhlata rahaa turhaan, joten arvostaisin vastauksianne.

Lainaus käyttäjältä Brutal1ty+

Tiedän että tämä on väärä paikka kysyä tätä, mutta "Yleinen Xbox 360" alue on lukittu ja tarvitsisin vastauksen melko pian: Voiko Xbox 360:llä pelata DLC:tä ja ladattuja pelejä offline tilassa? Siinä mielessä että lainaisin kaverin nettiyhteyttä ostaakseni jotain, palaisin kotiin ja vasta sitten rupeisin pelaamaan, itellä kun ei satu olemaan (hyvää) nettiyhteyttä.

Lisäksi, voiko PC:llä Steamista ladattuja pelejä pelata offline tilassa ja miten? En haluaisi tuhlata rahaa turhaan, joten arvostaisin vastauksianne.

Yleinen Xbox 360 -keskustelu ei ole lukossa. Ja seuraava paikka kysymykselle on Kysy & vastaa -keskutelu. Mutta voin nyt vastata kun teksti on kuitenkin asiallista.

X360:n verkosta ladattuja pelejä voi pelata offline tilassa.

Steamillä pelaaminen pitäisi onnistua offlinessä pelin asennuksen ja aktivoinnin jälkeen. Myönnän en ole ikinä tätä itse testannut, mutta kyllä siinä offline mode pitäisi olla.

Jatko kysymykset kannattaa laittaa PC- , Xbox 360- tai kysy&vastaa -keskusteluun.

itselläni on pleikka 1ja plekka3 ja en okein tykkää nosta ps peleistä vaikka oon ostanut itelle juisedin mutta eisitä okein ole tullu pelattua mutta pleikalla on tullu vähä enemmäm tullu hakattu vähän joskus yötä myäten mutta ei sitä oikeen voi kunnolla pelaata koska on kouluun meno muttaonneksi kohta alkaa loma niin sitte on lanit öitä möten
pelihullu kuittaa.

Mode-edit: Viestin selvyys nostettu esiin käyttäjän kanssa. Jatketaan ketjun aiheesta.

PC on meikäläiselle se parempi vaihtoehto. Rakastan RTS, RPG ja FPS -pelejä ja nämä soveltuvat paljon paremmin hiiri+näppis -yhdistelmällä pelailtaviksi. Tietty PS3(tai ylipäätänsä konsoli) on hyvä löytyä hienojen konsoli yksäreiden takia mm. MGS4, Unchartedit, God of Warit yms. Ja itsekin suosin fyysisiä pelikopioita, ai että sitä fiilistä kun repii suojamuovit pois ja heittää kiekon sisään. ;p

Eli mikä pelikonsoli on suosituin ja miksi?

Vastaa linkistä löytyvään kyselyyn ja viikon päästä saatte tietää, millä konsolilla on vahvimmat kannatus joukot.

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=777905&chk=3DJ7F3F2

Tämä suppea kysely on osa opintojani, joten jokaisesta vastauksesta on suuri apu jotta valmistun. Kiitän.

Jos kaikki Pelit tulisi PC:lle, en omistaisi xbox 360.

360 pelaan yleensä vain autopelejä. Lisäksi myös Amped ja Pure tyylisiä pelejä. Alkuperäinen xbox ohjain paras pädi, 360 on hyvä kakkonen.

Joitakin PC pelejä pelaan myös pädillä. En ymmärrä miksei konsoleissa ole näppis ja hiiri tukea.

PC maksaa enemmän, mutta myös antaa paljon enemmän. Toki tyhjä taskuilla ei ole varaa.

Lainaus käyttäjältä PCforlife1975

En ymmärrä miksei konsoleissa ole näppis ja hiiri tukea.

Konsolit on tehty "sohvalta" pelattavaksi, mihin näppäimistön ja hiiren kanssa sählääminen ei sovi. Näppis/hiiri -yhdistelmä myös asettaisi pelaajat hyvin eriarvoiseen asemaan. Ainakin boksiin taitaa saada lisäpalikoilla kyseiset vempeleet kiinni, mutta niiden käyttäminen konsoliverkkopeleissä on mielestäni hyvin, hyvin typerää.

E: Itsekin olen jättänyt fyysisten pc-pelien ostelun sikseen osittain hinnan takia. Jostain syystä pc-painokset eivät myöskään ole niin hohdokkaita kuin konsoliversiot, vanhoja laatikoita lukuunottamatta. Steam on vain niin kätevä ja edullinen, että tuskin enää ostan sieltä löytyviä pelejä kaupasta, vaikka seuraava kone uutuuksia pyörittäisikin.

Itselläni on vakio läppäri jolla pystyy pelaamaan kaikkia pelejä mitä mieleen tulee. Itse latailen cd-pelit ihan windowssila, ettei tarvitse niillä netti-installereilla säätämään ja menee mukavan nopeasti. Pc on aina se paras koska sillä voi pelata lähestulkoon kaikkia pelejä, kun taas konsolilla voi pelata vain tavallisimpia pelejä.
En kuitenkaan ymmärrä miksi te jotkut ostatte tehottoman koneen ja sitten rakennatte siitä pikkuhiljaa tehokkaamman? Äänet pc:lle

PC pelaamista tullut harrastettua koko pieni ikä vähemmän ja enemmän aktiivisesti. Konsoleitakin löytyy PS1, PS2, Xbox ja Gameboy Advance, mutta eise nappaa niin hyvin kuin PC:llä pelaaminen.
Xbox 360 kanssa tullut pelattua nyt kaverin kanssa Borderlandsia Co-oppina samalla konsolilla ja ihmetyttää kun vähän enemmän tulee räjähdystä niin konsoli ei jaksa sitä sulavasti pyörittää vaan tökkäisee ja se on todella ärsyttävää. Vaikka Xbox 360 ohjain on todella hyvä käteen niin silti menen mieluummin omalla Qpad Mk-50 ja R.A.T 7 combolla jonka koen erittäin mukavaksi. Näppäimistöä ei tarvitse enää tuijottaa, joten mielestäni tuo olikohan sivu taaksepäin sanottu "Toimintapeleissä ei ole hirveästi aikaa katsella missä se oikea nappi on" on vähän ristiriitaista. Kun on oppinut tuntemaan näppäimistön salat ja tiedät missä jokin tietty nappi on vaikket katso sitä niin tuo ei päde enää vaan se menee vain tuosta noin vaan. Sama asia on esim. itselläni ollut boxin ohjaimen kanssa kun tuli semmoisia kohtauksia pelissä, että pitäisi saada painettua jotain nappia nopeasti niin piti tuijottaa ohjainta ja katsoa missä pirussa se tietty napukka on, mutta nyt kun on tullut hakattua sitä jonkin aikaa niin kyllähän sitä jo melkein tietää missä ne napit on.

PC:n miinuksiahan tietysti sitten onse moninkertainen hinta konsoliin, mutta kyllä se antaa vain paljon enemmän. Ei tarvitse katsella esim. Xbox 360:n tasaista 30 fps, joka dippailee alhaisemmallakin kun tulee jotain pientä räjähdystä, vaan peli pyörii tasaisesti n. 60-70 fps ja jossain kohdassa missä on paljon räjähdyksiä niin fps tippuu siihen 40-50, mutta sitä ei huomaa yhtä hyvin kuin tuota konsolilla olevaa droppailua.

Ei mulla muuta...

PC:llä pelaan PC:lle tehtyjä pelejä ja konsoleilla konsoleille tehtyjä pelejä, yhtäkään konetta en toista paremmaksi miellä, vaikkakin PC on myös muutakin kuin pelikone.
PC:llä CoH, SimCityt ynnä muut
Konsoleilla liki kaikki muu

Ja niin, PC:n ylivertaisin piirre on Modit joilla moni vanha peli on kokenut kasvojenkohotusta mutta sitli arvostan enemmän hyviä pelejä enemmän kuin pelkkää silmäkarkkia, kuten vaikkapa Space Quest, originaali Doomit, Transport Tycoon ja The Settlers, alkuperäisillä grafiikoilla.

Eve Online vie myös aikaa ja Dust 514:ää on kyllä pakko kokeilla jahka ilmaantuu.

Pelaan mielummin konsoleilla, koska PC:llä on turhaa häsläämistä. Esim. Ostin PC:lle Alan Wake ja latasin sen. Toimii. Pelaan sitä grafiikat on päin vittua ja lagaa helvetisti. Muokkaan grafiikoita. Ei toimi. Katson netistä apua. Ei toimi. Kokeilen muutamaa päivää myöhemmin. Toimii! WTF IS THIS SHIT!

Kuitenkin pelaan PC:llä vain vanhoja PC-pelejä, indie-pelejä ja Steam alennusmyynti pelejä. Modaukset ei kiinnosta, koska useimmat ovat roskaa ja muutkin lisäävät turhaa, mutta toimivaa sisältöä.

Grafiikoista olen sitä mieltä, että 3m sohvalta tai 50cm tuolilta ei näytä paljoa erilaiselta sekä ainoa peli, joka on nykinyt on ollut Dark Souls. Muissa peleissä en ole nähnyt yhtikäs mitään.

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Pelaan mielummin konsoleilla, koska PC:llä on turhaa häsläämistä. Esim. Ostin PC:lle Alan Wake ja latasin sen. Toimii. Pelaan sitä grafiikat on päin vittua ja lagaa helvetisti. Muokkaan grafiikoita. Ei toimi. Katson netistä apua. Ei toimi. Kokeilen muutamaa päivää myöhemmin. Toimii! WTF IS THIS SHIT!

Kuitenkin pelaan PC:llä vain vanhoja PC-pelejä, indie-pelejä ja Steam alennusmyynti pelejä. Modaukset ei kiinnosta, koska useimmat ovat roskaa ja muutkin lisäävät turhaa, mutta toimivaa sisältöä.

Grafiikoista olen sitä mieltä, että 3m sohvalta tai 50cm tuolilta ei näytä paljoa erilaiselta sekä ainoa peli, joka on nykinyt on ollut Dark Souls. Muissa peleissä en ole nähnyt yhtikäs mitään.

Siis... et pelaa PC:llä, koska mahd. specsit eivät riitä tai driverit ovat vanhat. Nuo ovat ne syyt todennäköisesti miksi alan wake ei aluksi toiminut. Jotain olet kummiskin tehnyt parin päivän välillä, sillä muuten mahdollista parantumista tuskin tapahtuu. Ja lisäksi, grafiikat ovat paljon paremmat vaikka istuisit 0.5-1m päässä 22" ruudusta kuin 3m päästä 47" töllöstä. Ideahan on se että havaitseeko ne.

Etkä myöskään käytä modeja, koska olet löytänyt vain huonoja? Esim. skyrimin kauniiseen maailmaan on saatavilla kymmeniätuhansia erillaisia modeja, joista varmasti moni on täyttä paskaa, mutta kyllä niitä helmiäkin sieltä esiintyy. En myöskään voi käsittää miten graffikoiden parannus, pienten yksityiskohtien parantaminen ja tehtävien suorittaminen voi olla "turhaa" toimintaa. Hyvänä esimerkkinä pidän skyrimin SkyUI-, Vlimates of Tamriel ja TESV:quest linen kaltaisia modeja. Selittäisitkö tarkemmin?
Ei kannattaisi olla nuin kielteinen jotakin asiaa kohtaa enen kuin on kunnolla perehtynyt siihen.

^Sekä Skyrimiin tulossa oleva Morrowind mod kuulostaa helvetin eeppiseltä, sekä CS ja DayZ ovat paljon parempia kuin monet "oikeat" pelit. Juuri tällaisten takia tekisi mieli ostaa PC, mutta rahat ja aika ei riitä. Nykyisellekkään Vita + X360 + PS3 kombolle ei meinaa riittää... Kai se jää vain haaveeksi tai sitten tulevaisuudessa kun nykyisten konsoleiden tukeminen loppuu niin en ostakkaan X720 tai PS4 vaan PC (joka on kylläkin epätodennäköistä).
Nykyisellään pidän konsoleista enemmän, koska ohjain ja kaverit. Myös Halot ja Unchartedit tms. Voittavat harvat kiinnostavat PC pelit.

Haluasin kysyä pc-pelaajilta sen että miksi jotkut pc-pelaajat (ainaski mun koulus) pitää konsolejen omistamista jonaki typeryyden merkkinä ja kaikki pelit konsoleilla on paskoja sekä pc versiot on aina mukamas parhaita.