Pelaaja-lehti 155 elokuu -palauteketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaaja-lehti 155 elokuu -palauteketju

Elokuun Pelaaja pitäisi pikkuhiljaa olla jo tilaajilla, ja huomenna myös lehtipisteissä.

Luemme palautteenne kyllä kesälomien ja pelimessujen keskelläkin, joten laitattehan tuttuun tyyliin kommenttinne tähän ketjuun.

Ei jukoliste lehdessä Nomuran haastattelu! Perkule kun olen reisussa ja lehteen pääsen käsiksi vasta ensi viikolla...

Hyvä kun sai lukea artikkelin melkein tyyliin

"Tylsät historiatunnit vihdoin unholaan - Assassin's Creed fanien toivomuksesta kokonaan 2000-luvulle"

Viktoriaanisista peleistä onkin ollut pahasti alitarjontaa sitten Dishonoredin, Thiefin ja Sherlock Holmesin, joten on hienoa että tosiassassiinit saavat Syndicaten myötä haluamansa.

Pelaaja kulkee tuttua polkuaan: useimpien pelisarjojen kohdalla vain uusimmalla osalla on arvoa; jos olen aikaisempiin osiin aikani tuhrannut niin lähinnä tulisi hävetä - niin ne vain usein esitetään tiivistettyinä pariin latistavaan sanaan.

Kuitenkin AC: Syndicate -artikkeli oli oikein kattava ja lehti monilta muiltakin osin kerrassaan erinomainen.

Olen jo pitkään miettinyt, että miksi pelilehdissä on ennakoita. Lähes aina ne tuntuvat usean aukeaman pituisilta mainoksilta, joissa hehkutetaan AAA-pelisarjan seitsemännen osan uusimpia gimmick-ominaisuuksia maasta taivaisiin ja selvät heikkoudet, kömmähdykset ja jo vuosia pelisarjaa vaivanneet ongelmat ohitetaan sivulausein, joissa todetaan ''testiversion olleen hyvin keskeneräinen'' tai ''kehittäjä/pr-mies lupaa että lopullisessa versiossa ongelmat ovat korjattu'' tms.

Tämä avautuminen ei liity niinkään tähän lehteen ja/tai sen artikkeleihin, mutta ennakkojutut ovat mielestäni turhia, ja niiden viemän tilan voisi ihan hyvin uhrata pelialan uusimpien trendien arviointiin tai mahdollisesti jopa alan bisnespuolen tarkempaan analysointiin. Lukisin kymmenen kertaa mielummin nokkelaa kolumnia tai mielenkiintoista analyysiä kuin uuden Call of Dutyn puuduttavaa ja lähes kritiikitöntä esittelyä.

Lisäksi kun otetaan huomioon sekä pelialaa riivaava ennakkotilauskulttuuri että miten selvää kuluttajien kusetusta suurin osa ennakkotrailereista ja esityksistä on, ennakoiden rooli jää mielestäni todella kyseenalaiseksi. Minusta ei ole hyväksyttävää, että kuluttajia johdetaan harhaan upeilla grafiikoilla ja ominaisuuksilla, jotka sitten lopullisessa versiossa eivät todellakaan vastaa ennakkomateriaalia, eli sitä materiaalia jolla peli myytiin kuluttajille. Pelaajacastissakin ohitettiin Witcher 3 grafiikkadowngrade olankohautuksella ja toteamalla että kyllähän se ihan tarpeeksi kauniilta näyttää nytkin. Odotan innolla sitä päivää kun joku kehtaa viedä ison julkaisijan oikeuteen kuluttajille valehtelusta ja tälle sirkukselle saadaan vihdoinkin loppu.

Arvenkarilta oikein hyvä haastattelu lehdessä.

Pyykkösen kolumni oli tosi hyvä (niin kuin yleensä). Itsekin haluan että minut tunnetaan pelaajana. Vielä jos joskus pystyisin selittämään läheisille, kuinka tärkeä eräs peli minulle oli. Olen kotoisin pienestä kaupungista, ja nimeltä mainitsematon peli muutti elämäni. En tuntisi ihmisiä ympäri Eurooppaa ilman sitä. Pyrin olemaan aktiivinen muissakin peliyhteisöissä. Urheilu ja musiikki ovat myös sydäntä lähellä, mutta haluan että minut muistetaan pelaajana.

Varsin kattava paketti tipahti jälleen postiluukusta. Ennakoita ja haastatteluita luki mielellään ja niitä oli saatu varsin reippaasti kasattua syksyn alkua helpottamaan. Näillä kohti syksyn pelitulvaa.