Pelaajaboardin Vuoden Elokuva 2012 -äänestys / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaajaboardin Vuoden Elokuva 2012 -äänestys

Moni boardilainen katsoo varmasti elokuvia pelaamisen lisäksi, joten nyt on aika myös kertoa meille, mikä elokuva on ollut tänä vuonna se kaikkein paras missäkin kategoriassa. Sekä tietenkin se tärkein, koko vuoden paras elokuva (vaiko vuoden pettymys tai yllättäjä). Äänestysaikaa on 10.1.2013 asti! Vielä ehdit äänestämään!

Äänestäminen on simppeliä, valitset jokaiseen kategoriaan yhden vuonna 2012 julkaistun elokuvan, joka on mielestäsi ollut se paras, ja perustelet ainakin hieman valintaasi. Ei siis pelkkää elokuvan nimeä. Kaikkiin kategorioihin ei tarvitse laittaa mitään, jos et ole nähnyt esim. yhtään sci-fi elokuvaa tänä vuonna. Muista myös lihavoida valintasi!

Jos et ole varma onko joku tietty elokuva tullut tänä vuonna, tästä linkistä näkee tänä vuonna tulleet elokuvat. Onhan niitä aikamoinen määrä näköjään tullut, joten valinnan varaa on.

Sitten, itse äänestykseen. Jätän tarkoituksella kirjoittamatta kategorioihin mitään, että sinun on helppo kopsata ne tuosta kun äänestät. Niistä kategorioista, mistä olen yhdistänyt kaksi genreä, saa valita molemmista tai jommasta kummasta vaihtoehdosta sen parhaan!

Kategoriat ovat seuraavanlaiset:

Vuoden Paras Animaatio/Anime

Vuoden Paras Draama

Vuoden Paras Indie

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys

Vuoden Paras Komedia

Vuoden Paras Kotimainen

Vuoden Paras Musikaali

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu

Vuoden Paras Ohjaus

Vuoden Paras Käsikirjoitus

Vuoden Paras Soundtrack

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet

Vuoden Yllättäjä

Vuoden Pettymys

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

Yhdistin joitakin genrejä, mutta saat myös äänestää esim. parhaan sci-fin sekä fantasian, jos siltä tuntuu. Jos tähän pitäisi mielestäsi lisätä/poistaa/yhdistää kategorioita, kerro toki! Jätän tästä nyt pois vuoden mies/naisnäyttelijä yms. kategoriat, kun ne kuuluvat jo mielestäni toiseen äänestykseen. Jos olen ainoa joka on tätä mieltä, saa nekin toki pistää tähän.

Omat ääneni annan sitten myöhemmin, mutta kaikkiin kategorioihin en valitettavasti pysty mitään laittamaan, kun en ole aivan kauheasti kumminkaan tänä vuonna tulleita elokuvia nähnyt. Toivottavasti annat äänesi vaikka vain muutamaan kohtaan, sekin on parempi kuin jättää äänestämättä!

Kiitos, ja toivottavasti tämä on tarpeeksi kattava aloitusviesti sekä äänestys. Hyviä äänestyshetkiä!

E: Nyt on musikaalikin laitettu mukaan. On tosiaan vähän vaikea tulkita, mikä elokuva kuuluu tuohon Indie -kategoriaan, mutta elokuvagaaloissakin semmoinen muistaakseni on, niin otin sen nyt mukaan.

Nukkumaan tässä juuri menossa joten en ehdi sen enempää vielä sanoa kuin että hienoa työtä! Mukavaa että välähti myös popkeskusteluun laittaa oma äänestys.

Nyt kun vähän aikaa niin laitetaan ainakin nämä kaksi kunnolla. Ei ole kovin paljon tullut kyllä nähtyä elokuviakaan tämän vuoden puolella...

Sci-fi/Fantasia

Avengers vakuutti. Itse diggailen hyvin paljon supersankarielokuvista, ja mikäs sen parempaa kuin kunnon mash-up kaikkien kesken. Olihan tämä kevyt kuin mikä, mutta ei se tarkoita että elokuva huono olisi. Täydellinen kesäleffa.

Pettymys

Dark Knight Returns oli mm. liian pitkä ja tylsä. Monessa kohtaa mentiin aivan liian hiljaisella vaihteella. Toki on mukavaa kun välillä saa hengähtää, mutta kyllä ne hengähdystauot saisi silti mielenkiintoisia olla. Batman ei oikein tuntunut Batmanilta tässä elokuvassa. Elokuva kyllä viihdytti, mutta edellisten elokuvien luoma odotus trilogian viimeistä osaa kohtaan oli sitten liikaa.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

En ole ihan jokaiseen kategoriaan viitsinyt äänestää, sillä olen nähnyt tämän vuoden aikana vain muutaman elokuvan. En siis tahdo laittaa tiettyihin kategorioihin voittajia että nämä olisivat "parhaita" vain koska pitäisi pakolla laittaa vain juuri se yksi elokuva joka kategoriaan sopii.

Sen sijaan näistä näkemistäni elokuvista pystyn helposti sanoa sen mistä suurena Marvel fanina eniten tykkäsin. Tästä voikin toiset jo repiä pelihousunsa, sillä toden totta paras näkemäni elokuva tämän vuoden puolella on ollut Avengers.

Elokuva oli mielenkiintoinen, kaikki esiosat katsoneelle ihmiselle ainakin. Elokuva jätti erittäin hyväntuulisen olon, nauratti ja erikoistehosteet olivan hienoja. Melkein jo senkin olon takia mikä aiheutui siitä kun lopussa kun näytettiin [spoiler]Thanos[/spoiler] ja minä pyörin innostuneena kuin pikkupoika, voisin nostaa elokuvan parhaaksi. Jos sen sijaan on katsonut Thorin, Hulkin, Kapteeni Amerikan ja Rautamiehet eikä saanut noista mitään irti, voin hyvin ymmärtää miksi ei Avengers myöskään kiinnostanut. Itselleni upposi täydellisesti. Ja on Blu-Rayna myös hyllyssä ja hyvin on kestänyt katselua myös talvella, vaikka onkin kevyt kesäleffa.

Täytyy myöntää että Avengers ei välttämättä avaudu ihan samalla tavalla ihmisille jotka eivät ole muita Marvelin tuoreimpia elokuvia nähnyt, tahi jos hahmot eivät muuten vain nappaa. Omaan makuun iskee supersankarit kuin Kuolema Thanokseen.

Aika heikko elokuvavuosi itselläni, oh well.

Paljoa tänä vuonna ilmestyneitä elokuvia ei ole tullut katsottua, mutta parisuhteen myötä olen kyllä vieraillut leffateatterissa useampaan otteeseen kuin suunnilleen koko elinikäni aikana.

Vuoden Paras Animaatio/Anime
Odottaisin vielä Viiden Legendan näkemistä, mutta jos leffa ei jostain syystä säväytä niin valinta taitaa osua Urhean kohdalle. Wreck-it Ralph olisi kanssa kiinnostava mutta vissiin menee ensi vuoden puolelle täällä Suomessa? Animeista on taas vaikea sanoa sillä elokuvia en juurikaan katsonut ja nekin mitä katsoin niin tuli tekstitykset sellaisella viiveellä ettei niitä tämän vuoden elokuviksi voi laskea.

Mutta tosiaan, vaikea sanoa kun en kaikkea vielä ole nähnyt, mutta muokkaan sitten tätä osiota kun päätökseni teen.

edit. Viisi Legendaa, ei epäilystäkään

Vuoden Paras Komedia
Ehdottomasti Ted. Family Guyn ja American Dadin tekijöiltä ei voinutkaan odottaa mitään tylsää elokuvaa. Nauraa räkättää tuli hyvin pitkälti koko elokuvan ajan, ja varmasti tulee tämä napattua DVD:lle/BluRaylle kunhan tänne Suomeen vaan ilmestyy.

Vuoden Paras Kotimainen
Hyviä kotimaisia elokuvia? Onko se edes mahdollista nykyään?

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia
Taitaa olla Men in Black 3, muuta tänä vuonna ilmestynyttä scifi-elokuvaa ei tule mieleen. Elokuva oli omasta mielestäni trilogian paras, nimittäin katsoin ensimmäiset kaksi juuri ennen tuon katsomista ja ne kyllä jättivät hiukan kylmäksi. Kolmas osa kuitenkin osoittautui hyvin mielenkiintoiseksi juuri aikamatkailun takia.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu
Vaihtoehtoina olisi siis Avengers, Yön Ritarin Paluu ja Skyfall. Kaikki olivat omasta mielestäni hienoja pätkiä, mutta kyllä se Avengers vaan oli parhain.

Vuoden Paras Soundtrack
Kaikista ohjaus, käsikirjoitus ja erikoistehosteet kategorioista tämä on ainoa johon osaisin sanoa yhtään mitään, mutta en kyllä valitettavasti paljoa muista tämän vuoden soundtrackeistä. Avengersista muistan vain yhden kappaleen, Skyfallista tunnaribiisin, Yön Ritarin Paluusta muistan että kappaleet olivat kaikki hyvin samankaltaisia, Men in Blackistä ja Tedistä en muista yhtikäs mitään enkä animaatioistakaan oikein muista mitään.

Jos näistä nyt joku on valittava niin Avengersin varmaan nyt valitsen.

Vuoden Yllättäjä/Pettymys
Halusin perustella tätä vaikken mitään näihin kategorioihin keksi, nimittäin en pettynyt mihinkään. Enkä toisaalta yllättynyt, sillä katsoin vain leffoja jotka todella kiinnostivat ja ne osasivat kaikki myös täyttää odotukseni.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!
Kunhan nyt tämän vuoden loputkin kiinnostavat elokuvat on nähty (eli Viisi Legendaa ja ehkä Hotel Transylvania) niin teen virallisen päätöksen. Nyt jos pitäisi valita niin se olisi joko Avengers tai Ted.

edit. Jätän tämän edelleen pohdittavaksi, vaikka Viisi Legendaa on nyt nähty. Vaikeaksi jää valinta kun kaikista nähdyistä leffoista kaikki ovat olleet hyvin nautinnollisia.

Jee äänestys. Ne ovat aina kivoja. Koska loppuvuodesta ei karvajalkaisten alimittaihmisten tähdittämää leffaa kummempia epookkeja ilmesty, voin jopa yrittää vastata jokaiseen kohtaan. Let's go!

Vuoden Paras Animaatio/Anime

Pyyhin ensiksi vedet silmistäni jotka sinne tulivat kun nauroin sille että joku hullu voi valita vuoden parhaan animen. No, makunsa kullakin. Oma valintani tähän kategoriaan on Wreck-It Ralph joka jostain hassusta syystä vetosi meikäläiseen kuin magneetti. Videopeliteemalla tehty laatuanimaatio, parempaa ei vaan ole. Hieno osoitus siitä että Disney on jälleen huippuvuosiensa vedossa.

Vuoden Paras Draama

En tietenkään sano tähän kategoriaan mitään koska ensinnäkin, cool guys don't look explosions, ja toiseksikin, kovat jätkät ei katso draamaa. Jos ihan vakavissaan ollaan niin tähän kategoriaan oli alusta alkaen vain yksi ehdokas ja se on patonkimaasta saapuva The Intouchables joka on kauttaaltaan sitä kuuluisaa "feel good"-leffagenreä jota itse arvostan kovin suuresti. Tositapahtumiin perustuva hyvän mielen elokuva on sellainen joka jättää lämmön elimistöön päiväkausiksi eteenpäin. Se tai sitten maanantaina syömäni extratulinen meksikonpata?

Vuoden Paras Indie

Niin no mikä sitten loppupeleissä on indie-elokuva? Youtubeen kyhätty viiden minuutin ääritaiteellinen teos vai "se parissa teatterissa pyörivä pätkä"? Elokuva nimeltä This Is Not A Film jäi positiivisesti mieleen ja taisi joku sitä indieksikin jossain sanoa..?

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys

Kovin vähän tätä genreä kulutan (koska pelkään) joten ehdokkaita ei ole kovinkaan montaa. Kehutussa Cabin In The Woodsissa nukahdin ekan vartin jälkeen joten ei jatkoon. Sinisterin katsoin tyynyn takaa kurkkien ja koska olen aina ollut Ethan Hawken suuri fani, on valintani tähän kategoriaan Sinister.

Vuoden Paras Komedia

Ted olisi voittanut tämän trailerin perusteella mutta koska leffa oli pääosin kamalan tylsyttävää kuraa, menee ääni konkariehdokkaalle. American Pie: Reunion ei ollut mikään oksennusnaurukohtauksia aikaansaava komediaklassikko mutta omaan makuun sopivan lämpöistä fiilistelyä hahmojen, joiden parissa tuli itsekin kasvettua, kera.

Vuoden Paras Kotimainen

Kaksi futisleffaa ja Highlander-tyyliin "there can be only one". Kulman Pojat olikin loppupeleissä vain pintapuoleltaan kuningaslajiin keskittyvä joten valinta menee sen oikean kuninkaan suuntaan. Kuningas Litmanen on kuningas kentällä, sen ulkopuolella kuin myös leffaäänestyksissä.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia

Monesti kuulee kliseen "sitä ei voi selittää vaan se pitää nähdä itse" ja Matrix-veljest... eipäs kun nykyään ihan vaan sisarusten, uusin ohjaustyö Cloud Atlas, on kaikin puolin hämmentävän upea elokuva.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu

Voi voi. Niin paljon ehdokkaita, niin vähän kirjoitustilaa. Avengers oli kasa höyryävää kertakäyttöjätettä ja Men In Black olisi saanut jäädä ykkösosan jälkeen haudan lepoon. Totta kai Syltty ja kumppanit tämän kategorian voittavat... mutta mitä tapahtuu. Dredd tulee ohi ja kiilaa voittoon ohi kaiken maailman pettymyksen tuottaneiden Batmaneiden ja Total Recallien! Kerrassaan hypnoottisen kova elokuva joka ei jätä mitään selittelyjen varaan. Yksi kovimmista yllättäjistä tänä vuonna.

Vuoden Paras Ohjaus

Wes Anderson teki taas kerran huikeaa työtä Moonrise Kingdomissa. Leffa jonka visuaalisessa annissa saatikka tarinankerronnassa ei ole mitään turhaa ja jos saa yleensä otsavaltimoni raivosta tykyttämään saavan Edward Nortonin vaikuttamaan edes puoliksi hyvältä näyttelijältä, on se jo kunnioituksen arvoinen teko.

Vuoden Paras Käsikirjoitus

Expendab... eipäs kun väärä kategoria! Jälleen kerran pitää toistaa itseään ja valita tähänkin edellä mainittu satuelokuva Moonrise Kingdom.

Vuoden Paras Soundtrack

Kasarirokin suurena ystävänä en voi olla valitsematta tähän vuoden parhaan musikaalielokuvan (missä kategoria!!!??) Rock Of Agesin menevää ääniraitaa. Tietysti Tom Cruise yksinään tekee leffasta kuin leffasta mahtavuutta mutta että oikein vielä 80-luvun ikivihreitä... voi veljet mitä loistavuutta.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet

Prometheus oli isolta kankaalta katsottuna huikaisevaa jälkeä eikä paljoa parjattu "kolmedee" ollut ollenkaan niin suuri rasite kuin yleensä.

Vuoden Yllättäjä

Dredd oli elokuva jonka trailerin aikoinaan nähtyäni, vetelin kasvopalmua siihen tahtiin että unohdin hetkeksi koko leffan olemassaolon. Toinen traileri antoi kuitenkin viitteitä paremmasta ja luoja paratkoon millainen väkivaltataideteos valmis elokuva onkaan!? Katsokaa hyvät ihmiset tämä ja toivokaa että saamme joskus vähintäänkin yhtä hyvän jatko-osan.

Vuoden Pettymys

Dark Knight Rises oli kolmen elokuvan sarjassa se musta lammas. Kun kaksi edeltäjää olivat reippaasti neljän tähden leffoja, upposi kolmas, ja vieläpä trilogian päättävä, leffa syvälle unohduksen ja helppojen ratkaisujen suohon. Harmittava tahra C.Nolanin kilpeen.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

Alussa mainitsemani ranskispätkä The Untouchables vie tämän pystin kotiin. Joka vuonna ilmestyy aina se yksi elokuva jota palaat vuosi toisena jälkeen katsomaan kuin hyvää kirjaa konsanaan. Halvaantuneen miehen ja slackerin yhteiselosta kertova elokuva on aivan mahtavaa viihdettä kaikilla tunneskaaloilla mitattuna ja vaikka se ei olekaan Hollywoodin miljardiluokan popkornihuttua, kannattaa se silti katsoa ihan yleissivistyksen vuoksi.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa+

Missä musikaali kategoria!!!??

Nyt on sekin lisätty. Tosiaan unohtui se laittaa, hyvä kun muistutit!

Ja kiva kun tähän on vastauksia tullut jo enemmänkin! Voisin nyt tehdä ainakin osaan kategoriaan jo valintani, mutta tosiaan kaikkiin en pysty laittamaan mitään.

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys

En tähän pysty vastaamaan sitä parasta, sillä ainoa vuoden 2012 kauhuleffa jonka olen nähnyt, on Cabin in the Woods. En sille todellakaan anna tätä titteliä, ei ollut mitenkään niin hyvä. Lopussa elokuva meni niin överiksi, että se vähäinenkin kauhu mitä tässä oli, katosi täysin.

Vuoden Paras Komedia

Vaihtoehdot on joko Project X, tai American Pie: Reunion. Molemmat oli mielestäni aivan huippuja, mutta kyllä se Project X pidemmän korren vie. Yllätyin miten hyvä elokuva se oli, vaikka juoni ei ole sen kummoisempi kuin että kaveriporukka pitää synttäribileet, helvetin isot semmoiset. Vähän ennalta-arvattava se ehkä oli, mutta ei se haitannut, kun elokuva onnistui luomaan niin hyvän bilefiiliksen. Pelkäsin, että se menee överiksi loppua kohden, mutta ei se mielestäni mennyt. Mikä parasta tässä oli, oli että se tuntui aidolle. Melkein kaikki elokuvassa näytetty voisi olla mahdollista tapahtua oikeasti, tosin jotkut aika pienellä todennäköisyydellä, mutta mahdollista kumminkin. Koko elokuvan ajan halusin olla mukana näissä bileissä, mutta en kumminkaan Thomaksen saappaissa.

Vuoden Paras Kotimainen

Kyllä se Iron Sky tähän varmaan sopii, kun ohjaaja ja käsikirjoittajat suomalaisia ovat. Ei tää mun mielestä kovinkaan hauska ollut, ehkä parille kohdalle tuli hymähdettyä. Mutta muuten sitten sci-fin ja toiminnan osalta todella toimiva. Ei uskoisi tosiaan että elokuva on tehty vain 8 miljoonalla eurolla, kun erikoistehosteet näyttää niin komeille. Eikä kyllä uskoisi muutenkaan, että tekijät ovat suomalaisia. On tämä lähes parempi kuin yksikään Renny Harlinin elokuvista.

Vuoden Paras Sci-Fi/Fantasia

Enpä näitäkään kummoisemmin ole nähnyt, Hobitista en ole varma kerkeänkö tämän vuoden puolella käydä katsomassa sen. Sci-Fiin voisin kumminkin laittaa Prometheukselle ääneni. Tämän kävin jopa elokuvissa katsomassa, eikä leffan jälkeen tuntunut, että rahat olisi mennyt hukkaan. En ollut katsonut tästä mitään etukäteen, tiesin suurinpiirtein vain sen, että se on esiosa Alienille. Pidän ensimmäistä Alienia kumminkin yhtenä lempielokuvistani, niin tottakai toivoin Prometheuksen kunnioittavan sitä, ja kyllä se niin mielestäni tekikin. Kauhua ei ollut mukana lähes ollenkaan, mitä odotin kyllä olevan enemmänkin. Kumminkin tämä ei ollut mikään aivoton toimintapätkä, vaan juonellisesti ihan kelpo elokuva. Tosin itse en mitään esiosaa olisi tarvinnut Alienille, koska en ole ikinä edes ajatellut että mistä ne alienit nyt oikein on syntynyt. Joten minulle tämä elokuva ei niinkään ole mikään esiosa, vaan keskivertoa parempi sci-fi/toiminta. Ei mikään täydellinen elokuva, mutta tarpeeksi hyvä, että voisin vuoden parhaaksi sci-fiksi sanoa.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu

Avengers oli ehkä toimintana hyvä, mutta juonen ja tapahtumapaikkojen takia suuri pettymys. Kyllä toimintaelokuvissa pitää juontakin olla että tykkään.

Eli, se on Prometheus vs. The Dark Knight Rises, joista voiton vie minun kirjoissa TDKR. Eihän se aivan niin hyvä ollut kuin lähes täydellinen Dark Knight, mutta en uskonutkaan niin missään vaiheessa. Erinomainen päätös silti Batman trilogialle, vaikkakin muutamia typeriä kohtauksia elokuvassa oli. Mutta enemmän silti komeita kohtauksia, joiden vuoksi se onkin mielestäni vuoden paras toimintaelokuva. Harmi kun Jokeria ei edes mainittu mitenkään, kun taas Beginsin pahikset löytyivät molemmat.

Vuoden Paras Ohjaus

Se on joko Hobitti tai TDKR, joista voiton vie jälkimmäinen. Pelkäsin, ettei Christopher Nolan onnistuisi enää ohjaamaan yhtä laadukasta Batman elokuvaa kuin kaksi ensimmäistä, mutta kyllä sieltä vielä tuli lähes yhtä laadukas tekele. Ei tosiaan sarjan paras, mutta erinomainen päätös jokatapauksessa, ei jäänyt mitään hampaankoloon.

Vuoden Paras Käsikirjoitus

Vaikka en ole Hobitti kirjaa lukenut, niin kyllä Hobitti - Odottamaton matka vaikuttaa erinomaisesti käsikirjoitetulta ja Jackson on lisännyt siihen kaiketi omia juttujaankin mukaan. Mielenkiintoinen alku tarinalle ja seuraavaa osaa jää odottamaan ahkerasti. Kyllä se Keski-Maa aina saa mukaansa.

Vuoden Paras Soundtrack

Kyllä se Project X tämänkin tittelin vie. Elokuvassa soi melkein kokoajan musiikki, koska ollaanhan sitä bileissä, ja mitä bileet olisi ilman musiikkia? Vaikka en mitään bilemusaa kuuntele, pidin lähes kaikista (en siitä Snoop Dogin) biiseistä, mitä elokuvan aikana soi. Tunnusbiisi jäi soimaan sen verran pahasti päähän, että olen jo useamman päivän ajan kuunnellut vain ja ainoastaan sitä. Niin ja soihan se päässä muutenkin kokoajan, vaikka en kuuntelisikaan sitä. Metallicaakin soi yhdessä vaiheessa elokuvaa, mikä sopi helvetin hyvin siihen kohtaukseen.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet

Oli siinä TDKR:ssä sen verran komeat erikoistehosteet, että eiköhän se tämän tittelin vie. Harmi kun trailerissa jo näytettiin elokuvan ehkäpä siistein kohtaus, niin se ei tullut kovin yllätyksenä. Ei pitäisi katsoa ollenkaan niitä trailereita, niinkuin en yleensä katsokaan. Harmi kun en päässyt näkemään tätä elokuvissa, kohtaukset olisivat näyttäneet niin paremmilta suurelta kankaalta ja kunnon äänillä. Mutta kyllä ne Blu-rayltä katsottuna kumminkin näyttivät ja kuulostivat tarpeeksi komeille.
Kunniamaininta Iron Skylle, kun niin ''pienen'' budjetin elokuvaksi näyttää yhtä hyvälle kuin moni Hollywood raina.

Vuoden Pettymys

Avengers. Toiminta/Seikkailu kohdassa ehdinkin jo vähän mainita tästä. Odotin elokuvalta ehkä liikoja, kun kaverit olivat kehuneet ja imdb pisteetkin on niin hyvät. Varmaan olisi pitänyt katsoa nuo Thorit sun muut Marvelin supersankarielokuvat, että hahmot olisi ollut edes vähän kiinnostavia. Ainoat hyvät oli Hulk ja Ironman. Ja niistä juuri olen nähnyt elokuvat, joten ehkä jos olisin nähnyt Captain American ja Thorin, niin olisin pitänyt heistäkin. Hulkin näyttelijästä en tykännyt, olisi nyt edes ollut Eric Bana tai Edward Norton, niinkuin niissä elokuvissakin. Mutta suurimmat syyt miksi en tästä pitänyt oli se että se oli aivan liian toiminnallinen, että juoni sun muu oli jäänyt vähemmälle. Uusista supersankarielokuvista Watchmen ja Batmanit ovat loistavia, vaikka nekin ovat toimintaa, mutta niissä on kunnollinen juonikin ja henkilöihin kiintyy. Avengerssissa ei ilmekään värähtänyt, kun joku ''tärkeähkö'' henkilö kuoli. Toiseksi minua häiritsi se, että yli puolet elokuvasta ollaan siinä lentoaluksessa. En jäänyt odottamaan toista osaa.

Vuoden Yllättäjä

Enpä uskonut, että American Pie -sarjaan tulisi enää yhtään ''ihan ok'' -tasoa parempaa elokuvaa, mutta Reunion onnistui kumoamaan tämän luulon. Onhan siinä mukana kaikki 1-3 osissa olevat näyttelijät, eli ne aidot ja oikeat, niin odotukset nousi jo vähän korkeammalle. Kolmos osa oli kumminkin jo aika heikko verrattuna 1-2 osiin, niin arvelin Reunionin olevan sitten joko huonompi kuin se, tai samaa sarjaa. Toisin kumminkin kävi, se nimittäin onnistui naurattamaan monessakin kohtaa, ja oli jo toteutukseltaankin paljon parempi. Näyttelijät alkavat olla jo vähän liian aikuisia teinikomedioihin, mutta ei sitä kyllä tästä näkynyt. Stiffler oli vielä se sama tyyppi kuin muissakin osissa ja muutkin oli vielä aika samanlaisia, joskin vähän aikuistuneempia. Vanhojen American Piejen meininki kumminkin oli kokoajan läsnä, mitä en uskonut että se voisi olla mahdollista, nuo uusimmat osat kun ei enää American Pielle tunnu yhtään. Loistava lopetus(?) Stifflerin, Jimin, Ozin, Kevinin ja Finchin + monen muun tutun tarinalle. Jos se olisi jäänyt kolmanteen osaan, olisi pääsarja loppunut heikosti. Onneksi tuli vielä tämä.

VUODEN ELOKUVA 2012!!

No, kerkesinpä sittenkin näkemään Hobitin tämän vuoden puolella, oikeastaan melkein ensi-illassa. 3D HFR version kävin katsomassa ja kyllähän se todella komealle näytti. Ennemmin olisin kyllä katsonut 2D HFR version jos vaan semmoinen olisi, koska 3D on vaan niin kamalaa katsottavaa. Nyt jälkeenpäin ajatellen tämä elokuva veisi vuoden fantasia ja seikkailu tittelit, mutta en nyt jaksa enää alkaa muuttamaan vastauksiani. Kumminkin, tämä nyt saa ''lohdutuksena'' sen kaikkein tärkeimmän, elikkä vuoden elokuva -tittelin.

En mikään LotR fani sen kummemmin ole, vaikka niistä pidänkin. Hobitti tuntui todella vahvasti niille, mutta ei niin vakavalle. Yllätyin kumminkin positiivisesti, kun kuvittelin että ei tämä voi olla läheskään niin hyvä kuin lotrit, mutta kyllä se vaan on hyvin lähelle. Moni on valittanut lähes 3 tuntisesta kestosta, mitä en kyllä osaa ymmärtää. Toki joistain kohtauksista oli tehty pitkiä, mutta ne olivat viihdyttäviä, joten pitkitys ei haitannut yhtään. Ylipitkälle elokuva ei missään vaiheessa tuntunut, koska se oli viihdyttävä alusta loppuun. Olisi vaan tehnyt mieli katsoa lisää, mutta vuosi pitää odottaa seuravaa osaa.

Todella hienoa että tästäkin äänestystä pidetään, vaikka varmana en tule pahemmin olemaan samaa mieltä "voittajista". Kuten muiden tämmöisten äänestys on vaikea sanoa sitä pysyvää vastausta kun niin monia elokuvia on näkemättä. Usein käy niin että jopa vuosia "myöhässä" näkee joitain mestariteoksia joita tullessaan olisi pitänyt sen vuoden leffana vähintään. Mutta niin, tässä minun valinnat tällä hetkellä:

Vuoden Paras Animaatio/Anime
Nykyään melkeinpä mitä vanhemmaksi tulen arvostan animaatioita enemmän. Tietenkin Toy Storyn kun teatterissa nähdessäni lapsena jo esim. Pixarin tuotantoon rakastuin täysin ja vieläkin niiltä löytyy täyden kympin teoksia. Pixarin tämän vuoden leffa Brave oli mainio, hyvä comeback paskan Cars 2 jälkeen mutta tänä vuonna olen ainakin yhden paremman animaation nähnyt ja se on ParaNorman. Jo ennen näkemistä oletin tykkääväni tästä mutta voi helvetti.. tämähän on yksi vuoden parhaista elokuvista. Ensinnäkin tämä on todella kaunis elokuva. Aitoja nukkeja on häkellyttävä aina katsella jos ne tehdään näin hyvin, tietokoneella tehdyt animaatiot eivät ole mitään tähän verrattuna. Elokuva on hyvin hauska sekä sisältää paljon huumoria mikä ei ole kovin lapsille suunnattua, mutta paras asia? Tämä on myös kauhuelokuva. Oikeasti hyvä tunnelma, tekee hyvää tribuuttia vanhoille klassikoille ja kaikkiaan mestariteos. Katsokaa.

Vuoden Paras Draama
Tänä vuonna tulleita draamoja joita olisin katsonut? Öööö kai nuita pari on tullut katsottua... Joista olisin pitänyt? No paras joka tuli mieleen on jo NK:n mainitsema Moonrise Kingdom. Wes Andersonin tuotantoa olen ehkäpä ns. fanittanut viimeistään Fantastic Mr. Foxin jälkeen joten tietenkin tämäkin teos piti mahdollisimman pian katsella, ja hyväksi sen totesin. Tietenkin tässäkin kuten kaikissa ohjaajan leffoissa on sitä huumoria vahvasti mukana mutta silti draamaksi tämän lukisin. Monta hienoa suoritusta yhdiltä parhaista näyttelijöistä koskaan (mm. Bruce Willis, Bill Murray) sekä nämä pääosassa olleet lapset olivat kerrassaan mainioita. Katselkaa ja ihmetelkää.

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys
Tuossa viimeksi kun tätä listaa päivittelin, olin sanonut että ParaNorman olisi myös paras kauhuleffa tältä vuodelta. Niin se olikin ennen kuin näin The Woman in Black nimisen pätkän. Todella, todella hieno kauhuelokuva josta ei puutu tunnelmaa taikka sitä kauhua. Tiedä sitten, auttoiko melkoinen krapula tätä katsoessa vahvistamaan jännitystä mutta kyllä luulen että uudelleen katsoessa joskus tässä tulen silloinkin vielä paskomaan melkein housuun. Hyvin old school kauhu ja leffan takaa löytyy uudestaan pystyyn laitettu klassikkokauhujen tekijä Hammer. Kaikki niiden tekemät uudet leffat olen nähnyt ja tämä on selvästi paras.

Vuoden Paras Komedia
The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Vuoden Paras Kotimainen
Kotimaisia elokuvia katselen melkoisen vähän, miksi? Koska ne ovat 99% ajasta melkoista paskaa. Tänä vuonna tulleista olen nähnyt pari joista paras oli Tie Pohjoiseen. Ei kovin kummoinen tämäkään ollut mutta kaippa sen katseli ilman isompia vitutuksia. Veskun takia tämä oli mukava katella sekä monet muut "parhaat" kotimaiset tässä tekee edes pienen roolin.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia
Piti hyvä tovi miettiä että mitä näihiin genreihin kuuluvia elokuvia olen nähnyt. Prometheus oli ihan jees vaikkakin kova pettymys, Hobitti oli mainio muttei räjäyttänyt tajuntaa tai mitään semmoista. Melkolailla paras tähän sopiva pätkä on Dredd. Toimintaleffa sarjaan tämä olisi myös mahdollinen voittaja mutta hieman vaihtelua kehiin. Todella tiukkaa äksöniä, hyvää näyttelyä sekä kaunis elokuva. Tykkäsin helvetisti.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu
The Expendables 2. Kovasti elokuvaa odotin kiitos Arskan paluun (vaikka aika pieni osa), enkä pettynyt. Monella tavalla parempi kuin ensimmäinen osa sekä jo pelkästään Van Damme ja Arnold tekevät tästä leffasta sitä paremman. Van Damme muutenkin oli melkeinpä koko pätkän paras asia. Jätkä veti helvetin hyvin, melkeinpä yhtä loistavasti kuin 20 vuotta sitten ja tämä jos jokin on kova saavutus. Sinäänsä tänä vuonna tuli myös yksi toinen kova äksöni mutta annan sille toisen tittelin...

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet
ParaNorman, koko leffa on tehty hienosti käsin ja yhtä jos toista erikoistehostettakin löytyy joiden tekoa pitää vain ihmetellä miten ne on mahdollisia. Tietokoneella on joissain kohdissa autettu mutta jo pelkästään perkeleen hienot nuket vie tämän palkinnon.
Vuoden Yllättäjä

Vuoden Pettymys
Prometheus, kauhean korkealle sentään en odotuksia pistänyt mutta olihan tämä suuri pettymys. Todella pöljää käsikirjoitusta ja niin paljon tyhmyyttä leffassa jolta odotin edes jotenkin yhtä hienoa settiä kuin vaikkapa mitä Alien on. Eipä sitten niin ei.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!
Viime vuonna suosikkini oli Drive, kyseisen elokuvan menin teatteriin katsomaan tietämättä melkeinpä muuta kuin sen että leffa on kuulemma vitun hyvä. Samat henkilöt myös sanoivat että The Raid: Redemption on vitun kova leffa ja näinhän se oli. Alusta loppuun sain nauttia tätä parhautta jollaista en ollut nähnyt aikoihin. Nykyajan äksöni on pääasiassa tosi nössöä paskaa mutta tämä.. sairasta ja ah niin brutaalia taistoa että olin aivan haltioissani koko elokuvan ajan. Teatterista lähdettyäkin olin vielä aivan mielissäni koko päivän ellen kauemmin. Katsokaa ja rakastakaa. Niin ja siis tietenkin K18 joten skidit älkää katsoko tai joulupukki ei tuo lahjoja.

Paras Animaatio
Lorax ihan vain siksi, että kyseessä on paitsi onnistunut animaatio, myös koska tänä vuonna tuli katsottua animaatioita laiskanpuoleisesti. Tekisi mieli antaa ääni Pirates!:ille tai Frankenweenielle, mutta kun en ole nähnyt niin ei voi mitään.

Paras Draama
Draamapuolella tämän vuoden puolelta löytyy paljon sellaista kauraa jota en haluaisi kovin korkeuksiin korottaa. Jos saan sääntöjä vähän venyttää, niin pisteet ehdottomasti menisivät Titanic 3D:lle, mutta koska näin ei varmaankaan ole, pistän vaihtoehtoiseksi valinnaksi Dark Knight Risesin.

Paras Indie
Ilman muuta Iron Sky.

Paras Kauhu
Vuoden paras kauhuilu olkoon Prometheus paitsi siksi, että kauhuleffatkin on jääneet tänä vuonna vähälle, myös koska se on ihan pätevä "jatko" tykkäämääni Alien-sarjaan.

Paras Komedia
Diktaattorin paljastuttua vähän puolivillaiseksi, nostan parhaaksi komediaksi Loraxin. Yllättävän hyvin kirjoitettu lasten dystopiaseikkailu huvittaa moneen otteeseen, eikä elokuvan opetuskaan ole hullumpi. Missä Lorax kärsii, niin tökerössä romanssissaan, sekä vertailussa 70-luvun TV-spesiaalille, jonka tylly lähestymistapa aiheeseen on uutta versiota asiallisempi.

Paras Kotimainen
Kotimaisella elokuvalla oli taas vaihteeksi ihan mukava vuosi, kun oman maan hittejä tulvi teattereihin, vaikka ne omalla kohdalla koituivat Härmästä alkaen pettymyksiksi. Voittajaksi tässä kastissa tiensä taistelee Iron Sky, joka petti hypen asettamat odotukset, mutta osoittautui silti mainioksi seikkailuviihteeksi. 25-minuuttia pitempää extended-versiota odotellessa, pisteet Vuorensolalle ja Torssoselle jengeineen.

Paras Musikaali
Musikaalit jäivät tänä vuonna vähälle, eikä laatukaan tunnu olevan kummoinen Robineineen kaikkineen. Piste löytää tiensä Les miserablesin luo.

Vuoden Scifi/Fantasia
En tieteisfanina hirveästi pidä siitä, että genre tungetaan samaan asiayhteyteen fantasian kanssa, tänä vuonna scifin taso oli taas "vaihteeksi" aivottoman, joskin viihdyttävän, rymistelyn tasolla. Vaikka Iron Sky ja Prometheus hyppivätkin pöydällä kovaan ääneen, pojo menee Hobitti: Osa 1:lle. En ole eeposta vielä nähnyt, mutta tarjonnan ollessa tänä vuonna sitä tasoa kuin on, Hobitti on liian helppo pönkittää jo ennalta johtoon.

Paras Toiminta/Seikkailu
The Expendables 2 penetroi tämän sijan ihan exponentiaalisesti. Kaikki rakkaat kasarin voimapesät (paitsi Gibson, Ford ja Clintti) ovat mukana, kaikilla on tarpeeksi ruutuaikaa ja toiminta on vihdoin kuvattu selkeästi, ilman adhd heilumisia. Paska juoni, äijiä onelinereita, puolenmetrin paskuisia muskeleita, isoja aseita, räjähdyksiä, loppumaton luotisade, sovinistista lukiohuumoria ja Arska iso sikari suussa... The Expendables 2 on oman genrensä moderni klassikko ja paras toimintaleffa 12 vuoteen.

Paras Ohjaus
Vaikka Dark Knight Rises kärsiikin juonipuolella parista vakavasta aivopierusta ja juoniaukosta, Christopher Nolanin ohjaustyö on aivan yhtä ammattimaista kuin aina ennenkin. Vaikkei Batman mikään Hitchcock tason jännäri olekaan, Nolan on saanut valtavankokoisen sopan pysymään hyvin kasassa ja nautittavana.

Paras Käsikirjoitus
Vaikka olen kuullut tuoreista Sherlock Holmeseista kaikenlaista kommenttia, omasta mielestä sarjan toinen osa Sherlock Holmes and A Game of Shadows oli paitsi älykäs, myös häkellyttävän saumattomasti historiaa ja steampunkia yhdistelevä paketti. Holmesin ego ja hahmokemiat eivät olleet menettäneet kolmen vuoden aikana tenhoaan. Piste Baker Streetin legendalle.

Paras Soundtrack
Tiedän ettei tämä ole ihan reilua, mutta jos se on hiukkaakaan itsestä kiinni niin voittaja on Star Wars Episodi 1 3D. Ei vain voi mitään että Williamsin kädenjälki on niin vakuuttavaa, ja ikonisen tunnusmusiikin kajahtaessa käyntiin meinasi tulla pissat housuun. Jos jostain syystä henk. koht. valintaani ei lasketa, niin
piste menköön Dark Knight Risesille, koska onhan se aika eeppinen soundtrack.

Vuoden parhaat Erikoistehosteet
Tehosteiden puolesta, tämäkin vuosi oli aikamoista tykitystä. Kaikkein kauneinta silmäkarkkia oli varmaankin Total Recall-remake, mutta pojot menkööt Iron Skylle paristakin syystä. Ensinnäkin on aika temppu saada 7 miljoonan elokuva näyttämään ainakin 80 miljoonaiselta, minkä lisäksi elokuvan visuaalinen suunnittelu vaihtelee Perikadon steampunkahtavan harmaasta, moderniin ja tyylikkääseen. Lopputulema on joka tapauksessa kaunis. Pisteet kotimaahan.

Vuoden Yllättäjä
Täytyy sanoa että Skyfall, koska en Bondista ole koskaan välittänyt, mutta Skyfallista tykkäsin. Kakkossijalle asettaisin Loraxin, jonka laulut ja käsis olivat ihan eri luokkaa kuin mitä odotin.

Vuoden Pettymys
Nyt tuli vaikea. Pettymysten lista on pitkä, Dark Knight Rises, Härmä, Tie Pohjoiseen, Prometheus, Diktaattori ja Urhea. Pahin pettäjä oli varmaan Härmä. Olisin itse saanut leffasta paremman. Toimintaa ei ollut tarpeeksi, mutta turhanpäiväistä lässynläätä ja panokohtauksia kyllä riitti. Päähenkilö on kassiton uikuttaja, suutelukohtauksia on liikaa ja aivottomia juonenkäänteitä piilee joka kulman takana. Mihin jäi se eeppinen puukkowestern, jota odotin? Joku olisi voinut käydä sohaisemassa käsikirjoittajaan moralla vähän herranpelkoa, ja käskeä oppia referoimaan. Härmä on yli-pitkä ja tönkkö väkivaltaeepos, joka on juuri ja juuri hyvä elokuva, mutta olisi helposti voinut olla kaziljoonaa kertaa parempi.

Vuoden 2012 Paras Elokuva
Titanic ei varsinaisesti ole tämän vuoden elokuva, joten sanon jo ennakkoon miellipiteeni. Se on Hobitti. Ihan sama vaikken ole filkkaa vielä nähnytkään, tai vaikka se osoittautuisikin pettymykseksi, niin se on siltikin Hobitti. Jackson on osoittanut Sormus-trilogiallaan handlaavansa homman niin hyvin, ettei tartte päälle laittaa kuin muutama hieno otos Uuden-Seellannin jykevää vuoristoa ja leffa on kasassa. Tämä on mielipiteeni, over and out!

Edit: Ps. Hobittihan se ykkönen oli..

Ps. Sori jos on kirjoitusvirheitä sun muuta, näppis on nääs ihan paskana, B ja pari muuta toimii milloin niitä huvittaa ja L-nappi on jo isiensä luona harppua soittelemassa.

Vuoden Paras Animaatio/Anime
Brave - Urhea
Tuttua pixarin laatua ja en ole edes nähnyt tänä vuonna muita animaatioita.

Vuoden Paras Draama
Intouchables - Koskemattomat
Kaikki palikat kohdallaan. Upea ranskalainen draama elokuva, merci! + Tositapahtumiin perustuva...

Vuoden Paras Indie
Moonrise Kingdom
Laadukas pienen budjetin draama/komedia & Wes Andersonin elokuva.

Vuoden Paras Komedia
Nightmare – painajainen merellä
Salatut elämät "elokuva" Komeat naurut aiheutti jokainen kohtaus elokuvassa.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia
Chronicle
Pienen budjetin yllättävä supersankari eepos. Hyvää näyttelemistä tuntemattomilta näyttelijöitä
Muita hyviä ehdokkaita olivat: Looper ja Prometheus.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu
Skyfall
Erittäin laadukas elokuva! Hyvä juoni, hyvät näyttelijät, kovaa toimintaa ja huikeaa jännitystä. Ehkä paras bondi ikinä? Muita ehdokkaita olivat: Yön ritarin paluu ja The Raid: Redemption.

Vuoden Paras Ohjaus
Sam Mendes - Skyfall
Selkeä ja tummasävyinen kosketus elokuvaan.

Vuoden Paras Käsikirjoitus
Neal Purvis, Robert Wade & John Logan - Skyfall
Tarina oli nerokas ja erittäin jännittävä. Pidin kovasti jokaisesta kohtauksesta.

Vuoden Paras Soundtrack
The Dark Knight Rises - Yön Ritarin paluu
Kyllä Hans Zimmer osaa. Erittäin synkkä ja ahdistava soundtrack.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet
Hobitti: Odottamaton matka
Parasta silmäkarkkia! Todella upean näköinen elokuva visuaalisesti.

Vuoden Yllättäjä
Nälkäpeli
En ole lukenut kirjaa. Elokuvasta en oikeastaan tiennyt kovin paljon, mutta yllätti lopulta positiivisesti, miten hyvä se olikaan. Aihe oli kiinostava ja hyvin oli näytelty, muutenkin leffassa oli kaikki palaset kohdillaan.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!
Skyfall
Yksinkertaisesti mahtavan loistava! Yllättävä valinta vuoden elokuvaksi.

Vuoden Paras Animaatio/Anime

Ööö...ööööö.....öööh. En tiedä. Animaatiot jääneet tänä vuonna kokonaan paitsioon. WR olisi ainakin teemansa puolesta ollut melkein varma voittaja, mutta eipä sitäkään olla vielä saatu tänne Pohjolaan. Jätän ääneni antamatta kun ei taida kunnon ehdokasta olla.

Vuoden Paras Kotimainen

Eipä tullut tänä vuonna kotimaisia leffoja katseltua. Tie Pohjoiseen varmaan ihan kelpo pätkä, mutta sekin jäänyt näkemättä. Harmi...

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia

Hobitti. Alempana lisää perusteluja. SPOILERS!!! Leffa on tosi hyvä. SPOILERS!!!

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu

Skyfall. Minkäänlaisia odotuksia ei ollut uusinta Bondia kohtaan, mutta kyllä se kovaa iski. Craig, Dench ja Bardem tekevät vuoden parhaimpia roolisuorituksia ja tarinakin osasi pitää otteessaan. En ole koskaan ollut suurimpia Bond-faneja, mutta Skyfallin edessä oli kyllä pakko kumartaa. Bonaria myös Adelesta<3.

Vuoden Paras Ohjaus

Hobitti. Ei ollut Jacksonin Petrillä pienet saappaat mihin hyppäsin kun päätti palata keskimaahan erinomaisen LOTR-trilogiansa jälkeen, mutta mielestäni kaveri onnistui hommassaan. Hobitti on yksi vuoden parhaista elokuvista ja se toi myös teknologiarintamalla jotain uutta ja jännittävää kuvioihin. Kiitos Peter, kiitos.

Vuoden Paras Käsikirjoitus

Yön Ritarin Paluu. Eipä ollut Nolanin Cristopherillakaan helppo homma laittaa oma trilogiansa pakettiin. Vaikka elokuvassa on tunteja useampikin, niin itse ainakin nautin joka sekunnista teatterin penkissä. Tarina vietiin loppuun onnistuneesti ja kenties samalla aloitettiin jotain uutta?

Vuoden Paras Soundtrack

Hobitti. Pikkuisen liikaa kierrätettiin ehkä vanhaa, mutta kääpiöiden laulu yksinään oikeuttaa tämän kruunun saamiseen.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet

Hobitti. Olin jo valmis heittämään Avengersia pystillä, mutta Hobitti marssi HFR-tekniikkansa kanssa ohi kivijättiläisen harppauksilla. Muutenkin Kontulaiset veivät Kostajia paremmalla ulkoisella habituksella, joten Stan Lee voikin mennä itkemään ja syömään suruunsa jäätelöä.

Vuoden Yllättäjä

Avengers. Kostajat ottivat kovasti mittaa Bondista, mutta päätin antaa hitusen rakkautta myös kavereille trikoissa. Avengersilta odotin lähinnä "ihan kiva kesäleffa"-juttua, mutta oli se hitusen enemmän. Sanotaan vaikka näin, että se oli paljon parempi kuin odotin.

Vuoden Pettymys

Iron Sky. Juuh, olihan se kotimainen, hienosti tehty ja kaikkien kehuma, mutta ei siinä ollut mitään erikoista. Kivoja avaruusaluksia, muutama hauska suomiläppä. Muuten elokuva oli pitkäveteinen ja sahasi komedian ja sotaleffan välillä epäonnistuen melkoisen komeasti. Ei jatkoon.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

Hobitti. Aluksi tuntui, että Kostajille napsahtaisi, sitten oli menossa Batmanille, mutta viime hetkellä Hobitti nappaa sisäkaarteesta ohi. Hobitti oli loppupeleissä kaikkea mitä pitkin. Satumainen, vauhdikas ja loistavia näyttelijöitä täynnä. Kermana kakussa vielä silmiä kostuttava ulkoasu. Lisää tätä vielä kahden seuraavan osan verran, eikös niin.

Tänä vuonna tuli muuten käytä leffassa varmaan useammin kuin edellisenä kahtena vuotena yhteensä. Vielä kun saisi aikaiseksi tukea kotimaisia elokuvia niin aika hyvin olisi pullat uunissa. Edistystä kuitenkin havaittavissa.

Vuoden Paras Animaatio/Anime
On ehdottomasti Viisi Legendaa teki itseeni suurimman vaikutuksen tarina oli koko komeudessaan toimia ainut miinus oli se että Joulupukki oli väännetty Venäläiseksi (3d original versiona kävin tiiraamassa tämän)

Vuoden Paras Komedia
On kyllä Varasto siinä oli hyvää huumoria sekä tarinakin oli hyvin tehty rollituksetkin oli tehty erittäin hyvin ja Loirillakin oli hyvä rooli vaikka se ei kovin iso ollutkaan.

Vuoden Paras Kotimainen
on ehdottomasti Tie Pohjoiseen tarina oli koskettava ja samaan aikaa hauska. Loiri ja Edelmann olivat molemmat hyviä rooleissaan ja koko elokuvan jaksoi pitkästymättä katsoa loppuun asti.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia
Tämän potin vie tänä vuonna The Avengers elokuvan oli yksi päräyttivimmistä elokuvista tänä vuonna roolit oli valittu hienosti ja efektit sekä tarina toimivat loistavasti.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu
Tästä ei ole epäilystäkään vaikka valinta oli kahden kanssa tiukka mutta potin vei 007 Skyfall Tarina oli hyvä ja toimiva sekä Daniel Graig oli Bondina loistava tarinassa ei ollut liikaa mäiskettä mutta oli samaan aikaan koskettava.

Vuoden Paras Käsikirjoitus
Mielestäni Hobitti -Odottamaton Matka oli parhaiten käsikirjoitettu vaikka siihen oli myös lisätty omia juttuja mitä ei kirjasta löytynyt ja yksi miinus on se että tarinasta oli jätetty pois Tom Bombadil joka oli kirjassa yksi suosikkihahmoistani.

Vuoden Paras Soundtrack
IHobitti - Odottamaton Matka elokuvassa oli toimiva Soundtrack kun sen oli tarpeeksi monta kertaa kuunnellut läpi, suosikki kappaleitani ovat esimerkiksi: Blunt The Knives ja Misty Mountains.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet
Kärki kamppailussa olivat loppuun asti mukana Hobitti sekä The Avengers joista jälkimmäiseksi mainittu vei voiton. Mielestäni Avengersin erikoistehosteet olivat paremmat ja tekivät suuremman vaikutuksen kuin Hobitin tehosteet.

Vuoden Yllättäjä
Oli mielestäni Expendables 2 ykkösosa oli mielestäni todella hyvät ja kakkososan suhteen odotuksen olivat todella matallalla kun ajattelin että ei siitä voi paremmaksi pistää, ja toisin kävi ja elokuva meni ohi että pärähti ja oli yllättävän hyvä.

Vuoden Pettymys
oli tänä vuodda Batman Yön Ritarin Paluu elokuva oli kyllä ihan kohtuullisen hyvä mutta silti huonompi kuin odotin. Paikoitellen tarina oli hieman pitkäveteinen ja Bane ei vetänyt vertoja edesmenneen Heath Ledgerin Jokerille. Rätinää ja pauketta riitti mutta se jokin puuttui.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!
Valinta oli todella vaikea mutta lopullinen tulos on se että 007 Skyfall on tämän vuoden paras elokuva hiuksen hienolla erolla toiseen vaihtoehtooni The Avengersiin joka oli hyvä kanssa mutta pitkän mietiskelyn tuloksena päädyin aikasemmin valittuun.

Tänä vuonna tuli käytyä enemmän elokuvissa kuin viime vuonna ja hyviä elokuvia tuli paljon niin ulkomailta kuin kotimaastammekin.

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys
Empä ole pahemmin genren ystäviä, mutta Prometheus onkin varmaan ainut tämän vuotisista kauhuleffoista mikä kolahti. Voin sanoa, etten ollenkaan ollut hypettynyt leffasta aluksi ja leffalipun osto oli täysin heräteostos, ei hävetä lainkaan.

Vuoden Paras Komedia
American Pie: Reunion ja Ted molemmat onnistuivat hommissaan, ja lopulta taidan päätyä American Piehin. Olen kyseisen leffasarjan ystävä, sekä vanhat alkuperäiset äijjät oli kiva nähdä uudestaan yhdessä.

Vuoden Paras Kotimainen
Eipä tullut tänä vuonna kotimaisia nähtyä, paitsi Iron Sky. Tämä nyt ei varsinaisesti ole täysin suomalainen leffa, mutta kuitenkin sen verran, että sen tähän voi valita. Olen pitänyt jo pitkään Star Wreck -leffoista, ja kun aikoinaan kuulin tästä tulevasta projektista niin aloin odottamaan Rautataivasta..eihän se sitten pettänyt ollenkaan.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia
Kaksi aivan eri tyyppistä genreä samassa, mitä tämä on!?!? Tämän takia valitsen kummastakin yhden. Vuoden sci-fin vie Prometheus ja vuoden parasta fantasiaa tarjosi Hobitti. Pakko vielä mainita Looper, mitä melkein mietin prometheuksen tilalle, mutta hävisi loppujen lopuksi niukasti.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu
Kyllä tämä menee Skyfallille, mikä on ehkäpä parasta Bondia koskaan. Eipä ole muutenkaan yksikään 007 vielä onnistunut pettämään(kyllä, pidin jopa Quantumista), ja onhan ne kaikki nähty (tai ainakin melkein kaikki!). Oli myös kiva huomata, että oli palattu jälleen tähän "klassisempaan" meininkiin. Eikä pahiskaan ollut lainkaan huono, pikemminkin päinvastoin..huikeaa työskentelyä! Sanottakoon vielä loppuun, että Yön ritarin paluu pisti kovasti jopa nollanollaseiskalle vastaan, mutta lopulta herra vei vodkamartinin erolla voiton.

Vuoden Yllättäjä
Prometheus. Tuolla ylempänä olinkin jo perustellut hieman. Hype nollissa, leffalippu näytökseen heräteostoksena ja näin saamme vuoden yllättäjän.

Vuoden Pettymys
Ottaen huomioon alkuhypetyksen, on minun pakko valita tähän Avengers. Odotin leffasta ehkä vähän liiankin hyvää, sellaista "paras supersankarileffa ever" -tasoista. Vaan (ei se FF XII -hahmo!1) sitä en saanutkaan, petyin siis. Leffa oli sinällään ihan hyväkin, mutta eipä tämä ole edes paras Marvel-leffoistakaan. Aika pahasti saa turpiinsa esimerkiksi Iron Manin omilta seikkailuilta ja X-men 2:lta. Avengersissa kyllä toimivaa läppää heitetään kokoajan, mutta kuitenkin kokonaisuus ei kyllä pysynyt kasassa.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!
Yllättävän ja harvinaisen kova leffavuosi on ollut takana, ja etukäteen pidetty top-3 piti pintansa. The Dark Knight Rises pisti riman todella korkealle, vaan tämäpä ei herra Bondia haitannut, sillä vodkamartinin voimalla pystyi juuri ja juuri ylittämään riman. Täytyy kuitenkin muistaa, että Hobitit ovat kuitenkin yllättäviä veijareita, niin täytyy sanoa, että kyllä Jackson teki sen taas! Hobitti oli selkeästi vuoden odotetuin myös minulle, sillä onhan Lotr omissa kirjoissa se paras leffasarja koskaan. Tulihan se taas nähtyä, että kaava Tolkien + Jackson on täyttä parhautta. Myöskin ainut leffa minkä kävin katsomassa enemmän kuin sen yhden kerran teattereissa. Keski-Maa oli jälleen tooodella mielenkiintoinen paikka. Ei tämä leffa kuitenkaan ihan LotR:n tasolle yllä, mutta ehtaa viisi kääpiötä / viidestä kääpiöstä -kamaa. Nyt vaan ei jaksaisi millään odottaa jatko-osia.

Vielä ehtii antamaan äänensä, sovitaan vaikka että viimeinen äänestyspäivä on sama kuin tuossa Norsukamman äänestyksessä, eli 10. päivään saakka. Joillakin jo äänestäneillä oli jäänyt vielä pohdintaan valintoja, niin päivitelkääpäs niitä!

Perustelujen ei tarvitse olla mitään romaaneja, jos joku ei jaksa kirjoittaa. Pieni selitys riittää, miksi se elokuva oli mielestäsi niin hyvä.

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys

Kävin yhden kauhun katsomassa ja se oli Paranormal Activity 4. Elokuva säikäytti minut muutamaan otteeseen, mutta sitä samaa kaavaa se noudatti mitä 3:ssa osassa. Loppukin oli ihan samanlainen mielestäni, mutta tämä olkoot paras kauhu.

Vuoden Paras Komedia

Koulussa katsottiin tämäkin elokuva eli Ted. Todella, todella hauska Seth McFarlanen elokuva. Pilveä polttava nallekarhu? Hell yeah!

Vuoden Paras Kotimainen

Kävin yhden katsomassa joten ääni menee valitettavasti NIGHmare: Painajainen Merellä nimeä kantavalle paskakikkareelle.

Vuoden Paras Musikaali

Rock of Ages. Ainoa musiikali minkä olen ikinä nähnyt ja elokuva oli todella viihdyttävä. Suurena kasari rokin ystävänä tämä ei ollut huti. Olihan tämä ensimmäinen Tompan leffani, oikeasti.

Vuoden Paras Soundtrack

Rock of Ages. Kasari rokkia Gunnareita, Poisonia, Twistediä jne. todella hieno soundtrack kokonaisuudessaan.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

Ted. Olen todella laiska perustelemaan, joten sanotaan, että juuri minunlaista huumoria.

Vuoden Paras Animaatio/Anime

Ice Age 4
Pelkästään Scratin hölmöilyt riittäisivät tähän ja kun päähenkilöt ovat muutenkin loistavia ja Ice Age leffat vaan yksinkertaisesti toimivat aina niin valinta on selvä.

Vuoden Paras Kauhu/Jännitys

Prometheus
Ei varsinaisesti kauhuleffa, mutta kauhutunnelmaa sen verran löytyy, että laitan sen tähän. Ei ihan niin hyvä kun mitä odotin, mutta hyvä kuitenkin.

Vuoden Paras Komedia

Dark Shadows
Tiedän, ei ole komedia vaan enemmänkin kauhukomedia, mutta laitan tähän silti. Tim Burtonin ohjaamissa leffoissa oleva omanlaisensa kauhuhuumori toimii aina ja kun mukana on vielä Alice Cooper niin eihän tästä voi kun pitää.

Vuoden Paras Kotimainen

Imaginaerum by Nightwish
En pidä kotimaisista leffoista yhtään (paitsi tietysti Speden leffoista) mutta yhden kävin kuitenkin katsomassa ja se oli tämä. Mitään vastaavanlaista en ole aiemmin nähnyt ja vaatii varmasti useamman katselukerran, että tästä saa kaiken irti. Pidin kuitenkin näkemästäni ja koska Nightwish on itselleni yksi parhaita bändejä ikinä on valinta helppo.

Vuoden Paras Sci-fi/Fantasia

Underworld Awakening
Tähän olisi hyvä vaihtoehto myös The Avengers, mutta koska uusin Underworld pitää listalle saada laitan sen tähän.

Vuoden Paras Toiminta/Seikkailu

The Expendables 2
Kaikista kategorioista helpoin. Rykmentti legendaarisia toimintasankareita one-linereineen myllyttämässä pahiksia eli takuuvarmaa viihdettä isolla V:llä!

Vuoden Paras Soundtrack

The Dark Knight Rises
Leffan parasta antia on ehdottomasti Hans Zimmerin musiikki.

Vuoden Parhaat Erikoistehosteet

The Avengers
Koska listalle piti saada sekä The Avengers että Underworld Awakening laitan tämän tähän. Kaikin puolin hyvä leffa ja erikoistehosteet ovat todellakin näyttävät.

Vuoden Pettymys

The Dark Knight Rises
Tähän se on valitettavasti laitettava. Hyvä leffa ilman muuta, mutta koska lähes kolmen tunnin leffassa itse Batmanin ruutuaika oli todella pieni (ja sekin meni pääasiassa turpaan saamiseen) enkä loppuratkaisustakaan tykännyt ei tähän voi muutakaan laittaa.

VUODEN ELOKUVA 2012!!!

The Avengers
Monta leffaahan tähänkin voisi laittaa, mutta koska yksi on valittava niin valitaan tämä.