Pelaamiseen liittyvä sisustus/kalustus -keskustelu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelaamiseen liittyvä sisustus/kalustus -keskustelu

Pikaisella selauksella en tällaista aihetta keksinyt, joten tekaisempa tästä itse alulle sellaisen.

Pelaamiseen liittyvä sisustus sekä kalustus.

Mihin olet saanut kaikki kymmenet, luultavasti jopa sadat, pelisi varastoitua? Pidätkö niitä esillä hyllyssä vaiko kenties lipastossa tai kaapinovien takana pölyltä suojassa? Ovatko kaikki konsolisi esillä tv-tasolla vai esimerkiksi piilossa ovien takana? Millainen ratkaisu sinulla on television sijoittamiseen? Entä omistatko kenties yhä cd-torneja tai ehkä jopa dvd:ille, ja tätä kautta pelikoteloille, sopivia vaihtoehtoja? Millainen tietokonepöytä sinulla löytyy?

Tähän aiheeseen on tarkoitus siis saada keskustelua pelaamiseen liittyvään sisustukseen ja kalustukseen.

Aloitanpa keskustelun kysymyksellä, joka lopulta antoi idean tähän koko aiheen luomiseen: Missä ja miten säilytätte pelejänne? Itse olen tähän asti pitänyt pelini vaatekaapissa paremman puutteessa, asettaen kotelot kyljelleen niin, että pelin nimen voi lukea oikein päin. Aktiivisemmassa käytössä olevat pelit ovat taas tv-tason laatikossa, jossa pidän myös ohjaimia, ladattavia pattereita sekä patterilaturia.

Nyt olen kuitenkin miettinyt vaihtoehdoksi lasiovellisia dvd-torneja mutta ennen niiden hankkimista ajattelin hieman kysellä miten muut ovat asian hoitaneet. Joten, missä pelisi luuraavat?

Mulla on pelit ihan tuollaisissa perus halpis hyllyissä joista alkaa tila loppumaan. Jos kerran peleihin menee satoja ja taas satoja euroja niin kyllä ne haluaa näkyvillä pitää ja mikäs se kivempaa kun huomata kokoelman kasvaneen niin paljon, että on pakko ostaa uusi hylly.
Se onkin sitten pakko sijoittaa keittiöön jo :D

No mutta tämäpä se on mainio ketju.
Itseltäni tuppaa löytymään pelejä vähän joka nurkasta kämppää. Suurin osa pahvikotelollisista teoksista löytyy ihan vanhan ajan kirjahyllyistä (hyllyjen syvyys maksimissaan 25cm) ja DVD-kotelollisille olen suoraan hommannut kyseiselle formaatille tarkoitettuja hyllyjä. Mutta löytyy meikäläiseltä myös kirpparilta hommattu pyörivä postikorttiteline, johon olen myös sijoittanut hieman noita isompia koteloita omaavia tapauksia (Megadrive, Nes vuokrakotelot jne)

Tässä onkin varmaan täydellinen hetki mainostaa tälläistä itseni tekemään koostepätkää omasta pelikokoelmastani.
Videota katsellessa pitäisi saada hieman parempi kuva näistä sisustusvalinnoista.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Mulla on pelit ihan tuollaisissa perus halpis hyllyissä joista alkaa tila loppumaan. Jos kerran peleihin menee satoja ja taas satoja euroja niin kyllä ne haluaa näkyvillä pitää ja mikäs se kivempaa kun huomata kokoelman kasvaneen niin paljon, että on pakko ostaa uusi hylly.

Itse en myöskään raaskisi pelejäni mihinkään lipastoihin piilottaa, koska onhan kyseessä kuitenkin rakas (ja hintava) harrastus ja toisaalta ei niin isoa lipastoa olekaan mihinkä tälläisen määrä noita pelejä voisi kerralla piillottaa.

Itelläni on pari tämmöistä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50277147/ , toinen on täytetty PS2- sekä PS3 peleillä ja toisessa on aikalailla kaikki anime-, Disney-, ym. animaatio-DVDt ja kokoelmaboksit.

PS3 kököttää yksinvaltiaan roolissa LCD-töllön, digiboksin ja aluevapaan DVD-soittimen vieressä sellaisen noin 1,6 metrin levyisen ja puolen metrin korkuisen TV-tason päällä. Niiden alapuolella vallitseekin sitten täysi kaaos. Kolme hyllyä, jotka kaikki on kukkurallaan ties mitä tilpehööriä: Pleikka 1-3 ohjaimia, Nintendon käsikonsoleita sekä niihin liittyviä kaapeleita,kaikkien noiden käsikonsoleiden pelit, PSP-kuoria, DVD-RW levyjä, levyjen putsausliinoja, PS3 Animus-editionin laatikko ja ties mitä muuta roinaa.

Jos noissa Ikea-hyllyissä vallitsee kuri ja järjestys, niin sitten tuo TV-tason hyllyt ovat yksi villi länsi.

Tuon tason vieressä on sitten sellainen astetta korkeampi, joskin vain 78 cm leveä harmaa TV-taso. Tason päällä kököttää 32-tuumainen kuvaputki-töllö, jonka alapuolella on kaikki PS3:ta vanhemmat kotikonsolini. Tämä taso jos mikä oli hiton hyvä löytö - maksoi vaivaiset 3 € kirpparilla. Ja koska siinä on television alapuolella kokonaiset kolme hyllyä, niin sinne on saanut tukittua kaikki nää härvelit: punainen Wii, SNES, N64, Slim PS2, alkuperäinen Xbox ja roppakaupalla Nintendon eri ohjaimia. Kätevyyden kruunaa joka tason takana oleva tukipilari, jossa on varta vasten reiät johtoja varten.

Lopuksi minulla on semmoinen perinteinen DVD/CD hylly, joka on 60 cm leveä ja noin 120 cm korkea. Ennen kuin DVD- ja pelikokoelmani otti ja paisui nykyisiin mittoihinsa, tämä hylly oli se missä mun kaikki pelit sijaitsivat. Nykyään pidän siinä lähinnä PS1, Xbox, PSP, Snes ja N64 pelejäni, leffoja sekä CD-levyjä. PS1-pelejä on jopa kohtuu hyvin (noin 30), kaikkia muita alle kymmenen per laite.

Ja sitten on vielä noiden tv-tasojen takana oleva kukkataso, joka on täysin hamstrattujen pelien ja leffojen peitossa, odottaen sitä että ehtisin jopa katsomaan ne kaikki joku päivä >_>;... Kaiken kaikkiaan, minulla olisi kiitettävästi järjesteltävää mitä kokoelmiini tulee (ainakin noi PS1-PS3 pelit ovat kutakuinkin aakkosjärkässä sarjojen nimien perusteella). Olen myös kauhulla miettinyt sitä, minne minä ikinä tulen tukkimaan PS4:n jahka sen kehtaan hankkia. Ilmeisesti minun pitäisi ensimmäistä kertaa elämässäni ottaa joku konsoleistani ja kylmän viileästi kiikuttaa se varastoon.

Itse en jaksa isommin kirjoittaa omasta setupista joten laitan kuvan. Isot pojat sanoi, että kuva vastaa tuhatta sanaa.

TV tasona ja pöytänä edelleen ne samat jonka sain pelaajan palkintona melkein 10 vuotta sitten. Mihin se aika oikein katoaa. Tällaistahan täällä oli vuonna 2007 :D

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Itse en jaksa isommin kirjoittaa omasta setupista joten laitan kuvan. Isot pojat sanoi, että kuva vastaa tuhatta sanaa.

TV tasona ja pöytänä edelleen ne samat jonka sain pelaajan palkintona melkein 10 vuotta sitten. Mihin se aika oikein katoaa. Tällaistahan täällä oli vuonna 2007

Sellaista pientä muutosta havaittavissa, mitä nyt värimaailma muuttunut vähän tummemmaksi vuosien saatossa ;).

Itselläni meni aloitusviestissäni mainitut dvd-tornit ohi suun, joten jotain muuta pitäisi peleille keksiä. Tosin saattaa mennä jossain vaiheessa myös tv-taso uusiksi nykyisen kämpän pohjapiirustuksen vuoksi. Pitää katsella josko sattuisi kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista jotain sopivaa löytymään tv-tasoksi ja pelien säilytykseen.

Tuntuu muuten että järkeviä (siis minun mielestäni) tietokonepöytiä ei ole nykyisin olemassakaan. Toisaalta en ole 100% varma mitä olen edes etsimässä. Nykyisessä on kaappitilaa vaikka kuinka paljon mutta olen myös kallistumassa toiseen ääripäähän, jossa pöytä olisi mahdollisimman yksinkertainen. PC:n haluaisin sellaiseen omaan lokeroonsa mutta toisaalta en halua sitä sinne, sillä aika ajoin tulee sisuksia sorkittua, joten olisi isompi vaiva kaivaa kone ensin jostain "laarista" tai kehyksistä.

Mikäli tällä sekunnilla pitäisi kasata unelmatietokonepöytä, niin ehkä se olisi sellainen että siinä olisi yksinkertainen, ja toki vakaa, runko. Näyttö jotenkin järkevästi, ehkä jopa jonkinlaisen oman, pöydästä tulevan "kepin" päässä tai vähintään omassa säädettävässä syvennöksessä. Kone voisi olla varsinaisen pöytätason alapuolella tukiraudoilla sivuttain, niin että kyljen saa auki ilman koneen tai pöydän osien irroittamista. Näppäimistölle ja hiirelle jokin oma taso, ellei olisi järkevämpi toteuttaa se niin, että se olisi jo varsinaista pöytätasoa ja vain näyttö olisi näistä erillisellä tasollaan.