Pelien lokalisointi ja sitä koskeva kysely / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
Pelien lokalisointi ja sitä koskeva kysely

Heipä hei kaikki boardilaiset!

Teen Turun yliopistossa gradua pääaineenani englannin kääntäminen ja tulkkaus. Graduni aihe on pelien lokalisointi, ja minua kiinnostaa erityisesti suomalaisten pelaajien suhtautuminen pelien lokalisointiin. Kanditutkielmaani varten kartoitin pelaajien mielipiteitä passiivisesti lukemalla suomalaisia pelifoorumeja ja niiden osallistujien mielipiteitä, ja ilahduin jo silloin siitä, että pelaajat tuntuvat arvostavan mahdollisuutta esim. suomenkielisiin tekstityksiin. Mukaan mahtui toki happamiakin kommentteja, kuten "jos ei osaa englantia, ei ansaitse mahdollisuutta pelata jotain tiettyä peliä", mutta nämä olivat selkeä vähemmistö:)

Graduani varten haluan enemmän pelaajien mielipiteitä pelien lokalisoinnista, joten tein lyhyen kyselyn, johon toivoisin paljon vastauksia.

Täälläkin olisi kiva kuunnella boardilaisten kokemuksia lokalisoinnista. Itse olen valitettavassa "suutarin lapsella ei ole kenkiä" -tilanteessa, sillä vaikka lokalisointi ja kääntäminen näin yleensäkin kiinnostavat minua, en ole koskaan pelannut suomeksi lokalisoitua peliä:S Täten, suositelkaa vaikka hyvin lokalisoituja pelejä ja neuvokaa muita samalla välttämään sudenkuopat lokalisoitujen pelien kohdalla.

Kiitos jo nyt ajastanne ja hyvää loppukesää!