Pelit ja seksuaalisuus / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelit ja seksuaalisuus

Peliala on vielä nuori, ja näin ollen sillä piisaa vielä aiheita, joiden pintaa se on toistaiseksi ehtinyt vasta vain raapaisemaan. Yksi näistä aiheista on seksuaalisuus.

Tätä ketjua luodessa Boardeilla on piisannut keskustelua varsinkin juuri homoseksuaalisuuden käsittelystä peleissä, joten koin, että oma ketju aiheelle alkaa olla paikallaan. Tämän ketjun on määrä käsitellä aihetta yleisesti, eli sen ohella, että jaamme mietteitämme siitä, miten seksuaalisuutta käsitellään peleissä, on yhtälailla suositeltavaa esimerkiksi suositella pelejä, joilla on mielenkiintoinen lähestymistapa aiheeseen.

En nyt itse ota aiheeseen muuten enempää osaa kuin toteamalla, että viime vuonna julkaisu seikkailupeli Gone Home on tällä hetkellä eräs niistä peleistä, joissa seksuaalisuus on ujutettu oivallisesti osaksi pelin tarinaa. Se ei missään vaiheessa ole varsinainen tarinan kantavin tai edes korostetuin voima. Sen sijaan seksuaalisuus on vain pieni osa juonta, joka auttaa itse asiassa tekemään pelin hahmoista erittäin uskottavan oloisia.

Jatketaan tästä. Liitän oheen joukon aiheeseen liittyviä viestejä "Ärsyttävät asiat" -ketjusta. Toivottavasti on myös sanomattakin selvää, että pidetään keskustelu asiallisena.

Nyt on pakko purnata aiheesta jonka takia minua varmasti syytetään ahdasmieliseksi ihmiseksi. Nimittäin seksuaalisuudella ihmisten ostaminen.

Seksuaalisuushan on nykyään aika tärkeä juttu, ja jokaisella on oma sellaisensa. On heteroseksuaaleja, on homoseksuaaleja, on biseksuaaleja, on panseksuaaleja, on kaikennäköisiä seksuaalisia suuntautumisia. Kuten jo sanoinkin, on seksuaalisuus tällä hetkellä SE juttu. Se juttu josta tykätään puhua paljon ja sitä tuodaan jatkuvasti esille. Varsinkin peleissä.

Seksuaalisuus on laajentunut peleihin tässä vuosien kuluessa hidasta tahtia, mutta sen merkitys on silti kasvanut yhä enemmän ja enemmän. GaymerX on saanut lisää kuuluisuutta, Kotaku julkaisee aina välillä seksuaalisuudesta puhuvia artikkeleita, Bioware kertoo meille kuinka heillä on pelien ihka ensimmäinen kokonaan homo hahmo Dragon Agessa ja Gone Home voitti useita palkintoja sen hienoudellaan.

Hetkinen, hetkinen, hetkinen. Tuolla on yksi asia jonka ei pitäisi olla niin kuin se siellä on. Ja ei, se ei ole Gone Homen ehkä liiankin useat palkinnot, osa niistä oli ihan ansaittuja. Vaan se että Bioware myy peliään sillä että siinä on homoseksuaalinen hahmo, siinä on jotain väärin. Ja mikäli jos luemme lisää tulevasta Dragon Agesta, niin sen huomaa helposti että sehän tuntuu enemmän painottavan sitä että voit hangata genitaalialueita yhteen miesten kanssa, kuin sitä että tarinassa yritettäisiin painostaa johonkin uuteen.

Jotenkin se ei kannusta minua ostamaan uutta Dragon Agea, kun mainostus siitä on tasolla #RideTheBull ja #FullyGay. Minä en pelaa pelejäni sen takia että voisin miettiä ketä haluaisin panna tai onko se ketä panen samaa sukupuolta kuin minä. Siihen on omat juttunsa. Minä pelaan pelejä koska haen kiinnostavaa tarinaa, hyvää pelattavuutta tai upeaa maailmaa. Ja kaikki mitä olen tällä hetkellä nähnyt Inquisitionista ei ole saanut minua pitämään mitään noista alueista hyvinä.

Tietysti, jos joku haluaa ostaa pelin sen takia että hänen omaa seksuaalisuuttaan korostetaan, niin antaa mennä vain. Mutta minä en halua kannustaa pelintekijöitä tekemään pelejä jotka yrittävät houkutella ihmisiä olemalla ”progressiivisia.”

Ja mikäli jos joku aikoo kysyä, niin olen täysin samaa mieltä siitä tulevasta Steam-pelistä. Se ei näytä millään tavalla hyvältä peliltä, mutta pääsi läpi koska siinä kannustetaan olemaan homoseksuaali.

PS. Anteeksi että tuli tällainen liian pitkä purnaus, mutta piti saada se jonnekkin purettua.

Kyllähän sinä oikeassa aikalailla olet.
Eli en suutu.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Seksuaalisuushan on nykyään aika tärkeä juttu, ja jokaisella on oma sellaisensa. On heteroseksuaaleja, on homoseksuaaleja, on biseksuaaleja, on panseksuaaleja, on kaikennäköisiä seksuaalisia suuntautumisia. Kuten jo sanoinkin, on seksuaalisuus tällä hetkellä SE juttu. Se juttu josta tykätään puhua paljon ja sitä tuodaan jatkuvasti esille. Varsinkin peleissä.

Ei. Seksuaalisuudesta ei puhuta sen takia, että se olisi jotenkin erityisen kivaa, vaan sen takia, että se(ksuaalisuus) on tärkeä osa ihmisyyttä. Seksuaalisia vähemmistöjä syrjitään enemmän tai vähemmän järjestäytyneesti, ja jopa Suomen kaltaisessa tasa-arvon Mekassa homoseksuaalit kohtaavat syrjintää ihan valtion tasolta asti. Puhun tietysti avioliittolaista.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Hetkinen, hetkinen, hetkinen. Tuolla on yksi asia jonka ei pitäisi olla niin kuin se siellä on. Ja ei, se ei ole Gone Homen ehkä liiankin useat palkinnot, osa niistä oli ihan ansaittuja. Vaan se että Bioware myy peliään sillä että siinä on homoseksuaalinen hahmo, siinä on jotain väärin.

Hetkinen, hetkinen, hetkinen.

Millä tavalla Bioware toimii väärin? Viitsisitkö perustella väitettäsi? Jos hahmon ainoa luonteenpiirre on hinuri, niin ehkäpä sitten, mutta mikään ei viittaa siihen. Minusta siinä ei ole mitään väärää, jos pelien käsikirjoittajat käsittelevät ajankohtaista aiheita, päinvastoin. Kunhan lopputulos on lähempänä Brockeback Mountainia, kuin koulujen seksuaalivalistustunteja.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Ja mikäli jos luemme lisää tulevasta Dragon Agesta, niin sen huomaa helposti että sehän tuntuu enemmän painottavan sitä että voit [b]hangata genitaalialueita yhteen miesten kanssa[/b], kuin sitä että tarinassa yritettäisiin painostaa johonkin uuteen.

Se on aina mielenkiintoista, kuinka homoja säikkyvät aina tarjoavat meille ne villeimmät fantasiat. Homoseksuaalisuus ei ole pelkkää seksiä (vaikka sivustohistoriaasi selatessa voisi sellaisen kuvan saadakkin), vaan kyse on enemmänkin tunne-elämästä.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

kun mainostus siitä on tasolla #RideTheBull ja #FullyGay.

Missä sinä tälläistä mainostusta olet kohdannut? Toisaalta ainakin Googlen mainokset muotoutuvat hakujen mukaan...

Lainaus käyttäjältä Cerker+

nä en pelaa pelejäni sen takia että voisin miettiä ketä haluaisin panna tai onko se ketä panen samaa sukupuolta kuin minä.

Biowaren peleissä romanssit kyllä keskittyvät ihan muuhun kuin kuksimiseen (tiiäksä vähän niiq oikees elämäs!!!!!), ja jos joku saa niistä hölmösti leikatuista pätkistä jotain irti, niin hienoa hänelle. Sitä paitsi on Biowaren peleissä ennenkin ollut mahdollista vikitellä samaa sukupuolta, mutta eipä se peliä pornoksi muuttanut.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Tietysti, jos joku haluaa ostaa pelin sen takia että hänen omaa seksuaalisuuttaan korostetaan, niin antaa mennä vain. Mutta minä en halua kannustaa pelintekijöitä tekemään pelejä jotka yrittävät houkutella ihmisiä olemalla ”progressiivisia.”

Homoseksuaalinen hahmo on seksuaalisuuden korostamista? Entäs sitten heterot hahmot?

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Homoseksuaalinen hahmo on seksuaalisuuden korostamista? Entäs sitten heterot hahmot?

Jep. Se on kyllä jännää, miten seksuaalisista teemoista peleissä muodostuu ongelma vain silloin, kun kyse on homoseksuaalisuudesta. Tämä jos mikä kertoo siitä, että homoseksuaalisuus on ollut liian vähän esillä, jos jengi jaksaa provosoitua vielä, ja vieläpä täällä "sivistyneessä" maailmassa.

Eihän tuossa mistään muusta ole kyse jälleen kerran kuin siitä kuinka nuori media peliteollisuus on. Jos ensin on herätty siihen, että kappas teimmepä vuosikymmeniä peleistämme valtavia stereotypisia heterofantasioita, niin nyt sitten vastareaktiona vene keinuu toiseen suuntaan ja kaikkea tätä homoseksuaalisuusheränneisyyttä saatetaan tietyissä yhteyksissä ylikorostaa ja käyttää jopa mainonnassa asti. Sikäli mikäli positiivinen kehitys jatkuu, vuosien päästä näitä asioita ei tarvitse enää millään tavalla erikseen mainita vaan tarjolla on toivottavasti vain hyviä tarinoita kiinnostavilla persoonilla varustettuna.

Pelien homokeskusteluun liittyen...

On oikeastaan aivan yksi ja sama millä tavalla homoseksuaalisuutta peleissä tai missään muussa mediassa esitetään sillä minkäänlaista erillistä numeroa siitä ei ole tarvis tehdä ylipäätään. Taannoinen Mr. Gay Finlandin valinta taas sai hakkaamaan päätä seinään koska miksi helvetissä pitää valita erikseen Mr. Gay Finland? Eikö nämä homomiehet saa osallistua ihan perinteisiin miesten kauneus-/komeuskilpailuihin? Miksi helvetissä pitää julkkiksen esitellessä samaa sukupuolta oleva kumppaniaan, laittaa lehtiin painokoneet pysäyttävä otsikko? Kun Salkkari-Roosa esittelee miestään lehdissä, on se lähinnä oikean alakulman sivuviite mutta auta armias kun Ellen Page tai (*GASP*) se tummaihoinen showpainija kertoi parisuhteestaan saman sukupuolen edustajan kanssa, oli paskalehdistö ja näitä kuluttava kansa sekaisin kuin Woodstockin yleisö ja esiintyjät... ja järjestäjät.

Niin kauan kuin homoseksuaalisuudesta tai ihonväristä pitää tehdä erillinen maininta ylipäätään missään yhteydessä, sikiää näitä helvetin uuvatteja jotka eivät asiaa oletusarvona ja normina pidä. Ensimmäinen tummaihoinen jääkiekon Stanley Cup-voittaja... whoop-di-fucking-doo samaa DNA:ta ja geeniperimää meissä kaikissa on. Ensimmäinen homoseksuaali joka tunnusti homoutensa NBA:ssa... wautsi wau, näyttää ihan samanlaiselta ihmiseltä kuin kuka tahansa meistä.

Joskus tekee mieli vaan ottaa se raketti ja lentää helvettiin tältä planeetalta. Niin paska paikka se välillä tuntuu olevan.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Seksuaalisuusaihetta sivuttaen, mua ärsyttää se vähän eri tavalla. Noita seksuaalisia suuntautumisia (jos tämä on nyt se oikea sana) on tosi monta, en edes tiedä niitä kaikkia ja osa kuulostaa aivan absurdilta. Saitissa nimeltään Tumblr tämä ilmenee, ainakin mun selaamista sivuista, kaikein eniten. Jotkut tekee ihan hirveän pitkiä ja erityisen vihaisia postauksia siitä kun kukaan ei ymmärrä heidän suuntautumistaan. Ärsytyksen aihe on siis ihmisten suuttuminen mokomasta.

Esimerkkinä entinen kaveri amiksesta (poika). Oli ihastunut muhun joskus ja puhuttiin jotain tästä samasta aiheesta. Heitin siihen, että sinähän oot sitten vissiin ihan hetero. Hän sanoi siihen että ei ole, koska voi pitää molemmista sukupuolista. No arvasin sitten että no oletko biseksuaali. Ei ollut sitäkään, vaan oli panseksuaali. Kysyin että mikä se sitten on, hän sanoi että lähes sama asia kuin bi. Voi hyvänen aika. En ihmettelis jos sillekin on joku suuntautuminen, että kyseinen tyyppi oli __jatkuvasti__ ja vakavasti ihastunut johonkuhun aina, koko amiksen ajan.

Jotkut suuntautumiset on yksinkertaisesti niin samankaltaisia. Ymmärrän sen ärsytyksen jos jatkuvasti jotkut ymmärtää toista väärin ja kiusataan sen takia, väärinhän se on. Mutta minusta se on väärin myös niiltä suuttua, jos jotkut eivät vain ymmärrä henkilön suuntautumista tai ei ole kuullutkaan siitä. Nykyään niitä on niin paljon että ei perässä pysy; jos sanot että pidät molemmista sukupuolista, on ainakin 10 eri vaihtoehtoa mitä seksuaalisuutta edustat. . . Sitä paitsi, ei minua ainakaan kiinnosta puolustaa näitä vähemmistöjä tai itselleni "uusia" suuntautumisia, jos ollaan heti hyökkäysasemissa.

Mulla ei oikeasti ole mitään homoja tai muita vastaan, varsinkin kun on ollut kavereita jotka ovat olleet näitä "ei-yleisiä" ja yleisiä edustajia joten niitä ymmärtää paljon paremmin. Ihan normaaleja ihmisiä he ovat, mutta ärsyttää miten jotkut tekee siitä hirveän aggressiivisen haloon (en puhu nyt homoavioliitosta, vaan minulle oudoista suuntautumisista).

Lainaus

Seksuaalisuushan on [i]nykyään[/i] aika tärkeä juttu, ja jokaisella on oma sellaisensa. On heteroseksuaaleja, on homoseksuaaleja, on biseksuaaleja, on panseksuaaleja, on kaikennäköisiä seksuaalisia suuntautumisia. Kuten jo sanoinkin, on seksuaalisuus tällä hetkellä SE juttu. Se juttu josta tykätään puhua paljon ja sitä tuodaan jatkuvasti esille. Varsinkin peleissä.

Niin siis, seksuaalisuus on osa ihmisen elämää siitä hetkestä lähtien kun hän sattuu äitinsä kehosta poistumaan. Mediassa, ei vain pelimediassa, puhutaan nykyään paljon seksuaalisuudesta, koska se on ollut myös Suomessa paljon pinnalla. Vettä myllyyn heittää toki myös se, että Suomessa ei jostain syystä saada läpi lakia missä lukee "tasa-arvo".

Lainaus

Seksuaalisuus on laajentunut peleihin tässä vuosien kuluessa hidasta tahtia, mutta sen merkitys on silti kasvanut yhä enemmän ja enemmän. GaymerX on saanut lisää kuuluisuutta, Kotaku julkaisee aina välillä seksuaalisuudesta puhuvia artikkeleita, Bioware kertoo meille kuinka heillä on pelien ihka ensimmäinen kokonaan homo hahmo Dragon Agessa ja Gone Home voitti useita palkintoja sen hienoudellaan.

Tuota....mitä sitten? En seuraa mainitsemiasi sivuja, mutta ne saitit mitä seuraan eivät ole mielestäni edes viime aikoina ottaneet sen suuremmin kantaa homoseksuaalisuuteen peleissä. Pari hassua uutista siitä jostain hassusta Stiimin pelistä ja that's it. Antamasi esimerkit BioWaren sisällyttämästä homoilusta peleissään sai myös miettimään, että olen varmaankin aikaisemmin ostanut sensuroidut versiot.

Jostain syystä en nähnyt edes sivutissiä kun Shepard ja Liara alkoivat bum-tsika-wow-waah.

En siis oikein saanut nyt kiinni, että miksi tämä sinua liikuttaa?

Lainaus

Saitissa nimeltään Tumblr tämä ilmenee, ainakin mun selaamista sivuista, kaikein eniten. Jotkut tekee ihan hirveän pitkiä ja erityisen vihaisia postauksia siitä kun kukaan ei ymmärrä heidän suuntautumistaan. Ärsytyksen aihe on siis ihmisten suuttuminen mokomasta.

Tumblr? C'mon. Ko. saitti on tunnetusti täynnä elämästään valittavia maavalaita. En ottaisi sitä turhan vakavasti, kuten en ottaisi esimerkiksi peleihin painottuvaa suomalaista saittia.

Lainaus

Kysyin että mikä se sitten on, hän sanoi että lähes sama asia kuin bi. Voi hyvänen aika. En ihmettelis jos sillekin on joku suuntautuminen, että kyseinen tyyppi oli __jatkuvasti__ ja vakavasti ihastunut johonkuhun aina, koko amiksen ajan.

Tätä kutsutaan lähäisriippuvuudeksi. Osa ihmisistä ei osaa olla/elää yksin. Tai ainakin luulevat näin. Tuttu tapaus varmasti monille.

Lainaus

Jotkut suuntautumiset on yksinkertaisesti niin samankaltaisia. Ymmärrän sen ärsytyksen jos jatkuvasti jotkut ymmärtää toista väärin ja kiusataan sen takia, väärinhän se on. Mutta minusta se on väärin myös niiltä suuttua, jos jotkut eivät vain ymmärrä henkilön suuntautumista tai ei ole kuullutkaan siitä. Nykyään niitä on niin paljon että ei perässä pysy; jos sanot että pidät molemmista sukupuolista, on ainakin 10 eri vaihtoehtoa mitä seksuaalisuutta edustat. . . [i]Sitä paitsi, ei minua ainakaan kiinnosta puolustaa näitä vähemmistöjä tai itselleni "uusia" suuntautumisia, jos ollaan heti hyökkäysasemissa[/i].

Lainaus

Mulla ei oikeasti ole mitään homoja tai muita vastaan, varsinkin kun on ollut kavereita jotka ovat olleet näitä "ei-yleisiä" ja yleisiä edustajia joten niitä ymmärtää paljon paremmin.[i] Ihan normaaleja ihmisiä he ovat, mutta ärsyttää miten jotkut tekee siitä hirveän aggressiivisen haloon (en puhu nyt homoavioliitosta, vaan minulle oudoista suuntautumisista)[/i].

Tuota, tuota. Sellaista kysyisin, että miksi se on sulle tärkeää ymmärtää jonkun toisen ihmisen hyvin henkilökohtaisia yksityisasioita, että voit puolustaa heitä? En ollut kuullut tuosta panseksuaalista ennen tätä keskustelua, mutta Wikipedian artikkeli selvensi kyllä melkoisesti. En nyt oikein tiedä kannattaako siitä ahdistua, että maailmassa on yhtä paljon seksuaalisia suuntaumuksia kuin on ihmisiäkin. Jokainen hetero/homo on kuitenkin myös yksilö.

Mielestäni tasa-arvoisen avioliittolain kohtaamat ongelmat johtuvat juuri siitä, että ihmiset eivät osaa asettua toisten ihmisten saappaisiin. Pakko heidän on pitää agressiivisesti meteliä, koska muuten he ovat aina Suomessa toisen luokan kansalaisia, mikä ei näin Herran Vuonna 2014 ole mielestäni enää kovinkaan siistiä.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

On oikeastaan aivan yksi ja sama millä tavalla homoseksuaalisuutta peleissä tai missään muussa mediassa esitetään sillä minkäänlaista erillistä numeroa siitä ei ole tarvis tehdä ylipäätään.

Tähän tuon Biowarenkin sekoilu tiivistyy. "Katsokaa, kun me ollaan suvaitsevaisia ja moderneja: meidän pelissä vaikutat tarinaan olemalla homo!" Toivottavasti pahimmilta puppelikliseiltä vältytään, mutten pidätä hengitystäni Biowaren ollessa vastuussa tarinasta. Voi kuinka odotan aikaa, jolloin seksuaalivähemmistöistä ei tarvitse tehdä numeroa.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

[b]'Lainaus käyttäjältä Milkshake'[/b]
[i]On oikeastaan aivan yksi ja sama millä tavalla homoseksuaalisuutta peleissä tai missään muussa mediassa esitetään sillä minkäänlaista erillistä numeroa siitä ei ole tarvis tehdä ylipäätään.[/i]

Oho, nyt häpeällinen salaisuuteni on paljastunut. Olen todellisuudessa Norsukampa...

Minusta on aika huvittavaa, kuinka niin moni on unohtanut sen, että muissakin Biowaren peleissä on ollut mahdollista harrastaa sänkypuuhia saman sukupuolen edustajan kanssa. Eipä se peleistä sen puppelimpaa tehnyt.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

Tähän tuon Biowarenkin sekoilu tiivistyy. "Katsokaa, kun me ollaan suvaitsevaisia ja moderneja: meidän pelissä vaikutat tarinaan olemalla homo!"

Eipä asiaa ole taidettu puida kuin pariin otteeseen, ja yleensä jonkinsortin Gaymer Pride -tapahtumien yhteydessä. Toki jos tämä on sinusta sekoilua, niin miten vaan.
Mitä itse hahmoon tulee, niin se luotiin ymmärtääkseni fanien toiveesta. En näe siinä mitään väärää, mutta jos sinä näet, niin ole hyvä ja mene suorittamaan sudoku jonnekin hiljaiseen paikkaan.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

On oikeastaan aivan yksi ja sama millä tavalla homoseksuaalisuutta peleissä tai missään muussa mediassa esitetään sillä minkäänlaista erillistä numeroa siitä ei ole tarvis tehdä ylipäätään.

Ei oikeastaan tai vasemmastaan. Niin kauan kuin ihmisiä syrjitään seksuaalisuuden, etnisyyden tai vaikka uskonnon perusteella, pitää myös median asiaa sivuta.

Sinänsä olen kyllä sitä mieltä, että media suhtautuu LGBt-ihmisiin ihan väärällä tavalla. Luodaan kuvitteellinen me ja te-asetelma, sekä ruokitaan stereotypioita. BB-Nikojen yms. esitteleminen mediassa on todellinen karhunpalvelus seksuaalivähemmistöille.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Taannoinen Mr. Gay Finlandin valinta taas sai hakkaamaan päätä seinään koska miksi helvetissä pitää valita erikseen Mr. Gay Finland? Eikö nämä homomiehet saa osallistua ihan perinteisiin miesten kauneus-/komeuskilpailuihin?

LGBT-ihmisille on aikojen saatossa muodostunut oma alakulttuurinsa, ja alakulttuurien edustajille on usein tärkeää järjestää tällaisia yhteisöllisiä tapahtumia. Ymmärtääkseni Mr. Gay Finlandin oli alunperin tarkoitus edustaa Suomen homoyhteisöä, tai jotakin sellaista.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

P Miksi helvetissä pitää julkkiksen esitellessä samaa sukupuolta oleva kumppaniaan, laittaa lehtiin painokoneet pysäyttävä otsikko? Kun Salkkari-Roosa esittelee miestään lehdissä, on se lähinnä oikean alakulman sivuviite mutta auta armias kun Ellen Page tai (*GASP*) se tummaihoinen showpainija kertoi parisuhteestaan saman sukupuolen edustajan kanssa, oli paskalehdistö ja näitä kuluttava kansa sekaisin kuin Woodstockin yleisö ja esiintyjät... ja järjestäjät.

No Ellen Page on vähän suurempi nimi kuin Salkkari-Roosa, unohtamatta tietenkään sitä, että julkkis-romanssit myy. Kyllä keltainen lehdistö samalla tavalla ilakoi ihan hetero-romansseista.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Niin kauan kuin homoseksuaalisuudesta tai ihonväristä pitää tehdä erillinen maininta ylipäätään missään yhteydessä, sikiää näitä helvetin uuvatteja jotka eivät asiaa oletusarvona ja normina pidä..

Ja sinä siis tosiaan kuvittelevat vaikenemisen olevan ratkaisu?

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Ensimmäinen homoseksuaali joka tunnusti homoutensa NBA:ssa... wautsi wau, näyttää ihan samanlaiselta ihmiseltä kuin kuka tahansa meistä.

No mutta tämähän on se pointti. Ihan hyvin se pelaa, vaikka on homo. Etenkin urheilupiireissä seksuaalisuus on tabu, joka voi pahemmillaan jopa lopettaa uran.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Oho, nyt häpeällinen salaisuuteni on paljastunut. Olen todellisuudessa Norsukampa...

Such lainaus, very fail :D

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Eipä asiaa ole taidettu puida kuin pariin otteeseen, ja yleensä jonkinsortin Gaymer Pride -tapahtumien yhteydessä. Toki jos tämä on sinusta sekoilua, niin miten vaan.
Mitä itse hahmoon tulee, niin se luotiin ymmärtääkseni fanien toiveesta. En näe siinä mitään väärää, mutta jos sinä näet, niin ole hyvä ja mene suorittamaan sudoku jonnekin hiljaiseen paikkaan.

Hahmoa vastaan en tietenkään ole, mutta "täysin homon" hahmon esitteleminen pelin uutena ominaisuutena huvittaa. Toivottavasti Bioware on päässyt pelkkänä reikänä olevien romanssivaihtoehtojen perinteestään. Lupaukset ovat ainakin kovat.

Kaipa tätä homouden jalustalla pitämistä pitää kestää kunnes oikeutettu tasa-arvo koittaa, muttei se tee toispuoleisuudesta yhtään vähemmän ristiriitaista.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Muksu+

Tumblr? C'mon..

Tumblr oli vain esimerkki. Siellä vihataan paljon, mutta silti siellä saa monesti uusia kuvakulmia ja ajatelmia negatiivisimpiinkin asioihin. Yllättävää kyllä.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Tuota, tuota. Sellaista kysyisin, että miksi se on sulle tärkeää ymmärtää jonkun toisen ihmisen hyvin henkilökohtaisia yksityisasioita, että voit puolustaa heitä?

Suuntautumisten määrä ei ahdista, vaan ne ihmiset niiden takana. Jos koskaan kohtaan vielä henkilön joka edustaa jotain näistä minulle tuntemattomista seksuaalisista suuntautumisista, niin valistaminen ei haittaa mutta suuttuminen on jopa hieman pelottavaa (suuttuminen siis siksi koska en tunne esimerkkihenkilön suuntautumisesta mitään). Mun mielestä ei ole yksinkertaisesti kivaa ajaa asioita joilla pelotellaan ensin. Ja toisaalta, mun mielestä on hassua puolustaa aiheita joista en tiedä yhtikäs mitään.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

Lainaus käyttäjältä MilkshakeOn oikeastaan aivan yksi ja sama millä tavalla homoseksuaalisuutta peleissä tai missään muussa mediassa esitetään sillä minkäänlaista erillistä numeroa siitä ei ole tarvis tehdä ylipäätään.
Tähän tuon Biowarenkin sekoilu tiivistyy. "Katsokaa, kun me ollaan suvaitsevaisia ja moderneja: meidän pelissä vaikutat tarinaan olemalla homo!" Toivottavasti pahimmilta puppelikliseiltä vältytään, mutten pidätä hengitystäni Biowaren ollessa vastuussa tarinasta. Voi kuinka odotan aikaa, jolloin seksuaalivähemmistöistä ei tarvitse tehdä numeroa.

Tai sitten kaikki meneekin paremmin kuin odotettiin. En osaa sanoa miksi tästä nousi mitenkään uutiskynnyksen ylittänyt juttu, että uudessa DA:ssa on puppeja, kun niitä on tosiaan ollut studion peleissä jo pitkään aikaa. Toki tämä sama kohu nousi myös viimeisimmän Mass Effectin aikaan. Sinänsä hauskaa, että ketään ei häirinnyt se, että Shepard kutsuu ties mitä muukalaisia makkariinsa. Auta armias kun sinne marssii valkoihoinen solttujäpä. Huh huh.

Uskon, tai ainakin haluan uskoa, että jos pelin tarinassa päättää pelaa homoseksuaalilla, niin tulos on suunnilleen sama kuin Naughty Dogin viimeisimmässä. Tai toivon ainakin, että siihen tähdätään. Laitan spoilereihin jos joku ei vielä tiedä.

[spoiler]Tarkoitan siis TLoU:n Billiä. Hahmo oli homo, mutta se ei vaikuttanut mitenkään mihinkään. Dialogissa naisen tilalla oli mies ja pornolehdissä keikkui jäpiä. Hieno hahmo mielestäni, ei siksi että hän oli homo, vaan koska hahmo oli hieno ja hyvin kirjoitettu.[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä TheCpp0

Suuntautumisten määrä ei ahdista, vaan ne ihmiset niiden takana. Jos koskaan kohtaan vielä henkilön joka edustaa jotain näistä minulle tuntemattomista seksuaalisista suuntautumisista, niin valistaminen ei haittaa mutta [i]suuttuminen on jopa hieman pelottavaa[/i] (suuttuminen siis siksi koska en tunne esimerkkihenkilön suuntautumisesta mitään). [i]Mun mielestä ei ole yksinkertaisesti kivaa ajaa asioita joilla pelotellaan ensin[/i]. Ja toisaalta, mun mielestä on hassua puolustaa aiheita joista en tiedä yhtikäs mitään.

No onko se nyt pelottavaa jos homojen mukana kulkueessa marssii transsukupuolisia tai vaikka aseksuaaleja? En nyt oikein käsitä mitä pelottavaa on näissä erilaisissa ihmisissä. En ole koskaan kuullut kenenkään heiluvan puukon kanssa kaduilla ja valistavan ihmisiä seksuaalisuudesta ja sen erilaisista muodoista. Kenties olen kasvanut liian leppoisissa lähiöissä.

Mielestäni on ihan ymmärrettävää, että ihmiset ottavat kovin sanoin kantaa tasa-arvoa käsitteleviin asioihin ja ihmisten näkemyksiin, etenkin jos joitankin oikeuksia ei tahdo kuulua. Toki senkin ymmärtää, että ihmiset vastustavat tätä avioliittolakia kovin sanoin. En silti ole vastustajilta kuullut yhtäkään argumenttia mikä muuttaisi mieltäni.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Muksu+

No onko se nyt pelottavaa jos homojen mukana kulkueessa marssii transsukupuolisia tai vaikka aseksuaaleja? En nyt oikein käsitä mitä pelottavaa on näissä erilaisissa ihmisissä.

Et ymmärtänyt pointtia. Ei mua kiinnosta se että mitä seksuaalisuutta he edustavat, vaan se että miten he sitä tuputtavat. Yleisesti ottaen on ok että tällaiset asiat tuodaan esiin. Yritän kertoa että on turhauttavaa kun sitä jahkataan koko ajan; kuljettiin sellaisella noin 5 hengen porukalla amiksen aikaan, joista yksi siis oli panseksuaali mikä oli meille kaikille ok. Hän oli (siis OLI) ok tyyppi, mutta meitä kaikkia alkoi ärsyttämään jatkuva seksuaalinen korostus. Monesti hän toi esiin kaikkia mahdollisia seksuaalisia asioita (sekä suuntautumiseen että muuhun aiheeseen liittyvään) eikä meitä voinut vähempää kiinnostaa. . . Jatkuva paapatus aiheesta alkoi yksinkertaisesti jo puistattamaan.

En siis yleistä. Oon vaan kohdannut tällaisia ihmisiä jotka mun mielestä yrittää tuputtaa tätä asiaa huonolla tavalla, sen takia oon huono ajamaan näitä asioita.

Edit: Perhana miten hankala aihe, kuinka vaikeeta voi olla selittää oma pointti.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

No Ellen Page on vähän suurempi nimi kuin Salkkari-Roosa, unohtamatta tietenkään sitä, että julkkis-romanssit myy. Kyllä keltainen lehdistö samalla tavalla ilakoi ihan hetero-romansseista.

Muutetaanpas vertaus hieman enemmän ymmärrettävään muotoon;

Ellen Page esittelisi uuden poikaystävänsä punaisella matolla... palstatilaa nimenomaan pienen kuvan ja sivulauseen verran

Ellen Page esittelisi naisystävänsä punaisella matolla... ylimääräisiä viihdeuutislähetyksiä ympäri planeettaa.

Miksi asia on näin jos ollaan kovin sen tasa-arvon perään huutelemassa? Yleisin peruste on se että Ellen Page oli erittäin rohkea tehdessään moisen tempun. Mitä helvetin rohkeaa on siinä että esittelee samaa sukupuolta olevan kumppaninsa? Onko se jotenkin vaarallisempaa ns. edgellä elämistä seurustella samaa sukupuolta olevan kanssa vai onko se rohkeaa tuoda asia ilmi julkisesti koska ympäröivä ihmiskunta on niin saatanan typerää että ei käsittele asiaa normina. Tässä on medialla oletettua isompi rooli sillä jos ihmiset muuttavat täysin mielipiteitään asiasta X jonkun South Park-jakson tai Penn&Teller-ohjelman perusteella, voidaan todeta että ruudulta tuijotettu media pystyy meille luomaan vaikka mitä illuusioita ja mielipiteitä päähän.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

No mutta tämähän on se pointti. Ihan hyvin se pelaa, vaikka on homo. Etenkin urheilupiireissä seksuaalisuus on tabu, joka voi pahemmillaan jopa lopettaa uran.

Tämä on myös niitä asioita jotka saavat kaipaamaan syanidia. Voi veljet kun olisi mukava kuulla vaikkapa lause: Ihan hyvin se pelaa vaikka tykkääkin enemmän vaaleveriköistä. Ihan hyvin se pelaa vaikka sen lempijuoma onkin ananas-Jaffa.

Lainaus käyttäjältä Munkk1

Tähän tuon Biowarenkin sekoilu tiivistyy. "Katsokaa, kun me ollaan suvaitsevaisia ja moderneja: meidän pelissä vaikutat tarinaan olemalla homo!" Toivottavasti pahimmilta puppelikliseiltä vältytään, mutten pidätä hengitystäni Biowaren ollessa vastuussa tarinasta. Voi kuinka odotan aikaa, jolloin seksuaalivähemmistöistä ei tarvitse tehdä numeroa.

Ja tästä päästäänkin siihen kysymykseen että kuka tässä on sitten loppupeleissä syyllinen? Bioware ei ole mielestäni koskaan pahemmin tuputtanut pelaajille peliensä hahmojen välisiä seksuaalisen suuntautumisen vaihtoehtoja vaan peliaiheiset nettisaitit ovat olleet yleensä täynnä "Nyt pääset jörnimään myös miehiä Dragon Effect 5:ssä! Katso kuvat!"-tason myötähäpeäuutisia. Jälleen kerran, median vaikutus jne. jne.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Tai sitten kaikki meneekin paremmin kuin odotettiin. En osaa sanoa miksi tästä nousi mitenkään uutiskynnyksen ylittänyt juttu, että uudessa DA:ssa on puppeja, kun niitä on tosiaan ollut studion peleissä jo pitkään aikaa. Toki tämä sama kohu nousi myös viimeisimmän Mass Effectin aikaan. Sinänsä hauskaa, että ketään ei häirinnyt se, että Shepard kutsuu ties mitä muukalaisia makkariinsa. Auta armias kun sinne marssii valkoihoinen solttujäpä. Huh huh.

Itse ainakin käsitin tämän hahmon homoseksuaalisuuden olevan uutisoinnin arvoinen asia (itse en tosin kokenut niin), koska se on osa hänen luonnettaan. Tällä tarkoitan sitä, että hahmo on kirjoitettu hänen homouttaan silmälläpitäen. Jos muistan oikein, niin aiemmissa Biowaren peleissä olet pystynyt vikittelemään ketä tahansa hahmoa, mitä sukupuolta edustatkaan kyseisessä pelissä, ja hahmon seksuaalinen suuntautuminen muuttui sitä mukaan. Tässä se ei ole mahdollista, vaan sinun täytyy olla mies aloittaaksesi romanttisen suhteen hänen kanssaan. Seksuaalisuus kait liittyy muutenkin hänen tarinakaareensa.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Miksi asia on näin jos ollaan kovin sen tasa-arvon perään huutelemassa? Yleisin peruste on se että Ellen Page oli erittäin rohkea tehdessään moisen tempun. Mitä helvetin rohkeaa on siinä että esittelee samaa sukupuolta olevan kumppaninsa? Onko se jotenkin vaarallisempaa ns. edgellä elämistä seurustella samaa sukupuolta olevan kanssa vai onko se rohkeaa tuoda asia ilmi julkisesti koska ympäröivä ihmiskunta on niin saatanan typerää että ei käsittele asiaa normina. Tässä on medialla oletettua isompi rooli sillä jos ihmiset muuttavat täysin mielipiteitään asiasta X jonkun South Park-jakson tai Penn&Teller-ohjelman perusteella, voidaan todeta että ruudulta tuijotettu media pystyy meille luomaan vaikka mitä illuusioita ja mielipiteitä päähän.

Et taida ymmärtää miten vakavaa vähemmistöjen syrjintä ja vihamielinen käyttäytyminen heitä kohtaan on vielä tänäkin päivänä ympäri maailmaa. Sillä se ON nimenomaan rohkeaa tulla kaapista, varsinkin jos olet joku NBA-urheilija, jonka alalla seksuaalisuus on tabu. Sana Pride kaikenmaailman kokoontumisissa ynms. tulee juuri siitä, että näiden henkilöiden ei enää tarvitse tai he eivät enää halua pelätä tai hävetä sitä mitä he ovat, vaan he ei voivat olla ylpeitä siitä.

Itseäni kyllä naurataa, että Biowaren homo-romansseista tulee kohu taas kerran ennen kuin peliä on edes julkaistu. Mielestäni Mass Effect 3 osoitti, että ei sen homo-romanssin tarvitse olla "genitaalialuieden yhteen hankausta miesten kanssa" (puhun siis Cortez-romanssista) vaan se voi olla pelin yksi tunnepainotteimmisista romansseista.

Lainaus käyttäjältä PussikissaHelvetistä

Et taida ymmärtää miten vakavaa vähemmistöjen syrjintä ja vihamielinen käyttäytyminen heitä kohtaan on vielä tänäkin päivänä ympäri maailmaa. Sillä se ON nimenomaan rohkeaa tulla kaapista, varsinkin jos olet joku NBA-urheilija, jonka alalla seksuaalisuus on tabu. Sana Pride kaikenmaailman kokoontumisissa ynms. tulee juuri siitä, että näiden henkilöiden ei enää tarvitse tai he eivät enää halua pelätä tai hävetä sitä mitä he ovat, vaan he ei voivat olla ylpeitä siitä.

Olen viettänyt elämästäni 2kk jenkkilän keskilännessä ja siellä kyllä 19-kesäisenä näin miten paljon paskaa ja typeriä ihmisiä maailmaan mahtuu tämän asian tiimoilta mutta ajattelepa jos asiasta oltaisiin muutama sukupolvi aivan hiljaa ja käsiteltäisiin sitä ihan ns. normaalilla tavalla eikä tuotaisi asiaa esille minkään sortin Pride-kulkueilla eikä muillakaan kissanristiäisillä. Suomessa jopa vasenkätisyys oli vielä meidän isovanhempien aikana jotenkin väärin mutta kun asian vaan annettiin olla, päästiin tästä saastaisuudesta (johon itsekin lukeudun) eroon. Miten kävi albiino-pigmentin omaavien ihmisten 1800-luvulla. Heitä pidettiin aika lailla kummajaisina ja sirkuksien vetonauloina mutta nykyään asia on ihan yhtä jokapäiväinen kuin märkä vesi ja taivaalla paistava aurinko.

quote='käyttäjältä Norsukampa']
Miksi asia on näin jos ollaan kovin sen tasa-arvon perään huutelemassa? Yleisin peruste on se että Ellen Page oli erittäin rohkea tehdessään moisen tempun.[/quote]

Itse en myöskään kehuisi Pagea rohkeaksi. Hän on miljoonia tienaava näyttelijä Hollywoodissa, missä seksuaalisuuteen suhtaudutaan avoimesti. Ei tämä tule hänen uraansa vaikuttamaan ainakaan negatiivisesti. Se ei kuitenkaan laske teon arvoa, sillä uskon Pagen olleen rohkaiseva. Ehkäpä joku seksuaalisuutensa kanssa kamppaileva teini siellä keksilännessä rohkenee seurata näyttelijättären jalanjälkiä, ja olla sinut itsensä kanssa.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

onko se rohkeaa tuoda asia ilmi julkisesti koska ympäröivä ihmiskunta on niin saatanan typerää että ei käsittele asiaa normina.

Sinä sen sanoit.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Tässä on medialla oletettua isompi rooli sillä jos ihmiset muuttavat täysin mielipiteitään asiasta X jonkun South Park-jakson tai Penn&Teller-ohjelman perusteella, voidaan todeta että ruudulta tuijotettu media pystyy meille luomaan vaikka mitä illuusioita ja mielipiteitä päähän.

Ei, kyllä sinä tässä olet aliarvioinut median vallan. Pilakuvat ovat aiheuttaneet mielenosoituksia, artikkelit diplomaattisia selkkauksia ja kirjat sotia. Media vaikuttaa epäsuorasti lähes kaikkeen mitä teemme tai mitä ajattelemme. Eikä tämä ole mikään foliohattusalaliitto, vaan tätä käytiin läpi jo yläasteen yhteiskuntaopissa.

Julkkiksia taas monet, etenkin nuoret, pitävät esikuvinaan. Esikuvan ajatusmaailma ja arvot vaikuttavat suoraan henkilön oman arvomaailman kehittymiseen.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Tämä on myös niitä asioita jotka saavat kaipaamaan syanidia.
.

Olen aivan samaa mieltä veliseni, mutta näin se asia valitettavasti menee. SportsNationin kyselyn mukaan vain 60% jenkeistä hyväksyisi avoimesti homoseksuaalin (jenkki)fudis pelaajan.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Olen viettänyt elämästäni 2kk jenkkilän keskilännessä ja siellä kyllä 19-kesäisenä näin miten paljon paskaa ja typeriä ihmisiä maailmaan mahtuu tämän asian tiimoilta mutta ajattelepa jos asiasta oltaisiin muutama sukupolvi aivan hiljaa ja käsiteltäisiin sitä ihan ns. normaalilla tavalla eikä tuotaisi asiaa esille minkään sortin Pride-kulkueilla eikä muillakaan kissanristiäisillä.

Tiedätkö miten orjien vapaussota (sisällissota) sai alkunsa Jenkeissä? Ilakoinnilla ja metelöinnillä, sekä kaiken maailman kissanristiäisillä. Sitten oli pitkä hiljainen kausi, jonka aikana mustat olivat lain silmissä kakkosluokan kansalaisia, ennen kuin taas alettiin meuhkaamaan oikeuksista. Totuus on, etteivät asiat muutu nostamatta kissaa pöydälle.

PS. Mitä vikaa on Pride-kulkueissa?

Jes, jes, keskustelua aiheesta toivoinkin. Hyvä näin.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Millä tavalla Bioware toimii väärin? Viitsisitkö perustella väitettäsi? Jos hahmon ainoa luonteenpiirre on hinuri, niin ehkäpä sitten, mutta mikään ei viittaa siihen. Minusta siinä ei ole mitään väärää, jos pelien käsikirjoittajat käsittelevät ajankohtaista aiheita, päinvastoin. Kunhan lopputulos on lähempänä Brockeback Mountainia, kuin koulujen seksuaalivalistustunteja.

Kun hahmoa mainostetaan juurikin noilla ”100% homo” ilmaisuilla, niin kyllä se viittaa juuri siihen että hahmon tärkein asia on olla homo. Ja jos hahmon tärkein asia on olla homo, niin minusta tuntuu siltä että hahmolle ei ole keksitty tärkeämpää roolia.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Se on aina mielenkiintoista, kuinka homoja säikkyvät aina tarjoavat meille ne villeimmät fantasiat. Homoseksuaalisuus ei ole pelkkää seksiä (vaikka sivustohistoriaasi selatessa voisi sellaisen kuvan saadakkin), vaan kyse on enemmänkin tunne-elämästä.

Ai saitko sellaisen käsityksen että pelkään homoja? Noh, lue miten haluat, myönnän sen että kirjoitin tuon hiukan kärkkäästi, eikä homojen elämä ole pelkästään laulua ja leikkiä, ja sateenkaaria ja peppuseksiä. Mutta, lainaten Biowaren omaa kirjoitusta, #RideTheBull ei minusta kerro mitenkään romantiikasta vaan seksistä.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Missä sinä tälläistä mainostusta olet kohdannut? Toisaalta ainakin Googlen mainokset muotoutuvat hakujen mukaan...

Biowaren foorumit, nettisivu, heidän Twitter. Jos olisit jaksanut edes googlata nuo ja Bioware niin olisit sentään jotain löytänyt.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Biowaren peleissä romanssit kyllä keskittyvät ihan muuhun kuin kuksimiseen (tiiäksä vähän niiq oikees elämäs!!!!!), ja jos joku saa niistä hölmösti leikatuista pätkistä jotain irti, niin hienoa hänelle. Sitä paitsi on Biowaren peleissä ennenkin ollut mahdollista vikitellä samaa sukupuolta, mutta eipä se peliä pornoksi muuttanut.

”Kaikki mitä luet internetissä ei aina tarkoita sitä mitä luulet sen tarkoittavan” – Abraham Lincoln

Kirjoittamani oli enemmänkin kärkäs ilmaisu romansseista yleensäkkin. Katsos kun kaikissa Biowaren peleissä kyllä se romanssin loppupuoli on aika intiimiksi mennyt, pornoa se ei kyllä ole ollut, siinä olet oikeassa.

Muutenkin kaikesta kirjoittamastasi tuli ennemminkin ilme että olisit vihainen minulle, kun piti nyt noin paljon minuun kohdistua kaikki negatiivinen. Olen pahoillani jos mielipiteeni loukkasivat sukupuoli-identiteettiäsi, mutta mielipiteeni ovat mielipiteitäni.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

En siis oikein saanut nyt kiinni, että miksi tämä sinua liikuttaa?

Tuo tekstin pätkä oli enemmänkin avaustekstiä, olivathan kaikki mainitsemani asiat faktoja eivätkä mielipiteitä, ja sen jälkeisessä tekstissä aloin vasta avautumaan asiasta.

SItten vielä pieni lisäavautuminen, kerran kun nyt pystyy aiheesta puhumaan vähän yleisesti enemmänkin. Minusta joissain peleissä seksuaalisuuden silmille tuputtaminen on turhaakin turhempi asia. Tarinavetoisissa peleissä sen kyllä ymmärrän, mutta sitten taasen jos jossain mätkintäpelissä tuodaan joka tuutin takaa esille sitä kuinka tämä on homo, tai tämä on hetero, on se minusta tyhmää. Minua ei kiinnosta tuon hahmon seksuaalisuus, minua kiinnostaa se että miten vedän sitä turpaan.

En tällä nyt tarkoita sitä etteikö sitä voisi tuoda esille alkuesittelyssä tai pienissä välikommenteissa, se olisi ihan hyvä, mutta mikäli jos sitä näkyy joka paikassa niin en pidä siitä ollenkaan.

Tarkoittaako tuo 100%:n homo sitä että jos vikittelee kerran samaa sukupuolta, niin ei enään avaudu romanssi mahdollisuuksia toisen sukupuolen kanssa.

Lainaus

[b]Lainaus käyttäjältä Cerker+[/b]

Kun hahmoa mainostetaan juurikin noilla ”100% homo” ilmaisuilla, niin kyllä se viittaa juuri siihen että hahmon tärkein asia on olla homo. Ja jos hahmon tärkein asia on olla homo, niin minusta tuntuu siltä että hahmolle ei ole keksitty tärkeämpää roolia.

Mainostetaan? Tarkoitatko sitä, kun joku pelin käsikirjoittajista kertoi, että pelissä on yksi hahmo jota ei voi vikitellä kuin samalla sukupuolella? Muistaakseni samaan syssyyn jamppa totesi, että hahmo tulee mestasta, jossa homoihin suhtaudutaan melkoisen nihkeästi, ja tämä näkyy hahmon luonteessa.

"It added an interesting dimension to his back story, considering he comes from a place where 'perfection' is the face that every mage puts on and anything that smacks of deviancy is shameful and meant to be hidden. Dorian's refusal to play along with that façade is seen as stubborn and pointless by his family, which has contributed to his status as a pariah."

Mielestäni tuossa tuli ilmi paljon enemmän piirteitä kuin pelkkä homous. Toki jos ainoa englanninkielen sana jonka tuntee on 'gay', niin sitten ymmärrän väitteesi.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Ai saitko sellaisen käsityksen että pelkään homoja? Noh, lue miten haluat, myönnän sen että kirjoitin tuon hiukan kärkkäästi, eikä homojen elämä ole pelkästään laulua ja leikkiä, ja sateenkaaria ja peppuseksiä. Mutta, lainaten Biowaren omaa kirjoitusta, #RideTheBull ei minusta kerro mitenkään romantiikasta vaan seksistä.

Ymmärtääkseni #RideTheBull viittaa siihen qunari sivuhahmoon, ja on enemmänkin (kaksimielinen) läppä, kuin mikään hirveään seksuaaliseen sodomiaan viittaava hirveä manaus. Toki jos siitä haluaa pahoittaa mielensä, niin kaikessa rauhassa. Ja sitä paitsi, eihän se qunari ole edes sadanprosentin hinttari, vaan bi.

[quote='käyttäjältä Cerker+'
Biowaren foorumit, nettisivu, heidän Twitter. Jos olisit jaksanut edes googlata nuo ja Bioware niin olisit sentään jotain löytänyt.
[/quote]

Itse en laskisi foorumikeskustelua mainostukseksi. Sama juttu koskee Twitteriä. Nettisivuilla en taas löytänyt mitään suoraan homoihin viittaavaan, edes "100 prosentin" hahmon esittelyssä ei mainittu seksuaalista suuntautumista.

Dorian
"Being from a proud bloodline of the Tevinter Imperium has its advantages: Dorian was born with a flair for magic that made him the envy of his peers. He is charming and confident, his wit as sharp as any blade, and if some suggest his manner cocky, it could be attributed to being a powerful mage in a land where mages rule. Indeed, Dorian would be the pride of his family—if he didn't oppose everything his homeland has come to stand for. He wears the labels of "pariah" and "outcast" proudly, knowing that views of the Imperium are unlikely to change until and unless someone of his ability stands up to make a difference."

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Kirjoittamani oli enemmänkin kärkäs ilmaisu romansseista yleensäkkin. Katsos kun kaikissa Biowaren peleissä kyllä se romanssin loppupuoli on aika intiimiksi mennyt, pornoa se ei kyllä ole ollut, siinä olet oikeassa.

tiiäksä vähän niiq oikees elämäs!!!!!

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Muutenkin kaikesta kirjoittamastasi tuli ennemminkin ilme että olisit vihainen minulle, kun piti nyt noin paljon minuun kohdistua kaikki negatiivinen. Olen pahoillani jos mielipiteeni loukkasivat sukupuoli-identiteettiäsi, mutta mielipiteeni ovat mielipiteitäni.

Heh, en ole vihainen sinulle. Minulla on tietty tyyli kirjoittaa, ja jos se saa minut vaikuttamaan vihaiselta, niin sitten se on niin.

PS.
Sinun oli tarkoitus varmaan piruilla seksuaalisesta identiteetistäni, eikä sukupuoli-identiteetistä.

Edit.

Lainaus käyttäjältä Manmangler

Tarkoittaako tuo 100%:n homo sitä että jos vikittelee kerran samaa sukupuolta, niin ei enään avaudu romanssi mahdollisuuksia toisen sukupuolen kanssa.

Ei, se tarkoittaa sitä, ettei kyseistä hahmoa kuin viehitellä kuin samalla sukupuolella.

Videopelejä koskee vähän sama nykyään kuin ennen 80 ja 90 luvuilla, milloin oli kiintiövähemmistöä yms yms niin nyt se THE juttu on homoseksuaalit peleissä mikä on ihan ookoo koska sehän on osa ihmisyyttä ja jokaisella on oikeus olla omanlaisensa mutta siltikin siitä tulee mieleen että markkinakoneisto koittaa nyt kaupata roolipelejäkin sillä että "meillä on tarinan keskiössä vähemmistönedustaja" mikä ei ole edes uusi juttu pelisaralla mutta kansa rupeaa kiistelemään asiasta että sopivatko ne nyt peliin vaiko ei, tavoitteeseen on päästy eli keskustelua on syntynyt puolesta ja vastaan.

En lähde moralisoimaan asiaa sen kummemmin, niin monissa peleissä on muut arveluttavat asiat olleet niin arkipäivää ettei homoseksuaalin lisääminen peliin pitäisi olla mitenkään tuomittavaa enää nykypäivänä.

Saints Row IV:ssäkin onnistuu saman sukupuolen kanssa vehtaaminen vaikkei mitään näytetäkkään (ja robottikin löytyy kuten oli myös Fallout - New Vegasissa)

Tiedän että kirjoitan epäselvästi aika ajoin mutta pointtini lienee se ettei tuolla asialla pitäisi erikseen markkinoida peliä koska se taas lietsoo ihmisten homokammoisuutta kaikin tavoin.

Ja kyllä, tunnen muutamia vähemmistöedustajia ja heitäkin välillä ottaa kupoliin kuinka asialla hierotaan heteroiden naamalle tämän tästä.

Mainostetaan? Tarkoitatko sitä, kun joku pelin käsikirjoittajista kertoi, että pelissä on yksi hahmo jota ei voi vikitellä kuin samalla sukupuolella? Muistaakseni samaan syssyyn jamppa totesi, että hahmo tulee mestasta, jossa homoihin suhtaudutaan melkoisen nihkeästi, ja tämä näkyy hahmon luonteessa.

Ei vaan tarkoitan sitä että kun joka paikassa sanotaan että hän on täysin homo, myöskin coneissa ja kaikkialla, niin on se mainostusta ns. ”progressiivisuudella.

Mielestäni tuossa tuli ilmi paljon enemmän piirteitä kuin pelkkä homous. Toki jos ainoa englanninkielen sana jonka tuntee on 'gay', niin sitten ymmärrän väitteesi.

Samanlainen tekstihän voitaisiin kirjoittaa natseista, mutta sehän olisi maan häväistys. Mutta nyt kun on kyse homosta niin sehän on vain hieno teksti josta käy ilmi sata erilaista asiaa.

Ymmärtääkseni #RideTheBull viittaa siihen qunari sivuhahmoon, ja on enemmänkin (kaksimielinen) läppä, kuin mikään hirveään seksuaaliseen sodomiaan viittaava hirveä manaus. Toki jos siitä haluaa pahoittaa mielensä, niin kaikessa rauhassa. Ja sitä paitsi, eihän se qunari ole edes sadanprosentin hinttari, vaan bi.

Hihihi, ihana pieni kaksiemielinen läppä, ja kerran kun se tulee joiltakuilta jotka kannustavat LQBT-yhteisöjä, niin eihän se tosissaan ole muuta kuin kaksimielinen läppä. Mutta jos joku samanlaisessa asemassa tekisi vitsin mustaihoisista, niin auta armias.

Itse en laskisi foorumikeskustelua mainostukseksi. Sama juttu koskee Twitteriä.

Niin, Twitter, tuo yksi katsotuimmista sivuista internetissä ei vaikuta mihinkään eikä siellä olevaa tekstiä ilmesty minnekkään muualle.

tiiäksä vähän niiq oikees elämäs!!!!!

Tiiäksä että kun oikeassakin elämässä romanssi voi päättyä intiimisti? Mutta eihän tuollainen siveellinen henkilö tosissaankaan voi sellaista ajatella, sehän olisi väärin!!!!

Heh, nothing personnel kid

Ja tama taitaa olla nyt viimeinen viestini tässä asiassa. Jatka vain LQBT-yhteisöjen oikeuksien puolustamista täällä internetin syövereissä, teet hyödyllistä työtä.

E: Jännä viesti muoto mutta en voi tätä korjata. No jaa.

E2: Se on nyt näin. Milkiltä osa tekstistä.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Minusta joissain peleissä seksuaalisuuden silmille tuputtaminen on turhaakin turhempi asia. Tarinavetoisissa peleissä sen kyllä ymmärrän, mutta sitten taasen jos jossain mätkintäpelissä tuodaan joka tuutin takaa esille sitä kuinka tämä on homo.

Lainaus käyttäjältä SamTheFurious82+

Videopelejä koskee vähän sama nykyään kuin ennen 80 ja 90 luvuilla, milloin oli kiintiövähemmistöä yms yms niin nyt se THE juttu on homoseksuaalit peleissä mikä on ihan ookoo koska sehän on osa ihmisyyttä ja jokaisella on oikeus olla omanlaisensa mutta siltikin siitä tulee mieleen että markkinakoneisto koittaa nyt kaupata roolipelejäkin sillä että "meillä on tarinan keskiössä vähemmistönedustaja" mikä ei ole edes uusi juttu pelisaralla mutta kansa rupeaa kiistelemään asiasta että sopivatko ne nyt peliin vaiko ei, tavoitteeseen on päästy eli keskustelua on syntynyt puolesta ja vastaan.

Jos Biowaren pelejä ei oteta huomioon, ei mieleeni tule kuin kourallinen LGBT-hahmoja. En sano, että vähemmistöhahmoja tarvittaisiin enemmän, mutta väite tästä videopelien "homosaatiosta" on todella naurettava.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Samanlainen tekstihän voitaisiin kirjoittaa natseista, mutta sehän olisi maan häväistys. Mutta nyt kun on kyse homosta niin sehän on vain hieno teksti josta käy ilmi sata erilaista asiaa.

Mitäs helvettiä? Esitit väittämän, että hahmon ainoa piirre on homoseksuaalisuus. Minä todistin väittämäsi vääräksi. Sinä aloit kirjoittamaan jotain natseista. Jos joku haluaa selventää asiaa minulle, niin siitä vaan.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Ei vaan tarkoitan sitä että kun joka paikassa sanotaan että hän on täysin homo, myöskin coneissa ja kaikkialla, niin on se mainostusta ns. progressiivisuudella.

Joka paikassa? Eli siis yhdessä Twitter viestissä? Ainoa Con tapahtuma missä tästä on enemmän meuhkattu on ollut LGBT-pelaajien GaymerX. Toki homohahmo herättää keskustelua jo senkin takia, että pelaajat ovat yhä enemmissä määrin alkaneet toivomaan perinteiseistä poikkeavia pelihahmoja.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Hihihi, ihana pieni kaksiemielinen läppä, ja kerran kun se tulee joiltakuilta jotka kannustavat LQBT-yhteisöjä, niin eihän se tosissaan ole muuta kuin kaksimielinen läppä.

No ollaanpas sitä herkkiä. Tuplan ikimuistoinen mainoskin aiheuttaa sinulle varmaan ihottumaa. Sinä varmaankin lasket tämän Red Bullin mainoksen jo pornoksi.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Mutta jos joku samanlaisessa asemassa tekisi vitsin mustaihoisista, niin auta armias.

Mitä helvettiä nyt taas?

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Jatka vain LQBT-yhteisöjen oikeuksien puolustamista täällä internetin syövereissä, teet hyödyllistä työtä.

No johan on. Aloitat keskustelun keskustelufoorumilla, ja hikeennyt kun joku vastaa.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Niin kauan kuin homoseksuaalisuudesta tai ihonväristä pitää tehdä erillinen maininta ylipäätään missään yhteydessä, sikiää näitä helvetin uuvatteja jotka eivät asiaa oletusarvona ja normina pidä.

Jaan huolesi niin aiheesta kuin raketista, jolla pääsisi pois johonkin parempaan paikkaan, esim. vaikkapa Jupiteriin. Tämä on hankala aihe ja periaatteessa olen samaa mieltä, että tasa-arvoon ei kuulu jonkin tietyn ryhmän positiivinen korostaminen. Monissa asioissa myös tasa-arvo ja tasaisuus menevät helposti sekaisin (kuten länsimaisilla feministeillä yleensä), mutta tässä tapauksessa uskaltaisin väittää asian olevan selkeä. Jos olisin itse homo (ha gayyyyy!) ja haluaisin avioon, niin tuskinpa jaksaisin odotella vain hiljaa pari sukupolvea, jolloin mahdollisesti ehkä toivottavasti homma alkaisi olla hanskassa. Tämä vain sen takia, että päättävissä elimissä on tällä hetkellä aivan käsittämättömän uskomattomia idiootteja, joiden ajattelutapa on siellä kivikauden ja pronssikauden välissä. Ei, kyllä antaisin äänen kantaa niin paljon kuin mahdollista.

Jopa minä, laiska heteromies (ei siis homo, tai nainen tai homonainen!!!!!), sain tarpeekseni tänä vuonna ja pistin meksikolaisen painimaskin liittyäkseni pahuuttaa vastaan taistelevaan Pride-kulkueeseen. Tiedän kyllä, että tällainen korostaminen provosoi luupäitä myös vastustamaan, mutta mielestäni ei pidä odottaa, että idiootit järkiintyvät itsestään. Painimaski olisi jäänyt naulaan, jos tällaisen asian puolesta ei tarvitsisi taistella.

Lainaus käyttäjältä Almasy

Lainaus käyttäjältä NorsukampaNiin kauan kuin homoseksuaalisuudesta tai ihonväristä pitää tehdä erillinen maininta ylipäätään missään yhteydessä, sikiää näitä helvetin uuvatteja jotka eivät asiaa oletusarvona ja normina pidä.

Jaan huolesi niin aiheesta kuin raketista, jolla pääsisi pois johonkin parempaan paikkaan, esim. vaikkapa Jupiteriin. Tämä on hankala aihe ja periaatteessa olen samaa mieltä, että tasa-arvoon ei kuulu jonkin tietyn ryhmän positiivinen korostaminen. Monissa asioissa myös tasa-arvo ja tasaisuus menevät helposti sekaisin (kuten länsimaisilla feministeillä yleensä), mutta tässä tapauksessa uskaltaisin väittää asian olevan selkeä. Jos olisin itse homo (ha gayyyyy!) ja haluaisin avioon, niin tuskinpa jaksaisin odotella vain hiljaa pari sukupolvea, jolloin mahdollisesti ehkä toivottavasti homma alkaisi olla hanskassa. Tämä vain sen takia, että päättävissä elimissä on tällä hetkellä aivan käsittämättömän uskomattomia idiootteja, joiden ajattelutapa on siellä kivikauden ja pronssikauden välissä. Ei, kyllä antaisin äänen kantaa niin paljon kuin mahdollista.

Jopa minä, laiska heteromies (ei siis homo, tai nainen tai homonainen!!!!!), sain tarpeekseni tänä vuonna ja pistin meksikolaisen painimaskin liittyäkseni pahuuttaa vastaan taistelevaan Pride-kulkueeseen. Tiedän kyllä, että tällainen korostaminen provosoi luupäitä myös vastustamaan, mutta mielestäni ei pidä odottaa, että idiootit järkiintyvät itsestään. Painimaski olisi jäänyt naulaan, jos tällaisen asian puolesta ei tarvitsisi taistella.

Täsmälleen, jos ei asioilla haettaisi vain kipeästi julkisuutta, jätettäisiin joitakin asioita vain mainitsematta ja odotettaisiin josko ne pelaajat asian huomaisivat.

vähän sama laita kirjojen ja elokuvien saralla

"Tässä näkyy vähän nänniä" ja netti on täynnä otsikoita tai että "tässä paljastetaan jotain todella käänteentekevää"

Lainaus käyttäjältä Cerker+

SItten vielä pieni lisäavautuminen, kerran kun nyt pystyy aiheesta puhumaan vähän yleisesti enemmänkin. Minusta joissain peleissä seksuaalisuuden silmille tuputtaminen on turhaakin turhempi asia. Tarinavetoisissa peleissä sen kyllä ymmärrän, mutta sitten taasen jos jossain [i]mätkintäpelissä tuodaan joka tuutin takaa esille sitä kuinka tämä on homo, tai tämä on hetero, on se minusta tyhmää[/i]. Minua ei kiinnosta tuon hahmon seksuaalisuus, minua kiinnostaa se että miten vedän sitä turpaan.

En tällä nyt tarkoita sitä etteikö sitä voisi tuoda esille alkuesittelyssä tai pienissä välikommenteissa, se olisi ihan hyvä, mutta mikäli jos sitä näkyy joka paikassa niin en pidä siitä ollenkaan.

Voi olla, että en ole perehtynyt tarpeeksi tappelupeleissä esiintyvien hahmojen sukupuolielämään, mutta ei ihan äkkiseltään tule mieleen kovinkaan isoa rypästä hahmoja mitkä sopivat kuvaukseen. Jos joku haluaa kertoa ketkä Street Fighterin ja/tai Tekkenin hahmoista ovat homoja niin arvostan kovasti. Samalla tavalla niitä hahmoja vedetään turpaan vaikka hahmoille avataankin pikkuisen taustatarinaa.

Lainaus

Voi olla, että en ole perehtynyt tarpeeksi tappelupeleissä esiintyvien hahmojen sukupuolielämään, mutta ei ihan äkkiseltään tule mieleen kovinkaan isoa rypästä hahmoja mitkä sopivat kuvaukseen. Jos joku haluaa kertoa ketkä Street Fighterin ja/tai Tekkenin hahmoista ovat homoja niin arvostan kovasti. Samalla tavalla niitä hahmoja vedetään turpaan vaikka hahmoille avataankin pikkuisen taustatarinaa

Street Fighterissa ainakin Zangiefia on vihjailtu homoksi, mutta mitäpä väliä sillä on kun jätkä harjoittelee painia Venäjän karhujen kanssa. Poisonin kohdalla on tunnetusti vihjailtu että jalkovälistä löytyy jotain vähän ulottuvampaa kuin mitä naisilla yleensä on. Guilty Gearissa Venom saattaa olla homo tai ainakin bi, jos nyt oikein muistan tarinankulun hahmon kohdalla oikein. Kovin paljon tuo Venom omaa mestariaan rakastaa se ainakin tuli selväksi. Blazbluessa Makoto voi olla lesbo tai jälleen kerran ainakin bi, mutta tätä tuskin kovinkaan moni pohtii kun suurehko underboob pursuaa koomisen paljastavasta asusta ulos. Tekkenistä minulla ei ole mitään hajua, koska putosin sarjan kyydistä Tekken 5:sen kohdalla.

Tuossa on about kaikki tappelupelihahmot, jotka itse muistan olevan seksuaalivähemmistön edustajia. Itseäni moiset seikat eivät heilauta suuntaan tai toiseen millään tavalla, mutta ehkä joku saa tuosta Ahaa-elämyksiä.