Pelit jotka omistat muttet ole läpäissyt / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pelit jotka omistat muttet ole läpäissyt

Tarkoitus olisi keskustella peleistä joita et ole pystynyt/jaksanut läpäistä syystä tai toisesta.

Aiheen aloittajalla ei yhtään?

Itselläni pelit ovat jäänet kesken yleensä vaikeuden takia. Listaa kehiin:
NES - Super Mario Bros - liian vaikea, ei vaan pysty (kyllä olen tosissani)
NES - Ghosts 'n Goblins - koskaan kunnolla edes yrittänyt
NES - The Goonies 2 - sama kuin yllä
NES - Silent Service - sama kuin yllä
NES - Teenage Mutant Ninja Turtles 2 - sama kuin yllä
NES - Willow - sama kuin yllä
PS1 - Resident Evil - liian vaikea ja kivuliaat kontrollit
PS1 - Oddworld: Abe's Exoddus - en ole koskaan edes aloittanut
PS1 - Final Fantasy 7 - jäin jumiin yhteen kohtaan enkä sittemmin ole jaksanut yrittää
PS1 - Digimon World - hirveästi työtä ja hirveän vaikea, ei pysty
PS1 - Tomb Raider - aivan kauheat kontrollit, en paria minuuttia pidempään pystynyt pelaamaan
PS1 - Silent Hill - pelottaa ei pysty
PS2 - Grand Theft Auto: San Andreas - jäin jumiin yhteen kohtaan, myös tylsä
PS2 - Prince of Persia: The Sands of Time - ei jaksanut kiinnostaa tarpeeksi
PSP - Ratchet & Clank: Size Matters - jäin jumiin yhteen kohtaan enkä ole jaksanut yrittää uudelleen
PC - Splinter Cell: Chaos Theory - ei ole tietokonetta millä pelata eikä ainakaan käyttöjärjestelmää
PC - Empire Earth 3 - en ole koskaan edes aloittanut, ja myös ylläoleva syy
PS3 - Splinter Cell: Double Agent - jäin jumiin yhteen kohtaan enkä jaksanut yrittää uudelleen
PS3 - Half-Life 2 - aivan tappavan tylsä en millään pysty pelaamaan loppuun
PS3 - Valkyria Chronicles - vaikea, jäin jumiin yhteen kohtaan
PS3 - inFAMOUS - ei jaksanut kiinnostaa tarpeeksi
PS3 - Resonance of Fate - liian vaikea

Sanottakoon että "liian vaikeita" ja "jäin jumiin" pelejä yritin yrittämistäni mutten vaan päässyt eteenpäin. Eihän siinä auta rautakankea yrittää taivuttaa jos ei pysty. Näistä peleistä kaikki on oikeastaan sellaisia mitä tuskin koskaan yritän tulevaisuudessa peitota, ja osaa en edes pystyisi kun konsoli on rikki (NES ja PS2 juuri ja juuri toimii).

Lainaus käyttäjältä erakko

PS3 - Valkyria Chronicles - vaikea, jäin jumiin yhteen kohtaan.

Nostin kulmakarvaa tämän kohdalla. Minne jäit jumiin? Itse olen pelin läpäissyt kahdesti (alusta ilman ng+, tekee pelin ihan liian helpoksi) ja myönnän, että peli on todella haastava paikoin, mutta ei läpi pääsemätön.

Keskeneräisiä pelejä itseltäni löytyy Playstation 2:n puolelta Persona 4, Rogue Galaxy ja Odin Sphere. Nämä ovat kesken pitkälti sen takia, että en omista ps2:ta vaan joudun lainaamaan sitä aika ajoin kaveriltani. PS3:n puolella on myös muutama peli kesken ja niistä suurin osa on kesken taukojen takia ja sitten kun ei enään muista missä on menossa ja mitä tekemässä (mm. Artonelico Qoga) ei jaksa jatkaa. Laiskuutta siis. Boxilla on Tales of Vesperia kesken, mutta peli aikaa on kertynyt vasta 15h.

Diablo II.....itse pääpiru jäi listimättä, koska necromancerini ei osannut muuta kuin loihtia luurankoja ja jonkun golemin (ja pelasin yksin)...kyseisten apureiden ansiosta peli tuntui välillä jopa turhan helpolta, mutta itse Diabloa vastaan olivat täysin hyödyttämiä, eikä hahmoni osannut tehdä juuri muuta xP.....enpä sitten jaksanut aloitta koko peliä alusta uudella hahmolla.

Pelejä, joita omistan, mutta joihin en ole vielä edes koskenutkaan löytyykin sitten sellainen lista, että en rupea niitä tässä luettelemaan...yhtään liiottelematta kyseisiä pelejä löytyy yli 100 kpl.....kaikki olisi ajan mittaan tarkoitus pelata, mutta pelejä kertyy hyllyyn vuodessa (PALJON) enemmän kuin niitä ehtii pelata. Sanomattakin selvää, että seuraavaan konsolisukupolveen ei tule siirryttyä, ennenkuin kyseiset pelit on kahlattu läpi.

Olen läpäissyt ehkä vähän yli puolet omistamistani peleistä. Pentuna valinnanvaraa oli vähemmän, joten samoja pelejä tuli hakattua kunnes ne oli koluttu puhki. En kuitenkaan muista, että minulla olisi koskaan ollut suurta tarvetta läpäistä kaikkia pelaamiani pelejä, kuten joillain kavereillani. Erityisesti inhoan sikamaisia loppupään kenttiä sekä keinotekoisen vaikeita pomotaisteluita. Jos jokin kohta ei mene kolmannellakaan kerralla läpi, jää peli yleensä kesken. Loppuvideot ja muut löytää nykyisin netistäkin. :D

En siis ala listaamaan kesken jääneitä pelejäni tässä. Useimmiten syynä keskeytymiseen on jonkin uuden ja mielenkiintoisemman pelin ilmestyminen, toisinaan liian korkea vaikeustaso. Kaikkein odotetuimmat teokset pyrin aina pelaamaan läpi, ja viime vuonna olen vähän petrannut tällä saralla. Mainittakoon, että Halo 4:n lopputekstit rullasivat jo julkaisupäivän iltana seitsemän tunnin pelisession jälkeen. Tuolloin olin ylpeä itsestäni. Vuonna 2012 saatoin päätökseen myös lukuisia ikuisuusprojektejani, kuten Ocarina of Timen, ensimmäisen Halon, Metroid Primen ja Metal Gear Solid Twin Snakesin. Nämä kaikki olivat olleet kesken jo muinaisista ajoista lähtien.

Lainaus käyttäjältä YritaEdes+

Nostin kulmakarvaa tämän kohdalla. Minne jäit jumiin? Itse olen pelin läpäissyt kahdesti (alusta ilman ng+, tekee pelin ihan liian helpoksi) ja myönnän, että peli on todella haastava paikoin, mutta ei läpi pääsemätön.

Jokin tehtävä missä piti Welkinillä ja Alicialla kahdestaan hiippailla jossain metsässä ja Alicialla oli jalka pipi. Lukuisia kertoja yritin ja yritin, mutta ehkä kerran onnistuin pääsemään lähelle alueen loppua. Tuostakin on jo niin kauan etten kyllä muista mikä tarkalleen siinä oli vaikeaa.

Voihan noita olla useampi, mutta nämä kaksi nousevat hyvin mieleen.

Ninja Gaiden Sigman PS3-versio on edelleen kesken. Aikoinaan tuli peli hommattua kun niin monessa paikassa sitä hehkutettiin ja onhan se tosiaan hemmetin hyvä peli. Taisteluissa saa melkein joka nurkassa olla hiki pinnassa ja naapurinkin kieli saapi olla keskellä suuta jos haluaa selvitä alkuvalikkoa pidemmälle. Taisteluun en jäänyt jumiin, mutta yhdessä kohdassa ei vain ole mitään käryä mihin pitäisi mennä. Ei ole kiinnostanut tarpeeksi että jatkaisin pelaamista kun muutenkin pelattavaa. Hyvä peli kuitenkin....

....toisin kuin Battlefield 3:n yksinpeli. Voisin melkein ristiä BF3:n yksinpelin paskimmaksi yksinpeliksi moneen vuoteen. Ainakin yleensä kun ostan pelin missä on sp ja mp, niin molemmat saan pelattua, mutta tuo buginen kakka jäi kesken. Jos kerran aletaan kopioimaan CoD:n vuoristorataa, niin voisi edes kopioida onnistuneesti. Tylsää ja bugista, ei enää koskaan.

Lainaus käyttäjältä erakko

Aiheen aloittajalla ei yhtään?

Noh kyllähän niitä löytyy :D
Sanotaanpa nyt yksi niistä: Shadow of the colossus.
Lyhyesti sanottuna rupesin pelaamaan sitä ja myöhemmin sillä viikolla yks top ten video spoilas sen lopun ja meni vaan koko fiilis pelistä sen jälkee.
Olen yrittänyt palata peliin mutta ei perkule muistaa heti vain sen lopun.

Aloitusviestiin kyllä kaivattaisiin jotain muutakin, vaikkapa juurikin aiheen aloittajan omia läpäisemättömiä pelejä.

Pienempänä en läpäissyt melkeen mitään pelejäni, en osannut silloin pelata yhtään. En kumminkaan muista enää mitä kaikkia jätin silloin pelaamatta läpi, mutta no enpä niistä suurinta osaa enää omistakaan. Uudemman sukupolven konsolilla, eli PS3:lla läpäisinkin alussa lähes kaikki pelini. Mutta sitten alkoi kertymään niitä pelejä, jotka vaan pitäisi mennä läpi, mutta kun ei jaksa. Osaa olen edennyt jo yli puolenvälin tai lähelle loppua, osaa taas olen kokeillut korkeintaan. En nyt ole ostellut enää pelejä, enkä pyytänyt lahjaksikaan yhtään, koska läpäisemättömien pelien lista alkaa olemaan minulle jo liian suuri.

PS3:lla tämän hetkiset läpäisemättömät pelit ovat:
White Knight Chronicles 2 - Erinomainen peli, mutta en tällä hetkellä jaksa pahemmin pelata. Läpäisemistä pidentää myös se, että teen kaikki sivutehtävät ja bountyt tarinan ohella.

L.A. Noire - Tämäkin aivan mahtava peli, mutta siltikään ei vaan jaksa pelata.

Prince of Persia - Maksoi alle 2 euroa uutena, niin piti se ostaa. Komea peli ja muutenkin erinomainen, jotenkin jäänyt nyt vain pelaamatta.

Prince of Persia HD collection (2. & 3. osat) - Liian pitkä tauko aiheutti sen, että en enää muista, minne minun piti mennä toisessa osassa. Kolmanteen en koske ennenkuin toinen osa on menty läpi.

Shadow of the Colossus HD - Ihan hirveä kamera, vaikka peli onkin loistava. Ehkä jäin jumiinkin yhteen kolossiin, en tiedä, kun en ole yrittänyt kuin kerran.

Splinter Cell HD collection - Ei se hiippailu vaan ole minun juttu.

Bulletstorm - Tylsää räiskintää, ei jaksa yhtään.

Brink - Sama kuin edelliseen, sekä ostin, koska halvalla sai.

SmackDown vs. Raw 2011 - Tämänkin sai halpaan hintaan, ja joskus pienempänä pelasin sitä ekaa SD vs. Rawia monia satoja tunteja. Ei jaksanut enää.

Dead Space Extraction - Dead Spacet ovat yksiä parhaista nykyajan peleistä, mutta tämä ei iskenyt niinkään.

Trine - Liian tylsät viholliset, vaikka kentät ovatkin upeita. Toinen osa oli paljon parempi.

Wipeout HD - Sai silloin joskus hyvityksenä ilmaiseksi, joten otin. En osaa ajopelejä, joten liian vaikea.

Dead Nation - Valitsin liian korkean vaikeusasteen alussa, tai tein huonoja virityksiä aseisiin, jäin jumiin yhteen chapteriin. Menin sen tason helpommalla asteella läpi, mutta peli sitten vaan jäi kesken, eikä ole jaksanut palata.

Jak & Daxter 2&3 HD - Tähänkin suurin syy, miksi en ole mennyt näitä läpi on taas se, että en jaksa pelata tällä hetkellä. Toinen osa oli myös hieman liian erilainen kuin ensimmäinen, huonompaan suuntaan mentiin omasta mielestäni.

Noista ainakin L.A. Noire, WKC2, Dead Nation sekä SotC on menossa yli puolessa välissä. Mikään näistä peleistä ei ole pelaamatta sen takia, että se olisi surkea, koska ihan hyviä nämä kaikki ovat. Siksipä uskon, että joku päivä tämä lista ammottaa tyhjyyttään, kun vaan se peli-into tekee paluun. Uusia pelejä tosiaan en tule hankkimaan vähään aikaan, koska pelaamatta nekin jäisivät vain.

Steamistahan noita lähinnä löytyy, suurin osa kiinni vaan siitä ajanpuutteesta. Yhtään huonoa tekelettä ei edes ole tullut ostettua! Listataanpa muutama...

Crysis 2: Huippumättöä, mutta jotenkin vaan en ole täysin päässyt peliin sisään. Vielä jonkun verran kesken

Deus Ex: HR: Aivan loistava peli, enkä edes keksi järkevää syytä, miksi on kesken. Pelattu kuitenkin melkein 20 tuntia, ehkä jotkut ärsyttävät lukot ja ovet vaikuttavat...

Metro 2033: Hyvä peli, mutta vaikeimmalla tasolla helkkarin epäreilu ja varmasti sen takia kesken. Epäreilulla tarkoitan nimenomaan hiippailua, mikä esim. Deus Exissä on loistavaa. Enkä meinaa pelimekaniikkaa vaan tekoälyä

Witcher 1 ja 2: Witcher ykkösessä suurimpana syynä ehkä hitusen tiukempi meininki ja itseään toistavat mekaniikat. Läpi mennään kuitenkin ennen kakkosta, mihin en ole vielä koskenutkaan!

Saints Row: The Third: Mahtava peli kaverin kanssa, mutta muut co-op pelit vievät paljon aikaa vähästä pelaamiselle jäävästä ajasta. 30 tuntia pelattu, kohtapuoliin läpi

Ja vielähän noita pari on, myös konsoleilla.

Lainaus käyttäjältä erakko

Jokin tehtävä missä piti Welkinillä ja Alicialla kahdestaan hiippailla jossain metsässä ja Alicialla oli jalka pipi. Lukuisia kertoja yritin ja yritin, mutta ehkä kerran onnistuin pääsemään lähelle alueen loppua. Tuostakin on jo niin kauan etten kyllä muista mikä tarkalleen siinä oli vaikeaa.

Tjaa, se tehtävä. Ko. tehtävässä on parissa paikkaa sellainen sininen(?) kukka jonka luokse päästessä (alicia ensin ja welkin perästä) Welkinillä voi hoitaa sitä pipiä ja Alician liike siitä kasvaa. Se mihin tuo sinulla on varmaan pultannut on ne vihulaisen spesialistit (joku 95% väistömahdollisuus luoteihin tai jotain muuta yhtä sontaa) siellä loppupäässä. Neuvona sanoisin, että älä yritä niitä tiputtaa, muuta kuin kranaatilla jos on pakko ja etsi kartasta/ympäristöstä pieniä oikkareita ja ryömi aina kun mahdollista.

Ainiin ja Diablo 3 on kesken, enkä usko koko sälää koskaan läpäiseväni oli se sen verran kökkö.

Suurin osa kyllä aivan mainioita pelejä, mutta kun se aika ei riitä. Ja silti tekisi mieli ostaa lisää pelejä.

Bioshock 2
Tähän ei vain mielenkiinto ole riittänyt tarpeeksi, että jaksaisi läpäistä. En tiedä, onko vielä paljonkin pelattavaa jäljellä, mutta sen tiedän, etten sitä ainakaan hetkeen jaksa kaivaa ulos kotelostaan. Jotenkin ei vaan nappaa.

Deus Ex: Human Revolution
Tämän olen aloittanut pariinkin kertaan, koska ekalla kerralla olen jäänyt jumiin siihen loppupääkkään... Tein huonoja valintoja ja nyt ei vaan millään jaksaisi yrittää vain ampua sitä tyyppiä, liian vaikea! Toista tallennusta en vain ole jaksanut pelata, on tullut muita kivoja pelejä eteen.

Red Dead Redemption
Ei missään nimessä huono peli, mielenkiintoakin olisi tämä pelata läpi, mutta ei kerkiä! Jossakin puolessa välissä taidetaan mennä, täytyisi joskus raivata aikaa tälle, kunhan saan tuon yhden tärkeimmän pelattua, eli:

Assassins Creed III
Aikaa ei vain ole. Tai oikeastaan useimpina päivinä en ole kotona oman konsolin ääressä, jotta voisin sitä pelata. Mielenkiintoa on enemmän kuin paljon, joten tämä on kyllä ensimmäisenä listalla, joka täytyy läpäistä.

Viime syksyyn asti oli myös GTA IV kesken, mutta nyt voin onneksi ylpeänä ilmoittaa, että tämä peli on läpäisty! (ainakin juonellisesti)

Itsekin tuli ennen mentyä kaikki ostamani peli läpi, mutta nykyään jotenkin ei vain innosta. Keväällä sain Mass effect 3n juuri sen verran myöhään, että kiinnostus ehti laantua ja toisaalta pidin kakkosesta enemmän.
Kesällä halvalla metsästetty Halo Anniversary on vain parin tehtävän osalta läpi, todella huonot checkpointit vain ottivat päähän, tyyliin vedän tehtävän 80% läpi, mutta kun joutuu lopettamaan ja palatessa onkin tehtävän alussa, ei vain innosta.
Myös syksyllä ostettu Dishonored oli parin tehtävän päässä lopusta, mutta AC3 katkaisi putken enkä ole sen jälkeen pelannut. Toisaalta, vaikka vedinkin ACn läpi, ei vain ole riittänyt intoa pelata sitä 100% läpi, kuten muut osat.
Suurin syy pelaamisen vähenemiseen on viime lukiojakson kaamea stressi, toisaalta myös viime kesänä hommattu uusi kone. Steamin kesken olevia pelejä en jaksa edes luetella, niitä on aina liikaa :D. Joitain piristäviä poikkeuksia kuitenkin on, kuten Vessel, Saints row 3 ja The Walking Dead, joita jaksoi pelata paljonkin.

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä erakko

PSP - Ratchet & Clank: Size Matters - jäin jumiin yhteen kohtaan enkä ole jaksanut yrittää uudelleen

Semmoinen kutina että taidamme puhua samasta kohdasta. Puimuri tulee päin näkyä IHAN SAMANTIEN ja tappaa. Se kohta on aivan käsittämättömän vaikea ja luovutin monen yrityksen jälkeen. Enää en ole kyseiseen peliin koskenut.

Dark Souls (Xbox 360). En mitenkään hirveän usein pelaa niitä kamalan vaikeita pelejä, kuitenkin siten että on hieman haastetta mutta enimmäkseen ehkä viihteenä (riippuu kuitenkin pelistä). Mutta voi hyvä luoja miten vaikea peli tuo on. Taisin pelata ihan alusta saman kohdan, en tiedä, ehkä 15 kertaa? Sitten pääsin vähän eteenpäin kunnes joku mystinen musta ritari tappaa minut. . . . En sano että peli oli huono, se vaan oli meikäläiselle ihan liikaa ja rehellisesti sanottuna aiheutti sellaisen päänsäryn ettei mitän rajaa.

Borderlands: Tämä aloitettiin broidin kanssa cooppina ja koska broidi pystyy pelaamaan vain iltaisin pari tuntia eikä välttämättä edes joka päivä ja minä taas en pahemmin jaksa alkaa pelaamaan mitään joskus klo.21.00 aikaan niin tämä jäi kesken. Pitänyt monesti koittaa pelata soolona loppuun.

Afro samurai: Anime oli loistava. Demo oli hyvä. Pelit lehti sanoi peliä helpoksi ja pomo matsit voitetaan counter nappia rämpyttämällä. Kuka lie beat em up friikki arvostellut sillä sitä counter namiskaa täytyy painaa varmaan 0.5s tarkkuudella tai pomo antaa turpaan niin, että tukka lähtee. Aika kaukana rämpyttämisestä jos minulta kysytään.
Ehkä puolet tuosta pelasin paikoitellen helvetinmoisen ragetuksen säestämänä kunnes päätin antaa olla. Ja minä luovutan todella harvoin. Yleensä hajotan ohjaimia tai hakkaan käteni verille kuten ssx ja mortal kombat osoitti, mutta tämän suhteen luovutin.

Guitar hero warriors of rock: En ole vielä aloittanut.
Smackdown vs raw 2010: En ole vielä aloittanut.

Siinäpä nuo taisi olla.

Tämä keskustelu suorastaan huusi minua: itsellä on harmittavan paljon kesken jäänneitä pelejä tuolla hyllyssä. Nopealla vilkaisulla hyllystä löyty noin neljä peliä, mitä en ole edes vielä aloittanut.
Mutta muutamasta keskenjäänneestä voisin marista hieman enemmän.

Patapon (PSP)
Olen muutamaan otteeseen aloittanut koko pelin alusta, ja kaikki menee hyvin aina yhteen tiettyyn taisteluun asti, jossa aina kaikki pataponini kuolevat. Eikä taida olla edes vielä kauhean pitkällä alusta. Pitäisi vähän kokeilla eri miehityksiä ja varusteita, mutta en kestä katsoa sitä, kuinka pataponit kuolevat, joten se aina vähän jää.

Silent Hill Homecoming (360)
Tämä edisty aikoinaan ihan hyvin, mutta jostain syystä en kestänyt mennä yhtä hotellia tutkimaan, ja loppupeleissä pistin poikaystäväni pelaamaan sitä. No edistyihän se hyvin, kunnes jätkä kuoli ja en ole sen jälkeen koskenut peliin. En muista edes kuinka pitkälle ehdittiin seikkailee edelliseltä tallennuspaikalta, taisi kuitenkin olla sen verta pitkällä, ettei vain yksinkertaisesti tehnyt mieli vetää sitä kaikkea uusiksi.

Project Zero (PS2)
Jumaliste, tässä on peli, jossa jopa minä säikyn. Ja jossa en ole päässyt puolen tunnin pelaamista pidemmälle. Kuolen aina ensimmäiseen henkeen/haamuun/mikä onkaan, minkä päähenkilö kohtaa. Ehkä kerran pystyn ottamaan KAMERALLA KUVAN ( kyllä, taistellaan henkiä vastaan kameralla sinänsä muikea idea ), mutta sen jälkeen en ehdikään enää ottamaan kuvia, kun henki tulee liian likelle ja syö. Pakittaminenkaan ei auta, koska siinä kameran ladatessa henki ehtii taas leijumaan lähelle ja hrrrhhfhrhrhrh.

Itseasiassa olen päässyt peleistäni läpi ehkä 1/3, mutta en viitsi kaikista alkaa kirjoittamaan, kuinka on mielenkiinto loppunut tai tullut ostettua uusia pelejä. :(

Näitähän riittää.

PS1
Legacy of Kain: Soul Reaver: Tätä peliä en koskaan saanut aikaiseksi pelattua alkua pidemmälle. Pidin kyllä pelistä, mutta jostain syystä pelaaminen vain jäi.

PS2
Dragon Quest VIII: Loistava peli, mutta pelaaminen jäi kuitenkin kesken pitkäksi aikaa, enkä koskaan enää jaksanut palata pelin pariin, koska en muistanut missä olin, mihin olin menossa tai mitä olin tekemässä. Uuttakaan peliä ei koskaan tullut aloitettua.

GTA III: Tässä pelissä keskityin enemmän leikkimiseen, enkä koskaan päässyt peliä loppuun asti, sillä kun Vice City julkaistiin, niin tämän pelin pelaaminen jäi kokonaan.

Kingdom Hearts: Sama kävi kuin DQVIII kanssa. Peli jäi jostain syystä kesken, enkä jaksanut enää koskaan palata pelin pariin, koska en muistanut miten olin peliä pelannut. Uutta peliä ei tullut aloitettua.

Shadow of the Colossus: Pidin hirveästi pelistä, mutta silti sitä tuli pelattua harmillisen vähän, enkä koskaan päässyt pelissä hirveän pitkälle.

PS3
Battlefield 3: Yksinpeli on kuraa.

ICO & Shadow of the Colossus HD: En ole saanut koko levyä konsoliin asti....

NDS
Final Fantasy IV: Minulla on paha tapa jättää roolipelejä kesken ja kun tarpeeksi kuluu aikaa niin en jaksa enää palata pelin pariin. Tässä on käynyt niin.

GTA Chinatown Wars: Ostin tämän pelin hetken mielijohteesta, kun sen halvalla löysin, ja kyllä siitä irtosi hetken hupia, mutta se ei onnistunut nappaamaan kiinnostustani kovin pitkäksi aikaa.

Hotel Dusk: Room 215: Tässä pelissä jäin yksinkertaisesti jumiin ja koska en useidenyrityskertojen jälkeenkään päässyt pelissä eteenpäin, niin se jäi luonnollisesti kesken. Hyvä peli muuten kyseessä.

The Legend of Zelda: Spirit Tracks: Pidin itse todella paljon Phantom Hourglassista, mutta tämä peli on omasta mielestäni turhan helppo ja yksinketainen, etten jaksanut siitä hirveästi kiinnostua. Lisäksi verrattuna edellisen pelin purjehtimiseen, on junalla ajelu todella tylsää. Varmaan tämä tulee jossain välissä kahlattua loppuun, mutta ei varmaan ihan lähiaikoina.

Metroid Prime: Hunters: Olin vähän pettynyt tähän peliin, sillä odotin siltä perinteisempää Metroid-kokemusta, mutta peli olikin enemmän moninpelipainoitteinen. Lisäksi Peliä pelatessa tuli kädet nopeasti kipeiksi.

Huomasin tässä, että Nintendon käsikonsolit ovat oikeastaan olleet itselläni vain keino pelata Pokémonia ja muut pelit ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Monesti olen jopa unohtanut, että minulla on DS:llä muitakin pelejä kuin vain Pokémonit.

PC-pelejä en tässä lähde luettelemaan, sillä niitä on tullut hankittua niin monia hetken mielijohteesta esim. Steamin aleista. Useimpia ei ole koskaan asennettukkaan koneelle ja monia olen vain testannut.

Pitäisiköhän listata suurin osa peleistä mitä omistan? Jollain tavalla lohdutonta että Steamissakin löytyy 69 peliä joita en ole edes käynnistänyt. Täältä löytyvän hauskan statistiikan mukaan olen pelannut yli sataa peliä Steamissa, mutta rehellisesti sanottuna olen pelannut läpi kahden käden sormilla laskettavan määrän, jos sitäkään.

Olen sitä kauhistellut tässä lähiaikoina kun aika uppoaa "loputtomiin" peleihin kuten Civilization tai mikä tahansa moninpeli, kun voisi hakea niitä tarinallisiakin kokemuksia, mutta ehkä minun olisi aika myöntää itselleni että en vain ole sellainen pelaaja tässä vaiheessa elämääni.

Itselläni kun on sitä "kunnollista" aikaa pelaamiseen tunnista kahteen per päivä, on se vain osoittautunut jollain tavalla liian vaikeaksi keskittyä tarinoihin ja juuri kun päästään vauhtiin niin pitääkin mennä nukkumaan, tai sitten on muuta hommaa tai vaikkapa leffoja vaimoni kanssa.

Kamalinta asiassa on se että minä ehdottomasti haluan kokea kaiken mahdollisen. Siitä tulee jopa hieman syyllinen olo kun on pelannut kaksi tuntia Civiä kun olisi voinut olla tekemässä jotain ihan muuta, vaikkapa pelastamassa galaksia Mass Effectin muodossa. Miljoona ikuisuusprojektia odottaa pelaamistaan. Mutta eihän pelaajan pitäisi tuntea syyllisyyttä siitä että nauttii siitä mitä tekee! Äh, asiat olivat niin paljon paremmin nuoremmalla iällä kun oli 2 peliä joita sai jauhaa uudestaan ja uudestaan, ja aikaa vaikka kuinka.

Vaikka nykyään on pelaaminen yleistynyt hyvin paljon ja erilaisia pelaajia on laidasta laitaan, niin voisinpa silti sanoa että hyviä pelejä tulee aivan liikaa. Niihin vaadittava aikamäärä on myös liikaa. Pelit saisivat minun mielestäni olla lyhyempiä ja halvempia. Ei se silti tarkoita että kaiken pitäisi olla jotain iOS roskaa, nimittäin vaikka peli olisi isolla budjetilla tehty ja hieno kuin mikä, ei kai sen silti tarvitsisi olla mikään 50 tuntinen eepos?

Liikaa pelejä, liian vähän aikaa. Silti niitä pelejä haluaa aina lisää..

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva

Tällä hetkellä on todella, TODELLA monta peliä jonossa odottamassa läpäisyä. Kompaten Demppaa, en ole puoliakkaan Steam -peleistä edes asentanut, tosin nämä on indie bundle -paketteja joita kaverit ovat ostaneet ja 2 ensimmäistä CS:ää.

Red Dead Redemption (Xbox 360)
Maremainia siteeraten, ei missään nimessä huono peli. Todella loistava ja en kyllä millään siihen kyllästy (vaikka en olekaan pelannut vähään aikaan) mutta jäin kertakaikkisen jumiin.
Seuraavassa kuvaan ongelmani, jos jotakuta ei haittaa pieni tehtäväspoileri. Jos joku osaa auttaa niin kertokaa nyt ihmeessä.
[spoiler]Pitää ilmeisesti etsiä joku elokuvaohjaaja saluunasta, ja jos oikein ymmärsin hän on Liar's Dice -pelipöydän ääressä. Veikkaan että erä pitää voittaa päästäkseen hänen puheilleen mutta en ensinnäkään osaa pelata peliä.[/spoiler]

Peli on seissyt nyt useamman kuukauden hyllyssä. Harmillista.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

RDR

1. Mene peliin, jossa on mahdollisimman vähän pelaajia. Esim 2.
2. Lue AI:ta ja katso miten se reagoi jos laitat vaikka suurimman noppa määrän.
3. Kannattaa kertoa aina totuus.

www.gamespot.com/red-dead-redemption/forum/how-to-win-at-liars-dice-55188847/
Tässä on myös joku ketju.

Lainaus käyttäjältä TheCpp0+

.Red Dead Redemption (Xbox 360)
Maremainia siteeraten, ei missään nimessä huono peli. Todella loistava ja en kyllä millään siihen kyllästy (vaikka en olekaan pelannut vähään aikaan) mutta jäin kertakaikkisen jumiin.
Seuraavassa kuvaan ongelmani, jos jotakuta ei haittaa pieni tehtäväspoileri. Jos joku osaa auttaa niin kertokaa nyt ihmeessä.
Spoileri!Näytä spoileriPitää ilmeisesti etsiä joku elokuvaohjaaja saluunasta, ja jos oikein ymmärsin hän on Liar's Dice -pelipöydän ääressä. Veikkaan että erä pitää voittaa päästäkseen hänen puheilleen mutta en ensinnäkään osaa pelata peliä.

Peli on seissyt nyt useamman kuukauden hyllyssä. Harmillista.

Itsellänikin oli pelin alkuvaiheilla ongelmia tuon Liar's Dicen kanssa, mutta sitten pikkuhiljaa tajusin pelin kulun.
Eli tarkoituksena on saada vastustajien nopat pois, alussa kun nopat on jaettu niin pitää alkaa veikkaamaan pöydässä olevien nppien määrää.

Esim, veikkaat alussa että pöydässä on kolme kolmosta, seuraavana vuorossa oleva voi tehdä korkeamman veikkauksen esim. 4 vitosta tai 5 kolmosta, tai hän voi väittää sinun valehtelevan, jolloin nopat tarkastetaan, jos kolmos noppia on vähemmän kuin kolme, sinä häviät nopan, jos taas kolme tai enemmän niin hän menettää nopan.

Alempia veikkauksia taas ei voi tehdä mm. jos joku veikkaa neljää nelosta, niin sinun täytyy veikata joko viittä nelosta tai muita korkeampia vetoja. Voit myös yrittää Spot on-callia, mm. kun sinua edeltävä vastustaja veikkaa viittä kakkosta, ja jos kakkosia on tasan viisi, jokainen vastustaja menettää nopan, jos veikkaat väärin, menetät itse.

En tiedä saako näistä ´´ohjeista´´ kukaan selvää, mutta toivottavasti auttoi :D

TheCpp0 (ei varmistettu)
Käyttäjän Anonymous kuva
Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

En tiedä saako näistä ´´ohjeista´´ kukaan selvää, mutta toivottavasti auttoi:D

Kyllähän tuo auttaa jo paljon, varmasti vielä enemmän kun kokeilen käytännössä. Pitänee vielä etsiä ohjeita tästä kuitenkin.

Kiitokset Riukkuli ja Kakku :)

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Kuitenkin itse aiheeseen. Jos laittaisin kaikilta alustoilta niin tulisi hirveä lista.

Sananen listastasi.

Hirveä lista siitä tuli kuitenkin. Ei tarvitse mielestäni alkaa spämmimään niitä nimikkeitä vain saadakseen viestiä pidemmäksi, vaan perustelee ne kunnolla jos on sanottavaa.

Ihme saatanan trollailua taas. Ei ole vissiin viestit tulleet perille. Ethän sä voi sanoa peliä paskaksi koska sen on tehnyt joku tietty firma. Jos annat kunnon perustelut niin sinut voisi ottaa jopa tosissaan, mutta koska kirjoitat vain aivotonta paskaa niin kukaan ei tule niin tekemään.

En tiedä olenko oikea henkilö ketään ohjeistamaan, mutta toivon, ettei tulevat listaukset tule olemaan tällaisia !

Demppa sen sanoi, ehkä hieman ylikorostetusti kuin olisin itse, mutta koetetaan tosiaan pitää täällä ne listat sellaisina että muutkin käyttäjät niistä saavat jotain irti. Edelleenkään mitään romaanin pituisia perusteluita ei tarvitse kirjoittaa, mutta pelkkä lista ei oikein ketään palvele. Näillä siis eteenpäin.

- Snakeleader, moderaattori.

Minun pelini joita en ole pelannut läpi voidaan jakaa kahteen osaan. Niihin jotka vielä omistan ja niihin jotka olen myynyt pois. Tässäpä pieni lista.

XCOM: Enemy Unknown
Sitä tuli siihen viimeiseen pahikseen asti pelattua, jolle ikävä kyllä kusin niin monta kertaa että en enää halunnut yrittää, Kyllä se vielä tuolla Steamissa roikkuu, että eiköhän joku päivä senkin voisi pelata läpi.

Red Dead Redemption
Tätä tuli taottua ihan innoisaan ja todella hyvä pelikin se oli. Uskoin että tulisin läpäisemään pelin ja sitten kun ratsastin kotiin päin hienon musiikin säestyksellä ajattelin että tässähän nyt tämä. Läpäisin pelin. Mutta ei. Peli jatkuikin, mutta innostus lopahti koska kaikki sen jälkeen tulleet tehtävät olivatkin tylsiä ja varsinkin ne joissa se poika piti aina käydä pelastamassa. Siihen se sitten jäikin. Myin sen pois.

En nyt tässä enempää muista mutta kyllähän niitä on.

Lainaus käyttäjältä Cerker

Red Dead Redemption
Tätä tuli taottua ihan innoisaan ja todella hyvä pelikin se oli. Uskoin että tulisin läpäisemään pelin ja sitten kun ratsastin kotiin päin hienon musiikin säestyksellä ajattelin että tässähän nyt tämä. Läpäisin pelin. Mutta ei. Peli jatkuikin, mutta innostus lopahti koska kaikki sen jälkeen tulleet tehtävät olivatkin tylsiä ja varsinkin ne joissa se poika piti aina käydä pelastamassa. Siihen se sitten jäikin. Myin sen pois.

"Kotiin" päästessä taisi olla vain pari tehtävää ennen viimeistä tehtävää, hölmö paikka lopettaa pelin pelaaminen.

Lainaus käyttäjältä Lativle

Lainaus käyttäjältä CerkerRed Dead Redemption
Tätä tuli taottua ihan innoisaan ja todella hyvä pelikin se oli. Uskoin että tulisin läpäisemään pelin ja sitten kun ratsastin kotiin päin hienon musiikin säestyksellä ajattelin että tässähän nyt tämä. Läpäisin pelin. Mutta ei. Peli jatkuikin, mutta innostus lopahti koska kaikki sen jälkeen tulleet tehtävät olivatkin tylsiä ja varsinkin ne joissa se poika piti aina käydä pelastamassa. Siihen se sitten jäikin. Myin sen pois.
"Kotiin" päästessä taisi olla vain pari tehtävää ennen viimeistä tehtävää, hölmö paikka lopettaa pelin pelaaminen.

En vain tiedä, siinä kotiinmenomatkalla olin varmaan jo niin valmistautunut loppuun, että sitten pelin jatkaminen tappoi ilon minulta. Ja tietysti se Marstonin lapsi jota piti koko ajan mennä pelastamaan.

Dragon age kakkonen on maannut pelaamattomana tuolla kovalevyllä todella kauan, melkein puoli vuotta. Niin tylsä ja itseääntoistava peli kyseessä että mieluummin tekisin uuden läpipeluun Game of Thronesissa. Harmittavaa että hyvä ykkösosa saa näin hölmön jatko-osan.

Lainaus käyttäjältä Portable

Dragon age kakkonen on maannut pelaamattomana tuolla kovalevyllä todella kauan, melkein puoli vuotta. Niin tylsä ja itseääntoistava peli kyseessä että mieluummin tekisin uuden läpipeluun Game of Thronesissa. Harmittavaa että hyvä ykkösosa saa näin hölmön jatko-osan.

Valtava pettymys Dragon Age 2:n. Juurikin noilla sanoilla mitä mainitsit, tylsä ja itseääntoistava. Taisteleminen oli kamalaa varsinkin kun vaikeustason tuominen toteutettiin taivaasta tippuvilla vihollisaalloilla.

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

En tiedä olenko oikea henkilö ketään ohjeistamaan, mutta toivon, ettei tulevat listaukset tule olemaan tällaisia !

Haha hyvä lista. Ite arvostelen leffat samalla lailla. Joko se on hyvä tai huono mitä sitä nyt syvällisemmin pähkäilemään.

Löytyyhän niitä, mutta tässä on ne pari yksilöä jotka olen ottanut tavoitteekseeni pelailla ennen maaliskuuta ja lähtöä loppuvuodeksi Tokioon eroon pleikkarista.

L.A Noire

Ostin pelin täysin mielijohteesta, ostin pelin uutena eikä ne DLC-koodit toimineet ja pelin niin sanottu etsiväntyö joka on enemminkin käsikirjoitettua nurkkien nuuskimista ja naamojen katselua ei oikein lämmittänyt aluksi. Pelasin oikeastaan tunnin ekalla kerralla ja jätin pelin pölyyntymään kuukausiksi. Sitten jatkoin ja aloin lämpeämään tälle. Mutta jälleen kerran on iskenyt lähemmäs kuukauden tauko tästä, vaikka nautinkin tästä paljolti. Paljon keissejä ei pitäiis olla jäljellä, joten pitäisi ryhdistäytyä jossain vaiheessa ja läpäistä tämä hyvin mielenkiintoinen peli.

Silent Hill 2 HD

Aaahh, Silent Hill HD, pelikokoelmani pokaali, jonka voitin Street Fighter-turnauksesta. Mutta kuten aiemmin täällä olen llmaissut, niin peli onnistui luomaan ahdistusta minuun, joka ajoi minut pois koko pelin äärestä. Mutta minä haluan pelata tämän, sillä peli jolta luonnistuu tunnetilojen luomiseen apaattisen transsin lisäksi tarkoittaa yleensä että kyseessä ei ole semmoinen peli jonka voisi jättää kesken. Onhan tämä perkule soikoon pelattava, varsinkin näin talviaikaan kun pimeys vallitsee siihen aikaan kun on hereillä.

Xcom-Enemy Unkown

Tämä onkin tuorein tapaus. Pelasin ensimmäisen Very Difficult tehtävän läpi, ilman kuolonuhreja. Kyllähän pinkki alienienteurastus armeijani otti osumaa, joka tarkoittaa sitä että sairastuvassa saavat olla pari viikkoa. Olen siis sen verran alussa vielä, ettei minulla ole edes kuutta jätkää, jotka olisivat erikoistuneet johonkin vaan pari erikoistunutta ja loput rookieita. Ei sitten kestänyt kauaan, kun kaikki meni päin helvettiä ja ufot hyökkäsi moneen paikkaan, eikä hullukaan mene Very Difficult tehtäviin Rookieiden kanssa, jotka vain toimivat syöttinä. Paniikkiin menin ja lopetin pelin. Pitäisi jatkaa, mutta aika kusisessaa tilanteessa olen :I

Onhan niitä muitakin, kuten MGS HD Collection, Mass Effect 3 ja Silent Hill 3 HD, mutta huomioiden että pelaan luultavasti koko tammikuun Borderlands 2 med ZaleraFF ja mikke95, sekä helmikuussa pitää aloittaa YO-kirjoituksiin luku, niin pitää laittaa realistiset tavoitteet. Ja nyt kun vilkaisin pelihyllyä, niin näin Disgaea 3, joka vaatisi vielä satojen tuntien grindausta, jotta voittaisin ne kovimmat viholliset, vaikka olenkin hakannut pelissä superpomon heikomman muodon.

Lainaus käyttäjältä Portable

Dragon age kakkonen on maannut pelaamattomana tuolla kovalevyllä todella kauan, melkein puoli vuotta. Niin tylsä ja itseääntoistava peli kyseessä että mieluummin tekisin uuden läpipeluun Game of Thronesissa. Harmittavaa että hyvä ykkösosa saa näin hölmön jatko-osan.

Hassua, että miten toisen roska on toisen aarre. Itselleni DA2 on yksi tämän sukupolven parhaimpia pelejä, ja ehkäpä jopa yksi parhaimmista peleistä mitä olen ikinä pelannut. Eikä vähiten sen tarinan ja sen kerronan takia, mikä kosketti tavalla jolla harva peli on koskettanut. Menen ehkäpä jopa niin pitkälle (DA-puristien kauhuksi), että DA2 on jopa parempi ja tasapainoisempi kokonaisuus kuin ykkönen. Joo, sivutehtäviä ja syvyyttä on vähemmän, mutta ei se ainakaan itseäni niin hirveästi haittaa sillä suurin osa ykkösen sivutehtävistä olivat äärettömän tylsää mene sinne, tapa kaikki, tule takaisin-matskua, ja peliä on virtaviivaistettu juuri oikeista paikoista. Kakkosen suurin vahvuus on juonessa joka onkin sitten pelimaailman parhaimmistoa. Myös graafinen silmä miellytti silmää. Itse koin ykkösen taistelumekaanikan aika tylsäksi ainakin konsoleilla, joille kakkosen nopeatempoisempi tyyli sopii paremmin, menettämättä silti taktisuuttaan (vaikka puristit muuta väittävätkin). Ainut oikea heikkous mitä nyt pelistä tulee mieleen on luolastojen raju kierrätys, mutta kyllähän se ykkönenkin siihen syyllistyi, vaikkakin hiukan eri tavalla.

Ja ööh, omia läpäisemättömiä pelejä.. Onhan noita, mutta nykysukupolven isoista peleistä pelkästään Darksiders, Dragon's Dogma ja Tales of Grace F. Hyviä pelejä jokainen varmasti, mutta ostin ne aikaan jolloin pelaaminen ei niin hirveästi hotsittanut, ja niin ne jäivät kesken. Varsinkin DD ja Tales of Graces F tekisi mielä vielä joskus jauhaa läpi, kun intoa ja aikaa riittää, hyvältä pelit nimittäin maistuivat. Darksiders onkin itselle sitten aivan yhtä tyhjän kanssa. Ihan kiva pikku toimintapeli, mutta tapettuani lintubossin niin ei vain into enää riitä. Pelaamattomia latauspelejä onkin sitten niin paljon, etten edes halua ajatella kaikkea sitä rahamäärää mikä niihin on mennyt (ei oikeasti niiiiiiiin paljon, mutta minkäs pihi luonteelleen mahtaa, yhyy)

Mitä nyt nopeasti sanoisin niin helposti yli sata peliä omistan jotka on kesken tai aloittamatta kokonaan. Nuista peleistä jotain yli 50 Steamissa ja loput konsoleilla. Mitään listaa en kaikista ala laittaa mutta parista pelistä voisin jotain pistää:
Shadow of the Colossus PS2
Aikoinaan suurella mielenkiinnolla peliä odotin ja esim Pelaajasta luin juttuja ja kehuja. Pelin sitten ostin ja... se oli ihan okei. Enintään. Pelasin ekalta istumalta pari kolossia ja seuraavalla myös jokusen mutta sitten alkoi vauhti hidastua. Peli oli nätti, sisälsi paljon hyviä ideoita mutta siitä uupuu vain jokin jonka takia tahtoisin pelata sitä enemmän taikka läpi. Tarina on mitä muistan ihan hyvä vaikka simppeli. Suurin haitta varmaan oli maailman tyhjyys. Alun hienojen maisemien ihmettelyn jälkeen alkaa käydä tylsäksi pitkien matkojen ratsastus kun vastaan ei tule ketään tai mitään puita kummempaa. Tämä ns. kuuluu tyyliin ja tarkoitullista varmaan mutta meikällä ei nappaa. Ihan kiva peli ja mikäs siinä jos jotku tätä rakastaa. Minulle turhan itseään toistava ja tylsä peli.

MGS: Peace Walker PS3 (HD collection versio)
Innolla odottelin MGS HD Collectionia viime vuonna ja yksi isoimmista syistä oli juuri tämä peli. MGS2&3 oli tietenkin kiva pelata taas läpi hieman nätimmän näköisinä mutta PSP:tä kun en omista oli hienoa päästä monien mielestä tähän kyseisen konsolin parhaaseen peliin. Hyvä pelihän se olikin, hieman karun näköinen mutta se ei haittaa. Tarina tuntuu ihan hyvältä mutta isolle konsolille tämä ei kovin hyvin sovi. Tehtävät ovat lyhyitä ja kaikkiaan tulee semmoinen "käsikonsolipeli" fiilis kokoajan. Jossain matkustaessa tämä olisi mukavaa mutta isolla ruudulla jaksaa enintään lyhyissä pätkissä. Pelailinkin peliä jotain 6-7h kunnes PS3 hajosi ja tallennus meni siinä mukana myös. Nyt peli pitäisi aloittaa kokonaan alusta eikä tämä ajatus kauheana innosta. Koitan jossain vaiheessa ottaa itseä niskasta kiinni ja pelailla tämän vaikka pakolla läpi.

The Witcher: Enhanced Edition PC
Omistan tämän pelin kahtena kappaleena tietokoneelle. Fyysisenä sekä Steamissa. Peli on monelta osalta todella hyvä peli (tarina, maailma ja henkilöt) mutta taistelu... se on niin puuduttavaa ja tylsää. Iso miinus pelissä jossa aika paljon tapetaan. Pelikellossa taitaa olla jotain 17h ja melko lopussa olen jo mutta en vain ole jaksanut mennä loppuun saakka. Witcher 2 on yksi tämän sukupolven suosikeistani niin totta hitossa tämäkin peli pitäisi pelata loppuun. Kakonen tekikin juuri tuon taistelun 1000 kertaa paremmin kuin ensimmäinen peli ja sen takia jaksoinkin viikossa pari kertaa putkeen sen läpäistä. Kuten MGS:PW pitää joskus vain keskittyä tähän ja mennä läpi.

Lainaus käyttäjältä Demppa

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+Kuitenkin itse aiheeseen. Jos laittaisin kaikilta alustoilta niin tulisi hirveä lista.

Sananen listastasi.

Hirveä lista siitä tuli kuitenkin. Ei tarvitse mielestäni alkaa spämmimään niitä nimikkeitä vain saadakseen viestiä pidemmäksi, vaan perustelee ne kunnolla jos on sanottavaa.

Ihme saatanan trollailua taas. Ei ole vissiin viestit tulleet perille. Ethän sä voi sanoa peliä paskaksi koska sen on tehnyt joku tietty firma. Jos annat kunnon perustelut niin sinut voisi ottaa jopa tosissaan, mutta koska kirjoitat vain aivotonta paskaa niin kukaan ei tule niin tekemään.

Vaivaudun kirjoittamaan vähän ja sitten heti tullaan valittamaan. Kiitos vain.

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Vaivaudun kirjoittamaan vähän ja sitten heti tullaan valittamaan. Kiitos vain.

Koitahan edes yrittää käyttäytyä kuten normaalit ihmiset niin ei tarvitse valittaa. Kiva että Seppoa autoit, mutta listasi oli perseestä. Perustelut nyt ainakin. Aivoja saa käyttää.

Lainaus käyttäjältä Demppa

Olen sitä kauhistellut tässä lähiaikoina kun aika uppoaa "loputtomiin" peleihin kuten Civilization tai mikä tahansa moninpeli, kun voisi hakea niitä tarinallisiakin kokemuksia, mutta ehkä minun olisi aika myöntää itselleni että en vain ole sellainen pelaaja tässä vaiheessa elämääni.

Tämä. Omaa Steam-profiilia kun kävin tuolla Dempan-linkittämässä sivustossa tarkastelemassa niin kävi ikävän selväksi se tosiasia, että yli 70% Steamin peliajasta on Codien moninpelejä.

Lainaus käyttäjältä Demppa

Kamalinta asiassa on se että minä ehdottomasti haluan kokea kaiken mahdollisen. Siitä tulee jopa hieman syyllinen olo kun on pelannut kaksi tuntia Civiä kun olisi voinut olla tekemässä jotain ihan muuta, vaikkapa pelastamassa galaksia Mass Effectin muodossa. Miljoona ikuisuusprojektia odottaa pelaamistaan.

Liikaa pelejä, liian vähän aikaa. Silti niitä pelejä haluaa aina lisää.

Tämä teksti oli osaltaan kuin olisi omaa tekstiä lukenut. Haluaisi pelata juuri niitä yksinpelejä hienoilla tarinoilla, mutta silti tuppaa aina palaamaan näihin Codeihin ja LoLeihin. No, vielä on koko elämä aikaa pelata näitä pelaamatta jääneitä pelejä.

Lainaus käyttäjältä Demppa

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+Vaivaudun kirjoittamaan vähän ja sitten heti tullaan valittamaan. Kiitos vain.

Koitahan edes yrittää käyttäytyä kuten normaalit ihmiset niin ei tarvitse valittaa. Kiva että Seppoa autoit, mutta listasi oli perseestä. Perustelut nyt ainakin. Aivoja saa käyttää.

Noh. EN ole sitten normaali ihminen. Laitoin vain sen mitä mieltä olen. Minun on vaikea kirjoittaa melkein mitään. Kuitenkin yritän parhaani, kuten tuonkin tekstin tekemisessä kesti tunti. Voisit poistaa sen tikun perseestäsi, jos noin paljon vituttaa.

Ihmisiä kiinnostaa, että MIKSI peli oli huono tai MIKSI se ei kiinnostanut. Siinä varmasti on joku syy. Lisäksi huvittaa tuo kun sanot, että parempiakin pelejä on pelattavana ja silti sulla on listassa ihan julmettu määrä oikeasti hyviä pelejä joista vain sanot sen "huono" tai "ei kiinnostanut".

Ja jos se kirjoittaminen on vaikeaa niin ei sitä ole mikään pakko kerralla tehdä. Kirjoita vaikka notepadilla pikkasen kerrallaan ja jatkat aina kun tulee lisää juttua mieleen ja sitten vain copy/pastella laitat sen valmiina tänne.

Ja jollen väärin laskenut niin tuossa oli 10 peliä joiden kohdalla ei ollut perusteluja ollenkaan. Ja hei oikeasti "suurin syy kuitenkin se, että kyseessä on bioware peli"...
[spoiler]IMAGE(http://4.bp.blogspot.com/_7Z_f3g5-dI0/TJCq-cvgMhI/AAAAAAAAAdg/Da54b-pX3VA/s1600/picard_facepalm.jpg)[/spoiler]

Lainaus käyttäjältä Kakkuonhyvaa+

Minun on vaikea kirjoittaa melkein mitään.

Älä kirjota jos ahdistaa. Ei kukaan täällä pakota sua kirjottamaan. Asia taitaa olla lähinnä päinvastoin.

Täällähän on melkoinen kalabaliikki menossa.. No, jospa jatkaisin itse aiheesta.

Ennen muinoin ei juuri pelejä jäänyt pelaamatta kun pelien ostotahti oli jotain 1 peli per vuosi tai puoli vuotta ja päätöstä pelistä piti ja ehti miettiä kauan. Nykyisin tulee ostettua useammin pelejä ja sinne sitten mahtuu niitä "no, tuo nyt on niin halpa/legendaarinen/mielenkiintoinen, että pakko ostaa" -hankintoja. Nämä sitten itselläni jäävät joissain tapauksissa pelaamatta. Tässä vähän listausta niistä, jotka tällä hetkellä muistan olevan läpäisemättä:

Shank: Demo oli hyvä ja XBLA:n alesta ostin aikoinaan. Olen jossain 3-4 pomon jälkeisissä maisemissa. Kiinnostus taisi loppua muiden pelien takia ja ei sitten vain ole tullut palattua pelin pariin. Saman studion Mark of the Ninja taas ei antanut minulle mahdollisuuksiakaan jättää peliä kesken, sen verran mainio tekele se oli.

Bastion: Sama tarina kuin Shankilla, demo oli mainio ja alesta ostin. Jäi sitten kuitenkin kesken kun ei jostain syystä enää iskenytkään. Taisi olla joku bonuskenttä, josta en miekalla (tms) saanut kaikkia öttiäisiä riittävän ajan sisällä tapettua. Jäi sitten kesken kun tapana on ollut käydä kaikki läpi heti. Taitaa tosin olla kenttä johon tarvitsisi nostaa taitoja ennen kuin sitä läpäisee, joten aika typerä syy jättää peli kesken. Osaltaan myös luultavasti samaa syytä kuin Shankissa: muut pelit veivät mielenkiinnon.

The Maw: Tämä on kyllä yksi tapaus. Peli on aika ajoin XBLA:n alessa ja kerran se tarttui sieltä mukaan. Peliä pelatessa tosin huomasin että tuollainen kevyt tasohyppely-hedelmäkeräys ei enää niin iskenytkään. Ihan ok tekele tämä kuitenkin muutoin tuntuisi olevan, ei vain pitänyt paria kenttää enempää tämäkään hallussaan.

Metal Gear Solid HD Collection: Nostalgiahuuruissahan tämä tuli ostettua. Toinen syy oli normipeliä halvempi hinta, erityisesti kun tässä oli 3 täyttä peliä mukana (ja oliko vielä ne helmet mg1 ja 2 myös?). Aloittelin sitten innoissani MGS2:lla mutta kontrollit olivat niin huonot nykypeleihin verraten että en vain kestänyt pelata peliä. Sonyn ohjaimessahan se ampumiseen käytetty näppäin on analoginen ja kun se ei sitä muuten hyvässä 360:n ohjaimessa ole, niin oli sitten pienoinen shokki ja jäi koko peli kesken. Noh, onneksi se on aikoinaan pelattu pleikkarilla.

MGS3:sta en tuosta samaisesta syystä ole edes kokeillut, vaikka sitä kamerakääntely-versiota en ole edes ikinä testannut vaikka sekin hyllystä löytyy PS2:lle. Tuli vaihdettua alkuperäinen Snake Eater aikoinaan Subsistence-versioon. Jäi sekin pelaamatta kun ei samat talletukset toimineet kuin alkuperäisessä.

No mutta jotta ei koko kokoelma jäisi pelkäksi "pettymykseksi", niin tulihan tuota sentään Peace Walkeria pelailtua useampikin kenttä. Tämä tässä kokoelman ostossa se todellinen syy lopulta olikin, sillä se näistä oli ainoa jota ei ikinä ole tullut pelattua edes testimielessä. Lopulta tuli kuitenkin huomattua että ei enää jaksa innostua MGS-tyylin hiippailusta/muusta menosta ja että Dishonored tyylinen hiippailu maistuu ihan liian paljon paremmalta. Olin pettynyt itseeni.

Tästä voisi saada sellaisen kuvan että suurin osa peleistäni jää kesken ja että olisin jonkinlainen ADHD näiden pelien suhteen. Mikäli ei heti peli tuota tyydytystä niin kesken jää. No, ei se ihan niinkään ole. Yleensä tulee pelailtua kyllä puoliväkisellä ostamani pelit läpi. Suurin syy näidenkin kesken jäämiseen on se, että noita pelejä tulee osteltua niin usein ja päällekkäin, että osa jää sitten kesken. Usein ne ovat sitten näitä halpiksia taikka jo jossain muodossa pelattuja pelejä. Pelkäänpä vielä että nämä saattavat suurelta osin myös jäädä pelaamatta, sillä pelihankintalistani on niin pitkä sekä jo ilmestyneiden että tulevien osalta, että ei sinne helposti saa aikaa näiden alta pelaamiseen. No, ehkä MGS-ilo palautuisi jos joskus saisi sen PS3:n hankittua MGS4:ineen ja onhan siellä se/ne MGS5 ja/tai Ground Zeroes tulossa myös.

Mass Effect 1 (pc)
Itsehän PS3:lla tutustuin tähän mahtavaan sarjaan joten ensimmäiseen Mass Effectiin en ollut päässyt vielä tutustumaan. Noh, ME3:en jälkeen päätin ekan osion hankkia. Kauan kaverin kassa tutkailtiin, että pyörittäisikö tuo oma läppäri tuota peliä. No laitevaatimukset natsasi ja hommasin pelin. No kun peliä olin pelannut jonkun aikaa, iski tylsyys, sillä olin jo tietoinen suurimmista juonenkäänteistä. Tiesin että se yksi oli se tuo oli tuo jne... Se ei yhtään innostanut jatkamaan... Ja se saakelin MAKO tankki! Ei helvetti miten rasittava vehje. Varsinkin pc:llä(oma mielipide) sen ohjaaminen oli jotain kvanttifysiikan tasoista. Ja niin ME1 jäi kesken.

Tuli tuossa mieleen, että MGS4 on PS3:n puolella edellee kesken. Aikoinaan aloitin pelin normalilla, mutta kun kaveri painosti, että pelaan peliä väärin, koska niittailin vihuja vaimennetulla pistoolilla, niin vaihdoin hardille, Ei siinä mitään, itse pelaaminenhan sujui, mutta jokainen pomomatsi oli suoraa tuskaa. Muutenkaan tykännyt nuista ollenkaan, mutta vielä kun oli vaikeusaste pikkuisen liian korkealla, niin itkuhan siinä päästyi isolta ihmiseltä. Melkein täytyisi joskus aloittaa alusta ja pelata peli läpi. Nykyinen tallennuskin hävinnyt hajoilevien PS3:n mukana...

Tähän on kai lienee nostettava näköjään ikuiseksi vitsaukseksi jäävä Metroid Prime. Peli on siis kaikin puolin mainio, yksi parhaimmista yrityksistä tehdä klassisesta 2d -pelistä 3d -peli. Pelissä on kaikkea mitä Metroidilta nyt sopii toivoa ja ääniraita on mainio. No, lässätykset sikseen, ilman kysymyksen vaivaakin silti yksi parhaita Gamecuben pelejä, joka on tehty myös Wiille Metroid Prime Trilogyn muodossa. Peli on noin muuten hauska aina silloin tällöin pelata uudestaan "läpi", aina siihen pirun viimeiseen vastustajaan saakka. Meta Ridley in ihan "pelattava" vastustaja Metroid Primen toiseen olomuotoon verrattuna. Mutta, aina vain, en vain pääse läpi MP:n toisesta olomuodosta jossa pitää vaihdella visiirien välillä. Spolerissa jotain kerrassaan erikoislaatuista jota ei ole koskaan aikaisemmilla pelikerroilla tapahtunut ja tuskin tulee tapahtumaan (?). Aivan voisi uuden runin aloittaa joskus jos saisi tuon eriskummallisen tapahtuman taas aikaiseksi vaikka taitaa taas tulla tukkiin master MP:ltä loppupeleissä >:/

[spoiler]Tällä runilla oli kuitenkin jotain bonusta verrattuna aikaisempiin! Ensimmäistä kertaa tuli aivan puskista joku "black screen" aivan pelin loppuvaiheilla. Homma meni jotenkin sillein että kun olin kaikki artifaktit kerännyt ensimmäistä lukuunottamatta ja olin valmistautumassa menemään listimään Meta Ridleytä Artifact Templeen (jossa odotti tuo viimeinen artifakti, pelillisesti ensimmäinen, mutta olin tarkoituksella jättänyt sen viimeiseksi välttäen ylimääräistä rampaamista edes-takaisin). Kun olin siis puolivälissä sitä putkimaista käytävää joka johtaa Artifact Templeen, jossa on lasiseinät, tuli se välianimaatio mikä nyt yleensä sinne mennessä tulee. Minulla taisi olla päällä se ilmoitus että vihollinen on siellä ja siellä paikassa, paina näppäintä Z avatakseksi kartan. Olin laiska enkä jaksanut painaa, kun tiesin jo etukäteen tapahtumat. Tämän jälkeen ruutu pimeni totaalisesti omaa visiiriä lukkuunottamatta. Peli toimi aivan normaalisti, damagea otin ja ovet avautuivat normaalisti. En nähnyt siis yhtään mitään minne mennä. Pelin kartan kuitenkin huomasin vielä olevan toiminnassa ja sen avulla suunnistin takaisin alukselle ja tallensin varmuudeksi pelin. Tämän jälkeen tämä black screen katosi ja palasin näkevien kirjoihin. Jälkeen ajattelin että en harmikseni tullut ottaneeksi kuvaa tuosta erikoisesta black screen eventistä ja olisi ollut kai hauska vain seikkailla ympäri Tallonia silmät sokkona ja vain ruudun reunassa oleva kartta apuna[/spoiler]

Viimeisestä pngahti mieleeni että itseltänikin on jäänyt Metroid Primen läpäisy kesken koska en vaan millään onnistunut löytämään tietäni eteenpäin, mutta joskus se pitäisi kyllä vihdoin yrittää läpäistä.

Listaampa pari peliä jotka on jäänyt läpäisemättä syystä tai toisesta

GTA IV = Kiinnostus vain lopahti totaalisesti muutaman tehtävän jälkeen (kuin olisin kokenut samat asiat ennenkin sarjassa)
Red Dead Redemption = Kiinnostusta on mutta koska pelissä on vallan loistava tarina, siihen tahtoisi syventyä mutta tässä hektisessä maailmassa aikaa ei tunnu koskaan olevan tarpeeksi sen jatkamiseen

NESsillä taas jäi niin moni peli läpäisemättä että niitä en malta kirjoittaa ylös eikä niitä harmittavasti enää löydykkään, sentään lievää ylpeyttä tunnen siitä että kahdesti läpäisin aikanaan Ghost n' Goblinsin (pahoittelen mahdollista kirjoitusvirhettä)
Nintendo64:sen peleistä kesken jäi Zelda - Majora's Mask joka harmittaa vallan vietävästi näin jälkikäteen ajateltuna

Hauskinta on että jos peli tosissaan kiinnostaa niin sen läpäisee sitten kerralla mutta melko harva nykypeli saa aikaan sellaista tunnetta että sitä jaksaa tahkota, viimeksi taisivat olla Bioshock, Skyrim ja Dead Island sekä FarCry 3 jotka menivät läpi kerralla vaikkakaan Bioshock ei ole koskaan kuulunut suosikkeihin millään tasolla mutta muut 3 olivat sen verran hienoa settiä että ei malttanut lopettaa.

Devil May Cry (uusi versio)

Jälleen kerran jäi yksi peli kesken aivan järkuttävän kovan vaikeustason (ainakin itselleni aivan liian kovan) takia, tosin viitteitä tulevasta oli kun suuri osa secret missioneista osottautui liian vaikeiksi.

Taso 10 oli se mihin omat taidot riitti human-vaikeustasolla. Pilkuntarkkaa lattiaruudun takomista samalla kun ympärillä pyörii kuolettava valoshow, kun yhteen osumaan menee 20-30 yritystä onkin jo energiapalkki sekä parantavat nollissa.

Edit: Hiukan parantavien grindausta ja uusi yritys ja menihän se läpi. Vaikeuksia toki oli myöhemminkin, mutta ei mitään joka oli lähelläkään 10 missota.

Deus Ex: Human Revolution jäi jostain syystä kesken ihan loppumetreillä. Peli oli mielestäni ihan hyvä kyllä, ei siinä mitään vikaa ollut, mutta kun kiireiden takia jouduin keskeyttämään sen pitkäksi aikaa ja vielä ratkaisevalla hetkellä, niin ei ole tullut jälkeenpäinkään pelattua ehkä alle tunnin pätkää loppuun. Pitäisi varmaan tässä joku päivä aloitella alusta.

Lainaus käyttäjältä Angel of Death+

Devil May Cry (uusi versio)

Itse tuli läpäistyä tosiaan kyseinen peli Devil Hunterilla aluksi ja juuri tuo 10. mission oli sieltä vaikeimmasta päästä aluksi. Läpäisyn aikana kuolin yhteensä jotain n. 5-8 kertaa. Peli nyt ei ollu itelle missää vaihessa mikään hullun vaikea, kuten vaikka DMC3 aikoinaan. Peli on ollut viihdyttävä, vaikka tappelua onkin yksinkertaistettu ja helpotettu. Ja jos haluaa sitä vaikeusastetta lisää, niin niitä vaikeampia asteita avautuu läpäisyn jälkeen. Nyt olen Son Of Spardalla (Nephilimistä eli hardista seuraava) 16. missionissa ja lähes joka tehtävässä tähä mennessä on tullut kuolema. Samalla pelistä tuli hyvin erilainen, kun joutuu oikeasti jo miettimään mitä vihollisille tekee ja vihollisaallot ovat uudenlaiset jo ekasta tehtävästä alkaen. On kyllä helposti vähintään 8:n arvoinen peli ja itsekkin antaisin arvosanaksi 9 / 10.