Pikmin 3 ( Wii U ) / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pikmin 3 ( Wii U )

IMAGE(http://24.media.tumblr.com/6c97b0ccd2d9a014d47a94681aac5b9c/tumblr_mhmn2zZiju1r01avjo9_500.png)

Nintendon legendaarinen pelissuunnittelija Shigeru Miyamoto on ehkä tunnetuin luomastaan pelihahmosta, joka on italialainen putkimies, Mario nimeltänsä. Lähes yhtä tunnettu on Link, tuo vihreänuttuinen miekkasankari, joka seikkailee The Legend of Zelda -pelisarjassa pelastamassa Prinsessa Zeldaa pahuudelta. Kyseisen herran luomuksiin kuuluu myös PIKMIN -pelisarja, joka ei aivan niin tunnettu ole kuin edellä mainitut, mutta on kuitenkin saanut suuren suosion kahdella pelillään jotka julkaistiin GameCube -konsolille vuosina 2001 ja 2004. Sarjan fanit ovat siis saaneet odottaa uutta osaa jo kauan.

Sarjan kolmatta osaa on saatu odottaa jo pian kymmenen vuotta, mutta nyt Nintendo on vihdoin ilmoittanut pelin ilmestyvän kaikilla alueilla loppukesästä ja alkusyksystä Nintendon marraskuussa 2012 julkaistulle Wii U -uutuuskonsolille. Peliähän alettiin kehittää alunperin vuonna 2006 julkaistulle Wiille, mutta pelin tuotanto siirrettiin myöhemmin uudelle konsolille. Pikmin 3 piti alunperin olla jopa konsolin julkaisupeli, mutta julkaisu on sittemmin siirtynyt pariinkiin otteeseen. Miyamoto tiimeineen on ilmoittanut syyksi viivästelyille halun hioa pelistä paras mahdollinen, ja että Wii U:n kosketusnäytöllistä GamePad-"tablettiohjainta" voitaisiin myös hyödyntää mahdollisimman hyvin.

Pikmin on reaaliaikainen strategiapeli, jossa ohjastetaan Pikmin -nimisiä olentoja (kasveja) suorittamaan erilaisia tehtäviä, kuten keräämään avaruusraketin osia. Pikmineillä on erilaisia kykyjä, ja näiden ominaisuuksia sitten hyödynnetään erilaisten tehtävien suorittamisessa. Jotkut Pikmineistä kestävät tulta, toiset taas vettä tai jopa sähköä. Näitä erikoisia kasviolentoja pelissä ohjataan kapteeni Olimarilla. Jatko-osissa tulee mukaan uusia kykyjä omaavia Pikminejä ja jopa kapteeneita. Tässä tulevassa kolmannessa osassa Nintendo on kertonut olevan kolme kapteenia, jotka syventävät entisestään pelin strategista luonnetta, kuten myös uusia kykyjä omaavat Pikminitkin tekevät.

IMAGE(http://gimmegimmegames.com/wp-content/uploads/2012/06/wiiu_pikmin3_3_scrn11_e3-500x281.jpg)

Uudet Pikminit: ( Lisätään uusia tarpeen tullen.. )

IMAGE(http://media.tumblr.com/078de40a1a659c6f46bc4e478feb8ae6/tumblr_inline_mgxqzblBgP1rc737z.jpg)
Rock Pikmin @ Murskaaja

IMAGE(http://www.cubed3.com/media/newsimgs/Pikmin-3-Nintendo-Wii-U-Winged-Pikmin-Satoru-Iwata-Trailer-Gameplay-Release-xa62q.jpg)
Winged Pikmin @ Lentäjä

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
IMAGE(http://bulk.destructoid.com/ul/user/1/14788-95788-pikmin3banner1jpg-468x.jpg)
Paljon tietoa aiempien osien Pikmineistä ja kyvyistä löydät TÄÄLTÄ!

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Official Pikmin 3 Cover-Art: ( PAL )

IMAGE(http://images.vg247.com/current//2013/04/pikmin-3-box-art.jpg)

Pelin nimi: Pikmin 3 @ ★ Traileri E3 2012 ★
Alusta: Wii U
Pelaajia: 1 - ?
Kehittäjä: Nintendo
Julkaisu: 13.7.2013 ( JAP ) ★ 4.8.2013 ( USA ) ★ 26.7.2013 ( EU ) ★

Kuulutko pelin innokkaisiin odottajiin? Vai oletko kenties vasta aikeissa tutustua pelisarjaan? Entäs konkarit, mitä odotatte peliltä, ja minkälaisia uusia Pikminien erikoiskykyjä toivoisitte näkevänne? Mitenkäs moninpeli, olisiko siihen kiinnostusta? Paikallisesti vai mieluummin Nintendo Networkin välityksellä? Kaikesta peliin liittyvästä olisi tarkoitus keskustella tässä ketjussa, joten innokasta spekulointia vaan kehiin. Sekä tietysti pelin ilmestyttyäkin olisi luonnollisesti tarkoitus keskustella pelistä itsestään.

IMAGE(http://www.game-bubble.com/wp-content/uploads/2012/06/Pikmin-33-600x300.jpg)

Mitä sanoisit jos näistä vekkuleista kasveista tulisi myös piirroselokuvasarja?

Pikmin 3 on edelleen odotetuimpien Wii U-pelien kärkikastissa mukana, vaikka pelistä ei vielä tiedetäkkään oikeastaan mitään. Uudet Pikminit ovat esiintyneet vain vilaukselta videoissa, yksinpelin rakenteesta ei ole kerrottu mitään ja moninpelin mukana oleminen ovat myös vielä hitusen hämärän peitossa. Nettimoninpeli taidettiin joskus ilmoittaa kuolleeksi, mutta koska peli on viivästynyt useamman kerran, niin uskoisin pelin saaneen salassa lisää ominaisuuksia.

Julkaisu tapahtuu varmasti aikaisintaan heinäkuussa. E3:ssa pommittavat pelin ominaisuuksia, mutta toivottavasti Pikmin 3 ei ole se isoin juttu mitä 'Tendolla on tarjota.

Pikmin 3:a on työstetty jopa Nintendon mittapuulla ihmeellisen kauan. Ainakin itse oletin pelin olevan valmis Wii U:n julkaisuun mennessä tai viimeistään kevään ensi hetkinä. Sille kävi kuitenkin niin sanotusti Kid Icarus Uprisingit, eli laitteen ensimmäisenä näytetty peli ilmestyykin vasta reilusti julkaisun jälkeen. Pääasia tietysti on, että peli tehdään kunnolla valmiiksi, mutta tällä hetkellä Wii U voisi hyötyä hyvistä yksinoikeuspeleistä.

Muistaakseni Miyamoto totesti viime vuoden puolella eräässä haastattelussa, että haluaisi palauttaa Pikmin 3:n takaisin ykkösen jalanjäljille. Ilmeisesti maestro itse pitää alkuperäistä Pikminiä parempana kuin jatko-osaa. Olen jo pitkän aikaa pohdiskellut mielessäni, mitä ensimmäisen pelin ominaisuuksia kolmas osa voisi tuoda mukaan. Aikaraja olisi ilmeinen vaihtoehto, ja se ei lämmittäisi mieltäni lainkaan. Rajallinen aika on tämänkaltaisessa pelissä vain ahdistava tekijä! Tikittävä kello vaikutti osaltaan siihen, etten ensimmäistä Pikminiä koskaan läpäissyt.

Jään kuitenkin odottamaan lisätietoja kieli pitkällä. Pikminin kaltaiset värikkäät ja iloiset, mutta silti todellisille pelaajille tarkoitetut pelit ovat nykyään aivan liian harvinaisia.

Aikaraja ei tosiaan kuulosta omaankaan korvaan kovinkaan mukavalta, mutta jos peliin tuotaisiin yksinpelin puolelle jonkilainen hardcore moodi, niin siinä aikaraja voisi toimia. Silloin yksinpelin voisi pelata myös ilman sitä, milloin kaikki olisivat varmasti tyytyväisiä.

Pitkästä aikaa tästäkin pelistä jotain uutta, elikkäs itse Nintendo-Guru "Shigge" on avautunut Rolling Stonesille (ei se bändi) pelinsä saloista. Pikminin uusimmassa osassa mies hehkuttaa uutta ominaisuutta, jonka ansiosta peliin saadaan lisää syvyyttä strategiointiin. Pelissä nimittäin ohjataan kolmea eri kapteenia, ja niiden käyttöä voi vaihdella pelin aikana. Tottahan se moninaisemmiksi menee, jos kolmella eri suunnalla joutuu puuhastelemaan ja ratkomaan aivopähkinöitä, että pelissä pääsee etenemään. Mikäli nämä kolme kapteenia siis ovat yhtäaikaisessa käytössä.

Mahdollistaisikohan tämä sitten Co-Op moninpelin useamman kapteenin voimin? Jos Pikmineillä pelataan myös, niin sitten tässä voi olla vaikka viiden hengen moninpeli, kuten Pikmin Adventuressa. Miten olisi nettimoninpeli yksinäisille, mutta sosiaalisille susille?

Eikös Nintendo huhuillut joskus viime E3:n aikoihin, että nettipeliä ei tule Pikministä löytymään. Nuin se muistaaseni meni. Samalta sohvalta pitäisi tosin päästä edelleen pelailemaan. Mielessä on tosin käynyt, että kun peli on viivästynyt melkoisen paljon, niin ehkä sinne on jotain uuttakin eksynyt. Mielestäni LM2:nen viivästyi myös pikkuisen ja nettipeli lötyy siitäkin, vaikka kukaan tuskin oletti Ruigin kannustavan pelaajia kimppapelaamiseen.

Saisivat ihan oikeasti kunnolla paljastaa pelin ominaisuuksia. Julkaisu tosin taitaa näillä näppäimillä tapahtua vasta E3:n jälkeen, joten siellä sitten viimeistään.

Julkaisu lipsahti siis elokuulle, jos edes sinne. Voi sentään. Pikku hiljaa alkaa tuntua, että pelin kulisseissa on tiettyjä bromleemoksia, koska julkaisuun tarkoitettu peli on nyt viivästynyt melkein vuodella. Jos oikein on hyvää tuuria, niin 'Tendo sentään pysyy tuossa julkaisupäivässä, vaikka pienet äänet huhuilevat, että tuostakin saatetaan lipsua. Noh, ainakin lupailivat lisää infoja pelistä enen julkaisua tasaisesti, mutta toivottavasti Pikmin 3 ei ole isoin peli E3:ssa.

Kansikuva tosin pelistä ihan hieno. Kerrassaan kivoja värejä ja sen sellaisia.

Nintendo on nyt varmistanut, että pelissä tulee esiintymään myös valkoisia ja violetteja Pikminejä. Valkoiset Pikminit ovat tiedetysti nopeita ja myrkyllisiä, kun taas violetit Pikminit ovat "heavy-hittereitä" eli suurempia ja vahvempia kuin muun väriset toverinsa. Nämäkään voimat eivät kuitenkaan auta ulkoavaruudesta saapuvien orjuuttajien edessä. Mukana on nyt siis ainakin seitsemän erilaista Pikminiä, joten pelaajan joukot ovat ainakin monikansallisia.

Jos se peli saataisiin vain viimein ulos ;__;.

Mikä ihmeen murskaaja ja lentäjä?

Winged Pikmin= Siivekäs Pikmin
Rock Pikmin= Kivi Pikmin

Lainaus käyttäjältä acalypha

Mikä ihmeen murskaaja ja lentäjä?

Winged Pikmin= Siivekäs Pikmin
Rock Pikmin= Kivi Pikmin

Aivan sama asia, omalla tavallani ilmaistuna. Eikö siivekästä Pikminiä, joka osaa lentää, voida pitää lentäjänä? Tai voiko kivellä murskata jotain sitä pehmeämpää? Vähän pilkettä silmäkulmaan, niin johan jutut aukenee.. ;)

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Lainaus käyttäjältä acalyphaMikä ihmeen murskaaja ja lentäjä?

Winged Pikmin= Siivekäs Pikmin
Rock Pikmin= Kivi Pikmin
Aivan sama asia, omalla tavallani ilmaistuna. Eikö siivekästä Pikminiä, joka osaa lentää, voida pitää lentäjänä? Tai voiko kivellä murskata jotain sitä pehmeämpää? Vähän pilkettä silmäkulmaan, niin johan jutut aukenee..

Lentäjä kuulostaa enemmän jolltain lentokoneen ohjaajalta ja murskaajakaan ei vain sovi.

Saatiinhan se euroopan julkaisupäiväkin viimein, eli uusimmassa Nintendo Directissä ilmoitettiin pelin saapuvan vanhalle mantereelle 26.7.2013. Pidin sitä pienoisena yllätyksenä, että noinkin "aikaisin" saadaan se tänne.

Nintendo Directissä esitettyä Pikmin 3 infoa ja pelikuvaa... (17.5.2013)

Uutena informaationa vahvistettiin, että jo aiemminkin kuvissa vilahtaneet kolme ihmishahmoa ovat pelattavia hahmoja Pikmin 3:ssa. Heidän nimensä ovat Alph, Brittany ja Charlie. Myös ohjaustapoja kerrottiin löytyvän useita, eli peliä voidaan pelata GamePadillä pelkästään, Mote+Nuncha -yhdistelmällä tai Classic Controllerilla. Mielenkiintoisena lisänä peliä voi pelata niin, että Wiin ohjaimilla voi pelata käyttäen GamePadia pelinäyttönä.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Saatiinhan se euroopan julkaisupäiväkin viimein, eli uusimmassa Nintendo Directissä ilmoitettiin pelin saapuvan vanhalle mantereelle 26.7.2013. Pidin sitä pienoisena yllätyksenä, että noinkin "aikaisin" saadaan se tänne.

Todella aikaisin. Vain vuoden myöhässä alkuperäisestä julkaisuaikataulusta... Itsekkin tosiaan odottelin pelin viivästyvän myös tuosta syksyn julkaisusta, mutta onneksi näin ei käynyt. Heinäkuun lopussa pääsee viimein peliin käsiksi.

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Nintendo Directissä esitettyä Pikmin 3 infoa ja pelikuvaa... (17.5.2013)

Uutena informaationa vahvistettiin, että jo aiemminkin kuvissa vilahtaneet kolme ihmishahmoa ovat pelattavia hahmoja Pikmin 3:ssa. Heidän nimensä ovat Alph, Brittany ja Charlie. Myös ohjaustapoja kerrottiin löytyvän useita, eli peliä voidaan pelata GamePadillä pelkästään, Mote+Nuncha -yhdistelmällä tai Classic Controllerilla. Mielenkiintoisena lisänä peliä voi pelata niin, että Wiin ohjaimilla voi pelata käyttäen GamePadia pelinäyttönä.

Ihan mielenkiintoiselta vaikutti tuo kolmen hahmon ohjaaminen. Samaan aikaan saa tehtyä kolmessa paikassa eri asioita, eri Pikmineillä. Mikromanagerointia (en keksinyt parempaa termiä) voipi hyvässä lykyssä tulla siis mukavasti lisää. Marjoja ja hedelmiä saa myös kerättyä nopsemmin kasaan. Pelin tehtävärakenne mietityttää edelleen. Valitaanko vain pelin päävalikosta tehtävä mitä suoritetaan sitten tarinan ohjaamassa järjestyksessä? Miten tuo on aikaisemmin mennyt? Aikarajat saatiin siis tietyllä tavalla takaisin, mutta ei ilmeisesti niin "armottomassa" muodossa. Jos pelin planeetta on öisin kuulemma "vaarallinen", niin voiko pelaaja siis jäädä kiikkiin jonnekkin koloon keskellä yötä jos ei ole tarkkana kellon kanssa? Vai loppuuko pelaaminen vain itsestään kun aurinko laskee kumpujen taakse ja teletapit kiitävät nukkumaan? Toivon todella tuota ensimmäistä vaihtoehtoa. Tuo mahdollisuus katsella omaa suoritusta päivän päätteeksi videolta vaikutti ihan hassulta ja erilaisia ohjaustapojakin taitaa tosiaan olla reilusti.

Moninpelistä ja "haastetilasta" tulee siis vielä lisää juttua E3:ssa. Ensimmäisenä tuli mieleen samalla koneella pelattava yhteistyötila, kun hahmojakin riittäisi kahdelle. Nettimoninpeliä ei ainakaan viime vuonna ollut tulossa, mutta saa nähdä miten viivästymiset ovat vaikuttaneet asiaan. Haastetilassa todennäköisesti on mukana God of Wareista tuttuja veriefektejä ja kapinoivia Pikminejä. Korvaus Pikminien avusta maksetaan syntymättömien lasten verellä...

Analyysia.

Aika hyviä (ja paikoin mielenkiintoisiakin) pointteja ovat nämä tyypit huomanneet viimeisestä gameplaystä. Mikäli ensimmäinen päivä ei ole kokonaan pyhitetty tutorialeille, niin on tosiaan mahdollista että saa valita millä hahmolla alkaa peliä pelaamaan. Tuo mehusysteemi voi parhaimmillaan olla todella hauska, kunhan ruokaa/hedelmiä ei jaella pelaajalla liian innokkaasti. Pieni näläntunne on kuitenkin hieno motivaattori. Kenties haastetilassa on vähemmän ruokaa tarjolla hahmoille....

Miyamoto puhuu Pikministä

E3 traileri

Hyvältä vaikuttaa. Miyamoto ainakin luottaa omaan peliinsä kun noin kovasti sitä kehuu. Moninpeli voi osoittautua kaverin kanssa pelattuna ihan hauskaksi. Paljon mahdollisuuksia pieneen "vittuiluun" ja kiusantekoon tuntuu nimittäin olevan.

Noh, ensi kuussa pääseekin jo pelailemaan. Sitten selviää puhuiko Shigge paskaa.

Nostan triplapostauksella, karma laskee mutta whore cares.

Nintendo on mitä ilmeisimmin lähettänyt jonkun vierailemaan japanilaisten merkonomien oppitunnille, kun ovat saaneet selville, että pelien mainostaminen on ihan hyvä juttu. Noin myynnillisesti siis. Japanissa ovatkin saaneet eetteriin parikin Pikmin 3-mainosta.

Kliketi klak

Kluketi klik

NeoGafissa nuo tuli tosiaan bongattua, mikäli joku sitä pohti. Etenkin tuossa alemmassa videossa peli näyttää melkoisen sievältä. Vuoden takaiseen E3:ssa tehtyyn paljastukseen on tullut selkeää parannusta. Kaiketi pelin jatkuva viivästely oli ihan perusteltua, vaikka peliähän kehitettiinkin alkuksi Wiille. Tavallaan toivon että peli menestyy myös myynnillisesti, koska olisi hauskaa jos Pikmin tekisi samanlaisen tulemisen kuin Luigi's Mansion 2:nen teki 3DS:llä.

Hyvässä haipissa on peli.

Äskettäin tullut Japanin Pikmin Direct

Vähän erilainen Direct kun Shigge pelailee Pikmin 3 yhden maan kärkikoomikon Matsumoto Hitoshin kanssa. Tarina tilaa näytetään (kaiketi) alusta alkaen ihan kunnolla. Todelta hyvältä näyttää, toivottavasti tuo Direct käännetään jossain vaiheessa, koska olisi hauska ymmärtää vähän paremmin jätkien heittämää settiä.

Markantalosta muuten pystyy ennakkotilaamaan aika halvalla. 36 euroa, ilmainen toimitus. Ei ole tilauskokemusta tuolta tosin, mutta ei kai markantalo kovin paha voi olla.

Täältä

Ajattelin alun perin lukea arvosteluja ja sitten päättää hankinko pelin, mutta tuohon hintaan en pystynyt vastustamaan. Ja olisi kivaa saada joku kunnon syy pistää Wii U päällekin vaihteeksi. Peli vaikuttaakin kyllä varsin hyvältä.

Ei ole tosiaan paha hinta pelillä. Useammassakin paikassa vilahdellut ihan hyviä hintoja, mutta saa pelin varmasti ostettua myös kalliimmalla, mikäli liika raha polttelee taskuissa... Ei omalla kohdalla ole moista ongelmaa, joten en osaa samaistua.

Pelin japanilainen pelikotelo on paljastanut, että peli tukee leaderboardeja. Ihan hyvä juttu, kun omien suoritusten petraaminen tärkeä osa peliä. Tuosta samasta Gafin ketjusta luin, että joku oli läpäissyt pelin yksinpelikamppanjan ensimmäisellä kerralla 12 tunnissa, joten ihan kivan pituinen pitäisi olla. Etenkin kun alkaa hinkkaamaan omaa suoritusta korkeammalle.

Lainaus käyttäjältä AKT4

Markantalosta muuten pystyy ennakkotilaamaan aika halvalla. 36 euroa, ilmainen toimitus. Ei ole tilauskokemusta tuolta tosin, mutta ei kai markantalo kovin paha voi olla.

Täältä

Ajattelin alun perin lukea arvosteluja ja sitten päättää hankinko pelin, mutta tuohon hintaan en pystynyt vastustamaan. Ja olisi kivaa saada joku kunnon syy pistää Wii U päällekin vaihteeksi. Peli vaikuttaakin kyllä varsin hyvältä.

Itse tilasin juurikin tuolta. Ihmeen halvalla myyvät näinkin ison luokan first-party-peliä. Ei minunkaan pitänyt heti julkaisussa ostaa Pikminiä, mutta tuohon hintaan ei voinut kyllä jättää välistä.

Nintendo laittoi ilmoille uuden mainoksen pelistä. Japanissa julkaisu tapahtuu (käsittääkseni) jo parin päivän sisällä. Nuo japanilaiset mainokset ovat kyllä todella sympaattisia ja toimivia. Saisivat kääntää nuo vaikka suoraan lontooksi, niin toimisivat lännessäkin.

Bongasimpa muuten mainosten taustalla soivan biisin lyriikat Gafista. Mene ja tiedä pitävätkö paikkaansa ja käännösvirheetkin enemmän kuin mahdollisia, mutta pelien tunnelma ainakin sisäistetty. Mitä nyt yksinään kamppanjan aikana Pikminejä kuolee legioonittain... Jossain määrin häiritsevää, mutta onhan sarjassa aina ollut pieni piilotettu pimeä twisti.

Pulled out again, we'll follow you alone.
Today once again we'll carry, fight, multiply and be consumed.
Left alone again, we'll meet again and be thrown around again.
But we'll follow you forever.

I guess it's time to play.
Maybe we'll go out quietly.
Ah..., ah... falling in love...
Under that sky...

On this planet, where so many life forms live,
Today once again we'll carry, fight, multiply and then be consumed.
Uprooted, we'll gather, and be thrown.
But we won't ask you to love us.

I guess it's time to play.
Maybe we'll try harder.
Ah..., ah... falling in love...
Under that sky...

We'll work together, fight, and be consumed,
But we'll follow you forever.
We'll fight, be silent, and follow you,
But we won't ask you to love us.

Yksi Japanin isoimmista pelimedioista, Famitsu, oli muuten ehtinyt arvostelemaankin pelin. Jos joku ei sitä tiennyt, niin lehden tyyliin kuuluu, että neljä eri arvostelijaa arvio pelin 1-10 asteikolla ja niistä lasketaan yhteen kokonaispisteet. Pikmin 3 sai arvostelijoilta [spoiler]kolme 9:ä ja yhden 10:n. Arvosanaksi siis 37/40.[/spoiler] Oikein positiivinen vastaanotto siis siellä suunnalla.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Yksi Japanin isoimmista pelimedioista, Famitsu, oli muuten ehtinyt arvostelemaankin pelin. Jos joku ei sitä tiennyt, niin lehden tyyliin kuuluu, että neljä eri arvostelijaa arvio pelin 1-10 asteikolla ja niistä lasketaan yhteen kokonaispisteet.

Pikmin 3 sai arvostelijoilta..
[spoiler]kolme 9:ä ja yhden 10:n. Arvosanaksi siis 37/40.[/spoiler] Oikein positiivinen vastaanotto siis siellä suunnalla.

Kuten myöskin myynneissä, koska peli on vajaan viikon ollut myynnissä, ja hiipi heti listakärkeen. Moni epäili että Pikmin 3:sta ei olisi system selleriksi, mutta ainakin japanissa se tuntuu olevan, sillä heti Pikmin 3:n julkaisun jälkeiset konsolien viikottaismyyntilistat näyttävät Wii U:n tuplanneen myyntinsä edellisviikosta. Mahtaako sama ilmiö toistua jenkeissä ja eurolandiassa? Ainakin pientä piristysruisketta uskon tulevan, koska kilpailevia isoja nimikkeitä ei pahemmin tässä kuussa ole tarjolla.

Kiitos Miiversen, japanilaiset ovat postailleet mahtavia snapshotteja pelistä..

IMAGE(http://nintendoenthusiast.com/wp-content/uploads/2013/07/zlCfzRDRdBwPwPPCsy.jpg)
IMAGE(http://nintendoenthusiast.com/wp-content/uploads/2013/07/zlCfzRDCtNcnuNvLB8.jpg)
IMAGE(http://nintendoenthusiast.com/wp-content/uploads/2013/07/image_305789_16x9_620.jpg)
IMAGE(http://nintendoenthusiast.com/wp-content/uploads/2013/07/zlCfzRDOstIrwyOYzb.jpg)

Kun ajattelee että peliä on kuitenkin kehitetty pitkään Wiille, niin yllättävän kovalla eye candylla ovat saaneet pelin höystettyä.. eipä siinä ole kahta sanaa, parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

[b]Kuvia[/b]

Ei ne tehot vaan miten niitä käytetään...

Vaikea uskoa, että Pikmin täällä lännessä konsoleja myy. Sen verran tuntematon sarja kyseessä, eikä sarjaa ole massoille helppo mainostaa.

Mutta on tämä minulle yksi syy lisää hommata konsoli. Odotan silti kärsivällisesti mahdollista hinnanalennusta.

Edit.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty.

Ei ehkä ihan. Kyllä ainakin The Witcher 2 ja Naughty Dogin räpellykset pistävät paremmaksi.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Mutta on tämä minulle yksi syy lisää hommata konsoli. Odotan silti kärsivällisesti mahdollista hinnanalennusta.

Briteistä voi ainakin tilata jo Premium-mallia noin 250 euron hintaan.

http://www.amazon.co.uk/Nintendo-Wii-32GB-Premium-Pack/dp/B008B5YB4W/ref=sr_1_1?s=videogames&ie=UTF8&qid=1374090639&sr=1-1&keywords=wii+u

Itse harkitsen Pikmin 3:n ostamista. En ole aiempia osia pelannut, tarkoitus olisi ostaa ne Wiille jos vain löydän jostain (kakkonen ainakin on hankala löytää nykyään) tarpeeksi halvalla.

Lainaus käyttäjältä Milkshake

Ei ehkä ihan. Kyllä ainakin The Witcher 2 ja Naughty Dogin räpellykset pistävät paremmaksi.

Tietyillä osa-alueilla Pikminissä näkyy sellaisia juttuja, mitä on vaikea toteuttaa nykykonsoleilla, mutta wii-kehityksen pohja tuossa paikoitellen paistaa läpi. Eli siinä olet varmasti oikeassa, että kokonaisuus mainitsemissasi peleissä vienee voiton, mutta kauneus on vähän katsojankin silmissä. Graafisen tyylin ja lajityypin puolesta näitä pelejä on muutenkin vaikea verrata keskenään.

Lainaus

Vaikea uskoa, että Pikmin täällä lännessä konsoleja myy. Sen verran tuntematon sarja kyseessä, eikä sarjaa ole massoille helppo mainostaa.

Tuskin Japanissakaan Pikmin konsoleita suuremmin liikuttaa, mutta siitä olet täysin oikeassa, että lännessä peli on todella kaukana system kasviksesta. Melkoisen yllättynyt olin, että parissa päivässä myi peli moisia lukuja. Myikö kumpikaan sarjan edellisistä osista Pelikuutiolla edes pari miljoonaa?

Lainaus

Tietyillä osa-alueilla Pikminissä näkyy sellaisia juttuja, mitä on vaikea toteuttaa nykykonsoleilla, mutta wii-kehityksen pohja tuossa paikoitellen paistaa läpi

Japanin Miiversestä on tullut katseltua kuvia pelistä ja kun ottaa huomioon, että pelin kehitys oli varsin pitkällä Wiillä, niin ihmeen nätiltä tosiaan näyttää. Vuoden lykkääminen taisi olla oikea ratkaisu. Maatekstuurit pelissä selkeästi jätetty "huonommiksi", mutta kuulemma ihan tahallinen ratkaisu kehittäjiltä. Pikminejä on kuulemma helpompi ohjata kun ne erottuvat maastosta selkeästi.

Jos joku on muuten miettinyt, niin pelin pelaaminen ei vaadi Motion+:aa, mutta se tuo pelaamiseen toki lisää tarkkuutta. Mikäli ei halua muilla ohjaimilla pelailla.

Meitsi on varmaan sokea, mutta miten tämä voi olla "parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty. " ?
Noista aiemmin olleista kuvista kaksi ensimmäistä oli ihan hienoja, mutta loput aika meh kamaa.

Eihän tätä kukaan varmaan silmäkarkin takia pelaa, mutta laittaa tuollainen hehkutus kyllä huvittamaan.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Meitsi on varmaan sokea, mutta miten tämä voi olla "parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty. " ?
Noista aiemmin olleista kuvista kaksi ensimmäistä oli ihan hienoja, mutta loput aika meh kamaa.

Eihän tätä kukaan varmaan silmäkarkin takia pelaa, mutta laittaa tuollainen hehkutus kyllä huvittamaan.

Kauneus on katsojan silmissä, mutta kuten jo tuossa "Milkysheikille" totesin, niin tämä peli on vain tietyiltä osin erityisen hieno. Ja syynähän siihen on tuo mistä Muksukin toimitteli, eli pitkä wii -kehityspohja, ja kehittäjät ovat tarkoituksella jättäneet erityisesti maa-alueet huonommilla tekstuureilla. No, ensi viikolla näen ainakin omin silmin, miltä tuo näyttää.. siihen asti, en väitä sen kummemmin mitään.

Ja hehkutuksessahan ei ole mitään huvittavaa.. siihen ei yleensä reagoi kuin "haters gonna hate, Wii U has no games" -tyyppiset TOSIpelaajat! Tämä Pikmin on jopa meikäläisen makuun liiaksi "söpöilyä".. mutta hype on silti kohtalainen, vaikkakaan en kattoon hypi tämän johdosta. :D

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Meitsi on varmaan sokea, mutta miten tämä voi olla "parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty. " ?
Noista aiemmin olleista kuvista kaksi ensimmäistä oli ihan hienoja, mutta loput aika meh kamaa.

Eihän tätä kukaan varmaan silmäkarkin takia pelaa, mutta laittaa tuollainen hehkutus kyllä huvittamaan.

Juurikin näin. Pelissä on erittäin hieno art style ja näyttää muutenkin kiinnostavalta, mutta ei nyt puhuta lähimainkaan mistään konsoligrafiikkakuninkaasta. Hienoja kuvia saa melkein mistä tahansa nykypelistä, mutta pääasia on aina, miltä peli näyttää liikeessä ja en ole vielä videota nähnyt, missä Pikmin näyttäisi graafisesti mitenkään vaikuttavalta. Näissäkin kuvissa hienointa on värikkäät hahmot, kiiltävät pinnat ja valaistus kakkoskuvasta. Ja ei siinä mitään, kuvat ovat oikein hurmaavia, mutta pidetään ne pöksyt jalassa. Ei näissä ole graafisesti mitään, mitä ei jo hd-kaksosilla oltaisi nähty.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Lainaus käyttäjältä Muksu+
Kun ajattelee että peliä on kuitenkin kehitetty pitkään Wiille, niin yllättävän kovalla eye candylla ovat saaneet pelin höystettyä.. eipä siinä ole kahta sanaa, parasta konsoligrafiikkaa mitä tähän mennessä on nähty.

Hienolta kyllä näyttää. Ei ehkä kaikkein parasta grafiikkaa, mutta lähellä kuitenkin. Ja tuossa taitaa antialiasointiakin olla ihan mukavasti - ei ainakaan omaan silmään näkynyt mitään rosoisuuksia. Jos Wiille alunperin kehitetty peli näyttää tältä, niin minkälaisia ne Wii U.n viimeisten vuosien pelit sitten ovat? Kyllä tuostakin laitteesta vääntöä löytyy, kunhan sitä osaa vain hyödyntää.

Nintendo näyttää taas olevansa animoinnissa omaa luokkaansa - hyvin eläviä nuo Pikminit ja muut olennot. Hahmojen animaatio ja taidetyylihän ne ovat, mitkä tekevät grafiikasta näyttävää ja ajan hammasta kestävää. Ei pelkkä raaka teho ja polygonien määrä. Siksihän esimerkiksi WInd Wakerkin on vielä tänä päivänä upean näköinen, vaikka se julkaistiin GameCubelle alunperin.

Ensi viikolla pääsee sitten Pikminiä testailemaan - harmi vaan kun eivät tähän sitä nettipeliä laittaneet, olisi mukava co-oppia pelailla networkin kautta myös.

Lainaus

Nintendo näyttää taas olevansa animoinnissa omaa luokkaansa - hyvin eläviä nuo Pikminit ja muut olennot. Hahmojen animaatio ja taidetyylihän ne ovat, mitkä tekevät grafiikasta näyttävää ja ajan hammasta kestävää. Ei pelkkä raaka teho ja polygonien määrä. Siksihän esimerkiksi WInd Wakerkin on vielä tänä päivänä upean näköinen, vaikka se julkaistiin GameCubelle alunperin.

Khyllä, khyllä. Wind Waker nyt täysin oma lukunsa kun taidetyylistä puhutaan, mutta hyvin ovat pelanneet korttinsa myös Pikminin osalta. Animaatiot näyttävät myös tosiaan oikein toimivilta. Yhdestä previkasta luin myös, että yksittäisillä Pikmineillä on todella hyvin toimiva tekoäly. Eivät siis törmäile seiniin ja maastoon.

Tuossa vielä pelin Pohjois-Ameriikkaan räätälöity telkkarimainos. Hauskoja kazari- ja yzärivivahteita.

Lainaus käyttäjältä partajeesus

Eihän tätä kukaan varmaan silmäkarkin takia pelaa

Ei pelkästään, mutta se on osa viehätystä.. ja kyllä tuollainen värikäs grafiikka todellakin on silmäkarkkia, ainakin jos kaipaa vaihtelua nykypelien harmauteen. Joidenkin FPS-pelien geneeriset rakennukset ovat kaukana silmäkarkista, ne vain pyrkivät olemaan mahdollisimman realistisia. Toki kauniitakin rakennuksia on, mutta yleensä niihin törmää eri genreissä. Maisemat voivat myös olla silmäkarkkia, jos ne on hyvin tehtyjä, kuten viidakot tai vastaavat joissa on oikeasti vähän väriäkin.

Lainaus käyttäjältä Almasy

Ei näissä ole graafisesti mitään, mitä ei jo hd-kaksosilla oltaisi nähty.

Tuosta en tosin ole ihan vakuuttunut, että tässä Pikmin 3:ssa ei olisi graafisesti MITÄÄN, millaista ei olisi nähty "HD-kaksosilla"..!? Joitakin tviikkejä ja ehvektejä tässä käsitykseni mukaan on, joita ei voitaisi noilla vanhoilla rouskuilla toteuttaa, tai että se olisi ainakin helvetin vaikeaa ja söisi samalla muita osa-alueita. Ihan kuten tässäkin, vaikkakin tarkoituksella tehtynä. Mutta kuten pari edellistäkin tissiposkea sanoivat, niin animoinnissa Nintendolla kyllä tiedetään mitä tehdään. SMG2:ssakin oli jo tautisen kovaa animointia.

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Maisemat voivat myös olla silmäkarkkia, jos ne on hyvin tehtyjä, kuten viidakot tai vastaavat joissa on oikeasti vähän väriäkin.

Väri ei ole mikään edellytys upean maiseman aikaansaamiseksi. Varmaan nyt tuoreimpana esimerkkinä The Last of Us, joka on silmänkarkkia alusta loppuun realistisine ympäristöineen. Siinä missä "lapsellista koska väri" -argumentti on naurettavaa, niin samaan kategoriaan kuuluu myös "UG koska väri".

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Tuosta en tosin ole ihan vakuuttunut, että tässä Pikmin 3:ssa ei olisi graafisesti MITÄÄN, millaista ei olisi nähty "HD-kaksosilla"..!? Joitakin tviikkejä ja ehvektejä tässä käsitykseni mukaan on, joita ei voitaisi noilla vanhoilla rouskuilla toteuttaa, tai että se olisi ainakin helvetin vaikeaa ja söisi samalla muita osa-alueita. Ihan kuten tässäkin, vaikkakin tarkoituksella tehtynä. Mutta kuten pari edellistäkin tissiposkea sanoivat, niin animoinnissa Nintendolla kyllä tiedetään mitä tehdään. SMG2:ssakin oli jo tautisen kovaa animointia.

Toki tässä voi olla konsoleilla ennennäkemättömiä efektejä yms., mutta siinä tapauksessa ne on aika hyvin piilotettu. Liikkeessä peli ei vaikuta mitenkään erikoiselta lukuun ottamatta tietty tyylisuuntausta, joka on uniikki ja kaunis. Animoinnissa en näe mitään vikaa, mutta jälleen ihmettelen, mistä ihmeestä tämä animointihehkutus oikein tuli. Onko jotain tiettyä kohtaa vaikka jostain videosta tai gif-kuvaa, koska nyt olen täysin pihalla? En siis missään nimessä väitä, etteikö Nintendo tietäisi mitä tekee, mutta saat sen jotenkin kuulostamaan, että Nintendo olisi muihin verrattuna ylivertainen animoinnin saralla.

Ei se väri olekaan mikään edellytys, mutta tekee se nyt kuitenkin maisemista paljon miellyttävämpiä katsella siinä pelaamisen tuoksinnassa. Siksi otin viidakon esimerkiksi, koska siinä on paljon ainakin sitä vihreää. Itse ainakin tympiinnyn peleihin, jossa valtaosa pelimaailmasta sijoittuu johonkin vähäkasvustoiselle autiomaalle tai hiekka-aavikolle. Eihän tuo Last of Us ole myöskään mikään harmaan kalsea tapaus, vaan sen mitä olen videoita katsonut, niin paikoitellen mukavankin väririkkaita maisemia.

Ihan Kuriboo & Muksuu vaan komppasin, että Nintendo kyllä tietää miten animoinnit hoidetaan, enkä sanonut mitään sen suuntaista, että se olisi siinä jotenkin murskaavan ylivoimainen. Kaikissa pelikuvavideoissahan noita hyvin tehtyjä olentojen animointeja näkee. Jokaiseen lauseeseeni ei ole muutenkaan tarvetta puuttua, ihan samahan se on mitä mä höpisen.. kukaan ei siitä kuitenkaan mitään kostu. ;)

Lainaus käyttäjältä Mikanes

Ihan Kuriboo & Muksuu vaan komppasin, että Nintendo kyllä tietää miten animoinnit hoidetaan, enkä sanonut mitään sen suuntaista, että se olisi siinä jotenkin murskaavan ylivoimainen.

My bad, Kuribohan se tosiaan sanoi Nintendon olevan omaa luokkaansa animoinnissa. Shame on Kuribo siis ;)

Pari tuntia on tullut vietettyä pelin parissa ja ensimmäisen bossin ruumiilla vietän paraikaa sadonkorjuuta. Hemmetin hauskaa on pari ensimmäistä tuntia ollut, eikä sen suurempia vikoja ole vastaan kävellyt. Tarinaa on tullut vain pelattua, moninpeli ja tehtävät siis vielä kokeilematta.

E: Ei ole missään pelissä näkynyt näin maukkaita hedelmiä. Uhriluku tällä hetkellä 42 sankarivainajaa ja päiviä kulunut seitsemän. Mehua on reilusti, mutta en silti jaa sitä naapureille.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

E: Ei ole missään pelissä näkynyt näin maukkaita hedelmiä. Uhriluku tällä hetkellä 42 sankarivainajaa ja päiviä kulunut seitsemän. Mehua on reilusti, mutta en silti jaa sitä naapureille.

Sähän oot hyvin suojellu kasse.. kasvejasi, koska itselläni oli jo viiden päivän jälkeen 150 vainajaa! Tosin aika holtittomasti nakkelin Pikminejä veteen, ja en tajunnut kuinka äkkiä ne hukkuu. On tämä raaka peli, koska Pikminit ovat aivan paniikin vallassa ennen hukkumistaan.. hirveä kiljuminen ja sitten suloinen lehtipää painuu veden alle ja sielu leijalee ruumiista ulos. Lisäksi ne kuolevat muillakin tavoin raakasti, kuten palamalla, sähköiskuun tai jonkun limanuljaskan kitaan. Ja Nintendollako on vain "lastenpelejä" valikoimissaan? :D

Kokeillaanpas saisinko Miiversestä kuvan näkymään..

IMAGE(https://d3esbfg30x759i.cloudfront.net/ss/zlCfzREW4bocaRONt-)

Kolmas bossi kaatui tänään auringon jo sarastaessa, päiviä kulunut 17 (muistaakseni) ja tutkimus on vaatinut jo 180 urhean pikminin hengen. Kaatuneiden suuri määrä on ajanut minut masennukseen ja sekin on pian kehittymässä vakavaksi alkoholismiksi. Kohtasin myös jotain totaalisen kamalaa, neljällä jalalla keikkuvan pitkäkarvaisen otuksen mikä aiheuttaa painajaisia myös ollessani valveilla. Kaikesta tästä huolimatta, on tutkimuksia jatkettava, sillä kokonaisia mantereita on vielä kartoittamatta.

Jumankauta miten kova peli...

Tulipahan mentyä kaikkien 66 hedelmän kanssa läpi. Viimeinen avautunut alue oli omituisin alue koko pelissä. Pelikello näyttää 15 tuntia ja paria minuuttia. Vielä pitäisi kerätä puuttuvia datafilejä, jotta peli olisi 100% läpi. Ihan hauskaa pelattavaa on ollut. Koen itseni massamurhaajaksi, kun olen edetessäni joutunut uhraamaan surman suuhun yli 1000 Pikminiä. :(

On äärimmäisen hieno peli. Täältä voi tilaajat lukea tuntojani:

http://www.pelaajalehti.com/pelaaja-plus/pelaaja-131-elokuu/vaihtopelaaja-pikmin-3

Näin tiukasti suunniteltua pelattavaa harvemmin näkee konsoleilla, mutta toisaalta vaatimuksena oikeastaan onkin tablettiohjain ja/tai Wiimote. Muuten Mission-moodissa (pelin todellinen haaste) vain ei pysty tekemään kaikkea tarpeeksi nopeasti ja tarkasti. Pikmin 1 ja 2 olivat vain lämmittelyä kolmoseen verrattuna, todella hieno paketti.

Pelihän on myös äärimmäisen kaunista katseltavaa. Ehkä täällä joku vähän liioitteli tällä saralla, mutta vähintään yhtä suurta liioittelua oli sanoa jotain näin päinvastaista:

Lainaus käyttäjältä Almasy

en ole vielä videota nähnyt, missä Pikmin näyttäisi graafisesti mitenkään vaikuttavalta.

Suomessa Pikmin 3 pääsi myydyimpien pelien listalla kymmenenneksi, eli omistaa joku sentään Wii U:n täälläkin. :) Japanissa myynyt ihan kivasti, parissa viikossa 135 000, mutta boosti konsolimyynteihin ei kestänyt kuin viikon tai kaksi.

Lainaus käyttäjältä finngamer+

On äärimmäisen hieno peli.

Kyllä. En ole koskaan Pikmin ykköstä tai kakkosta pelannut joten peli tuntuu hyvin tuoreelta. Onhan tässä aivan omalaatuinen tunnelmansa ja peli vaikuttaa hyvin viimeistellyltä kaikin puolin. Pelaaminen pelkällä Gamepadilla on hieman kankeaa mutta ilmeisesti Wiimotella ja Nunchukilla pärjää jouhevammin, pitää kokeilla myöhemmin tänään.

Lainaus käyttäjältä finngamer+

Suomessa Pikmin 3 pääsi myydyimpien pelien listalla kymmenenneksi, eli omistaa joku sentään Wii U:n täälläkin. Japanissa myynyt ihan kivasti, parissa viikossa 135 000, mutta boosti konsolimyynteihin ei kestänyt kuin viikon tai kaksi.

Noissa listoissahan ei edes oteta huomioon eShop-ostoksia. Itselläkin tuli napattua heräteostoksena eShopista, hinta ei ollut maata kaatava 49,99€ + 10% rahaa takaisin Premium-tililäisillä + 30% alennus The Wonderful 101:stä aikoinaan. Nykyään pitää yrittää suosia digiostoksia, ainoastaan erilaiset Collector's Editionit tulee edelleen napattua fyysisinä paketteina.

Pikmin 3 sai kunnian olla kolmas Wii U -peli jonka hankin, jollei lasketa Virtual Console -ostoksia. Edelliset ovat NSMBU ja Lego City: Undercover. Kyllä se tästä pikkuhiljaa alkaa Wii U:nkin kohdalla piristyä vaikka myyntiluvut kieltämättä ovatkin huolestuttavia. Britanniassahan Pikmin 3 sentään kipusi myyntilistoilla toiseksi.

Lainaus käyttäjältä Renki

Noissa listoissahan ei edes oteta huomioon eShop-ostoksia. Itselläkin tuli napattua heräteostoksena eShopista, hinta ei ollut maata kaatava 49,99€ + 10% rahaa takaisin Premium-tililäisillä + 30% alennus The Wonderful 101:stä aikoinaan. Nykyään pitää yrittää suosia digiostoksia, ainoastaan erilaiset Collector's Editionit tulee edelleen napattua fyysisinä paketteina.
.

Eihän noilla listoilla koskaan huomioida digijakelukanavia, koska julkaisijat ja kauppapaikat eivät anna tarkkoja lukuja ulos. Voisi muuten nuo listat ''hieman'' heitelllä esim. Steamin alennusten aikaan

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Eihän noilla listoilla koskaan huomioida digijakelukanavia, koska julkaisijat ja kauppapaikat eivät anna tarkkoja lukuja ulos. Voisi muuten nuo listat ''hieman'' heitelllä esim. Steamin alennusten aikaan

Niinpä. Satuin vierailemaan paikallisessa GameStopissa nyt Steamin kesäalennusten aikaan ja kuulin kun eräs asiakas kysyi myyjältä että "Miten täällä on näin vähän porukkaa?" johon vastaus kuului:

"Steamin alennusmyynnit menossa, ne syövät vähintään puolet meidän myynneistämme."

Lainaus

Suomessa Pikmin 3 pääsi myydyimpien pelien listalla kymmenenneksi, eli omistaa joku sentään Wii U:n täälläkin. Smile Japanissa myynyt ihan kivasti, parissa viikossa 135 000, mutta boosti konsolimyynteihin ei kestänyt kuin viikon tai kaksi.

Lainaus

Britanniassahan Pikmin 3 sentään kipusi myyntilistoilla toiseksi.

Japanissa peli on tosiaan tehnyt kauppansa ihan positiiviseen sävyyn, vaikka konsolikanta ei sielläkään ole kuin pikkuisen yli miljoonan. Euroopan myynneistä antaa myös hyvää kuvaa pelin Miiverse. Kun peli julkaistiin, niin siellä ei heilunut tykkääjiä edes 10 000, mutta nyt määrä on melkein tuplaantunut. Jenkkilässähän peli saadaan huomenna kauppoihin. Hyvästä kannattaakin maksaa.

Lainaus

Kyllä. En ole koskaan Pikmin ykköstä tai kakkosta pelannut joten peli tuntuu hyvin tuoreelta. Onhan tässä aivan omalaatuinen tunnelmansa ja peli vaikuttaa hyvin viimeistellyltä kaikin puolin. Pelaaminen pelkällä Gamepadilla on hieman kankeaa mutta ilmeisesti Wiimotella ja Nunchukilla pärjää jouhevammin, pitää kokeilla myöhemmin tänään.

Täysin vieras sarja myös omalla kohdalla, eikä tosiaan ole konsolipeleissä koskaan tullut pelattua mitään vastaavaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla Wiimotella pelaamista, etenkin jos sattuu kotoa löytymääm kapulan tarkempi versio. Tuntuu nääs höpöltä.

12 tuntia on tullut pelattua ja loppu häämöttää selkeästi. Päätin kuitenkin kerätä kaikki hedelmät ja miten vittumaisissa paikoissa osaavatkaan olla. Tänään melkein puoli tuntia ratkoin yhtä puzzlea, mutta miten hyvältä tuntuikaan onnistua siinä viimein! Mukavia Zeldamaisia-viboja suorastaan huokuu pelistä.

Pelin bossit ja otukset ovat myös olleet kautta linjan upeita. Viidennen bossin myötä leuka teki tuttavuutta lattian kanssa, mutta myös normaalit vihut tuovat hymyn huulille. Etenkin kun ne jalostetaan uusiksi pikmineiksi.

Eilen sain läpi kaikki Missionit Platinum-tasolla. Story-modessa kaikkien hedelmien kerääminen vei noin 12 tuntia, kaikki Missionit taas veivät tunnin enemmän, eli oli niissä jyystämistä. :)

Vakavaa pelaamista ei kannata edes harkita ilman Wiimotea ja Nunchuckia, ne ovat äärettömästi nopeampia ja tarkempia kuin padilla pelaten. Vaikka motion controlista ei välittäisikään, tarjoaa Wiimoten osoitin-ominaisuus HC-peleihinkin jotain mitä ei tavallisilla ohjaimilla vain voida toteuttaa.

Lainaus

Eilen sain läpi kaikki Missionit Platinum-tasolla.

IMAGE(http://media.tumblr.com/30a93aeca36783d8256e43fd98c164f3/tumblr_inline_mo1bb84jOI1qz4rgp.gif)

Miten tämä on edes mahdollista?

Tuota ekaa missionia olen muutaman kerran kokeillut, mutta ei ole platinasta tarvinnut edes haaveilla. Samaan aikaan pitäisi saada kasaan silta baseen, lasiseinät rikottua ja kaikki isommat viholliset liiskattua. Siinä sivussa pitäisi sitten saada kullat ja hedelmät jotenkin siirrettyä tukikohdan lämpöön.

Noh, kun pääsee tarinan läpi, niin voi noihin keskittyä.

Todiste!

https://miiverse.nintendo.net/posts/AYQHAAABAADYUV6ngH3R_w

Aluksi tosiaan itselläkin kesti melkoisen kauan päästä hommasta jyvälle, aikarajat ovat ihan killereitä. Kolme ensimmäistä yritystä ekassa Missionissa johtivat peräti edellistä yritystä huonompiin pisteisiin, mikä kertoo aika paljon oikean strategian merkityksestä. Helppoimmillaan Platinum tuli toisella yrityksellä kentästä, vaikeimmillaan piti jotain hitsata vissiin 7 kertaa.

Yhtään ei saa jäädä odottelemaan, vaan aina pitää määrätietoisesti tehdä jotain. Jos missään vaiheessa odotat Pikmininien kävelyä tai vain katselet niiden työskentelyä, teet jotain väärin. :)

Toiseen ketjuun kirjoittelin pelistä arvostelun tyylistä, mutta yksi juttu pisti pelin jatkoa pohtiessa silmään. Ei kannata lukea, jos ei ole lopputekstejä katsellut

[spoiler]Aivan lopputekstien lopussa "tähdenlento" lentää taivaalla ja pikminit kipittävät sen suuntaan. Oliko kyseessä sittenkin planeetalle pudonnut seikkailija? Kenties, kenties...[/spoiler]

Jatko-osaa ei toivottavasti tarvitse odotella kymmentä vuotta, mutta se tuskin on heti Nintendon työlistalla. New Super Luigi U:n jalanjälissä voisi tosin peli saada suurempaa DLC:tä. Olisin kiinnostunut 'Tendo, tehkää se. Tehkää se!

Tuli tämäkin ahmittua parissa päivässä. Mitään en peliltä oikeastaan odottanut vaan ostin kun halvalla sai.

Gamepadilla pelasin ja ekassa bossissa oli kunnon rage kohtaus sillä se lukitus systeemi on suolesta ja padilla pelatessa ei ilman sitä voi kertää vihollisen ympärillä ja heitellä samalla pikminijä. Ensin täytyy painaa LZ jotta lukittuu ja sitten kun heittää muutaman pikminin ja haluaa noukkia ne talteen niin pitää painaa uudestaan LZ jotta lukitus lähtee pois ja sitten painat R ja RZ pohjaan jotta voit ohjata sitä pelkkää kursoria ja sillä keräät pikminit ja sitten koitat taas lukittua uudestaan. Sitten kun sillä kursorilla on aika hemmetin helppoa tähdätä pikkasen ohi vaikka sen ekan bossin hännästä ja oletkin lukittunut maahan. Siis ihan uskomatonta sähellystä.

Toinen ärsytyksen aihe oli se charge hyökkäys joka myös vaatii lukituksen. Tuota koitin kakkos bossissa pari kertaa, mutta jos peli ei päättänytkään lukita kun olit muka liian kaukana niin bossi ehti nousta ylös ennen kuin sait yhtään osumaa. Kun noita kahta alkoi käyttää vaan seinien tuhoamiseen ja siltojen rakennukseen niin peli alkoi sujumaan ja hyvin pärjää jopa pomo matseissa vaikka ei voi strafeta. Ehkä olisi kannattanut hakea broidilta mote ja nuntsa takaisin, mutta sujuipa se noinkin.

Kaikki hedelmät tuli kerättyä ja päiviä meni 45. Aikaa 15t 57min, mutta todellisuudessa meni about 17t kun varsinkin alkupuolella tuli aloitettua päiviä uudestaan kun mitään ei ehtinyt saavuttaa ja mehuakaan ei tuolloin pahemmin varastossa ollut. 819 pikminiä pääsi hengestään ja henkiin jäi likemmäs 800.

Se kyllä harmittaa kun tuo kamera toiminto ollaan tehty niin huonosti. Miksei peliä voi pausettaa ja rauhassa liikuttaa sitä kameraa kun mitään teknistä estettä ei ole. Siitäkin olisin halunnut ottaa kuvan kun pikminit raahasi sitä kolmannen bossin ruhoa, mutta miten siitä kuvan otat kun ne menee kokoajan eteenpäin. Lisäksi mitään galleriaahan ei ole vaan kuvat täytyy heti ottamisen jälkeen tunkea miiverseen.

Muuten kyllä hyvä ja viihdyttävä peli joka imaisi ihmeen kovin mukaansa kun en kuitenkaan tämän tyyppisiä pelejä pelaa. Ainoa rts pelikin jonka olen pelannut läpi on halo wars ja se toinen rts jota olen pelannut on dune 2 amigalla. Vaikka ei tämä nyt mikään rts sinänsä ole, mutta mihis muuhunkaan genreen tätä sitten vertaa. Tehtävä moodia en jaksa edes kokeilla kun ei tiukat aikarajat ja multitasking sovi minulle sitten ollenkaan. Tarinassakin pidin 90% ajasta porukan kasassa ja oikeastaan alkupuolella oli vaikeinta kun oli pakko vaihdella hahmojen välillä.

Mä pelasin ekan kerran wiimote + nunchuk -yhdistelmällä, ja tokan kerran (halusin nähdä toisen loppukohtauksen) Gamepadilla. Gamepadilla kun kokeili ekan kerran, niin tuntui kyllä erittäin tönköltä, melkein mahdottomalta, mutta äkkiä siihen tottui kyllä sitten. Ihan mukavaa oli Gamepadillakin pelata loppujen lopuksi, vaikka pieniä ongelmia olikin.

Haastetta olisi aavistuksen ehkä kaivannut lisää. Alkupuolella hedelmien hakeminen tuotti tietynlaista jännitettä, mutta sitten niitä tulvi jokapuolelta eikä sitten jossain vaiheessa ollut enää mitään pulaa.
Pikminejä tosin kuoli ihan rutosti (ja on kyllä ihmeellistä miten se aina tuntui niin ikävältä), mutta sitä ei sitten jaksanut minimoida jälkeen päin (muuten kun jos teki jonkin ääliövirheen, kuten räjäytti 50 pikminiä pommilla - lol). Pikmin-kuolemat myöskään eivät näy leaderboardilla, mikä on aavistuksen harmi.

Tehtävä-moodia pelailin yksin ja vaimon kanssa. Etenkin vaimon kanssa oli kyllä hauskaa kun täytyy melkoisen paljon jatkuvasti koordinoida siinä että onnistuu.

Bingoa tuli myös kokeiltua, mutta kun vaimolla ei ole mitään jakoa siinä niin ei ollut niin hauskaa. Bingoa varmaan vetäisi päivät pitkät jos olisi ollut online, mutta Nintendo.

Ei peli nyt mikään mega-ihmeellinen kokemus ollut, mutta nautin siitä kyllä paljon silti ja suosittelisin peliä sitä miettivälle. Etenkin hintaansa nähden varsin mukava kokemus.

Kaveri istahti tänään kämpän sohvalle, joten pistettiin pystyyn kunnon Pikmin 3-sessiot. Moninpeliä siis hakattiin.

Itse nappasin GamePadin käteen ja frendille törkkäsin Wiimoten handuun, koska sillä peliä on helpompi pelailla. Herrasmiehiä kun olemme, niin sovittiin, etten Padin karttaan vilkuile. Toisen ruudut sen sijaan olivat sallittua riistaa. Melkoisen hauskaa oli tuo bingoilu. Ärräpäät lentelivät suuntaan ja toiseen. Pikmineitä kaatui laumoittain ja koko ajan painettiin täysillä. Kentistä esiin nousivat ne, mitkä olivat ahtaita ja aiheuttivat hauskoja konflikteja melkein koko ajan.

Mukana olevat "killstreakit" sekoittivat pakkaa todella hauskasti. Kirsikoista noita saa käyttöönsä ja niiden perässä tulikin juostua melkoisesti. Taivaalta satoi kiviä, salamoita ja ties mitä. Huh huh.

Kokeilkaa ihmeessä tuota moninpeliä. Nintendolla on vielä nykyäänkin todella hyvä tatsi noihin saman sohvan moninpeleihin. Kenties se joskus saadaan valistettua myös nettipeleihin.