Pillars of Eternity / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pillars of Eternity

Pillars of Eternity

IMAGE(http://s.gamer-info.com/nw/t/r/e/j/trejler-k-relizu-pillars-of-eternity-ocenki-kriti_400.jpg)

Kickstarter-projektista alkunsa saanut vanhan koulukunnan fantasiaroolipeli rantautui tällä viikolla steamiin. Peli on saanut vahvoja inspiraatioita vanhoista Baldurs Gatesta ja Icewind Dale seikkailuista joka näkyy pelimekaniikassa, grafiikoissa ja tarinankerronnan painottamisessa.

Itse sain pelin käteen pari päivää sitten ja nyt kymmenen tuntia pelanneenna voin sanoa että peli on juuri sitä mitä pitääkin; fantasiaseikkailua parhaimmillaan. Pelaan tällä hetkellä aavistuksen korruptuneella paladinilla.

Mitä mietteitä muilla on peliä kohtaan? Millä hahmolla on edetty?

Parisenkymmentä tuntia tätä teosta takana ja on pakko sanoa, että erinomaisesti on saatu peliin vanhojen Infinity Engine pelien henki. Itsellänikin paladiini koetuksella Hard Expert vaikeusasteilla. Mukavan viihdyttävää dialogi vaihtoehtoa tälle Bleak Walker paladinille löytyykin ja hahmoni antaakin vastaantulijoille ensin turpiin ja kyselee vasta sitten, jos joku nyt sattuu vielä hengissä olemaan. Muutenkin hahmostani on muotoutunut aivan täysi mulkku, jos dialogi vaihtoehdot sen vain mahdollistavat.

Peli antaa ihan sopivan haasteen hardilla, mutta ihme kyllä en juuri ongelmiin ole joutunut muiden kuin Shadowien ja sen paremman version, Shaden, kanssa. Aina kun näitä tulee vastaan, niin niitä on paljon ja ne kyllä jaksavat teleporttailla heikoimpien hahmojen selän taakse aina kuin mahdollista.

Tarinaltaan peli tuntuu olevan kelpo settiä. Dialogia on paljon ja se on suuremmaksi osin pätevää kamaa. Lore puolikin mielenkiintoista, vaikka välillä se tungetaankin kovinkin suurella syötöllä niskaan kerralla. Taisi olla Durance, joka sotki ajatukseni ensimmäisenä mitä loreen ja dialogin määrään tulee. Ainut mikä pelimaailmassa tällä hetkellä kyrsii on peliin tungetut backer hahmot. Jotkin sitten viitsivät ihan maksaakin että saivat surkeat fanfic tier hahmonsa peliin mukaan. Toivon että nämä patchataan tai modataan ulos pelistä myöhemmin. Mutta onneksi ne voi sentään tappaa ja lootata niiden kamat.

Tulee tosiaan vielä tovi jos toinenkin pelin kanssa vierähtämään. Act 2 menossa, mutta main quest jäänyt kokonaan, koska sivuhommaa tulee eteen aivan koko ajan. Maailmankartallakin on tajuttomasti paikkoja minne haluaisi mennä, mutta kun ei vain kerkeä. Ja pitäähän sitä omaa linnaakin rakennella siinä samassa. Mutta varmasti vierähtää vielä ainakin 50-60 tuntia pelin parissa.