Playerunknow's battlegrounds / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Playerunknow's battlegrounds

Onkos täällä Playerunknow's battlegrounds:in pelaajia? Peli on ollut positiivinen yllätys parinkymmenen matsin kokemuksella ja minun mielestäni ensimmäinen peli, joka on hyvin toteutettu Battle Royalen ideasta. Jopa herää ihmetys, että miksei tällä idealla olevaa toimivaa peliä ole aikaisemmin tehty - tai ehkä on tehty, mutta itseltäni mennyt vaan ohi.

Lyhyt fiilistely alkuun: Fiilis on kyllä todella hieno, kun ensin laskuvarjolla päätyy saarelle ja ensimmäisestä tönöstä yrittää löytää jonkinlaisen aseen - vaikkapa sorkkaraudan tai pistoolin-, jotta on edes jotain kättä pitempää, koska se on enemmän kuin varmaa, että kohta vihollispelaajat ovat kimpussasi. Ensimmäisen aseen hankinnan jälkeen vuorossa on löytää mielellään reppu, ensiaputarvikkeita ja luotiliivi. Tämän jälkeen hyvä olisi löytää kivääri ja siihen kiikaritähtäin yms. Sitten onkin kiire siirtyä kartalle pelialueelle (jos sattuu olemaan alussa sen ulkopuolella), koska pelialue pienenee muutaman minuutin välein.

Pelihän on vielä early Access vaiheessa ja ainakin itsellä sen huomaa vielä siitä, että peli kaatuilee säännöllisen epäsäännöllisesti sekä lagi pelissä on vielä suurta. Lagi haittaa eniten taistelukohtauksissa, kun vaikka miten tähtää, niin tähtäin pomppii nykien, toinen saa helposti sen ratkaisevan edun liipaisinsormelleen ja oma henkirieponen on mennyttä. Lagausta tapahtuu siinäkin vaiheessa, kun samalla alueella on vain 2 henkilöä eli ihan ei ole vielä säädöt pelimoottorissa kohdillaan tai palvelimissa.Kunhan saavat pelimoottorin ja palvelinten suorituskyvyn siihen kuntoon, että taistelut toimivat yhtä sujuvasti kuin muissa vastaavissa moninpeleissä, niin tästä pelistä tulee jättimenestys.

Oma tietokoneeni on suositellun kokoonpanon yläpuolella ja silti pistin suosiolla grafiikka-asetukset Low:lle, jotta lagi olisi mahdollisimman pieni. Täytyy siis odotella pelin kehittämistä eteenpäin ja kokeilla silloin tällöin pelin kehittymistä.

Suosittelen peliä kyllä jo tässä vaiheessa!

Vielä on henkilökohtaisesti kokeilematta, mutta hajanaisia striimejä on tullut nähtyä. Arvostan suuresti, miten peli ottaa sotilas- sekä selviytymissimut ja muovaa niistä sitten yksinkertaista, hyvin "pelimäistä" viihdettä. Voikin olla, että viimeistään early accessin loppuessa pitää katsella, jos itsekin vielä lähtisin ottamaan turpaan.

Ylipäätänsä kiinnostaa nähdä, miten laajamittaisia päivityssuunnitelmia devaajilla on pelin varalla sen virallisen julkaisun jälkeen. Nykyisellään näyttää vielä hieman siltä, että ainakin minun pitäisi vähän säästellä peliä, etten tympääntyisi siihen turhan nopeasti.

Tietty jännäähän tulee olemaan vielä myös se, miten PUBG:n menestys näkyy muissa peleissä lähivuosina.

Itsellä näissä tökkii eniten juuri tuo bugisuus ja kankeus. Mikäli sama olisi toteutettu vaikka Frostbitellä Dicen toimesta, niin varmasti lähtisi testiin. Nyt ei oikein innosta.

Enkä tuon Frostbiten ja Dicen suhteen tarkoita että pelistä tehtäisiin vain uusi BF battle royale -säännöin, vaan että se yleinen pelattavuus ja sulavuus olisi kunnossa. Se pelin ydin. Nyt tässä on hyvää idea ja muu sitten tökkii vähän turhan paljon.

Hienoa kuitenkin että tulee uutta ja erilaista pelattavaa.

Toivon itsekin kovasti, että saavat pelin tehottomuusongelmat ratkaistua ja pelin julkaisun aikaan tällaiset ajatukset ovat hämäriä muistoja vain. Aiheellinen pelkohan se joka tapauksessa on, että ovat ottaneet liian ison palan kakkua isolla ja varsin avoimella saarella, jossa parhaillaan leikkii 95 pelaajaa selviytyjiä. Se on nimittäin tosi puuduttava tunne, että on parinkymmenen viimeisen henkiin jääneen joukossa ja peli päättyy lagin aiheuttamaan nykimiseen ja kuula omaan kalloon ennen kuin saa toista edes jyvälle.

Parhaimmillaan peli on tosiaan loistava ja early Access aihiossa on jo potentiaalia superpeliin. Omalta kohdaltani paras selviytymistaistelu on päättynyt toiseen sijaan ja siinäkin viimeinen eloonjäänyt tappoi minut kranaateilla kauempaa. Jäi sen verran hampaankoloon, että pakko vielä joskus jäädä henkiin pelisessiosta:)