Pokemon-pelisarja / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Pokemon-pelisarja

POKEMON
Juu,päätin siis luoda tänne Pokemon-aiheen. Kyseessä on siis vuonna 1996 Pokemon Red ja Green (euroopassa Blue) peleillä alkanut roolipelisarja. kyseinen sarja on todella suosittu ympäri maailmaa ja onpahan se myös maailman toiseksi eniten myynyt pelisarja. Pelisarjan pääpelejä on viisi sukupolvea:
Gen 1: Red, Blue/Green
GEN 2: Gold, Silver, Crystal
GEN 3: Ruby, Sapprihe, Emerald, FireRed, LeafGreen
GEN 4: Diamond, Pearl, Platinum, HearldGold, SoulSilver
GEN 5: Black, White
Pelit Crystal, Emerald ja Platinum ovat paranneltuja versioita muista sukupolvensa uusista pokemon peleistä. Pokemon pelit julkaistaan aina pareittain, jotta jokainen voi valita oman suosikki versionsa (pääpiirteiltään samoja, muutama pokemon, jota ei toisessa versiossa ole.) Tällä hetkellä on myös spekulaatioita Pokemon Grey nimisestä pelistä (paranneltu versio Blackista ja Whitesta) sekä 3. sukupolven pelien uudelleen versioinneista.
Pokemon pelien ns: sivusarjoja ovat Pokemon mystery dungeons (josta jo monta osaa) Pokemon Rangers ja Pokemon rumble.

Tästä linkistä löydätte lisätietoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_(pelisarja)

Nää on jääny vähän junnaamaan paikoilleen ja nää itse Pokemonit alkaa näyttää aika tylsiltä tai muuten vaan typerän näköisiltä varsinkin näis kahes uusimmas genissä, siks en oo D/P tai B/W koskenutkaan. Ei sinällään muuta vikaa.

Oma lempi Pokemon peli on varmaankin Heart Gold DS:lle.

Miksi ihmeessä otsikko täytyi pilata kirjoittamalla kaikki Capseilla? Etova.

Pokemonia tulee joka tapauksessa pelattua parin viikon sykleissä. Välillä ei voisi vähempää kiinnostaa ja toisinaan taas ei mikään muu voisikaan kiinnostaa! Tällä hetkellä on White kesken ja tiimi on tällä hetkellä Timburr lvl 23, Zebstrika lvl 27, Panpour lvl 23 ja Servine lvl 23. Olen huomannut vuosien myötä parhaaksi taktiikaksi kehittää ainoastaan sellaisia Pokemoneja jotka oikeasti kiinnostavat ja jotka omasta mielestä vaikuttavat voimakkailta. Joskus muinoin tuli kasvatettua kaiken maailman Weedlet sun muut ja heikoksi huomattua ottanut jonkun muun koulutettavaksi.

EV-Pokeja on tullut koulutettua yhden tiimillisen verran SoulSilverissä. EV:t ovat yllättävän yksinkertaisia kunhan jaksaa sen tunnin niitä hieman opiskella. Ainoastaan pari EV-matsia tullut vedettyä mutta kaikista käymistäni matseista juurikin EV-matsit ovat jännittävimpiä mitä olen ikinä pelannut. Peliin tulee aivan uutta nostetta kun taistelee Pokemonien kanssa joita on oikeasti kouluttanut kymmeniä tunteja.

Huolimatta EV-taisteluiden mielenkiintoisuudesta, on mielestäni vanha kunnon keräily hauskinta viihdettä mitä Pokemonit tarjoavat. Blackin ja Whiten myötä Pokemoneja on jo huimat 649 joten keräiltävää kyllä ehdottomasti riittää! Tarkoituksenani on saada joskus kerättyä kaikki Poket kaikissa muodoissaan ja laitan Pokemon-PC:lle ne numerojärjestykseen ja ihailen PC:tä kerran vuodessa.

Pokemon on yksinkertaisesti loistava franchise!

Edit: Nyt on otsikkokin muutettu mukavampaan muotoon.

Pokemon on varmasti lempipelisarjani ja siihen olen upottanut tuhansia tunteja. Jokainen generaatio pelattu useasti läpi ja joskus ostan myös sen toisenkin version kun ei siellä devaajapuolella tajuta useampien saveslottien hienoutta. Pelaaminen on yksinkertaisesti hauskaa, mukavaa ja tarpeeksi taktista (joskin ei liian ja enemmän taktikointia löytyy kuitenkin ihmisten välisistä otteluista, joissa itse en pärjää oikein ollenkaan, kun en jaksa opetella Pokemonien yleisimpiä movesettejä ulkoa, että osaa switchata oikeaan aikaan yms.). Itse en välitä ollenkaan siitä, että sarjan pelit olisivat aina vain samaa, sillä itse toivonkin sitä enkä halua mitään suurta reboottia sarjalle. Samaa (ja hyvin tehtyä) vanhaa vain lisää niin ainakin minun rahani saatte :). Toivottavasti Wii U saisi kunnon Pokemon-pelin.

Edit: Aloitusviestiin voisi lisätä, että ensimmäiseen generaatioon kuului myös Pokemon Yellow.

Anteeksi olen uusi näillä foorumeilla, ja luulin, että otsikko kirjoitetaan capsilla (menkööt iän piikkiin 14 kun vasta olen, mutta en mikään jonne.) Pokemon yellowin puuttumista en huomannut sillä en ole sitä pelannut, ja vihaan pikachua (tosin rakastan eeveetä.) mika.hakala kannattaa vaihtaa blitzle pois, sillä pelissä on parempiakin sähkö-pokemoneja (joltik, tynamo). Itselläni on EV-treenattu tiimi Whitessa. (Tyranitar,Rotom-W,Metagross,Haxorus,Dragonite,Volcarona). Lempi pokemonini ovat Mudkip, Eevee ja Magnemite. Itse en usko, että wii u:n pokemon olisi hyvä sillä Battle Revolution on huono. Mutta Colosseum on loistava.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Itse en usko, että wii u:n pokemon olisi hyvä sillä Battle Revolution on huono. Mutta Colosseum on loistava.

Siksi toivonkin että mitään Battle Revolutionin tyylistä ei tule vaan sellainen mitä on nähty käsikonsoleilla mutta Wii U:n tehoille sovitettuna.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Siksi toivonkin että mitään Battle Revolutionin tyylistä ei tule vaan sellainen mitä on nähty käsikonsoleilla mutta Wii U:n tehoille sovitettuna.

Tollasta on odoteltu jo Gamecubelta asti :[

Jouluna julkaistaan uusi Pokemon-peli!!! Niille jotka jo innostuivat tiedoksi se on uusi osa Pokemon Rumble-sarjaan. Se julkaistaan 3ds:lle mikä on plussaa.

Laadukas pelisarja kyllä tiedossa, mutta tossa aiemmin tuliki se syy miksi en ole kovin kiinnostunut enään sarjasta. Eli sarjan pelit on junnannut niin pahasti paikalleen, ja mitään ihmeellisempiä uudistuksia ei ole tullut. Ja sitten myös nuo parin viimesen sukupolven pokemonit eivät yllä mitenkään kahden ensimmäisen sukupolven tasolle, ja muutenkin tuntuu, että noita on jo ihan tarpeeksi olemassa. Kaipaan todella jotain kunnon uudistusta sarjan peleihin. Oma suosikkiosa onkin alkuperäinen silver/gold tai red/blue, jotka ovat edelleen täyttä kultaa.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarpsItse en usko, että wii u:n pokemon olisi hyvä sillä Battle Revolution on huono. Mutta Colosseum on loistava.Siksi toivonkin että mitään Battle Revolutionin tyylistä ei tule vaan sellainen mitä on nähty käsikonsoleilla mutta Wii U:n tehoille sovitettuna.

Gamecuben ensimmäinen Pokémon-peli (olisiko nimi ollut joku Gale of Darkness tjmsp.) oli jotain siihen suuntaan millainen konsoli-Pokémon pitäisikin olla mutta typerät rajoitteet pilasivat kyseisen pelin täysin.

Olen vakaasti sitä mieltä että jos kotikonsoleille joskus taskuhirviöpeli tehtäisiin, pitäisi se tehdä käsikonsoliversioita pelillisesti mukaille mutta graafiset säädöt kaakkoon samalla laittaen. Taisteluanimaatiot ynnä muut Stadium/Colosseum-tyyliseksi ja pelin yleisilme ei-realistiseksi mutta silti yksityiskohtia viliseväksi. Maksaisin... ainakin viisikymppiä... keräilijäversiosta kuusikymppiä... plus postituskulut tietenkin.

Itse asiassa Colosseum oli Gamecuben ensimmäinen Pokemon-peli, Gale Of Darkness vasta toinen.
Muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi. Btw miten voi mukata aloitus viestiä?

Lainaus käyttäjältä Norsukampa+

Olen vakaasti sitä mieltä että jos kotikonsoleille joskus taskuhirviöpeli tehtäisiin, pitäisi se tehdä käsikonsoliversioita pelillisesti mukaille mutta graafiset säädöt kaakkoon samalla laittaen. Taisteluanimaatiot ynnä muut Stadium/Colosseum-tyyliseksi ja pelin yleisilme ei-realistiseksi mutta silti yksityiskohtia viliseväksi.

Juurikin näin. (Nintendo, saa suorittaa)

Lainaus

Olen vakaasti sitä mieltä että jos kotikonsoleille joskus taskuhirviöpeli tehtäisiin, pitäisi se tehdä käsikonsoliversioita pelillisesti mukaille mutta graafiset säädöt kaakkoon samalla laittaen. Taisteluanimaatiot ynnä muut Stadium/Colosseum-tyyliseksi ja pelin yleisilme ei-realistiseksi mutta silti yksityiskohtia viliseväksi. Maksaisin... ainakin viisikymppiä... keräilijäversiosta kuusikymppiä... plus postituskulut tietenkin.

Tämä. Jos Nintendolla joku saisi idean kehittää Wii U:lle re-releasen jostakin vanhasta Pokemonista, alkaisivat asiat olla maailmassa melkoisen hyvin. Jos vaikka HeartGold väännettäisiin uudelle konsolille uusilla grafiikoilla, uusilla taisteluanimaatioilla, nettipelillä (useita mahdollisuuksia), ja vaikkapa pienellä määrällä uutta sisältöä niin maksaisin minäkin hymyssä suin sen 50€ kyseisestä tekeleestä. Olettaen että se on tehty hyvin.

Ja oletteko koskaan pohtineet Pokemonin mahdollisuuksia aivan uusiin roolipeleihin. Miten olisi vaikkapa rope jossa luodaan oma kouluttaja ulkoasua myöten ja lähdetään netin maailmaan kehittämään mainettaja ja mammonaa. Pelistä löytyisivät kaikki mahdolliset monsterit (ja pari uuttakin) ja sitten otettaisiin kouluttajasta mittaa. Tai jos valittaisiinkin Pokemon hahmo jolla seikkailtaisiin ympäri aavaa maailmaa. (Valitsisivatko kaikki Charmanderin?!) Kuulostaa omaan korvaan aika hyvältä. Mutta saamme kaiketi tyytä Pokepark Wii Pikachu's Adventuren kaltaisiin tekeleisiin.

No Mystery Dungeoneissa pelaataan pokemonina vapaassa maailmassa, tosin kuten nimestäkin voi päätellä se on enimmäkseen luolasto-seikkailu.

Jee Pokémon! Voisin muutaman sanan jakaa tästä hienosta pelisarjasta.

Omia Poké-pelejä on Red, Yellow, Silver, Diamond, SoulSilver ja nyt uusimpana White. Gen III jäi siis aikoinaan välistä. Näitä pelejä on tullut kyllä varmasti hakattua enemmän kuin mitään muuta pelisarjaa (Final Fantasy pääsee lähelle), Varsinkin emulaattorilla pelejä on mukava pelata, koska peliä saa nopeutettua. Suurin murhehan peleissä on aina ollut minulle hidastempoisuus. Kaikessa aina kestää liian kauan. Hyvänä asiana Gen V on tätä asiaa hieman korjailtu. Esimerkkinä nopeutuksen hyödystä olkoon saavutukseni: vedin Pokémon Crystalin tarinan läpi (Red siis voitettu) yhdessä yössä. 5-6 tuntia siinä taisi kulua. Olin vain niin addiktoitunut. Käsikonsolilla tuollainen ei olisi ikinä onnistunut. Hyvä että olisin päässyt edes pari salia läpi siinä ajassa.

Pokémon innostukseni katosi hieman ajansaatossa vaikka esim. Diamondin ja SoulSilverin hankinkin, ei niitä tullut pelattua hirveästi. SoulSilver on itseasiassa vieläkin kesken. Gen V puolestaan sai minut taas innostumaan uudelleen Pokémoneista. Merkkinä udelleen syntyneestä innostuksesta kertoo peliin käytetty aika, 225 tuntia. En mihinkään muuhun yksittäiseen peliin ole varmaankaan käyttänyt yhtä paljon aikaa.

Itsekkin kavereiden mukana kiinnostuin EV-kehittämisestä, ja nyt tiimissä on 5 EV-kehitettyä lvl 100 Pokémonia, 6 on vasta lvl 51. Tiimini on seuraavanlainen: Scrafty, Lilligant, Chandelure, Walrein, Galvantula ja viimeisenä Pidegot. Ei välttämättä maailman paras tiimi, mutta itse tykkään. Enkä muutenkaan aio otella muita vastaan, turpiinhan siinä vain tulisi. Ihka ensimmäinen lvl 100 Pokémon itselläni oli Walrein. Kyllä oli hieno tunne kun se tapahtui.

En varmaan kyllä jaksa enempää Pokémoneja kehitellä, sillä se kaikki vaivannäkö on aivan liikaa. Ensin breedaat Pokémonin oikealla naturella, abilitylla ja characteristicsilla, jonka jälkeen vielä on suoritettava itse EV-kehitys, joka on maailman yksitoikkoisinta puuhaa. Tietysti eri apukeinot tässä auttavat, mutta itselläni ei valitettavasti ole kaikkia mahdollisia. Varmaan suuntaan katseeni jo seuraavaan peliin. Olkoon se sitten Gray (olen kuullut huhuja, että tätä ei olisi tulossa), Gen III remake tai kenties uusi sukupolvi. Toivon todella että seuraava sukupolvi, joka mahdollisesti tulee 3DS:lle tuo mukanaan kunnon graafisen uudistuksen. Tai jos sieltä joskus tulisikin se kauan odotettu kotikonsoli Pokémon RPG, ei mitään spin-offeja.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

mika.hakala kannattaa vaihtaa blitzle pois, sillä pelissä on parempiakin sähkö-pokemoneja (joltik, tynamo).

Itse en nähnyt Blitzlessä mitään vikaa. Zebstrika (toinen muoto) oli minulla mukana koko tarinan ajan. Suurin heikkous saattaa olla sen paperisuus. Ei kestä iskuja ja varsinkin jos käyttää Wild Chargea niin nopeasti kuolee/fainttaa ellei saa vastustajaa eliminoitua. Suosittelen tosin opettamaan Blitzlelle/Zebstrikalle Chargen, pelasti ainakin minut monesti.

Joo, siinä olisi muutama sana. Pitäisi varmaan joskus harkita lyhyempien viestien kirjoittelua näiden romaanien sijaan.

Sepä se sillä oma Blitzleni (jolla oli +attack ja -defense) hävisi jopa saman tasoisille pokemoneille todella helposti IN-GAMESSA!!! Lisäksi sen movepoll on huono: sähköhyökkäys, pursuit, charge, flame/nitro charge aina samat iskut.

Joo, täälläkin päin on pelattu Pokémon-pelejä vaikka kuinka paljon nuorempana. Nykyään vauhti on hidastunut huomattavasti, mutta kyllä niitä pelejä jaksaa aina välillä pelailla, ainakin fiilistelymielessä.
Lempipelini sarjasta on Pokémon Ruby, joka oli myös ensimmäiseni. Sitä olen pelannut aivan järkyttäviä määriä, oikeasti. 7 kertaa läpi, kolmannessa niistä Elite Four 52 kertaa läpi, ja uusimmassakin savessa yli 250h peliaikaa kellossa O= Niin... joten kyllä Pokémonin voisi luokitella yhdeksi lempipelisarjakseni =)

Lainaus

Ja oletteko koskaan pohtineet Pokemonin mahdollisuuksia aivan uusiin roolipeleihin. Miten olisi vaikkapa rope jossa luodaan oma kouluttaja ulkoasua myöten ja lähdetään netin maailmaan kehittämään mainettaja ja mammonaa. Pelistä löytyisivät kaikki mahdolliset monsterit (ja pari uuttakin) ja sitten otettaisiin kouluttajasta mittaa. Tai jos valittaisiinkin Pokemon hahmo jolla seikkailtaisiin ympäri aavaa maailmaa. (Valitsisivatko kaikki Charmanderin?!) Kuulostaa omaan korvaan aika hyvältä. Mutta saamme kaiketi tyytä Pokepark Wii Pikachu's Adventuren kaltaisiin tekeleisiin.

Minä taas olen miettinyt peliä, jossa lähdettäisiin seikkailemaan aluksi Pallet Townista kokemattomana kouluttajana ja lopulta oltaisiin Sinnoh-alueen mestari.

  • Peli olisi kuvattu ensimmäisestä persoonasta (WTF?) ja ottelutilanteet eivät suinkaan olisi staattisia niin kuin käsikonsoleilla, vaan ottelun aikana otettaisiinkin jonkun Pokémonin ohjakset. Sillä voisi liikkua itse ja eri napeista suoritettaisiin eri hyökkäykset. Älä väitä ettetkö olisi joskus kuvitellut kuinka hienoa olisi juosta Pikachulla jättimäisen Onixin ympärillä ja väistellä sen hyökkäyksiä tai tehdä Charizardilla Seismic Toss Blainen Magmariin =)
  • Pelissä olisi pelattavana kaikki alueet Kantosta Sinnohiin, aluksi auki vain Kanto, mutta Johtoon pääsee kun on voittanut Kannon Elite Fourin. Kannossa (ja muilla alueilla) olisi kaikki alueet auki heti alussa, mutta liikkumista voisi rajoittaa esim. vaikkapa Snorlaxeilla =D Näin suuri pelialue olisi tietenkin aika raskasta pyörittää, mutta kaupungit voisivat olla latausruutujen takana ja resoluutiota voisi karsia hieman.
    Pelissä voisi ostaa rahalla paitsi palloja ja tarvikkeita, myös esim. uusia pyöriä isossa maailmassa liikkumista helpottamaan.
  • Bonuksena pelissä olisi vielä "viittauksia" animaatiosarjaan. Esimerkiksi salipäälliköiden voittamisesta täsmälleen samalla tavalla kuin sarjassa saisi erikoistavaroita kuten kyseisen jakson katsottavaksi.
  • Elokuville olisi omat sivutehtävänsä, joissa olisi tarkoitus läpäistä elokuvan tapahtumat omalla Pokémon-tiimillään. Ensimmäisen elokuvan suuri Pokémon-joukkotappelu olisi varmasti hienoa kokea Pokémonin ohjaksissa...

Näin suuruudenhullu idea tuskin koskaan toteutuu, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ainakin se olisi uskomattoman hienoa. Ja onhan Nintendollakin kuulemma nytkin käynnissä uusi "salainen" Pokémon-projekti... Never say never.

E: JES!!!!!! Sananvarmennusviesti on poissa, ja viesti tulee näkyviin heti lähetyksen jälkeen! Ihan mukavaa kun nyt on ollut jo kaksi päivää kykenemätön lähettämään viestejä...

Omakin lempi pokemon-pelini on 3. sukupolvesta, tosin minulla se on Emerald. Lempi otteluni ovat ns: tuplamatsit, ja Emeraldissa niitä on paljon. Oma Emerald tiimini: Swampert, Altaria, Gardevoir, Breloom, Camerupt, Magneton. Olen kyseisen pelin vetänyt läpi 6 kertaa, ja kerran kaikki poket 100lvl siinä.

Pokemon-pelejä joita omistan:
-Silver
-Sapphire
-Emerald
-Diamond
-FireRed
-LeafGreen
-Gold
-Yellow
Tähän asti paras on ollut Silver. Se peliä minun mielestäni ei voittaa mikään(Tosin se on mielipide).
Pelin pokemonit ovat muuttuneet tylsiksi, ja tuntuvat jotenki kopiolta edellisestä genrestä.
Emeraldia ja Sapphirea olen pelannut vain Elite Fourin läpi, ja eikä jaksanut vetää Battle Frontieria.
LeafGreen(ja FireRed) ovat vaikeita pokemon-pelejä(kyllä ne ovat). Tosin pääsin LeafGreen:in läpi kaverin avustuksella, kun hän antoi 100lvl Kabutopsin. FireRed:ista yleensä vahdoin LeafGreen pokemoneita.
Lopulta Otin 3.Genren ja uusioversioiden pokemonit Diamondiin.
Ärsyttää vaan, kun Silver ei toimi enää kunnolla, mutta Goldi toimii. Silveri toimii pelatessa, mutta heti, kun savetat, ja suljet koneen. Sitten myöhemmin tulet pelaamaan niin peli on aloittanut tallennuksen alusta eli se ei tallenna sitä ollenkaan.
Nykyään en pelaa enää ollenkaan.

Lainaus käyttäjältä Z1p3r-

Silveri toimii pelatessa, mutta heti, kun savetat, ja suljet koneen. Sitten myöhemmin tulet pelaamaan niin peli on aloittanut tallennuksen alusta eli se ei tallenna sitä ollenkaan.

Eikös tuo johdu siitä pelikasetin sisällä olevan patterin kulumisesta?

Ahh, muistan kun ekalla ja tokalla luokalla pelattiin porukalla emerald/ruby/sapphiree, eka aamulla laitettiin reppuun GBA ja peli sitte ku päästii koulusta mentii yhden vieressä olevan leikkipuiston sisätiloihi ja linkkikaapelilla pelailtii. Juu hyvä pelisarja itse en oo viel ehtiny ostaa Whitee, mut todennäkosesti ostan sen 3ds:älle tulevan pkmn pelin.

Lainaus

mut todennäkosesti ostan sen 3ds:älle tulevan pkmn pelin.

3ds:lle ei ole vielä vahvistettu muita Pokemon-pelejä kuin Pokemon Rumble ja jo julkaistu Pokedex 3d, joista kumpikaan ei ole pääsarjan peli.

Ehkäpä Game Freak on vuosia kehittänyt tehokonsoli-Pokémonia kaikessa hiljaisuudessa. Kaikki edellämainitut fantasiat käyvätkin toteen. Jättiyllätys ennen Wii U:n julkaisua. Nintendo ottanut opikseen 3DS-fiaskosta. Ken tietää? Ei tietänyt. Ei myöskään Barbie. No, ei auta kuin odotella.

Minulle rakkaimmat muistot löytyvät Pokémon Crystalista. Muistan kun frendin luokse menin toisinaan yökylään. Vaihdettiin mystery giftit ja hehkutettiin vähän väliä toisille kun tuli napattua joku kovakin örrimörri. Oi niitä aikoja. Crystal taitaakin olla viimeisin käsikonsoli-Pokémon, johon olen näppini pistänyt. Ehkäpä voisin sen huhutun Gray:n hommata mikäli sellainen joskus tulee.

Toista luokkaa kun kävin, pelasi kaverini Game Boy Coloureilla Pokémoneja (Gold & Silver). Sain joskus hieman kokeillakin, mutta ne eivät minuun pahemmin napanneet monimutkaisuuksiensa takia.

Vasta 15-vuotiaana sain päähänpistoksen, että mitä jos kävisin ostamassa uusimman Pokémon-pelin, kun DS Litenkin olin ostanut. Kävin sitten GameStopista nappaamassa Pokémon Pearlin amerikkalaisversion ja se tulikin vedettyä noin viiteen kertaan. Myöhemmin ostin Diamondin, ja kun Platinum julkaistiin, ostin myös sen.

Minulle tuli hinku pelata kilpatasolla, mutta kilpatason Pokémonien tekemiseen vaadittiin liikaa säätöä, joten oli ristiriitaiset tunteet. Lopulta eräs kaverini, joka oli hieman itse perehtynyt EV-koulutukseen, natureihin, breedaamiseen jne., auttoi minua pääsemään alkuun kilpatiimin tekemisessä ja siitä se sitten lähti.

Meni noin vuosi, että sain ensimmäisen kilpatiimini kasaan, joka noudatti tieriä nimeltä overused (OU) (jos joku lukija Smogonin tiereistä sattuu tietämään). Mutta kun sain kyseisen tiimin valmiiksi, julkaistiin Black & White ja voi veljet, mitä tapahtui: Uudet Pokémonit sekä Dream World abilityt pistivät lähes kaiken uusiksi.

Vasta vähän aikaa sitten smogonissa saatiin jonkunlaiset B/W-tierit julki ja suurin osa minun kouluttamistani aiemman genen hyvistä popeista osoittautuivatkin sermisti huonommiksi nykyisessä genessä. Pitäisi siis tehdä tiimi uudelleen.

No, mielessäni on, että tekisin sellaisen tiimin, joka noudattaisi Nintendon Wi-Fi -sääntöjä, jotta voisin vain mennä Wi-Fiin japseja vastaan (n. 80% vastaantulijoista japseja, yllätys) silloin kun huvittaa pelata. Tämänkään tiimin kasaaminen ei kuitenkaan mikään nopea juttu ole, sillä kuten ensimmäistä kilpatiimiä tehtäessä, myös tälläkin hetkellä on paljon muitakin asioita tehtävänä. Eli saa nähdä tuleeko koskaan valmista. No, onpahan ainakin aina jotain tekemistä, ellei innostus lakkaa...

Itseäni ärsyttää sää pokemoneiden dominointi OU:ssa, ja ne ovat myös tulossa UU:n. Yksi tiimini tärkeimmistä jäsenistä, Dragonite melkein bännättiin, se olisi ollut tiimini kannalta hirveää. Ja se joka nurkassa vaaniva Ferrothorn on myös ÄRSYTTÄVÄ! Lisäksi vanhojen pokemonien korvaaminen uusilla on tylsää. Esim: Machamp ja Conkeldur.

Itseäni ei tämä kilpapelaaminen kyllä kiinnosta kun en jaksa opetella Pokesavin käyttöä ja ei kukaan täysjärkinen itse Pokemoneja breedaa.

Lainaus

Itseäni ei tämä kilpapelaaminen kyllä kiinnosta kun en jaksa opetella Pokesavin käyttöä ja ei kukaan täysjärkinen itse Pokemoneja breedaa. .

Sitten en kai täysjärkinen ole, sillä olen itse kaikki pokemonit breedannut. Aikaa meni joku 200h... Eli koko kesäloman kaikki peliaika, mutta silti se oli sen arvoista. Tosin olin todella järkyttynyt, että jos Dragonite olisi siirretty Uber-Tieriin olisi työ mennyt hukkaan. Btw my team:

1.Tyranitar 2.Dragonite 3.Metagross 4.Rotom-W 5.Volcarona 6.Haxorus
1.Adamant nature 2.Adamant 3.+def -speed 4.Modest nature 5.Modest 6.Adamant
1.Crunch 2.Heal bell 3.Sleep talk 4.pain spilt 5.Quiver dance 6.X-scissors
1.Stone edge 2.Dragon dance 3.Meteor mash 4.Thunder bolt 5.Flametrower Earthquake
1.Stealth Rock 2.Outrage 3.Bullet punch 4.Thunder Wave 5.Bug buzz 6.Dragon dance
1.Ice fang 2.Hurricane 3.Rest 4.Hydro pump 5.Substitute 6.Outrage

Edit: En muistanut Itemejä.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

LainausItseäni ei tämä kilpapelaaminen kyllä kiinnosta kun en jaksa opetella Pokesavin käyttöä ja ei kukaan täysjärkinen itse Pokemoneja breedaa. . Sitten en kai täysjärkinen ole, sillä olen itse kaikki pokemonit breedannut. Aikaa meni joku 200h... Eli koko kesäloman kaikki peliaika, mutta silti se oli sen arvoista. Tosin olin todella järkyttynyt, että jos Dragonite olisi siirretty Uber-Tieriin olisi työ mennyt hukkaan. Btw my team:

1.Tyranitar 2.Dragonite 3.Metagross 4.Rotom-W 5.Volcarona 6.Haxorus
1.Adamant nature 2.Adamant 3.+def -speed 4.Modest nature 5.Modest 6.Adamant
1.Crunch 2.Heal bell 3.Sleep talk 4.pain spilt 5.Quiver dance 6.X-scissors
1.Stone edge 2.Dragon dance 3.Meteor mash 4.Thunder bolt 5.Flametrower Earthquake
1.Stealth Rock 2.Outrage 3.Bullet punch 4.Thunder Wave 5.Bug buzz 6.Dragon dance
1.Ice fang 2.Hurricane 3.Rest 4.Hydro pump 5.Substitute 6.Outrage

Edit: En muistanut Itemejä.

Minä en ainakaan halua tuhlata aikaani tuohon breedaukseen ja EV-koulutukseen kun saat ne Pokesavilla nopeammin ja IV:t saat maksimiin.

Tuosta sinun tiimistäsi oli aika vaikea saada selvää, joten voisi laittaa nuo tiimit tähän tapaan:

Pokemon @ Item
Nature
EV (HP/Att/Def/SpD/SpA/Spe)
- Move 1
- Move 2
- Move 3
- Move 4

Tämä muodostui eräällä foorumilla aika lailla standardiksi.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Minä en ainakaan halua tuhlata aikaani tuohon breedaukseen ja EV-koulutukseen kun saat ne Pokesavilla nopeammin ja IV:t saat maksimiin.

Tämä. Itse breedaamalla kestäisi ikuisuuksia saada haluttu lopputulos. Hirveällä säädöllä voi vissiinkin saada kolme IV stattia maksimiin, loput peli päättää arpomalla. Itse EV-kehittäminen on oikeastaan aika nopeaa, jos Pokemonilla on pokerus ja power itemejä + 10 vitamiinia. Ei montaa pokemonia tarvitse hakata. Suurempi vaiva on Pokemonin kehittäminen 100 leveliseksi. Mutta kuten sanottua, miksi vaivautua, kun Pokesav on keksitty.

Itse olen oman tiimini jäsenille breedannut oikean naturen, abilityn ja characteristicsin, olen EV-kehittänyt ja kaikki paitsi yhden kehittänynt 100 leveliseksi. Tiimi ei kuitenkaan ole tehty mitään WiFi-battleja varten sillä ne eivät minua kiinnosta. Olen kehittänyt Poket täysin omaksi ilokseni. Tosin saa nähdä jaksanko enää breedata ja kehittää yhtään Pokea lisää. Liikaa vaivaa.

Se pitää vielä sanoa, että vaikka Pokemonilla olisi oikea nature ja EV:t kunnossa, niin jollei IV:t ole maksimissa, niin Pokemon on omasta mielestäni hyödytön WiFi-battleissa.

Vielä yksi huomio. Monet ovat valittaneet, että Pokemoneja on nykyään liikaa ja että uudet näyttävät aina entisiä typerämmiltä. Itse taas olen sitä mieltä, että on mukavaa kun tulee uusia Pokemoneja. Whiteakin oli todella mukava pelata, kun aina tuli uusi ennen näkemätön Pokemon vastaan. Ja vaikka aluksi olin sitä mieltä, että Gen V Pokemonit todella typerän näköisiä ovatkin, niin peliä paljon pelattuani rupesin pitämään myös näistä uusistakin. Veikkaisin, että ihmisiä rupeisi pikkuhiljaa tympimään, jos joka ikinen generaatio pitäisi pelata samoilla vanhoilla alkuperäisillä 151 Pokemonilla.

EDIT: Fortunalle kysymys. Sanoit, että sinulla on Pearlin lisäksi Diamond. Olen aina miettinyt, että mitä iloa on ostaa pelistä molemmat versiot, jos ne ovat lähes identtisiä. Miksi sinä siis ostit molemmat versiot?

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Veikkaisin, että ihmisiä rupeisi pikkuhiljaa tympimään, jos joka ikinen generaatio pitäisi pelata samoilla vanhoilla alkuperäisillä 151 Pokemonilla.

Noinhan se on, mutta nykyään tuntuu olevan muotia vihata ja inhota kaikkea uutta. Yleensä jos peleistä tehdään helpompi käyttöinen ja selkeämpi niin se tarkoittaa tyhmentämistä ja konsolit sucks! En ole pokemoneja nyt moneen vuoteen pelannut, mutta kyllähän osa noista uusista alkaa aika oudoilta ja väkisin väännetyiltä vaikuttamaan.

Hieman ristiriitaiselta vaikuttaa, but you get the point.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Itse breedaamalla kestäisi ikuisuuksia saada haluttu lopputulos. Hirveällä säädöllä voi vissiinkin saada kolme IV stattia maksimiin, loput peli päättää arpomalla.

Riippuu miten sen ottaa. Omasta mielestäni breedaaminen on rentoa. Rentoutta lieventää kuitenkin hieman esimerkiksi se, että mahdolliset iskut pitää periytyä sen lisäksi, että nature ja ability tulee olla oikeat. Homma on kuitenkin rentoa, kun on selvät sävelet, miten homma hoitaa ja sitä kautta myös breedaus on seminopeaa. Nopeus riippuu tietty myös muista lähtökohdista. Nykyään kun itemeillä kuitenkin pystyy periyttämään suoraan vanhemman omaavan IV:n, niin aika nopeahkoa koko touhu mielestäni on.

Joskus voi käydä myös lievä pulla. Maksimi-IV on siis 31, jos joku aiheesta kiinnostunut ei sattunut vielä tietämään.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Itse EV-kehittäminen on oikeastaan aika nopeaa, jos Pokemonilla on pokerus ja power itemejä + 10 vitamiinia. Ei montaa pokemonia tarvitse hakata. Suurempi vaiva on Pokemonin kehittäminen 100 leveliseksi.

Juuri näin.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Se pitää vielä sanoa, että vaikka Pokemonilla olisi oikea nature ja EV:t kunnossa, niin jollei IV:t ole maksimissa, niin Pokemon on omasta mielestäni hyödytön WiFi-battleissa.

No ei nyt sentään. Esim. kunhan sweeperillä on speed sekä atk/sp.atk maksimissa, niin sekin jo riittää. Taito sekä tuuri ratkaisee.

Ikävää mielestäni on se, että useilla kilpapelaajilla on huijaamalla hankitut täydelliset popet, mikä luo paljon värittömyyttä. Mutta toisaalta, jos ei voisi huijata, niin kuinkakohan moni jättäisi kilpapelaamisen...? Ehkä parempi kuitenkin näin.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

EDIT: Fortunalle kysymys. Sanoit, että sinulla on Pearlin lisäksi Diamond. Olen aina miettinyt, että mitä iloa on ostaa pelistä molemmat versiot, jos ne ovat lähes identtisiä. Miksi sinä siis ostit molemmat versiot?

Omistan uusimmista molemmat versiot, jotta voisin peliä läpi vetäessä hankkia Leftoversin kaltaisia itemeitä samalla levuttaen kilpapopejani kohti sataa leveliä keräten matkan varrella Rare Candyt ym. tarpeelliset krääsät. En siis ole tukenut itemeiden hankkimista huijaamalla myöskään. :D
Järjettömän paljon motivaatiota pitää olla, jotta näin typerän "tunnollisesti" etenee.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Olen aina miettinyt, että mitä iloa on ostaa pelistä molemmat versiot, jos ne ovat lähes identtisiä.

Saa pelata toisen kerran poistamatta vanhaa savea.

Lainaus käyttäjältä Drifu+

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+Olen aina miettinyt, että mitä iloa on ostaa pelistä molemmat versiot, jos ne ovat lähes identtisiä.
Saa pelata toisen kerran poistamatta vanhaa savea.

Eikö tämä nyt ole vähän väärin? Ostaa aina uusi peli, kun haluaa pelata pelin uudelleen läpi. Pakko siinä on olla jokin muu järkevämpi syy.

Tekis mieli heittää toi Action Replay ikkunasta ulos ku oon pilannu mun peli-ilon kaikissa DS pokemon peleissä.. Mut nyt kyl tekee mieli pelata GBA pokemon pelejä, vois ostaa myös pokemon whiten syysloman iloks.

Lainaus käyttäjältä LordSipuli+

Eikö tämä nyt ole vähän väärin? Ostaa aina uusi peli, kun haluaa pelata pelin uudelleen läpi. Pakko siinä on olla jokin muu järkevämpi syy.

Veikkaan, että missasit viestini edellisen sivun lopusta.

Joka tapauksessa, lisään vielä tähän, että itse siis siirrän "ylimääräisestä" pelikortista kaikki popet ja hyödylliset itemit "main-pelikorttiin", jonka jälkeen poistan "ylimääräisestä" pelikortista saven ja aloitan alusta, kun tulee tarve.

Oisko mitenkää mahdollista että Nintendo tekis joskus niin että vois pelata wi-fi battleja niin että pokemon diamondin, pearlin, platinumin, blackin ja whiten pelaajat vois pelata keskenään, vai onko semmonen jo olemassa?

Lainaus käyttäjältä pumaX+

Oisko mitenkää mahdollista että Nintendo tekis joskus niin että vois pelata wi-fi battleja niin että pokemon diamondin, pearlin, platinumin, blackin ja whiten pelaajat vois pelata keskenään, vai onko semmonen jo olemassa?

Ei ole olemassa. Tuskin edes tulee sillä Blackissa ja Whitessä on viidennen generaation Pokémoneja, joita ei D/P/Pt peleissä ole.

Lainaus käyttäjältä pumaX+

Oisko mitenkää mahdollista että Nintendo tekis joskus niin että vois pelata wi-fi battleja niin että pokemon diamondin, pearlin, platinumin, blackin ja whiten pelaajat vois pelata keskenään, vai onko semmonen jo olemassa?

Ei tuollaista tulla tekemään.

Lainaus

Oisko mitenkää mahdollista että Nintendo tekis joskus niin että vois pelata wi-fi battleja niin että pokemon diamondin, pearlin, platinumin, blackin ja whiten pelaajat vois pelata keskenään, vai onko semmonen jo olemassa? .

Vaikka tähän jotkut ovat jo vastanneetkin, niin itse sen pää syyn laitan: Black/White ovat 5. sukupolvea, ja D/P/Pt/HG/SS ovat 4.sukupolvea, eivätkä näin ollen tue 5. sukupolvea. Ominaisuuden lisäämisen tekee mahdottomaksi se, että Wi-Fi sekoittuisi 4. sukupolvessa täysin.

Pokemon-pelejä joita omistan:
Blue
Red
Yellow
Silver
Gold
Crystal
Ruby
Sapphire
Emerald
FireRed
Pearl
HeartGold
White

3. sukupolveen asti on tullut tapana hankittua kaikki versiot kun olin aika pokemon megafani
Mun oma Top 3:
1)Silver 2)Pearl 3)HeartGold, pkm Silver on siis ensimmäinen pokemon pelini ja on tullut pelattua aika paljon kavereiden kanssa, Pearlissa oli hienoa wifi:n takia ja HeartGold on listassa Silverin takia

Lainaus

1)Silver 2)Pearl 3)HeartGold

Sitä vaan mietin, että miksi kaikki aina listaavat alku peräisen re-maken edelle, sillä onhan SS pelinä parempi kuin S. Liittyykö se jotenkin lapsuus muistoihin?

Näin eilen illalla ensimmäisen shinyni! Se oli shiny sandile. Löysin sen siitä Dessert Routelta, joka on Nimbasa Cityn eteläpuolella. Minun piti vain kehittää pari levua Archenille, mutta sitten lisäsin tämän tiimiin, ja korvasin Lilligantin.

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Lainaus1)Silver 2)Pearl 3)HeartGold Sitä vaan mietin, että miksi kaikki aina listaavat alku peräisen re-maken edelle, sillä onhan SS pelinä parempi kuin S. Liittyykö se jotenkin lapsuus muistoihin?

Sitä se todennäköisesti on. Itselle Silver (tai Crystal) on paras Pokemon-peli koskaan. Ah, nostalgia. <3

Lainaus käyttäjältä MasterOfMagikarps

Näin eilen illalla ensimmäisen shinyni! Se oli shiny sandile. Löysin sen siitä Dessert Routelta, joka on Nimbasa Cityn eteläpuolella. Minun piti vain kehittää pari levua Archenille, mutta sitten lisäsin tämän tiimiin, ja korvasin Lilligantin.

Itse en ole ainuttakaan shiny-Pokemonia nähnyt. Kaverit ovat törmänneet jo muutamaan. Ainut shiny mikä on koskaan vastaan tullut on Gyarados SoulSIlverissä, jonka saa muutenkin pelin tarinan mukana pyydystettyä. Hurraa vaan, juuri minun tuuriani.

Itse kun aloitin kilpatiimin tekemisen breedamalla Rioluita tähtäimessäni hyvä Lucario-yksilö, kuoriutui yhdestä munasta shiny Riolu. Olihan se aikamoista, kun kyseessä vielä suosikki-popeni (Lucario siis). Myöhemmin sain kuulla, että mahdollisuus shinyyn breedatessa on jotain yksi kolmestatuhannesta, jos toinen vanhempi on Japanista saatu, ja minullahan oli.

Mutta shiny on tullut saatua myös ilman mitään apukeinoja. Se Pokémon, johon tämä tuurini tuhlautui, kuuluu ehdottomasti pelisarjan ylivoimaisesti voimakkaampiin ja hyödyllisimpiin yksilöihin: Magikarp!

Olen tradennut ylimääräisen Arceukseni kaverini shiny Geodudeen ja olen myös ladannut lataustapahtumista ladattavissa olleet shinyt (esim. II gen. Legendary Trio). Shiny Gyarados toki tullut napattua myös.

Olen saanut myös Pokéruksen randomilla, mikä on muistaakseni yhtä todennäköistä kuin shiny-yksilön vastaantulo.

Aina ei mene nallekarkit tasan, mutta onhan noita pelitunteja kuitenkin jonkin verran kasassa.

Ainut Shiny minkä itse olen saanut, oli Shiny Zoroa kun Ditto breedasi japsi Zoroarkin kanssa. Sillä taisi olla huono nature ja sain vaihdettua sen kaverin Shiny Krookodileen (Jolly, Moxie).

Lainaus

Sillä taisi olla huono nature ja sain vaihdettua sen kaverin Shiny Krookodileen (Jolly, Moxie). .

Aika jännä, sillä minunkin Sandileni nature on Jolly (-spa +sped), ja ability Moxie. No se onkin paras setti Krookodilelle. (Adamant toinen hyvä, in-gamessa ehkä vielä parempi) Aion laittaa tämän Haxoruksen tilalle (wi-fi) tiimiini, sillä tämä on todella hyvä Choise Scarfer/Revenge Killer. Pitää pelata Blackin in-game pelkästään tällä, että saisin tämän nopeasti 100 lvl:ksi, ja siirrettyä Whiteen.

Tuli tuossa kaivettua pölyyntynyt DSi laatikosta ja tahkottua Diamond läpi. Heräsi taas sisäinen lapsi ja tekisi mieli ostaa joku toinenkin sarjan peleistä. En ole vielä hommannut 3ds (tuskin tulee ostettuakaan) ja mieleeni tuli, että eikös ko. sarjassa ollut jokin uudempikin versio missä on 2.gen pokemoneja? Säästäkää minut googletukselta. :)

Lainaus käyttäjältä Leipuri

Tuli tuossa kaivettua pölyyntynyt DSi laatikosta ja tahkottua Diamond läpi. Heräsi taas sisäinen lapsi ja tekisi mieli ostaa joku toinenkin sarjan peleistä. En ole vielä hommannut 3ds (tuskin tulee ostettuakaan) ja mieleeni tuli, että eikös ko. sarjassa ollut jokin uudempikin versio missä on 2.gen pokemoneja? Säästäkää minut googletukselta. :)

Onhan niistä tehty nimeltä SoulSilver ja HeartGold

Lainaus käyttäjältä Z1p3r-

Onhan niistä tehty nimeltä SoulSilver ja HeartGold

Kiitokset. Nopean wikipedia-paukun jälkeen vaikuttaa todella hyvältä. Itse noita vanhempia sarjan pelejä pelanneena tämä kiinnostaa paljonkin. Täytynee metsästää jostain hyvällä hinnalla tuo Heartgold. Aikoinaan tuon alkuperäisen silverin olen pelaillut läpi ja löytyy paljon hyviä muistoja.

perkele, katos olin jo vahingossa luomassa uutta ketjua...

mutta asiaan! pokemon on henk. koht. yksi oman aikakauteni parhaimpia pelisarjoja, jolle mikään Cod:it eivät pärjää. Juuri löysin vanhan kunnon gameboy sp:ni ja pokemon sapphiren sen sisältä. tätä pelannut nyt kunnolla ja napannuyt jo pari harvinaista pokemoniakin. Kaikki on kohta lvl 10 vähintään ja kohta tuo torchick kehittyy. pitäisi varmaan 1. salillekkin tungeksia jossain välissä. Sisäinen pokemon kouluttajani joutuu periaatteessa 7h vieroitus hoitoon arkipäivisin.

Anyways, kirjoittelen tänne jatkossakin ja PBC:n omaa poke-castiin täältä tullaan poimimaan kommentteja, joten tääläkin voi osallistua kästiin.

hmm... minnekköhän jätinkään pokemon-huoneeni avaimen...?

Lainaus

Mä en varsinaisesti ole Pokemon-sukupolvea, mutta mä pelasin nuoremman veljeni kanssa aikoinaan Gameboy Colorilla ihan älyttömästi sitä peliä kun se ei ymmärtänyt siihen ikään englantia yhtään. Nostalgiapäissäni ostin bränikälle 3DS:lleni Blackin jossa on ihan uusi alue ja oon ihan innoissani siitä. Näköjään tarpeeksi rpg-elementtejä että saa aikuisenkin näin kiinnostumaan.

Siis koko pelisarjahan on suuniteltu kaiken ikäisille, oma ukkinikin oli alkujaan innoissaan pokemonista, kun näytin sen sille. Pari taistelua voitti, kunnes meni kahville. voin laittaa pääni pantiksi, että demppakin/ tai hänen lapsensa ovat aivan pokemon huuruissa parin vuoden sisällä!

Mä en varsinaisesti ole Pokemon-sukupolvea, mutta mä pelasin nuoremman veljeni kanssa aikoinaan Gameboy Colorilla ihan älyttömästi sitä peliä kun se ei ymmärtänyt siihen ikään englantia yhtään. Nostalgiapäissäni ostin bränikälle 3DS:lleni Blackin jossa on ihan uusi alue ja oon ihan innoissani siitä. Näköjään tarpeeksi rpg-elementtejä että saa aikuisenkin näin kiinnostumaan.

Moromopo, lähinnä meinasin siis sitä että en ollut ihan inessä siinä vaiheessa kun Pokémon-aalto iski Suomeen. Monille nykyajan nuorille Pokémon on tuttu tv:stä ja so on. Pelit itsessään on aika ajattomia rpg-settejä, ei siinä mitään.