Punk/Rock/Metallimusiikkikeskustelu / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Punk/Rock/Metallimusiikkikeskustelu

Tämänkin aloitin aikoinaan ja kovan taistelun jälkeen ihmiset alkoivat hyväksyä sen olemassaolon. Nyt, kun murkkumise perusti rap-musiikille oman ketjunsa on meidän metallimiesten aika kokoontua tänne. Keskustelua saa kertyä paljonkin ja ihan mielellään kunhan sillä on tekemistä rock-, punk- tai metallimusiikin kanssa. Joten en hyväksy kommentteja jotka ovat laadultaan ''Metalli on ihan huonoo ku siin huudetaa XD.'' Eli toisinsanoen älä tule kirjoittamaan jos aihealue ei kiinnosta.
Itsehän olen nyt tutustunut metallimusiikin saralla jo kolmatta vuotta ja se on vienyt mennessään. Lempibändejä on metallimusiikista:
- Metallica
- Slayer
- Children of Bodom
- Lamb of God
- Anthrax
- Medeia
- Dethklok
- Megadeth
- In Flames
Punk musiikista uppoaa eniten ns. skatepunk bändit kuten Blink 182, Sum 41, Green Day, Offspring ja sitten ihan myös Klamydia, Sex Pistols, Ramones jne.
Keskustelu alkakoon!

They can't stop us, let 'em try! For heavy metal we will die! /,,/

Kaikennäköistä metallia tullu kuunneltua ala-asteelta lähtien enkä näe mtn syytä lopettaa :]

Tosiaan aikalailla tulee metallia kuunneltua päivittäin lähes laidasta laitaan, aloitin aktiivisen musiikinkuuntelun (vasta vuonna 2007, joten en ole vieläkään ehtinyt tutustumaan tiettyihin bändeihin) metallilla ja edelleen sitä pääasiassa kuuntelen. Ne ekat lempibändit olivat System Of A Down ja Metallica. SOAD on edelleen ihan top-5 suosikkeja edelleen, toisinkuin Metallica johon olen harmikseni jo kyllästynyt jo ainakin puolitoista vuotta sitten lähes totaallisesti (ehkäpä johtuu siitä, että paljon parempaa trässiä on tullut kuultua sekä musiikkimaku kehittynyt aikalailla "alkuvuosista". Paras metalli tulee omasta mielestäni kevyesti Ruotsista ja Suomesta. Voinkin vaikka pistää jonkinlaista TOP-10:ä lempibändeistä.
- System Of A Down
- Amorphis
- Sonata Arctica
- In Flames
- Moonsorrow
- Turisas
- Amon Amarth
- Finntroll
- Soilwork
- Opeth

Tämän vuoden metallijulkaisuista Moonsorrowin, Amorphiksen ja Turisaksen uutukaiset ovat mielestäni ihan omaa luokkaansa parhaudessa. Positiivisin yllätys menee kuitenkin In Flamesille, en ois ihan uskonut(vaikka tykkäsin parista viimelevystäkin myöskin) noin upeaan albumikokonaisuuteen.
Niin, ja jopa ostan kaikki musiikkini nykyään (joskus pari vuotta sitte tuli käytyä kirjastossa kuukauden välein lainaamassa uutta musiikkia)

Oma musamaku koostuu lähes täysin juurikin metallista ja hard rockista, ja kaikelta siltä väliltä. Ala-asteelta asti (eli siis heti kun siitä smurffi-musasta pääsi eroon) kuuntelussa on ollut ainoastaan raskaamman musatyylin edustajia. Vuosien aikana maku tietenkin muuttunut, välillä ääripäästä toiseen (rauhallisemmat rock-kappaleet -> black metal -> ja takaisin), mutta lopulta rauhoittunut ns. "kaikkiruokaiseksi" tämän tietyn rajan sisällä. Lempibändejä en ala luettelemaan tähän, mutta kysynkin teiltä:
Kuinka monelta boardilaiselta löytyy Last.FM - profiili? Kyseessähän on siis palvelu joka tallentaa kuuntelemasi biisit ja listaa suosituimmat jne. Itse käyttänyt vuodesta 2008 ja siitä näkee aika hyvin mitä kuuntelussa: Oma profiili löytyy tästä
(Voiei paljastin juuri ikäni ja ulkonäköni boardin pimeälle porukalle)

Lainaus käyttäjältä Untitled+

Kuinka monelta boardilaiselta löytyy Last.FM - profiili?

Löytyyhän se, oikein mukava ja hauska "palvelu"..Itse löydyn sieltä tunnuksella balttier.

Teen täällä paljastuksen: Metallimakuni koostu lähinnä pelkästään Nu- sekä Alternative metallista. Toki kuuntelen välillä myös bändejä kuten Bullet For My Valentine tai Cannibal Corpse. Muuten soittolistallatani löytyy lähinnä:
- Korn
- Limp Bizkit
- Marilyn Manson
- Slipknot
- Mudvayne
- Dope
- System Of The Down
- Rage Against The Machine
Jne.
Monet "oikeat hevarit" halveksuvat musamakuani, mutta hei, mitä muuta voitte odottaa ysikyt luvulla kasvaneesta humanoidista?

En myöskään pukeudu kovin "hevisti". Luonnostaan blondit hiukset on toki värjätty tai leikattu ja vaatteet on sävyltään tummat, mutta ketjuja ei löydy muualta kuin lompakosta tai avaimista.

Lopetan tämän vielä toiseen paljastukseen: En ole vihkinyt koko elämääni (taikka musiikkimakuani) metallille, sillä noin kolmekymmentä prosenttia tietokoneeni ja soittimeni musiikista koostuu räpistä (juoksee Murkkumiehen luo turvaan).

Itse koen kovin vieraaksi, että punkista ja rockista keskusteltaisiin samassa ketjussa metallin kanssa, mutta olkoon menneeksi. Monen mielestä se on vain hyvä juttu.

Nuorempana musiikkimaku oli kovinkin metallipainoista, tosin ei todellakaan sieltä traditionaalisimmasta päästä. Minäkin yhdeksänkymmentäluvun lapsena tutustuin metalliin ensimmäisenä Kornin kautta ja jokin siinä soundissa kiehtoi ja kiehtoo vieläkin niin pirusti. Toki sen jälkeen tuli sitten raskaampia bändeja muunmuassa Gojiraa ja Lamb of Godia kuunneltua myöhemmin kiitettävästi ja kuuntelen vieläkin, vaikkakin vähenemässä määrin.

Koska vanhetessa olen huomannut, että suurin osa metallista on mielestäni hirveän puuduttavaa ja yksitoikkoista, arvostan suuresti bändejä, jotka tuovat uusia vivahteita mukaan ja uskaltavat kokeilla ja olla originelleja artisteja. Tällaiset artistit inspiroivat myös minua taiteellisesti ja esimerkiksi Kornin aikaansaama vaikutus sai minut pienenä poikana myös tarttumaan kitaraan, jota olen tässä kohta 10 vuotta soitellut.

Metalliksi luokiteltavia bändejä, joita kuuntelen ovat esimerkiksi:
- Tool
- Porcupine Tree
- Gojira
- Lamb of God
- System of a Down

Lainaus käyttäjältä Untitled+

Lempibändejä en ala luettelemaan tähän, mutta kysynkin teiltä:
Kuinka monelta boardilaiselta löytyy Last.FM - profiili? Kyseessähän on siis palvelu joka tallentaa kuuntelemasi biisit ja listaa suosituimmat jne. Itse käyttänyt vuodesta 2008 ja siitä näkee aika hyvin mitä kuuntelussa: Oma profiili löytyy tästä
(Voiei paljastin juuri ikäni ja ulkonäköni boardin pimeälle porukalle)

Käytän Last.FM:ää myös ja oma profiilini on Kornholic91. Pitkiä hiuksia ei enää ole armeijan takia! :D

Lainaus käyttäjältä Kornholic+

Itse koen kovin vieraaksi, että punkista ja rockista keskusteltaisiin samassa ketjussa metallin kanssa, mutta olkoon menneeksi.

Tämän poikkeuksen tein sen takia ettei kukaan ala erottelemaan jokaista musiikkigenreä eri lokeroihin. Eihän tämä järkevältä vaikuta, mutta parempi hoitaa kaikki vähän ''raskaampi'' musiikki yhdessä ketjussa kuin kolmessa erilaisessa.

Hevimusiikki on lähellä sydäntä ollut jo pitkään ja haluaisinkin tässä kysellä että onkos täältä boardeilta tulossa huomenna katsomaan Exodusta nosturiin? Loistavaa thrash metallia on tiedossa :D

Tutustuin metallimusiikkiin vasta Brütal Legendin kautta. Sitä ennen haukuin metallia, että ei se ole musiikkia kun vaan huudetaan (olin ''hieman'' tietämätön, luulin että kaikki on samanlaista kuin joku Borgir sun muut) Children of Bodomia haukuin varmaankin eniten ja ironista kyllä, se oli ensimmäinen metallibändi jota aloin kuuntelemaan. Kiitos tästä BL:lle, koska siinä kuulin Angels dont kill biisin, johon tykästyin. Bodomista sitten siirryin Slipknottiin, Maideniin ja tätä rataa. Nykyään lista on jo aika kattava niistä yhtyeistä joita kuuntelen. Pienenä esimerkkinä voin listata mm.
Sonata Arctica
Bullet for my Valentine
Iron Maiden
Avenged Sevenfold
Helloween
Pantera
ja monia muita :)

Niinhän se on että hevillä ei hävitä :) Oma ensikosketukseni kyseessä olevaan musiikki genreen oli varmaankin Master of Puppets (biisi ei levy) ja siitä hetkestä alkaen on oma muusiikkimaku kehittynyt muiden mielestä vähinttänkin oudoksi. Varsinkin viimeaikaiset Rammstein fanitukset ovat luoneet pudistelevia päitä kanssa ihmisille.

Rammsteinhan on kerraassaan hieno ja mahtavaa ja käsittämättömän aliarvostettua meilläpäin. Jos kaverille ehdottaa kuunneltavaksi vaikka tätä biisiä saa vastaukseksi vain pilkallista naurua. Tämä on niin väärin. Olen sitä mieltä että hyvin tehtynä "yksinkertainenkin" on kaunista.

Rammsteinin lisäksi enemmän fanittelen amorphista ja Sonata Arcticaa. Kumpikin aivan mahtavia bändejä.

Viimeaikoina on tullut ilahduttavan paljon omaan korvaan sopivia "uusia" tuttavuuksia kuten Amaranthe, joka on todella lähellä tuota ylempänä olevaa ryhmää mutta kun sitä ainoata levy en omista niin en voi lukea itseäni ns. tosifaniksi, Epysode ja Betraying the Martyrs. Kaikilta yhtyeiltä tullut loistavat esikoisalbumit tänä vuonna.

Thunderclashin uusinta odotellessa kuunnellaan tätä.

Itse vieroksun punkin ja metallin pistämistä samaan ketjuun. Kyseessä on kuitenkin melko erilaiset genret, jos ei mistään crossoverista puhuta.

Lainaus

GH Player:
Eihän tämä järkevältä vaikuta, mutta parempi hoitaa kaikki vähän ''raskaampi'' musiikki yhdessä ketjussa kuin kolmessa erilaisessa.

Raskaampi? Rock esimerkiksi on aika laaja käsite, siitä voi olla raskaus melko kaukana. No mutta menkööt. Sanonpa vaan, että eri genrejen aiheet eivät määrällään häiritse (ellei sitten aleta pistää omia aiheita post punkille ja black metallille ja psykedeeliselle rokille jne...), enemmän häiritsee yksi aihe joka on yksi helvetin iso sillisalaatti mistä ei erkkikään ota selvää. Mutta tämähän on vain minun mielipiteeni ja kukapa minua jaksaisi kuunnella. Sniif.

Musamakuni ei ehkä ihan perinteistä heviä ole, mutta metallia kylläkin. Nu-metallia siis... ja myös punk rock menettelee.

Lempibändeihin kuuluvat tällä hetkellä:

KoRn
System of A Down
Disturbed
Sum 41
(ja poikkeuksellisesti) Noisia

Kuuntelen pääasiassa juurikin raskasta ja bassopainoitteista musiikkia, eli kaikilta näiltä bändeiltäkään ei ihan kaikkia biisejä tule kuunneltua. KoRnissa puree juuri tämä titynlainen raskaus ja raakuus, SOADissa tajuton tempo ja Disturbedissa rytmi. Kaksi viimeistä ovat uudempia tuttavuuksia, enkä osaa tarkkaan sanoa, mikä niissä viehättää, mutta ainakin se on hyvää musikkia.

Vielä loppuun tämän hetken TOP5-metallilevyt ja niiden parhaat biisit:

1. KoRn - Life is Peachy - Mr. Rogers
2. SOAD - Mezmerize - Question!
3. Children of Bodom - Are you dead yet? - Are you dead yet?
4. Disturbed - The Sickness - Stupify
5. KoRn - KoRn - Faget

Kannattaa kuunnella kaikki, takuuvarmaa laatua.

Ite oon kuunnellut tätä raskasta musiikkia jo jonkun aikaa lähti hard rockista ( eli AC/DC) ja siitä kehittyi heavy - ja thrash metalliin
Jos nyt näitä bändejä ruvetaan nimeämään :
AC/DC
Airbourne
Avenged Sevenfold
Anthrax
Mekanism - kohtuu uus suomalainen bändi
Metallica
Megadeth
toki muitakin mutta tossa noi joita pääsääntösesti kuuntelen

Jatketaan vielä että tämä Metallican ja lou reedin yhteinen levy ''Lulu'' kuulostaa aika sonnalta ainakin The viewin perusteella mut sitten Megadethin Th1rt3en kuulostaa erittäin hyvältä

Mä oon kasvanut punkkia kuunnellen, lähinnä siis vanhaa brittipunkkia ja jenkkien puolelta sitten Ramot sun muut. Teininä opin kuuntelemaan myös metallia josta menee aika laajan skaalan mukaan bläkkikset ja dedikset kevyemmän kautta myös industrialiin asti. Nykyään mä kuuntelen aika pitkälti kaikenlaista suomirapia ja iskelmää lukuunottamatta mutta kyllä se asettuu edelleen aika vahvasti punk/metal/alternative-osastolle.

Tosi vaikea miettiä mitään lemppareita kun uppoaa niin paljon eri tyyppisiä, mutta vuosien varrella Uk Subs, The Vibrators ja Exploited on ehkä punk-osastolta olleet niitä kuunnelluimpia, metallipuolelta Devildriver, Destruction ja 3 Inches of Blood taas on tämän hetken treenisoittolistalla pyörineitä ja Deftones on ikisuosikki kevyemmällä osastolla aina. Mutta joo, ohan nuita paljon.

http://www.last.fm/user/nassuttaja2

Mun metallimausta kertoo hyvin paljon se, että siedän hyvin pientä osaa tähän mennessä nimetyistä bändeistä...

Lainaus käyttäjältä Pinworm+

Itse vieroksun punkin ja metallin pistämistä samaan ketjuun. Kyseessä on kuitenkin melko erilaiset genret, jos ei mistään crossoverista puhuta.

Näin pienellä foorumilla mielestäni ihan hyvä ratkaisu.

Lainaus käyttäjältä LordZalor+

Niinhän se on että hevillä ei hävitä :)

Hevillä häviää kutakuinkin poikkeuksetta. Metallilla se taas puolestaan on melko haastavaa, mutta myös mahdollista.

Lainaus käyttäjältä CM761+

SOADissa tajuton tempo

Fast
Faster
Fastest

Kävin tänään ostamassa Mastodinin uusimman albumin, The Hunterin. Ensivaikutelma on lupaava. Löytyykö muita, jotka ovat tämän levyn käyneet poimimassa?

Edellinen levy, Crack the Skye, oli ihan helvetin eeppinen kokonaisuus ja mielestäni ehdottomasti yksi 2000-luvun parhaimmista vedoista.

Lainaus käyttäjältä Kornholic+

Kävin tänään ostamassa Mastodinin uusimman albumin, The Hunterin. Ensivaikutelma on lupaava. Löytyykö muita, jotka ovat tämän levyn käyneet poimimassa?

Edellinen levy, Crack the Skye, oli ihan helvetin eeppinen kokonaisuus ja mielestäni ehdottomasti yksi 2000-luvun parhaimmista vedoista.

Crack The Skye oli todellakin mahtava albumi, vaikka en mikään Mastodonin suurempi ystävä olekkaan. Ja mitä nyt kuullut tuon yhden "videobiisin", niin loistavalta albumilta vaikuttaa, joten taitaapi kyseinen lätty olla ihan hyvä hankinta.

Metalliksi luettavaa musiikkia tullut noin 7 vuotiaasta asti kuunneltua. Ozzy Osbournesta se kaikki taisi lähtä. Vuosien aikana yhtä jos toista yhtyettä tullut vastaan ja useita vielä nykyäänkin kuuntelen. Nykyään parhaiten nappaa doomi jonka puolelta monet suosikit löytyy kuten Reverend Bizarre, Saint Vitus, Pentagram, The Gates of Slumber jne. Black metal myös viime vuosina enemmän napannut, vaikkakin joskus 7 luokalla jo tutustuin mm. norjan isoihin bändeihin. Nyt tullu etsittyä hieman syvemmältä ja etenkin itä-euroopasta löytyny useita loistavia BM bändejä.

Death metal oli ylä-asteella ja lukion alussa vielä kovassa kuuntelussa mutta nykyään en pahemmin jaksa uusia tuttavuuksia siltä puolelta etsiä. Florida skene se rakkain itselle, etenkin kaikkien parhaiden bändien (Deicide, Obituary, Morbid Angel) alkutuotanto on sellaista jota jaksaa aina vaan kuunnella. Pohjoismaista sitten nuiden lisäksi tulee ihan etevää örinää.

Punk/HC puolelta taas kuuntelen pääasiassa vanhoja (Bad Brains, Black Flag, Agnostic Front, Lama, Terveet Kädet jne) mutta myös joitain uusia hyviä löytynyt vuosien aikana, etenkin Terror iskee tosi kovaa meikään.

Tässä vielä meikän last.fm jos kiinnostaa: Link

Lainaus käyttäjältä Kornholic+

Kävin tänään ostamassa Mastodinin uusimman albumin, The Hunterin.

Onneksi en tuota ostanut. Todella kova pettymys kuin edellinenkin levy. Tai no suurempi. Crack the Sky:ltä löytyi jopa pari hyvää biisiä useamman kuuntelun jälkeen mutta tältä... ehkä yksi hyvä ja pari OK kipaletta. Harmillista että aikoinaan todella hyvää kamaa ulos pistänyt yhtye (Remission, Lifesblood, Leviathan) tekee tuommoista kuraa.

Rammstein taisi olla ensimmäinen metallibändi josta pidin. Kolme vuotta sitten käännyin lopullisesti heviuskovaiseksi ja profeettana toimi muuan Metallica. On edelleen kovin bändi päällä maan, mutta nykyään myös Megadeth ja 'Maiden ovat lähellä sydäntä.

Itse olen siirtynyt metallimusiikin pariin vakituisesti vasta yläasteaikoina, tuossa 10 vuotta sitten, pikkuisena tuli kuunneltua kyllä hieman Manowaria ja Apocalypticaa kuuntelin fanittaen vuodesta 1997-2006 (levyt jotka sisältävät laulua ovat roskaa). Rhapsody, Children of Bodom ja Dimmu Borgir olivat lähinnä ne mitä tuli kuunneltua kun tämä homma lähti suuremmin käyntiin. Ajan myötä mukaan tuli myös Ensiferum, Ajattara, Lamb of God ja tsiljardi biljardia muuta bändiä joita en ala nyt listaamaan tässä kun tulisi muuten tylsähkö viesti.

Last.fm profiili ei periaatteessa ole ihan täydellinen kuvaus omasta kuuntelustani, koska sieltä on jäänyt hyvin paljon tavaraa pois. Viimeiset 12 kuukautta näyttävät asian hieman paremmin, vaikkakin "Rainforest Music Lullabies Ensemble" yms. ovat olleet enimmäkseen pojan nukutusprosesseissa mukana. Metallicaa en ole kuunnellut ties kuinka pitkään aikaan.

Nykypäivänä soitossa ovat enimmäkseen Septic Flesh, Strapping Young Lad ja Devin Townsendin soolotuotanto. Aikuistumisen myötä on alkanut tykätä paljon muustakin kuin metallista, mutta ne jorinat kuuluvatkin toiseen ketjuun.

Minä aloin kuunnella heviä varmaan 12 vuotiaana. Ensimmäinen yhtye mitä kuuntelin oli Lordi (Haters gonna hate) mutta pian sen jälkeen aloin kuunnella Slipknottia ja sen jälkeen tykästyin Metallicaan ja Iron Maideniin. Slipknotin myötä aloin tykätä Nu-metallista ja sitten aloin kuunnella Kornia. Tykkään eniten "jenkki metallista" niinkuin yksi tuttuni tapaa sanoa eli vähän modernimmasta metallista.
Bassolla tykkään soitella kaikenlaista metallia ja rockia niin pitkälle kun taidot riittää ;)
Tällä hetkellä musiikki rintamalta odotan eniten Five Finger Deatch Punchin uutta albumia.
Tähän voisin vielä laittaa suosikki bändini:
Avenged Sevenfold ja Metallica jaetulla ensimmäisellä sijalla
Slipknot
Megadeth
Five Finger Death Punch

Lainaus käyttäjältä mikke95+

Tällä hetkellä musiikki rintamalta odotan eniten Five Finger Deatch Punchin uutta albumia.

Tästä tuli mieleen Domen uuttinen josta innostuin ja tuttuun tapaan unohdin seuraavana päivänä:
Korn julkaisee 10. albuminsa 7. joulukuuta

Ilmeisesti tulee sisältämään jotakin Get Upin kaltaista, joka ei minua haittaa sillä onhan kyseesä Kornin (uuden) tuotannon parhaimpia biisejä, ei sillä että ne muutkaan huonoja olisivat olleet.

Itse olen metallia kuunnellut kauenmin kun jaksan muistaa eli kaiketi yli viikon. Kaikkein lähinpänä sydäntä ovat räkä-bläkki elikkäs norse-core yhtyeet sekä vanha/vanhankuuloinen trässi ja miksei myäs sillointällöin döödi.
Kaikki pipometalli ja groove ym proge metallit ovat kaukana käsityskykyni ulkopuolella...

Tuntemattomia ihan kokeilemisen arvoisia orkestereja

-Swashbuckle (kai se noin kirjotetaan): merirosvo(?!?) trässiä ämöriikasta
-Korrozia Metalla: Neuvostoliittolainen trässi-pändi joka laulaa neuvostoliitoksi
-Arcane XXII: Namibialaista (?!?) kikkeliheviä
-Ephel Duath: Italialaista mitälie-metallia
-Diablerie: Suomalainen industriali-orkesteri bläkkis-laululla
-Scorngrain: Suomalaista trässiä teknolla maustettuna

Heviä on tullut kuunneltua ihan pikkupennusta saakka ja sitä kuuntelen pääosin edelleenkin. Kaikki heavyn alagenret menee enemmän tai vähemmän, paitsi nu-metal joka on genre mitä en voi sietää. Metallica oli tietenkin se yksi kovimmista sanoista 80-luvulla mikä sai oman pääni sekaisin pysyvästi ja yhtyeet kuten Megadeth, Anthrax, Testament, W.A.S.P. jne iski totaalisesti myöskin!

Mustempi metallia iski 90-luvun puolella kuin häkä! Eka tummemman metallin levy josta innostuin oli norjalaisen Arcturus yhtyeen loistava "Aspera Hiems Symfonia", joka on edelleen yksi parhaista "black" metal levyistä. Sitten mukaan tuli Burzum, Mayhem, Darkthrone, Marduk jne jotka silloin vielä oli pienten piirien musaa, mutta kokoajan nousussa.

Death metallista omat lempparit löytyy pääosin Ruotsista (Edge of Sanity, Hypocrisy, Amon Amarth, Entombed, Merciless jne.) ja on black metallin kanssa lempigenrejä myöskin. Power metal on kanssa noussut Blind Guardianin, Rhapsodyn, Gamma Rayn ja Edguyn ansiosta semmoiseksi musiikiksi jota mielellään kuuntelee kanssa.

Pääasiassa tälläinen vanha jäärä kuitenkin kuuntelee näitä vanhempia levytyksiä, kuin uusia tulokkaita, sillä olen huomannut että itselleni on melko hankalaa enää innostua uusista yhtyeistä tai uusista levyistä (tosin aina on muutama positiivinen poikkeus joukossa).

Punk/hardcore ollut kanssa lähellä sydäntäni 90-luvun alusta saakka ja tärkeimmät yhtyeet onkin mm. Bad Religion, Spermbirds, No Use For A Name, Raised Fist, Ramones, Misfits, Green Day (vanha) jne.

Suosikkiyhtyeitä voisin luetella loputtomiin joten laitan mielummin vaikka linkkiä Last.fm sivuille ja levykokoelmiini. Last.fm ja http://muusikoiden.net/levylista/selaa.php?list_id=2834&letter=*

Itse ala-asteella kuuntelin paljon 80-luvun rockia mutta ylä-asteelle kun menin niin sitten jäi tuo 80-luvun rock ja aloin kuunnella Rockabillyä kuten Elvis,Stray Cats, Foggy Mountain Rockers, Teencats ja Teddy and the tigers. Joku vuosi sitten aloin oiden lisäksi kuuntelemaan Psychobillyä ja siinä on sitten pysytty. Niin ja tietenkin tulee myös kuuneltua esim Yölintua ja Popedaa ja vastaavia suomalaisia.

Sitten se mitä tulee Death Metalliin yms ( Örinä heviin) niin en vaan voi sietää sitä. Oikeesti miksi jotkut kuuntelee epämääräistä rääkymistä ja hakkaamista? (Tämä on minun mielipide.)

Tulee sitä myöskin kuunneltua vielä vanhempaa musiikkia kuten Swingiä.

Tässä vähän listaa:
Mad Sin
Stray Cats
Head Cat
Demented are go!
Black Knights
Teddy and the tigers
Nekromantix
The Quakes
The Meteors
Elvis
Big bad voodoo daddy
Foggy Mountain Rockers
Johnny Cash
Buddy Holly
Eddie Cochran
Machbox
Reverend horton Heat
Teencats
Brian Setzer Orchestra

Siinä muutamia jos kaikki laittaisin niin lista olisi pitkä kuin nälkävuosi.

Huh, huh. Kyllä Exodus veti eilen aivan tajuttoman kovan setin. Pääasiassa vanhoja hittejä muutamalla uudella höystettynä ja yleisö oli ihan pähkinöinä. Pitti pyöri koko ajan ja lavallakin kävi keikan aikana ainakin kymmenen tyyppiä pikavisiitillä nauttimassa 10s kuuluisuudesta, ennen kuin oli aika taas sukeltaa yleisön sekaan. Helposti vuoden parhaita keikkoja ellei jopa paras.

Seuraavaksi sitten hieman erilasta meininkiä, kun Blood Ceremony saapuu Kuudenteen Linjaan.

Minunkin metallimakuni koostuu lähinnä nu- ja alternative metallista, joitakin poikkeuksiakin on. Suosikkeja olisivat:
Korn
Slipknot
System of a Down
Pantera
Soulfly
Sepultura
Biohazard
Limp Bizkit (haters gonna hate)
Rage Against the Machine
Kuuntelen myös muutamaa punk-bändiä (Dropkick Murphys,The Offspring,Bad Religion,Maximum Penalty)
Sitten vielä Nirvana ja Alice in Chains mitkä ovat grungea.

Lainaus käyttäjältä Greyjoy

Seuraavaksi sitten hieman erilasta meininkiä, kun Blood Ceremony saapuu Kuudenteen Linjaan.

Samaisen yhtyeen Nuclear Nightclub keikkaa odottelen innolla. Harmitti kun keväinen Pentagram lämmittely peruuntui mutta onneksi tämä korvaantui tällä syksyn kiertueella. Uusi levy ei ole pahemmin napannut mutta eka kokopitkä on vallan mainio.

Ensi viikolla olisi myös herkkua luvassa suomalaisille kun Negură Bunget saapuu vetämään pari keikkaa. Nuclear Nightclubissa tämänkin tietenkin käyn katsomassa. Jos siis tunnelmallinen black metal iskee kannattaa yhtye käydä tsekkaamassa.

On se vaan hienoa että Ouluun tuli tämä Nuclear pari vuotta sitten, tuolla on todella usein huippu bändejä. Mm. Church of Misery, Pagan Altar, The Gates of Slumber, Place of Skulls, Abduktio, Archgoat ja monia muita nähny tuon paikan ansiosta. Jos Oulussa taikka sen lähistöllä asuu kannattaa käydä tsekkaamassa tuo mesta, myös baarina keskivertoa parempi paikka.

Lainaus käyttäjältä Oselot

Ensi viikolla olisi myös herkkua luvassa suomalaisille kun Negură Bunget saapuu vetämään pari keikkaa. Nuclear Nightclubissa tämänkin tietenkin käyn katsomassa. Jos siis tunnelmallinen black metal iskee kannattaa yhtye käydä tsekkaamassa. .

Nuo olis Turussakin tuossa vieressä, mutta en taida viitsiä. Hylkäsin yhtyeen Hupogrammosin ja Sol'faurin lähtemisen jälkeen, eikä ole tähän mennessä tarvinnut katua päätöstä...Vähän sama homma ku Gorgorothin kanssa - on vaikea arvostaa vanhojen jäsenten maineella ja nimellä ratsastavaa vilttiketjukokoonpanoa. Hupogrammosin ja Sol'Faurin uusi bändi sen sijaan kiinnostaa paljon. Ovat julkaisseet vasta yhden EP:n, mutta se jatkaa juuri siitä, mihin jätkät Neguran kanssa jäivät: Dordeduh

Mitä mieltä porukka on muuten Megadethin tulevasta Thirteen albumista? Ihan hyvältä ja perus megadethilta vaikuttaa ainaki singleje perusteella. Näyttäis siltä, että muutama vanha biisi on tässä albumissa jostai syystä mukana (New World Order,Millennium Of The Blind). Kyllä tää tulee voittamaan ainaski Metallican uuden albumi, sillä aivan hirveetä kuraa se The view kappale oli, että tosissaanko ollaa.

Metallican uus albumi ei olekkaan Metallica-albumi, joten siltä pohjalta en lähtis sitä Megadethiin vertaamaan.

Lainaus käyttäjältä Ravenwood+

Metallican uus albumi ei olekkaan Metallica-albumi, joten siltä pohjalta en lähtis sitä Megadethiin vertaamaan.

no en nyt varsinaisesti verrannut näitä keskenään. Jos jompi kumpi pitäisi valita niin valitsisin megadethin uusimma levyn tällä hetkellä.

Lainaus käyttäjältä LadyBoy

Mitä mieltä porukka on muuten Megadethin tulevasta Thirteen albumista? Ihan hyvältä ja perus megadethilta vaikuttaa ainaki singleje perusteella. Näyttäis siltä, että muutama vanha biisi on tässä albumissa jostai syystä mukana (New World Order,Millennium Of The Blind). Kyllä tää tulee voittamaan ainaski Metallican uuden albumi, sillä aivan hirveetä kuraa se The view kappale oli, että tosissaanko ollaa.

Se ei ole Metallican albumi... Jos opettelisit lukemaan, niin huomaisit aivan selvästi, että se on Lou Reed & Metallica. Eikä se ole mitään metallica jos tutkisit taustoja se liittyy yhteen näytelmään koko levy.
E: Sitäpaitsi Metallica voittaa Megadaven milloin vaan. Pidän kummastakin, mutta Daven ''laulu''ääni on kuin sikaa tökkisi veitsellä niskaan.

Nyt syksyllä meitä metallifaneja hellitään. Opethin Heritage, Machine Headin Unto The Locust ja Mastodonin The Hunter näin muutamia mainitakseni. Aivan loistavia lättyjä itse kukin, suosittelen kaikille. Varsinkin tuo Machine Headin uusin on aivan orgastisen loistava, pieksää melkeinpä yhtyeen aiemman mestariteoksen Blackenedinkin. Myös suomalaisen Insomniumin uusin vaikuttaa perkeleen lujalta ainakin radiossa soivan sinkun perusteella, pitäisi varmaan tutustua tuohonkin kööriin tarkemmin.

Kevyempääkin settiä on välillä kiva kuunnella, ja esim. RHCP:n I'm With You on mukavan svengaavaa settiä vaikken yhtyeen suurimpiin faneihin lukeudukaan. Myös Reckless Loven Animal Attraction toimii.

[quote='käyttäjältä GH Player+']Lainaus käyttäjältä LadyBoyMitä mieltä porukka on muuten Megadethin tulevasta Thirteen albumista? Ihan hyvältä ja perus megadethilta vaikuttaa ainaki singleje perusteella. Näyttäis siltä, että muutama vanha biisi on tässä albumissa jostai syystä mukana (New World Order,Millennium Of The Blind). Kyllä tää tulee voittamaan ainaski Metallican uuden albumi, sillä aivan hirveetä kuraa se The view kappale oli, että tosissaanko ollaa.
Se ei ole Metallican albumi... Jos opettelisit lukemaan, niin huomaisit aivan selvästi, että se on Lou Reed & Metallica. Eikä se ole mitään metallica jos tutkisit taustoja se liittyy yhteen näytelmään koko levy.

Sillä ei ole väliä onko se Lou Reed ja Metallica, koska huonolta se kummiskin vaikutti. Vanhat Metallica albumit ovat miljoonakertaa parempaa, kuin tämä. Kysyin muutenki mitä mieltä olette levyistä yms, enkä halunnut pätemistä.

Lainaus käyttäjältä Luffy+

Blackenedinkin

Se on The Blackening. Blackened on Metallican biisi ;(

Mut joo, onhan toi uus Machine Head ihan hemmetin timanttinen levy. Omasta mielestäni pieksee The Bläkkeningin kevyesti, vaikka sekin kova levy on. Uuden levyn kohokohtia on varmaankin This Is The End ja Who We Are. Myös coverversio Rushin Witch Huntista on mielestäni onnistunut. 5/5

Megadethin Endgame oli sen verran loistava levy kaikinpuolin ja oli sitä parasta 'Dethiä pitkään pitkään aikaan, joten luultavasti tulee tuo tuleva levy hankittua. Muutenkin Megadeth on ollut jo ainakin vuoden ainut "isosta nelosesta", joka kolahtaa edelleen hyvin. Metallica nykyään todella tylsää kuunneltavaa, Slayer oli kova sana vain alle vuoden ja antraksista en ole pahemmin koskaan pitänyt mitenkään ihmeellisesti..Paras trässibändi (iii, äm ja oo) siis tulee ihan muualta, Brasiliasta nimittäin ja se vanha tuotanto (jotkut varmaan arvaakin jo bändin) ;). Sen kyllä voin myöntää, että pidän Metallicaa kuitenkin yhtenä tärkeimmistä bändeistä mitä metallimusiikkiin tulee.
Onhan tuo Mustainen lauluääni vähän omituinen, mutta ei se ole koskaan haitannut ainakaan minua..Eipä ole muutenkaan tullut vielä Sevenfoldin laulajaa ärsyttävämpää lauluääntä vastaan metallimaailmassa,(koko bändi nyt muutenkin on omasta mielestäni täyttä kuraa) mitä en vaa voi sietää ollenkaan.

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Se ei ole Metallican albumi... Jos opettelisit lukemaan, niin huomaisit aivan selvästi, että se on Lou Reed & Metallica. Eikä se ole mitään metallica jos tutkisit taustoja se liittyy yhteen näytelmään koko levy.

Pelkästään se että Metallica suostuu tekemään tuollaista paskaa on käsittämätöntä. Ja lisäksi onko tämä sinun mielestä se ''Metallica'' joka teki meille Ride The Lightingit ja Master of Puppetsit, vai tuollaista käsittämätöntä jööttipaskaa tekevä ö luokan bändi?

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Lainaus käyttäjältä GH Player+Se ei ole Metallican albumi... Jos opettelisit lukemaan, niin huomaisit aivan selvästi, että se on Lou Reed & Metallica. Eikä se ole mitään metallica jos tutkisit taustoja se liittyy yhteen näytelmään koko levy. Pelkästään se että Metallica suostuu tekemään tuollaista paskaa on käsittämätöntä. Ja lisäksi onko tämä sinun mielestä se ''Metallica'' joka teki meille Ride The Lightingit ja Master of Puppetsit, vai tuollaista käsittämätöntä jööttipaskaa tekevä ö luokan bändi?

Kuten Hetfieldikin on sanonut haastattelussa niin tämä ei vastaa mitenkään mennyttä taikka tulevaa Metallican tuotantoa. Kunnioituksesta Lou Reedia kohtaan he tämän yhdessä tekevät. Huono biisihän tuo The View on, mutta koko levyä en viitsi tuomita tuon perusteella. Ja mitä tuohon Metallican menneisyyteen tulee niin Metallica ei tule enään koskaan olemaan entisensä, mutta silti pidän siitä ja fanitan sitä paljon. And Justice for All on paras Metallican albumi koskaan ja Death Magnetic on hyvä levy kanssa. St. Anger vähän heikompi, mutta hyvä levy sekin on. Loadeista ei puhuta ja sitä aikaisempi tuotanto on vähintään erinomaista. Mutta Metallica on heittänyt loputonta rundia jo viimeiset 30 vuotta ja sen huomaa. Meno on hidastunut paljon ja jäsenet vanhenevat, mutta mitä sitten? Jos pidän Metallican tuotannosta ja sattuisin pitämään Lulusta niin se on oma makuasiani. Niistä on turha kiistellä...

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Kuten Hetfieldikin on sanonut haastattelussa niin tämä ei vastaa mitenkään mennyttä taikka tulevaa Metallican tuotantoa. Kunnioituksesta Lou Reedia kohtaan he tämän yhdessä tekevät. Huono biisihän tuo The View on, mutta koko levyä en viitsi tuomita tuon perusteella. Ja mitä tuohon Metallican menneisyyteen tulee niin Metallica ei tule enään koskaan olemaan entisensä, mutta silti pidän siitä ja fanitan sitä paljon. And Justice for All on paras Metallican albumi koskaan ja Death Magnetic on hyvä levy kanssa. St. Anger vähän heikompi, mutta hyvä levy sekin on. Loadeista ei puhuta ja sitä aikaisempi tuotanto on vähintään erinomaista. Mutta Metallica on heittänyt loputonta rundia jo viimeiset 30 vuotta ja sen huomaa. Meno on hidastunut paljon ja jäsenet vanhenevat, mutta mitä sitten? Jos pidän Metallican tuotannosta ja sattuisin pitämään Lulusta niin se on oma makuasiani. Niistä on turha kiistellä...

Bändi siis on valmis myymään sielunsa ja tekevänsä paskan levyn Lou Reedin kanssa kunnioitukseksi? Ja jos nyt mietitään niin Metallica kuoli aivan täysin And Justice For Alliin. Voitko tosissasi väittää Death Magneticia paremmaksi levyksi kuin Megadethin Endgame tai Slayerin World Paited Blood? Moni muukin bändi on ollut kokoajan jatkuvassa rundissa ja kyllä se jälki on pysynyt tasaisena. Sen siitä saa kun luopuu siitä omasta meiningistään mihin bändi perustuu.

Toi uusi Metallican levy on varmasti ihan mielenkiintoinen. Ei ehkä sitä tuttua ja turvallista, vaan jotain erilaista. Aina tulee suuri pelko ja viha, jos joku tekee jotain uutta. Ihmiset on vain sellaisia. Aletaan riitelemään mikä on hyvää ja mikä huonoa. On ihan ymmärrettävää, että kaikki ei halua tehdä samaa juttua uudestaan ja uudestaan kolmeä kymmentä vuotta. Toisilla se toimii, kuten Slayer ja esim. AC/DC, mutta jotkut haluaa muuttua ja kehittyä. Aina muutos ei vain ole meidän fanien mieleen. Omasta mielestäni Metallica osin kuoli Burtonin mukana, mutta toisaalta teki hyvän lätyn heti Cliffin kuoleman jälkeen. Metallica "musta albumi" ei ole kaikkien mieleen, ei myöskään minun, mutta toisaalta miljoonat ihmiset siitä pitää ja kyseisin levyn biiseistä. Ehkä DM ei ole tallican paras lätty, mutta toisaalta se on taas ensimmäinen osa Trujillon Met ajasta.

Lou Reedin kanssa tehty uusi lätty on kumminkin erään sortin konsepti levy, mikä on tehty nopeasti, ainakin jos vertaa Tallican aikasempiin levyihin. Varmasti ok musaa, mutta toisaalta ei varmasti kaikkien makuun. Toisaalta konsepti levy on ehkä hyvä kuulla kokonaan ennen kuin haukkuu. Vähän sama kuin pelaisin demoa ja tekisi arvion Pelaaja lehteen. Pitää myös huomioida että "haastavampi musiikki" ehkä vaatii enemmän kuuntelu kertoja ennen kuin ymmärtää.

Loppuun pari elämän viisautta:
Oma: MegaDAVE on kyllä jumala, myös lauluääni on niin "kaunis".
Apulannan pojat Toni ja Sipe: Kun on kymmenen vuotta syönnyt nakkeja ja muusia, niin joskus vain tekee mieli salaattia. Siksi tehtiin tälläinen levy.

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Bändi siis on valmis myymään sielunsa ja tekevänsä paskan levyn Lou Reedin kanssa kunnioitukseksi? Ja jos nyt mietitään niin Metallica kuoli aivan täysin And Justice For Alliin. Voitko tosissasi väittää Death Magneticia paremmaksi levyksi kuin Megadethin Endgame tai Slayerin World Paited Blood? Moni muukin bändi on ollut kokoajan jatkuvassa rundissa ja kyllä se jälki on pysynyt tasaisena. Sen siitä saa kun luopuu siitä omasta meiningistään mihin bändi perustuu.

Kyllä. Death Magnetic on paljon parempi kuin Megadethin Endgame tai Slayerin World Painted Blood. Kuten olen sanonut, pidän enemmän Metallicasta kuin mistään muusta ison nelosen bändistä. Dave Mustaine kuulostaa kärsivältä sialta eikä niillä ole mitään muuta hyvää levyä kuin Rust in Peace ja Peace Sells. Slayerin World Painted Blood on hyvä levy, mutta Slayerin soolot ovat aivan liian nopeita omaan makuun enkä pidä niistä yhtään. Muutenkin Slayer on hyvä, muttei läheskään lempibändeihin kuuluva. Joten Death Magnetic on parempi kuin kumpikaan mainitsemistasi johtuen siitä, että olen ollut Metallica fani jo jonkin verran ja aina tulen olemaan. Megadave ei iske ja Slayer on ihan hyvä.
Miksi Metallica kuoli ...And Justice for Alliin? Kerro mullekkin.

Death Magnetic oli vain "ihan ok"-tasoinen levy, mikä oli myöskin ehkä vähän liian venytetyn pitkä ja tylsähkö albumi. Endgame taas oli Megadethin ihan parhaimmistoa ja myöskin omasta mielestäni parempaa kuin mitä 'Tallica on koskaan saanut aikaiseksi. Tuota Slayeria en lähde kommentoimaan muuten kuin, että nimi biisi oli suht tylsän kuuloinen biisi. Kuten aiemminkin sanoin, niin ei se daven ääni nyt niin kauhea ole...on niitä pahempiakin tullut vastaan. Minulle se on kuitenkin sama, mistä muut tykkää enemmän tai vähemmän.

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+

Death Magnetic oli vain "ihan ok"-tasoinen levy, mikä oli myöskin ehkä vähän liian venytetyn pitkä ja tylsähkö albumi. Endgame taas oli Megadethin ihan parhaimmistoa ja myöskin omasta mielestäni parempaa kuin mitä 'Tallica on koskaan saanut aikaiseksi. Tuota Slayeria en lähde kommentoimaan muuten kuin, että nimi biisi oli suht tylsän kuuloinen biisi. Kuten aiemminkin sanoin, niin ei se daven ääni nyt niin kauhea ole...on niitä pahempiakin tullut vastaan. Minulle se on kuitenkin sama, mistä muut tykkää enemmän tai vähemmän.

Daven ääni sopii omasta mielestäni vain Symphony of Destructioniin, Peace Sellsiin, Holy Wars... the Punishment Duehun, Hangar 18:a ja Sweating Bulletsiin. Muuten en itse vain pidä siitä. Slayeriin vielä se, että niiden jokainen biisi on aivan samanlainen. Sama riffi E-kielen rämpytystä ja sitten soolot ovat toiselta e-kieleltä saatanan nopeasti ja korkealta soitettu tilu. Pidän Slayeristä, mutten fanita niin paljoa.
Metallican basisteistahan paras on omasta mielestä Newsted. Cliff oli taidokas ja näin pois päin, mutta Jasonin taustavokaalit ja muut laulusuoritukset (Seek & Destroy San Diego 1992) olivat kultaa ja iho menee kananlihalle aina. Roberto on kanssa hyvä ja taitava basisti, mutta ne taustavokaalit, mitä hän säätää on aika kamalaa.

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Lainaus käyttäjältä ZaleraFF+Metallican basisteistahan paras on omasta mielestä Newsted. Cliff oli taidokas ja näin pois päin, mutta Jasonin taustavokaalit ja muut laulusuoritukset (Seek & Destroy San Diego 1992) olivat kultaa ja iho menee kananlihalle aina. Roberto on kanssa hyvä ja taitava basisti, mutta ne taustavokaalit, mitä hän säätää on aika kamalaa.

Miten voit sanoa näin???!! Cliff Burton oli maanpäällinen basistijumala koska tietääkseni ei ole toista niin hyvää basistia ollut RHCP:n Flea ei kuitenkaan Burtonin tasolle yllä. DM on ''HYVÄ'' mutta endgame taas jotain parempaa. jos puhutaan lulusta niin voin sanoa että ennen en ajatellut että Tallica olisi myynyt itsensä ( jotkut ajattelivat loadin. reloadin st. anger kohdalla) minusta uudemmat albumit olivat ihan hyviä mutta kun kuulin the viewin olin että nyt Tallica on myynyt itsensä. Itse odotan kovasti TH1RT3EN:a koska biisit kuulostavat jälleen erittäin hyvältä mutta Tallican vanhat pesevät tuonkin.

Ainiin itse pidän erittäin paljon Black albumista

Lainaus

Cliff Burton oli maanpäällinen basistijumala koska tietääkseni ei ole toista niin hyvää basistia ollut RHCP:n Flea ei kuitenkaan Burtonin tasolle yllä.

Höpö,höpö. :D
Burton ei todellakaan ole maailman parhain ja taitavin basisti, vaikka hyvä toki olikin.
Ja ainakin minun mielestäni Flean riffit ja soolot ovat paljon vaikeampia soittaa kun Burtonin.

Ja jos puhutaan parhaimmista/taitavimmista basisteista, niin on pakko mainita miehet kuten: Marcus Miller, Victor Wooten ja Jaco Pastorius (R.I.P).
Offariksi menee, mutta pakko mainita, että Anssi Kela on loistava basisti. Vaikka paskaa musiikkia tekeekin, niin propsit soittotaidosta. :D

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Kyllä. Death Magnetic on paljon parempi kuin Megadethin Endgame tai Slayerin World Painted Blood. Kuten olen sanonut, pidän enemmän Metallicasta kuin mistään muusta ison nelosen bändistä. Dave Mustaine kuulostaa kärsivältä sialta eikä niillä ole mitään muuta hyvää levyä kuin Rust in Peace ja Peace Sells. Slayerin World Painted Blood on hyvä levy, mutta Slayerin soolot ovat aivan liian nopeita omaan makuun enkä pidä niistä yhtään. Muutenkin Slayer on hyvä, muttei läheskään lempibändeihin kuuluva. Joten Death Magnetic on parempi kuin kumpikaan mainitsemistasi johtuen siitä, että olen ollut Metallica fani jo jonkin verran ja aina tulen olemaan. Megadave ei iske ja Slayer on ihan hyvä.
Miksi Metallica kuoli ...And Justice for Alliin? Kerro mullekkin.

Oliko Death Magnetic niiden odotuksen arvoinen jonka maailman suurimman metallibändin pitää täyttää? Dave Mustainen ääni kieltämättä on hyvin jännä ja mielipiteitä jakava, mutta vai että Megadethillä on ainoastaan kaksi hyvää levyä... Youthanasia? So Far... So Good... So What!?... Endgame?...Countdown To Extinction?... Miksi Metallica kuoli And Justice For Alliin? Koska siinä on hiuksenhieno raja, että ennen Black Albumia biisit olivat hyviä, levyt tehtiin faneja varten eikä suurempaa yleisöä kosiskelemaan. Megadave? Se on Megadeth, vai haittaako sinua voimakas ja tunnistettava bändin keulakuva?

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Slayeriin vielä se, että niiden jokainen biisi on aivan samanlainen. Sama riffi E-kielen rämpytystä ja sitten soolot ovat toiselta e-kieleltä saatanan nopeasti ja korkealta soitettu tilu.

Mitä helvettiä luin äsken!! Väitätkö tosiaan että Slayerin 30 vuotisen uran aikana jokainen heidän biisinsä on samanlainen? Onhan riffeissä sitä E-kielen rämppäystä, mutta haittaako se jos sen yhdistää ilmiömäiseen rumputyöskentelyyn ja Arayan mielipuoliseen lauluäänen, jolloin syntyy ehkäpä parasta Thrash Metal pittimusaa? Soolot ovat kyllä aika keskinkertaisia, mutta kysyn toki että mikä siinä pitäisi olla tilalla? Pitäisikö Angel Of Deathin e-kielen rämpytyksen tilalla olla joku 8 finger tapping? Vai mitä nyt haet oikein takaa?

Lainaus käyttäjältä Barrakuda+

Mitä helvettiä luin äsken!! Väitätkö tosiaan että Slayerin 30 vuotisen uran aikana jokainen heidän biisinsä on samanlainen? Onhan riffeissä sitä E-kielen rämppäystä, mutta haittaako se jos sen yhdistää ilmiömäiseen rumputyöskentelyyn ja Arayan mielipuoliseen lauluäänen, jolloin syntyy ehkäpä parasta Thrash Metal pittimusaa? Soolot ovat kyllä aika keskinkertaisia, mutta kysyn toki että mikä siinä pitäisi olla tilalla? Pitäisikö Angel Of Deathin e-kielen rämpytyksen tilalla olla joku 8 finger tapping? Vai mitä nyt haet oikein takaa?

Siis pidän Slayerista, mutta en jumaloi sitä juurikin noiden seikkojen takia, koska he soittavat nopeasti ja raskaasti. Mitä tähän nyt enään muuta sanoa, kuin pidän eniten Metallicasta. Tämänhän ei pitänyt mennä ''Paras Big Fourista''-ketjuksi.
Makuasioista ei voi kiistellä sanoi koira, kun persettänsä nuoli...

Vähän irrelevant postaus tämän Metallica/Lou Reed/Megadave-keskustelun yhteydessä, mutta 2 päivää sitten kun en sitä tänne sattuneista syistä (sanavarmenteet <3) onnistunut lisäämään, niin antaa nyt mennä..

Lainaus käyttäjältä Luffy+

Varsinkin tuo Machine Headin uusin on aivan orgastisen loistava, pieksää melkeinpä yhtyeen aiemman mestariteoksen Blackenedinkin.

Voiko joku Unto the locustista pitävä selittää mulle mikä tuosta lätystä muka tekee niin erikoisen? Metalsucks 4/5, Blabbermouth 9/10, Decibel 9/10, Metal Hammer 10/10...en ymmärrä. Tosin Metalsucks ja Metal Hammer räiskii arvosanojaan ihan randomilla, mutta rakas Decibelini?

Mun korvaan Unto the Locust kuulostaa niin väsyneeltä, kuin vain väsynyt moderni metallilevy voi kuulostaa. I am Hellin alku on ihan lupaava, mutta heti kun 2 min paikkeilla aletaan rymistelemään...hyi helvetti. Aivan järkyttävän kuuloinen miksaus. Miksi nuo muovisen kuuloiset, ohuet rummut piti tunkea päälimmäiseksi? Suurimmassa osassahan metallia nykyään rummut laitetaan pirun kovalle, mutta jos tuossa olisi edes jotain kuunneltavaa, niin sitä voisi sietää...rumputyöskentely on koko levyn ajan täysin merkityksettömässä roolissa.

Kitaratyöskentely puolestaan on juuri niin mallikasta kuin yhtyeeltä voi odottaakkin, vaikkei The Blackeningin sooloilujen tasolle päästäkään. Flynnin semipuhtaat laulut on useimmiten ok, mutta esimerkiksi Darkness Withinin alun paskuuden kuvaamiseen ei löydy sanoja. Aggressivisempi anti on myös ihan ok, mutta juuri tasan tarkkaan "ihan ok". Tällä levyllä ei ole yhtään kappaletta, jossa olisi esimerkiksi Clenching the Fists of Dissentin kaltaista raivoa ja tunnetta. Koko lätty tuntuu jotenkin pirun turvalliselta. Miksi jokainen kertosäe pitää laulaa puhtaasti samankuuloisen taustakuoron kera? Biisit muistuttavat muutenkin ihan liikaa toisiaan, eikä the Blackening kaltaista vaihtelua ole. Koukkuja on lukematon määrä, mutta ne ovat liian ilmiselviä, eivätkä edes kovin mielenkiintoisia. En innostunut yhden kuuntelun jälkeen yhdestäkään levyn kappaletta, mikä on helvetin suuri pettymys, kun ottaa huomioon että Machine Head on yksi kauiten kuuntelemistani yhtyeistä.

Lainaus käyttäjältä MJL+

Tilitys Unto The Locustista

Pakko kyllä kompata tätä tekstiä, Blackeningin mielenräjäyttävän rankan ja hyvän setin jälkeen tämä Unto The Locust oli aikalainen pettymys jokaisella tasolla. Nashe... eikun siis MJL sen sanoi: levy tuntuu aivan liian tutulta ja turvalliselta, eikä vaihtelua olet nimeksikään, jokainen biisi on lähes samanlainen kuin edellinen. Blackeningissä asiahan oli toisin. Voisin Blackeningin paremmuudesta tilittää kauan ja hartaasti, mutta Na... MJL sen sanoikin.

[Devinvaihde]
Onneksi Townsendin Deconstruction on jo tarjonnut tälle vuodelle laadukkainta hevitykistystä, mitä tämä maailma on koskaan kuullut. Siitä on paha lähteä parantamaan, kun mies luo yhden kovimmista levyistä universumista. Levy aukeaa toisella kuuntelulla ja siitä lähtien se paranee jokaisella kuuntelulla pykälän. Huhhuh.
[Devinvaihde off]

Mastodonin uusi levy on myöskin ollut hyvin positiivinen yllätys, itse kyllä rakastan tätä uutta Mastodonia yhtä paljon kuin vanhaakin, en ymmärrä puristien itkemistä Crack The Skyen huonoudesta, enkä tule koskaan ymmärtämäänkään. Onhan Blood Mountain helposti bändin paras levy (Homme ja Bixler-Zavala ähisemässä mukana? Mahtavuutta.), mutta ei Crack The Skye kauaksi jää. Biisit jäivät päähän soimaan ja homma hoitui taidokkaalla tavalla. The Hunter on astetta rankempi levy ja todella jymäkkä tapaus. Black Tongue ja nimikkobiisi The Hunter ovat ainakin minuun iskeneet juuri kovimpaa. Levy on hieno tapaus nykymetallissa (tai mitä onkaan), enkä näe kuinka tämä on huonompaa kuin "alku"-Mastodon.

Nämä uudet levyt kyllä tulevat aina täysin puun takaa, en pysy ikinä kärryillä uusissa levyissä ja yhtäkkiä ne ovatkin jo hyllyssä. Sen siitä saa, kun elää musiikkinsa kanssa kaukaisessa menneisyydessä kukkaiskansan kanssa. Tämä Mastodonin uusi levy tuli tietooni vasta kesällä, kun jotakin tästä satuin lukemaan netissä. Pitäisi varmaankin alkaa pitämään tarkempaa lukua musiikkimaailman uusista ilmestyksistä.

Nyt aion kuitenkin tässä lähiaikoina sukellella syvemmälle post-rockin ihmeelliseen maailmaan, Nas... siis MJL antoikin todella hyviä suuntaviittoja tälle retkelle, kiitos niistä.

Lainaus käyttäjältä GH Player+

Makuasioista ei voi kiistellä sanoi koira, kun persettänsä nuoli...

Makuasioista juuri voi kiistellä. Mistä sitten, jos ei niistä? Kiistelyssä tarvitsee kuitenkin käyttää oikeita argumentteja, eikä pelkästään x on paska koska Hitler.