Resident Evil - Yleinen ketju / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Resident Evil - Yleinen ketju

Capcom on vihdoinkin virallisesti paljastanut Resident Evil 6n ja julkaissut siitä ensimmäisen trailerin. Pelattavia hahmoja on tällä kertaa useita ja mukana häärivät vankasti ainakin Chris Redfield ja Leon S. Kennedy. Pelin tapahtumat sijoittuvat 10 vuotta Raccoon Cityn tapauksen jälkeen ja tarina kuljettaa pelaajaa yhden paikan sijaan ympäri maailman Leonin ja kumppaneiden jahdatessa bioterroristeja.

IMAGE(http://img96.imageshack.us/img96/228/re6v.jpg)

Peli julkaistaan 20/11/2012.
Playstation 3:selle, Xbox 360:nelle, (Wii U:lle?), sekä PC-versio tulee myöhemmin.
Resident Evil 6 Official Trailer

Kuitenkin peli näyttää hyvältä ja ostoon menee.

Itse toivon että kukaan ei ala valittamaan tässä threadissa Esim. Entiset Resident Evil:it olivat parempia tai Putkijuoksu AD-HD räiskintä tulossa tai Ei tuosta saa enää kauhua.

Edit: Ketjun nimi on muutettu Resident Evil 6 ketjusta Resident Evil - Yleinen ketjuun Dempan ja Mikanes:in ehdotuksesta. En jaksa kyllä muista peleistä laittaa tietoa ainakaan nyt.

Eli yleistä Resident Evil-peleistä ettei jopa elokuvista.

No mutta, et haluaisi tehdä tästä yleistä RE ketjua? Sitä ei taida vielä olla...minulla ei ole nimittäin juuri mitään sanottavaa näistä uusista. Tai no, juurikin se että minä tahdon vanhan tyylisen Resident Evilin takaisin, ja liian toiminnalliseen suuntaan ollaan nyt menty. Täytyypä vilkaista tämän traileri..

Hienoa myös että opastat että ei pidä valittaa. Olen samaa mieltä, mutta mielipiteeensä voi tuoda järkevästikin esiin, eli ei niin kuin sinä olet toistuvasi tehnyt erään pelin kanssa...mutta ei siitä enempää.

Trailerin jälkeiset fiilikset: ...joo hyvä toimintapeli on tulossa. Trailerin alku vaikutti lupaavalta....muuutta sitten alkoi se ADHD meininki. Äh. Kai se täytyy vaan pelata niitä vanhoja.

GTA V:n ohella ainut peli jonka julkaisua todellakin odotan. Ressut 4 ja 5 oli todella mainioita pelejä ja en pistä ollenkaan pahakseni vaikka tuorein osa jatkaisikin tällä toiminnallisemmalla kaavalla johon ollaan totuttu. Kyllä mä niistä kolmesta ensimmäisestä Ressusta pidän, mutta ei ne nyt niin ylivertaisia ole näihin uudempiin peleihin.

Toi kutosen traileri näytti kyllä hyvältä. Leon näytti enemmän äijältä kuin nelosessa ja se on vaan hyvä asia. Chris nyt oli oma maskuliininen itsensä joten siitä on vain pakko tykätä. Taisipa se yksi blondi nainen tuossa videolla olla Ashley, hmmm... Mitenköhän muuten Wesker ollaan saatu mukaan tähän peliin, koska tuskinpa se Albertin loppu oli mitä vitos osan loppukohtauksessa tapahtui. Ei sillä että Weskeriä tarvis tähän peliin tunkea, mutta eiköhän se siellä ole.

Olispa jo marraskuu.

Hyvältä näytti.

Itselläni ei olisi mitään sitä vastaan että tekisivät lisää Resejä esirenderoiduilla taustoilla ja tankkiohjauksella, mutta tämä näytti siltä toisiksi parhaalta vaihtoehdolta. Ihka aitoja zombeja ja palavia autoja synkässä kaupungissa, ja sekä Leon että Chris mukana menossa. Muuten toiminta pelaa varmaan samalla modernilla tavalla kuten 4:ssä ja 5:ssä.

Plussaa hörhöstä juonesta ja juustoisesta dialogista. Vielä vaakunoilla ja puzzleilla avattavat ovet, niin tulee kotoisa olo. :)

Loppujen lopuksi tuo traileri kertoi tosi vähän pelistä mutta ei se ainakaan paskaa makua jättänyt. Toivon että pelattavuus olisi jo lähellä Dead Spacea joka jo ekallla osalla teki kaiken paremmin sen suhteen kuin mikään Ressu tähän mennessä. Meikä on aina vihannut ekojen RE pelien jäykkää pelituntumaa, sehän on ihan perseestä. Mm. GC:n muuten niin hyvä ykösen remake on minulle melkein mahdoton pelattava sen hirveän hirveän pelattavuuden takia.

Mitä nyt muuta tuosta trailerista jäi mieleen kuin se että ainakin toiminta ei olisi niin tönkköä? Se että ollaan kaupungissa ja vedellään zombeja turpaan. Näyttää hyvältä sen suhteen. Hyvä tämän sarjan "palata juurilleen" tuon suhteen. En todellakaan toivo että peli olisi vain pelkkää toimintaa. Oma toive olisi että tämä sekoittaisi toimivasti nelosen ja vitosen tuomaa toiminnallisempaa fiilistä alkuperäisiin. Uskon että Capcomilta vielä löytyy tyyppejä jotka osaavat tuoda tuota vanhaa fiilistä peliin. RE5:n mainio "Lost In Nightmares" lisärihän oli sinäänsä parempi kuin itse RE5. Se sekoitti toimivasti nyky Ressujen toiminnan sekä vanhojen fiiliksen. Sellaista lisää vaan niin rahani ovat Capcomin.

No juu, kyllähän tuo tulee kelpaamaan vaikka henkilökohtaisesti pidänkin enemmän sellaisesta "mansion" -tyyppisestä kauhustelusta. No viikon päästähän siihenkin saadaan pientä tyydytystä kun Resident Evil Revelations julkaistaan 3DS:lle, sillä ainakin eilen eShoppiin ladattavaksi tulleen demon perusteella meininki on lähempänä niitä ekoja osia, ainakin tunnelmaltaan. Ja graafisestikin ihan parhaimmistoa, ainakin mitä on tähän mennessä ilmestynyt konsolille. Kyllä koneessa vääntöä tuntuu olevan ihan mukavasti käsikonsoliksi, ottaen huomioon että siihen on se 3D tungettu. Ja kyllähän myös maaliskuussa ilmestyvä Operation Raccoon City kelpaa mainiosti sellaisena välipalana, sillä ainakin mitä trailereita olen katsonut, niin komealta näyttää.

Ja samaa mieltä Dempan kanssa, että jos "Kaakku" tahtoo otsikkoa muutella, niin tästä voisi tehdä sellaisen Resident Evil -sarjan yleisen ketjun kun sellaista ei ihme kyllä ole luotu. Saa kai senkin erikseen tehdä jos joku välttämättä haluaa.

Kylläpä Residen Evil sarjan faneja hemmotellaan tänä vuonna. Heti ensi viikolla ilmestyy Resident Evil: Revelations, maaliskuussa ilmestyy Resident Evil: Operation Raccoon City ja marraskuussa saadan sarjan kuudes osa.

Itse olen pelannut sarjan peleistä ainoastaan Resident Evil 3: Nemesistä joka oli mielestäni tosi hyvää survival horroria. Pitäisi jossain vaiheessa ottaa itseäni niskasta kiinni ja pelata loput sarjan pelit.

Resident Evil 6 -traileri näytti hyvältä. Zombien ja kaupungin tuominen takaisin on varsin mielenkiintoinen paluu sarjan juurille.

Ajatuksia..? Onko tuo trailerissa nähty kolmas - ilmeisesti pelattava - hahmo Lost in Nightmaressa mainittu Alex Wesker? Tuli vain sellainen etiäinen...

Ei kyllä pidä heti alkaa teilaamaan valittamiseksi, jos kaipaa nimenomaan sitä vanhojen osien horroria, kun genre tietääkseni kuitenkin on survival horror. Uskon, että kaikille kelpaa nykyaikaisempi pelimekaniikka, kunhan ei mene liikaa ramboilun puolelle. Joskin takametsien koville jätkille, kuten minulle, finngamerin peräänkuuluttamat esirenderoidut taustat kankeine ohjauksineen ja huvittavine puzzleineen ovat merkki suuresta virtuaalifalloksesta.

Kyllähän traileri näytti kaiken puolin oikein hyvältä, mutta oli pieni pettymys, kun niin tunnelmallisen alun jälkeen tuli niin paljon turbotzygedeliaa. Vaikkei tässä nyt mitään Risingejä tehtykään, niin huolestuttaa, jääkö se horror sitten kuitenkin taka-alalle. Miljööt näyttivät erittäin hyviltä ja hienoa, että Leon on mukana remmissä. Ainakin yhdestä isosta kyborgihirviöstä tuli huonolla tavalla mieleen Resistancen Chimerat, mutta muutoin ei valittamista epäkuolleiden designistä.

Kyllähän tuon trailerin on joutunut pari kertaa katsomaan, sen verran se kuitenkin silmää miellytti. Ja potentiaalia on runsaasti. Trailerista ei pysty vielä sanomaan, miltä peli lopulta tuntuu, kuinka se on rytmitetty jne. Peukut on pystyssä ja muut sormet ristissä.

tuleeko Raccoon cityssä olemaan co op ja olisko kannattava ostos kun on 2 ressaa tulossa samana vuonna kuulemma....

Ressu 5 valitettavasti ainoa Ressu, jonka kokonaan olen pelannut läpi. Muuta Cooppina oli tosiaan hauska peli, varsinkin kun kavein kanssa Skypessä höpöteltiin pelatessa, niin peli meni kahdessa erässä. DLC jäänyt pelaamatta, koska kaveri ei osaa ja netissä ilman mikkiä pelaavat pelaajat ovat täysiä kusipäitä, jotka juoksevat kuolemaansa ja haukkuvat paskaksi, koska en ole pelannut niitä ennen ja yritän tajuta jotain jostain.

Olin kuulevinani Revelationissa olevasta paikasta nimeltä valkoinen mokki, jossa tulee vastaan zombi jääkarhuja ja vastaavaa. Mites totta tuo on, sillä itse en jaksa käyttää sitä 5 sekuntia googlailuun.

Lainaus käyttäjältä Fazu

Olin kuulevinani Revelationissa olevasta paikasta nimeltä valkoinen mokki, jossa tulee vastaan zombi jääkarhuja ja vastaavaa. Mites totta tuo on, sillä itse en jaksa käyttää sitä 5 sekuntia googlailuun.

En tiedä, mutta ainakin jossain vaiheessa uutisoitiin että pelin talvisessa osiossa seikkaillaan SUOMESSA! Olisko tuon niminen paikka sitten siinä.. mahtavatko pelisarjan tekijät luulla että suomessa on jääkarhuja?

Lainaus käyttäjältä Mikanes+

Lainaus käyttäjältä Fazu
Olin kuulevinani Revelationissa olevasta paikasta nimeltä valkoinen mokki, jossa tulee vastaan zombi jääkarhuja ja vastaavaa. Mites totta tuo on, sillä itse en jaksa käyttää sitä 5 sekuntia googlailuun.

En tiedä, mutta ainakin jossain vaiheessa uutisoitiin että pelin talvisessa osiossa seikkaillaan SUOMESSA! Olisko tuon niminen paikka sitten siinä.. mahtavatko pelisarjan tekijät luulla että suomessa on jääkarhuja?

offtopic: Ketkä ulkomaalaiset eivät luule? :)

Raccoon city tulee olemaan ensimmäinen Resident Evilini. Traileri iski vain niin kovaa ja tykkään paljon siitä kun saa pelata pahiksilla. Vielä se co-op niin kyllä hyvä tulee. Olen testaillut Resident Evil 5 demoa, joka oli ihan hauska kaverin kanssa, mutta emme koskaan päässeet moottorisahamiehen ohi. Revelationskin on alkanut mietityttää, mutta en voi testata demoa koska en pääse 3DS:lläni nettiin. Katsotaan vielä hankkisinko Resident Evil 6:sen.

Lainaus käyttäjältä Cerker+

Revelationskin on alkanut mietityttää, mutta en voi testata demoa koska en pääse 3DS:lläni nettiin.

No sitten ei muuta kuin 3DS ulos mukaan ja etsimään eri alueilta avointa verkkoa, koska varmasti sellainen löytyy jostain. Ja kun se nykyään on vielä ihan laillistakin, että jos suojaamaton WLAN-verkko löytyy niin sitä voi myöskin vapaasti käyttää. Lataukseenkaan ei hitaammallakaan yhteydellä mene kuin jokunen minuutti, sillä tiedosto on käsittääkseni about 150 Megaa kooltansa.

Edit: ( Pelien hinnat sisältävät toimituskulut. )

Resident Evil Revelations Circle Pad Pro Bundle hintaan 69.95 € täältä.
( Toki Zavvista saa hintaan ~49 €, mutta siinä voi kestää 1-2 viikkoa. )

Ovatko Resident Evilit toisiinsa sidottuja tarinassa? En ole koskaan pelannut mitään Resident Evilejä, paitsi vitosen demoa. Olen ajatellut Ressu 5:n ostoa, luokanvalvojan suosituksesta ( :D ), sekä että Gold Edition maksaisi 16,95€ Discshopissa Olisi kiva kuulla mielipiteitä pelistä. Demoa olen koittanut (yksin) ja ihan hyvältä se vaikutti. Tosin kontrolleihin oli tottumista Unchartedien ym jälkeen, ja myös ettei tähdätessä voi liikkua. Mutta kyllähän sen ymmärtää, kun pelin on tarkoitus olla kauhuselviytymistä.

Anteeksi sekava teksti :D

mikkojr, RE5 on ehkäpä huonoin tapa tutustua sarjaan, sillä kyseessä on melkeinpä puhdas toimintapeli ilman kauhua. Kaikki pääsarjan edeltävät osat ovat parempia, ainakin nelososan HD-version saa helposti ladattua nettikaupoista parillakympillä (oliko PSN-storessa taasen niitä ensimmäisiäkin?). Juonellisesti peleissä esiintyy jonkin verran samoja hahmoja, tapahtumapaikkoja yms. mutta mihin tahansa osaan pääset helposti sisään kunhan lukaiset wikiartikkelit Umbrellasta, Chris Redfieldista, Jill Valentinesta, Albert Weskerista ja Leon Kennedysta.
Eikä se vitonenkaan todellakaan huono peli ole, mutta antaa vain huonon kuvan itse sarjasta.

Lainaus käyttäjältä Karmacoma

mikkojr, RE5 on ehkäpä huonoin tapa tutustua sarjaan, sillä kyseessä on melkeinpä puhdas toimintapeli ilman kauhua. Kaikki pääsarjan edeltävät osat ovat parempia, ainakin nelososan HD-version saa helposti ladattua nettikaupoista parillakympillä (oliko PSN-storessa taasen niitä ensimmäisiäkin?). Juonellisesti peleissä esiintyy jonkin verran samoja hahmoja, tapahtumapaikkoja yms. mutta mihin tahansa osaan pääset helposti sisään kunhan lukaiset wikiartikkelit Umbrellasta, Chris Redfieldista, Jill Valentinesta, Albert Weskerista ja Leon Kennedysta.
Eikä se vitonenkaan todellakaan huono peli ole, mutta antaa vain huonon kuvan itse sarjasta.

Oolrait, mutta ehkä RE5 olisis itelle se paras, koska coop, ja en ole koskaan pelaillut kauhupelejä :D Jos se RE5 iskee, varmaan voisi sitten latailla ton nelosen.

RE5 oli mielestäni suhteellisen hyvä, joskin liikaa puhtaaseen toimintaan keskittyvä peli. Pelissä oli hienoja ympäristöjä ja muutama todella näyttävä hetki, mutta loppujen lopuksi olisin halunnut nähdä jotain RE4:n kaltaista vitosessakin. RE6:n traileri sai kyllä omalla kohdallani kuolan valumaan, sillä siitä oli löydettävissä enemmän nelosen meininkiä.

Varsinkin Leonin mukanaolo saa itseltäni isot pisteet, hyvä sarja joka tapauksessa kyseessä.

Lainaus käyttäjältä mikkojr+

Oolrait, mutta ehkä RE5 olisis itelle se paras, koska coop, ja en ole koskaan pelaillut kauhupelejä :D Jos se RE5 iskee, varmaan voisi sitten latailla ton nelosen.

Jos co-op on iso plussa niin sitten RE5 on toki suositeltava peli. Tosiasia on kuitenkin että nelonen on parempi kaikilla osa-alueilla (paitsi tietysti graafisesti vaatimattomampi kun on edellisen konsolisukupolven peli). Nelosessa kauhu ja toiminta ovat lähes täydellisessä tasapainossa ja se on muutenkin rytmitetty suorastaan mestarillisesti. Ja mitään resiwikiä ei kyllä tarvitse lähteä kahlaamaan vaikka mihin osaan päätyisit, Resident Evilien juoni on niin sekavaa höttöä ettei siitä tarvitse välittää peleistä nauttiakseen.

Höttöähän nuo juonet toki on, mutta onhan siinä vähän eri fiilis jos yhtään tietää millä hahmolla pelaa. Omaan hypeen kutosen kohdalla vaikuttaakin aika paljon Leonin ja Chrisin mukana olo, eikä se siilitukkainen ukkokaan pahemmalta lisältä näyttänyt.

Tulin vain sanomaan että teen huomenna 5e maksavan vierailun Res4 ihanaan maalaiskylään. Aiempi kokemus rajoittuu vitoseen, joka huolimatta lopun karmeasta kenttäsuunnittelusta ja ylikestävistä bosseista oli upea peli. Tuo kutonen pelottaa, koska traileri näyttää Gears of War kopiolta. =(

Tulin vain sanomaan että teen huomenna 5e maksavan vierailun Res4 ihanaan maalaiskylään. Aiempi kokemus rajoittuu vitoseen, joka huolimatta lopun karmeasta kenttäsuunnittelusta ja ylikestävistä bosseista oli upea peli. Tuo kutonen pelottaa, koska traileri näyttää Gears of War kopiolta. =(

Itsekin ajattelin paikata aukon sivistyksessä ostamalla RE4 HD:n Xbox Livestä, mutta muistan lukeneeni joskus että se on vähän hätiköidysti tehty porttaus, joten kannattaako sitä edes ostaa?

Lainaus käyttäjältä nurmihe+

Itsekin ajattelin paikata aukon sivistyksessä ostamalla RE4 HD:n Xbox Livestä, mutta muistan lukeneeni joskus että se on vähän hätiköidysti tehty porttaus, joten kannattaako sitä edes ostaa?

Ehdottomasti kannattaa, etenkin jos itseltä ei löydy mahdollisuutta pelata alkuperäisiä versioita, eli ensijaisesti GameCube tai Wii -versioita. Tai paremman puutteessa sitten PS2:lle. Itsekin meinasin uteliaisuuttani kokeilla tuota HD-versiota, vaikka RE4:n Wii Edition löytyy entuudestaan ja Cubellekin olen sen omistanut.

IMAGE(http://www.residentevil.com/revelations/images/rer_logo.png)

Mutta tästä uusimmasta, eli 3DS:n Revelationsista täytyy sanoa, että erittäin mehevää settiä ottaen huomioon että kyseesä on käsikonsoliversio. Peli on vielä kesken, joten en lopullista tuomiota lähde antamaan, mutta jo alun perusteella uskallan sanoa että on tämä parempi kuin Resident Evil 5. Kyllä tämä tuntuu aivan täysveriseltä sarjan osalta, ja tunnelma on lähempänä sitä kauhua kuin räiskintää, ja tässä on ekan ressan fiilistä myös aika paljon. Mutta täytynee tulla antaa tarkempaa arviota kunhan lopputekstit ovat ruudulla rullanneet...

Pelitiimihän oli muuten kokeillut RE 5:sta kun tätä alettiin kehittää, jotta näkivät onko alustassa potentiaalia pyörittää ihan kunnon peliä. Ilmeisesti olivat tyytyväisiä lopputulokseen, koska tuskin tämä Revelations olisi koskaan muuten nähnyt päivänvaloa. Ja olen sitä mieltä että kannatti, koska ainakin omiin silmiini peli on jotain aivan totaalisen siistiä, etenkin 3D-efektit täysillä. Erityisesti välianimaatiot ovat huikean siistiä tavaraa, eivätkä kalpene MIELESTÄNI yhtään PS3:n ja Xbox 360:n graffoille.. harmi vain että ruutu on niin pieni. Ja tätä peliähän pelataan yöllä, kunnon kuulokkeilla. Jos joku "Pikku-Petteri" tulee sanomaan, että ei pelota tai ei aiheuta mitään tuntemuksia, niin taitaa vain peloissaan väittää niin.

Nämä tulevatkin pelisarjan pelit kuuluvat myös sinne ostoslistan kärkeen....
IMAGE(http://www.residentevil.com/reorc/images/reorc_logo.png)
IMAGE(http://www.xbox360cheats.com/blog/wp-content/uploads/2012/01/resident-evil-6-logo.jpg)

Auttakaa tyhmää ! Onko tuo Operation Raccoon City siis HD-versio siitä viin toisesta Resident Evilistä. Kaverilla näin hyllyssä wiille jonkun ressun, mutta en yhtään varma oliko se nimi sama ?

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+

Auttakaa tyhmää ! Onko tuo Operation Raccoon City siis HD-versio siitä viin toisesta Resident Evilistä. Kaverilla näin hyllyssä wiille jonkun ressun, mutta en yhtään varma oliko se nimi sama ?

Operation Raccoon City on täysin uusi peli, jota ei ole aikaisemmin julkaistu missään muodossa. Jos kaverin hyllyssä olet jonkun Wiin Ressun nähnyt, niin todennäköisesti Resident Evil 4, 1 Remake tai 0. Kaikki kolme alkuperäisesti GameCube-julkaisuita, jotka on nyt käännetty Wiille.

Lainaus käyttäjältä Lucian

Lainaus käyttäjältä Riukkuli 94+Auttakaa tyhmää ! Onko tuo Operation Raccoon City siis HD-versio siitä viin toisesta Resident Evilistä. Kaverilla näin hyllyssä wiille jonkun ressun, mutta en yhtään varma oliko se nimi sama ?

Operation Raccoon City on täysin uusi peli, jota ei ole aikaisemmin julkaistu missään muodossa. Jos kaverin hyllyssä olet jonkun Wiin Ressun nähnyt, niin todennäköisesti Resident Evil 4, 1 Remake tai 0. Kaikki kolme alkuperäisesti GameCube-julkaisuita, jotka on nyt käännetty Wiille.

Joo kiitti infosta. Sen verran mielenkiintoiselta tuo Operation Raccoon City vaikuttaa, että harkitsen ´´vakavasti´´ pelin tilaamista.

Revelationsin demo vakuutti kyllä täysin vaikka vähän lyhyt olikin. Todella tunnelmallista menoa ja graafisesti todella vaikuttava. Ohjauksessakaan ei mielestäni ollut mitään ongelmia enkä jäänyt toista slidepadia kaipaamaan. Menin sitten ja tilasin tämän teoksen vaikka juuri lupasin itselleni että nyt en hetkeen osta uusia pelejä vaan yritän saada jo hankittujen pinoa vähän pienemmäksi...

Lainaus käyttäjältä Lucian

Jos kaverin hyllyssä olet jonkun Wiin Ressun nähnyt, niin todennäköisesti Resident Evil 4, 1 Remake tai 0. Kaikki kolme alkuperäisesti GameCube-julkaisuita, jotka on nyt käännetty Wiille.

Ja löytyyhän Wiille myös kaksi muutakin Resident Evil -peliä, eli Zapperillakin pelattavat "valopyssy raideräiskinnät"... Nämä pelit ovat siis nimeltänsä Umbrella Chronicles & The Darkside Chronicles. Eivätkä ne erityisen huonoja ole, kelpo viihdettä mielestäni.

Täytyy nyt toivoa, että Resident Evil 6:ssa olisi edes hieman alkuperäisien pelien survival horror -meininkiä mukana eikä ainoastaan päätöntä epäkuolleiden lahtausta. Rupeaa kyrsimään kun kaikki sarjat muuttuvat entistä räiskintä painotteisimmiksi. Trailerin alku lupasi hyvää, mutta loppupätkä oli kuin suoraan Residen Evil 5:sta. Noh, toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Itselläni on taas aika vaikeata. Katsoin juuri trailerin Resident Evil: Revelationista ja peli näytti mukavasti vanhempien ressojen kaltaiselta. Ongelmana onkin se, etten omista koko Ninendo 3DS:ää! No, Operation Raccoon Cityä ja kuutososaa odotellessa.

Lainaus käyttäjältä Marttijuntti

Itselläni on taas aika vaikeata. Katsoin juuri trailerin Resident Evil: Revelationista ja peli näytti mukavasti vanhempien ressojen kaltaiselta. Ongelmana onkin se, etten omista koko Ninendo 3DS:ää! No, Operation Raccoon Cityä ja kuutososaa odotellessa.

Työkaverilta saan talvilomaksi 3DS:n lainaksi, niin pääsen onnellisesti tutustumaan Revelationiin. Vielä pari viikkoa...

Lopputekstit teoksesta nimeltä Resident Evil: Revelations lähtivät viime yönä pyörimään ruudulla ja tässä heti tuoreeltaan arvostelua:

Kannettavasta muodostaan huolimatta kyseessä todellakin on täysiverinen Resident Evil -seikkailu enkä yhtään ihmettele että tekijätiimi vakavasti harkitsi järjestysnumeron lyömistä nimeen Revelationsin tilalle. Ennakkoon pelistä kerrottiin että kyseessä olisi tavallaan paluu kauhutyyliin vaikka uusimpien RE-pelien toiminnallisuuttakaan ei aiota unohtaa. Tämä kuulosti lupaavalta mutta väkisinkin mietin kuinka hyvin kauhutunnelman voi saada välittymään 3DS:n piskuiselta näytöltä? Nyt pelin pelattuani voin ilokseni todeta että todella hyvin.

Revelations kannattaa pelata tekijätiimin suosittelemalla tavalla eli valot sammutettuina, luurit päässä ja volat kaakossa. Tällainen turtunut kolmekymppinen kauhudiggarikin sai sydämentykytyksiä ennen kaikkea pelin erinomaisen rytmityksen ja tunnelman ansiosta. Perusmonsterien eli näiden oozeiksi kutsuttujen olioiden design ei erityisesti säväyttänyt mutta monet muut ovatkin sitten todellista painajaiskamaa jossa tekijätiimi lainaa erittäin onnistuneesti Silent Hilliltä sortumatta kuitenkaan kopiointiin. Panokset tuntuvat olevan koko ajan niukassa vaikkeivat missään vaiheessa ainakaan itseltäni päässeet kokonaan loppumaan eli sillä osastolla tasapaino vaikuttaisi olevan erinomaisesti kohdallaan.

Valtaosa pelistä tapahtuu Välimerellä hylättynä ajelehtivalle Queen Zenobia -luksusristeilijälle ja parempaa ympäristöä Resident Evil -pelille on vaikea kuvitella. Tunne siitä että olet eristyksissä keskellä hyistä merta vailla pakopaikkaa on vahva. Rakenteet natisevat ja vettä tulvii pohjakerroksissa sisään sieltä täältä, lisäksi loistoristeilijä on sisustettu juhlavasti 30-luvun kartanotyyliin joten monet tilat muistuttavatkin ensimmäistä RE-peliä. Tuntuukin että Revelations arvostaa pelisarjan värikästä historiaa paljon viidettä osaa enemmän ja väitän että tämä on parempi pelikin kaiken kaikkiaan. Ei hassumpi suoritus käsikonsolipeliltä.

Itse pelaan Revelationsia 3D täysillä ja tämä todella auttaa maailmaan uppoutumisessa, ruudun pienuus unohtuu hetkessä kun syvyysvaikutelma tuo reippaasti ilmavuutta näkymiin. Ja mitä näkymiä tarjolla onkaan! Revelations on ilman pienintäkään epäilystä 3DS:n toistaiseksi näyttävin peli. Upean grafiikan ja visuaalisten tehosteiden lisäksi äänimaailma on erittäin onnistunut ja score modernien pelien parhaimmistoa. Ainoastaan ääninäyttely jättää parantamisen varaa mutta tämä tuskin ainakaan Resident Evil -faneja haittaa, näihinhän suorastaan kuuluu tönköt näyttelijäsuoritukset ja hölmö dialogi. Dialogi tosin on tällä kertaa paikoin poikkeuksellisen hölmöä jopa Resident Evil -asteikolla mutta tarina itsessään mielenkiintoinen ja sitä kuljetetaan erinomaisella rytmillä eteenpäin. Peli on jaettu kahteentoista vajaan tunnin mittaiseen episodiin joiden välissä tv-sarja -tyyliin kerrataan mitä viimeksi on tapahtunut joten Revelations sopii erinomaisesti nautittavaksi "jakso kerrallaan". Ikimuistoisia kohtauksia mahtuu matkan varrelle useita mutta niitä en lähde tässä spoilaamaan.

Ohjauksesta sen verran että se toimii mainiosti ilmankin Circle Pad -lisälaitetta joten ei tuota pelkästään tämän pelin takia kannata hankkia. Haastetta ei normaalivaikeusasteella ollut kovinkaan paljon mutta mikään läpijuoksu ei kuitenkaan ole kyseessä. Läpipeluun jälkeen avautuu kovempi vaikeusaste mutta sitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan kuten en myöskään Raid Mode -pelitilaa joten ei niistä sen enempää tällä kertaa. Resident Evil: Revelations jätti erittäin hyvän maun suuhun ja on yhdessä Super Mario 3D Landin kanssa alustansa kärkinimikkeitä. Suosittelen erittäin lämpimästi! 9/10.

Nyt on itsekin tuo Revelations onnellisesti katsottu läpi. Ihan ensimmäisen tai neljännen osan haastajaksi siitä ei ollut, mutta loistava kuitenkin. Vanha "Sateenvarjo-Wesker" sisälläni ei ollut täysin myyty tuon BSAA vs. FBC -juonen kanssa - sen verran pahasti olen aivopessyt itseni noilla umbrellan käänteillä aikoinaan. Toinen valittamisen aihe kohdistuu pelattavien hahmojen määrään, joita oli mielestäni liikaa. Muita "kitinöitä" en sitten pystykään keksimään - grafiikka, tunnelma ja ohjaus huippuluokkaa -> vahva 8. Kutosta odotellessa.

Olen ollut todella pettynyt Revelationsiin. Odotin peliä aika paljon, mutta ei oikein mikään toimi. Hahmot/dialogi ovat jopa Resident Evil -tasolla heikkoja ja lopun lonkerohirviötaistelu....argh, jotakin uutta voisi oikeasti keksiä. Ympäristötkin ovat kovin tylsät ja aikapaljon saa palloilla samoilla alueilla.

Thomas

Mitäs Fiiliksiä Operation Raccoon citystä? Ite tykkään tuosta "tarina moninpelistä" joka on kumminkin harmillisen lyhyt.. mielelläni kyllä pelaisin vaikeammalla asteella ystävien parissa, se toinen "versus" moninpeli ei itseäni kyllä kovin säväyttänyt...

Resident evil revelations läpi noin 14 tunnissa ja ainoastaan vika pomo siellä uponneen laiva sisällä tuotti vähän vaikeuksia. Pisteet: 7/10

Operation Raccoon Cityn ensimmäinen ja ilmanen lisäri on julkastu :) Kokoa oli 225.65Mt (Xbox360).
Linkki lataukseen (LIVE): Spec Ops FREE Mission 1

Btw. Resident Evil 6 tulee 02.10.2012 (Marraskuun sijaan) ja esittäytyy uudella trailerilla. :)

Lainaus käyttäjältä Tamminen+

Btw. Resident Evil 6 tulee 02.10.2012 (Marraskuun sijaan) ja esittäytyy uudella trailerilla. :)

Nähtävästi Capcom on nähny kunnolla vaivaa tämän pelin kanssa. Toivottavasti Capcomilla ei vain ole mitään "hyviä" DLC ideoita tämän kanssa.

Operation Raccoon City antaa kyllä hyvän ensivaikutelman. Videolinkkejä seuraamalla kun en ole vielä päässyt peliin käsiksi, on kyllä selvinnyt peli on pohjimmiltaan kunnon räiskintäpeli vain Resident evil tapahtumissa. Kun pelataan Umprellan secuarity joukoilla ja tapahtumat valottavat tapahtumia RE 2:en ja 3:en välillä ja peli on ilmeisesti jättänyt kyseisestä osasta loputkin kauhufiilikset pois ja painottuu valtaosin toimintaan, tuntuu peli itsessään toimivan mukiinmenevästi pelaajilla mutta faneilla tuntuu toimivan hyvin (sarjan kaikista osa-alueista tykkäävillä faneilla). Toisin kyllä ne fanit jotka vaativat sarjalta enemmän "selviytymiskauhua" voivat tosin pettyä tähän osaan totaalisesti. Omasta mielestäni tämä kyllä toimii hyvin kun huomioi että pelisarjan konseptissa voi myös toimintaakin hyödyntää pelillisesti. RE5 oli siitä ensimmäinen näyte. Homma toimii myös ORC:sä, sekä tarinatapahtumien valottamisen ja uudesta näkökulmasta katsomisen ohella, myös että pelissä yhtäaikaistapahtumat ovat melko toimivan näköisiä. Kuten esim. kun taistellaan poliiseja tai spec ops- sotilaita vastaan niin zombit ja hirviöt vyöryvät kaikkien päälle samaan aikaan. Tämä on aika realistisen näköistä kun kyseessä on Raccoon City. ulkoasu ja grafiikka ovat kyllä mukiinmeneviä, pelattavuudesta en osaa sanoa kun ole vielä päässyt pelin puikkoihin itse. Mutta kyllä osaan sanoa että hyvältä peli näyttää on halua päästä kokeilemaan. Samalla odottamaan Resident evil 6:en julkaisua.

Lainaus käyttäjältä Riot

Olen ollut todella pettynyt Revelationsiin. Odotin peliä aika paljon, mutta ei oikein mikään toimi. Hahmot/dialogi ovat jopa Resident Evil -tasolla heikkoja ja lopun lonkerohirviötaistelu....argh, jotakin uutta voisi oikeasti keksiä. Ympäristötkin ovat kovin tylsät ja aikapaljon saa palloilla samoilla alueilla.

Thomas

Jos yhtään lohduttaa niin tiedän tuon tunteen todella hyvin. Kun odottelee innolla jotain tiettyä peliä joka onkin sitten julkaisun ja kokeilun jälkeen älytön pettymys. Esimerkiksi kun ostin itse Dead Islandin jota olin innolla odottanut ennen julkaisua, olikin loppujenlopuksi täydellinen fiasko, jonka jälkeen jäi pahasti vituttamaan pelin ostaminen. Joten minun sympatiani.

Mode-edit: Ei tuplapostauksia näin lyhyen ajan sisään. Parikin juttua mahtuu oivasti yhteen viestiin. Kappalejakojenkin käyttö on suotavaa.

Lainaus käyttäjältä Kaze88+

Nähtävästi Capcom on nähny kunnolla vaivaa tämän pelin kanssa. Toivottavasti Capcomilla ei vain ole mitään "hyviä" DLC ideoita tämän kanssa.

Aika heikolta näyttää...

http://www.gamespot.com/showcases/resident-evil-6

Jos haluatte spoilata hieman Resident Evil 6:sta, niin tässä olisi melkein 20 minuuttia Gameplayta:

Resident Evil 6 'Leon Gameplay #1' TRUE-HD QUALITY (9:43)
Resident Evil 6 'Leon Gameplay #2' TRUE-HD QUALITY (9:34)

Peliä on hieman kritisoitu siitä, että se olisi liian toimintapainotteinen, mutta ainakin näkemäni perusteella pelissä on kyllä sitä jännitysmomenttiakin. Kyllä tämä edelleenkin kuuluu ainakin allekirjoittaneen odotuslistan kärkikastiin tämän vuoden pelijulkaisuista. Kuumottaisi kyllä saada tämä Wii U:lle, mutta luulenpa että sille tulee taas joku oma ekslusiivi, kuten Nintendon alustoille on ennenkin tullut.

Noniin. Viimeinenkin survival horror elementti poistettu eli voidaan ampua samalla kun liikutaan. Ite oon sitä mieltä, että alun alkaen re 4 olisi pitänyt julkaista nimellä resident evil: action tai jotain vastaavaa. Onhan niitä outbreak filejäkin tehty kaksi kappaletta. Tykkään kovasti pelisarjasta ja eritoten tuosta co-op mahdollisuudesta mikä noissa uusissa on, mutta kun nää uudet raiskaa niitä alkuperäisiä.

ja btw. eikös tämä Leon ole jo nähty.

Chrissi on viälä nähdympi. Tottakai pitää olla hyvät tutut hahmot messis muuten nä urpot vast kitisisivätkin et olis muka jotain alkuperäsien raiskaust ja vitut on.

ellet sit tarkottanu et toi leon video pätkä o nähty niin nöyrimmät anteeksi pyyntöni

Tänään Dragon's Dogman PS3:lle ostaneet saavat Resident Evil 6 demon ladattua. En tiedä onko kyseessä sama demo mikä Xbox 360:lle (todennäköisesti kyllä), mutta äsken sitä pelanneena tässä pystyi pelaamaan Leonilla, Chrisillä ja Jakella pienen pätkän näiden omasta tarinasta. Leonilla meno oli rauhallisempaa, pimeässä rakennuksessa liikuskelua, kun taas Chrisillä ja Jakella on paljon toimintapainotteisempaa meininkiä. En tiedä päteekö tämä sitten loppuun asti kullakin hahmolla.

Itselläni mielenkiinto ainakin nousi hiukan enemmän aiemmasta. RE5:n jälkeen ajattelin että lupaukset "liikkumisesta samalla kun ampuu" pilaisivat pelin, mutta ihan kivaltahan tuo tuntui. Lisäksi valikossakin on vaihtoehto "classic" kontrolleille, joita en kokeillut, mutta veikkaan että kyseessä on samat kontrollit kuin RE5:ssä. Liikkumisesta huolimatta pelissä oli sellainen hiukan jäykähkö, kömpelö ja ihana fiilis mikä ainakin RE5:ssä oli.

Käyttöliittymä oli mukava ja on hyvä että näitä selaillessa kykenee liikkumaan samalla ja muu maailma on myös liikkeessä. Hienointa vielä oli kun pause-valikon ajaksikaan toiminta ei pysähdy, sinä vain et ota vahinkoa mutta zombit voi liikkua ja lääppiä sinua rajattomasti.

Kamera ja juokseminen olivat vähän ihmeellisiä. Ainakin Jaken parissa kamera oli ärsyttävästi ties missä ja pelaajan tarkka ohjailu oli kankeampaa kuin tarvitsisi. Juostessa taas tuntui että mitään eroa vauhdille ei syntyisi, vaikka kyllä tuo pelaaja selkeästi yritti mennä kovempaa. Leonin kanssa taas tuli välillä sellaisia tilanteita ettei pystynyt ollenkaan juoksemaan eikä edes tähtäilemään ympärilleen ja nämä rajoitukset aiheuttivat lähinnä ihmetystä. Vastaan ei onneksi tullut ketään.

Vioille osaan varmasti lämmetä kunhan peliä pelaa sen joku 10 tuntia. En todellakaan tiedä ostanko peliä, todennäköisesti menen täysin fiiliksen mukana kun peli lopulta julkaistaan.

Ne classic controllit vaihtaa vaan tattien puolia: liikkuu oikeasta ja tähtää vasemmasta. Hyvä että sen tähtäimen saa siitä pois ja aseen kanssa tähdäten liikkumine on hidasta.Tota pelin pysähtymättömyyttä en huomannut kun en sitä pysäyttänyt. Toivottavasti muutetaan et yksin peli pysähtyy kun on paussi päällä(ja kyllähän siinä vielä peli voi pikkasen muuttua demosta). Hyvät fiilikset kyllä jäi Jaken demo nyt oli aika vaikea heti pistää tollast super nemesist vastaan taistelemaan pikku pyssykäl. Välivideot oli hienoja ja onneksi niitä tulee vissiin paljon. Veikkaan sisältö rikkainta ja parasta resident evil peliä on tulossa, ellei nyt halua jossain lapsuus tai nuoruus vuosien muistoissa elää.

Petyin kyllä tuon demon Leon-osuuteen. Itse peli on vaikuttanut muuten mielenkiintoiselta, sillä olen pitänyt sekä vanhemmista Resident Evileistä kuin uudemmista toimintapainotteisimmistakin. Nyt kuitenkin jäi vain haaleat vaikutelmat tuon yhden osion peluun jäljiltä. Kamera oli omituinen ja vihulaiset eivät lopettaneet hyökkimistä vaikka kuinka yritti päähän ampua. Tähtäys oli jotenkin epämääräinen, samoiten kuin kamera. Pitää vielä käydä läpi nuo 2 muuta osuutta ja muutenkin testailla enemmän, josko olisi tottumiskysymys tai "ongelmat" ohjainta pitävässä päässä.

Lainaus käyttäjältä zappah

Petyin kyllä tuon demon Leon-osuuteen. Itse peli on vaikuttanut muuten mielenkiintoiselta, sillä olen pitänyt sekä vanhemmista Resident Evileistä kuin uudemmista toimintapainotteisimmistakin. Nyt kuitenkin jäi vain haaleat vaikutelmat tuon yhden osion peluun jäljiltä. Kamera oli omituinen ja vihulaiset eivät lopettaneet hyökkimistä vaikka kuinka yritti päähän ampua. Tähtäys oli jotenkin epämääräinen, samoiten kuin kamera. Pitää vielä käydä läpi nuo 2 muuta osuutta ja muutenkin testailla enemmän, josko olisi tottumiskysymys tai "ongelmat" ohjainta pitävässä päässä.

Pidin erittäin paljon Resident Evil 4:sta, joten odotin myös Leonilta paljon. Alku osoittautuikin varsin mukavaksi (kontrollit ovat turhan nopeat ja räiskintäystävällisemmät). Noin 10min peluun jälkeen alkoi räiskiminen joka oli toteutettu kohtalaisen hyvin. Tämä siis Leonin osuudessa, johon olen semi-tyytyväinen. Sitten kun tuli Chrisin ja tämän toisen vempulan vuoro niin mielenkiinto lopahti täysin koska osuudet ovat pelkkää räiskimistä. En jaksanut kumpaakaan aivan loppuun asti edes pelata tämän takia. Räiskintä oli ihan ok mutta sitä on aivan liikaa.. Harmin paikka kun pidän muutenkin paljon ressuistan mutta kaikesta huolimatta taidan tämän silti ostaa.

Itse latasin demon tänään ja päätin pelailla Jaken osuuden ensimmäiseksi. Ja siitä jäi jokseenkin negatiiviset fiilikset

Ensinnäkin kamera oli todella lähellä, johon ei oikein tottunut millään. Se oli myös osasyy siihen, että toiminta oli sekavaa ja räiskintä jotenkin hankalaa. Vihollisia tuli kokoajan joka tuutista, ja kun on tottunut RE4:n hitaaseen taisteluun, jäi tästä hieman heikot vibat. Enkä myöskään pidä siitä että voi liikkua samalla kuin ampuu.
[spoiler]Ja ne helvetin ADHD-liikkuvat liskot jotka huusivat ja sylkivät niitä piikkejä.[/spoiler]

Täytynee pelailla vielä nämä kaksi muuta osiota läpi. Taidan tämän ostaa ihan tarinankin takia, mutta olisi se mukavaa jos pelattavuuskin olisi kohdallaan, edes sillä tasolla kuin Resident Evil 5:sessa.

Juu, nyt on pelattu kaikkia osioita, joista Jaken jätin kesken kun oli jo niin perseestä. Onneksi tuli kuitenkin kokeiltua demoa, niin ei tarvitse syytää rahojaan tällaiseen kuraan. Tässä on nyt yritetty vissiin miellyttää vähän kaikkia, jonka lopputuloksena peli on Call of Duty/Gears of War/tms -sotkua, joka ei yllä kummankaan mainitun pelin tasolle, saatika Resident Evil 5:nkään. Fiilikseksi jäi sekametelisoppa, joka ei toimi oikein millään tasolla. Ainoa syy ostoon voisi olla tarina ja demosta puuttuva Adan kampanja.

Ihmiset ei tunnu tajuavan, että Resident evileiden tarina pyörii B.O.W.:juitten ympärillä, eli bio orgaanisten aseitten ympärillä. Aseiden ja sodankäynnin on tapana kehittyä ja kun se kehittyy Resident Evil 6:sen pisteeseen niin siin ei enää auta pyöriä missään homeisissa kartanoissa etsimässä avaimia ja ratkoa palapelejä. Vaan se on sota niitä B.O.W:veja vastaan silloin. Mun mielestä on ihan looginen ja oikea suunta, ettei tarina junnaa vuosikausia paikoillaan.