Rock Band ja Guitar Hero pelit / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Rock Band ja Guitar Hero pelit

Konsolit: PS3, Xbox 360, Wii ja NDS

Rock Band on Harmonixin kehittämä ja EA:n julkaisema rytmipelisarja. Kolmas ja kaikista laajin osa näki päivänvalon syksyllä 2010. Pelisarja on aikaisemmin käynyt Green Dayn ja Beatlesin maailmassa omilla nimikkopeleillään. Rock band sarja on myös tunnettu joka viikko ilmestyvästä nipullisesta uusia dlc biisejä. Vuosien mittaa soitettavaa olisi vaatimattomat 3500 kappaletta kirjoitushetkellä. Aikaisempien pelien biisit pystyy myös siirtämään uuteen osaan. Paitsi beatlesin kohdalla.

Instrumentit

Jos Nurkassasi on muiden rytmipelisarjojen soittimet, niiden pitäisi toimia moitteettomasti ainakin xboxilla. varmuuden vuoksi kannatata kuitenkin katsoa tämä lista varmistaaksesi soittimien yhteensopivuuden. Kolmas osa kuitenkin räjäytti pankit uusitulla pelimekaniikalla ja soittimilla. Joista nyt pientä infoa:

Pro Kitara
IMAGE(http://www.rockbandaide.com/wp-content/uploads/2011/04/RB3Instruments-500x298.png)

Pro kitarat ovat kaikista vaativimpia soittimia ja expert tasolla ne vastaavat melkein oikean biisin soittamista. En ole itse koskaan testannut niitä joten en uskalla sanoa mitään ainakaan Harmonixin valmistamasta mallista, missä ei ole oikeastaan kieliä vaan kitaran kaula on täynnä pieniä nappuloista. Hifistelijät voivat ostaa "Fender squier stratocaster" mallisen sähkökitaran mikä on aivan oikea sähkökitara, mutta sillä voi myös pelata rockbändiä. Tämä herra esittelee soitinta tarkemmin

Pro Rummut
IMAGE(http://www.newenglandmusicsupply.com/images/uploads/MadCatz/RB398911.jpg)

Pro rummut ovat oikeastaan samat rummut kuin Rock Band kakkosessa. Ainoana erona rumpujen päällä komeilee nyt kolme ylimääräistä muoviläpyskää. Tuplabasaria kuitenkin onneksi tuetaan edelleen. Erittäin houkuttelevan Pro rummuista tekee se että aivan jokaiseen dlc biisiin on tehty päivitys mikä mahdollistaa Pro rummuilla pelaamisen, mikä ei kitaralla tai koskettimilla vielä onnistu. Rummut pitävät pientä meteliä edelleen ja rakennelma on aavistuksen hutera, muta kyllä sillä pienen totuttelun jälkeen onnistuu soittaminen.

Kosketinsoittimet
IMAGE(http://cdn1.gamepro.com/article_img/gamepro/215418-1.jpg?rand=7943E5F3-E917-8361-A11ED07074F24E79)

Soittimista ainoa oikeasti uusi juttu on kolmen oktaavin kosketinsoittimet. Koskettimia voi soittaa joko sylissänsä polvilla, virallisella jalustalla seisaaltaan tai aitoon kasarityyliin lonkalta, kuten "keytar" soittimia. Koskettimilla soittaminen vaatii tietysti paljon harjoittelua alkuun pääsemiseksi eikä allekirjoittanut osaa vielä kunnolla soittaa expertillä puolentoista vuoden harjoittelun jälkeenkään.Oikeaoppisesti soittaminen tapahtuu oikealla kädellä kun taas vasen käynnistelee overdrive moodia ja soittimessa olevalla pienellä levyllä "vinguttaa" pitkiä nuotteja.

Aivan oikeita soittimia ? Onnistuu!
IMAGE(http://www.hitechreview.com/uploads/2010/12/Mad-Catz-MIDI-Pro-adapter.jpg)
Tällaisella hassunnäköisellä MIDI adapterila pystyt kiinittämään ihkaoikeat kosketinsoittimet tai sähkörummut kiinni peliin. Soittimet kiinitetään MIDI kaapelilla tähän adapteriin, adapteri kiinni konsoliin ja soittaminen voi alkaa. Overdrive efektiä pystyy vaikka varpaanpäällä käynnistämään jos palikan laitattaa lattialle. Kosketinsoittimien kanssa taas bonus on laihempi. On turhauttavaa pelata isoilla koskettimillä, kun vain pientä alaa pystyy käyttämään ja koskettimista puuttuvat värikoodaukset.

RB:tä pidän lähes kaikinpuolin parempana kuin GH:ta, biisejen ''nuotitus'' on onnistuttu tekemään paremmin mitä kilpailijassa. Lisäksi olen huomannut, että RB:ssä on paljon parempi äänenlaatu mitä GH:ssa. Pelaan yleensä äänipalkki siinä 50/100, joka riittää aivan helposti Rock Bandin pelaamiseen, mutta Guitar Heroa pelatessa kitaran strummin tai nappuloiden äänet kuuluvat musiikin yli, että tuo 50/100 ei riitä.

Huhhuh, menipäs toi ''Rock Band vs Guitar Hero'' tyyppiseksi.

No vähän enemmän sitten Rock Bändiin, omistan tällä hetkellä ensimmäisen ja toisen osan joiden lisäksi Song Pack 2 lisälevyn (löysin Gigantin alelaarista 1,90€ hintaan, joten en kahta kertaa miettinyt ostoa).
Ekassa osassa kaikki muut olen expert kitaralla päässyt läpi, mutta en Green grass and high tides -biisiä. Viimesen soolon loppuun aina pääsen, mutta ei vaan taidot riitä vieläkään semmoiseen tilutukseen :(.
Toisessa osassa kaikki muut olen päässyt, lukuunottamatta hirveää Visionssia.

Storesta olen ostanut vain kympillä biisejä sekä song import keyn. Miksei muuten kaikki RB1:n biisit silti siirry kakkoseen? Esim Run to the hills, Paranoid ja Enter sandman loistavat poissaolollaan. On muitakin biisejä joiden olen huomannut puuttuvan, mutta nuo harmittavat eniten.

Lainaus

Storesta olen ostanut vain kympillä biisejä sekä song import keyn. Miksei muuten kaikki RB1:n biisit silti siirry kakkoseen? Esim Run to the hills, Paranoid ja Enter sandman loistavat poissaolollaan. On muitakin biisejä joiden olen huomannut puuttuvan, mutta nuo harmittavat eniten.

Koska tekijönoikeudet

Itsekkin kyllä pidän Rock Bändeistä enemmän kuin Guitar Heroista, poikkeuksena kuitenkin Guitar Hero 3 joka on mielestäni paras rytmipeli mitä on koskaan tehty. Kaikki Rock Bändin pääpelit (ei Beatlesia, Green Dayta tai Legoa) löytyy hyllystä ja ladattuja kappaleita Playstation Storesta noin 200, eli on siihen palanut rahaa aivan tolkuttomasti, mutta en ole kyllä pitänyt ostoja hukkaostoina.

Kaikki perussoittimet löytyy ja niiden lisäksi Pro kitara Rock Band kolmoseen. Eniten kuitenkin keskityn peruskitaraan ja rumpuihin. Rummuttelussa olen keskivertoa tasoa, saan kyllä 5 tähteä kappaleista rummuilla lukuunottamatta armottomia Death metal mättöjä. Kitaraa olen soittanut paljon enemmän, aina Guitar Hero 3:sta asti ja suurin osa kappaleista menee kyllä kultatähtiin tai 100%. Parhaana Full combonani pidän ehdottomasti Caprici di Diablon 100% soittamista monien monien yritysten jälkeen. Nykyään keskityn kitaralla pääsääntöisesti pääsemään Leaderboardseissa niin lähelle ykköstilaa kuin mahdollista.

Suosittelen kyllä kaikille rytmipeleistä kiinnostuneille Rock Band 2:sta, joka on mielestäni paras Rock Band ja muutenkin paras rytmipeli mitä on tehty, tietysti kaiken mahtavuudellaan ylittävän Guitar Hero 3:n jälkeen.

Itsekin pidän Rock bandeista todella paljon enemmän kuin Guitar herosta, pelituntuma on vain jotenkin parempi. Rock band 3:sta tulee pelattua melkein päivittäin ainakin muutama kipale, lähinnä kitaralla, mutta pro rummutkin löytyy. Kitaralla olen mielestäni suht hyvä, kaikista biiseistä saanut 5tähteä ja useimmista kultatähdet. Parhaana FC:nä ehkä Lamb of god - Laid to rest.
Biisejä olen ladannut storesta varmaan lähemmäs 200 ja kaikki aikaisempien pelien biisit olen importannut kolmoseen, lukuunottamatta Beatles, Green day ja Lego. Pro kitarakin oli tarkoitus hankkia peliin jos se joskus suomeen ilmestyisi, mutta nyt saatankin ostaa Rocksmith pelin, kun se näyttää saaneen suht hyviä arvosteluja :)

Ps. Zektoree, lisäilehän mut kaveriks jos kiinnostaa soitella, PSN ID on BigSlick83. Vaikee löytää netistä pelaajaa joka osaa pelata hyvin ja jolta löytyy paljon biisejä. Caprici di Diablo ei ihan mee 100% mutta jotain osaan :D

Lainaus

Pro kitarakin oli tarkoitus hankkia peliin jos se joskus suomeen ilmestyisi,

Oletko ihan lähimakreteista vilkaissut. Kivenheiton päsäsä sijaitsee kodinykkönen, citymarket ja prisma ja jokaisessa näyttäisi olevan kitara myynnissä. Itse en kuitenkaan ole kehdannut ostaa koska en tiedä kitaransoittamisesta mitään.

Lainaus käyttäjältä Portable+

LainausPro kitarakin oli tarkoitus hankkia peliin jos se joskus suomeen ilmestyisi,

Oletko ihan lähimakreteista vilkaissut. Kivenheiton päsäsä sijaitsee kodinykkönen, citymarket ja prisma ja jokaisessa näyttäisi olevan kitara myynnissä. Itse en kuitenkaan ole kehdannut ostaa koska en tiedä kitaransoittamisesta mitään.

Juu Fender Mustang Pro Guitar varmasti löytyy, mutta tarkoitinkin Squieria missä on ihan oikeat kielet. Sitä ei taida löytyä, en ainakaan ole täällä kaupoissa nähnyt.

No niitä tuskin ikinä tulee myyntiin peruskauppoihin tai Suomeen ylippäätänsä. Voit yrittää jostain soitinkaupoista tiedustella, jos ne saisivat edes tilattua sellaisen räpyttimen.

Eikö tässä kolmannessa RB:ssä tosiaankaan ole mitään kunnollista careeria tyyliin kuin ykkösessä ja kakkosessa?
Ja onko tässä jotenkin pienempi tuo ruutu jossa nuotit tulevat? Vai olenko vaan tottunut GH:n peliruutuun.. Tällä hetkellä peli on mun mielestä ihan surkea sen sekavuuden vuoksi.

Rock Band 3 peliruudussa tuntuu nuotit olevan jotenkin kaukana, mutta asetuksista saa päälle Overscannin, joka tuo ruutua lähemmäs, poistamalla hieman reunoja. Itse pidän tätä päällä, koska muistuttaa enemmän Rock Band 2:sta ja tuntuu, että on paljon helpompi pelata se päällä.

Ja Rock Band 3 "Career" nyt on mitä on.

Lainaus

Eikö tässä kolmannessa RB:ssä tosiaankaan ole mitään kunnollista careeria tyyliin kuin ykkösessä ja kakkosessa?

On toki, mutta se on melko erilainen verrattuna aikaisempiin osiin. Siinä moodissa liikutaan eri keikkapaikoille, joissa saa valita eri vaihtoehdoista soittaako itse valitsemiaan biisejä. Heikompi se on kuitenkin kuin aikaisemmissa, mutta 99 prosenttia ajastahan kuuluu tuossa pikapeli moodissa, livessä tai ihan yksin.

11 päivä olisi muuten Black Hole Sun ja Dani California palaamassa soitettavaksi. Nuo kaksi biisiä palaavat kaikille RB1 biisien siirtäneille taas soitettavaksi. Harmonix päätti pelin yksivuotissynttäreiden kunniaksi tuoda nuo takaisin pitkällisen lakitappelun jälkeen.

lisätietoa.

Lainaus 'käyttäjältä Portable+

11 päivä olisi muuten Black Hole Sun ja Dani California palaamassa soitettavaksi. Nuo kaksi biisiä palaavat kaikille RB1 biisien siirtäneille taas soitettavaksi. Harmonix päätti pelin yksivuotissynttäreiden kunniaksi tuoda nuo takaisin pitkällisen lakitappelun jälkeen.

lisätietoa.

Häh? Minulla ainakin Black Hole Sun siellä setlistissä oli jo eilen, siis RB3:ssa. Dani Californiaa en älynnyt katsoa, mutta jos BHS siellä oli niin varmaan sekin.

No kiva että harmonix saikin ne jo aikaisemmin sekaan. Voisin päristellä kohtapuoliin :)

Latasin tossa juuri äsken The Clashin London Calling -albumin. Täytyy sanoa, että soveltuu kitaralle helvetin hyvin. Kaikista biiseistä kahta lukuun ottamatta tuli viisi tähteä expertillä, eli on suhteellisen chilli meno, mutta joutuu kuitenkin olla tarkkana. Hienoja kuvioitahan levy on täynnä. Laulajalle tuo tuskin on mikään kauhean erikoinen, Joe Strummer oli kuitenkin enemmän kitaristi kuin laulaja... Suosittelen kaikille joille The Clash uppoaa. Itse levyhän on yksi kovimmista rock-kiekoista kautta aikojen. Löysin vielä täysin uusia ulottuvuuksia siitä ollessani vuorovaikutuksessa sen kanssa.

Mutta mikä helvetin idea siinä oli, että yksi biisi pitää ostaa erikseen, eikä se kuulunut pakettiin?

Olisin kiinnostunut tosta RB3:n keyboardista, kestääkö kauan että oppii soittamaan sillä hyvin? Koskaan en oo soittanut kosketinsoittimilla, eli ei kauheen tuttu soitin ole mulle. Pro keyboard mua enemmän kiinnostaisi siis, vai onko liian vaikeaa aloittaa soittamaan heti prona?

Myös hintoja kyselisin, että mihinkä hintaan tuota suunnilleen saisi? Jos ne menee yli 60 euron niin sitten en taida ostaa.

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Olisin kiinnostunut tosta RB3:n keyboardista, kestääkö kauan että oppii soittamaan sillä hyvin? Koskaan en oo soittanut kosketinsoittimilla, eli ei kauheen tuttu soitin ole mulle. Pro keyboard mua enemmän kiinnostaisi siis, vai onko liian vaikeaa aloittaa soittamaan heti prona?

Myös hintoja kyselisin, että mihinkä hintaan tuota suunnilleen saisi? Jos ne menee yli 60 euron niin sitten en taida ostaa.

Riippuu tosiaan miten soitat. Normitilassahan et tarvitse kuin viisi kosketinta. Aloitin suoraan hardilla ja biiseistä tulee 3-4 tähteä yleensä. Suurimman ongelman tuottaa peukalon käyttö. Normaalisti kitaralla on tottunut käyttämään neljää sormea, joten alitajunnaisesti usein vihreää painaa etusormella, vaikka kuuluisi käyttää peukaloa. Pro:ta joudut opettelemaan pitkään ja hartaasti tutoriaalien ja biisikohtaisten harjoituksien parissa. Niitähän sinä joudut soittamaan ihan oikeasti.

Itse tilasin Zavvista keyboard + RB3 -bundlen vaivaiseen 50€ hintaan mega mondaysta. Eikä jäänyt edes tulliin! Voipi olla että edellämainitusta puljusta saat bundlea vieläkin siedettävään hintaan. Joudut vaan ottamaan riskin että paketti jää tulliin. Mutta jäi tai ei, saat sen silti varmaan halvemmalla kuin Suomesta.

Lainaus käyttäjältä Rätsetti

Olisin kiinnostunut tosta RB3:n keyboardista, kestääkö kauan että oppii soittamaan sillä hyvin? Koskaan en oo soittanut kosketinsoittimilla, eli ei kauheen tuttu soitin ole mulle. Pro keyboard mua enemmän kiinnostaisi siis, vai onko liian vaikeaa aloittaa soittamaan heti prona?

Myös hintoja kyselisin, että mihinkä hintaan tuota suunnilleen saisi? Jos ne menee yli 60 euron niin sitten en taida ostaa.

Tuo kosketinsetti on tosiaan eri planeetalta kuin vaikkapa kitara. Se vaatii harjoittelua ja intohimoa soittaa. Itselläni on se ollut tasan vuoden ja vasta nyt osaan kaikki pelin biisit pelata Hard vaikeustasolla ilman tappiota. Toisaalta Kosketinsoittimet antavat paljon, koska siinä samalla oppii soittamaan oikeaa syntikkaa ja pianoa. Onneksi pelissä on pätevä harjoittelumoodi, missä soittaminen opetetaan loistavasti

Ainoa huono puoli mitä itse koskettimista keksin on se Overdrive nappula .... Oikeaoppisesti soittaminen tapahtuu oikealla kädellä pelkästään jolloin vasen käsi lepää "kaulalla" ja sillä sitten aktivoidaan overdrive sen vammaisesti sijoitetusta näppäimestä ja "vingutetaan" pitkiä nuotteja. Kuitenkin en itse vain pysty oikean käden tekniialla soittaa ja kesken biisin onkin "haastavaa" lähteä etsimään sitä overdrivea.

Mutta, jos nurkasta löytyy pölyä keräämässä oikeat koskettimet, hommatkaa tuollainen 40 euron MIDI-adapteri ja pelaaminen onnistuu sillä hyvin. Ja yliajon voi aktivoida vaikka varpaanpäällä.

Olen nussinut 9000 tuntia googlea, mutat en löydä yhtään mistään "pro Cymbal Kit" rumpulisäosia. Amerikan markkinoilla niitä olisi, mutta ne kaikki myydään vain jenkeille. Olisi ihan pakko saada nuo lisäpalikat että sattuuko kukaan tietämään yhtään mitään verkkokauppaa, joka voisi suomeen toimittaa noita. Rahasta tai toimitusajasta viis, PAKKO SAADA!

Voiko Guitar Hero kitaralla pelata Rock Band pelejä ja toisinpäin? Kun Guitar Hero kitara löytyy mutta tekisi mieli pelata AC/DC Rock Bandia ja The Beatles Rock Bandia.

Tuossa on aika kattava lista siitä mikä toimii missäkin. Enempää en osaa auttaa.

Kiitoksia nopeasta vastauksesta!

Olenko minä GH Playerin kanssa ainoa, joka tätä edelleen tykkää Xbox puolella pelata ? Pelisarjan DLC tuotanto lakkaa keväällä. Uutinen joka sai minut tätä pelaamaan enemmän kuin koskaan. Olisi kiva saada joku viikonloppu kasaan enemmän poppoota ja pistää soittaen joku eeppinen settilista. Omalla kaverilistalla toki löytyy kavereita, mutta ihan pelaajalehden omassa poppoossa olisi varmaankin hauskempaa.

Illosipuli, oletko jo siirtynyt Rockband 3.0 aikaan ? Rockband 2 löytyy, mutta kolmosen biisejä ja DLC:itä kiinostaisi soitella.

Meikäläinen tulee pelailemaan kunhan saan ostettua goldia sen 3 kuukautta taas. Rahat on jo niin lopussa, että pitää varmaan lehtijakelua ottaa lisäksi. Todellakin olisi kiva saada porukkaa täältä soittelemaan. Itse hallitsen kaikki muut soittimet paitsi laulun ja parhaiten ehkä rummut, kun kitaraan ei ole tullut koskettua pitkään aikaan...

Rock Band lähtee varsin laimeasti. Vihoviimeisellä viikolla, eli toinen huhtikuuta julkaistaan yksi ainoa kappale.

"Don McLean - American Pie"

Olen hieman pettynyt että peli ei lähde isolla räjähdyksellä, (kuten me fanit spekuloimme)joka pitäisi sisällänsä musea, rammstainia, zeppeliniä ja vastaavia. Kiitokset kuitenkin Harmonixille näistä viidestä upeasta vuodesta. Ilman näitä pelejä en olisi varmana koskaan tutustunut moniin upeisiin artisteihin ja kappaleisiin tai ruvennut fanittamaan mitän bändiä. Muovisoittimet käyvät vielä puoli vuosisataa kuumana tässä talossa, vaikka jesarilla jos on pakko.

Eikun olikos meillä vielä aprillipäivä ? Harmonix, pliis yllätä minut.

Lainaus käyttäjältä Portable

"Don McLean - American Pie"

Jep, on kyllä pieni pettymys kun kyseisen biisin laittavat viimeiseksi. Band Herosta tuo jo löytyy, joten itse en ainakaan sitä osta. Kyllähän biisin sanat sopivat hyvin tilanteeseen, mutta olisin kyllä odottanut edes 3-5 biisiä joiltain suurempaakin suuremmilta bändeiltä.

Onneksi valikoima on niin valtava, että ei minunkaan osalta RB ole kuolemassa mihinkään. Vielä kun hintoja on alennettu niin kehtaa ostella nyt enemmänkin biisejä.

Hunoja uutisia pukkaa. Harmonix yrittää kynsin ja hampain pitää kiinni lisensseistä, joilla biisit ovat hankittu. Kaikesta huolimatta jotkut kaikkein vanhimmista kappaleet saattavat kadota myynnistä ja nyt on käynyt niin että metallican “Ride The Lightning”, “And Justice For All”, and “Blackened”, On ollut pakko vetää pois Rock band musiikkikaupasta. Niille, jotka ovat biisin jo ostaneet ei tarvitse huolestua, sillä ne voi ladata uudestaan koska vain käyttäjä haluaa. Harmonix lupaa ilmoittaa hyvissä ajoin jos jokin DLC joudutaan tulevaisuudessa poistamaan.

ALKUPERÄINEN VIESTI HARMONIXILTA:

Lainaus

We wanted to give you a heads up on an upcoming change to a limited number of older legacy DLC songs currently available in the Rock Band library. When licensing songs for release for any platform, including DLC, agreements include term limits on how long the content may be sold on a given platform. This isn’t specific to Rock Band – it’s something that exists in pretty much all licensing agreements. Now, over 5 years since the release of the first batch of Rock Band DLC, we’re reaching the end of some of the earliest licenses we secured. Our Music Team has been hard at work extending these licenses to make sure that this has as small an impact on the community as possible, but there may be a very limited number of songs that will no longer be offered for new purchases in the Rock Band store.

What does this mean for you, Jane and John Q Rock Band? Read on:
• If you’ve already bought these tracks, nothing changes. Tracks that you’ve purchased/downloaded are yours. Relicensing should not affect content already in your library.
• Select legacy tracks, primarily from the earliest DLC releases, may no longer be offered for new purchase in the Rock Band Store. Again, if you’ve already purchased these tracks you should be entirely unaffected.
• If for any reason you need to redownload this content (i.e. in cases of console transfer, hard drive space management, etc.) you should be able to do so even if that content is no longer available for new purchasers in the store.

As of right now, the only content affected is Metallica Pack 01, the tracks “Ride The Lightning”, “And Justice For All”, and “Blackened”, all of which were released on November 20th, 2007. This content has already been pulled from the RB Store and will be pulled from 1st party marketplaces in the immediate future. After that, they will no longer be available for purchase.

We’ll post as more information becomes available, with relicensing updates likely coming in on a quarterly basis. We’re hard at work to minimize the impact on the RB catalog and RB community, securing extensions for an overwhelming majority of content and, most importantly, making it a priority to give you advance notice if songs are expiring and have to come down. We’ll do our best to make sure that you have one last chance to buy these legacy catalog tracks!

Huonoja uutisia pukkaa, varsinkin "RHCP" faneille. Koko "Blood Sugar Sex Magik" albumi poistetaan 30 Syyskuuta. Sama kohtalo odottaa Locksleyn, T rexin ja Janitorssin kappaleita. Eli jos jokin meistä vähäisistä rytmipelaajista vielä haluaa ladata jonkin näistä kappaleista, tee se ajoissa. Jokainen biisi on tätänykyä edullinen ja ne pystytään lataamaan kovalevylle koska tahansa, poistonkin jälkeen.

Linkki uutiseen

Kokonainen lista biiseistä, jotka menetämme:

Tietääkö ihmiset mistä löytäisi niitä pro kitaroita Rock Bandiin? Suomalaisissa liikkeissä en ole tuota enää nähnyt myynnissä pitkiin aikoihin, eikä nettihuutokaupoissakaan pahemmin sitä ole ollut tarjolla. Tai sitten vaihtoehtoisesti jotain muuta kitaraa joka toimii RB:ssä? Hintaa ei saisi kovin paljoo olla, ei kumminkaan kiinnostusta hommata sitä kitaraa niin paljoa löydy, että maksaisin siitä tuhottomasti. Alle 100 eurolla siis jos tiedätte jotain paikkoja jossa myytäisi.

E: Niinjoo, ja tosiaan PS3 versio pitäisi olla.

Ehdota biisi Rock Band neloseen!

Harmonix jakoi tuollaisen sivun Facebookissa. Klikkaa, ehdota artisti ja biisin nimi ja lähetä. Nyt kun rockband on taas ajankohtainen, voisiko ylläpito muuttaa otsikon ihan "Rockband" nimiseksi ?

Tuli yöllä katsottua IGN streami, missä esiteltii aikaista Alphaversiota pelistä. Visuaalisestihan tuo näytti aka vanhalta, kuin rock band 3, mutta pelaaminen on edelleen sitä tuttua huttua. Kehittäjät korostivat vielä tukasti sitä faktaa että peli on "alusta", eli jos jokin ominaisuus, oli se pelimuoto tai puutteellinen menuvalikko puuttuu julkaisussa, voidaan se tuoda käyttäjie palautteesta takaisin. Ja samalla esitettiin kuusi ensimmäistä kappaletta peliin:

• Avenged Sevenfold – "Hail to the King"
• Fleetwood Mac – "You Make Loving Fun"
• Jack White – "Lazaretto"
• The Killers – "Somebody Told Me"
• Spin Doctors – "Little Miss Can't Be Wrong"
• The Who – "The Seeker"

^ mielenkiintoista! Olikos kitaraohjaimesta striimissä mainintaa, mennäänkö vanhalla tutulla vai olisiko jo kielet messissä? Muut instrumentit ei itseä juuri kiinnosta, mutta aiemmista osista pitäneenä täytyy kyllä ottaa tämä seurantaan. Taitaa mennä ainakin ensi vuodelle julkaisun kanssa?

Kitaraohjain on ulkoisesti samanlainen kuin ennenkin, mutta nyt hiljaisempana ja kestävämpänä. Myös mikrofoni osaa poimia äänet paremmin ja rummut ovat hiljaisempia. Pro moodiahan pelissä ei ole, eikä näin ollen kielellisiä kitaroita.

Ja julkaisuhan on tän vuoden syksyllä.

Uusia biisejä!

Kaikki nuo kuulostavat hyviltä, mitä nyt olisin mielilläni pelannut Dream theatherin biisin koskettimilla. Mutta eipä sitä kaikkea voi saada. 24 biisiä paljastettu, eli vähintään 36 biisiä vielä paljastamatta. Niille jotka muuten ovat kiinostuneet ennakkotilaamaan soitinpaketteja, niin suomeen ne saa edullisimmin VPD:stä. Itse tilasin kitarapaketin 148 eurolla. Suolainen hinta, mutta odotan uuden kitaran kestävän pitkälle tulevaisuuteen.

Lista tuetuista soittimista!
Levyversion ennakkotilaus ja uusia biisejä!

Ihan kiva läjä guitar hero soittimia on tuettuna, mutta te jotka käytätte GH kakosen "Xplorer" muotoiltua kitaraa, joudutte valitettavasti nuoleman näppejä. Midirummutkin jäävät kysymysmerkiksi, ainakin toistaiseksi.

Ja teille, joita kiinostaa ennakkotilata pelkkä peli, niin Xbox One versio on normaalia kalliimpi, 79 euroa ja Playstation 4 versio 59 €. Tämä siksi että Oneversio tulee adapterin kanssa, jotta vanhoja soittimia pystyy käyttämään konsolin kanssa. Adapteri tukee maksimissaan neljää soitinta yhtäaikaa. Playstation 4 käyttäjät voivat vielä säästää ennakkotilaamalla pelin digitaalisesti. Oneversiokin pitäisi tosin tulla digitaalisesti ennakkotilattavaksi, mutta adapteri tulee siihen kylkeen hommata tai sitten uudet soittimet.

Ja ne uudet biisti:

Nyt uusia biisejä on vahvistettu 50, eli vähintään 10 biisiä on vielä julkaisematta.Wikipediassa löytyy täysi lista.

Loputkin biisit ovat ulkona.

Imagine Dragons, Rem ja Skynyrd on tuttuja, mutta muuten settilista oli tuntematon. Kuuntelin jokaisen kipaleen läpi. Ainakin Gin Blossomista tykkäsin ja Mumford & Sonssihan on soinut radiossa. Mutta muuten settilista ei herättänyt hirveämmin innostusta ja kaiken kukkuraksi noista kappaleista kolmea ei löytynyt youtubesta, mikä on jo huono merkki. Uusia biisejä muselta olen jo vuosia odottanut, mutta valitettavasti odotus jatkuu.

Kokonasuudessaan levyltä löytyvät settilista on ok tasoa. Huonompi kuin aikaisemmissa pääsarjan peleissä, mutta parempi kuin Legossa. Pakkohan se Euroopalaisena on valittaa musiikin jenkkipainotteisuutta. Kai se on taas pakko pistää Studion Bostonin sijainnin piikkiin. Näin kiltisti sanottuna settilistaa voisi kuvailla moderniksi, sillä vanhoja klassikkokappaleita ei edellisien osien tapaan ole hirveästi. Mutta ymmärtäähän sen kun tämän ja edellisen pelin välillä on tiedä kuinka pitkä aika. Nyt vain toivomaan että vahvistettujen Van Halen delsujen lisäksi peliin saadaan vielä pitkään laadukasta soitettavaa.

Kaikki rockband nelosen 63 biisiä ovat tässä:

Taidanpa sittenkin ostella GH: Liven ennemmin kuin tämän julkkarissa.. Biisilista on niin meh kamaa (paitsi tuo Metropolis part 1 kyllä houkuttelee), ja RB Storesta ostetut biisit on soitettu jo niin useaan kertaan läpi, että ei niistä mitään extraa enää oikein tule. Tai katsellaan nyt vielä jos tämä tarjoaa jotain uutta, mutta jos tässä vain uusi ura-moodi ja uudet biisit on, niin kyllä se GH vie voiton kun pääsee uudelleen harjoittelemaan soittamista ja vieläpä parempien biisien parissa.

Kävin tuon Gh Liven biisilistan läpi. Hyviä biisejähän siinä olisi ja parempi kuin kilpailijassa. Mutta onglemana on että noista turhan moni on soiteltu viime sukupolven guitar herossa, tai sitten ne löytyy jo ihan rokkibändistä. Musiikkivideoiden ja live-esityksen tahtiin soittaminen jää ainoaksi mielenkiinnoksi, eikä niitä pysty edes rummuilla vetämään. Plus vanhaan tuttuun viiden painikkeen kitaraan tottuneena ei huvita opetella uutta muovisoitinta rämpyttämään, mielummin vaikka Rocksmithiin. Voisin käytettynä tai alelaarista poimia tuon setin, jos sen biisilista monipuolistuu.

Analysoin vielä tarkemmin tuon nelosen settilistan, niin eihän se mikään kummoinen ole, mutta luotan edelleen harmonixiin, että saavat peliin ladukasta dlc:tä ja päivityksiä vielä vuosiksi.

Niille, jotka ovat ennakkotilanneet pelinsä digitaalisesti saavat tulevia dlc biisejä jo perhanan hyvän läjän ja ilmeisesti meillä on jälleen yksi kauan kaivattu superartisti, U2, tekemässä debyyttinsä peliin. Eikä pelkästään delsuna, vaan pelin levyllä ja kaksin kappalein!

Nyt kun Van Halen, Elvis ja tämä tekevät debyyttinsä niin lienee enään vain ajan kysymys milloin Pink Floydia, Eaglesia ja Zeppeliniä pääsee puikottamaan. Yksi asia on varma ja se että bileet ovat lokakuussa kovat!

Eikai Portable pahastu jos täällä vähän Guitar Hero Livestä jauhan, kun sille ei näytä omaa ketjua olevan, enkä näe sitä järkeväksi tehdäkään.

Eli julkkarissa kyseisen pelin hommasin, alunperin tarkoitukseni oli kyllä ostaa RB4 julkkarissa ja GH alelaarista, vähän skeptinen uuden kitaran suhteen olin. Mutta molemmista kun oli kaikki levyllä olevat biisit jo julkaistu, GH vei itselläni voiton. RB tukee vanhoja jo ostettuja biisejä, mutta en minä niillä mitään tee, soitettu jo jokainen varmaan päälle 10 kertaa. Lisäksi myös en pitänyt RB4:n tarjoavan yhtään mitään uutta, enemmän vain vievän pois (keyboard ja online joka minulle tärkein olisi ollutkin, eikä taida pro soittimiakaan olla, mutta niitä en omistakaan). GH taas tuntui uudistavan koko systeemin, uusi kitara (tosin miinuksena ehkä että ei mitään muita soittimia, paitsi mikki), aitoa videomatskua (tosin täysin turha oli se ''career'', olisi voitu jättää kokonaan pois vaan ja saatu enemmän rahaa ostaa artisteja mukaan), biisejä soitettaessa GH TV:ssä, jokaisessa biisissä on taustalla sen oikea musiikkivideo. Tämä tosin on joissakin biiseissä vähän huono, kun niistä on se studioversio silloin vain mukana, kuten vaikkapa Megadethin Hangar 18. Biisi loppuu juuri kun paras soolo alkaisi joka jää harmittamaan joka kerta kun kuulee jo päässään miten se biisi jatkuisi.

Itselleni quickplay on ollut täysin turha GH:ssa, olen sitä silloin tällöin pelannut ihan vain sen vuoksi, kun pelissä on trophy joka vaatii 20miljoonaa pojoa quickplaystä. Siinä olevat biisit ei ole mitään 10/10 laatua itselleni ja niitä on vähän, sekä muutenkin GH TV:tä on paljon mukavampi pelata kun siellä kilpaillaan nettipelaajia vastaan koko ajan. Ja mukavahan se on lähes aina pitää hallussa ykkössijaa ;)

Tuohon uuteen kitaraan siirtyminen alussa tuntui melkoisen vaikealle, mutta kumminkin perusidea oli hallussa jo vanhan mallisesta kitarasta, joten mediumilla aloitin soittamaan. Menin careerin sillä läpi ja ensimmäisistä keikoista sain vielä buuauksia silloin tällöin ja kolmea tähteä suurimmaksi osaksi biiseistä. Loppua kohden alkoi sujumaan jo ja biisit meni 4-5 tähteen, eli melko nopeasti tuon oppi. Tässä vaiheessa kumminkin aina välillä meni vielä valkoinen ja musta sekaisin. Sitten siirryin soittelemaan GH TV:seen ja aloin metallikanavaa soittelemaan, tuntui kuin olisi siirtynyt soittamaan hardilla. Siellä kun vähän nopeatempoisempia biisejä on kuin tuossa careerissa/quickplayssä. Siirryin sitten harjoittelemaan joksikin aikaa indie/pop/rock kanavalle josta sitten siirryin taas metallikanavalle kun alkoi biisit menemään 95-100% koko ajan. No samaa alkoi tulemaan sitten metallikanavallakin jonkun ajan päästä, joten aika siirtyä hardille. Sama juttu tälläkin, metallikanava vaikutti alussa aivan mahdottomalle. Eikä läheskään kaikki pop/indie biisitkään mitään helppoja ole enää, outoja sormikuvioita joutuu tekemään joita ei mediumilla joutunut koskaan, sekä avoimia strummeja alkoi näkymään paljon enemmän. Tätäkin jonkun aikaa soittelin ja siirryin sitten lopulta expertille. Nyt olen siinä pisteessä että suurimmat ongelmat tuottaa enää vain soolot ja avoimet strummit. En soitellut GH:ssa pahemmin bassolla, joten joudun niihin tässä totuttelemaan. Myös jos biisissä joutuu yhtäkkiä tekemään esim. musta, valkoinen, musta yhtäaikaisesti, ne tuottavat ongelmia. En vaan saa löydettyä sormille vielä salaman nopeasti paikkaa.

Pelitunteja on takana n. 40h luultavasti GHTVssä, quickplayssä ja careerissa vajaa 10h. Sain toissapäivänä trophyn, joka vaatii 100 miljoonaa pistettä GH TV:ssä, eli ihan kivasti sai tuohon sitten soitella. Yksi trophy taas vaatii miljoona strummauskertaa. Itselläni strummauksia on 360 tuhatta vasta. Mielestäni ei siis kamalan kauaa mennyt että oppii soittamaan uudella kitaralla expertillä hyvin. Täydellisesti jos sillä haluaa oppia soittamaan esim. Lamb of Godin Ghost Walkingin sun muita metallibiisejä, saa opetella hiukan enemmän sitten. Pop biiseistä olen saanut kerran 100% ja useita kertoja 99%, failaten 1-2 nuottia.

GH TV:ssähän voi omaa kitaraansa kehittää, mikä nostaa maksimi kerrointa, paljonko pisteitä saa per nuotti, starpowereiden määrää sekä kertoimen kasvun nopeentumista. Jokaisessa on 4 levua, jotka maksavat 3000, 6000, 9000 sekä 15000. Itselläni on näistä kaikki muut maksimissa, paitsi yksi starpower puuttuu. Rahaa saa siis soittamalla noita kanavia, yhdestä biisistä saa n. 120-180 coinssia, riippuen sijoituksestasi. Tuolla rahalla voi myös ostaa soittoja, joilla saat sitten itse valita mitä biisiä soittelet tuossa GH TV:ssä. 3 soittokertaa maksaa 1800 coinsia, 10 soittokertaa 6000 coinsia jne. eli ei mitään halpaa hommaa. Niitä sai pelin alussa kumminkin ilmaiseksi jonkun verran ja levujen myötä sai välillä lisää. Leveleitä on siis 20, jonka saa melko nopeasti.

Mutta voisin jättää tämän kirjoittelun tähän ja siirtyä siihen, mistä minun alun perin piti vain kertoa, sillä tähän on nyt tulossa 34 uutta biisiä tänään. Aikamoinen määrä omasta mielestäni, eikös RB saa yleensä 3 biisiä per viikko? Näiden soittaminen tosin vaatii näitä soittokertoja, että päälle 18000 coinsia saa käyttää jos haluaa jokaista soitella ihan vapaasti. Muutenhan nuo tulee näihin pop/rock/indie/metal kanaviin soitettavaksi, mutta saa nähdä miten usein niitä tulee vastaan. Itseäni näiden kanavien soittaminen ei haittaa yhtään, niissä soi melkein aina mieleistä musiikkia, tosin jotkut biisit tulee jo korvista ulos. Mutta pelin alkuperäisestä 200 biisistä olin kumminkin soittanut noiden kanavien kautta n. 95 % biiseistä, eli kyllä ne ihan hyvin siinä vaihtuvat. Nythän näiden 34 lisäbiisin ansiosta TV:ssä on yhteensä jo 300 soitettavaa biisiä. Ja siis ne uudet biisit ovat seuraavat:

Judas Priest – Living After Midnight
Amaranthe – Drop Dead Cynical
Primus – Jerry Was a Race Car Driver
Robert Palmer – Addicted To Love
Chevelle – Face To The Floor
Rage Against the Machine – Killing In The Name
Godsmack – 1000hp
Jack White – Sixteen Saltines
Sleeping With Sirens – If You Can’t Hang
Tenacious D – Rize of the Fenix
Walk The Moon – Shut Up And Dance
Scott Weiland & The Wildabouts – Modzilla
Audioslave – Like A Stone
Five Finger Death Punch – The House of the Rising Sun
Heart – What About Love?
Huey Lewis and the News – Heart and Soul
Great White – Rock Me
The Outfield – Your Love
Cinderella – Shake Me
Lower Than Atlantis – Here We Go
Neon Trees – I Love You (But I Hate Your Friends)
Rush – Fly By Night
Sammy Hagar – I Can’t Drive 55
The Amazing Snakeheads – Here It Comes Again
Jake Bugg – Slumville Sunrise
Kings of Leon – Supersoaker
R.E.M. – Shiny Happy People
The Glitch Mob – Can’t Kill Us

Ja GH Premiumiin tulee tämmöiset:

Dance Meets Rock
Zedd – Stache
The Prodigy – Nasty
Knife Party – Centipede

On Tour 2015
Escape the Fate – Issues
Black Veil Brides – Heart of Fire
Atreyu – So Others May Live

GH Premium biisejä ei voi siis soittaa heti vapaasti, näihin täytyy yleensä soittaa 3 tiettyä biisiä ja saada näistä 3-4 tähteä, jonka jälkeen pääsee soittamaan nyt vaikka nuo On Tour 2015 biisit. Ne myös tulevat yhteen pötköön, eikä voi soittaa kuin kerran vaan. Näistä yleensä voittaa, jos sijoittuu top 3 sijoille, tupla coinsit tietystä määrästä biisejä, tupla expat tietystä määrästä biisejä (täysin turha jos olet jo lvl 20), sekä eri näköisiä kitaraboardeja. Nämä ovat soitettavissa viikon ajan tuossa premiumissa pelkästään, jonka jälkeen ne siirtyvät niihin kanaviin soitettavaksi ja vapaasti soitettavaksi soittokertoja vastaan.

Ihan hyvä että joku muukin bumppaa ketjua välillä, vaikka ketään muita nämä tuskin kiinostaa. En itse jaksa mitään romaaneja kirjoittaa rock band nelkusta, varsinkin kun peli on nykymuodossaan selvästi keskeneräinen, vaikkakin ajoittain mainiota viihdettä, mitä isommalla poppoolla sen parempi. Onneksi päivityspaketteja tulee kuukausittain ja niiden sisältökin on vaikuttanut varsin lupaavalta. Ja delsuahan tulee se 3 - 6 kipaletta viikoittain.

GHTV palvelusta voin jo sen sanoa että en tule käyttämään mikäli jostain alelaarista itse pelin löydän. Fakta että biisit eivät ole omistuksessa, vaan jossain suoratoistopalvelussa Spotifyn tapaan on mälsää.

Lainaus käyttäjältä Portable

GHTV palvelusta voin jo sen sanoa että en tule käyttämään mikäli jostain alelaarista itse pelin löydän. Fakta että biisit eivät ole omistuksessa, vaan jossain suoratoistopalvelussa Spotifyn tapaan on mälsää.

Nythän sen saisi jokaiselle konsolille 60 € kitaroineen päivineen cdon.comista ;) suosittelen kyllä tuohon hintaan ostamaan, tosiaan sen uuden kitaran opettelu ei kamalan kauaa vie jos on kokemusta aiemmista soittopeleistä. Ainakin jos expertillä olet soitellut.
Mutta jos GH TV:tä et aikoisi pelata, silloin tuo 60 € on kyllä liikaa tästä, on sen verran heikkoa kamaa pelkässä careerissa ja quickplayssä. Mutta tuolla on myös ilmais viikonloppuja, tässä muutama viikko sitten oli yksi. Hyvin kerkesi soittamaan kaikki biisit läpi useampaankin kertaan.

No jaa, ennemmin tai myöhemmin joku noista lähimarketeista pudottaa sen hintaa tuohon luokkaan. Hyvä että acitivision on saanut noita jaettua hyvin. Minun piti kitarabundela odottaa kolme viikkoa jenkkilän julkaisusta.

Nyt alko tuo Rock Band 4 kiinnostamaan jo itseäni, peli on saamassa uuden vaikeusasteen, brutal! Ilmeisesti mitä paremmin soitat, sitä vaikeammaksi biisi muuttuu. Biiseistä voi myös kultatähden lisäksi saada tällä vaikeusasteella crimson starin.

Edit: Okei, perun puheeni. Hyi että mitä paskaa tuo brutal mode olikaan, en ollut katsonut tätä videota ollenkaan... Kuka haluaa soittaa/laulaa niin että nuotit / sanat häviävät? Huoh, luulin jo että tämä olisi oikeasti joku expertiäkin vaikeampi vaikeusaste, mutta tässähän pitää vain muistaa ulkoa biisien nuotitukset tai sanat, joka ei tosiaankaan ole minun juttu.

Hojo hojo! Rivals on ulkona ja peli on muuttunut ihan kivasti. Grafiikat ovat aulassa selkeämmät ja pirteän siniset. Quick play tilassa biisien erottelu toimii tosi hyvin, kun nyt niitä voi selata nopeammin ja erilaisilla filttereillä, plus nyt pelaajat voivat arvostella biisejä kuten aikoinaan kolmosessa. Uusi rivals tila on uudistuksen parasta antia. Se on siis moodi, missä perustetaan tai liitytään valmiiseen ryhmään, missä pelaajat sitten yhteistyössä hankkivat parempia pisteitä viikottaisissa haasteissa ja tällä tavalla nostetaan ryhmän rankingia. Tää koukuttaa pelaamaan ja tarjoamaan panostusta omalle ryhmälleen. Perustin oman Suomiryhmän, mutta kun miettii miten kapea piiri Suomalaisia Xboxin rock band 4 pelaajia on, niin oon jo tosi tyytyväinen jos noi 5 - 10 pelaajaa saisi koottua tuonne. Rokkidraamaa tuli myös pelattua, mutta se tuntuu lähinnä kuriositeetilta, nuo näyttelijät tuossa moodissa ovat niin korneja, eikä pelikuvan ja oikeiden näyttelijöiden yhdistäminen oikein toimi. Mukavaa kuitenkin että pelissä on nyt uusia areenoita, noiden neljän vanhan lisäksi. Rivals on ihan pätevä laajennus ja varsinkin loppuvuodesta tuleva moninpeli nostavat varmasti paketin arvoa. Nyt vain jäädään odottamaan sitä ja uusia delsuja

Terveppä terve, tällä kertaa uutisia liittyen yllätys yllätys, Guitar hero Liveen. Kuulin että Redditissä majailevat fanit onnistuivat löytämän vuotaneen listan biiseistä, joihin Activision on hankkinut oikeudet, mutta kappaleita ei ole syystä taikka toisesta vielä pelissä. Todennäköisimpänä syynä lienee että pelin suosio on laskenut julkaisuvuodesta ja hidastuneen julkaisutahdin takia biisejä ei ole pelissä vielä. Haaveilla kuitenkin saa sillä listassa on todella isoja nimiä, kuten Metallicaa, Musea, Gunnareita, Foo Fighterssia, ACDC:tä ja noita biisejä olisi kiva nähdä kummassakin pelisarjassa.

Reddit linkki

Biisilista (julkaisemattomat punaisella)

(Ja kyllä, muokkasin tän topicin otsikkoa, jos se herättäisi enemmän keskustelua)

Ihan hyviä pikku päivityksiä tuon Rivalsin mukana tuli, olen siis itsekin nyt ostanut RB4:n sekä tuon Rivalsin. Euroopan PS Storessa oli tämä niinkin typerästi tehty että tätä lisäriä ei voinut ennakkotilata, joten meinasi ne 10 ilmaisbiisiä jäädä saamatta joka minulle oli se porkkana ostaa tuo heti. Onneksi kumminkin Harmonix teki niin että ne biisit sai ilmaiseksi viime kuun loppuun saakka ostaessa tuon Rivalsin, eli ei tarvinnut ennakkotilailla.
Alkaa suoraan sanottuna vituttamaan muutenkin tämä Euroopan PS Store, kun lähes mitään aiempien Rock Bandien biisilistoja ei voi importata tähän, jenkeissä kun pystyy kaikkien aiempien kuin myös Onen puolella, niin jenkeissä kuin euroopassakin.

Mutta itse tuohon Rivalsiin, oikeastaan mitään en ole siitä päässyt pelaamaan, kavereita kun ei ole joilla tämä peli olisi. Olen yrittänyt liittyä toisten Rivalseihin mutta ei oteta, joten tein sitten oman. Helvetin tylsää itsekseen pelata. Rockudrama oli aivan hirveää kuraa, joka hiton välivideossa toistettiin miten kitaristi oli se joka loisti bändistä.. Alkoi ärsyttämään jo toisen kerran kun tuo tapahtui, mutta eei sitä vaan toistettiin ja toistettiin loppuun saakka. Mitä jos olisin pelannut easyllä päästen juuri ja juuri biisit läpi? Ilmeisesti tässä jotain erilaisia loppuja kumminkin oli, mutta eipä ne voisi vähempää kiinnostaa kun ne oli kertojan kertomia miten bändin jäsenille lopulta kävi. Itse sain sen parhaimman lopun, en edes osaa saada niitä huonompia kun vaaditut pisteet niille on niin alhaiset. Eli paras osa tässä oli siis ne 10 ilmaista biisiä, yksi aivan hirveä biisi joukossa (omaan makuun), muuten ihan hyvää settiä. Pharrel Williamsin Happy, hyi hitto olen aina inhonnut kyseistä biisiä ja nyt sitä sitten pääsee oikein pelaamaan Rock Bandissa, jes. Eikä noissa ollut mitään vaikeita biisejä, kultatähdille meni tosi moni heti ekalla soittamalla ja pari on jo 100 %. Tylsiä siis soittaa kun niin helppoja, tota Sian biisiä yritin brutal modella trophyjen takia niin sain melkein 4 tähteä heti, eka kerta kun yritän tuota aiemmin haukkumaani lisäystä siis (ja kantani pysyy edelleen samana). Mutta siis Happyä lukuunottamatta tykkään kyllä näistä kaikista, vähän haastavampaa olisin sinne sekaan toivonut edes yhden biisin verran vaan. Pop-biisit on aina tervetulleita, itse kun niitä tykkään kuunnella, mutta onhan ne nyt aika typeriä soittaa ja haastetta niistä ei koskaan löydy, paitsi ehkä laulamalla. Näillä testailuilla siis ei ollut 30 euron arvoinen DLC millään, mutta onhan tuolla tuo jonkun asteinen online vielä tulossa, ehkäpä se pelastaa.

Kovia biisejä on muuten tulossa tonne GH TV:n puolelle, etenkin Panteran Cemetery Gates pisti silmään. Siinäkin ilmeisesti on hiljentynyt tahti niiden uusien biisien tulon suhteen, ennen kun joka viikko vaihtui Premium Showt, nyt ne kestää 3 viikkoa ennen kuin vaihtuu. Tuotakaan en ole aikoihin pelannut, varmaan kitaraan pitäisi totutella jonkun aikaa taas kun pelkkää RB:tä olen pelaillut. Mutta mitä olen välillä seuraillut noita uusia biisejä niin kasarirokkia aikalailla ne mitä sinne on tullut, itse en noita jaksa kuunnella saatika soittaa. Tossa listassa kyllä olisi kaikenlaista ja oikeasti isoja bändejä, toivottavasti tulisi taas ennen joulua kerralla oikein iso määrä niin kuin viime vuonna.