Splatoon - Nuoret sotilaat / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Splatoon - Nuoret sotilaat

IMAGE(http://3.images.gametrailers.com/image_root/vid_thumbs/2015/03_mar_2015/mar_23/gt_massive-thumb_splatoon_preview.jpg?)

Splatoonin tarun luulisi olevan ns. done jo ennen kuin se on edes julkaistu. Kyseessä on siis Nintendon uusi IP. Iso riski siis kyseessä, kysykää vaikka Steel Diverilta. Peli on myös Nintendon uuden sukupolven kehittäjien ensimmäinen todellinen taidonnäyte sillä sen tekijätiimi koostuu pääasiassa nuorista uusista nimistä joista jokainen tahtoo olla oman sukupolvensa Miyamoto tai Kojima. Splatoonin genre on myös tekijätiiminsä lailla nykytrendien mukainen eli nettimoninpelattava räiskintä... pienellä twistillä tosin.

Läiskintäpeli

Splatoonin verkkomatsit eivät suinkaan koostu muun tiimin lyijymyrkyttämisestä vaan homman nimi on alueiden valtaus joukkueiden omilla väreillä. Värejä levitellään pelimaailmaan aseilla joista jokainen värittää maailmaa eri tavoin. Perusrynkky läiskyttelee Tikkurilan kestoa tähtäimen osoittamalla suunnalla pienellä hajonnalla kun taas kotitöistäkin tuttu tela on todellinen raskassarjalainen ja sillä ympäristö värjääntyy nopeammin kuin perustyökaluilla. Aseluokkia on muutama muukin ja myös sotaisimmista pelikollegoista tuttuja superhyökkäyksiä pystyy tiputtelemaan kesken matsin tasoittamaan hommaa tai lyömään viimeisiä nauloja arkkuun. Vastustajia voi myös pistää päiviltä tarkoilla maaliruiskun laukauksilla (tai telan jyräyksillä ja maalipommien heitoilla) jolloin saat joukkueellesi pientä miesylivoimaa vihollisen respawniin saakka.

IMAGE(https://cdn3.vox-cdn.com/thumbor/vTAOUhSX-gV8yiPGGaDnIDPHn00=/0x0:1873x1054/640x360/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_image/image/43514978/Screen_Shot_2014-11-05_at_5.40.10_PM.0.0.png)

Maalilla on myös tärkeä osuus liikkumisessa sillä ihan tuikitavalliseen 3rd person-räiskinnän tapaan, pelihahmo kykenee muuttumaan mustekalaksi ja liikkumaan maalin seassa nopeammin ja sulavammin. Tämä liikkumismuoto avaa myös reittejä paremmille kyttäyspaikoille joten pieni taktikointi on myös tärkeää tässäkin suhteessa keskellä kiivainta väritaistoa.

Hahmon kustomointi onnistuu niin aseistuksen kuin varustuksenkin myötä ja kaikkia näitä unlockaillaan tunnettujen sotapelien tyyliin matseista saaduilla (expa)pisteillä. Ylle puettavat romppeet antavat hahmolle personoitua lookkia ja myös pieniä perkkejä kuten vaikka nopeampaa maalitankin täyttöä tai lisää nopeutta hahmolle.

Mitä minä olen mieltä

Epäilyksiä oli allekirjoittaneella paljon tätä peliä kohtaan kun se viime vuoden E3-messuilla paljastettiin mutta nyt kun valmista tuotosta on viikonlopullinen takana, sydäntä lämmittää kovastikin. Pelin hassuin koukku on sen eräänlainen "kasuaalisuus". Peli on kuin koukuttava netin flash-peli tai mobiilipeli jonka idea on aivan perkeleen simppeli mutta homma koukuttaa huumeen lailla. 4vs4-matseissa on täydellisen verran pituutta jotta ne eivät missään vaiheessa käy tylsäksi tai tunnu liian lyhykäisiltä. Kontrollit ja grafiikka ovat myös huipputasoa vaikkakin välillä tuntuu että homma on jopa jollain lailla liian värikylläistä. Kontrolleista vielä erityismaininta huikeille liikkeentunnistuskontrolleille jotka toimivat kuin nakki hodarissa. Kovasti kritiikkiä internetsissä herättänyt voice chatin puute ei mielestäni ole millään lailla puute tässä pelissä sillä matsit ja levelit ovat sen verran simppeleitä pelimekaniikan kanssa että ihan valmiilla komennoilla pärjää sekä pienellä elekielellä. Lisäksi ratkaisu on loppupeleissä mainio sillä jenkkiteinit ovat sanoneet äidistäni kamalia asioita CoD- ja Battlefield-sessioissa että on aika raukeaa pelata välillä verkkomoninpeliä jossa paska mikkiresonanssi ja mylvintä ei peitä kaikkea alleen. Musat saisi olla paremmat.

Ainoat isommat napinan aiheet ovat hieman kömpelössä käyttöliittymässä (valikkoa valikon perään mutta onneksi ne ovat pääosin Gamepadin ruudulla) ja hieman heikohkosta hitboxien tunnistuksesta sillä aina ei tiedä milloin viholliseen osuu ja milloin ei.

Mikäli Nintendo saa julkaistua peliin lupailtua sisältöä ja lisäsisältöä tasaiseen tahtiin, on tässä yksi Wii U:n moninpelihelmistä Smashin ja Mario Kartin rinnalle. Kuka tietää jos menestystä tulee, voi tässä olla uusi menestyssarja Nintendolle?

Mitä muut läiskyttelijät ovat mieltä? Onko peli maistunut? Pitäisikö kaiken olla jo auki? Jäikö peli kauppaan? Onko de Blobin kaanon nivottu tähän peliin? Koska pelaillaan?????

Omat odotukset oli kovat, mutta varovaiset. Niin monta kertaa nähty, että se hypetetty peli paljastuuki aivan sudeksi, tai edes keskivertoketuksi.

Testfiren perusteella otin vähän odotuksissani kuitenki takapakkia ja aloin pohtimaan sisältöä. Muutama pyssy, kaksi tasoa ja hyvin itseään toistavat matsit. Pyssyjä noita näyttää olevanki hieman enemmän - Hei! Vielä kun muistan, niin hieman pidempi välihuomautus; mitä ihmettä mä luen netistä itkua aseiden vähyydestä? Tossa on aseita heittämällä yli 10! (Singleplayerin kautta lienee unlockattavissa lisääkin ottaen huomioon, että eilen taisi yksi ase sinne ilmestyä kun asemyyjä sanoi mun näemmä tuoneen sille blueprintit... Tiedä sitte kuvittelenko omiani)
Mihin tarvitsee enemmän? Titanfallista kitistiin samaa! "Siin on vaan 11 asetta! -Ninni Nönnönöö". Mihin hemmettiin te tarttette sen 30 erilaista asetta kun kuiteski pelaatte niistä kahdella itsellenne parhaaksi katsomalla?!
Ja takaisin asiaan... Aseitakin sitte näytti olevan koko versiossa enemmän kuin se kolme. Vaatteista saatavat boostit/perkit pitää huolta, että loppuvaiheessa sen "täydellisen vaateparren" metsästyksessä menee ikuisuus. Jokasessa vaatteessa niitä on kolme. 1 Joka niistä löytyy valmiiksi, kaksi tulee pienen pelaamisen jälkeen niihin täysin random arvonnalla.

Moninpeliä ei ihan hirveesti ole kerinny pelata, levelillä 7 vasta mennään. Tämä lähinnä siksi, että itse itselleni aivan täydellisen turhaksi sisällön pakkolisäämiseksi nimeämäni singleplayer kampanja on vieny mukanaan.
Kampanja on lähinnä lyhyitä haastepelejä toisensa perään, josta palkkiona tulee kassaan rahaa, jolla ostaa multiplayeriin vaatteita ja aseita. Eihän tuota nyt tuon rahan takia jaksais pelata, sitä kun saa moninpeliäki mättäämällä... mutta amiibo! Elämäni ensimäinen! Squid! Kampanjan kenttiä ensin läpipelaamalla, voi niitä suorittaa amiibo challengeina. Squidillä tämä on ollu niitä samoja kenttiä uudelleen pelaten joko aikaa vastaan (joka on liian helppo), tai rajoitetun musteen kanssa (joka on raivostuttavan haastava).
Niitä suorittamalla saapi unlockattua maailman siisteimmän, päheimmän ja uskottavimman puvun ikinämissäänkoskaan!
IMAGE(http://vignette1.wikia.nocookie.net/splatoon/images/4/44/Squid-costume.png/revision/latest?cb=20150524201400)
...sekä pari minipeliä.
Ilman amiiboa tuskin olisi tullut noita pelattua, mutta ihan huvittavaa lätkettä ne oli.

Tänä iltana jatkunee moninpelin parissa taisto. Näkisin hyvin, että tuota vois alkaa pelaamaan porukallakin, jopa ilman mitään skypejä. On se sen verran yksinkertasta, että parilla pikakomennolla varmasti pärjää.

Nintendo twiitannu 15h sitten: Tänään lisäsisöltä Splatooniin.
Pari mappia ja Ranked battle! Nyt sitte illalla äkkiä nostamaan oma taso 7->10, koska ranked battle sen vaatii. Ihmettelijöille; Nintendo directin mukaan ranked battle tulee olemaan suljettu siihen asti, kunnes he katsovat, että sen vaadittavia lvl10 tason pelaajia on tarpeeksi. Yllättyivätköhän itsekkin, kun siihen meni viikonlopun verran?

ITKUPOTKURAIVARIVAROITUS INCOMING:

Sen siitä saa kun itse on sokea Nintendo-fanipoika eikä yhtään perehdy peliin ennen julkaisua ja omaa yksinkertaisesti liian suuren luoton siihen että Nintendo tietää mitä tekee... Petyin siis peliin pahasti ja puhun siis Splatoonin lokaalista moninpelistä. Itsellä kun ei ole WiiU:n omaavia kavereita niin tapana on ollut meikäläiselle kokoontua pelaamaan sitten samalta ruudulta Nintendon pelejä koska Nintendo sitä vielä harrastaa, mutta Splatoon päättikin sitten kääntää takkia ihan täysin.

Pelissä siis ei ensinnäkään ole split-screeniä edes kahdelle ihmiselle, vaan toisen pelaajan pitää hoitaa homma kökkelisti gamepadin ruudulta. Tallöinkin mahdollisuutena on vain 1v1 matsit joihin ei saa edes botteja mukaan. Nettiinkään ei pääse edes kahdella pelaajalla pelaamaan muita vastaan, joten äkkiarvaamatta Nintendon seuraavasta suuresta moninpelilupauksesta tuli omalle kohdalle aika perus yksinpeli... Eilen tätä testatessani en voinut uskoa silmiäni kun valikoista ei löytynyt tapaa pelata yhdellä konsolilla useamman pelaajan voimin kunnon matseja. Nintendo siis pakottaa ihmiset nettiin pelaamaan ja minun tapauksessani tuntemattomia vastaan kun kaveriporukalla ei muilla peliä ole.

En ole koskaan räiskintöjen ystävä ollut muulloin kuin kotibileissä kun on voinut samalla sohvalla rötyyttää menemään. Sekin on vaikeutunut joka vuosi kun missään ei oikeastaan enää ole split-screeniä kunnolla hyödynnetty. Luulin että Splatoon tämän tekisi oikein, mutta tekikin sitten vielä huonommin kuin muut. En muista milloin olisin näin pettynyt ollut Nintendon suunnitteluratkaisuihin. Tätä peliä ei yksinkertaisesti ollut tehty minulle.

"Mitä muut läiskyttelijät ovat mieltä? Onko peli maistunut? Pitäisikö kaiken olla jo auki? Jäikö peli kauppaan? Onko de Blobin kaanon nivottu tähän peliin? Koska pelaillaan????? "

Sen verran täytyy sanoa ettei aluksi itselläni ollut mitään mielenkiintoa peliä kohtaan. Silloin tällöin vastaan sattui gameplay videoita jotka jostain syystä päätin katsoa ja kiinnostus kasvoi kasvamistaan joka kerta. Nyt peliä tullut pelattua tuohon lvl 10 asti, silloin kun kiireiltä olen ehtinyt ja kun en ole ollut kadoksissa Witcher 3sen maailmassa.

Jostain syystä peli tuntuisi suorastaan huutavan pelaamaan. Noin hauskaa ei ole aikoihin ole ollut aikoihin moninpelissä. Itse kuulun siihen pelaaja kastiin joka ei välitä chat mahdollisuuksista joten puuttuva mikki tuki ei haittaa yhtään sillä pelin sisäiset ominaisuudet korvaavat täysin mikkiin jauhamisen.

Olen tykännyt jopa ideasta ettei kaikki ole heti auki, just nyt. Näin tulee melko varmasti käytettyä jokaiseen pelimuotoon tulevaisuudessa aikaa ja peli tuntuu "elävän" ajan mukana. Toivottavasti käyttävät tämän mahdollisuuden myöskin hyvin.

Harmittaa että omat peli ajat ovat olleet tiukilla sillä Splatoon jostain syystä kutsuu minua tatteja vemputtamaan enemmän kuin Witcher 3, jonka ilmestymistä odotin kumminkin kuin kuuta nousevaa. Mielellään lähtisin mukaan matseihin teidän kanssa. Tietysti nuo ajat pitäisi sopia jne ym. Muttanyt koiran käyttöön ja sitten kohti Splatoon matseja, kaupan kautta tietenkin..

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Mitä muut läiskyttelijät ovat mieltä? Onko peli maistunut? Pitäisikö kaiken olla jo auki? Jäikö peli kauppaan? Onko de Blobin kaanon nivottu tähän peliin? Koska pelaillaan?????

Tuolla Wii U:n omassa ketjussa tästä aiheesta jo avauduinkin, mutta mähän siis olen aivan liekeissä tästä tuotoksesta. Huomaan, että ajattelen töissä istuessani sitä, kun pääsen taas kämpille mättämään Splatoonia! Kontrollit ovat ehkä parhaimmat, joihin olen koskaan räiskintäpelissä törmännyt - jo pelkästään kontrollien ansiosta pelin pelaaminen on hauskaa. Grafiikat, tuo maailma, teema, hahmot, värit - kaikki, uppoaa minuun aivan täysillä. Matsit ovat todella intensiivisiä, hauskoja ja addiktiivisiä. Se tunne, kun matsi alkaa ja tiimin jäsenet ryntäävät kentälle räiskien väriä jokapuolelle on jotain, johon en muista ainakaan ihan vähään aikaan törmänneeni. Myös Gamepadin ruutua ollaan hyödynnetty varsin riittävällä tavalla, ja ohjain tuo kokonaisuudessaan lisäarvoa peliin, jota olen tältä konsolilta odottanut alusta asti.

Toki lisäsisältöä peli kaipaa kovasti - nuo muutamat kentät ovat tulleet hyvinkin tutuiksi. Toivoisin myös ranked battlen syventävän tätä hiukan enemmän competitive suuntaan. Tuo perus Turf war tuntuu vähän kuin treeniltä sitä todellista peliä varten. Toivon suuresti, että ranked battle tuo team matchmakingin ja peliä pääsee oikeasti jyystämään omalla tiimillä, jossa kaikilla on oma, sovittu rooli ja tehokasta, strategista toimintaa.

Kuten edellä mainittiin, niin tuo local multiplayer on aika surkea - itse kun pidän local pelaamisesta edelleenkin enemmän, mitä online multiplayeristä. Omasta mielestäni ehdottomasti hyvä idea, että toinen pelaa gamepadilta ja toinen ruudusta, mutta control scheme ei ole tasavertainen toisen joutuessa pelaamaan tupla-analogilla, joka tuntuu aivan pelikelvottomalta totuttua gyro+analogi kontrolleihin.

Toivon Splatoonille pelin ansaitsemaa menestystä, lukuisia lisäsisältöpaketteja, jatko-osia ja pitkää ikää! SPLAT!!

Mä olen online tänään illalla 20 jälkeen, joten siellä nähdään!!

Levelillä 12 mennään ja päätä huimaa. Huikean hauskaa meininkiä ollut alusta asti. Splat Zones osoittautui mukavan erilaiseksi kokemukseksi kuin Turf War, mitä en osannut odottaa. Yksinpeli oli ohi nopsaan, mutta se oli silti yllättävän toimivaa ja erilaista. Varsinkin pomomatsit muistuttivat aivan helvetisti Pikmin 3:sta...

Liikkuminen on vain niin käsittämättömän hauskaa! Kun musteessa lymyillessä saakin äkkiä tulta lonkeron alle kun viholliset sattuvat paikalle, niin ai että! Samaten meno on paikoin kuin Metal Gearissa, kun kilpaa piilotellaan ja sitten läiskitään. Näin hauskaa on tainnut olla nettiräiskinnän parissa viimeksi Bad Company 2:n aikoihin.

Huomasin muuten äsken Splat Zonessa, että kun keltainen maali ja sininen yhdistyivät, niin koko kenttä kylpi Gamecuben violetissa. Hieno detaili mielestäni.

Päivityksellä voisi tosin korjata (ainakin) seuraavaa;

- Se siskosten lätinä pitäisi saada skipattua
- Asetta pitäisi ainakin voida vaihtaa matsien välillä
- Vaatteita ja aseita pitäisi saada niputettua "setteihin". Pelimuotoa vaihtaessa menee helposti koko paletti uusiksi, kun pitää vaihtaa taktiikkaa

Lainaus

Toivon Splatoonille pelin ansaitsemaa menestystä, lukuisia lisäsisältöpaketteja, jatko-osia ja pitkää ikää! SPLAT!!

Jatko-osasta en tiedä, mutta maksullisesta lisäsisällöstä puhuvat varmasti E3:ssa. Tai ainakin uskon, että ilmaisen tavaran rinnalla voi halutessaan avata lompakkoaan, kuten Mario Kartin tapauksessa.

Ilmeisesti tuo Ranked battle EI tuonut mukanaan team matchmakingia, joka on kerrassaan rikollista. Splatoonissa olisi kaikki ainekset nousta klassikko competitive eSports-peliksi, jos sitä ei rampautettaisi team matchmakingin puutteella. Tuossa ei pääse missään vaiheessa muodostumaan sellaista tiimihenkeä, ja organisoituneempaa ja tehokkaampaa tiimin keskeistä toimintaa, kun peli arpoo ne tiimit kasaan.

En yksinkertaisesti voi tajuta sitä ajatuksenjuoksua, joka on johtanut team matchmakingin pois jättöön…Sääli, koska tämä on muuten niin timanttinen peli. Edes voice chattia en ole ehtinyt erityisemmin kaivata. Ei voi kun toivoa, että homma korjataan updatella….

Lainaus käyttäjältä Megaman

Ilmeisesti tuo Ranked battle EI tuonut mukanaan team matchmakingia, joka on kerrassaan rikollista. Splatoonissa olisi kaikki ainekset nousta klassikko competitive eSports-peliksi, jos sitä ei rampautettaisi team matchmakingin puutteella. Tuossa ei pääse missään vaiheessa muodostumaan sellaista tiimihenkeä, ja organisoituneempaa ja tehokkaampaa tiimin keskeistä toimintaa, kun peli arpoo ne tiimit kasaan.

En yksinkertaisesti voi tajuta sitä ajatuksenjuoksua, joka on johtanut team matchmakingin pois jättöön…Sääli, koska tämä on muuten niin timanttinen peli. Edes voice chattia en ole ehtinyt erityisemmin kaivata. Ei voi kun toivoa, että homma korjataan updatella….

Tiimien sekoittaminen randomien kanssa pelatessa on vain hyvä juttu. Silloin on todennäköisempää, että molemmilla joukkueilla on jatkuvasti mahdollisuus voittaa, kun taitavat pelaajat (lue: japanilaiset) eivät ole koko ajan samalla puolella. Itse kasattujen tiimien matchmaking on luvattu elokuun isoon päivitykseen.

Mukavaa pikku läiskintää käy harrastamassa, niin yhtäkkiä boardeilta pamahtaa paikalle ainakin Megaman, Vincent ja Norsukampa. Muuttu pelit heti paljo mielenkiintosemmiks :)
Megamani heitti useempaan otteeseen niin uskomattoman kranaatin suoraan naamaan, että huh huh. Vincent kävi splatter juniorilla päälle ku mielenvikanen ja Norsukampa... Ihan kiva ku säki olit pelaamassa.

Sitä vähä oottais noita 4v4 tiimimodin matseja. Millohan mahtavat aueta... (Ai katos, tossahan se ylempänä, että elokuussa)

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Tiimien sekoittaminen randomien kanssa pelatessa on vain hyvä juttu.

Ei, vaan aivan läpeensä paska juttu. Olen koko Splatoonin odotuksen ajan mehustellut kavereideni kanssa ajatusta lyömättömästä Splatoon-tiimityöstä. Kerrankin voisimme haudata Mario Kartissa ja Smashissa syntyneet, aivan helvetinmoiset sotakirveet ja työskennellä yhdessä muita vastaan. Mutta hyvä siis, jos moinen päivitys on tulossa.

Lainaus käyttäjältä Napsuh+

Norsukampa... Ihan kiva ku säki olit pelaamassa.

Reaktio...

Kova on taso matseissa kyllä ja kuilu on aika iso levelien 1-4 ja 5-20 välillä. Ykkösestä neloseen onnistuu kurmottamaan vaikka samaan aikaan vaikka tyttöystävän kuulumisia mukakuunnellessa (testattu ja toimii) mutta heti jahka ensimmäinen viitosestä ylöspäin tulee vastaan on olo kuin Gandalfilla Khazad-Dumin sillalla Balrogin seistessä naaman edessä. Lisää treeniä vaan ja parempaa aseistusta kokemuksen myötä haltuun. Etenkin tuo päivityksen mukana tullut NES:n Zapperin kopio lämmitti vanhan retroilijan sydäntä ja sielua. Johtuneeko aikaerosta vai mistä mutta harvakseltaan on japseja osunut samaan aikaan linjoille. Eikö ole mennyt nipponissa kaupaksi vai pelaako meikäläinen tyystin väärään aikaan?

Argh ja itse olen missannut näin hauskalta kuulostavat bileet vaikka linjoilla olen yrittänyt olla viimeiset 2 tuntia. Vain yksi matsi on täällä puolen päässyt loppuun asti ja kaikki muut keskeytyivät connection erroriin. Paloi nyt nimittäin maalit loppuun.. Ei siinä.. Mitäs peli muotoa pelailitte, ranked vai have phun puolta vai miten tuossa pelissä edes kamujen kanssa pelaaminen on toteutettu, haven´t tried yet..

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Eikö ole mennyt nipponissa kaupaksi vai pelaako meikäläinen tyystin väärään aikaan?

Suosion puutteesta ei pitäisi olla ainakaan kyse, peli kun ilmeisesti myytiin Japanissa loppuun julkaisupäivänä.

Mikäli WiiU löytisi niin tämä peli tulisi ehdottomasti hankittua, viime E3 sai ihastumaan täysillä. Nyt on pakko tyytyä vain lukemaan muiden fiiliksiä kateellisena.

Lainaus käyttäjältä Napsuh+

Mukavaa pikku läiskintää käy harrastamassa, niin yhtäkkiä boardeilta pamahtaa paikalle ainakin Megaman, Vincent ja Norsukampa. Muuttu pelit heti paljo mielenkiintosemmiks
Megamani heitti useempaan otteeseen niin uskomattoman kranaatin suoraan naamaan, että huh huh. Vincent kävi splatter juniorilla päälle ku mielenvikanen ja Norsukampa... Ihan kiva ku säki olit pelaamassa

Hauskaa oli kyllä! :D Huomenna LISÄÄÄÄÄ!!

Lainaus käyttäjältä Megaman

Lainaus käyttäjältä Muksu+
Tiimien sekoittaminen randomien kanssa pelatessa on vain hyvä juttu.

Ei, vaan aivan läpeensä paska juttu. Olen koko Splatoonin odotuksen ajan mehustellut kavereideni kanssa ajatusta lyömättömästä Splatoon-tiimityöstä. Kerrankin voisimme haudata Mario Kartissa ja Smashissa syntyneet, aivan helvetinmoiset sotakirveet ja työskennellä yhdessä muita vastaan. Mutta hyvä siis, jos moinen päivitys on tulossa.

Ai että tiimityötä kavereiden kanssa olet mehustellut, mutta ei voice chatilla niin väliä? Asia kunnossa.

Turf Wariin on todella vaikea päästä sisään Splat Zonen jälkeen. Ei sillä että "rennompi" pelimuoto olisi automaattisesti paskempi, mutta intensiteetti on vallan toinen. Etenkin kun äsken otimme tiimin kanssa turpaan yhdellä pisteellä. NES Zapperi on tosiaan vallan loistava asesetti ko. pelimuotoon.

Hyvä et rupee olee jengiä pelissä messissä. Kovaa peliä ja etenkiin ku pääs boardilaiset samaan tiimiin, ni pääs jakaa oikeutta ja kylvää kauhua pahiksia vastaan! Huomenna taas kuivatellaan silmämunia päähän SPLATOONIN ääressä...

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Ai että tiimityötä kavereiden kanssa olet mehustellut, mutta ei voice chatilla niin väliä? Asia kunnossa.

No, ideana oli, että tarvittaessa olisimme voineet virittää joukkochatin vaikkapa skypeen tiimin kesken...

Mitenkäs boordi oikein liittyy toistensa peleihin, pakko ihan kysyä.? Löytyykö toistenne pelit esim ranked puolella ihan automaattisesti?

E: No niin, pääsi peräti noin lähelle boordi taistoja. Ovatko muut saaneet connection error viestejä? Itse olen niitä saanut lähes joka matsissa sitten eilisen. On mennyt ranked ja have phun matsit täysin käsilleen enkä tiedä mistä johtuu..

Ranked matseihinhan ei pysty muiden mukaan joinia? Ainoastaan normaaliin turf wariin. Korjatkaa jos oon väärässä. Ja lobbyssä vaan valitsee "join friends" kohdan siitä nomi turf warin alta, niin kaverilistalla pelaavien peleihin pääsee jonottamaan. Kiitos pelintekijät! Jonottamaan! KIITOS!
Ei ole mitään niin raivostuttavaa kun yrittää aktiivisesti joinia peliin, jos sinne tulisi vaikka kohta tilaa. Pelin ollessa täysi, lentää takasi pelinhakuun. Splatoonin jonottamisessa näkyy jopa aika kauan matsia on jäljellä, joten tietää melkein sekunin tarkkuudella monelta pääsee peliin joinaamaan.

Eilen ensimäistä kertaa alkoi itselle myös pariin otteeseen tulla connection erroria ja edellisenä päivänä vaikutti siltä, että kohta tulee. Loppui kuin seinään eilen tietokoneen sammuttamisen jälkeen. Varmaan windows taas itekseen siellä olis halunnu latailla päivityksiä, määritellä itseään tai muuta vastaavaa...

Lisää sisältöä pukkaa, kun huomenna kauppaan tippuu Directissäkin mainostettu pensseli (ilman setää).

Olen varsin yllättynyt tahdista millä peliin tippuu uutta sisältöä. Oletin/odotin, että ennen E3:a hanat olisivat kiinni. Noh, hyvä näin! Liekö asiaa auttanut se, että ainakin Japanissa peli menestyi ensimmäisen myyntiviikonlopun aikana vallan hyvin. Tätäkään en osannut odottaa, mutta hyvä näin.

Splatoon on ollut peluussa lähes päivittäin julkaisusta lähtien, mutta random urpojen kanssa pelaaminen on nakertanut peli-intoa pahasti. Nyt kun tähän peliin on tulossa kuudes päivä major update, jossa vihdoinkin mm. private roomit ja team matchmaking, niin voisi kyllä alkaa pelaamaan tätä peliä kunnolla. Boardilaisia on näkynyt melko vähän Splatoonissa online viimeaikoina, mutta mitä jos tämän päivityksen myötä pistäisimme kunnon boardin maalisodat pystyyn??

Voiko tätä pelata moninpelillä jaetulla ruudulla?

tarvittais neljäs pelaaja meidän tiimiin. Mä, Vincent ja Rolle. Pelaako Napsuh vielä?

Nyt kun Witcherit, Smashin lisärit ja Batmanit ja Yoshit on vihdoin ja viimein taputeltu, tuli palattua Splatoonin pariin ja meno on aika lailla muuttunut siitä kun viimeksi kävin läiskyttelemässä. Levelit ovat kaksinumeroisia, viikonloppuisin lobby on kuin ravet konsanaan ja kamaa on tullut käyttöön lisää niin maan perkeleesti, kuin myös uusia kenttiä ja pelitiloja. Konsoli meinasi lentää seinään kun huomasin että Splatoon oli ottanut käyttönsä oman versionsa Martyrdomista mutta onneksi tuon afterlifemiinan väistäminen on loppupeleissä aika helppoa.

Pari leveliä tuli grindailtua ja innolla odotan arkea että pääsee kustomoimaan hahmoaan (asia joka ei jostain syystä näinä erikoisviikonloppuina onnistu) uusilla hankituilla kamoilla.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Konsoli meinasi lentää seinään kun huomasin että Splatoon oli ottanut käyttönsä oman versionsa Martyrdomista mutta onneksi tuon afterlifemiinan väistäminen on loppupeleissä aika helppoa.

Etenkin Tower Controllissa miina on melkoisen kätevä (lue: vittumainen) varuste.

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Pari leveliä tuli grindailtua ja innolla odotan arkea että pääsee kustomoimaan hahmoaan (asia joka ei jostain syystä näinä erikoisviikonloppuina onnistu) uusilla hankituilla kamoilla.

Tuo taitaa johtua vain Splatfestistä. Syystä tai toisesta, sen aikana kaikki pelaajat pitävät aiemmin jaettuja t-paitoja, joilla tunnustetaan omaa tiimiä ja väriä. Festivaalit ovat muutenkin loistava keino huokutella porukkaa palaamaan pelin pariin edes yhden viikonlopun ajaksi. Aivan kuten tasaisesti tippuneet lisävarusteet.

Sääli että uusin päivitys ei tuonut mahdollisuutta luoda erilaisia valmiita vaate/ase -paketteja, koska eri pelimuodoissa kaipaa eri romua mukaansa. Noh, ehkä ensi kerralla.

Viikonloppuna ei tullut päivityksen mukana liiemmin uutta aseistusta saatikka uutta kledjua mutta uusi Rainmaker-moodi saatiin Ranked Battlea ihastuttamaan ja vihastuttamaan.

Kyseessä on siis eräänlainen Splatoon-näkemys jenkkifutiksesta jossa tarunhohtoinen Rainmaker pitää kuljettaa vastustajan maalialueelle. Tämä pyhä artifakti jää aina aloilleen jos sitä hallussaan pitävä pelaaja sattuu kohtaamaan viikatemiehen maalipyssyineen ja aina kun kuolema iskee, tulee Rainmakerin ylle jälleen myös suojakilpi joka joukkueiden pitää poistaa ennen kuin pääsee taas käsiksi tähän himoittuun arvoesineeseen. Rainmakeria hallussaan pitävä pelaaja voi sillä myös ampua (Splatzookan kaltaisia charged-ammuksia) mutta idea on nimenomaan tiimityössä eli kolmen muun joukkuetoverin on syytä tehdä etenemistä kaverille mahdollisimman helpoksi.

Huikea pelimoodi kaikin puolin jossa tilanteet vaihtelevat matsista toiseen. Parasta on se fiilis kun pysäyttää vastustajan etenemisen aivan hiuskarvan varaan ennen maaliviivaa ja seuranneesta "vastahyökkäyksestä" sitten kuljetteleekin esineen vastustajan maalialueelle. Myös ramboilutarinat saavat tässä moodissa aivan uutta puhtia kun legendat leirinuotiolla kertovat pelaajista jotka yksinään kävelivät kentän toisesta päästä vastustajan maalialueelle lahdaten kaikki vihut samalla tieltään.

Itse ehdin vain pikaisesti tutustua Sateentekijään, mutta mukavaa se oli. Hommassa on mukavasti vauhtia ja tilanteet kääntyvät yleensä sekunnissa päälaelleen, mikä tuntuu todella hauskalta. Hieno lisä jo valmiiksi varsin hyvään pelipakettiin.

Pitäisi itsekkin palailla Splatoonin pariin. Oli se huikeaa menoa jo ennen päivityksiä ja varmaan huikeampaa nyt noiden jälkeen. Tällä hetkellä vain Sunset Overdrive ja Xenoblade ovat koukuttaneet nuo vuorokauden vapaat tunnit. Onkos täällä kaipuuta pelaajalle esimerkiksi tiimiin ja onko jotkin tietyt ajat jolloin jengi linjoilla?

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Hieno lisä jo valmiiksi varsin hyvään pelipakettiin.

Tähän piti hieman takertua.

Olisi mukava tietää pelin hankkineiden mietteitä tästä Splatoonin julkaisumallista? Olisiko tämänkaltainen tyyli tulevaisuudessakin suotavaa kaikille samankaltaisille peleille (lue: verkkomoninpeliin painottava) vai pitäisikö mennä sillä perinteisellä? Nyt myös uutisten mukaan Nintendon tuleva Super Mario Maker tulee olemaan hitusen samankaltainen avaten luomistyökaluja aina lisää päivän välein joten alussa pelaajalla on vain perustyökalut ja vasta X päivää myöhemmin on mahdollista luoda niitä kunnon Kaizo Mario-viritelmiä. Hyvä vai huono asia?

Splatoon mielestäni osui siinä nappiin tämän "raakileena" julkaisunsa kanssa että peli on onnistunut säilymään freesinä eikä sitä samaa kuivuuden tunnetta ole päässyt muodostumaan kuin esim. Call Of Duty-pelien kanssa pari viikkoa julkaisun jälkeen jolloin tiedät jokaisen kentän pienimmänkin kämppimispaikan ja pystyt kertomaan sekunnilleen miten jokainen matsi tulee menemään. Aluksi sitä toki oli hieman petetty olo kun täysihintaisen Splatoonin löi koneeseen ja tonnin seteli-ilmeellä katseli kokonaista kahden moninpeliareenan, yhden pelimuodon ja kourallisen kustomointivaihtoehtoja olleen pelilevyllä mukana mutta mitä enemmän updateja on tullut, sitä isommalla mielenkiinnolla pelin aina käynnistää.

Kyseinen julkaisumalli on siis mieleeni mutta kehittäjällä on myös helvetin suuri vastuu tässä asiassa. Jos Nintendo olisi Nintendo, ei Splatoon olisi tähän päivään mennessä saanut ainoaakaan päivitystä mutta jotain on firmassa tapahtunut tämän pelin kanssa joten ollaan tyytyväisiä tähän tilanteeseen.

Mitenkäs muilla?

Lainaus käyttäjältä Artyx80

Onkos täällä kaipuuta pelaajalle esimerkiksi tiimiin ja onko jotkin tietyt ajat jolloin jengi linjoilla?

Itsellä nyt ainakin Metal Gear Solidiin ja Super Mario Makeriin asti menee aika lailla alkuillat läiskyttelyn parissa joten ei muuta kuin remmiin iloiseen!

Lainaus käyttäjältä Megaman

tarvittais neljäs pelaaja meidän tiimiin. Mä, Vincent ja Rolle. Pelaako Napsuh vielä?

Oho, kun on menny täysin ohi. En oo pelaillu juhannuksen jälkeen, kun menin hurahtamaan totaalisesti Monster Hunter 4. Peli kuitenkin löytyy vielä hyllystä ja intoa on sitä pelata kyllä ihan kympillä heti kun tiimimatseja pääsee mättämään. Eli niitä siis viestistä päätellen pääsee pelaamaan?
Joktap, mä kyllä pelailen mielelläni!

Itseasiassa käväsin mä varmaa kolmisen viikkoa sitte. Sisältöä oli tullu niin paljon lisää, että ahdistuin sen määrästä ja poistuin paikalta :D

Lainaus käyttäjältä Norsukampa

Mitenkäs muilla?

Harvassa varmasti olivat ne, ketkä pitivät tätä ideaa pelkästään hyvänä ennen julkaisua, mutta nyt sitä on paha dissata. Syy miksi sisällön lisääminen toimi/toimii Splatoonin kohdalla, on siinä, että tahti on ollut varsin verkkainen. Ensimmäiset "lisäsisällöt" saatiin jo pari päivää julkaisun jälkeen, joten nälkä ei paisunut liian suureksi.

Sama on jatkunut pitkin kesää. Oikeastaan parin viikon välein on tullut uusia kenttiä, aseita, varusteita tai jotain muuta mukavaa. Moninpelin pariin tulee palattua oikeastaan jo siksi, että kiinnostaa nähdä mitä uutta on tarjolla. En nyt osaa sanoa toimisiko sama kikka yksinpeliin nojaavissa peleissä, mutta Splatoonin kohdalla se osui maaliin.

Toki sekin auttoi asiaa, että pelimekaniikat olivat jo "raakileena" varsin viihdyttävät ja pelaaminen hauskaa. eShopista kun poisti digiversion, niin lompakko kuihtui vain 35€, joten mukaan pääsi halvemmalla kuin yleensä.

Lainaus käyttäjältä Muksu+

Toki sekin auttoi asiaa, että pelimekaniikat olivat jo "raakileena" varsin viihdyttävät ja pelaaminen hauskaa.

Tuo kyllä oli Splatoonilla siunaus että peli oli noinkin ns. freesi kokemus joka hieman tuota julkaisuikkunan "sisältököyhyyttä" oli tasoittamassa sillä jos joku tavanomainen FPS olisi saman tempun tehnyt, olisi ne pari ekaa päivää ennen päivitystä pelin parissa tuntuneet varmasti aika pahviselta.

Joku heitti jossain vertailukohdaksi samaisen konsolin Smash Brosin. Miltä olisi tuntunut jos Smashin hahmokavalkadissa olisi ensin ollut nelisen hahmoa ja pari leveliä pelattavana yhden pelimuodon kanssa ja viikko toisensa jälkeen, olisi peliin auennut enemmän kamaa tehden siitä pikkuhiljaa sen pelin joka se tänä päivänä on? Mielestäni tämä olisi kehno ratkaisu johtuen pääasiassa siitä että Smash on kuitenkin niin tuttu sarja että kaiken pitää olla julkaisusta asti kokeiltavissa ja pelattavissa. Tämän vuoksi Splatoonin mahdollisen jatko-osan joskus ilmaantuessa kauppoihin, ei varmasti tämä kokeiltu julkaisumalli tule enää toimimaan koska pelin jipot ovat suuren yleisön sisäistyksessä ja tiedossa.

Itselleni tuo sisältököyhyys kyllä koitui vain haitaksi. Pari viikkoa jaksoi paukuttaa ihan tosissaan mutta sitten oli kaikki nähty niin vimosen päälle että hiljakseen liruvat uudistukset eivät enää jaksaneet kiinnostaa. Suurin puute tosin edelleen oli ja on tuo couch-coopin puute joka nyt vain syö ihan helkkaristi ihmistä joka on tottunut Nintendo-pelinsä pelaamaan kaverien kanssa "illanistujaisissa". Sitten vielä kun päälle lisää tämän pikku bugin joka Splatfesteissä on ihmisillä ollut (eli ettei saa niitä super sea snaileja ollenkaan, vaikka olisi pelannut maksimi raknkkiin) niin peliä nyt ei enää huvita pelata edes yksikseen. Katsotaan sitten taas Splatoon 2:n kanssa kun saavat toivottavasti valmiimman ja moninpeliystävällisemmän tuotoksen ulos

Kokeillaanpa lähtiskö tämä käyntiin:

Koin tossa aamusella valaistuksen parin foorumin väliltä selaessani oisiko kukaan iltasella pelaamassa Splatoonia. Rytmipelipuolelta oon huomannut miten hienosti peliseuran kysyminen on onnnistunu Facebookin kautta. Näinpä ajattelin perustaa ihan iki-ihkupihkuraksupoksuoman ryhmän Splatoonille!
Tarkoituksena yksinkertaisesti saada kasaan joukko pelaajia, joista saisi neljän pelaajan tiimin ranked matcheihin, tai kahdeksalle pelaajalle isoon mättöön mahdollisimman helposti ja nopeasti.
Mutta tämä kaikki kuitenkin suljetun ryhmän sisällä, jotta yleinen "#@!$%" ei pääsisi valloilleen, vaan ryhmän taso pysyisi asiallisena.
Kaikki omasta puolesta voi olla tervetulleita niin kauan, kuin Splatoonista ei vielä eSportsia olla väsäämässä. Pääasia että kaikilla on kivaa ja päästään pelaamaan Splatoonia useammin yhdessä sen publicin sijaan!

Katotaan saako idea tuulta purjeidensa alle, ja käyttääkö foorumilaiset ylipäätään feispuukkia.
Ryhmä on siis suljettu, mutta hakea saa ihan vapaasti:
Splatoon - Nuoret sotilaat

Samainen viesti lähti myös NOFin (Nintendo of Finland) foorumille, josta löytyy myös Splatoonin pelaajia. Jospa sais vaikka yhdistettyä voimavaroja...

Lainaus käyttäjältä Napsuh+

Tarkoituksena yksinkertaisesti saada kasaan joukko pelaajia, joista saisi neljän pelaajan tiimin ranked matcheihin, tai kahdeksalle pelaajalle isoon mättöön mahdollisimman helposti ja nopeasti..

Meillä on kolmen tiimi kasassa, jonka voimin pelailemme melkein joka ilta. Yksi vielä mahtuu, mukaan vaan!

Lainaus käyttäjältä Napsuh+

Kaikki omasta puolesta voi olla tervetulleita niin kauan, kuin Splatoonista ei vielä eSportsia olla väsäämässä.

No sitten tuo ilo loppui lyhyeen, nimittäin Japanissa ollaan käynnistelemässä eSports ottelusarjaa, jossa jaossa on reilun miljoonan dollarin palkintorahat. Kai se lännessäkin rantautuu jossain vaiheessa "kilpaurheilupeliksi".. ellei jopa ole jo!?

Nyt pitää ottaa itseään niskoista kiinni ja hypätä myös läiskimään. Näköjään uutta karttaakin tiedossa, kai tänään ja toimii nimellä Flounder Heights. Tämä kyllä varmaan jo tiedossakin jengillä. Alkaa olemaan sen verran paljon uutta nähtävää ja koettavaa, että ilo mielin hyppään takaisin kelkkaan. Täytyykin heti aamu toimien jälkeen käydä pari harjoitus kierrosta ottamassa ja tutustumassa mitä kaikkea siellä onkaan nähtävänä.

Double taps and failures.. Yritys on itselläni ollut kova palata Splatoonin pariin. Elämä vain niin uskomattoman hektistä, että ne lyhyet pelisessiot johon pääsen käsiksi, valintana on ollut ne "rauhallisemmat" pelit a´la Xenoblade and rest.. Tänään kumminkin ajattelin hypätä lopultakin kelkkaan mukaan ja katsastaa mitä kaikkea hienoa peliin on tuotukkaan. Onko tänään muita palaamassa läiskimään jos saisi vaikka joukon kasaan pelisessioihin?

Hei kanssapelaajat. Nyt tarttisi hieman apua...
Sattuisko joku fyysisen Splatoonin omistaja asumaan Hyvinkään (tai Keravan) liepeillä?
Oma Splatoon on kiukutellut nyt jo tovin. Peli vetää alun uutiskatsauksen alkuun ilmoituksen, että levy on mahdollisesti likainen, putsaa se ja aseta konsoliin uudelleen. Eipä auta mitään, vaan sama ilmoitus jatkuu uudelleen ja uudelleen. Olisi levy edes naarmuinen, mutta ei.
Pelin päivitystiedostot on nyt kolme vai neljä kertaa poisteltu ja asenneltu uusiks tuloksetta. Levyä kokeiltu kaverin konsolilla (ei omista kyseistä peliä itse). Lataa alkuun päivitystiedoston, asentaa ja tekee sen jälkeen täysin saman kuin mulla.
Nyt pitäis saada asiaan 100% varmuus kiukutteleeko levy vai konsoli. Eli joko lainata todistetusti toimivaa levyä siksi aikaa, että käyn käyttämässä sitä omassa konsolissa tai käyttää omaa levyä Splatoonin omistajalla, jolla peli toimii moitteetta oman levyn kanssa...
Eli ei sattumoisin kukaan asuisi tässä oman koti-/työpaikkakinnan liepeillä?

Oletko päivittänyt Splatoonin viimeisimpään versioon? Itselläni Splatoon aamulla hieman kiukutteli kun peli ei suostunut millään löytämään nettiservuja mutta päivityksen (joka siis mm. nerffaili aseita parempaan balanssiin) jälkeen on homma toiminut taas normaalisti.

"Nyt jo tovin" tarkoittaa siis kuukautta. Ei toiminu viime patchin aikana, eikä aamullapäivällä kun kerkesin pikaisesti testata uuden päivityksen myötä sormet ristissä.
Mitäs teillä data managementissä Splatoon sanoo, kuinka isokokoinen se tiedosto on?
Aina tuo on ladannu ja asentanu latauspalkin loppuun asti, mutta jos mitään mahdollisuutta on siihen, ettei syystä tai toisesta latais kaikkea sen jälkeen kun päivitystiedoston on kertaalleen poistanu ja ladannu uusiks.

Edit: Nyt taas pari iltaa lisää pelin kanssa lisää hermot menettäneenä meni vati aivan totaalisesti ja ostin Splatoonin uudestaan, tällä kertaa digitaalisena. Toimii, ongelma ratkaistu!

Lainaus käyttäjältä Napsuh+

Kokeillaanpa lähtiskö tämä käyntiin:

Koin tossa aamusella valaistuksen parin foorumin väliltä selaessani oisiko kukaan iltasella pelaamassa Splatoonia. Rytmipelipuolelta oon huomannut miten hienosti peliseuran kysyminen on onnnistunu Facebookin kautta. Näinpä ajattelin perustaa ihan iki-ihkupihkuraksupoksuoman ryhmän Splatoonille!
Tarkoituksena yksinkertaisesti saada kasaan joukko pelaajia, joista saisi neljän pelaajan tiimin ranked matcheihin, tai kahdeksalle pelaajalle isoon mättöön mahdollisimman helposti ja nopeasti.
Mutta tämä kaikki kuitenkin suljetun ryhmän sisällä, jotta yleinen "#@!$%" ei pääsisi valloilleen, vaan ryhmän taso pysyisi asiallisena.
Kaikki omasta puolesta voi olla tervetulleita niin kauan, kuin Splatoonista ei vielä eSportsia olla väsäämässä. Pääasia että kaikilla on kivaa ja päästään pelaamaan Splatoonia useammin yhdessä sen publicin sijaan!

Katotaan saako idea tuulta purjeidensa alle, ja käyttääkö foorumilaiset ylipäätään feispuukkia.
Ryhmä on siis suljettu, mutta hakea saa ihan vapaasti:
Splatoon - Nuoret sotilaat

Samainen viesti lähti myös NOFin (Nintendo of Finland) foorumille, josta löytyy myös Splatoonin pelaajia. Jospa sais vaikka yhdistettyä voimavaroja...

Onko tuo ryhmä vielä pystyssä? Suomalaisista ryhmistä löysin vain Splatoon Suomi-ryhmän.

Jos kiinnostaa, suomalaisilla on myös oma Discord-kanava Splatoonille. Siellä ei meitä vielä montaa ole.

Tämä linkki on voimassa 24 h.

https://discord.gg/0cWmldPj8bISHrDN

R.I.P. Splatoonin isommat DLC-päivitykset. Perjantaina viimeinen kenttä saatiin peliin (on muuten helvetin hyvä moninpelikartta) ja sitä myöten Splatoon on isompien päivitysten osalta paketissa. Kävin kirjoittamassa hieman fiilistelyjä blogin muotoon joten jos aihe on sydäntä lähellä niin käy ihmeessä tsekkaamassa --> http://pelaajaboardcast.fi/mita-nyt-splatoon/

Fiilistelyjä ja vastauksen blogissa esitettyyn kyssäriin voi laittaa toki myös tänne.

Splatoon on kyllä kerrassaan uskomaton esitys.

Jos nyt hetkeksi unohdetaan itse peli, mikä on siis tajuttoman kovaa kamaa, ja keskitytään siihen mitä kalmarit ovat saavuttaneet Japanissa. Jos nyt en ihan väärin ole NeoGafin myyntilankoja tulkinnut, niin julkaisun jälkeen Splatoon ei ole poistunut kertaakaan myydyimpien pelien Top10:stä ja pelkästään vinosilmät ovat poistaneet kaupoista yli miljoona kappaletta pelikoteloita. Huikeaa, en olisi koskaan uskonut.

Siihen päälle vielä se, että Splatoon on auttanut myymään enemmän itse konsolia kuin esim. Mario Kart 8. Huh huh. MK8:sta kun tuli puhe, niin käsittääkseni Splatoon on tappavaan tahtiin ottanut sitä kiinni myynneissä. En olisi uskonut.

Jos Nintendo ei tajua lyödä kunnolla rahoiksi Splatoonin menestyksellä, niin en tiedä mikä on. Nyt kehiin jatko-osaa (ja pian!) ja kaiken maailman oheiskrääsää.

Niin. Onneksi itse peli on myös perkeleen hauskaa hupia.