Starcraft / Foorumit / pelaaja.fi
1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Starcraft

IMAGE(http://web.tiscalinet.it/starcraftmaps/sc-logo.jpg)

StarCraft on Blizzardin tekemä RTS(real-time strategy)-tietokonepelisarja, joka pelaa samanlaisesti kuin Blizzardin aikaisempi strategiapelisarja Warcraft, tosin Starcraft sijoittuu nimensäkin mukaisesti avaruuteen. Ja aivan samalla tavalla kuin Warcraftista, Starcraftista löytyy niin 1v1 matseja, kuin myös tiimi taisteluita aina 4v4:ään asti.
Samalla tavalla kuin muutkin Blizzardin pelit, myivät molemmat Starcraftit todella hyvin, ja ensimmäisen Starcraftin arvoidaan myynneen jopa 9,5 miljoonaa kappaletta.

Starcraft -sarjan tapahtumat seuraavat sotaa kolmen lajin välillä, jotka ovat Terran (Maapallon [ihmis]vankien jälkeläisiä), Zerg (hyönteismäisiä alieneita, jotka tuhoavat lähes kaiken eteensä tulevan) ja Protoss (uskonnollisia, teknologisesti kehittyneitä alieneita)

StarCraft julkaistiin vuonna 1998, ja Origins Award valitsikin sen vuoden 1998 parhaaksi strategiapeliksi. Vielä saman vuoden aikana Blizzard julkaisi Starcraftiin Brood War -lisäosan, mikä jatkoi alkuperäisen Starcraftin juonta jokaisella lajilla, sekä toi myös lisää pelattavaa nettipeliin (kuten lisää unitteja joka lajille)

Vuonna 2007 Blizzard ensimmäisen kerran julkisti Starcraft 2:n ja vasta v. 2010 Starcraft 2: Wings Of Liberty julkaistiin.
Toisin kuin edeltäjänsä, Starcraft 2 on jaettu kolmeen osaan (Wings of Liberty, Heart of the Swarm ja Maw of the Void), joista jokaisessa on vain yhden lajin kampanja. Blizzard on ilmoittanut, että kahta jälkimmäistä osaa Starctaft 2:een tulisi pitää lisäosina (kuten Brood War), ja sen vuoksi ne myös tullaan hinnoittelemaan lisäosina.

Molempia Starcraft pelejä pelataan vieläkin aktiivisesti, ja molemmat ovat olleet todella (ehkä jopa hieman liian) suosittuja Etelä-Koreassa.
Molemmat Starcraft -pelit ovat myös suosittuja eSports:issa (kilpapelaamisessa), joista luultavasti tunnetuin on MLG (Major League Gaming), kuin myös puhtaasti SC2 kilpailut GSL ja NASL.

Itse olen pelannut molempia Starcraft -pelejä, vaikkakin Starcraft 2 on ollut todella paljon kovemmassa käytössä, koska ei ihan naperona tuntunut strategiapelit kiinnostavan. Starcraft 2 on siis löytynyt itseltäni heti julkaisuviikolla, eikä vieläkään jaksa kyseinen peli kyllästyttää.
Pääasiassa nykyään tulee pelattua useamman kuin kahden hengen matseja, tosin näitä 1v1 matsejakin tulee aina silloin tällöin koitettua.
Ja voisihan tässä vielä mainita senkin, että helpoiten oma lempilajini on Protoss, mutta tulee myös suhteellisen paljon Zergillä pelailtua.

Eihän siitä mihinkään pääse että Starcraft 2 on maailman paras rts-peli. Ite tulee säännöllisesti pelattua joka viikko vähintään muutaman matsi. Jokin siinä vaan kiehtoo ja kun kaikki toimii ja peli muuttuu uusien balance muutosten ja pelaajien löytämien uusien strategioiden myötä, niin pitäisi pysyä kiinnostavana.

Hauskana vinkkinä voin kertoa että Starcraft toimii myös erinomaisena viihteenä. Kuten kaverini kerran sanoi on Starcraftia lähes yhtä hauska katsoa kuin pelata. Tässä muutaman "casterin" kanavat joita itse seuraan.

PsyStarcraft
HuskyStarcraft
Day9

Psy ja Husky tekevät aivan sairaan viihdyttäviä castejä joita on aina hauska katsoa. Ja jos haluaa tulla huippupelaajaksi ja parantaa omia strategioita niin Day9 katsomalla on oma kehitys pelissä taattua.

Pieni korjaus: Starcraft 2:n Protoss-osan nimi ei ole Maw of the Void vaan ainakin tällä hetkellä Legacy of the Void.

Itsekin pelailen, zerginä häärään.

Itse seurailen apollon ja biscuitin casteja, viimeksi livenä digiexpoilla :D

Itse aloitin sc2:n pelaamisen vasta tämän vuoden alussa. Olin jo käytännössä lopettanut pc pelaamisen, mutta eräs ystäväni sai minut taas palaamaan pc pelien pariin. Starcraft 2 on parasta mitä olen pc:llä kokenut ja sen ympärillä oleva scene on aivan tolkuton. En tiedä yhtään toista peliä jonka ympärille on järjestetty päivittäisiä turnauksia ja viikottaisia turnauksia suurien rahapalkintojen kanssa yhtä paljon mitä tämän pelin ymäpärillä pyörii.

Kiinnostustani peliä kohtaan lisäsi se kun pääsiin pelaaman yhden maamme tunnetuimman strcraft 2 pro gamerin kanssa. Huomasin, että pelaamisellakin voi tosiaan ansaita leipänsä vaikka se niin hassulta minustakin aluksi tuntui. Suomesta on tullut jo muutama maailmallakin tunnettu starcraft 2 pelaaja. Tällä hetkellä suomalainen elfi on tunnetuimpia pelaajiamme, mutta kyllähän esim. Naama, ExelonWelmu,Fuzer ja Satiinikin tunnetaan maailmalla.

Satiinin striimi

Teamliquidin kotisivut.

Ylemmästä näkee suht usein suomalaisen pro pelaajan striimiä ja tuo alempi on linkki yhdelle netin parhaista sc2 sivuista.

Itse pelaan terranilla ja peliseura kelpaa aina...

Viikonlopun mlg

Maailman kovimmat sc2 pelaajat ottavat mittaa toisistaan viikonlopun mlg:ssä. Mukana jopa 21 korealaista !!!
Teamliquidin sivuilta näkee myös turnauksen striiminä, mutta ylhäällä oleva linkki on suoraan mlg:n sivuille.
Voittajalle annetaan vaatimaton 50 000 $ palkinto..
Mahtava viikonloppu siis tulossa =)

EDIT:

Voiko täydellisempää sunnuntai iltapäivää/iltaa ollakkaan. MLG:n ratkaisu peleissä aivan käsittämättömiä matseja. aah.. <3

ottelu taulukot

En muista koskaan nähneeni näin kovatasoista sc2 turnausta. Lisää tälläisiä turnauksia. Kiitos. Toivottavasti muillakin boardilaisilla on ollut mukava viikonloppu.

EDIT 2 : Sick finaali tulossa ! Naniwa vs Leenock

EDIT 3 : Korealainen 16 vuotias Leenock voitti tämän viikonlopun MLG turnauksen ja sai palkinnoksi
50 000$.
Onnittelut tälle sensaatiomaiselle nuorelle korealaiselle...Vaikka tuskin hän niitä täältä osaakaan lukea..

Seuraavaksi seurataan sitten ruotsin dreamhack turnausta =)

Tosiaan. Itsehän en pelaa Starcraftia tai mitään muitakaan RTS-pelejä. Syy tähän löytyy siitä, että olen aivan liian käsi tämän tyylisissä peleissä eikä kiinnostusta oikein löydy opetteluunkaan. Eipä ole kavereitakaan, jotka näitä pelaisivat. Mutta kuten Lightbringer jo mainitsikin niin Starcraft on erittäin viihdyttävää katsottavaa. Yks kaunis ilta kun koneella selailin youtubea ja kävin läpi subscriptionejani, päädyin syystä tai toisesta katsomaan TotalBiscuitin Starcraft casteja. Ei siinä tarvinnut kauaa katsella kun olin jo koukussa. Mitään en pelistä ymmärtänyt, mutta kyllä oli viihdyttävää katsella. Harkitsin myöhemmin jo pelin ostoa ja pelaamisen aloittamista kunnes muistin, miksi en RTS-pelejä pelaa. En kyllä yhtään osaa sanoa, että mikä siitä tekee niin viihdyttävää, mutta niin se vain on.

Ja BTW, en nyt tiedä onko tällä yhtään mitään ratkaisevaa merkitystä kenellekkään, mutta aloitusviestiin viitaten, eikö se ole hieman väärin sanoa, että Warcraft ja Starcraft pelaavat samanlaisesti? Kuitenkin pelit ovat kuitenkin omasta mielestäni pelillisesti hyvin erilaisia.

Monet kaverinikin ovat ihmetelleet sitä, että miten ihmeessä jaksan seurata kun toiset pelaajat pelaavat. Moni heistä onkin tiedustellut eikö oli mukavampaa itse pelata. Pelailenhan toki itsekkin välillä, mutta tuo striimien katselu vie kyllä välillä voiton 100-0 itse pelaamisesta. Siinä kun oppii samalla ja castaajat ovat älyttömän asiantuntevia ja vetävät selostuksillaan mukaan itse peliin. Lordsipuli tästä mainitsikin jo tuossa aiemmin.

Itse katsoin tuo viikonlopun mlg:n perjantai lauantai välisestä yöstä finaaliin asti ja tunteet tuona aikana vaihtuvat suuresta vihasta äärettömään iloon. Löysin tosiaan myös aivan ilmiömäisen uuden pelaajan kenen suorituksia rupean jatkossa seuraamaan aktiivisemmin.

Tulevan ruotsin Dreamhackin kotisivut. Osallistujissa on ainakin yksi suomalainen pelaaja elfi. Elfi on viime kukausina kierrellyt ympäri maapalloa ja pärjännytkin eri turnauksissa loistavasti. kovin suoritus on ehdottomasti IEMS 6 kiinan turnauksen hopea sija. Muitakin suomalaisia voi toki osallistua tuonne, mutta niistä tulee varmaan varmistus sitten myöhemmin.

Täältä näkee myös hyvin dreamhackin osallistujat, casterit ja palkinnot yms. > Liquipedia

Ps.Tuolla on myös muitakin pelejä kuin starcraft 2. Samoinhan oli tuolla mlg:ssäkin.

EDIT : Suomalaisista mukana on elfi, Fuzer,Naama ja Satiini. Toivotaan pojille palkintosijoja turnauksesta.

Pelaajaesittely elfistä

Tässä hyvä juttu tulevista World Cyber Gamesin WCG) turnauksen osallistuja elfistä.

+

Reilu 15 min youtube pätkä Haastattelusta

enjoy

Dreamhack Striimi.

Enjoy !!!

Naama pudotti White-Ra:n! Go Naama. :D
Quarterfinalseissa vastassa NightEnD.

Striimi

Nyt kannustetaan Naama voittoon !!

EDIT : No, Naama putosi Nightendille, mutta turnauksen suosikkeihin lukeutuva PUMA tiputti Nightendin.
Ret tai Hero kohtaa Puman finaaleissa. Jännityksellä sis odottelemaan finaaleita.

Ps. aikas lailla eri meno ruotsissa kuin suomessa oli sc2:n kanssa. Sc2 saanut puolikkaan jäähallin käyttöönsä. Rakas naapurimme kun tuntuu ymmärtävän paremmin tuon turnauksen merkityksen.

Joo, upeat on puitteet Dreamhackilla. Tosin SC ei ole tapahtuman ainut funktio, mutta taitaa olla isoin kuitenkin. :)

Pikkuisen Naaman puolesta harmitti castereiden (vaikka day[9]sta ja Tastoksesta pidänkin) jatkuva dissaus Naamaa kohtaan. Joo eivät pelaa ihan tavallisimmin, mutta mitäs väliä sillä kun pärjäävät ja sääntöjen mukaan. Toivottavasti suomipojat jaksavat jatkaa harjoittelua ja turnausten kiertämistä, ihan eri fiiliksellä seuraa matsia kun on omia mukana. :D

Olisi kyllä hienoa kun saatais assyjen lisäks suomeenkin lisää isoja peliturnauksia.

Naama olikin sen viimeisen voittonsa jälkeen niin paljon poissa sc2 turnauksista, että eihän ketään odottanut häneltä edes noin hyvää sijoitusta. Elfi veti puolestaan reilusti alle riman omaan tasoonsa nähden. Satiini ei edes mennyt tuonne ruottiin, niin ei ole kovinkaan monen suomalaisen osalta tulevaisuudessakaan osallistumisia näihinm turnauksiin. Tarvitsisimmekin lisää sc2 progamereita maahamme, että alkaisimme saada näkyvyyttä ympäri maailmaa pelipiireissä.

Puma vs. Hero finaali ( Molemmat korealaisia) ja Mulla rahat kiinni PUMAn voitossa. Pistettiin taas ennen turnauksen alkua vetoa ja löin Puman puolesta , että hän tulee voittamaan Dreamhack 2011 winterin.

Elfi oli tosin myös kovassa seurassa.
Toivon kyllä, että pelit hyväksyttäisiin meilläkin "oikeaksi" turnauslajiksi ja sitä myöten arvostustakin tulisi ihan toiseen tyyliin. Jotenkin älytöntä, että me tulemme näin paljon Ruotsin jäljessä. tässäkin asiassa. :D

Suomihan on aina ruotsia jäljessä kaikessa : D
No, mutta olen itsekkin ihmetellyt jo vuoden verran, että miksi suomalainen pelimedia ei ole kiinnittänyt huomiotaan sc2 skeneen. Pelaaja kun keskittyy vain konsolipeleihin, niin ymmärtää, että maailman suosituimpiin pelisarjoihin kuuluva sc2 ei ole saanut arvostusta. Ehkäpä maamme pelimedia ei vaan seuraa pc skeneä tarpeeksi paljoa.

Sitten kun joku suomalainen pelimedia ymmärtää, että tästä scenestä tienaa rahaa ja suosiota, niin ehkäpä mekin saamme hieman suurempia turnauksia tänne kotimaahamme.

btw. Heart of the swarmia odotellessa on mukava perehtyä maailman tunnetuimpien zerggien takuihin.

Go Puma !!!

Welmu striimaaa Samalla ku pelaa sc2 turnausta..

Harmillista, että finaali käytiin Terranin ja Protossin välillä, olisi ollut mukavaa nähdä zerg ihan finaaleissa saakka. Mutta täytyy sanoa, että kyllä siinä filnaalissa castereineen ja kommentaattoreineen (jee, go Tastosis, Day[9], Mr. Bitter ja TotalBiscuit ja ja ja..!) oli oikeasti suuren urheilujuhlan tuntua. :) Olisi upeaa päästä joskus ihan paikan päälle pitämään meteliä. :D

Taidan härskisti käynnistellä työt ja kuunnella siinä samalla day[9] vanhaa Funday Mondayta, josko maanantaista tulisi oikeasti kiva.

Lisää koreaa

Eli tuolta sivustolta voi seurata gsl:n tapahtumia, mutta suorien matsien katsominen vaatii maksun.

Finaalissa näyttäisi olevan NSHoSeo_ jjakji (terran) vs FXO_Leenock (zerg). Tuleehan nuo toki myöhemmin ilmaiseksi esille, mutta jos haluaa seurata finaalit suorana, niin tulee maksaa srtiimistä.

Toivottavasti selvä ennakkosuosikki Leenock vie tuon matsin.

EDIT :

Korean mallia

Pikkasen on näyttävät puitteet tuolla =)

NASL Laddut

Striimi

Voittajalle 40 000$

EDIT: OMG !!! Morrow vs Thorzain

Juontajat: day9 ja Husky

Toivottavasti Thorzain vie...

EDIT 2 : OMG Tuosta siis oli kyse ja kyseessä neljännes finaalit. Tuon otteluparin ensimmäinen peli kuuluu tämän vuoden parhaan matsin paikalle. Thorzainin pelityyli on ainakin minun mielestäni parasta terrania mitä olen seurannut, joten toivotaan rakkaalle naapurillemme menestystä jatkossakin.

Seuraava hieman isompi turnaus alkaa 8.12.2011 ja kyseessä on World Cyber Games 2011/Main Tournament

Mukana on Kaksi suomalaista. Elfi ja Welmu saavat kunnian edustaa maatamme noissa karkeloissa.

12.12.2011 tulee Blizzard Cup

Blizzard cupiin pääsee vain maailman 10 parasta pelaajaa. Nämä 10 pelaajaa ovat ansainneet paikkansa pärjäämällä muissa turnauksissa.

Saadaan siis vielä tämän vuoden puolella nauttia kunnon sc2 väännöistä. Lisään striimit tänne myöhemmin.

Hope you enjoy !

Nuo cyber-kisat bongasinkin jo jostain, mutta siis nehän alkaa jo tällä viikolla. :o On varmaan kääriydyttävä Suomen lippuun ja yritettävä seurata actionia töistä käsinkin. :D Muistaakseni nuo pidettiin Koreassa, liekö Tastosi on castaamassa..

Lainaus käyttäjältä MasqueradEve+

Nuo cyber-kisat bongasinkin jo jostain, mutta siis nehän alkaa jo tällä viikolla. :o On varmaan kääriydyttävä Suomen lippuun ja yritettävä seurata actionia töistä käsinkin. :D Muistaakseni nuo pidettiin Koreassa, liekö Tastosi on castaamassa..

Itsekkin hiukan yllätyin kun nuo kaksi turnausta on suht pian. Parempi vaan niin, että sää joulun odotukseen jotain hyvää ajanvietettä. Koreassahan nuo molemmat turnaukset ovat, mutta turnausaikatauluja en vielä löytänyt, mutta kaipa sekin saadaan selville ajoissa. Castaajista itsekkin olisin toivonut löytyvän jotain tietoa, mutta eipä löytynyt. Uskon kuitenkin vuoden päätös turnauksiin löytynevän alan parhaat/suosituimmat castaajat.

Tunnin päästä itse turnaus sitten alkaa. Kannustetaan suomipojat finaaleihin.

Päivittelen tähän siteen mahdollisia uusia striimejä ja muuta turnaukseen liittyvää..

WCG tietoja

Kyseessä siis maailman suurin pc pelaamisen tapahtuma. WCG:n viralliset sivut

Team Liquidin sivuilla on streameja tällä hetkellä neljä:

Team Liquid

Muoks: Elfi on voittanut ekan pelinsä Sockea vastaan!
Tastosis castaa edelleen Elfin group 1:stä täällä

Muoks2: meh, Suomipojat taisivat molemmat jäädä niukin naukin jatkosta, mutta ei ilman taistelua, GG _\m/

Suomalaisille kävi tosiaan hieman huonosti ja niin kävi minullekkin viime yönä. noin klo 05:00 asti pysyin pystyssä, mutta sitten uni vei voiton ja jäi nuo pelit kokonana välistä. Kuulin toki juttua, että kuvanlaatu noissa striimeissä oli ollut huono ja paremmalla kuvanlaadulla striimiä näkee täältä Parempi kuvanlaatu Tuossa ei kuulema vaan sitten ole castausta ollenkaan.

Pitää toivoa, että nämä seuraavat group pelit näkisi ja ehtisi siis katsoa muitakin kuin vain finaali pelejä.

Ps. Muutama päivä enää tämän turnauksen jälkeen ja alkaa Blizzard cup maalman parhaiden pelaajien kera..

Blizzard cup on kyllä pakko seurata. Tosin tämä WCG menee hyvin töiden kaverina näin aamulla. ^_^

Blizzard cup Vuoden loppuhuipennus on nyt täällä....

Käsittääkseni tänään pelataan ainoastaan group A:n pelit ja huomenna sitten group B:n. Alku pelit on bo1, mutta toivottavasti saadaan alkusarjojen jälkeen bo3 tai suurempi.

Blizzard cup Liquipedia

EDIT :
Group A saatiin päätökseen ja jatkoon menijät olivat suht helposti arvattabissa. Tänänä käynnistyy group B ja saas händä ketä aieltä selviiytyy jatkoon. Itse toivon Leenokille menestystä.

Naama vs Hasuobs Playhem daily finaali..
Kyseessä Bo3 finaali, joten saamme ainakin muutaman hyvän pelin loppu illan aikana..

Tylsän arvattavahan tuo Bliz cup oli/on. :s Olisi ollut kiva nähdä edes hieman kansainvälistä väriä jatkossakin.

Lainaus käyttäjältä MasqueradEve+

Tylsän arvattavahan tuo Bliz cup oli/on. :s Olisi ollut kiva nähdä edes hieman kansainvälistä väriä jatkossakin.

Tosiasiahan on ikävä kyllä se, että korealaiset on sc2 scenessä aivan omalla tasollaan. Esim. Naniwa palaa takaisin koreaan pidemmäksi aikaa kuin viimeksi oli, että hänkin kehittyisi paremmaksi. Itse en tosin pidä yhtään tuon ylimielisen ruotsalaisen käytöksestä turnauksissa. Nyttenkin hän oli 100 m jorma otsassa kun ei ollut mahiksia jatkoon ja pilasi viimeisen pelin. Koreassa tuollainen käytös kun ei ole missään nimessä hyväksyttävää.

Tosin olisihan se mukava nähdä enemmän kansaivälistä menestystä sc2 turnauksissa. Tänä vuonna ollaan saatu muutama voittaja Korean ulkopuolelta, joten ollaan edes siihen tyytyväisiä.

Blizzard cupista vielä sen verran, että kyllä itse ainakin olen nauttinut jokaisesta pelistä ja veikkaamani 2 pelaajaa on jatkossa. Valitsin Leenockin tai DonRaeGun (DRG) voittamaan koko turnauksen. Molemmat siis ovat jatkossa, mutta joutuvat pelaamaan vastakkain semi finaaleissa.

Jep, DRG pelasi erittäin vakuuttavasti alkusarjansa ja toivon itsekin, että Zerggiläiset veisivät tämän turnauksen. Group Bn matseja en ehtinyt katsomaan, toivottavasti RLn tahti helpottaa sen verran, että ehdin jatkopelit katsoa ihan rauhassa.

Onhan Korean ja muun maailman tasoero ihan valtava. Koreassa homma on enemmän ammatti, kuin harrastus ja sitä myöten myös harjoittelumäärät. Onneksi kuitenkin e-sporttien arvostus on kasvussa koko ajan ja se tietty mahdollistaa sponsoreiden lisääntymisen ja sitä myöten pelaajat pystyvät halutessaan keskittymään pelaamiseen enemmänkin. :)

Harmi kuulla Naniwan käytöksestä. Toki saa olla harmissaan, mutta peruskäytöstavat pitäisi silti muistaa. Ei ole hyvää mainosta pohjoisen pelaajille moinen. :s

Naniwan tapauksesta vielä sen verran, että Naniwa sai vuoden bannit korean code A liigaan. Mielestäni tuo rangaistus on aivan oikea hänelle.

Jos joku pääsi katsomaan tämän päivän semi finaaleita, niin ensimmäinen ottelupari MC vs DRG oli jälleen kerran jotain aivan mahtavaa katsottavaa. Tuosta otteluparista finaaliin asti pääsi DongRaeGu. Tämän päivän toisessa pelissä kohtasivat MMA ja MVP. Tuo ottelu pari oli selvempi ja MMA vei MVP:tä oikein kunnolla. Finaali pelataan siis DRG:n ja MMA:n välisenä taistona. Aivan mahtava lauantai aamupäivä siis tulossa.

Pelit alkaa alkaa tuntia aiemmin kuin aiemmat pelit. Eli pari minuuttia yli 10:00 suomen aikaa( Onneksi tuli tuo alkamisaika tarkastettua. Olisin muuten laittanut klo 11:00, mutta huomasin liquipediasta viestiä kirjoittaessani, että se alkaa aiemmin). Ylempänä laittamistani linkeistä pääsee katsomaan itse striimiä ja katsomaan palkintojen jako osuudet sun muut faktat .

EDIT: Finaali päivä korjattu oikeaksi 17.12.2011 lauantai kellon aika noin klo 10:10. Itsekkin katsoin ensin, että finaali olisi jo huomenna, mutta onneksi ystäväni korjasi tuon finaali päivän minulle..Blizzard cup finaali

Aivan huikeat finaalit maailman parhaiden pelaajien toimesta. en spoilaa mitään mitä finaaleissa kävi, mutta jokainen halukas voi katsoa täältä kenestä kruunattiin vuoden 2011 Blizzard cupin voittaja.

Suomi turnaus

Suomenkielinen castaus

Pronssipeli menossa (BO5)

Torstai illaksi siis jännitettävää....

Finaali peli on.....

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Starcraft 2 jatkaa vahvalla annillaan heti vuoden 2012 alusta alkaen ja saammekin näin Loppiaisen kunniaksi nauttia HomeStoryCup/4 Huikeista peleistä.

Turnaus järjestetään saksassa Taken isännöimänä ja paikalle on saatu koreasta ja muualtakin maailmasta pelin ykkösnimet mukaan turnaukseen. Luvassa on siis hauskanpitoa ja kovia pelejä loppu viikoksi. Striimin lisään myöhemmin tänne boardille, mutta innokkaimmat sc2 seuraajat osaavat kyllä itsekkin katsoa sen Liquidin sivuilta. Turnaus alkaa klo 15:00, joten aikaa herkkujen hakemiseen on vielä hetki.

EDIT: Stream

Enjoy !

Kiitän, tästäkin streamistä, pitänee seurailla pari tuntia tätäkin.

Mukava huomata, että sc2 turnaukset ympäri maailmaa kiinnostaa pelaaja boardilaisia. Onhan se tosiaan hienoa kun tulee koko viikonlopun kestäviä turnauksia ja näihin turnauksiin kun liittyy yleensä rentoa castausta ja muutenkin rentoa menoa. Tämän hetken HSC 4 on kyllä kieltämättä yksi rennoimmista turnauksista ellei rennoin, sillä se järjestetään omakotitalossa. Ilmapiiri on varmasti rennompi kuin muissa sc2 turnauksissa sillä jokaisella osallistujalla on mahdollisuus melkeinpä mihin tahansa mitä ei yleensä isoissa turnauksissa ole.

Suomalainen Naamakin pääsi pelaamaan Itse legendaarista Heroa vastaan, mutta hävisi 2-0. Ensimmäinen peli oli kyllä hienoa katsottavaa..

EDIT: Naama eteni Heron kanssa omasta lohkostaan seuraavaan lohko vaiheeseen. Hieman ylempänä olevassa viestissäni on linkki HomeStoryCup/4 ja sieltä näkee tarkemmat tiedot turnauksesta.

Kannustetaan Naama koko turnauksen voittoon !!!

Tänään alkoi neljäs SHOUTcraft-turnaus TotalBisquitin castaamana. Itse diggaan herran tyylistä ja pari edellistä matsia (Cloud vs. Socke) olivat vähintäänkin outoja jopa amatöörin silmään. Kunnon sähläämistä ja todella epätavanomaisia taktiikoita. Suosittelen lämpimästi, jos hieman vähemmän ryppyotsainen turnaus kiinnostaa.

Assembly 2012 Starcraft 2 stream

Meinasi melkein unohtua, mutta kun kerran kotimaassa saadaan taas hieno sc2 turnaus aikaiseksi assyjen aikaan, niin koitetaan nyt ottaa kaikki siitä irti =).

ASUS ROGin laddut ja info

Toivottavasti suomipojat pärjää hyvin.

EDIT: Satiinin peli seuraavaksi Satiini vs. Diestar. \0/ Go Sati !!!!

EDIT 2 : No, satiini ei päässyt jatkoon ja welmu tippui heti ensimmäisessä pelissä. Elfi taisteli Stephanoa vastaan, mutta joutui nöyrtymään lopulta. Ei siis saatu suomalaisia finaaliin. Vahvasti näyttää, että tulossa on korea vs. korea finaali, mutta toivotaan Stephanon tuovan finaaliin hieman eurooppalaistakin edustusta.

Oma finaali pari veikkaus on Polt vs Puma

Polt ansaitsi voittonsa. Kuten Apollo totesi, ei pitäisi veikata Poltin häviötä missään tilanteessa. Varsinkin neljännen pelin vastaisku oli hienoa katsottavaa ja moni muu olisi saattanut heittää gg:t useaan otteeseen. Kerrassaan ihailtava asenne. Myös Stephanon vastahyökkäykseen ja jatkuvaan paineeseen perustuvan taktiikan lähes täydellinen apinointi jo toisessa pelissä kertoo sällin taitotasosta.

Oli kyllä mahtavaa katsottavaa finaaliottelut livenä assyillä. Sattui myös omat arvaukset kohilleen kun veikkasin Stephanoa ja Polttia finaaliin ja että Polt voittaa sen :) Tuli myös onniteltua finalisteja ottelun jälkeen turnauksen afterpartyillä.

IEM Season VI - World Championship

Tässä taas kova turnaus ja jälleen kerran hieman myöhässä tämä viesti.
Suomalaisia tuolla edustaa itse elfi. Ensimmäisen päivän pelit on siis jo ohi ja elfi tuli lohkossaan toiseksi.
Go elfi.

Odotellaan siis huomisen päivän pelejä innolla lohkoista C ja D.....

Streami

No niin...

Siitä onkin sitten vierähtänyt jo tovi kun on tänne ehtinyt aiheesta kirjoittelemaan kunnolla.
Aaembly summer 2012 käynnistyy siis huomenna ja tottakai Starcraft 2 on siellä vahvasti edustettuna.

ASUS ROG summer 2012 turnaus sivu

ASUS ROG Summer 2012 liquipedia

Teamliquid ASUS ROG 2012

Siinä siis muutama linkki tulevasta SC2 tapahtumasta assembly 2012 tapahtumassa. Ensimmäiset sc2 pelit alkavat klo 14 huomenna ja mikä parasta kaikki HUOM ! kaikki pelit pitäisi olla BO5 (paras viidestä). Eli pelejä tulee todella monta. Torstai iltapäivästä klo 14 jopa lauantai iltana noin klo 20 alkavaan finaaliin asti saamme nauttia hienoista sc2 kamppailuista rakkaassa kotimaassamme.

Erityisen hienoa oli myös huomata suomalaisten vahva edustus tuossa turnauksessa. Pääsemme nauttimaan tämän hetkeen maamme 6 parhaan pelaajan kamppailuista maailman parhaimpia pelaajia vastaan. Näemme siis tuossa turnauksessa seuraavat suuret nimet kotimaastamme :

ROG elfi. FnaticRC Naama, EC Welmu, iP Satiini, MouzCC Protosser, exe Fuzer

Toivottavasti suomi pojat pärjäävät tuossa mittelössä. Itse en sen enempää lähde voittaja suosikkiani arvailemaan, mutta toivottavasti saadaan suuremmoiset 3 päivää sc 2 turnauksen markeissä.

EDIT : Ai Cytoplasm:in ilmoitettua pääsemättömyydestään näihin karkeloihin, niin saatiin hänen tilalleen ryhmään 7. uusi suomalais edustaja Menace Meteorain. Hyvä suomi !

Tänään aamulla pelatuissa ign pro league peleissä finaali paikasta taistelivat SlayerS ja Team liquid. SlayerS näytti vievän voiton tuossa kamppailussa ja tilanne olikin 3-2 kunnes Team liquidin Taeja pääsi pelaamaan liquidin puolesta. Suomessakin assyilla lohkossa 4. nähtävä Taeja kuitenkin onnistui kääntämään ottelun suunnan täysin ja otti kolme helpon näköistä voittoa Slayersin pelaajista. Näin siis Team Liquid eteni San franciskossa pelattaavaan finaaliin joka alkaa 11.8 Tietoa tapahtumasta

Finaalissa siis nähdään Team Liquid VS Incredible Miracle

Huikea finaali siis tulossa..

Nyt se sitten alkaa. Kolmen päivän kisaaminen sc2 assembly summer 2012 herruudesta. Tullaan siis näkemään ja kokemaan niin surun kuin ilonkin hetkiä kyseisessä tapahtumassa, mutta vaikka messuilla on muitakin pelejä joista kisataan, niin on sc2 ylitse muiden.

ESV TV

MoriCupStream

EmpireTV

TheGDstudio

TheGDstudio2

ENJOY !

Millenium TV Streamin jätin tarkoituksella pois tuosta listasta. Itse en voi sietää ranskaksi selostettua sc2 striimiä, tuskin kukaan muukaan siitä pitää.

EDIT :
LOhkot 1-8 saatiin päätökseen ja jatkoon pääsivät seuraavat pelaajat :

Lohko 1 : SortOf (zerg), HerO (Protoss) Lohko 2: Moon (Zerg), DeMusliM (Terran)
Lohko 3 : The StC (Terran), Naama (Terran) Lohko 4 : Taeja (Terran), IdrA (Zerg)
Lohko 5 : MC (Protoss), Titan (Protoss) Lohko 6 : ForGG (Terran), MaNa (Protoss)
Lohko 7 : Suppy ( Zerg), Kas (Terran) Lohko 8 : NightEnD (Protoss), PuMa (Terran)

Lohkovaihe 2 saatiin eilen päätökseen ja tänään alkaa ns.pudotuspelit seuraavanlaisin ottelu parein :

- MC VS. MaNa
- Moon VS. SortOf
- TaeJa VS. HerO
- TheStC VS. ForGG

Tämän päivän pelien pitäisi alustavan aikataulun mukaan alkaa noin klo 12

MC raivasi tiensä odotetusti Sc2 finaaliin, mutta nyt on jännitettävänä,että kumpi Taejan ja ForGG:n välisessä kamppailussa saa toisen finaali paikan. BTW... Tämän vuoden kesä assyt ovat olleet viihdyttävimmät pelimessut sc2 skenen osalta. Ja mitä enemmän ihmiset seuraavat streamejä, niin sitä enemmän tulemme jatkossa saamaan suuria turnauksia kotimaahamme. Olisi hienoa nähdä vielä MMA,MVP,Thorzain,Stephano,Naniwa,Don Rague ja monet muutkin maassamme järjestettävissä sc2 turnauksissa...

Khylkllä! Itse olen huomenna menossa katsomaan juurikin tuonne Assemblyyn SC2 turnausta. Saa nähä josjotaintajuan, kun videoilla hiiri on avaruusteknologiaa omaan piuhaani verrattuna.

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Khylkllä! Itse olen huomenna menossa katsomaan juurikin tuonne Assemblyyn SC2 turnausta. Saa nähä josjotaintajuan, kun videoilla hiiri on avaruusteknologiaa omaan piuhaani verrattuna.

Itsellänikin olisi tehnyt mieli tuonne päästä, mutta tuskin jaksan tuonne lähteä. Streameistä näkee hyvin =) Toivottavasti tulee mukava reissu.

Ps. Pyydä paljion nimmareita Sc2 PRO pelaajilta.

EDIT: Pian pelit taas käynnistyvät. =) Ne pelaaja boardilaiset kun käyvät assyillä, niin olisi hienoa nähdä jonkinlainen video toimipisteiden esille panosta ja katsomoista. noista striimeistä ku ei oikein koko kokonaisuutta näe.

Lainaus käyttäjältä Networx+

Itsellänikin olisi tehnyt mieli tuonne päästä, mutta tuskin jaksan tuonne lähteä. Streameistä näkee hyvin =) Toivottavasti tulee mukava reissu.

Ps. Pyydä paljion nimmareita Sc2 PRO pelaajilta.

EDIT: Pian pelit taas käynnistyvät. =) Ne pelaaja boardilaiset kun käyvät assyillä, niin olisi hienoa nähdä jonkinlainen video toimipisteiden esille panosta ja katsomoista. noista striimeistä ku ei oikein koko kokonaisuutta näe.

Tässä omaa materiaaliani:

http://www.youtube.com/watch?v=JX0By3FJPyo
http://www.youtube.com/watch?v=NXNhUlMOTI0
http://www.youtube.com/watch?v=9bi8XEpPSHA (pahoittelen kuvanlaatua, linssi oli paskanen)
http://www.youtube.com/watch?v=LHqrtjUIgvg

Puhelimella kuvattu, joten taso on mitä on. En huomannut viestiäsi ajoissa, olisin voinut kuvata vähän tarkemmin stageja + järjestelyä ylipäätänsä.

Karjala Terassi oli siis otettu käyttöön. Ovesta sisään ja vasemmalle oli ne kaksi päästagea mistä inControl & James ja Wolf & Apollo castasivat. Toki vaihtelua oli järjestelyissä, mutta näin yleensä. Sillä pitkällä seinustalla (ovesta tultua suoraan edessä) oli pelaajien koneet. Olisiko ollut parisen kymmentä Asuksen Tytan + Asuksen näyttö comboa. MC istui reunimmaisella koneella lähimpänä castaajia, reis istui toisella koneella MC:n vieressä. Toisessa päässä oli vielä yksi stage, jossa mm. palkintojenjako tapahtui. Peremmällä oli myös ilmeisesti Twitchin lounge, johon vain pelaajat pääsivät.

Monitoreita oli viritetty katsojia varten, mutta suurin osa nappasi tuolit ja meni istumaan pelaajien taakse (kuten striimistä näkyi). Todella tyytyväinen olin järjestylyihin, vaikka jotkut väittivät etteivät nähneet mitään. Itsehän menin aikaisena lintuna varaamaan paikkaa. MC:n superfanina nautin suunnattomasti lähipaikoista, nimmareista itse MC:ltä ja reis:iltä ja tottakai livenä Gangnam Stylen nauttimisesta, eli siis kun MC tanssi sen tahtiin lavalla.

Ja mitäs vittua ruudulla opikein tapahtuu? Ei kyllä tuosta paljoakaan saa selvää, kun kokoajan jotain rakentele...
Onko kaikki SC2 pelaajat tuollaisia?

Lainaus käyttäjältä Moromopo+

Ja mitäs vittua ruudulla opikein tapahtuu? Ei kyllä tuosta paljoakaan saa selvää, kun kokoajan jotain rakentele...
Onko kaikki SC2 pelaajat tuollaisia?

Wat..?

Pro pelaajilla on aika kova APM, siitä johtuen näyttö "vilkkuu" kun siirrytään nopeasti paikasta toiseen. Eivät kaikki moiseen pysty, esimerkiksi suomalainen elfi on normaali standardeilla "hidas" APM:n suhteen, mutta pärjää silti melko hyvin.

Jos nyt tuota tarkoitit.. IMAGE(http://www.free-emoticons.co.uk/emoticons/Roll_eye/rolleye.gif)

Voi koira, noi 8 pelaajan FFA- matsit ja 4v4 matsit on siistejä!!! Mieletön toiminta koko ajan päällä, joku rushaa jotain pelaajaa, joku ottaa lämää muittenki edestä, armeijat kohtaa... Ihan SC pärinöissä vielläkin :P

Nyt on peli asennettu ja moninpelissä saatu turpaan pelaajilta ja tekoälyltä. Löytyiskö siis kaveria jakamaan nämä tuskat kanssani?

Kannattaa katsoa Bronze to Masters sarjoja jos on ongelmia oman pelin kanssa. Nyt on myös Europe WCS Finaali meneillään, sieltä vaan oppia pro pelaajilta:

http://www.twitch.tv/dreamhacktv