Steel Battalion - Capcomin taidonnäyte Kinectillä / Foorumit / pelaaja.fi
1 viesti / 0 new
Steel Battalion - Capcomin taidonnäyte Kinectillä

IMAGE(http://img848.imageshack.us/img848/479/steelbattalion.jpg)

Uploaded with ImageShack.us

Kovinkaan moni ei muista Xbox konsolin erikoisinta peliä, Steel Battalion robottisimulaattoria, joka myytiin hirvittävänkokoisen ohjaimen kanssa. Tuohon ohjaimeen sitten kuului polkimet, kaksi ilotikkua ja hirvittävän määrän nappeja. Vuosien jälkeen kuitenkin on aika kaivaa robottirymistely haudastansa ja meikata treffikuntoon. Tälläkertaa Capcom kuitenkin käyttää Kinect kameran ja normaalin padin yhdistelmää pelaamiseen.

Juoni

Peli sjoittuu vaihtoehtoiseen historiaan vuodelle 2082. Toinen maailmansota ei syystä taikka toisesta koskaan päättynyt ja akselivallat ovat päässeet pitkäksi menneessä sodassa pahasti niskanpäälle. Pelaaja ohjaa yhdessä kolmen muun aseveljen kanssa valtavaa metallirobottia kovasti retrofuturistisessa ympäristössä, tässätapauksessa peli sijoittuu New Yorkin sektorille mitä jenkit aikovat käyttää ponnahduslautana tavoitteena valloittaa kotimaa takaisin.

Tunnelmia Demosta

Pelissä on luonnollisesti melko pitkä harjoittelujakso, mihinkä kannattaa todella panostaa. Vaikeustaso on varsin "Japanilainen". Pelaaja istuu tuolissa suurimman osan peliä. Itse peltipurkkia ohjataan padilla. Vasemmalla tatilla liikutaan ja oikealla liikutetaan kameraa. Ampuminen tapahtuu vasemmalla ja oikealla "liipasimella". Muuten peli on täysin Kinect ohjauksen varassa. Robbotti ruttunen lähtee käyntiin vetämällä oikealla kädellä moottori käyntiin omasta kahvastansa. Vauhtia voi nostaa vasemmalla kahvalla, mutta se samalla heikentää tarkkuutta. Pikkuiseen ikkunaan pystyy "zoomaamaan" vetämällä molemmat kädet ruutua kohti. Ikkunan alla on painikkeet joista käsketään lataajaa vaihtamaan Panssarinläpäisevät ja räjähdepanaatit. Jos haluaa katsoa miehistönsä tilaa, ruutua huitasemalla näkee lataajan, radiomiehen ja mekaanikon. Erilaisia painikkeita ja vipuja on valtavasti joten en niitä kaikkia rupea tässä selittämään, mutta tähänmennessä ne kaikki ovat olleet päheitä.

Demon tehtävä alkoi eeppisellä maihinnousulla Brooklynin rannalle, missä pitää avustaa jalkaväkeä pääsemään Japsien bunkkereille. Radio soi, miehistö huutelee, tehtäviä tulee kokoajan uusia ja pelaajalle tulee nopeasti hiki peltipurkin ohjaamisessa. Ensimmäisellä kerralla kone sai niin monta osumaa ja miehistö joutui niin suuren epätoivon valtaan että yksi heistä yritti paeta yläluukusta. Lääkkeenä hänet pitää vetää takaisin paikalleen ja lyödä järkeä pelkuriin. Kesken taistelun saattaa myös tähystysikkuna mennä rikki, jolloin vedin sen päälle levyn antamaan suojaa, mutta samalla näkyvyys meni. Ainoa keino nähdä oli vetää periskooppi ja koittaa saada muutama kranaatti perille. Lopulta sekin meni ja ainoa keino nähdä oli nousta tuolista ja katsoa yläluukusta mitä oikein tapahtuu. Ja tästä hölmöydestä konekiväärisuihku ampuu mahani kahtia.

Demossa sitä ei ollut mutta Capcom on myös ilmoittanu tuovansa Livessä toimivan Yheteistyömahdollisuuden ja verkkopelin muita pelaajia vastaan. Tämä kaikki nähdään 22 Kesäkuuta kaupoissa